-
Επαναφερω το θεμα ελπιζοντας καποιος να ριξει λιγο φως.
Βρισκομαι εξω απο την αντιπροσωπια της Ρενο στο Ηρακλειο και σκαει μυτη ενας κυριος γυρω στα 55-60 με ενα ιδιο ακριβως μοντελο με το δικο μου. Πιανουμε την κουβεντα, τον ρωταω αν ειναι ευχαριστημενος κλπ κλπ. Γυριζει λοιπον ο κυριος αυτος και μου κανει ΤΗΝ ενεση!!! Εγω αγορι μου εχω και μια kompressor, και ειλικρινα σου λεω οταν θελω να παω στα Χανια, καλυτερα εχω να παω με το Megane παρα με τη Mercedes. Νιωθω πιο ανετα με το Megane και ειδικα οταν βρεχει και ο καιρος ειναι κακος!!!
Το εχω ξαναπει βεβαια οτι απο αυτοκινητα δε ειμαι ειδικος αλλα καλα με δουλευε ο τυπος?Δε σε δουλευε,τα πολλα ηλεκτρονικα μπερδευονται στη βροχη καμια φορα,
Με απροβλεπτες συνεπειες
'ΟΥΚ ΕΝ ΤΟ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ' -
Ο χρήστης RGBEFT έγραψε:
ναι ρε συ chemic αλλα σκεψου και εμενα που βλεπω ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ μου στο 'ΦΙΔΙΑ' την στιγμη ειδικα που ΤΗΝ ΕΧΩ ΠΕΙ (ΚΑΚΩΣ) σε ανθρωπο στο ΦΟΡΟΥΜ επειδη εχει παρει ΧΙΟΥΝΤΑΙ... μην μου την λεει κιολας ο καθε ΑΣΧΕΤΟΣ επειδη ετσι του αρεσει... με ευχαριστησε βεβαια που ειδα μερικες φιλικες συστασεις, αλλα δεν ειδα ουτε μια κινηση απο ΑΥΤΟΝ καλης θελησης... οχι ενα συγγνωμη η ενα edit στο ποστ, αλλα ουτε καν να πει ενα οκ, παραφερθηκα... εχει 2500 ποστ και στα μισα την λεει σε κοσμο...
(ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ΑΔΙΚΟ)Θα σε παρακαλούσα να μην μπερδεύεις την συμπεριφορά του ενός με την συμπεριφορά των υπολοίπων.
Οπως είδες οταν συμβαίνει κάτι που δεν είναι σωστό,τα μέλη (όλοι εμείς δηλαδή) φροντίζουν να βαλουν τα πράγματα σε μια σειρά!
Δεν αναφέρθηκα στο θέμα γιατι θεώρησα οτι δεν χρειάζεται!
Οπως και αποδεικνύεται!! -
Εγώ τώρα γιατί νιώθω απολύτως δικαιωμένος;
-
Και κάτι άλλο, επειδή αυτός που θεωρεί ασφαλέστερο ένα... Χιουντάι από μια Άλφα 33 (μόνο και μόνο επειδή έχει σιδεριές στις πόρτες, μπαλόνια και - λέμε τώρα - ABS) προσπάθησε να μου τη βγει όσον αφορά την επιλογή μου σε αυτοκίνητο, εγώ για 1200άρι είχα λεφτά, 1200άρι πήρα. Όμως, φρόντισα να πάρω αυτό που είχε την καλύτερη συμπεριφορά στο δρόμο και το καλύτερο κράτημα. Και, ΠΡΟΦΑΝΩΣ, όχι... ΧΙΟΥΝΤΑΪ. Θα μπορούσα ίσως με τα ίδια ή και λιγότερα λεφτά να πάρω ένα Accent. Τέτοιο είχε και μια ξαδέρφη μου και το είχα οδηγήσει σε δύο περιπτώσεις: μια όταν ήταν καινούργιο (δυο χρόνια πριν) και μια κάτι μήνες πριν. Σκοτώστρα κανονική ήταν. Το τιμόνι δεν ήξερε πού κοίταγε, τα λάστιχα (Hankook) ήταν αλλού γι'αλλού, τα φρένα... Ποια φρένα; Η δε οδική του συμπεριφορά ήταν πλαδαρή, ασαφής και δεν ενέπνεε καμία απολύτως εμπιστοσύνη.
Ίσως να είναι πιο 'χρηστικό' από μια Άλφα 33. Μπορεί να μη βγάζει ηλεκτρολογικά προβλήματα τόσο εύκολα. Μπορεί να μη σκουριάζει. Πάσο. Ασφαλές όμως ΔΕΝ είναι. Και γι'αυτό ακριβώς, και για το επιχείρημα ότι επειδή η Άλφα είναι 10 ετών και το Χιουντάι 1 (ασχέτως αν τα κορεάτικα χρησιμοποιούν τεχνολογία που είναι 15 και 20 χρόνια πίσω), άρα η Άλφα είναι πιο 'επικίνδυνη'. Που ο κίνδυνος ορίζεται από τον τρόπο με τον οποίον ενεργεί και αντιδρά το αυτοκίνητο στο δρόμο, όχι από το αν έχει ένα σωρό καλούδια σε χαμηλή τιμή.
Και ναι, τώρα που έχει περάσει κάμποσος καιρός και βλέπω και τις αντιδράσεις του ισχυριζόμενου ότι 'το Χιουντάι είναι πιο ασφαλές από μια 33άρα' νιώθω απολύτως δικαιωμένος που το έβαλα στα φίδια. Όχι μόνον από τον ισχυρισμό του και τον τρόπο με τον οποίον τον αιτιολόγησε, αλλά και από τις μετέπειτα αντιδράσεις του.
-
..
-
Ωραία τότε, να παραδεχθούμε ότι αυτό που είχε πει ο RGBEFT δεν ήταν φίδι...
Άρα, κι αν πούμε ότι ένα Seicento ΜΑΜΙΣΙΟ έχει επιτάχυνση 0-100 σε 5 δευτερόλεπτα δεν θα πρέπει να θεωρηθεί φίδι... Ακριβώς με το ίδιο σκεπτικό.
-
Επίσης, υιοθετώντας την ίδια λογική, και ένα Kia Sephia ρίχνει σφαλιάρες σε Ferrari Dino 246 GT σε κρατήματα και ο ισχυρισμός αυτός ΔΕΝ είναι φίδι! Λογικό είναι, αφού η Dino είναι τριακονταετίας και βάλε, ενώ το Sephia είναι πιο πρόσφατο και έχει και 'ABS' (ασχέτως αν δεν έχει φρένα για να το συνδυάσει)...
-
Και, ακολουθώντας ΠΑΝΤΑ την ίδια λογική, αλλά τραβώντας το ακόμα πιο πέρα...
Το Hyundai Excel (δηλαδή το αντίγραφο του Isuzu Gemini) ήταν πιο ασφαλές όταν πρωτοβγήκε από τη Citroen BX, γιατί η ΒΧ παραγόταν από το '82 και το Excel βγήκε γύρω στο '90! Ασχέτως αν βασιζόταν το κορεάτικο σε ένα εντελώς μέτριο και μάλλον ανασφαλές αυτοκίνητο της δεκαετίας του '80, και μάλιστα έχοντας κάνει εκπτώσεις σε ουσιώδη θέματα εν σχέσει με το πρωτότυπο...
Κι αυτό, βέβαια, ΔΕΝ είναι φίδι...
-
Προσπαθώ να καταλάβω γιατί τα έχεις πάρει έτσι με αυτή την ιστορία .... και δυστηχώς δεν μπορώ. Είσαι πάντα έτσι επιθετικός όταν κάποιος τυχαίνει να έχει διαφορετικές απόψεις από εσένα ή όταν κάνει το λάθος να μην συμβαδίζει η σκέψη του με τη δική σου ?? Το παιδί από την αρχή ξεκαθάρισε ότι δεν έχει μεγάλες γνώσεις και προσπάθησε να εκφέρει μια γνώμη και εσύ όχι απλώς του την έπεσες αλλά συνεχίζεις να τον μειώνεις όσο μπορείς με τα αλλεπάλληλα post.
Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις ότι μερικοί άνθρωποι βλέπουν το αυτοκίνητο σαν μέσο μεταφοράς και όχι διασκέδασης ?? Ότι μερικοί δεν έχουν τα χρήματα ή τις γνώσεις ή την ανάγκη να αγοράσουν αμάξι που είναι τρένο, πάει κομμάτια κτλ κτλ.
Όσο επικίνδυνοι είναι οι 'οδηγοί της Κυριακής' άλλο τόσο επικίνδυνοι είναι οι 'χεράδες' που μπαίνουνε κομμάτια στα λιμανάκια, που κάνουν σφήνες στην μεσογείων που προσπερνάνε από δεξιά στη εθνική, την ώρα που κάποιοι λιγότερο χεράδες απλά προσπαθούν να πάνε βόλτα/εκδρομή/δουλειά.
Όλα έχουν δύο όψεις .... και καλό είναι να τις βλέπουμε και τις δύο.
-
Ο χρήστης rallysport έγραψε:
Προσπαθώ να καταλάβω γιατί τα έχεις πάρει έτσι με αυτή την ιστορία ....Τι να καταλάβεις Δημήτρη.... Σαν πολύ ευγενικοί δεν είμαστε; Ο skullone προσβάλλει επανειλημένως και καθόμαστε να συζητήσουμε το γιατί; Ντροπή μας.... Κράξιμο χρειάζεται και μόνο.... .
Εγώ καταλαβαίνω ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι ανάρμοστες και κατακριτέες...Ο μέγας Δημοκράτης που σέβεται τη γνώμη των άλλων και κάνει και μαθήματα δημοκρατίας ..... Ας καγχάσω.....
-
Κοίτα, αυτός έδωσε τόση συνέχεια. Εγώ δεν είχα ξανασχοληθεί με το θέμα για πολύ καιρό, αλλά αυτός άρχισε να το επαναφέρει διαρκώς, και όταν έβαλε το 'κι εσύ δηλαδή τι πήρες; Clio 1.2;' με τα ηλίθια γελάκια τύπου γενίτσαρου και το 'χέσε μας επιτέλους' κλπ. Για το αυτοκίνητο, τα είπα ήδη. Τόσα λεφτά είχα, τόσο πήρα. Τραβάει κάνα ζόρι με τα κυβικά; Για το 'χέσε μας επιτέλους', εκεί δε σηκώνω κουβέντα. Και, μετά από αυτό, σιγά μην του ζητήσω και συγγνώμη. Ε, εκεί πλέον, αφού αυτός το αναμοχλεύει διαρκώς και πάει να τη βγει κι από πάνω, ας πρόσεχε.
Όταν δεν ξέρεις, προσπαθείς να μάθεις και, προτού μιλήσεις, περιμένεις να δεις τι έχουν πει και άλλοι, και, κυρίως, ΡΩΤΑΣ αντί να δηλώνεις. Όταν ξέρεις δυο-τρία πράγματα (όπως οι περισσότεροι από εμάς), μιλάς γι'αυτά που ξέρεις, ακούς άλλους που ξέρουν αυτά που δεν ξέρεις και δεν προσπαθείς να το παίξεις μάγκας.
Και το να πεις ότι το Χιουντάι είναι ασφαλέστερο μιας 33άρας δεν είναι θέμα διαφοράς απόψεων, αλλά θέμα άγνοιας επί βασικών θεμάτων. Τη διαφορετική άποψη τη σέβομαι. Όχι όμως και εξωφρενικά πράγματα. Αν είναι έτσι, θα έπρεπε να πούμε ότι 'διαφορετική άποψη' είχε κι ο ηλίθιος με τα πατομπούκαλα και την προπέλλα στο γιακά ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ που, στον 'πόλεμο' κατά της Σερβίας, έλεγε ότι 'το απεμπλουτισμένο ουράνιο (ουράνιο 238) είναι... ΑΚΙΝΔΥΝΟ!!!', ανατρέποντας ό,τι ξέραμε από τη χημεία (ότι δηλαδή είναι ραδιενεργό και ισχυρά τοξικό).
Μη συγχέουμε τα πράγματα λοιπόν.
-
gvala, μήπως θες να σου απαντήσω με τον τρόπο που επανέφερε το θέμα ο RGBEFT στο στυλ 'χέσε μας επιτέλους'; Άντε τώρα. Γιατί το να πεις ότι κάτι είναι τελείως εξωφρενικό απέχει πολύ από το 'χέσε μας'. Ή μήπως κάνω λάθος; Ή μάλλον, αφού δε με γουστάρετε έτσι, ότι λέει ο RGBEFT, θα επικροτώ και θα επαυξάνω και να δούμε τι θα σας αρέσει πιο πολύ!
Και ήδη την έκανα την αρχή! Hyundai Excel πιο ασφαλές από Citroen BX και Alfa 33!!!
Και προχωρώ ακάθεκτος:
Kia Rio πιο ασφαλές από το Audi 80 Quattro του '86.
-
Ολα έχουν ενα όριο!Για άλλους είναι αυτονόητο,για άλλους οχι!
-
Προς τιμήν της σημερινής ημέρας το θέμα ξεκλειδώθηκε για να γράψετε αλλά και να διαβάσετε, οι νέοι, τα προηγούμενα! [moderator]
To θέμα θα κλειδωθεί το βράδυ!
-
Καθηγητής μου μου έλεγε ότι ποτέ δεν έχει πατήσει το αυτοκίνητο πάνω από 130 χ.α.ω.! Και να πω ότι είχε χρέπια...
-
Προς τιμήν της ημέρας λοιπόν....ειδική αφιέρωση στον Krus!!!
Σπύρο για κοίτα εδω
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Προς τιμήν της ημέρας λοιπόν....ειδική αφιέρωση στον Krus!!!Σπύρο για κοίτα εδω
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
To θέμα θα κλειδωθεί το βράδυ! -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Προς τιμήν της σημερινής ημέρας το θέμα ξεκλειδώθηκε για να γράψετε αλλά και να διαβάσετε, οι νέοι, τα προηγούμενα! [moderator]To θέμα θα κλειδωθεί το βράδυ!
Κώστα , τι το περάσαμε το πράγμα ,
μέρα που είναι , ανοίγουμε και κλείνουμε πόρτες !!!!!!!!!!!Προτείνω να κλείσουμε την πόρτα νωρίτερα , θα πάω για ύπνο και ...φοβάμαι τον ...Χρονομέτρη
Αποστόλης.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
To θέμα θα κλειδωθεί το βράδυ!Κρίμα, πριν από την κόντρα, τα μηνύματα ήταν πολύ αστεία...
Δε μου έρχεται και εμένα κάτι τώρα αν και κατα καιρούς έχω ακούσει πάρα πολλά...αααα (αν και έχει συζητηθεί σε άλλο νήμα): Σε πρόσφατη επίσκεψη με τον αδερφό μου σε τοπικό έμπορο της Ford για να δούμε το νέο Focus (II). Σχολιάζω στον πωλητή το ότι τα τυμπανόφρενα πίσω τα θεωρώ μειονέκτημα του αυτοκινήτου και ότι κακώς η Ford τα έχει υιοθετήσει...
Η απάντηση είναι ότι με τα ταμπούρα φρενάρεις καλύτερα, το αυτοκίνητο δεν τα χρειάζεται γιατί δεν είναι βαρύ ( ), δε θα καταφέρω ποτέ να τα ζεστάνω γιατί δεν είμαι οδηγός αγώνων, και ότι τοποθετούνται μόνο αν το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με ESP, (παραδέχτηκε ότι δεν απάγουν τη θερμότητα καλύτερα).Στο RS προετείνω να βάλουν ταμπούρα και μπροστά...
ΦΙΔΙΑ!