-
Ετυχε προχτες να παω σε μια τζαζ συναυλια που ειχε κλειστει σε πρωην σκυλαδικο (εχουμε προβλημα χωρων εδω πανω σαλονικα). Μη μαθημενος απο την πολιτικη των εν λογω μαγαζιων, παρκαρω σ'εναν ακαλυπτο διπλα απ το μαγαζι που δεν ειχε καμια σημανση φυσικα. Αφου μπαινω μεσα (ακομα δεν ειχε αρχισει η συναυλια) ζεσταινομαι και σκεφτομαι να αφησω το παλτο στο αμαξι. Εκει βλεπω εναν τυπο που μου ζηταει 5ε για το παρκινγκ (σημειωτεον, απειρες θεσεις τριγυρω απ το 'παρκινγκ') και μου λεει οτι ειναι δικος του ο χωρος. Τον ρωταω αν εχει χαρτι που να αποδεικνυει την κυριοτητα του χωρου και αν κοβει αποδειξεις για το παρκιν και αν θελει να φερω την εφορια βραδιατικα , τρωει το σχετικο στολισμα και παιρνω το αυτοκινητο και το παρκαρω 20 μετρα εξω απ το 'παρκινγκ' του.
Αφου ζητησα να μιλησω με τον υπευθυνο του μαγαζιου, μου εξηγησε οτι το μαγαζι δεν εχει σχεση και οτι τα παρκινγκ της περιοχης τα εκμεταλλευεται 'ενας' κλπ. Οποτε μαλλον μιλαμε για τσιφλικι - νταβατζηλικι που βασιζεται στα ζωα που πανε να κανουν το χαηλικι τους και που αναφερετε στα παραπανω ποστ. Στην Ελλαδα εισαι οτι δηλωσεις τελεια και παυλα. Ετσι βλεπω να θησαυριζουνε ολοι οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ στις δικες μας πλατες.... -
καλα θα κανεις να το δηλωσεις στην αστυνομια για να του κανουν μια επισκεψη...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
καλα θα κανεις να το δηλωσεις στην αστυνομια για να του κανουν μια επισκεψη...τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν θα τα παίρνει και η αστυνομία και η εφορία από αυτόν; Εγώ με αυτά που βλέπω τις τελευταίες μέρες, το θεωρώ πολύ πιθανό.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν θα τα παίρνει και η αστυνομία και η εφορία από αυτόν; Εγώ με αυτά που βλέπω τις τελευταίες μέρες, το θεωρώ πολύ πιθανό.
ε τοτε ας κανουμε τουμπεκι και να πληρωνουμε τον καθε νταβατζη επειδη ετσι αυτος γουσταρει.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν θα τα παίρνει και η αστυνομία και η εφορία από αυτόν; Εγώ με αυτά που βλέπω τις τελευταίες μέρες, το θεωρώ πολύ πιθανό.
ε τοτε ας κανουμε τουμπεκι και να πληρωνουμε τον καθε νταβατζη επειδη ετσι αυτος γουσταρει.
Μπά ούτε αυτό είναι λύση. Όταν όλοι θα πάψουμε να πηγαίνουμε στα μέρη αυτά που θεωρούνται κέντρα διασκέδασης τότε θα καταρρεύσει όλο το σύστημα αυτό.
Δική μου άποψη πάντα, αλλά εγώ δεν πρόκειται να κάνω φασαρία σε ένα κέντρο που έχει 10 φουσκωτούς γύρω γύρω που οι μισοί έχουν και όπλο. -
Δε λες καλά που δεν του το σπάσανε κιόλας.
Αλήτες....
-
Μπά ούτε αυτό είναι λύση. Όταν όλοι θα πάψουμε να πηγαίνουμε στα μέρη αυτά που θεωρούνται κέντρα διασκέδασης τότε θα καταρρεύσει όλο το σύστημα αυτό.
Δική μου άποψη πάντα, αλλά εγώ δεν πρόκειται να κάνω φασαρία σε ένα κέντρο που έχει 10 φουσκωτούς γύρω γύρω που οι μισοί έχουν και όπλο.συμφωνω στο να μη πηγαινουμε και συμφωνω στο να μη πουλησεις μαγκια. Δε συμφωνω στο να μην κανεις τιποτα ομως. Και δε χρειαζεται να εισαι παρων για να παρεις την αστυνομια.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Δε λες καλά που δεν του το σπάσανε κιόλας.Αλήτες....
σωστος..
-
Κοιτα το οτι δεν μου το σπασανε ειναι επειδη τους δηλωσα την ιδιοτητα μου και το ξανασκεφτηκε (εχει να κανει με μια μορφη ατυπης εξουσιας)... Για να μην το παιζω ομως και μαγκας ελληναρας, ουτε του τσαμπουκαλευτηκα, ουτε ειπα τιποτα παραπανω...
Εχετε πολυ δικιο οσον αφορα την προσελευση του κοσμου σ' αυτα τα κεντρα. Ηδη περνανε δυσκολα σε σχεση μ 'αυτο που ειχαν συνηθισει και οσο στενευει το ζωναρι τοσο και ο κοσμος δεν θα μπορει να πεταει- ξοδευει τα λεφτα του σε αυτα τα κ@λ@χανεια. Πιστευω οτι τα πραγματα θα παρουν την τροπη απο μονα τους . Και για να σας πω και την αληθεια πιστευω και στην 'αλλη ελλαδα' που τοσα χρονια γραφει ο Κ.Κ. Αυτην υποστηριζω. Η υπολοιπη δεν με αφορα . Προσπαθω να μην την ταιζω ..... -
Δική μου άποψη πάντα, αλλά εγώ δεν πρόκειται να κάνω φασαρία σε ένα κέντρο που έχει 10 φουσκωτούς γύρω γύρω που οι μισοί έχουν και όπλο.Μαζί σου φίλε. Μποϋκοτάζ, η απόλυτη λύση. Να μείνουν χωρίς πελατεία τα ρημάδια τους.
Δε λες καλά που δεν του το σπάσανε κιόλας.
Αλήτες....
Σωστός. Να προσθέσω: επίσης,καλά που δεν έσπασαν τον ίδιο στο ξύλο.
Μία είναι η λύση. Να μην πατήσει κανείς εκεί.
-
Παιδια καλησπερα... Νεος στο φορουμ και ειπα να αρχισω απο δω....
Διαβασα τα περισσοτερα ποστ που εγιναν σε αυτο το θεμα και θελω να πω και γω 2 πραγματακια...
Για τα περισσοτερα εχετε δικιο... Ετσι ειναι η νυχτα στην Ελλαδα.. Ετσι την εχουν καταντυση οι ιδιοκτητες των μαγαζιων... Ομως..... Δεν ειναι ολοι ετσι... Αυτά με τους παρκαδωρους ειναι μεμονωμενα περιστατικα και οφειλονται στους ιδιοκτητες που περνουν τσογλανια στην δουλεψη τους...
Κατι ακομα... Υπάρχει και η αλλη πλευρα του νομισματος... Να πω οτι τις 3 τελευταιες εβδομαδες επιασα για λιγες ωρες την εβδομαδα δουλεια ως παρκαδορος στην καφετερια Αpolis στην Πετρουπολη...
Το θεμα εχει ως εξης... Εκει ο χωρος ειναι δημοσιος... Γιαυτο κυριος τον λογο λειτουργουμε περισοτερο ως βοηθοι... Αυτο που κανουμε ειναι να βοηθαμε και να κατευθηνουμε τους πελατες τις ωρες που εχει πολυ κινηση... Τους λεμε δηλαδη παρκαρε εδω παρκαρε εκει και τους βοηθαμε να τα βαλουν οσο πιο καλα γινεται ωστε να χωρεσουν και αλλοι.... Φυσικά ουτε τους τα παρκαρουμε ουτε κραταμε τα κλειδια ουτε εχουμε συγεκριμενη ταριφα στο παρκιν και ουτε ζηταμε μπουρμπουαρ ουτε τιποτα... Και τα λεφτα που περνουμε δεν ειναι τρελλα λεφτα... 30 ευρω στο 8ωρο δεν ειναι κανα φοβερο ποσο....
Ελα ομως που ακομα και σε τετοιες περιπτωσεις υαρχουν προβληματα... Χαρακτηριστικα να πω ενα προχθεσινο περιστατικο.... Σαββατο βραδυ τωρα... Να γινεται χαμος απο κοσμο και να εχουμε και γαμο... επιπλεον 50 αυτοκινητα δηλαδη.... Σε καποια φασι το παρκιν επανω οπως ηταν φυσικο γεμισε... Τι να σου κανουμε.. εχουμε θεσεις για 200 αυτοκινητα αλλα γεμιζει....
Οπως ημουν επανω λοιπον και φροντιζα να στελνω τα αυτοκηντα προς την σωστη κατευθηνση ωστε να μην κολισουν και εχουμε προβληματα - ειναι ανιφορικος και στενος ο δρομος- κατεβαινει ενα τζιπακι που δεν ειχε βρει να παρκαρει και αρχιζε ο τυπας να μου λεει γιατι μας ανεβαζεις επανω ενω δεν υπαρχουν θεσεις...? Του εξειγω ομορφα και ωραια αρχικος οτι ανεβαινουν επανω γιατι την στιγμη που ανεβαινεται και γεματο να ειναι το παρκιν μπορει να φυγουν ταυτοχρονα 10 παρεες και να βρειτε θεση.. Και αρχισε να μου λεει πραγματα του στυλ μα γιατι εσυ δεν ξερεις αν εχει θεση η οχι και διαφορα τετοια... Και να του ξανα εξειγω πως η δουλεια μου ειναι να ελεγχω την ροη και να φροντιζω να μην γινονται παρατραγουδα και οχι να ειμαι απικο περα δωθε να βρισκω σαββατο βραδυ στον καθενα θεση γιατι ειναι αδυνατο... Και ο τυπος συνεχιζε να μου λεει να μην μας ανεβαζεις επανω τοτε... Ε τα περνω τοτε γιατι δεν περνει απο κουβεντες... Τι δεν καταλαβαινεις απο αυτα που σου λεω του φωναζω? Και συκωνεται και φευγει... Αν το συνεχιζε λιγο ακομς θα τον ειχα αρχισει στα μπουνιδια και ας με απολυαν....
Ειμαστε εκει περα 10 παρκαδωροι σε βαρδιες για να τους βοηθαμε και τιποτα παραπανω... Οι περισσωτεροι παρκαδωροι ειναι απλοι οικογενειαρχες και αυτη ειναι η 2η δουλεια τους... Για 15-30 ευρω δεν εχουν ορεξη να ακουν το μακρυ και το κοντω του καθε βλακα πελατη που δεν εχει λιγη υπομονη.... Να τους βοηθαμε προσπαθουμε για να μην περπατανε 10 λεπτα ανηφορα παρκαροντας τα αυτοκινητα κατω...
Και αυτα ειναι συχνα φαινομενα... Και κατι ακομα παιδια... Αυτο με τις ζημιες που κανουν οι παρκαδωροι παρκαρωντας τα αυτοκινητα σας δεν ειναι τιποτα σε αυτα που βλεπω καθε μερα σχεδον και εχω ακουσει ακομα και σε τετοιους χωρους που παρκαρει ο καθενας μονος του... Συνεχεια χτυπηματα και γρατσουνιες.... Του ενα του φευγει το αμαξι στα φρενα και πεφτει πανο σε αλλον.. Ο αλλος την ωρα που βγαινει χτυπαει με την πορτα τον διπλανο του και στα ρχιδια του.... Ενας τριτος με μιχανακι τρωει σαβουρα με την γκομενα διπλα του γιατι κανει τον μαγκα να ανεβει την ανηφορα ενω του λεμε οχι και πεφτει πανω σε αλλο αμαξι... Μια αλλη κυρια εσπασε τον πισω προφιλακτηρα και οχι μονο καβαλοντας ολοκληρο πεζουλη... το ιδιο και ενας αχρηστος... 1002 καθε μερα βλεπω και ακουω..
Να κανουμε την ζωη τους ευκολη προσπαθουμε και αυτοι κανουν και την δικη τους αλλα και την δικη μας μαρτιριο... Οποτε παιδια λιγη υπομονη χρειαζετε... Και εμεις δεν ειμαστε θεοι.. Λαθοι γινονται... Φυσικα και δεν αρνουμε τις εξαιρεσεις... Οι οποιες να ξερετε συνηθως περνουν γραμμη απο τα αφεντικα δυστηχως....
Αυτά τα ολιγα...
Φιλικα
Λουκας -
Λουκας απο το Απολλις? Στανταρ ομως ετσι?!
Αν εισαι λοιπον ο γνωστος Λουκας, επειδη ερχομαι τουλαχιστον 2 φορες την βδομαδα στο μαγαζι θα σου πω οτι μια χαρα την κανετε εσεις την δουλεια σας αλλα τα ζωα δεν καταλαβαινουν...Και καθε φορα γελαω πολυ με το αγχος σου βρε συ οταν παρκαρουν εκει μπροστα : 'Φερτο ετσι,ωπα ωπα σιγα σιγα, κοφτο και λιγο αλλιως, ελα οπως εισαι, ελα, ελα, ελα αλλα πιο σιγα! ΩΠΑ! ΚΑΛΩΣ!'
Αλλα απο την αλλη με αυτα που βλεπεουν τα ματια σας τι να κανεις κι εσυ...?
-
Χαχα... Ναι τα περισσοτερα βραδυα ειμαι εκει και προσπαθω να τους βολεψω...
Μερικοι οδηγοι δεν λεω το κατεχουν το θεμα οδηγηση και το θεμα παρκιν πολυ καλα μαλιστα και μου χει τυχει ο αλλος με 1-2 κινησεις να το βαζει τελεια σαν να ναι στο μυαλο μου... Αλλα δυστηχως τις περισσοτερες φορες χρειαζονται καθοδηγηση και ειδικα οι γυναικες σχεδον παντα... Αλλα τι να κανουμε προσπαθουμε για το καλυτερο και ναι αγχονομαστε συχνα οταν εχει πολυ δουλεια και κοιταμε να τους βολεψουμε ολους.... -
Πάντως υπάρχουν και παρκαδόροι που ΔΕΝ έχουν ιδέα πως παρκάρει ένα αυτοκίνητο και το μόνο που καταφέρνουν είναι να μπερδεύουν και να μπερδεύονται και οι ίδιοι. Δεν φταίνε μόνο οι οδηγοί.
Δεν αναφέρομαι σε εσένα Λουκά, ούτε στο μαγαζί σας, δεν έχω έρθει ποτέ εκεί με δικό μου αυτοκίνητοΧαρακτηριστικό παράδειγμα μου έτυχε στο blue star φέτος στο οποίο παρκαδόρος με έβαλε να παρκάρω με 10 μανούβρες, σε 1 θέση που καθόμουν ακριβώς με 2-3 απλές κινήσεις. Έφτασα στο σημείο να τον ρωτήσω που με πάει γιατί θεώρησα τουλάχιστον ότι θα πάρκαρα αλλού. + ότι μπέρδευε το αριστερά με το δεξιά και αφού έστριβα προς τη μια κατεύθυνση, έλεγε 'λάθος, από την άλλη ήθελα'.
Κατά την επιστροφή βέβαια, σε πολύ δυσκολότερη θέση, οι οδηγίες τους ήταν υποδειγματικές και κατανοητές.
-
Για να καταλάβω κάτι...
Η εταιρεία έχει άδεια parking?
Είσαι εργαζόμενος της επιχείρησης εγγεγραμένος στο IKA?
Δίδεται θεωρημένη απόδειξη για τις υπηρεσίες σας?
Ο χώρος είναι δημόσιος από ότι διάβασα... τον έχει μισθώσει η επιχείρηση?Αν όχι και εδώ όπως στα πιο πολλά 'parking μαγαζιών' ΚΑΤΑΑΑΑΛΑΒΑ!!!!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Για να καταλάβω κάτι...
Η εταιρεία έχει άδεια parking?
Είσαι εργαζόμενος της επιχείρησης εγγεγραμένος στο IKA?
Δίδεται θεωρημένη απόδειξη για τις υπηρεσίες σας?
Ο χώρος είναι δημόσιος από ότι διάβασα... τον έχει μισθώσει η επιχείρηση?Αν όχι και εδώ όπως στα πιο πολλά 'parking μαγαζιών' ΚΑΤΑΑΑΑΛΑΒΑ!!!!
Απ'ότι είπε το παιδί δεν πληρώνονται για το πάρκινγκ, τους πληρώνει το μαγαζί. Οπότε είναι αυτονόητο οτι παρκάρει εκεί όποιος θέλει, οι άνθρωποι είναι εκεί μόνο για να δίνουν οδηγίες και να βοηθούν το κόσμο.
-
Λοιπον επειδη οποιος δεν εχει παει στο συγκεκριμενο μαγαζι δεν μπορει να καταλαβει , ειναι πανω σε εναν λοφο που ανεβαινει ενας στενος δρομος (ο θεος να το κανει βεβαια το σκατοπλακοστρωτο που κοπαναω με τα Bilstein.. .)...Επειδη λοιπον εκει οταν αντικρυζονται αυτοκινητα που ανεβαινουν και κατεβαινουν δεν χωρανε και δημιουργειται προβλημα υπαρχουν καποια πολυ ευγενικα παιδια οπως ο Λουκας (δεν εχεις καταλαβει Λουκα ποιος ειμαι βεβαια αλλα χαιρετιομαστε και ψιλομιλαμε καμια φορα...) τοσο πανω οσο και κατω με Walkie Talkie που επικοινωνουν μεταξυ τους για την κινηση (π.χ. εχω 3 αυτοκινητα που κατεβαινουν μετα το ασπρο ταδε εισαι ελευθερος ...) και αναλογα βοηθουν τον κοσμο για να μην μποτιλιαριστουν και κολλησουν...Κι επισης επειδη οι περισσοτεροι οδηγοι ειναι κουλοι τους δινουν οδηγιες για το που και πως να παρκαρουν ωστε να προστατεψουν τιςπεριουσιες μας...Δεν ειναι παρκαδοροι που θα σου παρουν το αμαξι και θα στο παρκαρουν, ισα ισα που βοηθανε για να μην γινεται το νουνιου το πανυγηρι...Αν και οταν ειναι Σαββατοκυριακο και κατσει και κανενας γαμος στο πανω, δυστηχως ειναι κολαστηριο παρολη την βοηθεια και οργανωση των παιδιων!
-
Aκριβώς όπως τα λέει ο από πάνω.
Όσες φορές έχω πάει μου χουν αφήσει θετικότατη εντύπωση! -
Για να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα
Αυτά τα παιδιά θα πρέπει (για να είναι και οι ίδιοι καλυμένοι) να είναι υπάλληλοι της καφετέριας και να φαίνονται στο βιβλίο εργαζόμενων και δηλωμένοι σε ΙΚΑ, επιθεώρηση εργασίας κλπ γιατί αν πέσει πάνω του καμια κοπελίτσα στο έλα, ελα θα πάρει τα @@@ του καφετεριατζή και της οδηγού.
Τα αυτοκίνητα, εφόσον δεν παρκάρουν σε ιδιοκτησία της καφετέριας αλλά σε δημόσιο χώρο, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι φραγμένος, και όχι επί της δημόσιας οδού δεν καλύπτονται από καμμιά ασφαλιστική στον χώρο αυτό.
Αν τα παιδιά εισπράτουν χρηματα έστω και με το κλασικό ''οτι θέλετε!!' πρέπει να εκδίδουν δελτίο παροχής υπηρεσιών.
Κάθε άλλο είναι παράνομο! Και τα λέω εγώ που έχω λουστεί 1,500 Euro ζημιά απο νυχτερινό μαγαζί (όχι στο στυλ του μαγαζιού που μου περιγράφετε) και ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού δεν είχε σχέση με του κύριους απ΄εξω, δεν τους ξέρω καν μου είχε πει και η αστυνομία δεν επεμβαινε στον χώρο που είχαν κάνει κατάχρησηΔεν έχω κανα πρόβλημα με το παιδι που το καλοσωρίζω στο forum
-
Ο χωρος παρκινκ στο εν λογω μαγαζι ειναι δημοσιος! Και τα παιδια δεν ειναι παρκαδοροι! Απλα βοηθουν την κυκλοφορια...Ειμαι ομως 100% σιγουρος οτι δουλευουν μαυροι...Ε και? Ουτα κατι κακο κανουν, ουτε καν ακουμπανε τα αυτοκινητα...Την κυκλοφορια ρυθμιζουν απλα σε ενα δημοσιο δρομο για να μην δημιουργειται το αδιαχωρητο!
Παρκαδόροι νυχτερινων κεντρων