-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Ξέρω οτι μια απο τις πρώτες απαντήσεις που θα λάβω θα είναι οτι πρέπει να διασκεδάσετε και δεν έχετε άλλη επιλογή,Αφιερωμένο σε όσους 'δεν έχουν άλλη επιλογή'
'Το lifestyle είναι μανιοκατάθλιψη σε συσκευασία δώρου'
-Αναρχικό σύνθημα στο πανεπιστήμιο στου ΡέθυμνοΥπάρχουν εναλλακτικά. το κοινό αυτών των μαγαζιών όμως δεν θέλει να το εννοήσει...
-
Συνειδητά έχω σταματήσει να πηγαίνω σε κλαμπ και 'in' εστιατόρια με παρκαδόρους και σερβιτόρους με μπλαζέ (μη χέσω) ύφος. Αν ορισμένοι αρέσκονται να τους φέρονται ωσάν να είναι ταπεινά υποκείμενα ή να τους παίρνουν το κέρμα των δύο ευρώ (680 δραχμές παρακαλώ) με μούτρα και με ένα ειρωνικό ευχαριστώ, ας εξακολουθήσουν να ταϊζουν τέτοιους κακούς επαγγελματίες.
Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι ένας μέσος μισθωτός πρέπει να δουλεύει μισή ώρα για να πάρει αυτό το κερματάκι. Εφόσον τα καταστήματα του είδους απευθύνονται σε όλους μας και όχι αποκλειστικά στους έχοντες, θα πρέπει να λειτουργούν με σεβασμό στον πελάτη για τις ούτως ή άλλως χαμηλού επιπέδου και υπερτιμημένες υπηρεσίες τους.
Επί του παρόντος μια χαρά περνάω και χωρίς τη βλαχογκλαμουριά των ανωτέρω και ταυτόχρονα χαμογελώ όταν οι μαγαζάτορες τουριστικών περιοχών βαράνε μύγες και γλύφουν εκεί που έφτυναν μέχρι πρόπερσι. Άντε και στα δικά μας! -
Απορώ πως βρέθηκαν τόσοι πολλοί στο forum που αρνούνται να δώσουν το αυτοκίνητό τους σε έναν αμόρφωτο φουσκωτό που νομίζει ότι είναι εξουσία. Δεκάδες χιλιάδες βλέπω καθημερινά που το κάνουν.
Άποψή μου είναι ότι αν αύριο τα μαγαζιά αυτά λανσάρουν δημόσιο γδύσιμο και πρωκτοσκόπηση για λόγους ασφαλείας, ο ελληνικός προβατο-λαός θα το δεχθεί ευχαρίστως και αυτό. Μπορεί μάλιστα να το θεωρήσει και πολύ κουλ.
Στο kitchen bar τόλμησαν να μου ζητήσουν κλειδιά στις 17.00 το απόγευμα. Κάτσε ρε μάγκα. Να σκύψουμε κιόλας;
Το θέμα αυτό με φέρνει στα όριά μου...
-
Τελευταία μόδα: Να πληρώνεις και τους παρκαδόρους των κέντρων που γίνονται γάμοι!!!!!
Περσυ το συνάντησα για πρώτη φορά. Οπότε έκανα την βλακεία και έδωσα 5 ευρώ σε καποιον παρκαδόρο ο οποίος μου έδωσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου μου (!) και πήγα και το ξεπάρκαρα μόνη μου!
Φέτος έχω παει σε 2 γάμους. Και στους 2 πρόσεξα ότι όλοι φεύγοντας πληρώνανε. Εγώ δεν πλήρωσα!
Μία καλή κίνηση που έχει γίνει στο μικρολίμανο είναι το Δημοτικό παρκιν! Υπάρχουν παρκαδόροι αλλά το παρκάρεις μόνος σου και δεν αφήνεις τα κλειδιά. Φεύγοντας εαν ρωτήσεις τι χρωστάς σου απαντάνε με πολύ σεμνό τρόπο 'ότι θέλετε'.
-
Περισυ ειχα παει σε ενα γαμο στο αιλαντ, το οποιο θεωρειτε πολυ ΙΝ και ετσι και κατι τετοια γελοια πραγματα, και οταν πηγα μου ειπαν αφηστε να το παρκαρουμε και κατι τετοια. Στραβωσα τρελα, αλλα δεν ηθελα να κανω φασαρια, γιατι ηταν γαμος.
Φευγωντας εφεραν το αμαξι, και οπως μπαινω, ο παρκαδορος κανει την κινηση αυτη οπως στις ταινιες τα παιδια στο ξενοδοχεια...
Στραβωνω τρελα, του λεω οτι ειναι γαμος και κατι τετοια, τον βριζω, και μου λεει πρεπει να αφησετε κατι για το παρκινγκ. του πεταξα απο το παραθυρο στο δρομο κατι ψιλα (μιλαμε το πολυ 1 ευρω να βγαινανε και εφυγα σπιναροντας απο τα νευρα μου)
Ε ΟΧΙ και στους γαμους που ο αλλος εχει σκασει 10 (το λιγοτερο) εκατομμυρια να κανεις γυφτιες στους καλεσμενους του στο παρκινγκ! (αναφερομαι στο γαμο που εγω πηγα, που ειχε πολλα ατομα και πολυ πλουσια γενικα η κατασταση. στο χαλαρο δεκα εκατομμυρια (ΔΡΧ εννοειται)
ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ. -
Αυτό με τους γάμους ισχύει.... από τη μύγα ξίγκι κοιτάνε να βγάλουν...
Στο parking στο Olympico άφησα το αυτοκίνητο αλλά τον παρακολουθούσα μέχρι να το παρκάρει.... Όταν πήγα να το πάρω πίσω το είχε κολλήσει στο κράσπεδο και ο λασπωτήρας μου το είχε καβαλήσει.. του φίλου μου στο ίδιο κράσπεδο του κοπάνησαν την εξάτμιση.... .
Από εδώ και πέρα parking μόνος μου είτε λίγο πιό μακρυά είτε πολύ πιο μακρυά αλλά το κεφάλι μου ήσυχο.... έχουν ακούσει τα τρελλά τα αυτιά μου....
-
Άν σας χτυπήσουν το αυτοκίνητο σε valet parking (ποια είναι η αντίστοιχη λέξη στα Ελληνικά να το λέω σωστά; ) ποιά είναι η διαδικασία που πρέπει να κάνει κάποιος για να αποζημιωθεί;
Αναφέρομαι σε νόμιμη διαδικασία;
Επίσης πόσο πιθανών είναι να αποζημειωθεί;
Το έχει κάνει κανένας;Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Διαβάζοντας κάποια posts δεν μπορώ να καταλάβω πως το κράτος/αστυνομία/πολίτες ανέχονται τέτοια προκλιτική συμπεριφορά απο μαγαζιά.Δυστηχώς ώς τουρίστας το έχω παρατηρήσει και εγώ στην Ελλάδα σε πολλές περιπτώσεις το στύλ αυτό. Δεν έχω πάει ποτέ μου σε κέντρο νυχτερινής διασκέδασης, αλλά ακόμα και σε μαγαζία για ποτό, φαγητό το service ήταν τις περισσότερες φορές απλά απαράδεκτο με ένα ύφος απο τον σερβιτόρο οτι έχει μία δουλεία που ούτε ο πρωθυπουργώς δεν την έχει.
Όταν εσείς, οι πολίτες το δέχεστε, και δίνετε τόσα χρήματα για το valet parking, τόσα χρήματα για τη νυχτερινή ζωή!! (τα ποσά είναι ΠΑΡΑΛΟΓΑ ειδικά για το Ελληνικό εισόδημα!) τότε γιατί παραπονιέστε για τις ακριβές τιμές σε άλλα πράγματα; Γιατί να νοιαστεί η πολιτεία οταν δεν νιάζεστε εσείς;
Και τη λογική οτι δεν έχουμε άλλη επιλογή δεν την δέχομαι προσωπικά. Δηλάδη άν πάω με Porsche σε valet parking Η και με ένα αμάξι που μετα βίας ξεκινάει και δώσω tip ΚΑΙ στις δύο περιπτώσεις $2 θα με κακοχαρακτηρίσει ο παρκαδόρος;; Ε καί;;
Συνηδοτποιήστε οτι οι πολίτες έχετε τρομερή δύναμη, ΑΝ το καταλάβετε εσείς οι ίδιοι πρώτα.
Συγνώμη για το ύφος του email. Ξέρω οτι μια απο τις πρώτες απαντήσεις που θα λάβω θα είναι οτι πρέπει να διασκεδάσετε και δεν έχετε άλλη επιλογή, αλλά και για τους Ολυμπιακούς αγώνες που είναι πιο σημαντική απο μία νυχτερινή έξοδο, άν κάποιος παραπονεθεί για τις τιμές, ανάλογα θα πώ αν θέλεις να πάς δεν έχεις άλλη επιλογή..
Με ειλικρινή εκτίμηση,
ΔημήτρηςΝα και ένα καλό ποστ. Έχεις απόλυτο δίκιο. Το χειρότερο βέβαια όπως και εσύ το ανάφερες είναι πως ο Έλληνας 'καταπίνει' πολλά τέτεια.
- Έχεις τους παρκαδόρους να σου ζητάνε 5 ευρώ για να σου παραδώσουν το αμάξι.
*Πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων σκάνε 80-90 Ευρώ για να αλλάξουν λάδια στο αμάξι τους λές και είναι καμιά Ferrari.
*Άσε πια η ακρίβεια στα SuperMarket. Η ακρίβεια βασίζεται στην 'δοκιμή' του Έλληνα στο πόσο ακόμα θα αντέξει και θα αρχίζει να φωνάζει.
Έχει φτάσει ο καφές στα 5 ευρώ. Και σου λέει ο καταστηματάρχης 2 ευρώ για τον καφέ και 3 ευρώ για να δείς τον 'κόλο' της γκαρσόνας.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕ.......
-
Ο χρήστης Antiriad έγραψε:
..Έχει φτάσει ο καφές στα 5 ευρώ. Και σου λέει ο καταστηματάρχης 2 ευρώ για τον καφέ και 3 ευρώ για να δείς τον 'κόλο' της γκαρσόνας. ..Αν είναι ωραίος,πληρώνεις περισσότερο;
Δε λέω για τον καφέ! -
Ο χρήστης eizo έγραψε:
..Έχει φτάσει ο καφές στα 5 ευρώ. Και σου λέει ο καταστηματάρχης 2 ευρώ για τον καφέ και 3 ευρώ για να δείς τον 'κόλο' της γκαρσόνας. ..
Αν είναι ωραίος,πληρώνεις περισσότερο;
Δε λέω για τον καφέ!Ξέρεις τι λέει μια Ελληνική παροιμία για τα γυναικεία βρακιά?
Τι παλιές εποχές έκανες στην άκρη το 'βρακί' για να δεις τον 'κώλο'
Την σημερινή εποχή πρέπει να κάνεις πέρα τον 'κώλο' για να δείς το 'βράκι'.Πλάκα πλάκα...έτσι σήμερα καταλείξαμε να πληρώνουμε πιο πολύ για τον κώλο παρά για τον καφέ
-
milk shake $2..
Ομορφη κοπέλα που το σερβίρει $3
Θάλασσα $3
ΦΠΑ 18% ...
Τελική τιμή milk shake $9
Tόσο έχω πληρώσει Ελλάδα για milk shake (7.5 euro)
Βγαίνοντας απο το μαγαζί, αφού πλέον απέδειξα στον εαυτό μου οτι ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ να πλήρωσω ΤΟΣΑ πολλά για κάτι που αξίζει $2 , άρα είμαι και πλούσιος, παινέυοντας την υπέροχη Mercedes μου (εικονικό αυτό γιατι στην Ελλάδα δεν οδήγησα ποτέ Mercedes) , δίνω και $8 στο parking
Έξοδα βραδίας $17....Και όλα αυτά για κάτι που αξίζει $3-$4
Και πέρα απο αυτό , προσωπικά άν συνοδεύομαι δεν κοιτάω την γκαρσόνα (θα ήταν παρα πολυ προσβλητικό για την κοπέλα), επομένος άδικα χρήματα.
Πάω τώρα starbucks για frappuccino
Κανένας για παρέα;
Είναι δωρεάν το parkingΦιλικά,
Δημήτρης -
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
Αυτό με τους γάμους ισχύει.... από τη μύγα ξίγκι κοιτάνε να βγάλουν...Στο parking στο Olympico άφησα το αυτοκίνητο αλλά τον παρακολουθούσα μέχρι να το παρκάρει.... Όταν πήγα να το πάρω πίσω το είχε κολλήσει στο κράσπεδο και ο λασπωτήρας μου το είχε καβαλήσει.. του φίλου μου στο ίδιο κράσπεδο του κοπάνησαν την εξάτμιση.... .
Από εδώ και πέρα parking μόνος μου είτε λίγο πιό μακρυά είτε πολύ πιο μακρυά αλλά το κεφάλι μου ήσυχο.... έχουν ακούσει τα τρελλά τα αυτιά μου....
Μου θύμησες σκηνικό πέρσι το καλοκαίρι...
Φθάνω αργά το απόγευμα Olympico με την κοπέλα μου και πάω να το παρκάρω όπως το βάζουν όλοι κάθετα. Έρχεται ένας νεαρός ευγενικός και μου λέει να το παρκάρει εκείνος. Του λέω μα το πάρκαρα ήδη και του εξηγώ ευγενικά πως το αυτοκίνητο δεν το εμπιστεύομαι σε ΚΑΝΕΝΑΝ άλλον. Μου λέει ξέρετε δυστυχώς πρέπει να μας αφήσετε να το παρκάρουμε εμείς γιατί διαχειριζόμαστε το χώρο ώστε να είναι σωστά παρκαρισμένα τα αυτοκίνητα κτλ. Μετά του κάνω και την ερώτηση κλειδί: Tα κλειδιά του αυτοκινήτου θα τα κρατήσετε εσείς? Μόλις μου απάντησε θετικά, τον χαιρέτισα ευγενικά και μεταβολή προς άλλη κατεύθυνση! Από τις αρχές του καλοκαιριού μέχρι το Σεπτέμβρη που έχει παρκαδόρους στο Olympico ΔΕΝ πατάω. Τόσο απλό.
Και έπειτα έχω την εξής απορία: Το Olympico είναι μέσα στο χώρο του ΣΕΦ. Εκεί ο χώρος δεν είναι δημόσιος? Δηλ. προσωπική εκτίμηση είναι πως οι παρκαδόροι στο συγκεκριμένο χώρο ψιλοείναι παράνομοι...
-
Το forum πάντως βοηθάει στην ενημέρωση, αφού έχω πλήρη άγνοια για την κατάσταση στα διάφορα μαγαζιά της παραλιακής και μή
-
Κατα τη γνωμη μου η λυση ειναι μια: αν οπωσδηποτε θελουμε να παμε σε αυτα τα 'στεκια' παρκαρουμε αλλού εστω και αν χρειαστει να περπατησουμε και κανα 10λεπτο...
Αλλωστε υπάρχουν και τα βλαχικα στη Βαρη για πιο 'ελληνικες καταστασεις' με δωρεαν παρκινκγ
-
..valet parking (ποια είναι η αντίστοιχη λέξη στα Ελληνικά να το λέω σωστά; ).. -
Τι λέτε ρε μάγκες, δηλαδή εγώ που έσκασα τα εκατομύρια για το Μερσεντέ θα ανεχτώ να μου το βάλουν μακριά απο την είσοδο? Θα σκάσω το 20άρικο και θα μου το βάλουν πρώτο τραπέζι πίστα. Και σκάστε εσείς απο την ζήλεια σας, κατώτεροι άνθρωποι!
Just kidding
-
γιατί πλάκα..?
Αφού είναι αληθεια..
-
Ο χρήστης eizo έγραψε:
..valet parking (ποια είναι η αντίστοιχη λέξη στα Ελληνικά να το λέω σωστά; )..
valet -> # απασχολούμαι με την περιποίηση αυτοκινήτων ...χα χα όντως τα περιποιούνται δεόντως!
-
Έχει κανείς πάθει ζημιά απο παρκαδόρους? Ένας εξάδερφος μου πριν απο μερικούς μήνες που πήρε καινούργιο BMW 520 μόλις έφηγε απο το Club (δεν θυμάμαι ποιο) και φτάνοντας σπίτι έπαθε πλάκα όταν είδε γυρίζοντας σπίτι οτι το αυτοκίνητο είχε τρακαριστεί απο πίσω πιθανόν απο τον παρκαδόρο...διοτι ήταν αδύνατο να είχε πάθει ατυχημα μεταξί Club και σπιτιού και να μην το είχε καταλάβει.
Επίσης ένας πρώτος εξάδερφος μου το 1994 όταν είχε έρθει Έλλαδα με το 300ZX παρατήρησε ότι οι παρκαδόροι σε κάποιο High Class εστιατόριο στην Ρόδο...είχαν κάνει στο αμάξι 10 ολλόκληρα χιλιόμετρα όταν αυτός ήταν στο εστιατόρια με την αρραβωνιαστικιά του
Άληθεια θυμάται κανεί την ταινια 'Ferris Bueller's Day Off ' όπου οι παρκαδόροι είχαν πάρει το άμαξι για fun drive.
-
Αφού ρωτάς Antiriad,θα πω τα εξής:
Οι παρκαδόροι είναι μεγάλα λαμόγια.
Μπορεί εσύ να διασκεδάζεις μέσα
στο club και οι παρκαδόροι να κόβουν
βόλτες (!) με το αμάξι σου ή να σου
κάνουν ζημιά (κλέβουν ραδιοκασετόφωνα
κλπ.) .Όταν δεις τη ζημιά,σου λένε
'δεν έχουμε ευθύνη'.Στο πάρκινγκ
δε φέρουν ευθύνη αυτοί για κλοπές,
θεωρείται ιδιωτικός χώρος!
Επίσης,στο παρελθόν πάρκαραν αμάξια
όπου χωρούσαν (ακόμα και κλείνοντας
λωρίδα της κυκλοφορίας !).Τους απαγόρευσαν να κλείνουν δρόμους.
Με τα υπόλοιπα,όμως,τι γίνεται;
Παρκαδόροι νυχτερινων κεντρων