-
Ο χρήστης Zeitmesser έγραψε:
Αναφορικά με τη χαμηλή τιμή συμφωνώ κι εγώ!¨Αλλωστε είναι και ο κύριος λόγος προτίμησης από κάποιους!Διαγράφηκαν προσωπικές αιχμές
(Moderator)Με πηγή , τους πίνακες τιμών, του τεύχους Ιουλίου 03 των 4Τ , το Ιμπίθα
1,4 101 ps , 3θυρο (5θυρο και ημιαγωνιστικό ... ΔΕΝ ΛΕΕΙ !) , τιμάται απο
12.700 έως 14.000 ευρώ , την στιγμή που το ...αντίπαλο στρατόπεδο ,
το 106 Rallye , 1,6 , 120 ps , MONON 3θυρο , κυμαίνεται απο 11.180 έως
15.030 ευρώ.Σύμφωνα με αυτά , είσαι και σύ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ , και ΔΕΝ
ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣΧαρακτηρίζεις , το ξαναλέω , ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ , ως 'κάποιους' τους κατόχους
106 Rallye , επειδή σαν '...κύριο λόγο προτίμησης ...' είχαν την ΤΙΜΗ
του αυτοκινήτου .Παρατηρώ , όμως , μία ανακολουθία , κύριε καθηγητά !
Και το δικό σας αυτοκίνητο , είναι στην ίδια περιοχή ΤΙΜΩΝ !!!!!!Άραγε , Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ πού απηύθυνες , ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ , ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ
ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ .Διαγράφηκαν προσωπικές αιχμές
(Moderator)Αποστόλης.
Παρακαλώ να μείνουμε μακριά από τα προσωπικά. Η τιμή του 106R ή του Ibiza είναι άσχετη με το τι επαγγέλεται ο καθένας και το τι δηλώσεις έχει κατά καιρούς κάνει. Αυτά τα τελευταία ας μείνουν στην κρίση των μελών του Forum και ας μην αποτελέσουν αιτία σχολιασμού, αντιπαράθεσης και διαμάχης.
(Moderator) -
Και χωρίς να θέλω να δημιουργήσω αντιπαραθέσεις ή ανάλογο κλίμα περί των ικανοτήτων είτε του συγκεκριμένου αυτοκινήτου είτε των εκάστοτε οδηγών του , σας παραθέτω την εξής εμπειρία , όπου πέρυσι μία ημέρα (2002) του Μαϊου , Σάββατο μεσημέρι με αρκετά έρημο δρόμο , στο ύψος της παλιάς παράκαμψης στη Μαλακάσα λόγω καταστροφής εδάφους(θυμάστε?) και συγκεκριμένα τόσο 1 χλμ πριν όσο και κατά τη διάρκειά της με τις αλλεπάλληλες στροφές, αρνητικές , τυφλές, κλειστές και με την κορύφωση της τελευταίας κλειστής δεξιάς που σε έβγαζε σε μία ευθειά πολλών χλμ, έφαγα το κίτρινο ραλί των δικών σας 'ελληνικών' 4Τ με το απλά αξιοπρεπές μου 1400αράκι Ιμπίθα και με βελτιώσεις στα σημεία (αμορτισερ-ελατήρια). Ήταν τόσο χαρακτηριστική η προσπάθεια ενός νεαρού με γυαλιά αν θυμάμαι (ίσως ηλίου) και με τα αυτοκόλλητα των 4Τ τουλάχιστον από τα αριστερά, που πάσχιζε κολλημένος από πίσω μου ήδη πρίν το άνοιγμα της παράκαμψης στα 150+ μέτρα να πλησιάσει αλλά μάταια και μόνο όταν βγήκα από την παράκαμψη και πέρασαν καμιά 15αριά δεύτερα με έφτασε με την καλύτερη αναλογία κιλών ανα ίππο, με πέρασε πολύ αργά και έκανε αμέσως δεξιά...δήθεν κοιτώντας κάτι, μάλλον θέλοντας να σταματήσουμε αυτά τα παιχνίδια ή μάλλον...για να φανεί έτσι!Η διαφορά της απόστασης μεταξύ μας ξεκίνησε στα 50 μέτρα και μέχρι το τέλος της παράκαμψης έφτασε τα 150+, απόσταση που ολοένα και μεγάλωνε και θα συνέχιζε αν...δεν έβαζαν τέρμα τα παιχνίδια μας οι ξεροί αριθμοί της ευθείας!
Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για καλύτερο προσθιοκίνητο κτλ, αλλά κανείς δεν λέει ότι δεν αξίζει την αναφορά του στο τόπικ αυτό!Απλά γίνεται πολύς λόγος για το τίποτα!
Το θέμα με τη διαφορά σε χρόνους στις στροφές συνεχίζεται και σε επιπολαιότητες στα λιμανάκια με ολοκαίνουριο τρίφισο αλλά πέφτει το επίπεδό μου και αυτό της συζήτησης και να με συγχωρείτε για τις τόσο μπλαζε συγκρίσεις. Απλά λέω τα πράγματα με το όνομά τους!Δεν ενδείκνυται για Ελλάδα με την άσφαλτό της και με την οδηγική αγένεια και άγνοια των νεαρών σε καρδιά και σώμα , που πολλές φορές των δικών σας 'ελληνικών' 4Τ Δεν είναι τυχαίο ότι ένα στα 7 ατυχήματα γίνεται με συγκεκριμένο αμάξι, πολλά θανατηφότα έχουν ήδη γίνει, ενώ είναι και το αγαπημένο των φαναρτζήδων!Αν είναι για αγώνες και μόνο, ας το πάτε σε πίστα!Εδώ μιλάμε για δρόμο!Όχι για απόλυτους χρόνους!Αν τους ψάχνετε και μαζί με αυτούς και τους ξερούς αριθμούς, αναζητήστε τους στα...50,3 μέτρα απόσταση ακινητοποίησης(η ύψιστη ξεφτίλα) που απαιτεί ένα ραλί από τα 100 μέτρα με τα κατά τα άλλα...'αγωνιστικά' φρένα...ποδηλάτου σύμφωνα με το ΑΜS!Όταν το οδήγησα το διαπίστωσα και μόνος μου!
Για΄τί δεν αναφέρεστε σε κανένα καλό δίλιτρο Κλιό Williams,Peugeot 306 Race 2.0 ή σε καμιά Laguna 2.0 16V πρώτης γενιάς με τον εκπληκτικό της GT χαρακτήρα?Διαγράφηκαν άσχετα με το θέμα σχόλια για τους 4Τ. Υπάρχει αντίστοιχο θέμα στο 'Περί αυτοκίνησης'
(Moderator) -
Διαγράφηκε προσωπική επίθεση (Moderator) Απλά κανείς δεν έχει κάτι ακέραιο και άμεμπτο αν πεί αφού με τρωέι το δίκιο και τα μόνα αντεπιχειρήματα που κατά καιρούς οι διάφοροι άνανδροι του φόρουμ αντιπαραθέτουν εξοργίζοντας τους κατά τα άλλα σωστούς moderators είναι...πού διδάσκω και τέτοια.Δεν ξέρω αν στην παράδοση Αρχών Δικονομικού Δικαίου είμαι αποδοτικός αλλά σίγουρα σας έδωσα ένα γερό μάθημα του τί σημαίνει 'αυτοκυριαρχία' και αξιοπρέπεια
αλλά και ισχύς λόγου με επιχειρήματα!Πού να σας πετύχαινα και στο δρόμο! Διαγράφηκε προσωπική αιχμή (Moderator) Οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το ραλί δεν αξίζει να αναφέρεται σε αυτό το τόπικ λόγω έλλειψης προσόντων και χαίρομαι που συμφωνείτε!
Να είστε καλά και χαίρομαι για την ανταλλαγή απόψεών μας!Διαγράφηκαν άσχετα με το θέμα
(Moderator) -
αλλά σίγουρα σας έδωσα ένα γερό μάθημα του τί σημαίνει 'αυτοκυριαρχία' και αξιοπρέπεια
αλλά και ισχύς λόγου με επιχειρήματαΚαμία σχέση φίλε μου. Ιστοριούλες τύπου 'ήμουν στον τάδε δρόμο και έσκισα χαλαρά το τάδε αυτοκίνητο' δεν είναι επιχειρήματα. Είναι ιστοριούλες που ένας Θεός ξέρει σε τι θάλασσα υποκειμενικότητας και φαντάσιώσεων πλέουν. Ακόμα και αντικειμενικές να είναι δεν το ξέρει κανείς εκτός από αυτόν που τις λέει, οπότε είναι αυταπόδεικτη η μη θέση τους σε έναν διάλογο. Και ένας μαθητής 1ης Γυμνασίου το αντιλαμβάνεται.
Προηγουμένως τέθηκε ένα θέμα πλεονεκτημάτων του 106 rallye και εσύ αναγνώρισες μόνο ένα, από όσα σου ανέφερα. Αυτό σημαίνει οτί διαφωνείς με όλα τα υπόλοιπα ( η μήπως όχι; ) . Από τη στιγμή λοιπόν, που διαφωνείς πρέπει να στηρίξεις τη γνώμη σου, αλλιώς αυτή καταλήγει στον κάλαθο των αχρήστων. Δεν φταίω εγώ. Οι πολύ απλοί κανόνες του διαλόγου.....
-
Και τί έγινε ρε μεγάλε που καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων?Μήπως χάνεται κι ο κόσμος για αυτό?Ει΄ναι σίγουρο ότι όπως είπες οι μαθητές της πρώτης Γυμνασίου το αντιλαμβάνονται!¨Οπως και οι υπόλοιποι εδώ μέσα ότι μόνο παραμύθια δεν λέω.Απλά αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει!Το καλύτερο είναι όμως ότι ο οδηγός εκείνος του...'ελληνικού' δικού σας περιοδικού ακόμα θα το θυμάται!Και σαν γνώστης θα παρατήρησε...την εργοστασιακή μου κατάσταση!
Ωραία μιλήσαμε λοιπόν για αυτό το γαλλικό κουβαδάκι(κατά την άποψή μου).Ας απαντη΄σεις takinen περί του θέματος των άλλων, πραγματικών γαλλικών που σε/σας ρωτάω!Και τέρμα πια οι συζητήσεις και οι κόντρες για αυτόν τον γαλάτη γερμά! Σε παρακαλώ.Παράθεσες τις απόψεις σου και το σέβομαι.Δεν σε είπα όμως ποτέ Διαγράφηκε υβριστικός χαρακτηρισμός (Moderator) επειδή πχ θεωρείς τον κινητήρα του ραλί καλό.Οπότε σεβάσου κι εσύ ανάλογα τις απόψεις μου.Άλλωστε ο λόγος για τον οποίο σκάνε και βράζουν στο ζουμί τους οι υπόλοιποι είναι που δεν μπορούν να με πείσουν με το ζόρι για αυτά που ισχυρίζονται!Είναι δυνατό να πείσεις ένα καθηγητή συνταγματικού δικαίου?:D
Φιλικά -
Διαγράφηκαν ως άσχετα με το θέμα
(Moderator) -
.Δεν σε είπα όμως ποτέ Διαγράφηκε υβριστικός χαρακτηρισμός (Moderator) επειδή πχ θεωρείς τον κινητήρα του ραλί καλό.Οπότε σεβάσου κι εσύ ανάλογα τις απόψεις μου.Σέβομαι τις απόψεις όλων , ανεξαρτήτου μορφώσεως...........
Λοιπόν στα επί του κινητήρα του ραλλύ.
120 άλογα και 14.8 κιλά ροπής, 8.7 sec 0-100km/h, 205 km/h τελική και φανταστικές ρεπρίζ.
Αξιόπιστος και καθαρά γραμμικός ως προς τη λειτουργία. Είναι πολύ ζωντανός σε μεσαίες στροφές 'ακούει' από τις 2000 ενώ μετά τις 5.500 ....απλά εκρηκτικός.
Μάλιστα αν δουλευτεί οικονομικά πχ σε ένα ταξίδι καίει ελάχιστη βενζίνη σε σχέση με το χαρακτήρα του.
Ο κινητήρας είναι από τα βασικότερα σημεία που καθιστούν το ραλλύ τόσο γρήγορο, αφού για να πατήσει η δύναμη καλά στο δρόμο δεν ευθύνεται μόνο το στήσιμο αλλά και η ίδια η προέλευση της δύναμης. Και το ραλλύ εξαιτίας του φάσματος λειτουργίας του κινητήρα του μεταδίδει πολύ καλά τη δύναμή του στο δρόμο.
Όσον αφορά την αξιοπιστία, δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα σε εργοστασιακούς κινητήρες, πέρα από ασήμαντα περιφερειακά. Δεν καταλαβαίνω γιατί εσύ δεν θεωρείς τον κινητήρα αυτό 'καλό'. Θα χαιρόμουν αν μου εξηγούσες. -
Διαγράφηκε ως άσχετο με το θέμα
(Moderator) -
Διαγράφηκαν ως άσχετα με το θέμα
(Moderator)Παρεμπιπτόντως τα στοιχεία που δίνονται παραπάνω για αριθμούς είναι εργοστασιακά!Καταλάβατε τώρα...
-
Παρεμπιπτόντως τα στοιχεία που δίνονται παραπάνω για αριθμούς είναι εργοστασιακά!Καταλάβατε τώρα...Έχουν επιβεβαιωθεί πολλάκις, από περιοδικά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.....
Έχω υπάρξει συνεπιβάτης με μέτρια εκκίνηση και το χρονόμετρο έγραψε 8.9 για τα 100 ενώ τα 200 (πραγματικά, όχι στο κοντέρ έρχονται για πλάκα)
Επειδή όμως δεν μου αρέσουν, οι ιστοριούλες οποτεδήποτε θέλεις στείλε μου pm να συναντηθούμε. Φέρε μαζί σου χρονομετρα κλπ να διαπιστώσεις οτι να νούμερα που εγώ παραθέτω ανταποκρίνονται 100% στην πραγματικότητα.Υπάρχουν διαθέσιμες και δυναμομετρήσεις που μπορείς να δεις.
-
(Moderator) -
Ο χρήστης gazos έγραψε:
(Moderator)Διαγράφηκε ως άσχετο με το θέμα
(Moderator) -
(Moderator) -
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
(Moderator) -
(Moderator) -
Παιδιά, επειδή το θέμα έχει γ***θεί εντελώς, δε συνεχίζουμε όλοι μαζί σε αυτό το θέμα;
(χτυπήστε με το ποντίκι τα κόκκινα γράμματα)
-
Διαγράφηκε ως προσωπική αιχμή
(Moderator)Διαγράφηκε ως σχόλιο επί της προσωπικής αιχμής
(Moderator) -
Θα παρακαλούσα να συνεχίσετε επι του θέματος και όχι επι του προβλήματος!!Ούτε εδω ούτε πουθενά αλλού!
-
(Moderator) -
Επειδή δεν έχω σκοπό να κλειδώσω αυτό το ενδιαφέρον θέμα, προειδοποιώ πως οποιαδήποτε δημοσίευση εκτός θέματος θα σβήνεται. Επίσης θα επαναφέρονται οι διορθώσεις που έχω κάνει σε άρθρα, τις οποίες στη συνέχεια έχει σβήσει ο αρχικός συντάκης (περίπτωση Zeitmesser πολλάκις).
(Moderator)
Το "καλύτερο" προσθιοκίνητο!