-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω απόσπασμα από ξένο περιοδικό. Μπορείτε να μαντέψετε σε ποιο αυτοκίνητο αναφέρεται; (όσοι διαβάζουν το περιοδικό, ας μην αποκαλύψουν το 'μυστικό'!).'Their snub noses snuck into the corner with complete correspondence to the steering wheels' movements, no more, no less, no delay, no response-graph distortion. Their equally snub tails followed through with a point-to-the-apex attitude, quelling any sniff of understeer, interacting transparently. Easing off the power just tucks the nose in a little more, by exactly the amount eased off. There's no momentous build-up of yaw forces; we're not into pulse-pounding lift-off oversteer here. I can't think of a heated supermini with cleaner, purer, more involving handling.'
Νομίζω ότι αυτή είναι μια καλή περιγραφή ενός τέλεια στημένου προσθιοκίνητου.
To νέο Mini;
-
Το νέο ΜΙΝΙ ψηφίζω και εγώ!Πότε θα έχουμε τη αποκάλυψη του μυστηρίου ?
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Το νέο ΜΙΝΙ ψηφίζω και εγώ!Πότε θα έχουμε τη αποκάλυψη του μυστηρίου ?Όχι δεν είναι το νέο Μίνι...
Η αποκάλυψη του μυστηρίου θα γίνει σύντομα, στέλνετε γνώμες...
Και, καταρχήν, συμφωνούν όλοι ότι η συμπεριφορά που περιγράφει χαρακτηρίζει ένα τέλεια στημένο προσθιοκίνητο;
-
Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω απόσπασμα από ξένο περιοδικό. Μπορείτε να μαντέψετε σε ποιο αυτοκίνητο αναφέρεται; (όσοι διαβάζουν το περιοδικό, ας μην αποκαλύψουν το 'μυστικό'!).'...I can't think of a heated supermini with cleaner, purer, more involving handling.'
Από αυτές τις τελευταίες γραμμές φωτογραφίζεται το 106rallye. Φαντάζομαι όμως ότι το άρθρο θα είναι σχετικά καινούριο, οπότε....???
Πάντως ο Άγγλοι δημοσιογράφοι έχουν τελείως διαφορετικές απόψεις σε σχέση με τους δικούς μας.
Για παράδειγμα, κορυφαίο Sport Hatchback αυτή τη στιγμή (σύμφωνα με το Evo) είναι το VW Golf R32. Ανώτερο από την 147GTA και ανώτερο και από το FocusRS το οποίο θεωρούν απαράδεκτο, γιατί όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο δημοσιογράφος, όλη την ώρα πρέπει να αποφεύγεις το χαντάκι, την μπαριέρα, το αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα...
Πάνω κάτω τα ίδια είπαν (για το Focus RS) και στην εκπομπή του BBC (TopGear).
Σε αντίθεση οι Έλληνες δημοσιογράφοι έχουν θεοποιήσει το Focus.
Άλλο παράδειγμα, στο Evo, πάλι, διάβασα ότι στα αρνητικά του Civic Type R συγκαταλέγεται το πλαίσιό του. Στους 4Τροχούς και όχι μόνο, διάβασα ότι το πλαίσο του Type R είναι κορυφαίο.Mπέρδεμα, ε?
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Από αυτές τις τελευταίες γραμμές φωτογραφίζεται το 106rallye. Φαντάζομαι όμως ότι το άρθρο θα είναι σχετικά καινούριο, οπότε....???
Όχι, δεν είναι το Rallye. Και ούτε πιστεύω ότι 'φωτογραφίζεται' από το σχόλιο αυτό. Θα γράψω τις απόψεις μου για το Rallye αργότερα σ'αυτό το thread.
Πάντως ο Άγγλοι δημοσιογράφοι έχουν τελείως διαφορετικές απόψεις σε σχέση με τους δικούς μας.
Για παράδειγμα, κορυφαίο Sport Hatchback αυτή τη στιγμή (σύμφωνα με το Evo) είναι το VW Golf R32. Ανώτερο από την 147GTA και ανώτερο και από το FocusRS το οποίο θεωρούν απαράδεκτο, γιατί όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο δημοσιογράφος, όλη την ώρα πρέπει να αποφεύγεις το χαντάκι, την μπαριέρα, το αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα...
Πάνω κάτω τα ίδια είπαν (για το Focus RS) και στην εκπομπή του BBC (TopGear).Οι Άγγλοι είναι περίεργοι, αυτό είναι αλήθεια.
Από την άλλη δεν μπορεί κανένας να αρνηθεί ότι η εμπειρία τους στα car tests είναι κορυφαία.
Αυτό το συγκριτικό που λες με το Golf είναι online και μπορεί να το διαβάσει οποιοσδήποτε. Τελικά το Golf βγαίνει περίπου σαν το 'λιγώτερο κακό' από την ομάδα. Τουλάχιστον αυτή η εντύπωση μου δόθηκε εμένα. Επίσης επικρότησαν την διαφοροποίηση που πέτυχε η VW σε σχέση με τα 'απλά' Golf.
Σε αντίθεση οι Έλληνες δημοσιογράφοι έχουν θεοποιήσει το Focus.
Άλλο παράδειγμα, στο Evo, πάλι, διάβασα ότι στα αρνητικά του Civic Type R συγκαταλέγεται το πλαίσιό του. Στους 4Τροχούς και όχι μόνο, διάβασα ότι το πλαίσο του Type R είναι κορυφαίο.Mπέρδεμα, ε?
Μπέρδεμα σαφώς.
Πάντως, για να βοηθήσω και λίγο στην επίλυση του μυστηρίου, όλες οι κριτικές που έχω διαβάσει μέχρι τώρα για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν του ιδίου χαρακτήρα. Ή και ακόμα πιο διθυραμβικές.
-
Για να κάνω άλλη μια προσπάθεια .Μήπως αναφέρεται στο 206 RC,λόγω προσφάτου δοκιμής από τον ειδικό τύπο ?
Πάντως ναι,είναι η περιγραφή του τέλεια στημένου προσθιοκίνητου -
Όχι, δεν είναι το Rallye. Και ούτε πιστεύω ότι 'φωτογραφίζεται' από το σχόλιο αυτό. Θα γράψω τις απόψεις μου για το Rallye αργότερα σ'αυτό το thread.
θα χαρώ να διαβάσω τις απόψεις σου, αλλά επιμένω ότι στο rally ταιριάζει το σχόλιο που παράθεσες.
Αυτό το συγκριτικό που λες με το Golf είναι online και μπορεί να το διαβάσει οποιοσδήποτε. Τελικά το Golf βγαίνει περίπου σαν το 'λιγώτερο κακό' από την ομάδα. Τουλάχιστον αυτή η εντύπωση μου δόθηκε εμένα. Επίσης επικρότησαν την διαφοροποίηση που πέτυχε η VW σε σχέση με τα 'απλά' Golf.
Ναι όντως υπάρχει και on-line. Το ξαναδιάβασα μάλιστα. Όταν όμως το άρθρο κλείνει με τον ακόλουθο τρόπο, δεν νομίζω ότι η επιλογή του Golf στηρίζεται στο ότι είναι το 'λιγότερο κακό'.
'
'But the R32 is such a convincing package, all the ingredients seem perfectly justified. It has the presence of an RS Audi and the honed, detailed dynamic polish and behaviour of an original quattro. And all for a measly £22K, something I find amazing. The best hot hatch in ages, not to mention the best VW for ages, perhaps ever.'
For the time being, it really doesn't get any better than this.
' -
Ο χρήστης meco έγραψε:
θα χαρώ να διαβάσω τις απόψεις σου, αλλά επιμένω ότι στο rally ταιριάζει το σχόλιο που παράθεσες.
Διάβασε λίγο παραπάνω στο απόσπασμα, εκεί που λέει για lift-off oversteer, συμπεριφορά που χαρακτηρίζει το Rallye αλλά όχι το αυτοκίνητο της δοκιμής.
Ναι όντως υπάρχει και on-line. Το ξαναδιάβασα μάλιστα. Όταν όμως το άρθρο κλείνει με τον ακόλουθο τρόπο, δεν νομίζω ότι η επιλογή του Golf στηρίζεται στο ότι είναι το 'λιγότερο κακό'.
'
'But the R32 is such a convincing package, all the ingredients seem perfectly justified. It has the presence of an RS Audi and the honed, detailed dynamic polish and behaviour of an original quattro. And all for a measly £22K, something I find amazing. The best hot hatch in ages, not to mention the best VW for ages, perhaps ever.'
For the time being, it really doesn't get any better than this.
'Αυτή την τελευταία γραμμή θυμόμουν και εγώ. Γενικά πάντως η αίσθηση που αποκόμμισα από το άρθρο δεν ήταν αυτή μιας ενθουσιώδους επιλογής. Μπορεί και να είναι η ιδέα μου.
Γεγονός είναι πάντως ότι R32 είναι πράγματι το καλύτερο Golf και, όντας πολύ 'φτηνό' στις Ευρωπαϊκές αγορές μάλλον αποτελεί καλή αγορά.
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Για να κάνω άλλη μια προσπάθεια .Μήπως αναφέρεται στο 206 RC,λόγω προσφάτου δοκιμής από τον ειδικό τύπο ?
Πάντως ναι,είναι η περιγραφή του τέλεια στημένου προσθιοκίνητουΌχι, ούτε αυτό είναι...
Χαίρομαι που συμφωνούμε ως προς την περιγραφή
-
Διάβασε λίγο παραπάνω στο απόσπασμα, εκεί που λέει για lift-off oversteer, συμπεριφορά που χαρακτηρίζει το Rallye αλλά όχι το αυτοκίνητο της δοκιμής.Απόλυτα σύμφωνοι, αλλά αναφερόμουνα μόνο στην τελευταία πρόταση.
('I can't think of a heated supermini with cleaner, purer, more involving handling.')
Το παραπάνω που περιγράφεις, το γνωρίζω από πρώτο χέρι. -
Στο Super-Mini κολλάω... πές μας χρυσόστομέ!!!
Να αναφερθώ και εγώ λίγάκι στους Άγγλους οι οποίοι μάλλον ζούν σε άλλο κόσμο... τα σχόλια που έχουν κάνει ανα καιρούς για διάφορα αυτοκίνητα είναι απίστευτα αστεία και άσχετα. Το γελίο της υπόθεσης είναι ότι συμφωνούν όλοι οι Άγγλοι δημοσιογράφοι και περιοδικά σε τέτοια σχόλια... για να μην παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι μόνο σε σχόλια για το Type-R.... αλλά το Top-Gear να βγάλει... ΩΩΠΠΠΠ κα΄τι μου ήρθε τώρα!!!
Μήπως λές το PUMA;;;;;;;;
-
Ο χρήστης MarWax έγραψε:
Στο Super-Mini κολλάω... πές μας χρυσόστομέ!!!Να αναφερθώ και εγώ λίγάκι στους Άγγλους οι οποίοι μάλλον ζούν σε άλλο κόσμο... τα σχόλια που έχουν κάνει ανα καιρούς για διάφορα αυτοκίνητα είναι απίστευτα αστεία και άσχετα. Το γελίο της υπόθεσης είναι ότι συμφωνούν όλοι οι Άγγλοι δημοσιογράφοι και περιοδικά σε τέτοια σχόλια... για να μην παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι μόνο σε σχόλια για το Type-R.... αλλά το Top-Gear να βγάλει... ΩΩΠΠΠΠ κα΄τι μου ήρθε τώρα!!!
E oxi και να συγκρινουμε το TypeR με το Puma ... τσ τσ τσ ιεροσυλια ...
-
Το νέο Fiesta?
-
Ο χρήστης MarWax έγραψε:
Το νέο Fiesta?
Είστε πολύ κοντά και οι δύο!
(Νομίζω ότι θα είναι έκπληξη για κάποιους... )
-
Το νέο Fiesta?
Είστε πολύ κοντά και οι δύο!
(Νομίζω ότι θα είναι έκπληξη για κάποιους... )
SportKA ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
SportKA ?
ΣΩΣΤΟΣ Ο ΝΑΣΟΣ!!!
Και για όσους θέλουν να διαβάσουν ολόκληρο το άρθρο, στο http://www.evo.co.uk, Driven, Μάϊος του 2003.
Οι κριτικές από άλλα περιοδικά (και Ελληνικά) που το οδήγησαν στις Άλπεις, είναι εξίσου καλές. Περιμένουμε και επί ελληνικού εδάφους σε κανά μήνα.
Έκπληξη;
-
E, έδωσες πάρα πολλά hints...
Εκ των υστέρων δεν είναι έκπληξη, λένε πως έχει πολύ καλό κράτημα. Αλλά βέβαια δύσκολα πάει το μυαλό σου με την πρώτη.
Το 106R δύσκολα θα το έβαζα σαν 'καλύτερο προσθιοκίνητο' (ασχέτως αν είναι εξαιρετικά διασκεδαστικό αυτοκίνητο) διότι έχει υπερβολικά ζωντανή ουρά για ...προσθιοκίνητο, δηλ. του λείπει το 'τυπικό προσθιοκίνητο flavor' (αν μου επιτρέπεται ο νεολογισμός) που θα έπρεπε να έχει το 'καλύτερο προσθιοκίνητο'.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
E, έδωσες πάρα πολλά hints...Εκ των υστέρων δεν είναι έκπληξη, λένε πως έχει πολύ καλό κράτημα. Αλλά βέβαια δύσκολα πάει το μυαλό σου με την πρώτη.
Το 106R δύσκολα θα το έβαζα σαν 'καλύτερο προσθιοκίνητο' (ασχέτως αν είναι εξαιρετικά διασκεδαστικό αυτοκίνητο) διότι έχει υπερβολικά ζωντανή ουρά για ...προσθιοκίνητο, δηλ. του λείπει το 'τυπικό προσθιοκίνητο flavor' (αν μου επιτρέπεται ο νεολογισμός) που θα έπρεπε να έχει το 'καλύτερο προσθιοκίνητο'.
To 106 έχει γράψει τη δική του ιστορία και αξίζει μια ολόκληρη συζήτηση από μόνο του...
Συμφωνώ απόλυτα ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί το 'καλύτερο' αλλά και πιο μπορεί; Περιληπτικά τα 'προβλήματα' είναι η μπροστινή γέφυρα και -κυρίως- το μεταξόνιο. Ελπίζω να βρω το χρόνο να κάνω μια καταγραφή των σκέψεών μου για το Rallye, γιατί το γεγονός της 'θεοποίησής' του νομίζω ότι μέχρι που το προσβάλλει.
Τώρα όσον αφορά το SportKa μην ξεχνάμε ότι από κάτω είναι ένα βελτιωμένο Puma 1600 (εντάξει, με πιο αδύναμο, αλλά πιο 'ροπάτο' κινητήρα και πολύ μικρότερο βάρος).
Προσωπικά με έχει βάλει σε σκέψεις και δεν βλέπω την ώρα για test drive. Με κάτι άκρες που έχω, ίσως το test drive να είναι και... τριήμερο.
Και ξέρετε σε τι δρόμους, έτσι;
-
Είναι μια πολύ,πολύ ευχάριστη έκπληξη!Moιάζει να είναι ουσιαστικότερο στην οδ.συμπεριφορά από το 106 Rallye,να μην έχει αυτή την τάση της 'ανούσιας', στο βαθμό που προκύπτει κάποιες φορές,υπερστροφής του 106R και πολύ περισσότερο του Saxo VTS.
Xωρίς να θεωρηθούμε πολύ βέβηλοι θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για οδηγικό απόγονο της Alfasud,η οποία ακόμα και στη βασική της έκδοση προσέφερε άφθονο χαμόγελο,παρά τη χαμηλή της ισχύ?
Τι λες Vasilie?Είσαι ο πλέον αρμόδιος για μια τέτοια απάντηση -
Και μια φωτογραφιούλα:
Ψιλοκακό, ε;
Το "καλύτερο" προσθιοκίνητο!