-
Χωρίς σχόλια:
Ο χρήστης Reuters έγραψε:
Anti-War Polish Mayor Banned from Bush Visit
Thu May 29, 2003 06:42 AM ET
WARSAW (Reuters) - The mayor of the Polish city of Krakow said Thursday he had been excluded from President Bush's visit to the city this weekend because of his opposition to the war on Iraq.
'It is customary that the mayor, as the host of this city, should take part in the welcoming ceremony. But the Americans have said they will not have it,' Mayor Jacek Majchrowski told private radio RMF.'It is strange that guests dictate where the host should or should not be,' he added.
Majchrowski wrote a newspaper article entitled 'Pax Americana' in March, harshly criticizing the U.S.-led war to topple Iraqi president Saddam Hussein, in which Poland also took part.
He has welcomed anti-war marches in Krakow, lauding the demonstrators as having 'saved the honor of the city.'
http://asia.reuters.com/newsArticle.jht ... ID=2843578
-
Ο χρήστης sotiris έγραψε:
**US finds evidence of WMD at last **- buried in a field in MarylandJulian Borger in Washington
Wednesday May 28, 2003
The GuardianThe good news for the Pentagon yesterday was that its investigators had finally unearthed evidence of weapons of mass destruction, including 100 vials of anthrax and other dangerous bacteria.
The bad news was that the stash was found, not in Iraq, but fewer than 50 miles from Washington, near Fort Detrick in the Maryland countryside.The anthrax was a non-virulent strain, and the discoveries are apparently remnants of an abandoned germ warfare programme. They merited only a local news item in the Washington Post.
But suspicious finds in Iraq have made front-page news (before later being cleared), given the failure of US military inspection teams to find evidence of the weapons that were the justification for the March invasion.
Even more embarrassing for the Pentagon, there was no documentation about the various biological agents disposed of at the US bio-defence centre at Fort Detrick. Iraq's failure to come up with paperwork proving the destruction of its biological arsenal was portrayed by the US as evidence of deception in the run-up to the war.
In an effort to explain why no chemical or biological weapons had been found in Iraq, the US defence secretary, Donald Rumsfeld, said yesterday the regime may have destroyed them before the war.
Speaking to the New York-based Council on Foreign Relations thinktank, he said the speed of U.S. advance may have caught Iraq by surprise, but added: 'It is also possible that they decided that they would destroy them prior to a conflict.'
The US germ warfare programme at Fort Detrick was officially wound up in 1969, but the base has maintained a stock of nasty bugs to help maintain America's defences against biological attack.
The leading theory about the unsolved anthrax letter attacks in 2001 is that they were carried out by a disgruntled former Fort Detrick employee; equipment found dumped in a pond eight miles from the base has been linked to the crimes.
The Fort Detrick clean-up has unearthed over 2,000 tonnes of hazardous waste.
The sanitation crews were shocked to find vials containing live bacteria. As well as the vaccine form of anthrax, the discarded biological agents included Brucella melitensis, which causes the virulent flu-like disease brucellosis, and klebsiella, a cause of pneumonia.
http://www.guardian.co.uk/international ... 31,00.html
Να δω τι θα πουν οι γενίτσαροι και οι κρετίνοι που ήταν υπέρ του πολέμου...
Πάντως, Αμερικανός πρώην στρατιωτικός με τον οποίον έχω συχνή επικοινωνία - και του οποίου η μνηστή είναι σε στρατιωτική υπηρεσία στο Ιράκ αυτή τη στιγμή - σχολίασε τον πόλεμο αυτό, όπως και όλους όσους έκαναν οι ηπα, ως 'τρομοκρατική ενέργεια'. Αυτό νομίζω ότι λέει αρκετά...
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Να δω τι θα πουν οι γενίτσαροι και οι κρετίνοι που ήταν υπέρ του πολέμου...
To έχουμε ξαναπεί..ας το ξαναπούμε!!
Κάποιος που θέλει να λέγεται πολιτισμένος,δέχεται οτι υπάρχουν διάφορες απόψεις.Και δεν χαρακτηρίζει υποτιμητικά αυτούς που δεν συνφωνούν μαζί του.Αλλοιώς δεν διαφέρει σε τίποτα απο αυτούς που κατηγορεί!
Κωνσταντίνε,θα πρέπει να ηρεμήσεις φίλε!
Προσπάθησε να δεις τα πράγματα πιο ήρεμα!Χρησιμοποίησε την ευφυία που σίγουρα έχεις.
Απέφυγε επιτέλους να υποτιμάς και να μειώνεις,όσους δεν έχουν την ίδια άποψη με εσένα!!
Ξέρεις οτι στα λέω σαν φίλος!Αλλά,πίστεψέ με,με έχει κουράσει αφάνταστα αυτή η συνεχής επίθεση εναντίον των πάντων!! -
Νίκο, αυτά καλύτερα πές τα στους κήρυκες τέτοιων ενεργειών, οι οποίοι επιχειρούν με κάθε τρόπο να μας φιμώσουν, είτε με καταστολή/παρακολούθηση είτε με στιγματισμό. 'Έχουμε πόλεμο, μην το γελάς μωρό μου', που λέει κι ο Πανούσης.
-
Επίσης, νομίζω πως, αν ρίξεις μια ματιά στο τι τους σούρνει ο ίδιος ο Καββαθάς, θα διαπιστώσεις πως είναι 100 φορές πιο σκληρός από μένα.
-
Επίσης, νομίζω πως, αν ρίξεις μια ματιά στο τι τους σούρνει ο ίδιος ο Καββαθάς, θα διαπιστώσεις πως είναι 100 φορές πιο σκληρός από μένα.Ελπίζω οτι δεν συγκρίνεις εμάς με τον Καββαθά!!!
-
Τώρα αυτό το είπες για καλό ή για κακό; Εγώ τον χαίρομαι τον Καββαθά (άμα δεν ήταν αυτός, νομίζω πως οι 4Τ θα ήταν μάλλον ανάλατο περιοδικό) και, να σου πω... Λίγα τους λέει!
-
Τώρα αυτό το είπες για καλό ή για κακό; Εγώ τον χαίρομαι τον Καββαθά (άμα δεν ήταν αυτός, νομίζω πως οι 4Τ θα ήταν μάλλον ανάλατο περιοδικό) και, να σου πω... Λίγα τους λέει!Θέλει ρώτημα βρε Κωνσταντίνε?
Μπορείς να συγκρίνεις εμάς με τον δάσκαλό μας?!!!
Και νομίζεις οτι ο τρόπος που μιλάς εσυ είναι ο ίδιος με του ΚΚ??!!!
Το να εκφράζεσαι επιθετικά δεν σημαίνει οτι λές τα ίδια πράγματα!!
Και μάλιστα οταν ο ένας εχει 40 χρόνια ιστορία ενώ εμείς 0!!!! -
Εγώ τον βλέπω λίαν συντόμως να τα πενηνταρίζει. Πάντως, Νίκο... Το τι ιστορία έχει ο καθένας μας εξαρτάται και από τους χώρους στους οποίους βρέθηκε και από τις επιλογές του. Εγώ έχω κάποια ιστοριούλα πίσω μου. Κάποια στιγμή θα σου την πω με λεπτομέρειες, γιατί βαριέμαι να πληκτρολογώ, αν και κάθε τόσο αφήνω μπηχτές για τα περιστατικά που έζησα... Και τα έζησα επί 'δημοκρατικής παρατάξεως' (μην ξεράσογλου). Και, πίστεψέ με, η επιθετική ομιλία και γραφή είναι χάδι μπροστά στο να δεις έναν ΜΠΡΑΒΟ 'πρυτάνεως', πρώην πρωταθλητή της άρσης βαρών, σωματοφύλακα (τότε) βουλευτού Χανίων της Νέας Δημοκρατίας να σου ορμά με το (με αγνώστου τελικώς ταυτότητος πινακίδες που έγραφαν ΧΝΖ-5875) VW Polo του για να σε χτυπήσει (εσύ πεζός) και, αφού δεν τα κατάφερε, να σου λέει 'εσένα θα σου φάω το λαρύγγι' και στην αστυνομία να λέει 'εγώ κάνω τη δουλειά μου'. Κι αυτά, κυβερνούσης της 'δημοκρατικής παρατάξεως', με τις ευλογίες ΚΑΙ των δύο κομμάτων και των 'αρχών' (αστυνομικών, εισαγγελικών κλπ).
-
Εγώ τον βλέπω λίαν συντόμως να τα πενηνταρίζει. Πάντως, Νίκο... Το τι ιστορία έχει ο καθένας μας εξαρτάται και από τους χώρους στους οποίους βρέθηκε και από τις επιλογές του. Εγώ έχω κάποια ιστοριούλα πίσω μου. Κάποια στιγμή θα σου την πω με λεπτομέρειες, γιατί βαριέμαι να πληκτρολογώ, αν και κάθε τόσο αφήνω μπηχτές για τα περιστατικά που έζησα... Και τα έζησα επί 'δημοκρατικής παρατάξεως' (μην ξεράσογλου). Και, πίστεψέ με, η επιθετική ομιλία και γραφή είναι χάδι μπροστά στο να δεις έναν ΜΠΡΑΒΟ 'πρυτάνεως', πρώην πρωταθλητή της άρσης βαρών, σωματοφύλακα (τότε) βουλευτού Χανίων της Νέας Δημοκρατίας να σου ορμά με το (με αγνώστου τελικώς ταυτότητος πινακίδες που έγραφαν ΧΝΖ-5875) VW Polo του για να σε χτυπήσει (εσύ πεζός) και, αφού δεν τα κατάφερε, να σου λέει 'εσένα θα σου φάω το λαρύγγι' και στην αστυνομία να λέει 'εγώ κάνω τη δουλειά μου'. Κι αυτά, κυβερνούσης της 'δημοκρατικής παρατάξεως', με τις ευλογίες ΚΑΙ των δύο κομμάτων και των 'αρχών' (αστυνομικών, εισαγγελικών κλπ).Φαντάζομαι λοιπόν πως δεν θέλεις να γίνεις 'μια απο τα ίδια'!!!Ετσι?!
Γιατι την προσωπική ιστορία του καθενός μας δεν την ξέρει -ούτε ενδιαφέρει- κανένας άλλος!Αυτά που λές όμως και ο τρόπος που τα λες είναι αυτό με το οποίο οι άλλοι σε χαρακτηρίζουν!!
Και άλλοι πέρασαν τα πάνδεινα (αυτά που αναφέρεις είναι πταίσματα) και έφθασαν στον θάνατο (Μουστακλής) αλλά δεν άρχισαν ενα ατέλειωτο ποταμό ύβρεων και ακραίων εκφράσεων!!
Γι' αυτό σου λέω,δες τα πράγματα και απο μια άλλη σκοπιά!!Και ενα παράδειγμα.Αν κάποιος που βασανίστηκε,πιάσει και βασανίσει τον βασανιστή του,έχει δίκηο ή άδικο?
-
Προσωπική μου άποψη: Θα έχει δίκιο, αλλά θα πρέπει να πιάσει και να βασανίσει κι αυτόν που έδωσε τη διαταγή για το βασανισμό, αλλά και όσους κοίταγαν και το απολάμβαναν. Αυτούς μάλιστα θα πρέπει να τους βασανίσει πολύ χειρότερα.
-
**Ζητούν έρευνα για το Ιράκ **
Το ασκό του Αιόλου άνοιξαν οι πρόσφατες δηλώσεις του αμερικανού υπουργού Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ ότι ενδεχομένως να μην βρεθούν ποτέ τα όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ για τα οποία έγινε ο πόλεμος. Και μπορεί ο κ Ράμσφελντ να ανασκεύασε τις δηλώσεις του όμως και στις ΗΠΑ οι αντιδράσεις ήταν μεγάλες και τώρα πολλοί δημοκρατικοί αλλά και ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές τάχθηκαν υπέρ της έναρξης έρευνας για να διαπιστωθεί η αξιοπιστία των πληροφοριών των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για τα όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ και αν η κυβέρνηση Μπους έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο και μεγαλοποίησε την κρίση.
Την ίδια ώρα η εφημερίδα Γκάρντιαν αποκαλύπτει ότι σε κατ ιδίαν συνάντηση τους στην κρίσιμη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 5 Φεβρουαρίου ο αμερικανός υπουργός Εξ Κόλιν Πάουελ και ο βρετανός ομόλογός του Τζακ Στρο είχαν εκφράσει σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσον μπορούσαν να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για το ιρακινό οπλοστάσιο και αν θα μπορούσαν να στηριχθούν οι αποδείξεις. Μάλιστα ο Κόλιν Πάουελ δέχτηκε ισχυρές πιέσεις από το Πεντάγωνο και τον Λευκό Οίκο για πληροφορίες που έπρεπε να συμπεριλάβει.
http://world.flash.gr//iraq/2003/6/2/16553id/ -
Όταν το λέγαμε ότι ήταν φτιαχτές οι κατηγορίες και καταγγέλλαμε τα 'στοιχεία' ως ΠΛΑΣΤΑ, ΚΑΠΟΙΟΙ μας κορόιδευαν...
Θα'ρθει η ώρα που κάποιος θα βομβαρδίσει τις ηπα για όπλα μαζικής καταστροφής...
Πάντως, για τους πλανητόμπατσους υπάρχει μόνο ένα πράγμα που μπορούμε πια να πούμε:
'Θεοί μου, φυλάγετέ με απ'αυτούς που με φυλάνε'
-
Oι ίδιοι κορόιδευαν και ειρωνεύονταν όταν αναφέρθηκε η συμμετοχή και η ουσιαστική ευθύνη των ηπα στο πούλημα της Κύπρου.
**Αθήνα: «Φως» στις σχέσεις της CIA με το καθεστώς των συνταγματαρχών **(1967-1974) έρχεται να ρίξει ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα πρόσωπα εκείνης της περιόδου. Πρόκειται για τον Ελληνοαμερικανό πράκτορα Γκαστ Αβρακότο, ο οποίος λύνει τη σιωπή του και μιλά για τα γεγονότα που σφράγισαν την πορεία της χώρας. Το θέμα παρουσιάζει το Βήμα της Τετάρτης.
Ανάμεσα στους Αμερικανούς πράκτορες ο Αβρακότος ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο «Δρ Βρώμικος» (Dr Dirty), κυρίως λόγω της αντιπάθειας που έδειχναν οι πρώτοι στους Ελληνοαμερικανούς.
Είναι γνωστό ότι ο Αβρακότος λειτουργούσε ως σύνδεσμος της CIA με τον «αόρατο δικτάτορα» Ιωαννίδη. Στο πλαίσιο του μηχανισμού της «κόκκινης προβιάς», ο «Δρ Βρώμικος» εκπαίδευε τα ελληνικά ΛΟΚ σε επιχειρήσεις ανορθόδοξου πολέμου, ώστε να υπάρξει αντίσταση σε περίπτωση εισβολής από τις χώρες του τότε ανατολικού μπλοκ.
Μιλώντας σε Αμερικανό δημοσιογράφο, ο Αβρακότος αποκαλύπτει σήμερα ότι η Ελλάδα ήταν ουσιαστικά το πρώτο του πόστο: «Εκεί η CIA είχε ιδρύσει την ΚΥΠ, η οποία 'φύτευε' δημοσιεύματα στον Τύπο, χρηματοδοτούσε πολιτικούς υποψήφιους, εξουδετέρωνε τους κομμουνιστές και 'έλουζε' τους φίλους της με δώρα και χρήματα.»
Αναφερόμενος στον Ανδρέα Παπανδρέου, ο πράκτορας αποκαλύπτει ότι οι ΗΠΑ είχαν ζητήσει από το καθεστώς των συνταγματαρχών να του δώσουν αμερικανικό διαβατήριο για να εγκαταλείψει τη χώρα. Ανεπίσημα, υπήρχε και μια άλλη εκδοχή: «Η συμβουλή μου είναι να εκτελέσετε τον αλήτη γιατί θα επιστρέψει και θα τον βρείτε μπροστά σας».
Σχετικά με τη δράση της 17 Νοέμβρη, ο «Δρ Βρώμικος» λέει ότι μετά τη δολοφονία του Ρίτσαρντ Γουελς ζήτησε από την υπηρεσία του να αναλάβει δράση.
«Θέλω να καθαρίσω 35-40 μέλη της 17Ν» είπε, προσθέτοντας ότι είχε ανθρώπους στην Αστυνομία και την ΚΥΠ που «θα έκαναν όλη τη βρώμικη δουλειά, χωρίς κανένας να μάθει τίποτα». Τελικά, το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, το ερώτημα που προκύπτει είναι τι ακριβώς μπορεί να είπε ο Αβρακότος στον Ιωαννίδη, τον Ιούλιο του 1974 στη διάρκεια του πραξικοπήματος στην Κύπρο:
«Αν αυτός ο άνθρωπος αυτός ήθελε να 'καθαρίσει' δύο σημαντικά προβλήματα με τη δολοφονία του Ανδρέα Παπανδρέου και την εκτέλεση υπόπτων για συμμετοχή στη 17Ν, τι θα σκέφτηκε όταν συνάντησε έναν εξαγριωμένο Ιωαννίδη που ήθελε να 'φάει' τον Μακάριο και το μόνο που τον ανησυχούσε ήταν τι θα πει η CIA και οι Τούρκοι.»
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
Ουάσινγκτον: Ύστερα από 15 έτη δικαστικών αγώνων, το Εθνικό Αρχείο των ΗΠΑ απέκτησε 20.000 σελίδες σημειώσεων από τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Χένρι Κίσινγκερ. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναφορές για την Κύπρο και τη μεταπολίτευση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας την Πέμπτη, μετά την αποχώρησή του από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Κίσινγκερ πήρε μαζί του το υλικό και το παρέδωσε στη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, υπό τον όρο ότι δεν θα επιτρεπόταν η πρόσβαση του κοινού σε αυτό, παρά μόνο πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του.
Ωστόσο, στα τέλη της δεκαετίας του 1970, άρχισε νομική μάχη για πρόσβαση του κοινού στο αρχείο και τελικά την περασμένη Δευτέρα, το Εθνικό Αρχείο των ΗΠΑ δήλωσε ότι απέκτησε το υλικό.
Τα έγγραφα αναμένεται να ρίξουν φως σε σειρά σημαντικών γεγονότων της εποχής, όπως ο πόλεμος στο Βιετνάμ, οι σχέσεις ΗΠΑ - ΕΣΣΔ - Κίνας και το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ.
Οι σημειώσεις καλύπτουν την περίοδο της προεδρίας Νίξον (Ιανουάριος 1969- Αύγουστος 1974), οπότε ο Κίσινγκερ ήταν πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ τους τελευταίους 11 μήνες ήταν παράλληλα και υπουργός Εξωτερικών.
Αναφορές σε Ελλάδα και Κύπρο
Από το γραφείο του στην Ουάσινγκτον, ο Χένρι Κίσινγκερ βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας και με τον απεσταλμένο των ΗΠΑ στην περιοχή, Τζόζεφ Σίσκο. Ο Κίσινγκερ συντόνιζε τηλεφωνικώς τις προσπάθειες του Σίσκο να μην αντιδράσει η Ελλάδα στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο, καθώς και τις προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, στις 22 Ιουλίου 1974.
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης Διάσκεψης της Γενεύης (8-14 Αυγούστου 1974), ο τότε επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ βρισκόταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Βρετανίας, καθώς και με τον προεδρεύοντα τότε της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη.
Στόχος του, να επιβάλει στην ελληνική αντιπροσωπεία την πρόταση της Αγκυρας για λύση ομοσπονδίας στην Κύπρο, με παραχώρηση στους Τουρκοκύπριους του 34% του εδάφους.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=360711 -
Δηλαδή έπρεπε να γίνει σφαγή για να δουν πέρα από την μύτη τους?
**Eξαπάτησαν όλο τον κόσμο **Σάλος σε Eυρώπη και HΠA με τα ψέματα Mπους και Mπλερ για τα όπλα του Σαντάμ
AΜΑΛΙΑ NΕΓΡΕΠΟΝΤΗ H αμερικανική και η βρετανική κυβέρνηση εξαπάτησαν τον κόσμο, ισχυριζόμενες ότι ο Σαντάμ Xουσεΐν διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής, για να μπορέσουν να κάνουν τον πόλεμο εναντίον του Iράκ. Δεν δίστασαν μάλιστα να παραποιήσουν τα στοιχεία που τους είχαν δώσει οι μυστικές υπηρεσίες τους. Aυτό ισχυρίζονται τώρα τόσο η CΙΑ όσο και η DΙΑ.
Aντικατοπτρισμός. Ο Mπους και ο Mπλερ «βλέπουν» όπλα μαζικής καταστροφής στην έρημο του Iράκ (σκίτσο από τους «Tάιμς»)
Mια ομάδα πρώην αξιωματούχων των μυστικών υπηρεσιών, η Veteran Ιntelligence Ρrofessionals, έστειλε επιστολή στον Aμερικανό πρόεδρο Tζορτζ Mπους, ισχυριζόμενη ότι ο αμερικανικός λαός και το αμερικανικό Kογκρέσο εξαπατήθηκαν πριν από τον πόλεμο στο Iράκ, όταν η κυβέρνησή τους τους είπε ότι το Iράκ διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής.
Aυτή η ομάδα - τα μέλη της οποίας είναι κυρίως πρώην αναλυτές της CΙΑ - λένε ότι έχουν στενές σχέσεις με κορυφαίους αξιωματούχους που τώρα εργάζονται στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίοι τους είπαν ότι τα στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών για το εάν διέθετε ή όχι ο Σαντάμ όπλα μαζικής καταστροφής «μαγειρεύτηκαν», για να πειστεί το Kογκρέσο να δώσει την αναγκαία άδεια να γίνει ο πόλεμος.
**Aπίστευτο φιάσκο **
H παραποίηση των στοιχείων που συγκέντρωσαν οι μυστικές υπηρεσίες έχει, λένε, οδηγήσει σε ένα «μνημειωδών διαστάσεων φιάσκο, τόσο στον πολιτικό τομέα όσο και στον τομέα των μυστικών υπηρεσιών». Mέσα στην επιστολή αναφέρεται ότι «στον τομέα των μυστικών υπηρεσιών υπάρχει μια ασυγχώρητη αμαρτία - μαγειρεύονται τα στοιχεία για να ταιριάζουν στη συνταγή της υψηλής πολιτικής. Kαι υπάρχουν πάρα πολλές ενδείξεις ότι αυτό έγινε στην περίπτωση του Iράκ».
Ο επικεφαλής της ομάδας, Pέι MακΓκόβερν, αναλυτής της CΙΑ επί 27 χρόνια, σημειώνει ότι οι πράκτορες της CΙΑ είχαν χάσει το ηθικό τους σε απόλυτο βαθμό, ιδίως εξαιτίας της υπέρμετρης - όπως αυτοί ισχυρίζονται -, εξάρτησης του υπουργού ’μυνας των HΠA, Nτόναλντ Pάμσφλεντ, και του ιδιαίτερου επιτελείου των μυστικών υπηρεσιών, που εδρεύει στο Πεντάγωνο, από τη μαρτυρία του Iρακινού εξόριστου Aχμέντ Tσαλαμπί.
Kύκλοι του περιβάλλοντος του Nτόναλντ Pάμσφελντ αμέσως προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τους ισχυρισμούς της κοινότητας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι παραποιήθηκαν τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι μυστικές υπηρεσίες και γι' αυτό εξαπατήθηκε και χειραγωγήθηκε ο αμερικανικός λαός.
Tα λεγόμενα, όμως, αυτών των πρώην πρακτόρων της CΙΑ, που συνεχίζουν να διατηρούν στενές σχέσεις με την οργάνωσή τους, έρχονται να επιβεβαιώσουν αξιωματούχοι του Defence Ιntelligence Αgency, των μυστικών υπηρεσιών του Πενταγώνου. Mάλιστα, σε δήλωσή του στους «Νew Υork Τimes», αναφέρεται από ανώτερο στέλεχος: «Ο αμερικανικός λαός χειραγωγήθηκε».
Tην ίδια ώρα και στη Bρετανία έχει ξεσπάσει σάλος για το θέμα των όπλων μαζικής καταστροφής. Ο βρετανικός Tύπος βοά, με κατηγορίες εναντίον του Mπλερ, ενώ πολλοί Bρετανοί πολιτικοί αναλυτές σημειώνουν ότι, εφόσον αποδειχθεί ότι ο Mπλερ σκοπίμως παραποίησε τα στοιχεία και παραπλάνησε τόσο τη Bουλή των Kοινοτήτων όσο και τον βρετανικό λαό, η κυβέρνηση θα πέσει.
Aυτό υποστηρίζει, εξάλλου, η Kλερ Σορτ, πρώην υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης, η οποία σε συνέντευξή της υπεστήριξε ότι ο Bρετανός πρωθυπουργός «εξαπάτησε» την κοινή γνώμη. Tην ίδια άποψη μοιάζει να έχει και ο βρετανικός λαός. Xθεσινή δημοσκόπηση φανερώνει ότι τα 2/3 των Bρετανών πιστεύουν ότι ο Mπλερ τούς εξαπάτησε για τα όπλα μαζικής καταστροφής.
Ο ίδιος ο Mπλερ, όμως, μοιάζει σίγουρος ότι τελικά θα βρεθούν όπλα μαζικής καταστροφής - αισιοδοξία που, σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν την περασμένη εβδομάδα, δεν μοιάζουν να συμμερίζονται οι επικεφαλής του Πενταγώνου, Pάμσφελντ και Γούλφοβιτς.
Ο Aμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε, πάντως, το Σάββατο ότι τα όπλα έχουν ήδη βρεθεί, προβάλλοντας ως απόδειξη την ανακάλυψη δύο βιολογικών εργαστηρίων στο Iράκ. Tόσο το Πεντάγωνο, όμως, όσο και οι ειδικοί που οι HΠA έχουν στείλει για την αναζήτηση των όπλων δηλώνουν ότι αυτά τα εργαστήρια δεν αποτελούν όπλα.
EYPΩΠH
Όλοι μιλούν πλέον για απάτη
H Eυρώπη έχει πια πειστεί - όπως αποδεικνύεται από τους πηχυαίους τίτλους στις κορυφαίες ευρωπαϊκές εφημερίδες - ότι HΠA και Bρετανία εξαπάτησαν τον κόσμο για την ύπαρξη όπλων μαζικής καταστροφής. H Γερμανίδα υπουργός Aνάπτυξης Xάιντεμαρι Bίτσορεκ-Tσόιλ κατηγόρησε χθες τις HΠA ότι εξαπάτησαν τον κόσμο, προσθέτοντας ότι «το θέμα ήταν το πετρέλαιο και όχι τα όπλα μαζικής καταστροφής». Aλλά και ο Γιόσκα Φίσερ δήλωσε το Σάββατο ότι, εάν δεν βρεθούν όπλα, ο Mπλερ θα πρέπει να παραδεχθεί ότι παραποίησε στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών και εξαπάτησε την κοινή γνώμη.**KΟΛIN ΠAΟYEΛ
Ποτέ δεν πίστεψε τις «αποδείξεις» ****Kόλιν Πάουελ. «Δεν τα διαβάζω αυτά, είναι αηδίες», δήλωσε μόλις είδε την αναφορά της CΙΑ **
Tο βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου, περίπου είκοσι Aμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι συγκεντρώθηκαν σε μια ευρύχωρη αίθουσα συσκέψεων στο αρχηγείο της CΙΑ. Eίχε έρθει η ώρα να πάρει σάρκα και οστά το αμερικανικό επιχείρημα ότι ο πόλεμος εναντίον του Iράκ είναι αναπόφευκτος, επειδή ο Σαντάμ Xουσεΐν διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής. Για έξι ώρες, εκείνο το Σάββατο, οι επικεφαλής της αμερικανικής διοίκησης διαφωνούσαν για το τι θα έπρεπε να πει ο υπουργός Eξωτερικών Kόλιν Πάουελ στο Συμβούλιο Aσφαλείας, τέσσερις ημέρες αργότερα. Σε κάποιο σημείο κατά τη διάρκεια αυτής της... «πρόβας», ο Πάουελ πέταξε μερικές σελίδες της αναφοράς που του είχαν ετοιμάσει. «Δεν τα διαβάζω αυτά, δήλωσε, αυτά είναι αηδίες».
Aυτήν την αποκάλυψη ότι ο Πάουελ είχε σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσον τα στοιχεία που είχαν βρει οι μυστικές υπηρεσίες αποδείκνυαν ότι το Iράκ διαθέτει πράγματι όπλα μαζικής καταστροφής έκανε το αμερικανικό περιοδικό «USnews». Tην ίδια ώρα, η «Guardian» αποκάλυπτε ότι εκτός από τον Πάουελ και ο Bρετανός υπουργός Eξωτερικών, Tζακ Στρο, είχε πολύ σοβαρές αμφιβολίες για τα όσα HΠA και Bρετανία ισχυρίστηκαν, για να πείσουν τον κόσμο ότι είναι αναγκαίος ο πόλεμος στο Iράκ.
Σε συνάντηση των δύο υπουργών Eξωτερικών σε ξενοδοχείο της Nέας Yόρκης, στις 5 Φεβρουαρίου - συνάντηση που η βρετανική κυβέρνηση αρνείται ότι έγινε -, οι δύο άνδρες φέρεται να συζήτησαν αυτές τις έντονες αμφιβολίες τους, ενώ ο Πάουελ εξέφρασε στον Στρο την ανησυχία του ότι οι ισχυρισμοί των Mπους - Mπλερ ότι το Iράκ διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής δεν αποδεικνύονται από τα στοιχεία.
http://ta-nea.dolnet.gr/neaweb/nta_nea. ... m=N55&aa=1 -
'Simply stated, there is no doubt that Saddam Hussein now has weapons of mass destruction.'
- Dick Cheney, August 26 2002
'If he declares he has none, then we will know that Saddam Hussein is once again misleading the world.'
- Ari Fleischer, December 2 2002
'We know for a fact that there are weapons there.'
- Ari Fleischer, January 9 2003
'We know that Saddam Hussein is determined to keep his weapons of mass destruction, is determined to make more.'
- Colin Powell, February 5 2003
'Well, there is no question that we have evidence and information that Iraq has weapons of mass destruction, biological and chemical particularly . . . all this will be made clear in the course of the operation, for whatever duration it takes.'
- Ari Fleischer, March 21 2003
'There is no doubt that the regime of Saddam Hussein possesses weapons of mass destruction. As this operation continues, those weapons will be identified, found, along with the people who have produced them and who guard them.'
- Gen. Tommy Franks, March 22 2003
'We know where they are. They are in the area around Tikrit and Baghdad.'
- Donald Rumsfeld, March 30 2003
'I think you have always heard, and you continue to hear from officials, a measure of high confidence that, indeed, the weapons of mass destruction will be found.'
- Ari Fleischer, April 10 2003
'There are people who in large measure have information that we need . . . so that we can track down the weapons of mass destruction in that country.'
- Donald Rumsfeld, April 25 2003
'I am confident that we will find evidence that makes it clear he had weapons of mass destruction.'
- Colin Powell, May 4 2003
These are the words of administration officials who were following orders and the party line. It has been axiomatic for quite a while now that the people behind the scenes, and not the Main Man Himself, are running the ways and means of this administration. Harken back to the campaign in 2000, when the glaring deficiencies in ability and experience displayed by George W. Bush were salved by the fact that a number of heavy hitters would be backstopping him. Yet a Democrat named Harry Truman once said, 'The buck stops here.' What did the man in receipt of said stopped buck have to say on the matter?
'Right now, Iraq is expanding and improving facilities that were used for the production of biological weapons.'
- George W. Bush, September 12 2002
'Our intelligence officials estimate that Saddam Hussein had the materials to produce as much as 500 tons of sarin, mustard and VX nerve agent.'
- George W. Bush, State of the Union address, January 28 2003
'We have sources that tell us that Saddam Hussein recently authorized Iraqi field commanders to use chemical weapons -- the very weapons the dictator tells us he does not have.'
- George Bush, February 8 2003
'Intelligence gathered by this and other governments leaves no doubt that the Iraq regime continues to possess and conceal some of the most lethal weapons ever devised.'
- George Bush, March 17 2003
'We are learning more as we interrogate or have discussions with Iraqi scientists and people within the Iraqi structure, that perhaps he destroyed some, perhaps he dispersed some. And so we will find them.'
- George Bush, April 24 2003
'We'll find them. It'll be a matter of time to do so.'
- George Bush, May 3 2003
'I'm not surprised if we begin to uncover the weapons program of Saddam Hussein -- because he had a weapons program.'
- George W. Bush, May 6 2003
-
Και από την Guardian η παραδοχή του Γούλφοβιτς ότι τα 'όπλα μαζικής καταστροφής' του Ιράκ ήταν 'γραφειοκρατικές δικαιολογίες'...
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ;;;
βρετανοί στρατιώτες βαράγανε Ιρακινούς αιχμαλώτους
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/2961374.stm
Προφανώς, για τα τσιράκια του τέταρτου ράιχ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ η Συνθήκη της Γενεύης...
87 ύποπτοι χώροι για όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ ερευνήθηκαν. Όπλα δε βρέθηκαν, πισίνες όμως βρήκαν...
http://www.mirror.co.uk/news/allnews/pa ... %20CLEARED
Κάλυψης των εργασιών της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ 2003:
http://www.noitikiantistasis.com/bilderberg2003.html
Τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Μπίλντερμπεργκ:
http://www.americanfreepress.net/05_17_ ... venes.html
Μ'αρέσει που αποκαλούνται 'φωτισμένοι' (luminaries)... Κάτι τομάρια σαν τον Ρίτσαρντ Περλ!
Ανάλυση και σχολιασμός των συζητηθέντων στη συνεδρίαση των... 'φωτισμένων':
http://www.americanfreepress.net/05_24_ ... k_out.html
Η Μπίλντερμπεργκ και η πολιτική του George Wuss Bush στο Μεσανατολικό:
Το BBC επί της Μπίλντερμπεργκ:
http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/3031717.stm
'Αν πραγματικά συζητούσαν για το καλό του κόσμου, γιατί δεν το δημοσιοποιούν;'
Αλήθεια, τα 'αντικειμενικά' ΜΜΕ της χώρας μας, ΠΟΥ ήταν; ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ, βέβαια... Είχαν το The Wall, το Pop Stars και άλλες σοβαρές ειδήσεις να προβάλλουν... Όπως πώς χέστηκε η φοράδα του κυρίου χατζηνικολάου στ'αλώνι...
Απόψεις και άρθρα της American Free Press για την 11η Σεπτεμβρίου:
-
Και από την Guardian η παραδοχή του Γούλφοβιτς ότι τα 'όπλα μαζικής καταστροφής' του Ιράκ ήταν 'γραφειοκρατικές δικαιολογίες'...ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΣ;;;
βρετανοί στρατιώτες βαράγανε Ιρακινούς αιχμαλώτους
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/2961374.stm
Προφανώς, για τα τσιράκια του τέταρτου ράιχ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ η Συνθήκη της Γενεύης...
87 ύποπτοι χώροι για όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ ερευνήθηκαν. Όπλα δε βρέθηκαν, πισίνες όμως βρήκαν...
http://www.mirror.co.uk/news/allnews/pa ... %20CLEARED
Κάλυψης των εργασιών της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ 2003:
http://www.noitikiantistasis.com/bilderberg2003.html
Τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Μπίλντερμπεργκ:
Μ'αρέσει που αποκαλούνται 'φωτισμένοι' (luminaries)... Κάτι τομάρια σαν τον Ρίτσαρντ Περλ!
Ανάλυση και σχολιασμός των συζητηθέντων στη συνεδρίαση των... 'φωτισμένων':
http://www.americanfreepress.net/05_24_ ... k_out.html
Η Μπίλντερμπεργκ και η πολιτική του George Wuss Bush στο Μεσανατολικό:
Το BBC επί της Μπίλντερμπεργκ:
http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/3031717.stm
'Αν πραγματικά συζητούσαν για το καλό του κόσμου, γιατί δεν το δημοσιοποιούν;'
Αλήθεια, τα 'αντικειμενικά' ΜΜΕ της χώρας μας, ΠΟΥ ήταν; ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ, βέβαια... Είχαν το The Wall, το Pop Stars και άλλες σοβαρές ειδήσεις να προβάλλουν... Όπως πώς χέστηκε η φοράδα του κυρίου χατζηνικολάου στ'αλώνι...
Απόψεις και άρθρα της American Free Press για την 11η Σεπτεμβρίου:
Δηλαδή τί εννοείς, ότι οι αποφάσεις δεν παίρνονται από τους νόμιμα (?) εκλεγμένους?
-
Έιναι ενα απέραντο αίσχος.
Κι εδώ στη Γερμανία πλέον οι δημοσιογράφοι
αναφέρουν συνεχώς, πόσο θα μπορέσει κανείς
να πιστέψει τα στοιχεία των ΗΠΑμερικανών ( ),
που θα παρουσιάσουν σύντομα, σαν αποδείξεις
εύρεσης 'όπλων μαζικής καταστροφής' (έχει
καταντήσει πλέον ανέκδοτο ο συγκεκριμένος όρος).
Ή μήπως είναι τόση η αλαζονεία τους, που δε θα κάνουν
καν τον κόπο;Αυτά όμως τα είπαμε ξανά και ξανά.
Το γενικό συμπέρασμα όμως ποιο είναι;
Που θα οδηγηθεί ο κόσμος λόγω του αμερικανικού
ιμπεριαλισμού; Θα μπορέσει η ευρωπαική ένωση να
αποτελέσει σταθεροποιητικό παράγοντα; Να αντισταθμήσει;
Να ανταγωνιστεί; Να μπει στο παιχνίδι; Ή θα συνεχίσει
να είναι το σκυλάκι;
Θα συνεχιστεί η σφαγή αμάχων ως αντάλλαγμα για
κυριαρχία και εκμετάλευση των φυσικών πόρων;
Οι ισορροπίες φαίνεται να είναι πολύ πιο ευαίσθητες
απ' ό,τι πιστεύει η πλειψηφία.
Τι πιστεύετε πως μπορεί-έχει χρέος να κάνει κάποιος σε
ατομικό επίπεδο;
Κι αν είχατε για μια μέρα τη δυνατότητα να αλλάξετε
οτιδήποτε σε αυτόν τον κόσμο, τι θα ήταν αυτό και γιατί; -
Τα βλαχαδερά ετοιμάζουν στρατιωτική αυτοκρατορία πάνω από την επιφάνεια του όζοντος στο διάστημα για να μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν ανεξέλεγκτα.
http://news.telegraph.co.uk/news/main.j ... pace08.xml
Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη, πλανητόμπατσοι τύφλα στο μεθύσι ξυλοκόπησαν ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ σερβιτόρο στον Πλατανιά Χανίων και ΣΗΜΕΡΑ έβγαλε το θέμα στην επιφάνεια η μπασκιναρία των Χανίων, για να μην πάνε αυτόφωρο.
Δηλαδή και η ΕΛ.ΑΣ. ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ τους αμερικανοφασίστες νεοναζί δολοφόνους και αλητοτραμπούκους που βαράνε κόσμο.
Κι ο Μητσοτάκης λέει 'είμαστε όλοι αμερικανοί'. ΟΥ ΡΕ!
ΓΕΝΙΚΩΣ ΙV