-
Γειας σας παιδιά.
Γράφω μετά από καιρό στο κομμάτι 'Ελληνικοί αγώνες' γιατί τον τελευταίο καιρό όταν έμπαινα στην ενότητα αυτά που διάβαζα ή μου προκαλούσαν θλίψη ή ήταν γραμμένα τόσο κωδικοποιημένα που πραγματικά δεν έβγαζα άκρη ακόμα και εγώ που παρακολουθώ Ελληνικούς αγώνες 30 χρόνια πάνω κάτω κα που θέλω να πιστεύω ό,τι όλο και κάτι γνωρίζω για πρόσωπα και πράγματα του χώρου.Στο θέμα μας.
Εγώ φίλοι μου μεγάλωσα, έμαθα για Ελληνικούς ( και όχι μόνο ) αγώνες και έγινα 'επαγγελματίας' λάτρης-θεατής των Ελληινκών αγώνων, εξαιτιάς των σελίδων των αγώνων των περιοδικών της εποχής μου. Βασικά των 4ΤΡΟΧΟΙ αλλά και των άλλων περιοδικών του χώρου.
Πραγματικά οι περιγραφές ήταν τεράστιες και κυρίως ζωντανές. Θυμάμαι περιγραφές ΣΧ, ας πούμε Αττικού ή Παλλάδιου ραλλυ 5 σελίδες καθαρό κείμενο συν τις λεζάντες στις φωτογραφίες, που διάβαζα και νόμιζα ό,τι άκουγα τον ήχο των κινητήρων των αγωνιστικών. Πραγματικά περιγραφές μέτρο προς μέτρο, αλλαγή ταχύτητας προς αλλαγή ταχύτητας που σου έκοβαν την ανάσα και που τις θυμάμαι ακόμα.Το αρνητικό σε όλα αυτά ήταν ό,τι καμιά φορά το αγωνιστικό γεγονός από την έκδοση του περιοδικού και εν τέλει την ανάγνωση των σελίδων μπορεί να απείχε ακόμα και παραπάνω από ένα μήνα!
Δηλαδή διαβάζα με ενδιαφέρον μπαγιάτικά περιστατικά αφού αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσε να γίνει με τα μέσα της εποχής. Πολλές φορές μάλιστα είχα παρακολουθήσει τους αγώνες αυτούς με ό,τι αυτό σημαίνει.Τι θέλω να πω με αυτά.
Ό,τι σήμερα πια λόγω των τεχνικών εξελίξεων (ιντερνέτ) όλα αυτά δεν έχουν πια θέση στα περιοδικά του χώρου, αφού η ενημέρωση μας είναι πια online και οποιαδήποτε όμοια προσπάθεια θα ήταν για μένα καταδικασμένη.
Τι μπορεί λοιπόν να γεμίσει πια τις σελίδες των Ελληνικών και όχι μόνο αγώνων.
Αυτά ακριβώς που λέει ο APR, δηλαδή παραλειπόμενα, κουτσομπολιά (με την καλή έννοια) και μικρογεγονότα που συμβαίνουν στα πλαίσια ενός αγώνα και που πολλές φορές είναι παραπάνω ουσιαστικά από το κυρίως αγωνιστικό κομμάτι και άλλες φορές επηρεάζουν πολύ το αγωνιστικό κομμάτι και κρίνουν τους αγώνες.Επίσης πάντα μου άρεσαν τα τεστ-παρουσιάσεις των αγωνιστικών αυτοκινήτων Ελληνικών και όχι μόνο που πάντα θα είναι και πηγή τεχνικών γνώσεων.
Εγώ σαν πιτσιρικάς έμαθα τι είναι 'εκκεντροφόρος επικεφαλής' από περιγραφή Ακρόπολις της δεκαετίας 70-80 που τότε περιελάμβανε και τεχνική παρουσίαση του κάθε αυτοκινήτου.Αυτά
Άσχετο
Η 'παρέα' που λέγεται Ελληνικοί αγώνες (αγωνιζώμενοι- μηχανικοί- οργανωτές- θεατές) ήταν πάντα μικρή και ολιγομελής, απλώς τα παλιότερα χρόνια η ποιότητα των μελών αυτής της 'παρέας' ήταν καλύτερη με ό,τι αυτό σημαίνει...
-
Πιστευω ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι 4Τροχοί. Γιατί δεν αναρωτιόμαστε το λόγο που τα άλλα περιοδικά δεν έχουν ελληνικούς αγώνες; Γιατί το ραδιόφωνο όχι, ειδικά οι αθλητικοί σταθμοί; Γιατί η τηλεόρασση δεν ξέρει τι είναι ελληνικοί αγώνες; Παλιά έδειχνε ακόμα και ο ΑΝΤ1 με Σταθάκη. Γιατί δεν έχουν ούτε οι αθλητικές εφημερίδες τη στήλη τους; Τι κάνουν οι λέσχες και η ΕΛΠΑ που έχει τα 'μέσα'? Γιατί ακόμα και το ιντερνετ δεν ασχολεόιτασι?
Η καρέκλα είναι καλή αλλά να παράγεται και λίγο έργο δε βλάπτει.
Καλημέρα -
Αυτο που μπορει να κανει ο Ε.Τ. και δεν μπορει να το κανει το ίντερνετ,ειναι η πρωτη γνωριμια των αγωνων στους ηδη υπάρχοντες αναγνωστες του που ειναι εξ'ορισμου λατρεις της αυτοκινησης.
Συν το οτι,μαζι με τους αγοραστες ενος περιοδικου,θα το διαβασουνε και τα παιδια τους.Εκεινα τα παιδια,θα αποτελεσουνε στο μελλον τους θεατες ή αγωνιζομενους.Δεν ειναι καθολου τυχαιο,οτι,τους πιο ενθερμους φιλαθλους του αθληματος τους βρισκεις σε περιοχες με εντονη αγωνιστικη ιστορια,και οι οποίοι εχουν να σου διηγηθούνε ιστοριες απο τα παιδικα τους χρονια,πως βλεπανε τα 'ραλλια' και χαιροτανε.
Σε αυτες τις ηλικιες βρισκεται το μελλον,και η μονη 'πόρτα'* που υπήρχε για την επικοινωνια του αθληματος με αυτες τις ηλικίες (ο Ε.Τ.) εχει κλεισει- ειναι η μονη 'πόρτα' μιας και η τηλεοραση απουσιαζει και θα απουσιαζει για πάντα
-
Δυστηχώς το θέαμα που προσφέρουν σήμερα οι ελληνικοί αγώνες είναι (πάρα)πολύ κάτω του μετρίου γι΄αυτό και δεν ασχολείτε κανείς εκτός από τους οδηγούς τους συγγενείς τους και τους γνωστούς τους.Αν το άθλημα το άξιζε θα είχε και καλύτερη κάλυψη.Οι εμπλεκόμενοι(κυρίως οι οδηγοί)αναλώνονται σε προσωπικές (φαίνεται εξάλλου και από αυτά που γράφονται κατά καιρούς στο φόρουμ)και δεν αφοσιώνονται σε αυτά που πρέπει να κάνουν.Όταν κάποιοι που συμμετάσχουν δεν σέβονται κανονισμούς και βγαίνουν και υποστηρίζουν ότι π.χ κάλα κάνω και πηγαίνω με 150χ.λ.μ στις αναγνωρίσεις,πως να περιμένουμε να πάει μπροστά το σπορ?πρώτα να βελτιωθούν τα απλά και κυρίως η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ κάποιων και μετά έρχονται και τα άλλα.
Υ.Γ Πρίν κάμποσο καιρό που είχα παρακολουθήσει έναν αγώνα πήρα μαζί μου και δυο φίλους οι οποίοι στο τέλος μου είπαν ότι δεν πρόκειτε να με ακολουθήσουν ξανά.
-
Φίλε μου το επίπεδο των ελληνικών αγώνων άρχισε να πέφτει από τότε που άρχισε να απουσιάζει και προβολή.Το άθλημα αξίζει,ικάνους οδηγούς έχουμε σε κάθε επίπεδο,ειδικές έχουμε,πίστες δεν έχουμε,αναβάσεις έχουμε, σε νοοτροπία πάσχουμε γενικά σαν λαός και είναι και θέμα γενικότερης παιδείας, αλλά αν υπήρχε προβολή ακόμη και αυτά θα φαίνονταν μικροπροβλήματα. Αν δεν υπάρχει προβολή,δεν υπάρχουν χρήματα και χωρίς κεφάλαιο αυτό το άθλημα δεν.Συμφωνώ με τον Hunter για τον Ε.Τ.Μακάρι κάποια στιγμή να ξαναξυπνήσει και η τηλεόραση φίλε μου,που καλώς ή κακώς είναι το κυριότερο Μ.Μ.Ε.(μην ξεχνάς τις εποχές του Άρη Σταθάκη) Στις μέρες μας όμως έχει και το internet τον ρόλο του, ειδικά για τους νέους ανθρώπους,Νομίζω ότι μια αναβάθμιση στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι επιτακτική.
Γενικά θεωρώ ότι η προβολή είναι το κομμάτι που αν βελτιωθεί θα συμπαρασύρει και το γενικότερο επίπεδο των αγώνων. -
Τα 2 τελευταια ποστ συνοψιζουν την κατασταση. ΝΑΙ, το επιπεδο ειναι πεσμενο, διχως αμφιβολια. Βεβαια απο την αλλη ΝΑΙ δεν υπαρχει προβολη. Ειπαμε, το ενα θα τραβηξει το αλλο. Τωρα πιο ειναι εστω και λιιιιιγο πιο σημαντικο ειναι προφανες: Η προβολη. Η προβολη ειναι αυτη που 'πιπιλιζει' το μεσο ανθρωπο. Παρτε για παραδειγμα τη 'φρενιτιδα' της eurovision. Αν δεν ηταν η υπερπροβολη τα τελευταια 10 χρονια, ποιος χεστηκε. Τωρα υπαρχει και ενας αλλος παραγοντας στην εξισωση: Ο (νεο)ελληνας. Αυτος ο ανθρωπος αυτος, θελει ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, αλλα ουτε να πολυιδρωσει, ουτε και να (χρυσο)πληρωσει για να το δει. Ειναι ο ελληνας που γεμισε το ΟΑΚΑ το '05 ( εγω παντως δεν πηγα, γιατι ο αγωνας ειναι στο βουνο ) αλλα κραζει τους ελληνικους αγωνες σε καθε ευκαιρια. Πολλοι 'θεατες' δεν ξερω τι αυταπατες εχουν και τι (σκατα) περιμενουν να δουν. Αν ομως αυτο το 'κατι' τους το 'σπρωξει' ενα ΜΜΕ, θα το δουν, οπως βλεπουν τις Βισσοβανδηδες, την eurovision, τα παντος ειδους talent shows, το πρωταθλημα της superleague και αλλες .
ΥΓ: Αυτο που δεν εχουν καταλαβει (πολλοι) νεοελληνες, ειναι οτι θα μπορουσαν καλιστα να 'εκμεταλευτουν αυτο το χαμηλο επιπεδο' και να νιωσουν και αυτοι τις χαρες του μηχανοκινητου, γιατι αν το σπορ ηταν 'εκει που το θελουν για να πανε να το δουν', τοτε ουτε να το σκεφτουν δεν θα τολμουσαν. Αντ αυτου ομως, η συντριπτικοτατη πλειοψηφια προτιμα να διαβαζει περιοδικα βελτιωσης, να πηγαινει στην κρυφη και στα MacMurder της ΒαρυμΠΟΠΗΣ, και να κρινει με υφος 1000000000 καρδιναλιων τους 'αγωνιζομενους της συμφορας' (γιατι κατι τετοιο ειμαστε 8/10 στα ματια τους) το πολυ ομως σε καμια Ριτσωνα, γιατι τα αλλα ειναι μακρυα. Κατα τα αλλα, η δοση του Gti να βγαινει και αναθεμα το κωλοκρατος που ανεβασε τοσο τις βενζινες που πλεον ουτε μεχρι το olympico δεν τους βγαζει ολο και περισσοτερους, για να μοστραρουν το κοσκινακι τους...
-
Για την τηλεόραση: υπενθυμίζω πως η τηλεόραση δε δείχνει καν εκπομπές αυτοκινήτου, σιγά μη δείχνει αγώνες... Και η F1 είδαμε τι τράβηξε φέτος για να τη δείξει ο Α.
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Τα 2 τελευταια ποστ συνοψιζουν την κατασταση. ΝΑΙ, το επιπεδο ειναι πεσμενο, διχως αμφιβολια. Βεβαια απο την αλλη ΝΑΙ δεν υπαρχει προβολη. Ειπαμε, το ενα θα τραβηξει το αλλο. Τωρα πιο ειναι εστω και λιιιιιγο πιο σημαντικο ειναι προφανες: Η προβολη. Η προβολη ειναι αυτη που 'πιπιλιζει' το μεσο ανθρωπο. Παρτε για παραδειγμα τη 'φρενιτιδα' της eurovision. Αν δεν ηταν η υπερπροβολη τα τελευταια 10 χρονια, ποιος χεστηκε. Τωρα υπαρχει και ενας αλλος παραγοντας στην εξισωση: Ο (νεο)ελληνας. Αυτος ο ανθρωπος αυτος, θελει ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, αλλα ουτε να πολυιδρωσει, ουτε και να (χρυσο)πληρωσει για να το δει. Ειναι ο ελληνας που γεμισε το ΟΑΚΑ το '05 ( εγω παντως δεν πηγα, γιατι ο αγωνας ειναι στο βουνο ) αλλα κραζει τους ελληνικους αγωνες σε καθε ευκαιρια. Πολλοι 'θεατες' δεν ξερω τι αυταπατες εχουν και τι (σκατα) περιμενουν να δουν. Αν ομως αυτο το 'κατι' τους το 'σπρωξει' ενα ΜΜΕ, θα το δουν, οπως βλεπουν τις Βισσοβανδηδες, την eurovision, τα παντος ειδους talent shows, το πρωταθλημα της superleague και αλλες .ΥΓ: Αυτο που δεν εχουν καταλαβει (πολλοι) νεοελληνες, ειναι οτι θα μπορουσαν καλιστα να 'εκμεταλευτουν αυτο το χαμηλο επιπεδο' και να νιωσουν και αυτοι τις χαρες του μηχανοκινητου, γιατι αν το σπορ ηταν 'εκει που το θελουν για να πανε να το δουν', τοτε ουτε να το σκεφτουν δεν θα τολμουσαν. Αντ αυτου ομως, η συντριπτικοτατη πλειοψηφια προτιμα να διαβαζει περιοδικα βελτιωσης, να πηγαινει στην κρυφη και στα MacMurder της ΒαρυμΠΟΠΗΣ, και να κρινει με υφος 1000000000 καρδιναλιων τους 'αγωνιζομενους της συμφορας' (γιατι κατι τετοιο ειμαστε 8/10 στα ματια τους) το πολυ ομως σε καμια Ριτσωνα, γιατι τα αλλα ειναι μακρυα. Κατα τα αλλα, η δοση του Gti να βγαινει και αναθεμα το κωλοκρατος που ανεβασε τοσο τις βενζινες που πλεον ουτε μεχρι το olympico δεν τους βγαζει ολο και περισσοτερους, για να μοστραρουν το κοσκινακι τους...
+10000000
-
Η κάλυψη του Φθιώτιδος από τον κύριο Στράτη, στους 4Τ ελπίζω να μην είναι εξαίρεση και να συνεχιστεί. Εμένα πάντος μου θύμησε λίγο τότε που περίμενα τον αδελφό μου να φέρει το καινούριο τεύχος για να «μπώ» στούς αγώνες!
-
Οπως παλια, μπραβο. Αρκει το θαυμα να μη κρατησει τρεις μερες οπως λεμε μας εμαθαν να λεμε σε αλλες περιπτωσεις.
-
Eυχαριστη εκπληξη ειστε κι οι δυο κυριοι που γραψατε γιαυτο το θεμα , που ηθελα να γραψω απο προχθες (αλλα για αυτονοητους λογους δεν ...) οταν φιλος με πηρε τηλεφωνο και μου ειπε ...πηγαινε παρε τους 4Τ , ξαναεγιναν θα εκπλαγεις !
Οντως οι σελιδες με θεματα αγωνιστικα ηταν τοσες που με κανουν να φοβαμε πλεον , οτι αν δεν το ξαναδω και στα επομενα τευχη .....
Αλλα αυτο που θελω να επισημανω , ειναι η γραφη ρε παιδια ,η περιγραφη των αγωνων ......
Ειναι οφθαλμοφανεστατο οταν καποιος εχει τοση κα..λα για κατι που αγαπαει τοσο πολυ και εινα μεσ'το αιμα του ......δεν μπορει να μην του βγαινει και στην πενα , ακομα κι οταν γραφει εκεινα του τα ακαταλαβιστικα π.χ. ..( Κ.Σ?) , μπαινουν κι αυτα στον ρυθμο που σου δινει , ακομα και χωρις να τα καταλαβαινεις σου αναβαζουν την επιθυμια και το ενδιαφερον να ασχοληθεις περισσοτερο και να μαθεις περισσοτερα και και ........Αυτο που με λυπει ομως και ανυσηχω .... ειναι η διαδοχη !
Ο Στρατισινο αυριο δεν θα μπορει να κανει αυτο που μας εκανε στον μηνα Ιουλιο ( δωρακι εορταστικο ηταν μαλλον ) και δεν εχω δει εδω και 25 χρονια καποιον να ξερει να κανει αυτην την δουλεια μ'αυτον τον τροπο , γιατι δεν εχει και κανενας αυτην την κα..λα που χρειαζεται ........... -
Aν και λιγο καθυστερημενα, τα σεβη μου για την ΤΕΥΧΑΡΑ του Ιουλιου!
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Eυχαριστη εκπληξη ειστε κι οι δυο κυριοι που γραψατε γιαυτο το θεμα , που ηθελα να γραψω απο προχθες (αλλα για αυτονοητους λογους δεν ...) οταν φιλος με πηρε τηλεφωνο και μου ειπε ...πηγαινε παρε τους 4Τ , ξαναεγιναν θα εκπλαγεις !Οντως οι σελιδες με θεματα αγωνιστικα ηταν τοσες που με κανουν να φοβαμε πλεον , οτι αν δεν το ξαναδω και στα επομενα τευχη .....
Αλλα αυτο που θελω να επισημανω , ειναι η γραφη ρε παιδια ,η περιγραφη των αγωνων ......
Ειναι οφθαλμοφανεστατο οταν καποιος εχει τοση κα..λα για κατι που αγαπαει τοσο πολυ και εινα μεσ'το αιμα του ......δεν μπορει να μην του βγαινει και στην πενα , ακομα κι οταν γραφει εκεινα του τα ακαταλαβιστικα π.χ. ..( Κ.Σ?) , μπαινουν κι αυτα στον ρυθμο που σου δινει , ακομα και χωρις να τα καταλαβαινεις σου αναβαζουν την επιθυμια και το ενδιαφερον να ασχοληθεις περισσοτερο και να μαθεις περισσοτερα και και ........Αυτο που με λυπει ομως και ανυσηχω .... ειναι η διαδοχη !
Ο Στρατισινο αυριο δεν θα μπορει να κανει αυτο που μας εκανε στον μηνα Ιουλιο ( δωρακι εορταστικο ηταν μαλλον ) και δεν εχω δει εδω και 25 χρονια καποιον να ξερει να κανει αυτην την δουλεια μ'αυτον τον τροπο , γιατι δεν εχει και κανενας αυτην την κα..λα που χρειαζεται ...........ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ) ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ/ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Kana scannarisma apo thn teyxara ka8ws edw den mporw na brw edw to periodiko......
Προβολή Ελληνικών Αγώνων στον ειδικό τύπο