-
Είναι μερικές φορές που σκέφτεσαι αν σε μισεί ο θεός. Ακούστε τι μου έτυχε. Κατευθύνομε από μονόδρομο να βγω σε κεντρικό δρόμο διπλής κατεύθυνσης. Μπροστά μου είναι μεσόκοπος κύριος, ο οποίος βρίσκει κενό και βγαίνει κόβοντας το ρεύμα καθόδου, από το ρεύμα ανόδου δεν τον αφήνει κανείς να περάσει. Μετά από λίγο βλέποντας ότι δημιουργείται ουρά στο ρεύμα καθόδου αποφασίζει να κάνει όπισθεν για να τους αφήσει να περάσουν. Χωρίς να ελέγξει τους καθρέπτες και πολύ φουριόζος έρχεται και πέφτει πάνω μου. Κατεβαίνει που λέτε και όχι μόνο δεν παραδέχεται το λάθος του αλλά μου βάζει τις φωνές γιατί έπεσα πάνω του χωρίς να φρενάρω!!! Κάλεσα την τροχαία, αλλά άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Μάρτυρες δυστυχώς δεν βρέθηκαν. Πως μπορείς να γλιτώσεις από τέτοια καφρίλα;
-
τι να πω? ατυχια !!!
τελικα οι καμικαζι ζουν απ'οτι φαινεται...εβαλε και τις φωνες το σαψαλο?πως δεν τον αρπαξες....
ο δικηγορος ειπε για την περιπτωση μου οτι τα λεφτα της αποζημειωσης αφου ο αλλος δεν ειχε ασφαλεια τα λαμβανω απο το επικουρικο ταμειο υστερα απο την αποστολη των τιμολογιων της επισκευης! προς ενημερωση... -
φιλοι μου ευχαριστω για την συμπαρασταση!
η ολη ζοχαδα ειναι οτι εχω τα λεφτα να το φτιαξω το αμαξι αλλα με καθυστερουν επιτηδες!kacey σχετικα με το διπλωμα του παππου εμαθα οτι οταν ειναι καποιος αναπηρος περναει εξετασεις πιο συχνα και μαλλον πληρωνε για την ανανεωση του !το αμαξι του δεν ειχε πινακιδες αναπηρικου και δεν ηταν δηλωμενο στο υπουργειο για τις πατεντες που χε κανει!αφου θελει δικαστηριο θα το χει ,μαρτυρες εχω,μηνυση απο τροχαια τρωει και απο τα αμαξια φαινεται πως εγινε.το θεμα ειναι παιδια οτι τελικα το κρατος τα χει κανει σκ@τ@ με τα διπλωματα,ειναι δυνατον να επιτρεπουν να οδηγουν σαψαλα ακομα που αντι για φρενο να πατανε γκαζι οπως ο γερος που οταν το τρακαρα βρεθηκε 100μετρα μεσα σε οικοπεδο και οταν βγηκα παταγε ακομα το γκαζι ?τα ματια σας 14,μην περιμενετε να σας σεβαστουν,να προβλεπετε καθε μλκ κινηση που μπορει να γινει,εγω αυτο κανω και εχω γλυτωσει ως τωρα αρκετες φορες!
οτι νεωτερο εχω παιδια θα σας ενημερωσω! -
Για αυτο ωρες ωρες χαιρομαι που κυκλοφορω στην Αθηνα με το Lada που εχει σιδερενιους (βιδωμενους πανω στο αμαξωμα) προφυλακτηρες. Αμα παει κανεις να με κλεισει (ποσο μαλλον αυτοι που το κανουν συνειδητα, οτι και καλα δεν σε ειδα αλλα το ξερω οτι εισαι εκει και ερχομαι σιγα σιγα και εσυ θα κανεις ακρη πχ ταριφες) εγω απλα του λεω 'για ελα πιο κοντα μεγαλε να δεις πως θα φυγεις'...
-
Ωραιος ο kacey!εγω να δεις που κυκλοφορω τωρα με το fiestaki και πανε τιποτα εξυπνοι να την κανουν την μλκ να δεις πως το σκεφτονται!σκεφτομαι οταν φτιαχτει το octavia να το κρατησω το μικρο μεχρι να διαλυσει και να κυκλοφορω αττικη μ αυτο!ασε που χθες σε παρκινγκ στη χαλκηδονα ενω το ειχα κανονικα πονηρος με χαρχαλο το βαλε απο πισω μου καθετα με τοσο χωρο που για να το βγαλω εκανα ισα με 5 μανουβρες!τα χα περει τοσο που ειπα να κανω μια πισω και να του βαλω ολη την πορτα! τελικα το βγαλα μετα απο καντηλια και του γραψα σε χαρτι οτι ειναι καραγκιοζης μιας καιλυπομουν το fiesta να το χτυπησω!αλλα ρε παιδια ωρες ωρες σου ρχεται να αρχισεις να βαρας μερικα car οπως τα παρκαρουν και ειδικα κατι καινουργια που λες ''καλα ρε γαμωτο δεν τα λυπουνται,δεν φοβουνται μην τα βρουν χτυπημενα-γρατζουνισμενα''!απορω με την λογικη τους!
-
Δεν ξέρω τι σκέφτεστε όταν σας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι με αυτά που συναντάμε. Εμένα πάντως μου περνούν ώρες ώρες τρελά πράγματα. Να κυκλοφορώ με μπουλντόζα και ανοίγω δρόμο μπροστά μου. Να κυκλοφορώ με τανκ και να περνάω πάνω από τα διπλό – τριπλό παρκαρισμένα. Δεν ξέρω αν αυτό θα ήταν αντικοινωνική συμπεριφορά ή αυτό που βιώνουμε κάθε μέρα.
-
Ενα Ηummer ειναι οτι πρεπει νομιζω...
Πολλοι (εγω πρωτος) θα σου ελεγαν μπραβο -
Σήμερα δικάστηκα και καταδικάστηκα για υπερβολική ταχύτητα που με είχαν πιάσει το 2000 (163 αντί για 120. Βέβαια το 'κλητήριο θέσπισμα' έγραφε 150...).
Ορισμένες παρατηρήσεις:
-
Ολοι όσοι είχαμε πιαστεί εκείνη την ημέρα από την Τροχαία Μαλακάσας είμασταν στο σημερινό δικαστήριο παρεϊτσα Σε όλους η Τροχαία Μαλακάσας είχε βάλει ως κατηγορία (α) ανασφάλιστο αυτοκίνητο (β) υπερβολική ταχύτητα. ΟΚ για το (β) (ο 'πρωταθλητής' πήγαινε με 190 ). Οσους ρώτησα μου είπαν για το (α) πως προφανώς και το αυτοκίνητό τους ήταν ασφαλισμένο, αλλά βέβαια οι άνθρωποι έτρεχαν σε ασφαλιστικές για να πάρουν βεβαίωση. Και προφανώς όλοι αθωώθηκαν (και εγώ) σε αυτό το σημείο. Τι στο καλό έκανε η Τροχαία Μαλακάσας, μας έβαλε να κάνουμε 'γυμναστική' για να μαζεύουμε βεβαιώσεις ?
-
Ποινή: μόνο πρόστιμο (γλυτώσαμε το δίπλωμα ) 150 ευρώ σε όλους (από 145 μέχρι 190) και διαδικασία η ίδια για όλους 'Αθώος για την ασφάλεια. Γιατί τρέχατε ?' 'Γιατί ' 'Ενοχος, 150 ευρώ + 29 ευρώ δικαστικά έξοδα'. ΟΚ λες. ΟΜΩΣ: αυτά τα 150 ευρώ προσαυξάνονται 92%. Ετσι συμβαίνει, μας εξήγησε η κυρία στη ΔΟΥ που πήγαμε να πληρώσουμε, με όλα τα πρόστιμα των δικαστηρίων, και το 92% είναι διάφορα μεγαρόσημα, δικηγορόσημα και λοιπές παρόμοιες επιβαρύνσεις Το κερασάκι ήταν πως πάνω σε αυτά μπήκαν και 6.35 ευρώ χαρτόσημο (δεν είχε καταργηθεί το χαρτόσημο ?) και άλλο 1.κάτι ευρώ ΟΓΑ νομίζω. Συνολικό κουστουμάκι: 324 ευρώ για 'ονομαστικό' πρόστιμο 150
-
ΚΟΥΦΟ #1: ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ! Κόβουν ένα διπλότυπο που ένα κρατάει η ΔΟΥ και ένα το δικαστήριο και για να πάρεις απόδειξη πρέπει να πάρεις το διπλότυπο και να τρέχεις στα φωτοτυπάδικα (και μετά πίσω στη ΔΟΥ να σου σφραγίσουν τη φωτοτυπία αλλιώς δεν έχει 'αποδεικτική' αξία). Αν πας σε ένα μαγαζί και πάρεις ένα ρούχο και πληρώσεις 30 ευρώ και δεν σου κόψουν απόδειξη και είναι απ΄ έξω το ΣΔΟΕ/Εφορία, την έκανες και εσύ και το μαγαζί, και εδώ μιλάμε πως πληρώνεις στο Ελληνικό Δημόσιο 300 ευρώ και κανείς δεν έχει σκεφτεί να κόβουν τριπλότυπο για να μπορούν να σου δώσουν απόδειξη.
-
ΚΟΥΦΟ #2: Νόμιζα πως είχε καταργηθεί δια νόμου η προσωποκράτηση για χρέη στο Δημόσιο (κάνω λάθος ?) Και όμως, μόλις βγει η απόφαση σε συνοδεύει αστυνομικός στη ΔΟΥ (ευτυχώς, μέσα στα Δικαστήρια) για να πληρώσεις το πρόστιμο και αν δεν πληρώσεις, στο κρατητήριο μέχρι κάποιος άλλος να σου φέρει χρήματα. Δυστυχώς εκείνη την ώρα δεν το σκέφτηκα αλλά ρε παιδιά, αν ισχύει αυτό που έγραψα παραπάνω, με ποιό δικαίωμα γίνεται αυτό ? Γιατί δεν μπορείς να πεις 'ΟΚ, ευχαριστώ κ. Πρόεδρε, άντε γειά' και να σου έρθει το 'μπουγιουρντί' από την Εφορία παρά πρέπει να σε εξευτελίζουν έτσι ?
-
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σήμερα δικάστηκα και καταδικάστηκα για υπερβολική ταχύτητα που με είχαν πιάσει το 2000 (163 αντί για 120. Βέβαια το 'κλητήριο θέσπισμα' έγραφε 150...).......................................:ΑΧ!!!!!!!!.............μεγαλη πικρα.
το 2000 που τα περασα και εγω ολα αυτα το προστιμο με ολα τα αλλα ηταν 70.000 [205 περιπου ευρω] απο οτι βλεπω ''τσιμπισε'' λιγο και ειχα την απορια ποσα θα πληρωσω σε λιγες μερες που θα περασω το κατωφλι του δικαστηριου και εγω ξανα !!!!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σήμερα δικάστηκα και καταδικάστηκα για υπερβολική ταχύτητα που με είχαν πιάσει το 2000 (163 αντί για 120. Βέβαια το 'κλητήριο θέσπισμα' έγραφε 150...).Ορισμένες παρατηρήσεις:
-
Ολοι όσοι είχαμε πιαστεί εκείνη την ημέρα από την Τροχαία Μαλακάσας είμασταν στο σημερινό δικαστήριο παρεϊτσα Σε όλους η Τροχαία Μαλακάσας είχε βάλει ως κατηγορία (α) ανασφάλιστο αυτοκίνητο (β) υπερβολική ταχύτητα. ΟΚ για το (β) (ο 'πρωταθλητής' πήγαινε με 190 ). Οσους ρώτησα μου είπαν για το (α) πως προφανώς και το αυτοκίνητό τους ήταν ασφαλισμένο, αλλά βέβαια οι άνθρωποι έτρεχαν σε ασφαλιστικές για να πάρουν βεβαίωση. Και προφανώς όλοι αθωώθηκαν (και εγώ) σε αυτό το σημείο. Τι στο καλό έκανε η Τροχαία Μαλακάσας, μας έβαλε να κάνουμε 'γυμναστική' για να μαζεύουμε βεβαιώσεις ?
-
Ποινή: μόνο πρόστιμο (γλυτώσαμε το δίπλωμα ) 150 ευρώ σε όλους (από 145 μέχρι 190) και διαδικασία η ίδια για όλους 'Αθώος για την ασφάλεια. Γιατί τρέχατε ?' 'Γιατί ' 'Ενοχος, 150 ευρώ + 29 ευρώ δικαστικά έξοδα'. ΟΚ λες. ΟΜΩΣ: αυτά τα 150 ευρώ προσαυξάνονται 92%. Ετσι συμβαίνει, μας εξήγησε η κυρία στη ΔΟΥ που πήγαμε να πληρώσουμε, με όλα τα πρόστιμα των δικαστηρίων, και το 92% είναι διάφορα μεγαρόσημα, δικηγορόσημα και λοιπές παρόμοιες επιβαρύνσεις Το κερασάκι ήταν πως πάνω σε αυτά μπήκαν και 6.35 ευρώ χαρτόσημο (δεν είχε καταργηθεί το χαρτόσημο ?) και άλλο 1.κάτι ευρώ ΟΓΑ νομίζω. Συνολικό κουστουμάκι: 324 ευρώ για 'ονομαστικό' πρόστιμο 150
-
ΚΟΥΦΟ #1: ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ! Κόβουν ένα διπλότυπο που ένα κρατάει η ΔΟΥ και ένα το δικαστήριο και για να πάρεις απόδειξη πρέπει να πάρεις το διπλότυπο και να τρέχεις στα φωτοτυπάδικα (και μετά πίσω στη ΔΟΥ να σου σφραγίσουν τη φωτοτυπία αλλιώς δεν έχει 'αποδεικτική' αξία). Αν πας σε ένα μαγαζί και πάρεις ένα ρούχο και πληρώσεις 30 ευρώ και δεν σου κόψουν απόδειξη και είναι απ΄ έξω το ΣΔΟΕ/Εφορία, την έκανες και εσύ και το μαγαζί, και εδώ μιλάμε πως πληρώνεις στο Ελληνικό Δημόσιο 300 ευρώ και κανείς δεν έχει σκεφτεί να κόβουν τριπλότυπο για να μπορούν να σου δώσουν απόδειξη.
-
ΚΟΥΦΟ #2: Νόμιζα πως είχε καταργηθεί δια νόμου η προσωποκράτηση για χρέη στο Δημόσιο (κάνω λάθος ?) Και όμως, μόλις βγει η απόφαση σε συνοδεύει αστυνομικός στη ΔΟΥ (ευτυχώς, μέσα στα Δικαστήρια) για να πληρώσεις το πρόστιμο και αν δεν πληρώσεις, στο κρατητήριο μέχρι κάποιος άλλος να σου φέρει χρήματα. Δυστυχώς εκείνη την ώρα δεν το σκέφτηκα αλλά ρε παιδιά, αν ισχύει αυτό που έγραψα παραπάνω, με ποιό δικαίωμα γίνεται αυτό ? Γιατί δεν μπορείς να πεις 'ΟΚ, ευχαριστώ κ. Πρόεδρε, άντε γειά' και να σου έρθει το 'μπουγιουρντί' από την Εφορία παρά πρέπει να σε εξευτελίζουν έτσι ?
Απο προσωπική μου εμπειρία , αυτή την φωτοτυπία ΦΥΛΑΞΕ ΤΗΝ ΚΑΛΑ!
Δικάστηκα ερήμην , γιά το ίδιο 'αδίκημα' , το έμαθα όταν ... πήγα να πληρώσω την κλήση , και ο ταμίας του δήμου μου είπε , με ύφος κάτι ανάμεσα απο εισαγγελέα και ...δήμιου 'τώωωωωωωρα κύριε , έχετε ήδη
δικαστεί και καταδικαστεί (!) και μπορείτε να πληρώσετε μονο στο
Δικαστήριο !.
Τροχάδην , λοιπόν , στο Δικαστικό Μέγαρο , και απο 15.000 δρχ πληρώνω
..... 63.000 . Ρωτάω , ΠΑΙΔΙΑ , ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΑ ??????
Απάντηση : NAI ( )
Έλα , όμως , που μετά από 5-6 μήνες , πάω να πάρω απο την ΔΟΥ μου
Φορολογική Ενημερότητα , και ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ μαθαίνω πως εχω ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΧΡΕΗ
Βέβαια , μετά απο !@#$%$&%$&^%(&^%(&^(^)^)^)^)(^&)(
ΑΠΑΙΤΗΣΑ ΚΑΙ ΗΡΘΕ στην ΔΟΥ κλητήρας απο το Δικαστήριο με βεβαίωση
ότι είχα πληρώσει , βλέπεις το διπλότυπο του Δικαστηρίου (ΔΗΜΟΣΙΟ
ΕΓΓΡΑΦΟ ! ) δεν τους επαρκούσε, όμως τον χρόνο και την ψυχική ηρεμία
που έχασα ΠΟΙΟΣ ΠΟΥ@@##^$#ς^%ς^% ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ?????Ο με το ίδιο 'αδίκημα' καταδικασμένος
Αποστόλης. -
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Απο προσωπική μου εμπειρία , αυτή την φωτοτυπία ΦΥΛΑΞΕ ΤΗΝ ΚΑΛΑ!Γιατί νομίζεις την έβγαλα και έβαλα την κυρία της ΔΟΥ να τη σφραγίσει ? Διότι έχουν ακούσει πολλά τα αυτάκια μου για τον τρόπο που λειτουργεί το Ελληνικό Δημόσιο...
-
επαναφερω αυτο το αρκετα ενδιαφερον θρεντ για να συζητησουμε ενα αναλογου περιεχομενου θεμα που ετεθηκε σε αλλη ενοτητα σχετικα με την αντικατασταση κινητηρα μεγαλυτερου απο αυτο που αρχικα εχει το οχημα μας.
λοιπον απο οσο γνωριζω επιτρεπεται η αντικατασταση χωρις αυτη να δηλωθει εφ'οσον ο κινητηρας που θα τοποθετηθει ειναι του ιδιου τυπου με αυτον που αντικαθιστα.
επιτρεπεται επισης η αντικατασταση με μεγαλυτερο εως και 20% της ισχυος του αρχικα τοποθετημενου στο οχημα μας εφ'οσον ομως αυτο δηλωθει στις αρμοδιες υπηρεσιες του υπ. μεταφορων και στην ασφαλιστικη μας εταιρεια.
τι γινεται ομως οταν καποιος προχωρησει σε αντικατασταση του κινητηρα του οχηματος του με αλλον μεγαλυτερο απο οτι ο νομος προβλεπει;;;;;
1.ποιες διοικητικες κυρωσεις υπαρχουν και απο ποιες υπηρεσιες;;;;;; [υψος προστιμων -αφαιρεση πινακιδων-πιθανη κατασχεση- ΤΡΟΧΑΙΑ-ΔΟΥ-ΚΤΕΟ κλπ κλπ].
2.ποιες οι πιθανες συνεπειες μετα απο εμπλοκη σε ατυχημα και εφ'οσον βεβαια αυτο διαπιστωθει απο τον πραγματογνωμονα και τυχον δυσκολιες στην εισπραξη αποζημιωσης;;;;;
3.καταθεστε οτιδηποτε νομιζετε οτι μπορει να ειναι χρησιμο σε αυτην την συζητηση οχι ομως το αν συμφωνουμε ή διαφωνουμε με την υπερβαση αυτη γιατι εδω καλο θα ηταν να συζητηθει το θεμα συμφωνα με το τι ισχυει ως νομιμο και ποιες οι συνεπειες για τους παραβατες και οχι με το τι θα θελαμε να ισχυει για να ικανοποιησουμε τις επιθυμιες μας.
-
Και μία ακόμη απορία.
Αν κάνεις αύξηση κυβισμού στον ίδιο κινητήρα, τι ισχύει;;;
Υπάρχει πρόβλημα (νομικό) με αύξηση πάνω από 200 κ.εκ.;;;Γιατί ρωτάω;;;
Ε, να.... έτσι.... Τώρα μου δημιουργήθηκε η απορία...
Κουβέντα να γίνεται... -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Και μία ακόμη απορία.Αν κάνεις αύξηση κυβισμού στον ίδιο κινητήρα, τι ισχύει;;;
Κουβέντα να γίνεται...πρακτικα απολυτως τιποτα εφ'οσον δεν εχει αλλοιωθει ο αριθμος του κινητηρα !!!!!!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
'Ενοχος, 150 ευρώ + 29 ευρώ δικαστικά έξοδα'. ΟΚ λες. ΟΜΩΣ: αυτά τα 150 ευρώ προσαυξάνονται 92%. Ετσι συμβαίνει, μας εξήγησε η κυρία στη ΔΟΥ που πήγαμε να πληρώσουμε, με όλα τα πρόστιμα των δικαστηρίων, και το 92% είναι διάφορα μεγαρόσημα, δικηγορόσημα και λοιπές παρόμοιες επιβαρύνσεις Το κερασάκι ήταν πως πάνω σε αυτά μπήκαν και 6.35 ευρώ χαρτόσημο (δεν είχε καταργηθεί το χαρτόσημο ?) και άλλο 1.κάτι ευρώ ΟΓΑ νομίζω. Συνολικό κουστουμάκι: 324 ευρώ για 'ονομαστικό' πρόστιμο 150
Δε γράφεις κανένα άρθρο με την όλη φάση στους 4Τ κλπ, βρε Νάσο? Αρκετοί (και εγώ) δεν τα γνωρίζουν όλα αυτά και αξίζει να γίνει λίγος θόρυβος γύρω από το θέμα. Έτσι γίνεται και στις άλλες χώρες?...
- ΚΟΥΦΟ #1: ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ! Κόβουν ένα διπλότυπο που ένα κρατάει η ΔΟΥ και ένα το δικαστήριο .................κανείς δεν έχει σκεφτεί να κόβουν τριπλότυπο για να μπορούν να σου δώσουν απόδειξη.
Καλά, δεν είναι παράνομο αυτό???! Αλλά τι λέω, αφού ΑΥΤΟΙ είναι ο 'Νόμος'.... Κάτι πρέπει να γίνει όμως, να μην καθόμαστε σαν τα μοσχάρια προς σφαγή.... Ως πότε θα είναι έτσι?...
- ΚΟΥΦΟ #2: Νόμιζα πως είχε καταργηθεί δια νόμου η προσωποκράτηση για χρέη στο Δημόσιο (κάνω λάθος ?) Και όμως, μόλις βγει η απόφαση σε συνοδεύει αστυνομικός στη ΔΟΥ (ευτυχώς, μέσα στα Δικαστήρια) για να πληρώσεις το πρόστιμο και αν δεν πληρώσεις, στο κρατητήριο μέχρι κάποιος άλλος να σου φέρει χρήματα.
Άρα ΠΡΟΦΑΝΩΣ το ζητούμενο είναι να σου πάρουν χρήματα, ΟΧΙ να τιμωρηθείς, έτσι? Αν εσύ δεν έχεις και δε σου φέρει κανένας τι γίνεται? 'Φιλοξενείσαι' μέχρι να πάρεις δάνειο (?!) ή ανταλλάσσεται το πρόστιμο με φυλάκιση?....
Είχα ακούσει πριν από 6-7 μήνες για κάποιον παππού που τον είχαν πάει μέσα επειδή χρωστούσε 4-5 κατοστάρικα (ευρώ) στο ΤΕΒΕ και δεν είχε να πληρώσει... Τελικά τον έσωσαν οι συγχωριανοί του - τα πλήρωσαν αυτοί...
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
Και μία ακόμη απορία.
Αν κάνεις αύξηση κυβισμού στον ίδιο κινητήρα, τι ισχύει;;;
Κουβέντα να γίνεται...πρακτικα απολυτως τιποτα εφ'οσον δεν εχει αλλοιωθει ο αριθμος του κινητηρα !!!!!!
Thanx!!!!!
Θα το έχω στα υπ' όψην, όταν μαζέψω λεφτά... -
Κοιτα αμα μαθουν με καποιον τροπο οτι εχεις αυξηση κυβικα, σε πανε μεσα για παραβαση του ΚΟΚ εως ΚΑΙ για φοροδιαφυγη....Αλλα αμα υπερκυβισες κινητηρα χωρις αλλαγη στα νουμερα του μοτερ (πχ BMW απο 320 σε 325), τοτε για να το καταλαβουν πρεπει να σε στειλουν ΚΤΕΟ, να σου κατεβασουν-ανοιξουν-μετρησουν κυβισμο μοτερ...
ΕΡΩΤΗΣΗ:
Αμα η ασφαλιστικη σου εταιρεια σου προσφερει νομικη καλυψη, σημαινει οτι (μονο) σε περιπτωση ατυχηματος βαζουν αυτοι τον δικηγορο? Η αμα πχ σε δικαζουν για παραβαση του οριου ταχυτητας, μπορεις και εκει να χρησιμοποιησεις τον δικηγορο τους?
Επισης, σου στελνουν αυτοι τον δικηγορο τους η παιρνεις εσυ τον δικο σου και η ασφαλεια πληρωνει την αμιβη του ? -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Κοιτα αμα μαθουν με καποιον τροπο οτι εχεις αυξηση κυβικα, σε πανε μεσα για παραβαση του ΚΟΚ εως ΚΑΙ για φοροδιαφυγη....Αλλα αμα υπερκυβισες κινητηρα χωρις αλλαγη στα νουμερα του μοτερ (πχ BMW απο 320 σε 325), τοτε για να το καταλαβουν πρεπει να σε στειλουν ΚΤΕΟ, να σου κατεβασουν-ανοιξουν-μετρησουν κυβισμο μοτερ...ΕΡΩΤΗΣΗ:
Αμα η ασφαλιστικη σου εταιρεια σου προσφερει νομικη καλυψη, σημαινει οτι (μονο) σε περιπτωση ατυχηματος βαζουν αυτοι τον δικηγορο? Η αμα πχ σε δικαζουν για παραβαση του οριου ταχυτητας, μπορεις και εκει να χρησιμοποιησεις τον δικηγορο τους?
Επισης, σου στελνουν αυτοι τον δικηγορο τους η παιρνεις εσυ τον δικο σου και η ασφαλεια πληρωνει την αμιβη του ?απο οσο γνωριζω μονο το υπουργειο μεταφορων εχει την αρμοδιοτητα αλλα και την υλικοτεχνικη υποδομη για να κανει ελεγχους σε κινητηρες ή αμαξωματα [εννοω για παραποιηση αριθμων πλαισιου- κινητηρων ή κυβισμου].
για την ερωτηση σου ,επειδη μου εχει συμβει με βεβαιοτητα, σου λεω οτι εαν εχεις νομικη προστασια και εφ'οσον τους στειλεις το κλητηριο θεσπισμα ειναι υποχρεωμενοι να σου παρασχουν καθε νομικη καλυψη με την παρουσια δικου τους δικηγορου στην δίκη σου.
αν και αυτο απο μονο του δεν υπαρχει περιπτωση να σε σωσει ή να σου μειωσει την χρηματικη ποινη........εδω που τα λεμε ειναι τοσο σπανια η αθωωση παραβατων του οριου ταχυτητας που μπορει να πει κανεις οτι δεν γινεται σχεδον ΠΟΤΕ!!!!!! -
Αλλη ερωτηση.
Αμα χρησιμοποιησεις την νομικη καλυψη, επηρεαζεται το bonus mallus? Ειναι δηλαδη σαν να εκανες δηλωση ?
-
Την καλημερα μου.
Εγω εχω 2 αποριες για 2 αρκετα ενδιαφεροντα θεματα πιστευω.
1)Το σκηνικο. Σε μια συγκρουση μονο με υλικες ζημιες, κατεβαινουν οι οδηγοι και χωρις τσακωμους συμφωνουν ποιος απο τους δυο φταιει, και αποφασιζουν να μην μπλεξουν ασφαλιστικες εταιρειες. Απλα ανταλασουν τηλεφωνα και συμφωνουν να τα βρουν. Ελα ομως που ο φταιχτης ειναι πολυ πονηρος και παει και καταγγελνει στην τροχαια οτι ο αλλος τον χτυπησε.
Πως μπορει να βρει το δικιο του ο μη φταιχτης?
2) Παω και παρκαρω σε ενα δρομο, και καθως βγαινω απο το αυτοκινητο περναει ενας αλλος και μου χτυπαει το καθρεφτη. Καποιος μου ειπε οτι η ασφαλιστικη εταιρια του αλλου αυτοκινητου μπορει να αρνηθει να πληρωσει τη ζημια εφοσον το 'ελευθερο' πλατος του δρομου ειναι μικροτερο απο 3 μετρα.
Κανεις να ριξει φως?
Ασφαλιστικά - νομικά ζητήματα