Ο χρήστης nass έγραψε:
Σήμερα δικάστηκα και καταδικάστηκα για υπερβολική ταχύτητα που με είχαν πιάσει το 2000 (163 αντί για 120. Βέβαια το 'κλητήριο θέσπισμα' έγραφε 150...).
Ορισμένες παρατηρήσεις:
-
Ολοι όσοι είχαμε πιαστεί εκείνη την ημέρα από την Τροχαία Μαλακάσας είμασταν στο σημερινό δικαστήριο παρεϊτσα Σε όλους η Τροχαία Μαλακάσας είχε βάλει ως κατηγορία (α) ανασφάλιστο αυτοκίνητο (β) υπερβολική ταχύτητα. ΟΚ για το (β) (ο 'πρωταθλητής' πήγαινε με 190 ). Οσους ρώτησα μου είπαν για το (α) πως προφανώς και το αυτοκίνητό τους ήταν ασφαλισμένο, αλλά βέβαια οι άνθρωποι έτρεχαν σε ασφαλιστικές για να πάρουν βεβαίωση. Και προφανώς όλοι αθωώθηκαν (και εγώ) σε αυτό το σημείο. Τι στο καλό έκανε η Τροχαία Μαλακάσας, μας έβαλε να κάνουμε 'γυμναστική' για να μαζεύουμε βεβαιώσεις ?
-
Ποινή: μόνο πρόστιμο (γλυτώσαμε το δίπλωμα ) 150 ευρώ σε όλους (από 145 μέχρι 190) και διαδικασία η ίδια για όλους 'Αθώος για την ασφάλεια. Γιατί τρέχατε ?' 'Γιατί ' 'Ενοχος, 150 ευρώ + 29 ευρώ δικαστικά έξοδα'. ΟΚ λες. ΟΜΩΣ: αυτά τα 150 ευρώ προσαυξάνονται 92%. Ετσι συμβαίνει, μας εξήγησε η κυρία στη ΔΟΥ που πήγαμε να πληρώσουμε, με όλα τα πρόστιμα των δικαστηρίων, και το 92% είναι διάφορα μεγαρόσημα, δικηγορόσημα και λοιπές παρόμοιες επιβαρύνσεις Το κερασάκι ήταν πως πάνω σε αυτά μπήκαν και 6.35 ευρώ χαρτόσημο (δεν είχε καταργηθεί το χαρτόσημο ?) και άλλο 1.κάτι ευρώ ΟΓΑ νομίζω. Συνολικό κουστουμάκι: 324 ευρώ για 'ονομαστικό' πρόστιμο 150
-
ΚΟΥΦΟ #1: ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ! Κόβουν ένα διπλότυπο που ένα κρατάει η ΔΟΥ και ένα το δικαστήριο και για να πάρεις απόδειξη πρέπει να πάρεις το διπλότυπο και να τρέχεις στα φωτοτυπάδικα (και μετά πίσω στη ΔΟΥ να σου σφραγίσουν τη φωτοτυπία αλλιώς δεν έχει 'αποδεικτική' αξία). Αν πας σε ένα μαγαζί και πάρεις ένα ρούχο και πληρώσεις 30 ευρώ και δεν σου κόψουν απόδειξη και είναι απ΄ έξω το ΣΔΟΕ/Εφορία, την έκανες και εσύ και το μαγαζί, και εδώ μιλάμε πως πληρώνεις στο Ελληνικό Δημόσιο 300 ευρώ και κανείς δεν έχει σκεφτεί να κόβουν τριπλότυπο για να μπορούν να σου δώσουν απόδειξη.
-
ΚΟΥΦΟ #2: Νόμιζα πως είχε καταργηθεί δια νόμου η προσωποκράτηση για χρέη στο Δημόσιο (κάνω λάθος ?) Και όμως, μόλις βγει η απόφαση σε συνοδεύει αστυνομικός στη ΔΟΥ (ευτυχώς, μέσα στα Δικαστήρια) για να πληρώσεις το πρόστιμο και αν δεν πληρώσεις, στο κρατητήριο μέχρι κάποιος άλλος να σου φέρει χρήματα. Δυστυχώς εκείνη την ώρα δεν το σκέφτηκα αλλά ρε παιδιά, αν ισχύει αυτό που έγραψα παραπάνω, με ποιό δικαίωμα γίνεται αυτό ? Γιατί δεν μπορείς να πεις 'ΟΚ, ευχαριστώ κ. Πρόεδρε, άντε γειά' και να σου έρθει το 'μπουγιουρντί' από την Εφορία παρά πρέπει να σε εξευτελίζουν έτσι ?
Απο προσωπική μου εμπειρία , αυτή την φωτοτυπία ΦΥΛΑΞΕ ΤΗΝ ΚΑΛΑ!
Δικάστηκα ερήμην , γιά το ίδιο 'αδίκημα' , το έμαθα όταν ... πήγα να πληρώσω την κλήση , και ο ταμίας του δήμου μου είπε , με ύφος κάτι ανάμεσα απο εισαγγελέα και ...δήμιου 'τώωωωωωωρα κύριε , έχετε ήδη
δικαστεί και καταδικαστεί (!) και μπορείτε να πληρώσετε μονο στο
Δικαστήριο !.
Τροχάδην , λοιπόν , στο Δικαστικό Μέγαρο , και απο 15.000 δρχ πληρώνω
..... 63.000 . Ρωτάω , ΠΑΙΔΙΑ , ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΑ ??????
Απάντηση : NAI ( )
Έλα , όμως , που μετά από 5-6 μήνες , πάω να πάρω απο την ΔΟΥ μου
Φορολογική Ενημερότητα , και ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ μαθαίνω πως εχω ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΧΡΕΗ
Βέβαια , μετά απο !@#$%$&%$&^%(&^%(&^(^)^)^)^)(^&)(
ΑΠΑΙΤΗΣΑ ΚΑΙ ΗΡΘΕ στην ΔΟΥ κλητήρας απο το Δικαστήριο με βεβαίωση
ότι είχα πληρώσει , βλέπεις το διπλότυπο του Δικαστηρίου (ΔΗΜΟΣΙΟ
ΕΓΓΡΑΦΟ ! ) δεν τους επαρκούσε, όμως τον χρόνο και την ψυχική ηρεμία
που έχασα ΠΟΙΟΣ ΠΟΥ@@##^$#ς^%ς^% ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ?????
Ο με το ίδιο 'αδίκημα' καταδικασμένος
Αποστόλης.