-
Λοιπόοοον, ας σας διηγηθώ εγώ την ιστορία ενός μικρού και πονεμένου VW GOLF 1,6 3θ.
Αρχίζοντας, πρέπει να πω ότι μπήκαμε στο αυτοκίνητο, το οποίο δεν είχε πλυθεί ( ) ούτε ξε-κερωθεί ( ) - τους το πήγαμε για πλύσιμο όταν ήρθαν οι πινακίδες και ακόμα δεν έχει φύγει εξ'ολοκλήρου όλο το κερί - με τις καλύτερες των διαθέσεων, έχοντας ακούσει τόσα λόγια για την ποιότητα κατασκευής του (επιπέδου MERCEDES και λοιπά φούμαρα). Η εικόνα των πλαστικών του ήταν κορυφαία. Το ίδιο και η αίσθηση στο κλείσιμο της πόρτας...
Με 500χλμ στο κοντέρ το πρώτο πρόβλημα. Ασταθές ρελαντί. Έπαιζε από 850 σαλ έως 1600!!! Το αυτοκίνητο δεν είχε ανεβάσει πάνω από 4.000 σαλ μέχρι τα 1500-2000 χλμ. Διάγνωση: η Φούσκα του υδραυλικού τιμονιού. Έγινε η σχετική παραγγελία, γιατί δεν υπήρχε στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη (αυτήν την δικαιολογία την άκουγα επί 3 χρόνια ). Πόσο καιρό θα κάνει;;; Περίπου 1 μήνα η απάντηση. Εν τω μεταξύ ο τεχνικός έκανε μια 'πατέντα' (έτσι το χαρακτήρισε) για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Μαζί με αυτό το ανταλλακτικό έγινε παραγγελία και για έναν γρύλο παραθύρου, γιατί είχε σπάσει (μιλάμε ακόμα με λιγότερα από 2000χλμ). 1 μήνα και εδώ ο χρόνος αναμονής και πάλι μια πατέντα για να μείνει όρθιο το τζάμι.
Ο γρύλος ήρθε σε μόλις 2,5 μήνες και η φούσκα μετά από 3 και κάτι.
Εν τω μεταξύ, άρχισαν οι τριγμοί και κάτι άλλα 'ψιλά' (όπως ξεφλούδισμα της πλαστικής επένδυσης στην πόρτα). Το πρόβλημα με το ρελαντί παραμένει μετά από άλλη μία επίσκεψη και μια 'ρύθμιση' όταν στην ζέστη είναι αναμένο το AC και κυρίως όταν πατάς συμπλέκτη. Πλέον δεν του δίνουμε σημασία, μιας και τον χειμώνα δεν παρουσιάζεται το πρόβλημα (δεν έχει ούτε ζέστη ούτε ανάβουμε το AC).Μετά από περίπου 10 επισκέψεις για αρκετές δεκάδες χαζά προβλήματα και 2 χρόνια η μητέρα μου είχε ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο να βγαίνει στραπατσαρισμένο, αλλά αυτή ευτυχώς με μόνο ένα μικρό τράνταγμα στον αυχένα. Διάρκεια επισκευής: 2,5 μήνες και κόστος, άσ'τα να πάνε.
Εν τω μεταξύ το παράθυρο του συνοδηγού έχει πέσει 4 φορές και του οδηγού μία.
Μία φορά μου έτυχε να με πάρουν τηλέφωνο για να με ειδοποιήσουν να πάω να βάλουν ένα ανταλλακτικό (γρύλο παραθύρου ) και όταν πήγα να μου πουν συγνώμη λάθος, τελικά δεν είχε (και μετά φταίει ο φονιάς...)
Επίσης μέχρι πέρισυ στα σέρβις η ιστορία είχε ωσ εξής: Πήγαινα το πρωί στις 8 που ανοίγουν μετά από ραντεβού. Ρωτάω: Πόση ώρα θα κάνει;;; 3 ώρες. Θα περιμένετε εδώ; Εάν είναι για 3 ώρες όχι. Αλλιώς θα φύγω. Όχι δεν θα κάνει παραπάνω. Ο μέσος όρος ήταν 4,5 ώρες Λες και δεν είχαμε άλλη δουλειά
Επίσης ποτέ, μα ποτέ δεν υπήρχε κάποιο ανταλλακτικό και πάντα μας λέγαν ότι θα έκανε 1 μήνα και πάντα έκανε πάνω από 2 .
Και να φανταστείτε ότι εκεί είμαστε γνωστοί και μας προσέχουν παραπάνω.
Για να λέμε όμως και το δίκαιο, τον τελευταίο χρόνο έχουν βελτιωθεί θεαματικά, αφού κάποιοι πήρανε πόδι. Το σέρβις σε 30-40 λεπτάκια, ανταλλακτικά υπάρχουν, τι άλλο... Α, και το αυτοκίνητο σταμάτησε να βγάζει συνέχεια προβλήματα.
Εξίσου σημαντικό είναι ότι το συνεργείο παρέχει εγγύηση για ότι κάνει. Τον γρύλο δεν τον πληρώσαμε ούτε μια φορά, κι ας τον αλλάξαμε 4... Πάντα είχε εγγύηση.
Επίσης, κάποια στιγμή μετά από ψάξιμο και δική μας ενόχληση μας είπανε ότι για τους τριγμούς ευθύνονται τα δύο πλαστικά που στηρίζουν την εταζέρα του πορτ-μπαγκάζ, τα οποία κατά κάποιον τρόπο είχανε σπάσει και φυσικά δεν τα σπάσαμε εμείς φυσικά Αλλά λίγο καιρό μετά οι τριγμοί σταμάτησαν ως δια μαγείας!!!!
Μια φορά που είχα πάθει φούιτ και έβγαλα τη ρεζέρβα για να διαπιστώσω ότι δεν είχε αέρα επειδή είχε μέσα χώματα Εμείς φυσικά δεν βάλαμε τα χώματα στη ρεζέρβα.
Επιλέον μετά την επισκευή της τράκας ο υπεύθυνος μας διαβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο πάει σαν σφαίρα. Ο ίδιος λέει το πήγε μέχρι 170 και είναι σφαίρα. Μετά από τα 90 όμως διαπίστωσα ότι το τιμόνι έτρεμε τόσο πολύ που κόντεψα να πέσω πάνω στο διαχωριστικό του δρόμου. Στην ερώτηση σχετικά μας είπε: Ε, ναι, δεν έχουμε κάνει ζυγοστάθμιση στα καινούργια εμπρός λάστιχα. Θέλει λέει να κάνουν 1000 χλμ αζυγοστάθμιστα!!!! Και γιατί μας έλεγες μαλ%^^ ρε θείο;;; Το πάμε μετά από 1000 χλμ και πάλι τίποτα... Το ξαναπάμε και την τρίτη φορά κάτι έγινε, αλλά για να λυθεί το πρόβλημα το πήγα σε ξάδερφό μου που βρήκε ότι η πίσω ρόδα ήταν στραβή. Τους το πήγαμε ξανά και αλλάξανε την ζάντα και φυσικά το πρόβλημα λύθηκε.Πάντως ευτυχώς τώρα η αντιπροσωπεία είναι καλή (πραγματικά). Εάν το εξουσιοδοτημένο είναι (μάλλον ήταν) τόσο χάλια, που εκπαιδεύεται συνέχεια και επιθεωρείται από τον κατασκευαστή, δεν θέλω καν να σκέφτομαι πόσο χάλια μπορεί να είναι ο μαστρο-Μήτσος της γειτονιάς που έχει να ανοίξει κανένα βιβλίο από τον καιρό του Νώε...
Αυτά τα ολίγα..
Συγχωρήστε με για το μέγεθος, αλλά το topic δεν είναι εμπειρίες από συνεργεία. Αυτές είναι.Εάν θέλετε να σας πω το όνομα της αντιπροσωπείας πολύ ευχαρίστως...
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
διότι χρειάζονται τρομερές επενδύσεις που δεν θα τις κάνει ο 'μαστρο Μήτσος', όσο καλός 'μάστορας' και να είναι
[list:2k1dwbx8]Η μεγαλυτερη επενδυση σε ενα συνεργειο, φιλε nass ξερεις ποια ειναι?[/list:u:2k1dwbx8][list:2k1dwbx8]Να μπει ο πελατης στο συνεργειο και να ΓΙΝΕΙ το αυτοκινητο του σωστα.Το τι σεμιναρια εχει κανει ο καθενας, τι μηχανηματα πηρε κλπ δεν τα γνωριζει.Κι επειδη δεν τα γνωριζει αυτα ο πελατης, τον πρωτο λογο στην επενδυση εχει το μαρκετινκγ(πλακακια, γλαστρες, γκομενακια )[/list:u:2k1dwbx8][list:2k1dwbx8]Ενας αλλος λογος που πολλοι αγνοουν ειναι οτι, σε μια μαρκα δεν αποκτας γνωσεις σε 'μια νυχτα' και με 10 σεμιναρια.Αν δεν ζησεις αυτο που κανεις, αν δε φας ξενυχτια και γενικως αν δεν φτυσεις αιμα και δεν δεις τα προβληματα και τις βλαβες απ την καλη κι απ την αναποδη, η πινακιδα με το σημα και τα μηχανηματα δεν σε κανουν μαστορα.50 εκατομυρια να εξοπλισεις το συνεργειο με μηχανηματα, αν δεν γνωριζεις αυτο που κανεις..................αυτοκινητο δεν γινετε.Ξερεις ποσοι τετοιοι επενδυσαν τρελα ποσα κι εφαγαν τα μουτρα τους?Πρεπει να ξερεις τι μηχανηματα θα παρεις και πως θα λειτουργησεις, για να ειναι το αποτελεσμα μοναδικο..................να γινει η ζημια του πελατη.[/list:u:2k1dwbx8]
Δε διαφωνώ. Απλά λέω πως οι εταιρείες ουσιαστικά αποκλείουν το να πάρει 'τη βούλα' 'ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ' ο 'μαστρο Μήτσος', επειδή αυτά που ζητάνε είναι ακατόρθωτα για αυτόν. Και όπως βλέπεις και από το Forum, το 'ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ' πουλάει (στο Forum που είναι και πολλοί 'ψαγμένοι' κάτοχοι αυτοκινήτων. Σκέψου 'έξω').
Και κακά τα ψέμματα: ο άνθρωπος που δεν ξέρει πάει το αυτοκίνητό του στο 'εξουσιοδοτημένο' συνεργείο 'για να έχει το κεφάλι του ήσυχο' και ας πληρώνει παραπάνω, διότι το ποσοστό των απατεώνων 'μαστρο Μήτσων' είναι πολύ υψηλό. Δηλαδή εσύ που ξέρεις πως το φίλτρο λαδιού του Peugeot είναι Purflux και πως η αλλαγή μπουζί μια δουλειά που παίρνει 10 λεπτά (ας πούμε), μπορείς να κρίνεις τους 'μαστρο Μήτσους' και να διαλέξεις τον καλύτερο. Τι έχεις να προτείνεις σε αυτόν που δεν ξέρει ? ΟΚ, του λες 'μην πηγαίνεις σε εξουσιοδοτημένο, σε κλέβουν', αλλά τι εναλλακτική μπορείς να του δώσεις ? (σε ρωτάω γιατί εγώ δεν ξέρω)
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Εάν θέλετε να σας πω το όνομα της αντιπροσωπείας πολύ ευχαρίστως...Αρχίζει από 'Ε'??????
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Εάν θέλετε να σας πω το όνομα της αντιπροσωπείας πολύ ευχαρίστως...
Αρχίζει από 'Ε'??????
Όχι... Σε αυτούς δεν έχω πάει ποτέ...
Αρχίζει από Μ... Πρέπει να το κατάλαβες... Έχω την εντύπωση (ίσως κάνω και λάθος) ότι μόνο δύο είναι τα (μεγάλα τουλάχιστον) εξουσιοδοτημένα συνεργεία της VW στην Θεσσαλονίκη...Πάντως, επαναλαμβάνω, για να μην 'θάβουμε' τις καλές προσπάθειες, ότι τον τελευταίο χρόνο (ίσως και λίγο παραπάνω) έχουν βελτιωθεί θεαματικά. Πλέον τους εμπιστεύομαι. Και αυτό γιατί πήραν πόδι κάποιοι... Και μάλλον γιατί κατάλαβαν ότι δεν πουλάει το 'Δεν είναι Golf' από μόνο του...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Εάν θέλετε να σας πω το όνομα της αντιπροσωπείας πολύ ευχαρίστως...
Αρχίζει από 'Ε'??????
Όχι... Σε αυτούς δεν έχω πάει ποτέ...
Αρχίζει από Μ... Πρέπει να το κατάλαβες...Σοβαρά? Στον 'από Μ' πήγαινε ο πατέρας μου και ο αδερφός μου (ο αδερφός μου ακόμα πηγαίνει) και δεν έχουν παράπονο, εκτός από την τιμή. Αντίθετα, στον 'από Ε' πηγαίνει ο πατέρας μου τον τελευταίο 1-1,5 χρόνο γιατί τον βολεύει πλέον λόγω δουλειάς και δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος, είχαν κάνει αρκετές παραλείψεις σε επισκευές (και ο πατέρας μου δεν είναι καθόλου 'ψείρας' σε τέτοια θέματα).
-
Κοίτα, τον τελευταίο καιρό κι εμείς είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι, όπως είπα. (Αν εξαιρέσεις ότι θα ήθελα να το κάνουν και ένα πλυσιματάκι, αλλά αυτό είναι χαμηλότερο και από πταίσμα).
Παλαιότερα...τα έχω γράψει... Άσ'τα να πάνε...
Όσο για την τιμή, τουλάχιστον πληρώνεις εγγύηση...Και το μόνο που σκέφτομαι είναι το τι θα πληρώναμε εάν το είχαμε πάει σε κάποιον άλλο...Μπρρρρρρρρρ
-
Καλυτέρεψε το συνεργείο ή αυξήθηκε η ανοχή μας? Ιδού η απορία!
Παντως θα συμφωνήσω με τον nass. Εγώ διάλεξα το εξουσιοδοτημένο γιατί δεν ξέρω καποιον μαστρο-Νίκο. Σκέφτηκα οτι αν παω στο εξουσιοδοτημένο και έχω πρόβλημα μπορώ να κάνω παράπονα και στην αντιπροσωπεία. Οχι οτι θα δικαιωθώ αλλά τουλαχιστον θα ενημερωθούν και ίσως κανουν κάτι.
Στον μαστρο-Νίκο δεν θα κάνω τίποτα. Ακριβώς επειδή από τεχνικά δεν γνωρίζω και μπορεί να μου πουλήσει άνετα φούμαρα. Δεν θα τον πιστέψω μεν αλλά δεν θα μπορέσω να τον αντικρούσω κιολας.
Από τιμές δεν ξέρω εαν έχουν διαφορά και πόση είναι αυτή.
Αυτό που ξέρω είναι οτι πήρα μία μπαταρία από συνεργείο και την πλήρωσα 28.000 και πήρα και μία μπαταρία από το εξουσιοδοτημένο και την πλήρωσα 15.000Επίσης καποια στιγμή σύγκρινα τιμές στην αλλαγή λάδιων στο συνεργείο που μου πρότεινε καποιος φίλος και στο εξουσιοδοτημένο. Ηταν ακριβώς η ίδια τιμή. Με τη διαφορά ότι στο εξουσιοδοτημένο ήξερα ότι τα λάδια ήταν τα κατάλληλα. Στο συνεργείο πώς θα το καταλάβαινα?
Αυτα από την δική μου μεριά. Υπολόγισε επίσης οτι δεν έχω καποιον γνωστό σε συνεργείο και οτι δεν έχω τον χρόνο να κάθομαι πάνω από το αμάξι όταν κάνουν το σερβις. Εδώ από ενδιαφέρον οταν έβγαλα την κάρτα καυσαερίων, αρχισα να ρωτάω για το μηχάνημα και είχαν στραβομουτσουνιάσει όλοι.
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
Εδώ από ενδιαφέρον οταν έβγαλα την κάρτα καυσαερίων, αρχισα να ρωτάω για το μηχάνημα και είχαν στραβομουτσουνιάσει όλοι.Αντίθετα εγώ όταν είχα μια ένδειξη στη διαγνωστική οθόνη της 147 και την πήγα στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο του Κων. Παρασκευαϊδη στο Μοσχάτο είχα κάτσει πάνω από τον τεχνικό όταν την 'έβαλαν στον εγκέφαλο' (περισσότερο από περιέργεια παρά για 'έλεγχο') και ο άνθρωπος όχι μόνο δε στράβωσε αλλά δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να μου εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια τι έκανε με την διαγνωστική κονσόλα, σχεδόν μου έκανε demo! Περιττό να πω πως το πρόβλημα διορθώθηκε αμέσως μόλις αλλάχθηκε το airflow meter.
Τότε έμαθα για πρώτη φορά ότι η 147 (και φαντάζομαι όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα) έχει 3 (!!) αισθητήρες 'λάμδα', δύο 'κανονικούς' και έναν που ελέγχει τη λειτουργία των άλλων δύο.
'Δεν είναι όλα μαύρα' λοιπόν, και όποιος έχει αντίστοιχα καλές εντυπώσεις από συνεργεία παρακαλείται να τις καταθέσει εδώ.
-
Να σας διηγηθώ τι μου συνέβη να σας σηκωθεί η τρίχα. Πριν αρκετά χρόνια είχα ένα SKODA TARGET 120. Τότε έμενα στα Χανιά και το πήγα για αλλαγή σιαγόνων πίσω φρένων σε «φρενά». Λόγω υποχρεώσεων δεν έκατσα μαζί του την ώρα της επισκευής (όπως κάνω πάντα) αλλά επέστρεψα το μεσημέρι όταν πια ήταν έτυμο. Είχα συμπληρώσει περίπου 1500 χλμ από την επισκευή και βρισκόμουν στο Ηράκλειο βόλτα. Ξεπαρκάρω μετά το τέλος της επίσκεψης μου σε ένα φίλο με προοπτική να επιστρέψω στα Χανιά. Εκεί λιπών που κινιόμουν με μικρή ευτυχώς ταχύτητα γιατί πλησίαζα σε φανάρι, νιώθω το αμάξι να κάθετε πίσω αριστερά και βλέπω τον τροχό μαζί με το ταμπούρο να με προσπερνά και να χτυπά ευτυχώς ανάμεσα σε δυο παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Καταλαβαίνεται τι θα συνέβαινε αν έφευγε ο τροχός λίγα λεπτά αργότερα όταν θα κινιόμουν με μεγαλύτερη ταχύτητα κατά την ώρα του ταξιδιού επιστροφής. Ανακάλυψα λιπών ότι ο τεχνικός δεν είχε βάλει την ασφαλιστική κοπήλια που ασφάλιζε το κεντρικό παξιμάδι του τροχού με το ημιαξόνιο, με αποτέλεσμα να ξεσφίξει το παξιμάδι και ο τροχός να φύγει. Το αποτέλεσμα ήταν όχι μόνο να μην παραδεκτή το λάθος του αλλά να επιβαρυνθώ και την αλλαγή του ημιαξονίου που είχε καταστραφεί στην επαφή του με το δρόμο. Δεν ξέρω πως μπορούμε να αποφύγουμε τέτοιες κακοτεχνίες που μπορεί στο τέλος να διακυβεύουν και τη σωματική μας ακεραιότητα. Αυτό που έχω να σας πω είναι, καταρτιστείτε σχετικά με την μηχανολογία του αυτοκινήτου σας όσο περισσότερο μπορείτε και μην επαφίεστε στον «πατριωτισμό» των μηχανικών σας. Μία καλή αρχή (την πρότεινα σε πολλούς φίλους και τους βοήθησε αρκετά) η απόκτηση κάποιου βιβλίου σχετικά με το τι να προσέχω κατά των έλεγχο για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκίνητου. Υπάρχει πληθώρα τέτοιων βιβλίων. Στα βιβλία αυτά συνήθως αναφέρουν αρνητικές ενδείξεις και αναλύουν τι μπορεί να φταίει και με τι τρόπο διορθώνεται. Αυτό όπως καταλαβαίνεται είναι ένας καλός οδηγός βλαβών και επισκευών. Ελπίζω να μην σας κούρασα και να βοήθησα.
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
Καλυτέρεψε το συνεργείο ή αυξήθηκε η ανοχή μας? Ιδού η απορία!Βελτιώθηκε το συνεργείο και μάλιστα κατά πολύ!!! Ευτυχώς... Να φανταστείς ότι από εκεί που κάνανε 4,5 ώρες να αλλάξουνε λάδια, πλέον κάνουνε 30 λεπτά!!!!!!!
Επίσης θα συμφωνήσω ότι σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο είναι εγγυημένη η δουλειά που κάνουν. Μπορεί να μην είναι καλή πολλές φορές, αλλά δίνουν εγγύηση, μπορείς να διαμαρτυρηθείς και να σε ακούσουν. Επιπλέον, εκπαιδεύονται συνέχεια. Πως μπορώ να εμπιστευθώ έναν μηχανικό που πριν από 25 χρόνια διάβασε ένα βιβλίο για τον σκαραβαίο με το αερόψυκτο μοτέρ στην πλάτη, από τότε δεν έχει ανοίξει βιβλίο και τώρα μας το παίζει ειδήμων στο Golf ή το Passat που έχουν ψεκασμό, υδρόψυξη και δεκάδες ηλεκτρονικά συστήματα, που ούτε να τα απαριθμήσει δεν ξέρει.
Στο μόνο που εμπιστεύομαι άλλο συνεργείο είναι στα λάστιχα, λόγω συγγένειας (ξάδερφός μου), αλλά και διότι το να αλλάξεις λάστιχα δεν έχει καμία σχέση με το να αλλάξεις τα φρένα ή ακόμα χειρότερα να ψαχουλεύεις τα ηλεκτρονικά...
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
Καλυτέρεψε το συνεργείο ή αυξήθηκε η ανοχή μας? Ιδού η απορία!Βελτιώθηκε το συνεργείο και μάλιστα κατά πολύ!!! Ευτυχώς... Να φανταστείς ότι από εκεί που κάνανε 4,5 ώρες να αλλάξουνε λάδια, πλέον κάνουνε 30 λεπτά!!!!!!!
Επίσης θα συμφωνήσω ότι σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο είναι εγγυημένη η δουλειά που κάνουν. Μπορεί να μην είναι καλή πολλές φορές, αλλά δίνουν εγγύηση, μπορείς να διαμαρτυρηθείς και να σε ακούσουν. Επιπλέον, εκπαιδεύονται συνέχεια. Πως μπορώ να εμπιστευθώ έναν μηχανικό που πριν από 25 χρόνια διάβασε ένα βιβλίο για τον σκαραβαίο με το αερόψυκτο μοτέρ στην πλάτη, από τότε δεν έχει ανοίξει βιβλίο και τώρα μας το παίζει ειδήμων στο Golf ή το Passat που έχουν ψεκασμό, υδρόψυξη και δεκάδες ηλεκτρονικά συστήματα, που ούτε να τα απαριθμήσει δεν ξέρει.
Στο μόνο που εμπιστεύομαι άλλο συνεργείο είναι στα λάστιχα, λόγω συγγένειας (ξάδερφός μου), αλλά και διότι το να αλλάξεις λάστιχα δεν έχει καμία σχέση με το να αλλάξεις τα φρένα ή ακόμα χειρότερα (όχι για την σωματική σου ακεραιότητα, αλλά για την τσέπη σου) να ψαχουλεύεις τα ηλεκτρονικά...
-
Ιστορίες για αγρίους (πριν από δεκαπέντε χρόνια και βάλε ....)
Αυτοκίνητο: Triumph 2000
Δολοφόνος: Ο ΦρενάςΕίχα πάει το αυτοκίνητο (του μπαμπά τότε) για αλλαγή και ρύθμιση φρένων. Όλα ωραία και καλά μετά από τρείς-τέσσερις ώρες που πήγα να το πάρω, μόνο που μου φαινόταν ότι δεν τράβαγε καλά....
Μετά από μερικά χιλιόμετρα, όπως προχωρούσα (ευτυχώς μέσα στην πόλη) άρχισαν κάποιοι κραδασμοί, σαν να με είχε πιάσει λάστιχο. Σταματάω στην άκρη, κατεβαίνω και κοιτάω τα λάστιχα. Λοιπόν, το πίσω αριστερά είχε πάρει μια περίεργη κλίση (κάμπερ καμμιά δεκαριά μοίρες...). Και κέι που προσπαθούσα να δώ τι φταίει, κόπηκε το ακραξόνιο ....
Ο φρενάς είχε σφίξει το χειρόφρενο τόσο ώστε να τρίβονται συνεχώς οι σιαγόνες στο ταμπούρο, και από την υπερθέρμανση έλοιωσε το ακρόμπαρο ..... Τόσο απλό .... -
Τα αυτοκίνητά μου τα πηγαίνω απο το 1988 μόνο σε ενα μηχανικό, τον Δημήτρη τον Γιαλούρη, που δεν εχει σχέση ούτε με εξουσιοδοτημένα ούτε με αντιπροσωπείες.
Ακόμα και το service εεγύησης εκει το κάνω.Γιατι?Εξηγούμαι.
Το service αφορά αλλαγή αναλωσίμων (λάδια,τακάκια,υγρά φρένων,υγρά κινητήρα κλπ).
Σε όλα αυτά η αντιπροσωπεία δεν μου δίνει τίποτα παραπάνω ενω εχω πάθει τα μύρια όσα,με τάπες που δεν βιδώθηκαν,με βίδες υδραυλικής υποβοήθησης τιμονιού που ενω κλώτσησαν ξαναβιδώθηκαν όπως όπως με αποτέλεσμα να μείνω χωρίς τιμόνι(!!!),μπουλόνια που δεν βιδώθηκαν με αποτέλεσμα να κοντάψω να χάσω 2 ρόδες κλπ κλπ κλπ.
Και απο ευθύνη άστα,φταιει πάντα ο 'πιτσιρικάς',ο 'νέος' κλπ.Επιπλέον ξέρω οτι ο δίσκος συμπλέκτη της BMW είναι SACHS,τα φράνα ZIEMERMAN και πάει λέγοντας.
Θεωρώ λοιπόν οτι αν τηρείς τα χρονικά όρια ζωής,βρίσκεις εναν μηχανικό τίμιο και ευσυνείδητο και φροντίζεις το αυτοκίνητο σου σε αυτόν έχοντας πολύ καλύτερη αντιμετώπιση και άμεση γνώση των όσων γίνονται.Και δεν μιλάω μόνο για αντιπροσωπείες.Μηχανικός που χρησιμοποιούσα μέχρι το 1988 και μάλιστα του έδινα και 800.000 τον χρόνο χορηγία για να τρέχει σε Αγώνες,μου έβαλε μπουζί 12άρια ενω ζήτησα 6άρια και είχε και το θράσος να μου πει οτι δεν το κατάλαβε!!!
-
Ο φρενάς είχε σφίξει το χειρόφρενο τόσο ώστε να τρίβονται συνεχώς οι σιαγόνες στο ταμπούρο, και από την υπερθέρμανση έλοιωσε το ακρόμπαρο ..... Τόσο απλό ....
[list:yvct6d5t]Τι λετε ρε παιδια?Ειμαστε σοβαροι?Ο καθενας για να πει κατι(οχι ολοι)πρεπει να αυτοσχεδιαζει?[/list:u:yvct6d5t][list:yvct6d5t]Δε θελω να δικαιλογησω το οποιο σφαλμα, αλλα ο φρενας εσφιξε το χειροφρενο(κακως, πολυ κακως)και κοπηκε το ακραξονιο? Η ακομα χειροτερα το ακρομπαρο?Και αν ειναι ακρομπαρο που το βρηκε στον πισω αξονα?[/list:u:yvct6d5t][list:yvct6d5t]Μηπως αρχισαν τα φιδια?Λεω τωρα εγω.........μηπως?[/list:u:yvct6d5t]
-
Ο φρενάς είχε σφίξει το χειρόφρενο τόσο ώστε να τρίβονται συνεχώς οι σιαγόνες στο ταμπούρο, και από την υπερθέρμανση έλοιωσε το ακρόμπαρο ..... Τόσο απλό ....
[list:31t6q7bj]Τι λετε ρε παιδια?Ειμαστε σοβαροι?Ο καθενας για να πει κατι(οχι ολοι)πρεπει να αυτοσχεδιαζει?[/list:u:31t6q7bj][list:31t6q7bj]Δε θελω να δικαιλογησω το οποιο σφαλμα, αλλα ο φρενας εσφιξε το χειροφρενο(κακως, πολυ κακως)και κοπηκε το ακραξονιο? Η ακομα χειροτερα το ακρομπαρο?Και αν ειναι ακρομπαρο που το βρηκε στον πισω αξονα?[/list:u:31t6q7bj][list:31t6q7bj]Μηπως αρχισαν τα φιδια?Λεω τωρα εγω.........μηπως?[/list:u:31t6q7bj]
Πρώτον, δεν ήταν ακρόμπαρο. Δεν μπορεί να ήταν και ελπίζω να καταλαβαίνεις γιατί.....
Δεύτερον, αν αρχίσεις να προχωράς με ελαφρά τραβηγμένο χειρόφρενο, όχι τόσο πολύ αλλά αρκετά ώστε οι σιαγόνες να τρίβονται συνεχώς πάνω στο ταμπούρο, είναι προφανές ότι το ταμπούρο θα πυρακτωθεί μετά από μερικά χιλιόμετρα.
Τρίτον, αν το αυτοκίνητο είναι πισωκίνητο, και το ημιαξόνιο περνά μέσα από την πλύμνη, θερμαίνεται και αυτό.
Τέταρτο, όλα τα μέταλλα έχουν συγκεκριμένο όριο θραύσης το οποίο ελαττώνεται έντονα με τη θερμοκρασία και αυτό ,πορεί να οδηγήσει σε παραμόρφωση και θραύση.
Και έκτο, πριν προχωρήσεις σε σχόλια (έστω και βάζοντας ερωτηματικά) καλό είναι να ξέρεις ποιόν έχεις απεναντί σου. Και σίγουρα δεν είμαι από τους τύπους που γράφουνε κάτι για να την πούν σε άλλους.Αυτά
Φιλικά -
έλοιωσε το ακρόμπαρο .....
[list:3k507lsj]Μα εσυ ειπες φιλε μου οτι 'ελιωσε' το ακρομπαρο Το αναιρεις?Ακου εκει ελιωσε το ακρομπαρο [/list:u:3k507lsj]>Και κέι που προσπαθούσα να δώ τι φταίει, κόπηκε το ακραξόνιο ....
[list:3k507lsj]Τελικα δε μας ειπες..........το ακραξονιο κοπηκε η το ακρομπαρο?[/list:u:3k507lsj][list:3k507lsj]Κοιτα να δεις φιλε μου, για να τα παρουμε λιγο με τη σειρα..................[/list:u:3k507lsj]>Δεύτερον, αν αρχίσεις να προχωράς με ελαφρά τραβηγμένο χειρόφρενο, όχι τόσο πολύ αλλά αρκετά ώστε οι σιαγόνες να τρίβονται συνεχώς πάνω στο ταμπούρο, είναι προφανές ότι το ταμπούρο θα πυρακτωθεί μετά από μερικά χιλιόμετρα.
Τρίτον, αν το αυτοκίνητο είναι πισωκίνητο, και το ημιαξόνιο περνά μέσα από την πλύμνη, θερμαίνεται και αυτό.
Τέταρτο, όλα τα μέταλλα έχουν συγκεκριμένο όριο θραύσης το οποίο ελαττώνεται έντονα με τη θερμοκρασία και αυτό ,πορεί να οδηγήσει σε παραμόρφωση και θραύση[list:3k507lsj]Λες εσυ ο κατασκευαστης να μην υπολογιζει τις αντοχες των μεταλλων σε θερμικα φορτια και να κοβονται πρασο με το παραμικρο?Ακομα κι εσυ η εγω μπορει να ξεχασουμε το χειροφρενο τραβηγμενο.Τι παει να πει αυτο?Θα αρχισουν να κοβονται τα ακραξονια?Ειμαστε με τα καλα μας?Δοκιμασε το εσυ με το αμαξι σου, 'τεζα' το χειροφρενο τραβηγμενο, κι αν κοψει ακραξονιο η ακρομπαρο εγω θα σου κανω δωρο ενα αυτοκινητο [/list:u:3k507lsj]>Και έκτο, πριν προχωρήσεις σε σχόλια (έστω και βάζοντας ερωτηματικά) καλό είναι να ξέρεις ποιόν έχεις απεναντί σου. Και σίγουρα δεν είμαι από τους τύπους που γράφουνε κάτι για να την πούν σε άλλους.
[list:3k507lsj]Αυτο που ξερω εγω ειναι οτι ο κοσμος κανει την τριχα.....τριχια Και τουλαχιστον εγω δεν ειμαι απ αυτους που ο καθενας(ασχετο με το συγκεκριμενο) μπορει να μου πει το καθε ασχετο [/list:u:3k507lsj][list:3k507lsj]Φιλικα Μακης[/list:u:3k507lsj]
-
Εεεεεεε! Όχι τσακωμοί στο θέμα μου παρακαλώ
G60POWER> Μπορεί ο άνθρωπος να έχει απλά λανθασμένη εντύπωση, δεν είναι σωστό να τον κατηγορείς ότι 'πετάει φίδια' με την πρώτη.
Όσο για το ακραξόνιο, πιστεύω πως δέχεται τόσο πολλές μηχανικές καταπονήσεις ώστε αν όντως πυρακτωθεί ορίζεται να σπάσει, σε συνδυασμό π.χ. με κάποια λακούβα πάνω σε στροφή. Που ξέρεις αν το συγκεκριμμένο μοντέλο δεν είχε κάποια ευπάθεια με τα ακραξόνιά του; Εγώ έχω ακούσει ότι π.χ. στα πρώτα Golf τα ψαλίδια της μπροστινής ανάρτησης έσπαγαν για πλάκα.
-
Εγώ έχω ακούσει ότι π.χ. στα πρώτα Golf τα ψαλίδια της μπροστινής ανάρτησης έσπαγαν για πλάκα.
[list:34kq0p50]Αυτο παλι, απο ποιον 'τσακαλο' το ακουσες? [/list:u:34kq0p50][list:34kq0p50]Ε δεν παμε καθολου καλα [/list:u:34kq0p50][list:34kq0p50]Τελικα ο ελληνας δεν αλλαζει νοοτροπια [/list:u:34kq0p50][list:34kq0p50]Ακουσα, μου ειπαν, του το ειπε ο κουμπαρος, και παει λεγοντας [/list:u:34kq0p50][list:34kq0p50]Τελικα επι του θεματος, μαλλον ηρθατε σε δυσκολη θεση και σαφη απαντηση ακομα δεν πηρα.Κοπηκε το ακραξονιο λογω χειροφρενου η μηπως εχει διαλυσει ρουλεμαν?[/list:u:34kq0p50]
-
Εγώ έχω ακούσει ότι π.χ. στα πρώτα Golf τα ψαλίδια της μπροστινής ανάρτησης έσπαγαν για πλάκα.
[list:1z9hw3zk]Αυτο παλι, απο ποιον 'τσακαλο' το ακουσες? [/list:u:1z9hw3zk][list:1z9hw3zk]Ε δεν παμε καθολου καλα [/list:u:1z9hw3zk][list:1z9hw3zk]Τελικα ο ελληνας δεν αλλαζει νοοτροπια [/list:u:1z9hw3zk][list:1z9hw3zk]Ακουσα, μου ειπαν, του το ειπε ο κουμπαρος, και παει λεγοντας [/list:u:1z9hw3zk][list:1z9hw3zk]Τελικα επι του θεματος, μαλλον ηρθατε σε δυσκολη θεση και σαφη απαντηση ακομα δεν πηρα.Κοπηκε το ακραξονιο λογω χειροφρενου η μηπως εχει διαλυσει ρουλεμαν?[/list:u:1z9hw3zk]
Ελα μωρέ G60,ρουλεμάν ή ακρόμπαρο ή ακραξόνιο,ΟΚ!Δίκηο έχεις αλλά δεν είμαστε όλοι τόσο γνώστες.
Επι της ουσίας ο τεχνίτης έσφιξε παραπάνω τα φερμουίτ των ταμπούρων και η βλάβη δεν άργησε να έρθει!Αυτό δεν είναι το θέμα?
Πάντα φιλικά και καλοπροαίρετα! -
Ακουσα, μου ειπαν, του το ειπε ο κουμπαρος, και παει λεγονταςΔηλαδή πριν αναφέρουμε ότι ακούσαμε κάτι πρέπει να κόβουμε το λαιμό μας να το διασταυρώνουμε αλλιώς 'πετάμε φίδια'; Μάζεψε λίγο το ύφος σου σε παρακαλώ. Εγώ τουλάχιστον δε σε προκάλεσα και δεν θα ξαναμπώ στον κόπο να σου απαντήσω αν συνεχίσεις σε αυτό το ύφος.
Εγκληματική αμέλεια από συνεργεία