-
Ακομη και να μην ηταν ο Σανταμ μεσα στο κτιριο, υπηρχαν τουλαχιστον 30 ισως 40 τοπ στρατιωτικοι μεσα για συμβουλιο. Αυτοι σιγουρα ηταν εκει και σιγουρα δεν ειναι μαζι μας πια.
Προσωπικη αποψη:
Τολμω να πω, οτι το κυριως μερος του πολεμου εχει τελειωσει με αυτον τον συγκεκριμενο βομβαρδισμο. Απο εδω και περα, μενουν μονο οι λεπτομερεις στην φαση του πολεμου. Ετσι, σημερα, περναμε στην επομενη φαση 'Απελευθερωση Ιρακ' που ειναι η τοποθετηση καινουργιας κυβερνησης και αργοτερα στην επομενη φαση η οποια ειναι η αναοικοδομηση του Ιρακ.
-
Ώρα να ξεκινήσουμε την επιχείρηση 'ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΗΠΑ'. Η 11η Σεπτεμβρίου ήταν μια καλή αρχή.
Όσον αφορά τους 3.000 που σκοτώθηκαν, ήταν νόμιμος στόχος, καθώς ήταν συνένοχοι και συνυπεύθυνοι του καθεστώτος.
-
Breaking news:
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
Και τα κεντρικα γραφεια της Αλ Τζαζιρα στην Βαγδατη, καπνος! Πριν 3 λεπτα.
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν το εκαναν αυτο την πρωτη μερα. Χμ...
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Είπαμε. Από εδώ και πέρα, εφαρμόζω αυστηρά τη ΔΙΚΙΑ σου λογική. Τη λογική του προέδρου της πατρίδας σου.Μα καημενε skullone, δεν νομιζω να καταλαβαινεις την λογικη 'μας'.
Εξαντλήθηκε η υπομονή μου με σένα και τους αμερικάνους.
Ποια υπομονη σου?
Είμαι βέβαιος ότι φταις για όλα.
Και εγω ειμαι βεβαιος οτι εσαι βεβαιος.
Οπότε, αυτό - σε συνδυασμό με το ότι η υπομονή μου εξαντλήθηκε - μου δίνει το δικαίωμα να προβώ ακόμα και σε ακραίες πράξεις βίας, σε προληπτικά πλήγματα προτού κάνεις κακό στον κόσμο, εσύ και όσοι σου μοιάζουν.
ΟΚ. Οπως νομιζεις.
Πραγματικά ήταν υπέροχο το θέαμα των δίδυμων πύργων καθώς έπεφταν.
Για σενα και μερικους αλλους (αρκετους μαλιστα)? Σιγουρα ηταν. Νομιζεις ειναι νεο κατι τετοιο για μενα?
Και, ως γνωστόν, οι αμερικανοί φταίνε για όλα.
Αυτο το εγραφα εγω σε αυτο το φορουμ πριν ανηξεις λογαριασμο εδω εσυ. Ουτε αυτο ειναι νεο. Το οτι οι ΗΠΑ φτενε για ολα, συμφωνα με πολλους ανα τον κοσμο, ειναι σιγουρα επισης τιποτε νεο.
Γιαυτο ακριβως τον λογο, οι στρατιωτικες και αλλες επιχειρσεις μας ειναι ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ σημερα παραπανω απο ποτε.
ΚΑΙ οι πολίτες, εννοείται. Ζήτω η ΗΠΑμερικανική λογική της συλλογικής ευθύνης! ΚΑΝΕΝΑΣ αμερικανός δεν είναι αθώος. ΌΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ. ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΑΝΔΡΕΣ, ΠΑΙΔΙΑ. ΌΛΟΙ.
Και καλωσηρθαμε στην κλασσικη νοοτροπια των φουνταμενταλιστων Ισλαμιστων τρομοκρατων. ΟΚ. Οπως θες. Ο καθενας ειναι υπευθηνος για τις πραξεις του.
Πάντως, δε στο πολυσυνιστώ να έρθεις στην Ελλάδα...
Όλο και κάποιος μπορεί να σε καρφώσει σε καμιά στρατολογία και να τρέχεις.
Αληθεια? Με απειλης προσωπικα και δημοσια skullone? Εισαι σιγουρος οτι ξερεις τι κανεις?
Και για ποια στρατολογια μιλας? Για ποιο λογο να με καρφωσουν στην στρατολογια?
-
Εφαρμόζω τη δικιά σου λογική. Άλλωστε, τις απειλές εσύ τις πρωτοξεκίνησες εδώ. 'After 9/11, the gloves are off. remember that' και 'κοιτάξτε να είστε με τη σωστή πλευρά'. Ή μήπως κάνεις το κορόιδο και δε θυμάσαι που απειλούσες όλους όσους διαφωνούσαν μ'εσένα; Και δηλαδή τι θα μας κάνετε ρε ρόμπες; Θα φέρετε τους ρομποκόπ να μας κάνουν τα τρία δύο;
Αφού λοιπόν μας έχεις πρήξει με τη νοοτροπία του 'δεν έχω ΚΑΜΙΑ απόδειξη για την ενοχή του τάδε, αλλά μου έχει καρφωθεί στο κεφάλι ότι είναι επικίνδυνος, λέω ότι έχει εξαντληθεί η υπομονή μου και ορμάω', θα την υιοθετήσω και θα την εφαρμόσω σε σένα. Σ'αρέσει; Αυτά ακριβώς λέει κι ο πρόεδρός σου. Και, ως γνωστόν, ο πρόεδρος των ηπα είναι ΑΛΑΘΗΤΟΣ και ΈΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ.
Αφού λοιπόν έχει πάντα δίκιο, θα σκέφτομαι όπως αυτός! Ζήτω τα προληπτικά πλήγματα! Αυτή τη φορά κατά αμερικανών όμως! Τι, δε σ'αρέσει; Εμένα όμως Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!
-
Εφαρμόζω τη δικιά σου λογική. Άλλωστε, τις απειλές εσύ τις πρωτοξεκίνησες εδώ. 'After 9/11, the gloves are off. remember that' και 'κοιτάξτε να είστε με τη σωστή πλευρά'. Ή μήπως κάνεις το κορόιδο και δε θυμάσαι που απειλούσες όλους όσους διαφωνούσαν μ'εσένα; Και δηλαδή τι θα μας κάνετε ρε ρόμπες; Θα φέρετε τους ρομποκόπ να μας κάνουν τα τρία δύο;Αφού λοιπόν μας έχεις πρήξει με τη νοοτροπία του 'δεν έχω ΚΑΜΙΑ απόδειξη για την ενοχή του τάδε, αλλά μου έχει καρφωθεί στο κεφάλι ότι είναι επικίνδυνος, λέω ότι έχει εξαντληθεί η υπομονή μου και ορμάω', θα την υιοθετήσω και θα την εφαρμόσω σε σένα. Σ'αρέσει; Αυτά ακριβώς λέει κι ο πρόεδρός σου. Και, ως γνωστόν, ο πρόεδρος των ηπα είναι ΑΛΑΘΗΤΟΣ και ΈΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ.
Αφού λοιπόν έχει πάντα δίκιο, θα σκέφτομαι όπως αυτός! Ζήτω τα προληπτικά πλήγματα! Αυτή τη φορά κατά αμερικανών όμως! Τι, δε σ'αρέσει; Εμένα όμως Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!
skullone αρα δεν με απειλης προσωπικα. Ετσι?
-
Όπως το πάρεις...
Καλά, το πόσο διασκεδάζω μαζί σου δε λέγεται!!!
Είναι ΥΠΕΡΟΧΟ να ακολουθώ τη λογική σου!!!
-
Όπως το πάρεις...Καλά, το πόσο διασκεδάζω μαζί σου δε λέγεται!!!
Να σε διασκεδαζω χαιρομαι και δεν εχω κανενα προβλημα με αυτο.
-
Χάνω την υπομονή μου με τους γείτονές μου, κ. Μπους
Είμαι πραγματικά συγκλονισμένος από τον τελευταίο λόγο που πρόβαλε ο Τζορτζ Μπους για την επίθεση στο Ιράκ: έχει εξαντληθεί η υπομονή του. Το ίδιο και η δική μου!
Εδώ και καιρό πραγματικά τα έχω πάρει με τον κ. Τζόνσον, ο οποίος ζει δυο σπίτια πιο πέρα στο δρόμο μου. Δηλαδή και με αυτόν και με τον κ. Πατέλ, που έχει το μαγαζί με τα είδη υγιεινής διατροφής. Και οι δυο με κοιτάζουν περίεργα και είαμι βέβαιος ότι ο κ. Τζόνσον κάτι μου ετοιμάζει, αλλά μέχρι τώρα δεν έχω καταφέρει να ανακαλύψω τι. Έχω πάει στο μαγαζί του μερικές φορές να δω τι μαγειρεύει, αλλά τα έχει όλα καλά κρυμμένα. Είδατε τι πονηρός που είναι;
Όσο για τον κ. Πατέλ, μη με ρωτάτε πώς ξέρω, απλώς ξέρω, από πολύ καλές πηγές, ότι κατά βάθος είναι γεννημένος δολοφόνος. Έχω μοιράσει φυλλάδια σε όλους τους γείτονες, λέγοντάς τους ότι, εάν δεν ενεργήσουμε πρώτοι, θα μας βγάλει από τη μέση τον ένα μετά τον άλλο.
Μερικοί από τους γείτονές μου μου λένε, αν έχω αποδείξεις, γιατί δεν πηγαίνω στην αστυνομία. Αυτό, όμως, είναι γελοίο. Η αστυνομία θα πει ότι χρειάζονται στοιχεία για να τους κατηγορήσω για κάποιο έγκλημα. Θα αρχίσουν διάφορες κωλυσιεργίες και δικηγορίστικα για τα δίκια και τα άδικα του προληπτικού πλήγματος, ενώ την ίδια στιγμή ο κ. Τζόνσον θα ολοκληρώνει τα τρομερά του σχέδια σε βάρος μου, ενώ ο κ. Πατέλ θα δολοφονεί μαζικά ανθρώπους.
Μιας και είμαι ο μόνος στο δρόμο μας που έχει κάποια αυτόματα πυροβόλα όπλα της προκοπής, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι εξαρτάται από μένα να διατηρήσω την ειρήνη. Αλλά μέχρι σήμερα αυτό ήταν λίγο δύσκολο.
Τώρα, όμως, ο Τζόρτζ Μπους έχει ξεκαθαρίσει ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να εξαντληθεί η υπομονή σου και μετά μπορείς να κάνεις ο,τιδήποτε θέλεις! Ας δεχθούμε, επιτέλους, ότι η σωστά επιλεγμένη τακτική του κ. Μπους ενάντια στο Ιράκ είανι ο μόνος τρόπος για να έρθει η παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια. Ο μοναδικός σίγουρος τρόπος για να σταματήσουμε τους φανατικούς μουσουλμάνους καμικάζι να κτυπούν στόχους στις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία είανι να βομβαρδίσουμε μερικές μουσουλμανικές χώρες που ποτέ δεν αποτέλεσαν πραγματική απειλή για μας.
Γι'αυτό θέλω να ανατινάξω το γκαράζ του κ. Τζόνσον και να σκοτώσω τη γυναίκα και τα παιδιά του. Χτύπα πρώτος! Αυτό θα του γίνει μάθημα. Τότε θα μας αφήσει ήσυχους και θα σταματήσει να με στραβοκοιτά με αυτόν τον τελείως απαράδεκτο τρόπο. Ο κ. Μπους ξεκαθάρισε ότι το μόνο που πρέπει να ξέρει πριν βομβαρδίσει το Ιράκ είναι ότι ο Σαντάμ είναι πραγματικά απαίσιος και ότι έχει όπλα μαζικής καταστροφής, ακόμα κι αν κανένας δεν μπορεί να τα βρεί. Είμαι σίγουρος ότι εγώ έχω εξίσου σοβαρούς λόγους να σκοτώσω τη γυναίκα και τα παιδιά του κ. Τζόνσον με αυτούς που έχει και ο κ. Μπους να βομβαρδίσει το Ιράκ.
Ο μακροπρόθεσμος στόχος του κ. Μπους είναι να κάνει τον κόσμο ασφαλέστερο, εξολοθρεύοντας τα 'διεφθαρμένα κράτη' και την 'τρομοκρατία'. Πρόκειται για έναν πολύ έξυπνο στόχο, γιατί ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι τον πέτυχες! Πώς μπορεί να γνωρίζει ο κ. Μπους ότι εξολόθρευσε όλους τους τρομοκράτες; Όταν όλοι οι τρομοκράτες θα είναι νεκροί; Μα, ο τρομοκράτης θεωρείται τρομοκράτης μόνο όταν έχει διαπράξει μια τρομοκρατική ενέργεια. Τι γίνεται με τους εν δυνάμει τρομοκράτες;
Αυτοί είναι που πραγματικά πρέπει να παταχθούν, αφού οι περισσότεροι από τους γνωστούς τρομοκράτες, όντας καμικάζι, έχουν ήδη εξολοθρεύσει τους εαυτούς τους. Ίσως ο κ. Μπους θα πρέπει να εξαφανίσει όλους όσοι θα μπορούσαν πιθανώς στο μέλλον να γίνουν τρομοκράτες. Αλλά, μήπως δε θα είναι σίγουρος ότι πέτυχε το στόχο του πριν κάθε μωαμεθανός φονταμενταλιστής είναι νεκρός; Διότι ορισμένοι μετριοπαθείς μωαμεθανοί ίσως γίνουν φονταμενταλιστές. Οπότε, μήπως ο μοναδικός σίγουρος τρόπος για τον κ. Μπους θα ήταν να εξολοθρεύσει όλους τους μωαμεθανούς;
Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει στο δρόμο μου. Ο κ. Τζόνσον και ο κ. Πατέλ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Στο δρόμο όπου μένω υπάρχουν δεκάδες άλλοι άνθρωποι που δε συμπαθώ και που - ειλικρινά σας το λέω - με στραβοκοιτούν. Κανείς δε θα έιναι πραγματικά ασφαλής έως ότου τους καθαρίσω όλους. Η γυναίκα μου λέει ότι το παρατραβάω, αλλά εγώ της λέω ότι απλώς χρησιμοποιώ την ίδια λογική με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό την κάνει να το βουλώσει.
Όπως και ο κ. Μπους, δεν έχω άλλη υπομονή και, αν αυτός ο λόγος είναι ικανοποιητικός για τον πρόεδρο, τότε είναι ικανοποιητικός και για μένα. Θα δώσω σε όλο το δρόμο διορία δυο εβδομάδων - τι λέω; Δέκα ημερών - να βγουν ανοιχτά και να μου παραδώοσυν όλους τους εξωγήινους και διαπλανητικούς αεροπειρατές, όλους τους γαλαξιακούς εγκληματίες και τους διαστρικούς τρομοκρατικούς εγκεφάλους και, αν δεν τους παραδώσουν με το καλό και δεν πουν 'ευχαριστώ', θα βομβαρδίσω όλο το δρόμο και θα τους στείλω στον άλλο κόσμο.
Αυτό θα είναι εξίσου λογικό με αυτό που προτείνει ο Τζορτζ Μπους - άλλωστε, σε αντίθεση με ό,τι σκοπεύει να κάνει αυτός, η δική μου πολιτική θα καταστρέψει μόνο ένα δρόμο.
Κείμενο του Τέρι Τζόουνς για τον πόλεμο στο Ιράκ δημοσιευθέν στην εφημερίδα 'Observer'.
Απόδοση στα Ελληνικά: Νίκος Κουνίτης.
Αναδημοσιευθέν στο τεύχος Απριλίου 2003 των 4 ΤροχώνΠραγματικά έξοχη λογική η λογική του Μπους. Κι εγώ μαζί του. Αλλά... Θα λέω ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 'ΑΞΟΝΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ' για τους αμερικανούς και τα τσιράκια τους. Εμπρός λοιπόν, όλοι να ενστερνιστούμε αυτήν τη νοοτροπία, να δούμε πόσο θα τους αρέσει!!!
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Όπως το πάρεις...
Είσαι καταπληκτικός γελωτοποιός. Μόνος σου είσαι ισάξιος μιας στρατιάς αποτελούμενης από όλους τους παλιάτσους, σαλτιμπάγκους και κλόουν του κόσμου μαζί.
-
Ένας αμερικανοναζί γουρουνοστρατιώτης γαζώνει με το πολυβόλο του τον εσταυρωμένο Ιησού και τον ρωτά 'Τι άλλο να κάνω για να παραδεχθείς ότι ο άνθρωπος κατάγεται απ'τον πίθηκο;'. Και του απαντά ο εσταυρωμένος Ιησούς 'ο άνθρωπος ή ο αμερικανός;'
Α, και κάτι άλλο. Αντίθετα με τις βλακείες που τσαμπουνάνε οι ανεγκέφαλοι αμερικανοί και αμερικανοτραφείς γενίτσαροι κρετίνοι για δήθεν χημικά του Ιράκ (αυτά που - και καλά! - βρήκαν ήταν τελικά εντομοκτόνα), ΕΜΕΙΣ έχουμε αποδείξεις για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν τα γουρούνια.
Τα ακρωτηριασμένα παιδιά, η μικρή τρομαγμένη Ιρακινή που έκλαιγε καθώς τη σημάδευε με το M-16 το αμερικανικό γενναίο κάθαρμα που προσπαθεί να μιμηθεί το Ράμπο πουλώντας τσαμπουκά, πάνοπλο, σε άοπλα παιδιά, όλα αυτά είναι ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ.
Αλήθεια, γιατί οι βρωμεροί αμερικανοί αρνούνται να αναγνωρίσουν τα Διεθνή Δικαστήρια; Μα, προφανώς, γιατί δεν τους βολεύουν! Γιατί θέλουν να σφάζουν και να εκτελούν ΑΜΑΧΟΥΣ ανενόχλητοι και ατιμώρητοι.
Γι'αυτό, εφαρμόστε στους αμερικάνους δολοφόνους τη λογική που εφαρμόζουν στους λαούς του κόσμου.
-
Όπως το πάρεις...
Είσαι καταπληκτικός γελωτοποιός. Μόνος σου είσαι ισάξιος μιας στρατιάς αποτελούμενης από όλους τους παλιάτσους, σαλτιμπάγκους και κλόουν του κόσμου μαζί.
ΟΚ.
-
Χαίρομαι που αποδέχεσαι το ρόλο σου ως γελωτοποιού και περίγελου του φόρουμ. Είναι ο μοναδικός που ταιριάζει στο 'επίπεδό' σου.
Στο κάτω-κάτω, ποιος είμαι εγώ που θα σου τον στερήσω; Έχεις κοπιάσει τόσο πολύ για να τον κερδίσεις, έχεις καταβάλει τόσο εργώδεις προσπάθειες, που, ε, το ρόλο αυτόν του παλιάτσου και του περίγελου τον έχεις πια κερδίσει με το σπαθί σου!!!
-
Ώρα να ξεκινήσουμε την επιχείρηση 'ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΗΠΑ'. Η 11η Σεπτεμβρίου ήταν μια καλή αρχή.Όσον αφορά τους 3.000 που σκοτώθηκαν, ήταν νόμιμος στόχος, καθώς ήταν συνένοχοι και συνυπεύθυνοι του καθεστώτος.
Δεν έχεις και πολύ άδικο....
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Εαν ετσι ειναι στο παραπανω, τοτε κρυσταλλινη σφαιρα χρισημοποιουμε καθε μερα σε διαφορες ενεργειες που κανουμε. Αυτο που εσυ αποκαλεις κρυσταλλινη σφαιρα, εγω αποκαλω JUDGEMENT! Κριση. Και αυτο ειναι ολο το θεμα εδω. Υπαρχει παντελης ελληψης κρισης ολων αυτων που ειναι εναντι της απελευθερωσης του Ιρακ και της εξωτερικης πολιτικης των ΗΠΑ post-9/11.Προφανώς και δεν μπορεί να πιστεύεις πως οι υπερ-απελευθέρωση-Ιράκ έχουν 100% κρίση και οι κατά-απελευθέρωση-Ιράκ 100% δεν έχουν κρίση. Είδες που σου λέω πως η πολιτική σου σκέψη είναι αφελής και υπεραπλουστευτική ?
Το ζηλευουν, παει σε εσας. Τους Ευρωπαιους που ειναι στα ποδια μας ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΝΑ 'ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ' ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΛΙ.
Οι Ευρωπαίοι έκαναν την Ελληνική Φιλοσοφία, την Αναγέννηση και το Διαφωτισμό και άρα έχουν ιστορικές αποδείξεις πως είναι ανοικτά μυαλά. Τα υπόλοιπα που λες δεν έχουν καμία σχέση με τον Ευρωπαϊκό τρόπο σκέψης, νομίζεις πως μπορείς να μεταφέρεις τον ΗΠΑμερικάνικο τρόπο σκέψης στην Ευρώπη. Δεν δουλεύει έτσι.
Ακόμα όμως και αν ήταν έτσι, δεν μπορώ να πιστέψω πως 'σας ζηλεύει' η Γαλλία, η Γερμανία και η Ελλάδα αλλά δεν σας ζηλεύει η Μεγ. Βρετανία, η Ισπανία, η Ιταλία και η ...Βουλγαρία . Σου φαίνεται λογικό αυτό που λες ?
Λες, 'γιατί αγωνίζονται αυτοί οι άνθρωποι, γιατί μισούν τις ΗΠΑ και γιατί ο αριθμός τους μεγάλωνε με γεωμετρικό ρυθμό'.
- Να σε ρωτησω εσενα το ιδιο. Εσυ, γιατι λες να το κανουν.
Αποφεύγεις να απαντήσεις, αν και, ως άνθρωπος με 100% κρίση ενάντια σε άνθρωπο με 100% όχι κρίση, δεν θα έπρεπε. Θεωρώ πως απλά ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ. Και ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ, και αυτό είναι το χειρότερο (βλ. παρακάτω).
Οπως και να έχει, η άποψή μου είναι πως οι άνθρωποι αυτοί εξεγείρονται ενάντια στις ΗΠΑ και τις μισούν διότι αντιπροσωπεύει 'το μεγάλο Σατανά', όχι με τη θρησκευτική έννοια, αλλά με την έννοια του αλαζονικού, κυνικού τέρατος, που πατά επί πτωμάτων και παραβιάζει κάθε αρχή (ελευθερία, αυτοδιάθεση, ειρήνη, ηθική, ανθρωπισμός) προκειμένου να υποστηρίξει τα συμφέροντά του. Οι ίδιοι άνθρωποι στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του '80 και στην Πράγα του '68 μισούσαν το 'μεγάλο Σατανά' ΕΣΣΔ, που έκανε ακριβώς τα ίδια. Οι ίδιοι άνθρωποι στην Ελλάδα του 18ου αιώνα μισούσαν το 'μεγάλο Σατανά' Οθωμανική Αυτοκρατορία. Κοκ.
Δεν μπορεί όλοι αυτοί οι άνθρωποι να 'έχουν παρεξηγήσει' τις προθέσεις των ΗΠΑ. Δεν μπορεί οι Αφγανοί που πολεμούσαν τους Σοβιετικούς το '85 να το είχαν καταλάβει σωστά και οι Αφγανοί που πολεμούν τους ΗΠΑμερικάνους το '02 να το έχουν καταλάβει λάθος. Δεν βλέπεις πως οι άνθρωποι σε όλη την ιστορία πολεμούν τους καταπιεστές τους, πολεμούν αυτούς που πάνε να τους επιβάλλουν τη δική τους αλήθεια και τις δικές τους αρχές ?
'Μα τους απελευθερώνουμε' θα πεις. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ρε συ gavriil1, δεν το καταλαβαίνεις ? Από τη δική σου ελευθερία προτιμούν τη δική τους σκλαβιά. 'Μα τους εκπολιτίζουμε' έλεγε ο Κορτες και ο Πιζάρο όταν εξόντωναν τους Αζτέκους και τους Ινκας. Δες τον παραλληλισμό. ΔΙΑΒΑΣΕ ΙΣΤΟΡΙΑ.
- Το πιο σημαντικο και το bottom line ομως ειναι, ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ (κλασσικη σκεψη Ευρωπαιου που μονο αυτο που μετραει δεν βλεπει - μου θυμιζεται το Ελληνικο Δημοσιο, για καποιο λογο αλλος παραλλιλησμος δεν μου ερχεται), αλλα ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΘΟΥΝ.
Πες μου ΕΝΑ φυσικό, ιστορικό, οικονομικό ή κοινωνικό φαινόμενο το οποίο σταματάει χωρίς να εξαλείψεις τις αιτίες που το προκαλούν. Κάτι τέτοιο είναι τόσο ανιστόρητο που καταντά 'παραπάνω από γελοίο' (που θα έλεγες και εσύ) και ακυρώνει την καλή και λογική θεωρία της ΗΠΑμερικάνικης 'αποτελεσματικότητας', διότι, αν εφαρμόζεται έτσι, παραβιάζει βασικότερες αρχές στις οποίες πιστεύω και στις οποίες πιστεύει και το μεγαλύτερο μέρος της 'παλιάς Ευρώπης'. Γιαυτό αντιδρούν οι Ευρωπαίοι, αγαπητέ μου, και όχι γιατί 'σας ζηλεύουν'.
Πραγματικά αυτή είναι η επιτομή όσων λες. Ουσιαστικά είναι η λογική 'shoot first, ask questions later' ή, επί το Ελληνικότερον, 'ο σκοπός αγιάζει τα μέσα'. Δεν την πιστεύω. Λυπάμαι.
-
'Why of course the people don't want war ... But after all it is the leaders of the country who determine the policy, and it is always a simple matter to drag the people along, whether it is a democracy, or a fascist dictatorship, or a parliament, or a communist dictatorship ... Voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is to tell them they are being attacked, and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger.' - Hermann Goering, Nazi leader, at the Nuremberg Trials after World War II
Μετάφραση:
'Μα φυσικά ο κόσμος δε θέλει πόλεμο ... Αλλά τελικά είναι οι ηγέτες της χώρας που ορίζουν την πολιτική, και είναι πάντα εύκολη υπόθεση το να παρασύρεις το λαό, είτε μέσα σε μια δημοκρατία είτε σε μια φασιστική δικτατορία είτε σε μια βουλή είτε σε μια κομμουνιστική δικτατορία ... Με ή χωρίς φωνή, ο λαός μπορεί να χειραγωγηθεί κατά πώς θέλουν οι ηγέτες. Είναι εύκολο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τους πείτε ότι δέχονται επίθεση και να κατηγορήσετε τους ειρηνιστές για έλλειψη πατριωτισμού και έκθεση της πατρίδας σε κίνδυνο.' - Χέρμαν Γκαίρινγκ, Ναζί ηγέτης, στη Δίκη της Νυρεμβέρης μετά το Β' Π.Π.
-
Χαίρομαι που αποδέχεσαι το ρόλο σου ως γελωτοποιού και περίγελου του φόρουμ. Είναι ο μοναδικός που ταιριάζει στο 'επίπεδό' σου.Στο κάτω-κάτω, ποιος είμαι εγώ που θα σου τον στερήσω; Έχεις κοπιάσει τόσο πολύ για να τον κερδίσεις, έχεις καταβάλει τόσο εργώδεις προσπάθειες, που, ε, το ρόλο αυτόν του παλιάτσου και του περίγελου τον έχεις πια κερδίσει με το σπαθί σου!!!
Φίλε skullone, θες να πεις κάτι για τις ΗΠΑ, για την 11/9 ως απαρχή της απαλλαγής του κόσμου από αυτές, για τον κ. Τζόουνς και τον κ. Πατέλ, για τη 'λογική Μπους', πες τα. Συζήτηση κάνουμε, ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει την άποψή του, και κρίνεται απ΄ όσα λέει. Αλλά, ΙΜΗΟ, τα περί 'στρατολογίας' και 'παλιάτσου' και η προσωπική επίθεση ακυρώνουν την αξία όσων άλλων πρεσβεύεις και μειώνουν τον αριθμό των ανθρώπων που θα ήθελαν να διαβάσουν τα όσα λες.
Ασε τον καθένα να κρίνει τον gavriil1, τον nass και τον skullone απ΄ όσα λένε.
-
Χαίρομαι που αποδέχεσαι το ρόλο σου ως γελωτοποιού και περίγελου του φόρουμ. Είναι ο μοναδικός που ταιριάζει στο 'επίπεδό' σου.Στο κάτω-κάτω, ποιος είμαι εγώ που θα σου τον στερήσω; Έχεις κοπιάσει τόσο πολύ για να τον κερδίσεις, έχεις καταβάλει τόσο εργώδεις προσπάθειες, που, ε, το ρόλο αυτόν του παλιάτσου και του περίγελου τον έχεις πια κερδίσει με το σπαθί σου!!!
Ρε συ skullone τι κάθεσαι και του απαντάς.Έκανε τι έκανε σε έβαλε πάλι στην συζήτηση.Εσύ ο ίδιος δεν είχες γράψει να μην απαντάμε στις αστείες δημοσιεύσεις του?δεν βλέπεις πως εσυ και όσοι προσπάθουν να τον πείσουν για κάποια πράγματα το μόνο που κάνουν είναι να του δίνουν δικαίωμα για περισσότερη προκλητικότητα?Αγνοήστε τον ρε παιδιά να δείτε.Σε τελική ανάλυση κάντε αυτό που έκανε η αμερικανική ηγεσιά απέναντι στον ΟΗΕ(τον έγραψε στα Π@Π@ΡΙ@ του).Φιλάκια
-
Νάσο, πολύ στα σοβαρά παίρνεις τον επίσημο παλιάτσο και περίγελο του φόρουμ, δε νομίζεις; Εγώ τον κοροϊδεύω και σπάω πλάκα μαζί του.
-
Νάσο, πολύ στα σοβαρά παίρνεις τον επίσημο παλιάτσο και περίγελο του φόρουμ, δε νομίζεις;Μάλλον εσύ τον παίρνεις στα σοβαρά.....................
ΓΕΝΙΚΩΣ ΙΙΙ !!!