-
Δεν συνηθιζω να γραφω προσωπικα εναντιον κανενος, αλλα εδω νομιζω οτι εχεις ξεφυγει λιγο:
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
[Μαθιε ουτε εδω εισαι? Χειροτερεουν τα πραγματα για σενα και το φορουμ. Που ειναι η Δημοκρατια....σας?Για να γραφεις ακομα εδω μεσα και να απειλεις κιολας, σημαινει οτι η Δημοκρατια μας υπαρχει. Οσο για τη δικια σας εχω γραψει πιο πανω:
Το μεγαλο γελιο ειναι οτι οι καφροαμερικανοι νομιζουν οτι εχουν Δημοκρατια. Ρε κοροιδα αφου απλες διαμαρτυριες κανετε και σας συλλαμβανουν. Σας δειχνουν οτι θελουν με τα ΜΜΕ. Σας παρακολουθουν στενα οι μυστικες υπηρεσιες. Παρτε το ειδηση επιτελους οτι εχετε Δικτατορια και μην μας ζαλιζετε τον ερωτα. Αμαν πια.
-
100.000 άνθρωποι διαδηλώνουν στο Μανχάταν κατά του πολέμου!
σύμφωνα όμως με πληροφορίες διαδηλώνει ένας αριθμός της τάξης των 200 τρομοκρατών.... -
δύσκολα τα πράγματα στο νότιο Ιράκ για τους σταυροφόρους της ειρήνης και της ευημερίας...υπάρχουν ανεγκέφαλοι που αμύνονται...shame on them!!!!
-
Βρε παιδιά χαρά στο κουράγιο σας Δεν έχετε βαρεθεί να παίζετε στο σκοπό που βαράει ο καθένας εδώ μέσα!!! Υπάρχει περίπτωση να ακούσετε ναι έχεις δίκιο όσα επιχειρήματα και να παραθέσετε
Γιατί χαλάτε ότι πολυτιμότερο έχετε (το χρόνο σας) για έναν άνθρωπο που ως μόνο σκοπό έχει να σας σπάει τα νεύρα και να γελάει (τα που βάζει τα εννοεί - του έχετε φτιάξει την ανιαρή του ζωή ) Γιατί ασχολείστε με έναν άνθρωπο που ντρέπεται για τα γονίδια του Γιατί του δίνετε τροφή να υπάρχεί;; Γιατί τον κάνετε δυνατότερο με την οργή σας (κάτι από Αρχοντα των δακτυλιδιών μου θυμίζει )
Τέλος πάντων δικαίωμα σας, δικός σας ο χρόνος σας αλλά τσαντίζομαι που βλέπω ανθρώπους με κουλτούρα και άποψη να πέφτουν στη παγίδα και να βλέπουν μόνο το τυράκι.
Το μόνο παρήγορο που οι moderators έδρασαν και περιορίστηκε το θέμα εδώ -
Δεν έχω ξαναποστάρει σε τέτοιου είδους τόπικ με αντιπαραθέσεις κτλ. Το κάνω όμως μόνο και μόνο για να πω ότι...φίλε FiatCoupe 20V τα είπες όλα!
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Χειροτερεουν τα πραγματα για σενα και το φορουμ. Που ειναι η Δημοκρατια....σας?
Εδώ συμφωνούμε. Από τη στιγμή που επιτρέπεται να εκφράζονται παράνομες γνώμες σαν και τη δική σου τη στιγμή που ο κανονισμός το απαγορεύει κάτι δεν πάει καλά με τη Δημοκρατία του φόρουμ.....
Η δημοκρατία μας είναι αυτή που επιτρέπει στον καθένα να λέει τη γνώμη του.
Φυσικά με έναν όρο, οχι προσωπικές επιθέσεις, αλλά ούτε και ειρωνείες.
Ο.Κ. ?
Στην αντίθετη περίπτωση κάθε καταχώρηση με υβρεις κ.τ.λ. θα διαγράφεται μόλις γίνεται αντιληπτή χωρίς καμμίοα προειδοποίηση.Αυτή η παρατήρηση απευθύνεται πρός όλους χωρίς καμμία εξαίρεση.
Δυστυχώς η όποια ανεκτικότητα, ειδικά σε ένα τόσο σοβαρό θέμα παρεξηγήται. -
Έτσι μπράβο. Να τα λες αυτά, για να γίνει φανερό σε τι αξίες πιστεύεις. Οι Πακιστανοί είναι 'ανίκανοι' να κυβερνήσουν δημοκρατικά τη χώρα τους, οπότε τους αξίζει ένας δικτάτορας, με την προϋπόθεση ότι θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ!
Αυτο που δεν καταλαβαινεις απο αυτα που εγραψα πιο πανω Λογικε, και το οποιο ειναι το bootom line, ειναι οτι το Πακισταν ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΤΕΥΘΗΝΣΗ τουλαχιστον. Αυτο φτανει για τις ΗΠΑ. Το οτι η κατασταση ειναι χαλια, ειναι γνωστο. Οι ΗΠΑ δεν σε θελουν να εισαι ανεπτυγμενος οσο η Ιταλια για να μην επεμβουν, θελουν η κατευθηνση να ειναι σωστη.
Νομίζω ότι έχεις χάσει τον μπούσουλα. Τι σχέση έχει το πόσο αναπτυγμένη είναι μια χώρα με το καθεστώς της; Τι σημαίνει ότι το Πακιστάν πάει προς τη σωστή κατεύθυνση; Μήπως ότι συνεργάζεται με τις ΗΠΑ; Το γεγονός είναι ότι το Πακιστάν διοικείται από έναν δικτάτορα (με τον οποίον οι ΗΠΑ έχουν προς το παρόν αγαστή συνεργασία).
Αντι να δεις το παραπανω σε αυτο που εγραψα, πας και βγαζεις το Κατινιστικο 'Ω! ωστε οι Φιλο-ΗΠΑμερικανοι εινια καλοι και οι αλλοι δεν ειναι' και ριχνεις το επιπεδο.. Τι να σου πω?
Ρίχνω το επίπεδο; Μήπως ξέχασες τι έγραψες; Θα σε βοηθήσω να θυμηθείς:
Ο Μουσαραφ ειναι υπο ελενγχο φιλε μου Νασσο. Μην κανεις πως δεν τον βλεπεις. Ο Μοχαμεντ, ο CEO της Αλ Καιντα πιαστηκε στο Πακισταν. Εχουν βοηθησει 100 φορες μεχρι τωρα απο τις 9/11. Ο Μουσαραφ ειναι εκει σημερα για να καλμαρει τα πνευματα διοτι η χωρα ειναι ανικανη να εχει δημοκρατικες εκλογες. Σιγουρα κατι τετοιο ειναι λυπηρο. Ομως ο Μουσαραφ εχει δηξει σιγουρα οτι ειναι φιλο-ΗΠΑμερικανος και αυτο μου φτανει. Για τωρα.
Μόνος σου «καρφώνεσαι»! Δε χρειάζεται να βάλει κανείς λόγια στο στόμα σου. Σιγά-σιγά αποκαλύπτεσαι.
Είναι φανερό επίσης ότι πιστεύεις ακράδαντα στην αυτοδιάθεση των λαών λέγοντας 'Ο Μουσαραφ ειναι εκει σημερα για να καλμαρει τα πνευματα διοτι η χωρα ειναι ανικανη να εχει δημοκρατικες εκλογες'. Συγχαρητήρια!
-
Οι κυβερνήσεις έχουν ταχθεί υπέρ. Η κοινή γνώμη σε καμία χώρα δεν είναι υπέρ εξ ού και οι πρωτοφανείς σε έκταση και ένταση παγκόσμιες διαδηλώσεις διμαρτυρίας.
Οι κυβερνήσεις αυτές αποσκοπούν στα ψίχουλα, που τους μοιράζει η χώρα σου, έλα τώρα ποιον κοροιδεύεις...δεν τα ξέρεις;Αληθεια? Διοτι ειμαι της εντυπωσης οτι οι κυβερνησεις στις χωρες αυτες αντιπροσωπευουν του πολιτες τους. Ειμουν της εντυπωσης οτι στις χωρες αυτες επικρατουσε Δημοκρατια. Αλλα δεν σε βολευει. Αρα οτι και να πουν οι πολιτικοι....'ψεματα ειναι, δεν ειναι ετσι'. Για εσας τιποτε δεν ειναι αληθεια εκτος απο αυτο που ΘΕΛΕΤΕ να ακουσετε. Το γινετε γυρω μας ειναι δευτερευον. ΟΚ.
Αν διενεργούσαν δημοψήφισμα οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών σχετικά με τη στήριξη ή όχι του πολέμου στο Ιράκ, θα είχες δίκιο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δε συνέβη. Ίσως γιατί οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι η πλειοψηφία του λαού στις χώρες αυτές (τουλάχιστον στις ευρωπαϊκές) τασσόταν εναντίον του πολέμου.
Ας θυμίσω τι έγραψε ο Κοέλιο 'Σας ευχαριστώ, μεγάλε ηγέτη George W. Bush... Σας ευχαριστώ που αποκαλύψατε στον κόσμο την άβυσσο που υπάρχει μεταξύ των αποφάσεων που παίρνουν εκείνοι που κυβερνούν και των επιθυμιών των ανθρώπων. Σας ευχαριστώ που καταστήσατε σαφές ότι ούτε ο Jose Μarιa Aznar ούτε ο Tony Blair δίνουν το ελάχιστο βάρος ή δείχνουν το μικρότερο σεβασμό στις ψήφους που έλαβαν. Ο Aznar είναι απολύτως ικανός να αγνοήσει το γεγονός ότι το 90% Ισπανών είναι ενάντια στον πόλεμο, και ο Blair είναι ασυγκίνητος από τη μεγαλύτερη αντιπολεμική πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία τα τελευταία τριάντα χρόνια... Σας ευχαριστώ που μας κάνατε να καταλάβουμε για ακόμα μια φορά ότι παρόλο που οι λέξεις μας μπορεί να μην ακουστούν, ειπώθηκαν τουλάχιστον -- αυτό θα μας καταστήσει ισχυρότερους στο μέλλον. Σας ευχαριστώ που αδιαφορείτε για μας, για την περιθωριοποίηση όλων εκείνων που αντιτάσσουν στην απόφασή σας, επειδή το μέλλον της γης ανήκει στους αποκλεισμένους. Σας ευχαριστώ, επειδή, χωρίς εσάς, δεν θα είχαμε συνειδητοποιήσει τη δυνατότητά μας να κινητοποιηθούμε. Μπορεί να μην φέρει κάποιο αποτέλεσμα αυτή τη φορά, αλλά θα είναι αναμφίβολα χρήσιμο αργότερα.'
Ολόκλητο το κείμενο το έχει παραθέσει η Kamil στο ακόλουθο link: http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?p=50751&highlight=#50751
-
Kριμα που το συγκεκριμενο forum δεν μας δινει τη δυνατοτητα να κανουμε 'ignore' καποιον χρηστη, ωστε να μη βλεπουμε καν τα post που κανει....
Ευτυχως δεν ειναι ολοι οι Αμερικανοι σαν εσενα φιλε μου, διοτι τοτε θα μας δινοταν το δικαιωμα να μιλησουμε για 'παραπλευρες απωλειες' για τους συνανθρωπους που χαθηκαν στις 11/9.
Εγω θεωρω απαραδεκτο καποιον που θεωρει λογικη τη σφαγη, καταστροφη αμαχων με δικαιολογια το 'καλο τους'..
'σφαξε με πασσα μου ν' αγιασω...'
-
Ω. Λινκς δεν εχεις, τηλεοραση εσυ ξερεις καλυτερα ενω εγω ΕΔΩ ΖΩ/ΜΕΝΩ και την βλεπω 16 ωρες το 24ωρο και εχω access σε καναλια που δεν εχεις εσυ..... Εσυ ξερεις καλυτερα. ΟΚ.Οι διαδηλωτες ηταν 10,000. ΟΚ? Λυπαμαι που δεν σε βολευει.
Πόσοι ήταν οι διαδηλωτές; 10,000; Πραγματικά, εσύ που μένεις ΕΚΕΙ και που έχεις access εκεί που δεν έχουμε εμείς δεν ξέρεις τι λες. Αυτό το 10,000 σε πιο κανάλι ή εφημερίδα το είδες;
http://www.cnn.com/2003/US/03/22/sprj.irq.protests/index.html
Αστυνομικές πηγές (που ΠΑΝΤΑ λένε μικρότερα νούμερα) λένε για ΠΑΝΩ από 100,000 διαδηλωτές στο Manhattan.
Αυτό πώς τους ξέφυγε;
Λυπάμαι κι εγώ που δεν σε βολεύει αλλά σταμάτα να λες ψέμματα! -
Στέλιο,σε λίγο θα εχουμε κι αλλα!!
Εδω φτάσαμε να δεχώμαστε και μαθήματα για τα αίτια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου!!!
Γαβριήλ,αν τα ξέρεις πες τα μας..να σε διορθώσουμε!! -
Τελικά φίλε καλέ μου Γαβριήλ θα βρείς τον συμπαραστάτη σου εκεί που δεν το περίμενες!!!
Μπράβο στους συμμάχους μας ΗΠΑ και Αγγλία!!!
Μπράβο γιαυτό που συντελείται , χωρίς να το θέλουν βέβαια, αλλά τα τσουγκρίσαν με την Τουρκία για τον έλεγχο του Νέου ΗΠΑΚουρδικού Κράτους , αλλάζοντας άρδην τις ισοροπίες Ελλάδας - Τουρκίας υπέρ της Ελλάδας.
Ο θάνατός σου η ζωή μου λένε.
Τώρα και αν σκοτώνονται κάποιοι κακόμοιροι Ιρακινοί , μπροστά στο όφελος που έχουμε εμείς οι Ελληνες σαν κράτος ,ποιός το υπολογίζει?
Που τους ξέραμε και που μας ξέρανε!Η Τουρκία τα τσούγκρισε με την Αμερική , ειναι εκτός ΕΕ , έχει να σκεφτεί χοντρά προβλήματα στο εσωτερικό της , υπερχρεωμένη είναι , θα χάσει κανα 20 εκ πολίτες , όλα καλά!!!
Η Ελλάδα κράτησε και την πιό αξιοπρεπή στάση! Καταδίκασε , παρότρυνε , δεν συμμετείχε αλλά έχει και δύο σκαφάκια στον Περσικό για νηοψίες , όλα καλά!!!
Καί ο Πρόεδρος Μπούς , και ο Πρόεδρος Σιράκ , και ο Μπλέρ και ο Σροέντερ και όλοι τους είπανε τον καλό τους λόγο , όλα καλά!!!
Τα εξασφαλίσαμε τα συμφέροντα της Ελλάδας!!!
Να δείς που και κάποιες τεχνικές εταιρείες μπορεί να πάρουν και καμμιά δουλειά στην ανοικοδόμηση του Ιράκ,όλα καλά!!!
Και πλεονάζον στρατιωτικό υλικό που θα περισσέψει θα αγοράσουμε σε τιμές ξεφτίλα , όλα καλά!!!
Και τους patriot στην Κρήτη θα κρατήσουμε , όλα καλά!!!
Το μόνο που με προβληματίζει λίγο , αλλά ελπίζω κάποια στιγμή να το ξεπεράσω , είναι κάτι που με ρώτησε ο γυιός μου , γιατί γίνεται αυτός ο πόλεμος , για να απολύσουν τον υπάλληλό τους Σαντάμ ή για τα πετρέλαια ???
Δεν ξέρω τι να του απαντήσω βρε Γαβριήλ καλέ μου φίλε , του είπα για τον κακό Σαντάμ και τα υπόλοιπα , αλλά δεν με πιστεύει ....!!!
Είμαι , πραγματικά λίγο απελπισμένος με το τελευταίο γιαυτό βοήθησε με !!!
Υ.Γ. (Πιθανόν να πιστεύει την εκδοχή του πετρελαίου , αλλά δεν είμαι απόλυτα σίγουρος , πιθανόν να θεωρεί ότι οι ΗΠΑ θέλουν να επιβάλουν την Απόλυτη Πολιτικο-Στρατιωτική τους κυριαρχία στον Πλανήτη)
-
Πολύ διαφωτιστικό άρθρο του ανταποκριτή των Νέων στη Νέα Υόρκη, Αθανάσιου Έλλις για το πότε αποφασίστηκαν όλα αυτά και τη σχέση τους με το χτύπημα στο Μανχάτταν...
Ο Νέος Αμερικανικός Αιώνας
Οι «νικητές» Τσέινι, Ράμσφελντ, Γούλφοβιτς και ΠερλΎστερα από προσπάθειες πέντε ετών, το όνειρό τους γίνεται πραγματικότητα. Η ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν αποτελεί το πρώτο βήμα στα μακροπόθεσμα σχέδια των νεοσυντηρητικών συνεργατών του Προέδρου Μπους για την επαναχάραξη του γεωπολιτικού χάρτη της Μέσης Ανατολής και την εγκαθίδρυση μιας Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Το ιδεολογικό ρεύμα της ομάδας των «σκληρών» που εκκολάπτετο καθόλη τη διάρκεια της περασμένης δεκαετίας, πήρε συγκεκριμένη μορφή το 1997 με την ίδρυση του «Σχεδίου για έναν Νέο Αμερικανικό Αιώνα». Σε αυτό συμμετείχαν όλα τα σημερινά «γεράκια» της κυβέρνησης Μπους: ο αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι, ο υπουργός Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ, ο αναπληρωτής του Πολ Γούλφοβιτς (που αποτελεί και τον ιδεολογικό γκουρού), ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών Ρίτσαρντ Άρμιταζ, ο πρώην υφυπουργός Άμυνας επί Ρέιγκαν και νυν σύμβουλος του Πενταγώνου Ρίτσαρντ Περλ, ο διευθυντής του συντηρητικού περιοδικού επιρροής «Weekly Standard» Γουίλιαμ Κρίσταλ, ο σύνδεσμος της κυβέρνησης Μπους με τους Κούρδους του Βορείου Ιράκ, Ζαλμάι Κάλιλζαντ, κ.ά.
Στόχος τους η χάραξη μιας «νέας, ρεαλιστικής εξωτερικής πολιτικής» που θα βασίζεται στην αρχή ότι μόνον υπό την ηγεμονία των ΗΠΑ μπορεί ο κόσμος να γίνει «ελεύθερος, δημοκρατικός και σταθερός». Και για να επιτευχθεί αυτό, η Αμερική δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να αναζητεί «παθητικά» διεθνείς συμμαχίες, αλλά οφείλει να αναλαμβάνει την ευθύνη που απορρέει από τη συντριπτική της οικονομική, πολιτική και στρατιωτική της υπεροπλία και να χαράσσει το μέλλον του κόσμου.
Η φιλοσοφία αυτή δεν υιοθετήθηκε ποτέ από τον πατέρα Μπους, οι στενότεροι συνεργάτες του οποίου ήταν στην πλειοψηφία τους «διεθνιστές»: Μπρεντ Σκόουκροφτ, Τζέιμς Μπέικερ, Κόλιν Πάουελ. Μοναδική εξαίρεση ο τότε υπ. ΆΑμυνας, Ντικ Τσέινι.
Η πρώτη συντονισμένη ενέργεια του «Σχεδίου για έναν Νέο Αμερικανικό Αιώνα» έγινε το 1998 και είχε ως αποδέκτη τον Μπιλ Κλίντον. Σε επιστολή τους προς τον τότε Πρόεδρο τα μέλη της νεοσυντηρητικής ομάδας επιχειρηματολογούσαν υπέρ της αναγκαιότητας της άμεσης ανατροπής του Ιρακινού ηγέτη και της εφαρμογής μιας πιο «επιθετικής» αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Ο Μπιλ Κλίντον απέρριψε την προτροπή τους. Την υιοθέτησε, όμως, ο Τζορτζ Μπους. Από τους 18 υπογράφοντες την επιστολή, οι δέκα είναι σήμερα μέλη της κυβέρνησής του.
«Προφητική» έκθεση του «Σχεδίου για έναν Νέο Αμερικανικό Αιώνα», η οποία δημοσιεύθηκε λίγο πριν από τις εκλογές του 2000, προέβλεπε ότι η αλλαγή της αμερικανικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής θα ήταν σταδιακή και θα χρειαζόταν αρκετό χρόνο, εκτός «εάν σημειωνόταν ένα καταστροφικό συμβάν με καταλυτικές συνέπειες, όπως ένα νέο Περλ Χάρμπορ». Δώδεκα μήνες αργότερα, οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου έδωσαν το έναυσμα για την επιτάχυνση της διαδικασίας και την υλοποίηση του νέου «προληπτικού» δόγματος.
Από την επομένη της 11ης Σεπτεμβρίου τα μέλη του «Σχεδίου» προειδοποιούσαν για την απειλή των όπλων μαζικής καταστροφής και συνέδεαν την τρομοκρατία με το Ιράκ και άλλα κράτη-παρίες. Προανήγγειλαν την αποτυχία της διπλωματίας και πρόβαλλαν την ανάγκη νέου πολέμου. Για μήνες συγκρούονταν με τη μοναχική φωνή της λογικής του Κόλιν Πάουελ, την οποία τελικά κατάφεραν να σιγήσουν.
Έτσι, μόλις δύο χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Τζορτζ Μπους, δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία για το «ποιοι κέρδισαν». Είχε προηγηθεί η «νίκη» τους επί της Σοβιετικής Ένωσης και του κομμουνισμού υπό την ηγεσία του Ρόναλντ Ρέιγκαν, ακολούθησε η ενοχλητική παρεμβολή της ανθρωπιστικής εξωτερικής πολιτικής του Κλίντον, και τώρα επανέρχονται δριμύτεροι. Χάραξαν τον «άξονα του κακού», υλοποιούν τον πρώτο τους στόχο και ετοιμάζονται για τον επόμενο...
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ Τα Νέα 22-3-2003
-
Ρε παιδια το πιο ωραιο το ακουσα πριν απο λιγο που συναντηθηκα με ενα φιλο.
Λοιπον οταν διαλυθηκε η σοβιετικη Ενωση πολλες Ρωσιδες ερχοντουσαν στη χωρα μας και πολλα επαρχιακα νυχτερινα μαγαζια ανοιγαν και πριν κανουν εγκαινια εγραφαν 'Προσεχως Ρωσιδες'.
Λοιπον τωρα που θα διαλυθει οπου ναναι και η Αμερικη ειδαμε το πρωτο γραμμενο και πολυ πετυχημενο 'ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΕΣ'.
Το προβλημα ειναι ομως οτι ειναι τοσο πολυ ξενερωτες που μαλλον το μαγαζι που θα τις φερει δεν θα παει καλα.
Εκτος αν ειναι μαγαζι petshop με ηλιθια ειδη ζωων, οποτε κανενας δεν θα καταλαβει την διαφορα. -
προσεχώς αμερικανες....α καλο!!!
in god we trust!!!!! -
Ο χρήστης mm55 έγραψε:
Η δημοκρατία μας είναι αυτή που επιτρέπει στον καθένα να λέει τη γνώμη του.
Οπως αυτη που προσπαθησα να πω στο θεμα που κλειδωσατε?
Φυσικά με έναν όρο, οχι προσωπικές επιθέσεις, αλλά ούτε και ειρωνείες.
Ο.Κ. ?Τις προσωπικες επιθεσεις εναντιον μου δεν τις βλεπεις ετσι? Τις υπογραμιζω για να σε βοηθησω και παλι δεν βλεπω ουτε κατι προφορικο απο μερος σου.
-
Ο χρήστης logikos έγραψε:
Αντι να δεις το παραπανω σε αυτο που εγραψα, πας και βγαζεις το Κατινιστικο 'Ω! ωστε οι Φιλο-ΗΠΑμερικανοι εινια καλοι και οι αλλοι δεν ειναι' και ριχνεις το επιπεδο.. Τι να σου πω?
Ρίχνω το επίπεδο; Μήπως ξέχασες τι έγραψες; Θα σε βοηθήσω να θυμηθείς:
Ο Μουσαραφ ειναι υπο ελενγχο φιλε μου Νασσο. Μην κανεις πως δεν τον βλεπεις. Ο Μοχαμεντ, ο CEO της Αλ Καιντα πιαστηκε στο Πακισταν. Εχουν βοηθησει 100 φορες μεχρι τωρα απο τις 9/11. Ο Μουσαραφ ειναι εκει σημερα για να καλμαρει τα πνευματα διοτι η χωρα ειναι ανικανη να εχει δημοκρατικες εκλογες. Σιγουρα κατι τετοιο ειναι λυπηρο. Ομως ο Μουσαραφ εχει δηξει σιγουρα οτι ειναι φιλο-ΗΠΑμερικανος και αυτο μου φτανει. Για τωρα.
Μόνος σου «καρφώνεσαι»! Δε χρειάζεται να βάλει κανείς λόγια στο στόμα σου. Σιγά-σιγά αποκαλύπτεσαι.
Είναι φανερό επίσης ότι πιστεύεις ακράδαντα στην αυτοδιάθεση των λαών λέγοντας 'Ο Μουσαραφ ειναι εκει σημερα για να καλμαρει τα πνευματα διοτι η χωρα ειναι ανικανη να εχει δημοκρατικες εκλογες'. Συγχαρητήρια!
Λογικε εισαι τοσο κολλημενος με την αντι-ΗΠΑμερικανικη ατμοσφαιρα στην Ελλαδα ειναι λυπηρο ειδικα απο ατομα που εχουν δηξει λιγο επιπεδο σε αυτο το φορουμ οπως εσυ.
Για σενα, οποιος βοηθαει τους ΗΠΑμερικανους ειναι 'ο κακος'. Και οποιος γραψει οτι κατι τετοιο ειναι καλο για την χωρα που βοηθαει τις ΗΠΑ, ειναι τα πιονια. Σκεψου χωρις παροπιδες για λιγο.
Σκεψου. ΤΟ Πακισταν και οι 2 συμφωνουμε οτι δεν ειναι η δημοκρατικοτερη και πιο ανεπτυγμενη χωρα. Και ερχεται μια αναγκη για τις ΗΠΑ οπου το Πακισταν μπορει να βοηθησει τις ΗΠΑ στον πολεμα εναντια στην τρομοκρατια και ο Μουσαραφ βοηθαει και πολυ μαλιστα.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ? Για σενα? Που δηθεν εισαι πολιτης Δημοκρατικης χωρας η οποια πρεπει να ειναι 100% εναντια στους τρομοκρατες?
Τοσο βαθυ μισος για τις ΗΠΑ δηλαδη, σας εχει τυφλωσει και απο τα βασικα? Σκεψου ρε συ ποιος ειναι με ποιον και τι ποσους κοινους εχθρους εχουμε εσυ και εγω. Σκεψου αυτο που μετραει στο τελος. Μην ανηγεις σηζητηση σαν το ρομποτ, 'ΗΠΑ= Διαολος κι ας μιλαμε για κατι που εχουμε ως κοινο'. Τοσο τυφλα δηλαδη?
-
Ο χρήστης logikos έγραψε:
Οι κυβερνήσεις έχουν ταχθεί υπέρ. Η κοινή γνώμη σε καμία χώρα δεν είναι υπέρ εξ ού και οι πρωτοφανείς σε έκταση και ένταση παγκόσμιες διαδηλώσεις διμαρτυρίας.
Οι κυβερνήσεις αυτές αποσκοπούν στα ψίχουλα, που τους μοιράζει η χώρα σου, έλα τώρα ποιον κοροιδεύεις...δεν τα ξέρεις;Αληθεια? Διοτι ειμαι της εντυπωσης οτι οι κυβερνησεις στις χωρες αυτες αντιπροσωπευουν του πολιτες τους. Ειμουν της εντυπωσης οτι στις χωρες αυτες επικρατουσε Δημοκρατια. Αλλα δεν σε βολευει. Αρα οτι και να πουν οι πολιτικοι....'ψεματα ειναι, δεν ειναι ετσι'. Για εσας τιποτε δεν ειναι αληθεια εκτος απο αυτο που ΘΕΛΕΤΕ να ακουσετε. Το γινετε γυρω μας ειναι δευτερευον. ΟΚ.
Αν διενεργούσαν δημοψήφισμα οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών σχετικά με τη στήριξη ή όχι του πολέμου στο Ιράκ, θα είχες δίκιο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δε συνέβη. Ίσως γιατί οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι η πλειοψηφία του λαού στις χώρες αυτές (τουλάχιστον στις ευρωπαϊκές) τασσόταν εναντίον του πολέμου.
Ας θυμίσω τι έγραψε ο Κοέλιο 'Σας ευχαριστώ, μεγάλε ηγέτη George W. Bush... Σας ευχαριστώ που αποκαλύψατε στον κόσμο την άβυσσο που υπάρχει μεταξύ των αποφάσεων που παίρνουν εκείνοι που κυβερνούν και των επιθυμιών των ανθρώπων. Σας ευχαριστώ που καταστήσατε σαφές ότι ούτε ο Jose Μarιa Aznar ούτε ο Tony Blair δίνουν το ελάχιστο βάρος ή δείχνουν το μικρότερο σεβασμό στις ψήφους που έλαβαν. Ο Aznar είναι απολύτως ικανός να αγνοήσει το γεγονός ότι το 90% Ισπανών είναι ενάντια στον πόλεμο, και ο Blair είναι ασυγκίνητος από τη μεγαλύτερη αντιπολεμική πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία τα τελευταία τριάντα χρόνια... Σας ευχαριστώ που μας κάνατε να καταλάβουμε για ακόμα μια φορά ότι παρόλο που οι λέξεις μας μπορεί να μην ακουστούν, ειπώθηκαν τουλάχιστον -- αυτό θα μας καταστήσει ισχυρότερους στο μέλλον. Σας ευχαριστώ που αδιαφορείτε για μας, για την περιθωριοποίηση όλων εκείνων που αντιτάσσουν στην απόφασή σας, επειδή το μέλλον της γης ανήκει στους αποκλεισμένους. Σας ευχαριστώ, επειδή, χωρίς εσάς, δεν θα είχαμε συνειδητοποιήσει τη δυνατότητά μας να κινητοποιηθούμε. Μπορεί να μην φέρει κάποιο αποτέλεσμα αυτή τη φορά, αλλά θα είναι αναμφίβολα χρήσιμο αργότερα.'
Ολόκλητο το κείμενο το έχει παραθέσει η Kamil στο ακόλουθο link: http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?p=50751&highlight=#50751
Λογικε, σκεψου λογικα please.
Ο Μπλαιρ και ο Προεδρος Μπους, δεν ειναι χαζοι, ουτε τυφλοι. Πως ειναι δυνατον εσυ ως λογικος ανθρωπος να νομιζεις οτι εισα ποιο εξυπνος απο τα 2 παραπανω ατομα. Δεν εχεις ιδεα ποσο ικανα ατομα ειναι τα παραπανω εαν νομιζεις κατι τετοιο. Απο ολες τις πλευρες.
Ομως αλλο θελω να πω.
Ναι, σε πολλες χωρες, υπαρχει γεινικα μια αδιαθεση για τον πολεμα στην πλειοψηφια των πολιτων. Ομως δεν το βλεπεις παραξενο το οτι εχεις τοσες χωρες που ενω οι πολιτες αυτων ειναι εναντια στον πολεμα ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ, οι πολιτικοι ειναι υπερ και παιρνουν τεραστιο ρισκο να το δηξουν και δημοσια.
Αυτο νομιζεις οτι ειναι τυχαιο?
Λογικε περιληπτικα, ο λογος που γινετε το παραπανω ειναι ο εξης. Οι μυστικες υπηρεσιες των ΗΠΑ και της Μ.Βρετανιας εχουν ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ οτι ο Σανταμ εχει οπλα τα οποια δεν πρεπει να εχει. Πολυ παραπανω στοιχεια απο αυτα που παρουσιασε ο Παουελ στον ΟΗΕ. Αυτα ηταν ενα μικρο δηγμα απο αυτα που εχουν στο συνολο και ποιοτητα.
ΑΛΛΑ!
Δεν μπορουν να τα κανουν δημοσια. Απλως διοτι θα προδωθουν και δεν ειναι ευκολο να εχεις καλες πληροφοριες απο χωρα που κυβερνηται απο δολοφονους δικτατορες διοτι με την πραμικρη λαθος εντυπωση, σε κοβει το λαιμο ο Σανταμ. Το εχει κανει αμετρητες φορες. Εαν καν σε ψιαλιαστει για προδοτη, σε καθαρισε το ιδιο το βραδυ.
Με αλλα λογια εχουμε=
- Δυσκολη η αποκτηση intelligence απο το Ιρακ
- Αρα αυτην που εχουμε πρεπει να την κρατησουμε μυστικη για να μην προδοθουμε
- Αρα το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να την μοιραστουμε ΜΟΝΟ μεταξυ αρχηγων κρατων και λιγο παρακατω. Πιο δημοσια ειναι ρισκο να χασω τα λινκς που εχω μεσα στο Ιρακ και διαφορα αλλα.
Αρα ο Προεδρος Μπους και ο Μπλαιρ εινα 'μπρος γκρεμος και πισω ρεμα' 'between a rock and a hard place'
Φαντασου τον εαυτο σου σε εκεινο το σημειο για 1 λεπτο. Και δεν μπορεις να ανηξεις στομα και πρεπει να βγαλεις τον Σανταμ απο την μεση ΧΤΕΣ και δεν πρεπει να εχεις ΗΠΑμερικανικα θυματα λογο του οτι θα σε φαει το πληθος στις ΗΠΑ και δεν πρεπει να εχεις θυματα Ιρακινα διοτι θα σε φαει το πληθος 2 φορες και εχεις να υπομηνεις ατομα σαν εσας που βγαινουν στο δρομο και σε αποκαλουν Χιτλερ και χαλας την εικονα της χωρας στο εξωτερικο κατι το οποιο κοστιζει αλλα ειναι και κακο γενικως και εχεις να σκεφτεσαι τις επηχειρησεις στο Αφγανισταν οπως επισης την ασφαλεια των ΗΠΑ εσωτερικα απο τρομοκρατες που πιθανος θα γινουν λιγοτερο διστακτικοι τωρα απο ποτε.
ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΣΚΕΥΘΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ. Και εχεις και την προσωπικη σου ζωη απο πανω.
Σκεψου σε τι δυσκολη θεση εχει ερθει αυτος ο Προεδρος. Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα, μονο που δεξια και αριστερα εχει 2 λυκους και 4 αρκουδες και απο πανω πεφτει λαβα και απο κατω εχει καμμενα καρβουνα και δεν φορας παπουτσια 'η καλτσες.
Τωρα. Ποια θα ηταν η καλυτερη περιπτωση.
Να συνεχιστει ο πολεμος με τον ιδιο ρυθμο και επιτυχει ως τωρα. Να μπουν στην Βαγδατη χωρις μεγαλη αντισταση σε σωμα με σωμα πολεμο. Να αρχισουν να βοηθουν την χωρα να αρχισει να παταει με μια ανθρωπηνη κυβερνηση, αλλα πανω απο ολα να βρουν καποια απο τα οπλα μαζικης καταστροφης που κρυβει ο Σανταμ (αμφιβαλω διοτι τα καταστρεφει μαλλον αυτην την στιγμη). Και απο πανω, να δουν γραμμενο MADE IN FRANCE σε μερικα απο τα εξαρτηματα που χρισημοποιουσε για να φτιαξει αυτα τα οπλα για να δουν ολοι ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑΤΙ Ο Κ@Λ@Σ ΤΟΥ ΣΙΡΑΚ ΚΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΡΥΠΤΕΙ resolutions ΠΡΙΝ ΤΟ ΙΡΑΚ ΤΙΣ ΑΠΟΡΥΨΕΙ. Αλλα κατι τετοιο θα ηταν σχεδον ουτοπικο διοτι ΟΛΑ πρεπει να πανε τελεια για να εξελιχθει η κατασταση ετσι.
Ομως εαν γινοταν, τοτε θα μπορουσε (οχι ο Προεδρος αλλα καποιος αλλαο) να βγει εξω και να πει 'ειδατε αγαπητοι και απιστοι φιλοι γιατι θελαμε να τον βγαλουμε εξω? ειδατε γιατι η Γαλλια εκανε αυτο που εκανε?' Ειδωμεν ποσα απο αυτα θα γινουν, ομως το θεμα εκει πεζεται. Στο παραπανω επιπεδο και ατμοσφαιρα. Ο Σιρακ δεν ειναι χαζος να τα χαλασει με τις ΗΠΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΝΤΑΜ! και τους λιγους αμαχους που θα σκοτωθουν και τα παραμυθια που σας πουλαει. Υπαρχει σοβαροτατος λογος (που τον υπνοησα πιο πανω) γιατι τα χαλασε με τις ΗΠΑ. Το ιδιο και με την Γερμανια. Μην ξεχναμε ποιος πουλησε τον πυρηνικο αντιδραστηρα στον Σανταμ 20 χρονια πριν.
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Ω. Λινκς δεν εχεις, τηλεοραση εσυ ξερεις καλυτερα ενω εγω ΕΔΩ ΖΩ/ΜΕΝΩ και την βλεπω 16 ωρες το 24ωρο και εχω access σε καναλια που δεν εχεις εσυ..... Εσυ ξερεις καλυτερα. ΟΚ.
Οι διαδηλωτες ηταν 10,000. ΟΚ? Λυπαμαι που δεν σε βολευει.
Πόσοι ήταν οι διαδηλωτές; 10,000; Πραγματικά, εσύ που μένεις ΕΚΕΙ και που έχεις access εκεί που δεν έχουμε εμείς δεν ξέρεις τι λες. Αυτό το 10,000 σε πιο κανάλι ή εφημερίδα το είδες;
http://www.cnn.com/2003/US/03/22/sprj.irq.protests/index.html
Αστυνομικές πηγές (που ΠΑΝΤΑ λένε μικρότερα νούμερα) λένε για ΠΑΝΩ από 100,000 διαδηλωτές στο Manhattan.
Αυτό πώς τους ξέφυγε;
Λυπάμαι κι εγώ που δεν σε βολεύει αλλά σταμάτα να λες ψέμματα!syele η απροσεξια σου, αλλα πανω απο ολα η αντιπαθεια σου προς ΗΠΑ και το ολο θεμα (για να μην πω μισος και εκτεθω και εγω), σε κανουν να εκτηθεσαι. Διαβασε 2-3 μυνηματα πιο πριν την συζητηση μου με τον Τακ. Μιλαγαμε για ΣΙΚΑΓΟ μονο και για χτες 21 Μαρτιου. ΟΚ? Τοτε ηταν 10,000. Σημερα στην Ν.Υ. ηταν 100,000 το πρωι και μετα διπλασιαστηκαν οπως λεει το αρθρο που εβαλες ως λινκ. Συνελθε και μην κανεις τον πολυξερο. Και μην ξεχνας εγω ακομη εδω μενω και εσυ εκει. Ξερω τι σου λεω τουλαχιστον τι γινετε στην πολη μου.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Στέλιο,σε λίγο θα εχουμε κι αλλα!!
Εδω φτάσαμε να δεχώμαστε και μαθήματα για τα αίτια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου!!!
Γαβριήλ,αν τα ξέρεις πες τα μας..να σε διορθώσουμε!!Κουκ μην ριχνεις το επιπεδο. Θα αλαξεις αντιληψη για νεο-Χιτλερ εαν ενημερωθεις στο ΓΙΑΤΙ φτασαμε στο σημειο 2ος παγκοσμιος πολεμος. Δεν το εγραψα εγω ως 'χέι ελα να σε κανω μαθημα εγω ο εξυπνος και εσυ ο αγραμματος'. Ιστορικος δεν ειμαι. Ουτε στο ειπα ειρωνικα οπως κανεις εσυ πιο πανω.
Αλλα και να μην ενημερωθεις. Αρνησε οτι η Ευρωπη 'πιαστηκα' 100% ΑΝΙΚΑΝΗ να σταματσησει τον Χιτλερ πριν ηταν ασταματητος για την Ευρωπη (και με μονο 2 χωρες να εχουν την δυνατοτητα να τον σταματησουν)? Ελπιζω τουλαχιστον στο παραπανω να συμφωνουμε.
ΓΕΝΙΚΩΣ ΙΙ !!!!!!