-
η Βαγδάτη έχει καταστραφεί ολοσχερώς μια φορά στην Ιστορία. τον 13ο αιωνα από τους Μογγόλους!!! οποιαδήποτε ομοιότητα....θα θεωρηθεί τρομοκρατική ρητορεία και θα καρατομηθείτε αμέσως!
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
syele η απροσεξια σου, αλλα πανω απο ολα η αντιπαθεια σου προς ΗΠΑ και το ολο θεμα (για να μην πω μισος και εκτεθω και εγω), σε κανουν να εκτηθεσαι. Διαβασε 2-3 μυνηματα πιο πριν την συζητηση μου με τον Τακ. Μιλαγαμε για ΣΙΚΑΓΟ μονο και για χτες 21 Μαρτιου. ΟΚ? Τοτε ηταν 10,000. Σημερα στην Ν.Υ. ηταν 100,000 το πρωι και μετα διπλασιαστηκαν οπως λεει το αρθρο που εβαλες ως λινκ. Συνελθε και μην κανεις τον πολυξερο. Και μην ξεχνας εγω ακομη εδω μενω και εσυ εκει. Ξερω τι σου λεω τουλαχιστον τι γινετε στην πολη μου.Έχεις δίκιο Γαβριήλ (για μια φορά ). Δεν πρόσεξα το κομμάτι 'στην πόλη σου'. Αλλά ήταν θέμα απροσεξίας και όχι μίσους ή αντιπάθειας όπως ισχυρίζεσαι. Εγώ δεν είμαι καθόλου αντι-Αμερικανός όπως νομίζεις. Πειράζει που διαφωνω με την τακτική που ακολουθούν;
Α, τώρα που το βλέπω ξανά τα νούμερα ξαφνικά άλλαξαν . Έγιναν πάνω από 200,000 κατά την αστυνομία και πάνω από 300,000 κατά τους οργανωτές. Πώς έγινε αυτό; Άσε, μην προσπαθήσεις. Κατάλαβα! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Οχι τέτοιες γενικέυσεις spiros!!
Σκέψου οτι ο καθένας μπορεί να εκτιμήσει μια κατάσταση με βάση αυτά που του δινονται σαν πληροφόρηση.Οταν είσαι μέσα σε μια χώρα με τόσο εκτεταμένο δίκτυο πληροφόρησης οπως οι ΗΠΑ είναι λογικό να ακούς μια πλευρά κυρίως του θέματος.
Μην τους αφορίζουμε λοιπόν όλους συλλήβδην.Δεν είναι δίκαιο.ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ!
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ,ΑΛΛΑ ΤΑ US Μ.Μ.Ε. ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΙΜΩΣΕΙ!
Π.Χ.
'Η Ρέιτσελ Κόρι είναι αμερικανίδα ακτιβίστρια του ειρηνιστικού κινήματος. Προσπάθησε, βάζοντας μπροστά το σώμα της και φωνάζοντας με την ντουντούκα της, να σταματήσει μια ισραηλινή μπουλντόζα που ήθελε να γκρεμίσει το σπίτι ενός Παλαιστινίου στη Ράφα. Η μπουλντόζα πέρασε από πάνω της!Δεν είναι -ευτυχώς- όλοι οι Αμερικανοί φονιάδες των λαών.
'Οι «Ντίξι τσικς» (κάτι σαν «Νότιες γκόμενες»), είναι από τα πιο δημοφιλή κάντρι γκρουπ και πρόσφατα είπαν ότι ντρέπονται που ο Μπους είναι από το Τέξας. Από τότε, όλως παραδόξως, δεν ξανάκουσαν τραγούδι τους στο ραδιόφωνο...
USA:Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ 'ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ' ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ 'ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ' -
Πριν καποια ωρα ο τηλεοπτικος σταθμος Aljazzera μετεδωσε τις πρωτες εικονες απο νεκρους Αμερικανους στρατιωτες στη πολη Νασιριγια. Εδειξαν περιπου 10 νεκρους ενω πηραν και συνεντευξη απο 5 αιχμαλωτους, 4 αντρες και μια γυναικα. Στα προσωπα τους ηταν ζωγραφισμενος ο ΤΡΟΜΟΣ! (απολυτα λογικο βεβαια). Επισης υπαρχουν σοβαρες πληροφοριες οτι υπαρχουν αλλοι 40 περιπου αιχμαλωτοι.
Οι σκηνες με τους νεκρους ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΑΝ απο τα Αμερικανικα τηλεοπτικα δικτυα για ευνοητους λογους...
Ο ψευτης υπουργος εξωτερικων των ΗΠΑ δηλωσε οτι ειναι αντιθετο με τη συνθηκη της Γενευης να δειχουν φωτογραφιες και εικονες απο αιχμαλωτους. Φυσικα ξεχναει οτι οι πρωτες εικονες αιχμαλωτων (δεμενων πισθαγκωνα) προβληθηκαν απο τα αμερικανικα δικτυα!!!!!
Αυτη δυστυχως ειναι η εικονα του πολεμου. Δεν ειναι καποιο ηλεκτρονικο παιχνιδι στο οποιο καποια παιδακια παιζουν και αργοτερα κοιμουνται παρεα σαν να μην εγινε τιποτα...
**Ο πολεμος ειναι πονος, φρικη, ΘΑΝΑΤΟΣ...
Και προφανως οι Ιρακινοι ΔΕΝ θα σοκαριστουν απο πλανα νεκρων πολυ απλα διοτι αυτα τα βλεπουν καθημερινα τα τελευταια 12 χρονια...
Αυτα τα λιγα, για να σεβαστουμε τους νεκρους (και των 2 πλευρων)**
-
Οι εικονες των Αμερικανων αιχμαλωτων και νεκρων εχουν κανει τον γυρο
σε ολα τα καναλια του κοσμου ΕΚΤΟΣ των 'σοβαρων' και 'αξιοπιστων'
Αμερικανικων. Μαλιστα ο ψευτης Υπουργος Εξωτερικων τους
'συνεστησε δυναμικα', βλεπε ΔΙΕΤΑΞΕ να μην προβληθει το βιντεο γιατι
το Πενταγωνο, λεει, ειναι πολυ ευαισθητο σε ανθρωπιστικα θεματα!!!!!!!!Κατα τα αλλα,
ο Μπους απολαμβανει το weekend στο Camp David....τα στρατιωτακια του αρχιζουν να σαλταρουν και τρομοκρατουν εαυτους....
τα 'εξυπνα' οπλικα συστηματα, αμα λαχει, κατεβαζουν και κανενα Αγγλικο
Tornado....ο Μεγας Στραταρχης Franks δηλωνει οτι η στρατηγικη καμμια φορα επιβαλλει να παρακαμψει την Νασριγια για να φθασει πιο γρηγορα στην
Βαγδατη....στρατιωτακια του Μπους να ανεβαζουν την Αμερικανικη σημαια στο Ουμ
Κασρ και να δηλωνουν οτι το κατελαβαν αλλα να διαψευδονται πανηγυρικα..φαινεται οτι ανεβασαν την αστεροεσσα οπως οι προγονοι τους
στο Β' Παγκοσμιο, σε εκεινη την διασημη πλεον φωτογραφια, μονο που ειναι τοις πασι γνωστο οτι 'ποζαρησαν' για την φωτογραφια....και εν τελει σημαια σε ξενο εδαφος εν καιρω πολεμου ΜΟΝΟ ΟΙ ΝΑΖΙ εχουν υψωσει.....
-
Α...ξεχασα... και οι ορδες του Αττιλα, Τζεκις Χαν,.....Μπους...
-
Ο χρήστης mm55 έγραψε:
Η δημοκρατία μας είναι αυτή που επιτρέπει στον καθένα να λέει τη γνώμη του.
Οπως αυτη που προσπαθησα να πω στο θεμα που κλειδωσατε?
Αν δεν κατάλαβες ακόμη γιατί το κλειδώσαμε, φοβάμαι ότι δεν θα το καταλάβεις ποτέ...
Αστο λοιπόν και πάμε παρακάτω...Μαθιε, ακουγεσαι σαν να με τιμωρεις που δεν καταλαβα γιατι το κλειδωσατε. Μαλλον αυτο που καταλαβα ηταν επηδει δεν αρεσε η γνωμη μου σε καποιον. Που ειχε την ικανοτητα να το κλειδωσει. Ομως κατι τετοιο ειναι τοσο απαραδεκτο που αρνουμε να πιστεψω ως λογος του κλειδωματος και σου λεω, επιλεγω να νομισω οτι κλειδωθηκε για καποιο αλλο λογο. Και σε ρωτησα αρκετες φορες πριν. Πες μου γιατι. Και εσυ και ο ΣΧ. Και δεν μου απαντησες ευθεως ποτε. Και το αφησα. Τωρα, με 'σφαλιαριζεις' επηδει δεν καταλαβα γιατι το κανατε επηδει ποτε δεν μου εξηγησατε σαφως 100% αλλα παντα με πλαγιο τροπο. ΟΚ. Τι αλλο να κανω? Καθομαι και την τρωω. Ή μιλαμε για αντι-δημοκρατικο τροπο προσεγγισης και διαχηρησης του φορουμ, ή μιλαμε για κατι που δεν καταλαβα επηδει δεν μου το εξηγησατε. Οπως και να ειναι, παλι εγω φταιω.
Τι να σου πω.
-
Οκ otso,
αρκεί να παραμείνει στην αρχική του θεματολογία. -
Ο Ramsfeld δηλωσε πως η προβολη του βιντεο με τους Αμερικανους νεκρους και αιχμαλωτους παραβιαζει την Συνθηκη της Γενευης.....
Τουλαχιστον ο εισβολεας και χασαπης Χιτλερ ειχε το γνωθι σαυτον και
ουδεποτε δηλωσε κατι τετοιο για τους εκατερωθεν αιχμαλωτους, αυτοι
οι εισβολεις και χασαπηδες απο την Αμερικη η εχουν πολυ θρασος η ειναι
εντελως ζωντοβολα!!!!!!! -
Xaireto tous pantes.
Pou lete,mia oraia proia,prin apo kana tetraimero...................http://www.psycotic.net/web/time.swf
Kai etsi ksekinise i'apeleutherosi'tou Iraq -
Είδα στα πρόσωπα και μάτια αυτών των παιδιών που πιάσανε οι Ιρακινοί την έκπληξη, την αβεβαιότητα για την τύχη τους, και σαν να αναρωτιώντουσαν 'τι διάολο θέλουμε εμείς εδώ?'
Ανθρωποι σαν και σένα και μένα, παιδιά που έχουν πίσω κάποιους γονείς, συζύγους και παιδιά ίσως. Ανθρωποι πιθανών άνεργοι, που κατατάχτηκαν για να εξασφαλίσουν το καθημερινό τους. Που τους υποσχέθηκαν πολλά, και τους διαβεβαίωσαν για άλλα τόσα. Και τώρα άλλοι δεν θα γυρίσουν ποτέ στο σπίτι τους και άλλοι θα πεθαίνουν κάθε μέρα απο την αγωνία τους για την τύχη τους. Κάνω λοιπόν μια ευχή. Να μην πάθουν τίποτα και να γυρίσουν σύντομα στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ναι θα μου πείτε για το αίμα και τον πόνο που τόσο απλόχερα προσφέρουν αυτοι οι στρατιώτες στο λαό του Ιράκ. Με τι διαφορά ότι αυτοί οι στρατιώτες με έπεισαν ότι δεν ξέρουν γιατί πήγαν εκεί. Δεν ξέρουν γιατί πολεμούν, γιατί πρέπει να θυσιάσουν τα νιάτα τους. Ευχομαι παρά την οργή και το μίσος ενός λαού που χρόνια τώρα βρίσκεται με τη τριχιά στο σβέρκο να λυπηθούν αυτά τα παιδιά και να μην τους κάνουν κακό. Οχι άλλο αίμα! -
Συμφωνω απολυτα μαζι σου, με 3 μικρες παρατηρησεις:
-
το ιδιο οικτο αξιζουν και οι κατοικοι του Ιρακ
-
τον οικτο θα πρεπει κυριως να τον δειξουν αυτοι οι οποιοι τους εστειλαν να πολεμησουν για χαρη συμφεροντων, αγνωστα σε αυτα τα παιδια
-
σκεψου και τι τρομο νιωθουν οι κατοικοι του Ιρακ καθε βραδυ οπου εκατονταδες βομβες σκανε κυριολεκτικα πανω απο τα κεφαλια τους και δεν ξερουν ποτε θα ερθει η σειρα τους... Σκεψου τα παιδια που αναρρωτιουνται σε τι εχουν φταιξει και τους συμβαινει ολο αυτο το μαρτυριο.
Ειπα και πριν, ο πολεμος δεν ειναι απλο πραγμα. Σκοτωνεται κοσμος εκει περα, ενω φυσικα γεννιεται μια νεα γενια τρομοκρατων οι οποιοι σε καποια χρονια θα ετοιμασουν κατι αντιστοιχο της 11/9. Επειδη δε θα ηθελα και τοτε να αναρρωτιομαστε το 'πως συνεβη, κτλ', καλο θα ειναι απο τωρα καποιοι να αναθεωρησουν τη πολιτικη τους.
Η βια γεννα βια και η τρομοκρατια γεννα τρομοκρατια...
-
-
Ο χρήστης logikos έγραψε:
Σκεψου. ΤΟ Πακισταν και οι 2 συμφωνουμε οτι δεν ειναι η δημοκρατικοτερη και πιο ανεπτυγμενη χωρα. Και ερχεται μια αναγκη για τις ΗΠΑ οπου το Πακισταν μπορει να βοηθησει τις ΗΠΑ στον πολεμα εναντια στην τρομοκρατια και ο Μουσαραφ βοηθαει και πολυ μαλιστα.
Και ο Σαντάμ τη δεκαετία του ΄80 πολεμούσε τους ισλαμιστές φονταμενταλιστές του Ιράν και φυσικά είχε τη στήριξη των ΗΠΑ, καθώς οι Ιρανοί ήταν οι «κακοί» της υπόθεσης. Τη στήριξη των ΗΠΑ είχαν και οι Ταλιμπάν, που αντιστάθηκαν στα Σοβιετικά στρατεύματα. «Ηθικό δίδαγμα»: Του εχθρού μου ο εχθρός είναι σύμμαχός μου, ακόμα κι αν είναι ο ίδιος ο διάβολος (όπως πλέον αποκαλεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ τον Σαντάμ). Αν κάποια στιγμή ο Μουσάραφ πάψει να συνεργάζεται με τους Αμερικανούς, θα έχει την ίδια τύχη με το Σαντάμ, αφού πρώτα «δαιμονοποιηθεί».
Αντε παλι με το τι εγινε 20 χρονια πριν. Ναι ολα αυτα που λες παραπανω ειναι σωστα. Αυτο ομως δεν σημενει ΤΙΠΟΤΕ για την επηχειρηση Ελευθερια του Ιρακ σημερα. Ουτε τα παραπανω κανουν τις ΗΠΑ να φενονται ως κακοι. Εγραψα πολλες φορες οτι ο παραπανω τροπος σκεψης (που φενετε ως κοινος απο αυτους που δεν συμφωνουν με την εξωτερικη πολιτικη των ΗΠΑ τελευταια) ειναι σαν να μου λες 'με τους Γερμανους δεν κανω εμποριο αλλα και τους μισω διοτι εγιναν αυτα που εγιναν το 1914 και το 1940'. Βλεπεις ποσο γελοιο ακουγεται κατι τετοιο?
Τοσο βαθυ μισος για τις ΗΠΑ δηλαδη, σας εχει τυφλωσει και απο τα βασικα?
Δε μισώ της ΗΠΑ. Διαφωνώ με την εξωτερική πολιτική τoυς.
Μακαρι να σταματαει μονο εκει το θεμα.
Σκεψου ρε συ ποιος ειναι με ποιον και τι ποσους κοινους εχθρους εχουμε εσυ και εγω. Σκεψου αυτο που μετραει στο τελος. Μην ανηγεις σηζητηση σαν το ρομποτ, 'ΗΠΑ= Διαολος κι ας μιλαμε για κατι που εχουμε ως κοινο'. Τοσο τυφλα δηλαδη?
Δε με ενδιαφέρει μόνο αυτό που θα γίνει στο τέλος. Με ενδιαφέρει επιπλέον γιατί και πώς φτάσαμε σε αυτό το τέλος. Δεν πιστεύω ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Τι εννοεις σε 'ενδιαφέρει επιπλέον γιατί και πώς φτάσαμε σε αυτό το τέλος' ? Τα ιδια θα λεμε παλι?
-
Ο χρήστης Castor έγραψε:
Ο γυιός μου παρεπιπτόντως πηγαίνει σε Αμερικάνικο Σχολείο και παρόλα αυτά έχει απορίες που δεν με βοηθάς να τις καλύψω.
Καστορ οι απαντησεις σε ολες σου τις απορειες ειναι στις τελευταιες 20 σελιδες αυτου του θρεντ απο μερους μου. Διαβασε τες χωρις να βρισκεσαι στην κλασσικη mode του σουπερ καχυποπτου (οπως συνηθως στην Ελλαδα). Σταματα να νομιζεις οτι ολα ειναι κομπινες στον κοσμο. Υπαρχουν και αρχες. Εαν δεν ηταν ετσι, θα υπηρχε χαος.
Και εγώ Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο τελείωσα , και τουλάχιστον έμαθα ότι 'everything is business'!
Σορρυ, αλλα εαν σου εμαθαν οτι 'everything is business' (αν και αυτο ειναι πολυ γενικο), δεν ειχες σωστους δασκαλους. Ολα δεν ειναι business ακομη και στις ΗΠΑ που ειναι η χωρα με την πιο εντονη μορφη business μεσα στην ζωη των ανθρωπων στον κοσμο. Παρτο απο μενα που ζω εδω. Απο εξω φενεται στους αλλους οτι ολα ειναι business στις ΗΠΑ αλλα δεν ειναι ετσι μεσα.
Μπορεί στα debates να έπαιρνα κακούς βαθμούς αλλά σε όλα τα business είχα CPA 3,5 και πάνω.
Αυτο δεν σε κανει να καταλαβαινεις την ζωη των ΗΠΑμερικανων. Και 4.0 να ειχες. Κατι τετοιο σε κανει διαβασμενο στα βιβλια που διαβαζες. Αυτο ειναι ολο. Και εγω οταν τελειωσα τα σχολεια νομιζα οτι ειμουν παντωγνωστης. Δεν ειχα ιδεα για την καθημερινη πραγματικοτητα του corporate America στις ΗΠΑ. Και ακομη μαθαινω και θα συνεχιζω να μαθαινω.
Γιαυτό πές μου κάτι που θα τον πείσει , πές μου τι αλήθεια να του πώ!!!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Τι θες να σου πω? Παλι τα ιδια? Πες του οτι ο Σανταμ ειναι επικυνδηνος για την σταθεροτητα στην περιοχη και την ειρηνη στον κοσμο και θα βοηθουσε ολους αυτους που θα ηθελαν να κανουν κακο στις χωρες της Δυσης και ιδιαιτερα στις ΗΠΑ και Αγγλια στυλ 9/11 και χειροτερα. Και γιαυτο πρεπει να βγει απο ηγετης χωρας. Και ειδικα χωρας με τοσο potential οπως το Ιρακ. Θα μπορουσε το Ιρακ να ειναι μια ακομη Ιταλια στον κοσμο. Και δεν εχουν καν ελευθερια να πουν την γνωμη τους εκει. Και τα λοιπα. Αυτο πες του.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Λοιπόν φίλε Γαβριήλ.
Και σε σχέση με τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο,απλά για να ξέρουμε τι λέμε.
Μετά την συνθήκη παράδοσης του 1ου ΠΠ οι όροι που επιβλήθηκαν στην Γερμανία ήταν τουλάχιστον ατιμωτικοί.
Αυτό οδήγησε τους Γερμανούς στα όρια της εξαθλίωσης.Αυτή την εξαθλίωση εκμεταλεύθηκε ο Χίτλερ για να φτιάξει ένα νέο μικρό κόμμα που 8 χρόνια αργότερα κατέλαβε την εξουσία.
Πριν τον πόλεμο,οι Δυτικές Δημοκρατίες της Ευρώπης προσπαθούσαν να αποφύγουν έναν ακόμα πόλεμο με την Γερμανία.
Δεν έδιναν λοιπόν σημασία στους λόγους του Χίτλερ,που έλεγε ότι η Γερμανία είναι αδικημένη,γιατι εχει προσφέρει τόσα πολλά στην Ευρώπη,γιατι πρέπει να εχει μεγαλύτερο χώρο,γιατι σαν λαός είναι ανώτεροι από τους άλλους Ευρωπαίους,γιατι οι άλλες χώρες είναι μαλθακές και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απειλές όπως π.χ. οι Εβραίοι κ.α.. (σου θυμίζουν τίποτα αυτά?)Τα παραπανω φτανουν αν και πολυ συμπτηγμενα. Φτανουν για το νοημα μου. Το οποιο οπως εγραψα, οι Γερμανοι πρωτα και οι υπολοιποι Ευρωπαιοι μετα, ηταν ανικανοι να σταματησουν τον Χιτλερ οταν η αντιληψεις του για τον κοσμο ηταν γνωστες ακομη και οταν ηταν τιποτε (αρχηγος μικρου κομματος οπως εγραψες). Αφησανε ενα ακραιο ρατσιστη, δολοφονο, καθαρμα να τους κυβερναει και οταν τους εφερε στον παγκοσμιο πολεμο, ακομη και τοτε κανεις εσωτερικα δεν εκανε τιποτε. Και εξωτερικα κολλουσαν ενσημα οπως ο ΟΗΕ επι χρονια. Ο Χιτλερ δεν εγινε ασταματητη απειλη σε 1 χρονο φιλε Κουκ οπως πολυ σωστα γραφεις πιο πανω. Αρα? Τα ενσημα ειναι για το δημαρχειο, οχι σε τετοιες περιπτωσεις, πολυ σοβαρες και επικυνδηνες για την ειρηνη του κοσμου. Και εγινε αυτο που εγινε με την Ευρωπη ανικανη να τον σταματησει.
Λοιπον? Τι θες? Να δεις τον Σανταμ με πυρηνικα και να τραβαμε πεταλα μαργαριτας 'θα το πατησει το κουμπι - δεν θα το πατησει το κουμπι' αυριο? ΄Η ακομη χειροτερα, θες να τα εχει και μετα να το πατησει και να εχουμε 30,000 νεκρους στο Μανχαταν αυτη την φορα? Ο μονος τροπος να σταματησεις τετοιου ειδους 'ηγετες' ειναι ενας. ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΩΡΙΣ. Δεν χωραει κουβεντα στο παραπανω. Σορρυ, αλλα ετσι ειναι. Εγω και οι ΗΠΑ δεν κανανε τιποτε για να ερθουμε σε αυτο το σημειο. Παλι το φυδι απο την τρυπα βγαζουμε, οπως και το 194Χ, το 1960, το 1990, το 1998 και παλι στον γυαλο μας ριχνουν. Ας ειναι.
-
Ο χρήστης logikos έγραψε:
Ναι, σε πολλες χωρες, υπαρχει γεινικα μια αδιαθεση για τον πολεμα στην πλειοψηφια των πολιτων. Ομως δεν το βλεπεις παραξενο το οτι εχεις τοσες χωρες που ενω οι πολιτες αυτων ειναι εναντια στον πολεμα ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ, οι πολιτικοι ειναι υπερ και παιρνουν τεραστιο ρισκο να το δηξουν και δημοσια.
Με αλλα λογια εχουμε=
- Δυσκολη η αποκτηση intelligence απο το Ιρακ
- Αρα αυτην που εχουμε πρεπει να την κρατησουμε μυστικη για να μην προδοθουμε
- Αρα το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να την μοιραστουμε ΜΟΝΟ μεταξυ αρχηγων κρατων και λιγο παρακατω. Πιο δημοσια ειναι ρισκο να χασω τα λινκς που εχω μεσα στο Ιρακ και διαφορα αλλα.
Τώρα μπλέξαμε σε κατασκοπευτικά σενάρια. Πολύ πιο απλή και λογική μου φαίνεται η εξήγηση που λέει ότι ένας πόλεμος πραγματοποιείται για την εξυπηρέτηση οικονομικών, γεωπολιτικών και στρατηγικών συμφερόντων (τα οποία έχουν αναφερθεί πολλάκις, αλλά δεν τα παραδέχεσαι). Ακόμα κι αν είναι έτσι όπως τα λες, οι «αποδείξεις» των ΗΠΑ «έπεισαν» τους κυβερνώντες των 45 από τα 191 κράτη-μέλη του ΟΗΕ. Στο μόνο που θα συμφωνήσω μαζί σου είναι ότι ορισμένες χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, δε θέλουν να γίνει ο πόλεμος, για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα, τα οποία είναι αντίθετα προς τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Το γεγονός αυτό δε δικαιολογεί την ανάληψη στρατιωτικής δράσης από την πλευρά των ΗΠΑ εναντίον του Ιράκ χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Τα κράτη πρέπει να σέβονται το Διεθνές Δίκαιο σε κάθε περίπτωση και όχι επιλεκτικά.
Λογικε, ειμαι πεπεισμενος ποια οτι η λεξη ΣΥΜΦΕΡΟΝ στην Ελλαδα (οταν μιλαμε για εξωτερικη πολιτικη) εχει μονο ΜΙΑ εννοια. Την κακη εννοια.
Σκεψου. Ο λεξη ΣΥΜΦΕΡΟΝ εχει 2 εννοιες. Την καλη και την κακη (αναλογα τι πιστευω εχεις). Εαν εισαι ο Σανταμ το συμφερον σου ειναι το ΟΧΙ-Συμφερον των ΗΠΑ. Εαν εισαι ΗΠΑμερικανος το συμφερον σου ειναι το αντιθετο.
Με αλλα λογια, φυσικα και παμε να απελευθερωσουμε το Ιρακ για τα ΔΙΚΑ μας συμφεροντα. Τα οποια ομως ειναι λογικα, ανθρωπινα και σωστα και οτι αλλο θετικο χαρακτηρισμο θες να βαλεις εκει. Για εμας ειναι θετικα τα συμφεροντα αυτα. Κατι το οποιο ομως κανει και σενα να εχεις συμφεροντα στην απελυθερωση του Ιρακ. Γιατι και πως?
Ενα απο τα συμφεροντα των ΗΠΑ για την απελευθερωση του Ιρακ ειναι η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ λογου του οτι παρεχει μεγαλο μερος του πετρελαιου στον υπολοιπο κοσμο. Τι σημενει αυτο? Πρεπει να επικρατει ειρηνη στην περιοχη ετσι ωστε οι κυριοι αυτοι να ασχολουντε με την παροχη και το εμποριο του πετραιλαιου και οχι να σκοτωνονται μεταξυ τους. Φυσικα το οτι θα στοτωνονται μεταξυ τους ειναι επισης κακο οπως ειναι και λυπηρο και ειναι και αυτο ενας λογος να υπαρχει σταθεροτητα στην περιοχη, ομως υπαρχουν παραπανω λογοι σε αυτη την περιπτωση οπως αυτη της παροχης του πετρελαιου.
Αρα αυτοματα αφου χρειαζεσαι εσυ να αγορασεις βενζινη ή πετρελαιο για το αυτοκινητο σου και για τον λεβητα σου, ΕΧΕΙΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Υπαρχει τιποτε κακο με αυτο? Οχι. Με γεια σου με χαρα σου, αφου εχεις συμφερον σε κατι που δεν ειναι κακο και αρνητικο, τοτε μια χαρα κανεις και λες οτι ειναι συμφερον σου και θα προσπαθησεις για την ανανεωση αυτου του συμφεροντως.
Ενα αλλο συμφερον των ΗΠΑ ειναι η παταξη της τρομοκρατιας και η αποτροπη απο οπλά μαζικης καταστροφης επικυνδηνων δολοφονων, δικτατορων, καθαρματων δηθεν ηγετων, οπως ο Σανταμ. Και τετοιο ειναι επισης και δικο σου συμφερον. Και πρεπει να εργαστεις ετσι ωστε να βγαλεις τετοια τομαρια απο την μεση. Οπως κανουμε εμεις.
Και οπως καταλαβαινεις μπορω να συνεχισω με το ιδιο σκεπτικο και να αριθμησω 1002 αλλους λογους του γιατι πρεπει να βγει απο την μεση ο Σανταμ και αυτο να ειναι ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΟΥ και ολα να ειναι μια χαρα και ξαστερα.
Αρα, μην το κανεις και ακουγεται ως κατι ΚΑΚΟ οποτε διαβαζεις ή γραφω οτι ειναι συμφερον των ΗΠΑ η επιχειρηση στο Ιρακ. Ειναι και καλως που ειναι. Και εσυ αντι να εισαι αντι του πολεμου, επρεπε οχι μονο να εισαι συμφωνος με αυτον, αλλα να πεις και ενα ευχαριστω στα 'ΗΠΑμερικανακια' που ΠΑΛΙ για ακομη μια φορα ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΦΥΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΚΑΙ! ΓΙΑ ΣΕΝΑ. ΟΚ φιλε ΛΟγικε? Τα υπολοιπα ειναι αντι-διορατικα, ζηλειες και προπαγανδα.
-
Δεν ξέρω αν φταίει το προχωρημένο της ώρας αλλά διαβάζω κάτι κουφά πράγματα σε κάποια post! Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω. Αλλά δεν θα επεκταθώ. Θα γίνω ή κουραστικός ή αγενής, οπότε άστο καλύτερα...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Πρεπει να μαθουν καποιοι εδω μεσα οτι οταν λεμε αυτα που λεμε για τους αμερικανους, προφανως ΔΕΝ εννοουμε τον απλο αμερικανο πολιτη. Αυτος δεν φταει! Αναφερομαστε στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ των ΗΠΑ και οχι στους πολιτες των ΗΠΑ.Αλλωστε οπως σαφεστατα φανηκε τις τελευταιες μερες, η ΠΟΛΙΤΙΚΗ των κυβερνησεων ΔΕΝ ταυτιζεται παντα με τις αποψεις και της θεσεις των λαων τους!!!
Σε αυτη την περιπτωση ταυτιζεται ομως. 80% των ΗΠΑμερικανων ειναι υπερ της απελευθερωσης του Ιρακ σημερα χρισημοποιωντας στρατιωτικα μεσα.
Κανενας εδω μεσα δεν μισει τον Αμερικανικο λαο οπως λανθασμενα πιστευετε! Εγω καπνιζω marlboro, φοραω blue jeans, ακουω Αμερικανικη μουσικη, βλεπω τις ταινιες σας! Σας φαινομαι για αντι-αμερικανος?
Ο λογος που κανεις ολα τα παραπανω ειναι επηδει 'ακολουθεις το συμφερον σου' φιλε Σπυρο. Δεν ειναι αναγκη να σταματησεις τα Μαλμπορο για να δηξεις τον αντι-ΗΠΑμερικανισμο σου. Χαζος δεν εισαι.
Δεν μπορω ομως να θεωρησω σωστη την ΠΟΛΙΤΙΚΗ που εχουν οι ΗΠΑ. Αυτο κατακρινω και καυτηριαζω, οχι τον απλο Αμερικανο πολιτη! Αν αυτο δεν μπορειτε να το καταλαβετε, τοτε λυπαμαι πολυ!
Αυτο που δεν μπορεις να καταλαβεις εσυ ειναι αυτο που εγραψα πιο πανω για το ποσοι ΗΠΑμερικανοι πολιτες ειναι υπερ των επιχειρησεων στο Ιρακ. Συν του οτι, οι πολιτικοι δεν πολεμανε πολεμους. Οι πολιτες τους πολεμανε. Οι 240,000+ στρατιωτες στο Ιρακ που εχουμε δεν ειναι ολοι πολιτικοι.
Ο Αμερικανικος λαος εχει παραμυθιαστει αγρια εδω και πολλα χρονια... Σας εχουν προπαγανδισει τοσο αγρια που δεν μπορειτε να καταλαβετε απλες εννοιες και γεγονοτα παραδεκτα απο ολους.
Ω ναι. Βλεπεις οι πολιτικοι κουμανταρουν την χωρα εδω. Γιαυτο η χωρα εχει παει τοσο μποροστα. Λογω των μερικων πολιτικων της χωρας. Τα αλλα 295 εκκατομυρια ειναι βοδια. Σπυρε, με βοδια παντως μια χωρα μπροστα δεν παει. Ετσι μου'παν στο χωριο μου. Δεν εχεις ιδεα τι συμβαινει στις ΗΠΑ ουτε κατα βαση εαν πιστευεις τα παραπανω.
Πολυ φοβαμαι οτι με την πολιτικη που εφαρμοζετε εδω και 2-3 χρονια, το μονο που καταφερνετε ειναι να γεννατε μισος και αντιπαθεια.
Μονο που αυτο το μισος και αυτη η αντιπαθεις ερχετε απο ΕΣΑΣ! Σκεψου τον πυρηνα της υποθεσης. Εαν υπαρχει μισος και αντιπαθεια απο εσας επηδει εμεις προσπαθουμε για την ειρηνη, την ασφαλεια και την σταθεροτητα στις ΗΠΑ και ανα τον κοσμο και εσυ με αντιπαθεις για αυτο, ποιος φτεει για αυτο? Εγω?
Ξερετε ποσοι νεοι Μπιν Λαντεν γεννηθηκαν με ολα αυτα τα τελευταια γεγονοτα?
Ειδωμεν ποσοι. Εκτος εαν τους καθαρισεις πριν κανουν αυτα που σχεδιαζουν.
Και αυτη ειναι και η λογικη η δικη σας: 'Ω! δεν πρεπει να πας εναντια σε αυτους που γεννανε τους Μπιν Λαντεν, διοτι θα σε ξανα-χτυπησουν'.
Δηλαδη, μην τιμωρεις ενα βιαστη, διοτι θα ξαναβιασει οταν θα βγει απο την φυλακη. Τελοια λογικη! Μπραβο σας.
Φιλε Σπυρο. Υπαρχει μονο ΕΝΑΣ τροπος για να ξεφορτωθεις τους Μπιν Λαντεν. Να τους φερεις στην δικαιοσυνη, ή να τους σκοτωσεις. Σορρυ, αλλα αυτο διαλεξαν οι ιδιοι.
Ξερετε ποσοι Ιρακινοι, Αφγανοι κτλ οι οποιοι βρισκονται στις ΗΠΑ εχουν πλεον ορκιστει να δωσουν τη ζωη τους για να σας κανουν τη ζωη δυσκολη??
Το κανεις και ακουγεται ως νεο φενομενο κατι τετοιο.
Αν συμφωνω με αυτα? Οχι βεβαια, αλλα και εγω αν εβλεπα να βομβαρδιζουν τη χωρα μου (με παρανομο τροπο), αν εβλεπα να σκοτωνονται αθωα παιδια, δεν ξερω πως θα αντιδρουσα...
Την χωρα τους και τα παιδια τους αυτοι πρεπει να τα σκεφτουν πρωτοι. Οχι εμεις. Εμεις εχουμε να σκεφτουμε τα δικα μας. Απαιτεις απο εμας να σκεφτουμε τα παιδια τους παραπανω απο οτι αυτοι τα δικα τους. ΟΚ.
Η ουσια ειναι οτι η πολεμικη βιομηχανια δουλευει πλεον στο φουλ, οι ληγμενες βομβες αντικαθιστανται με νεες και ολα ειναι καλα.
Λιγμενες βομβες. Τι αλλο θα κατασκευασεται?
Ενας πυραυλος Κρουζ κοστιζει 1 εκ. δολλαρια. Μηνε ησυχος, προτιμω το εκκατομυριο παρα τον πυραυλο εκτοξευσμενο. Διοτι μην ξεχνας ποιος τον πληρωνει τον πυραυλο.
Μη τρωτε κουτοχοτρο Αμερικανακια!
ΟΚ. Οτι πεις εξυπνε Ελλην.
Ή μηπως δε σας νοιαζει και πολυ γιατι περνατε μια χαρα???????
Ναι γιατι βλεπεις και αυτο απο τον ουρανο επεσε δωρεαν οπως ολα τα αλλα εδω στις ΗΠΑ. Και την καλοπερασια ακομη, μας την δωρισατε. Εσεις. Ποσο ειναι ο λογαριασμος?
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
η Βαγδάτη έχει καταστραφεί ολοσχερώς μια φορά στην Ιστορία. τον 13ο αιωνα από τους Μογγόλους!!! οποιαδήποτε ομοιότητα....θα θεωρηθεί τρομοκρατική ρητορεία και θα καρατομηθείτε αμέσως!Αυτο παει σε ολους εδω.
ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΓΔΑΤΗ!!
Αυτο μπορουμε να το κανουμε μεσα σε λεπτα εαν οχι δευτερολεπτα.
Το αντιθετο! Οσο ΔΕΝ καταστρεψου, τοσο καλυτερο για ολους, διοτι θα ειναι ευκολοτερο και γρηγοροτερο το 'ξανακτισιμο' της πολης και του κρατους γενικα. Οι ΗΠΑμερικανοι θα χαρουν οταν δουν μια δημοκρατικη Βαγδατη και δημοκρατικο Ιρακ μια μερα.
-
Δυστυχως δε μπορουμε να συνενοηθουμε, δε σε παρεξηγω ομως, εχεις αλλη νοοτροπια.
Μπορεις να εισαι πιο αντικειμενικος αν θες, αλλα δε ξερω γιατι το αποφευγεις!
Φυσικα οταν μιλαω για ληγμενες βομβες, ξερεις πολυ καλα τι εννοω, εκτος αν εισαι κουτος.
Τα 295εκ Αμερικανοι δεν ειναι βοδια, απλα υπηρετουν πολυ καλα ενα συστημα που βοηθα τα υπολοιπα 5εκ να ζουν σα βασιλιαδες.
Ειδες τους αιχμαλωτους? Σου φανηκαν για αποφοιτοι του ΜΙΤ?? Προφανως φτωχα παιδια ειναι που υπηρετουν για να μπορεσουν να ζησουν...
Που βρηκες οτι το μισος προερχεται απο εμας δε μπορω να το καταλαβω!!! Εν παση περιπτωση, δε θα πρεπει να ανησυχειται απο απο εμας, αλλα απο τους δυστυχεις τους οποιους εχετε καταστρεψει...
Για τα υπολοιπα τι να απαντησω? Θα περιμενω να δεις τα βιντεο που ειδα εγω σημερα με τους Αμερικανους νεκρους (1-2 ειχαν δεχτει σφαιρα στο μετωπο) και μετα το ξανασυζηταμε...
ΓΕΝΙΚΩΣ ΙΙ !!!!!!