-
xairetw tin parea..
exw kai egw ena astra-g edw kai 4,5 xronia me 90000km. Den eixa kanena idiaitero provlima. Kapoia provlimata arxika me kapoies kamenes lampes alla to provlima li8ike..
to moter (opws k ston filo alexastrag) leitourgei panta se psiles strofes xwris kakopoiiseis omws, kai douleuei mia xara.
egine allagi imanta xronismou sta 60000 (giati einai pio diskoles oi sin8ikes stin ellada mou eipan). Allagi stin trompa nerou den exei ginei kai auto vasika giati den iksera oti exei euais8isia. Stin proti eukairia omws skeftomai na tin allaxw.
alex ti anartiseis exeis sto diko sou? egw den exw allaksei akoma an kai to skeftomai poli kairo. na dieukrinisw oti den exw to sport alla to 48uro. eimai kapou metaksu maura kai kitrina bilstein. exeis kamia apopsi gia tin epilogi auti? opws anefera kanw arketa km se e8nikes kai eparxiakous dromous se grigorous ru8mous alla kai mesa stin a8ina.
ti skeftesai na pareis afinwntas to astra?
-
Κι εγώ πάντως παιδιά πολύ ευχαριστημένος είμαι από το αμάξι, Centenial 1.4L. Την πάτησα βέβαια στην τιμή, γιατί τους πίεσα να μου το παραδώσουν σε μια εβδομάδα, πράγμα που το έκαναν (10 μη εργάσιμες μέρες, για την ακρίβεια -Bestcar Παγκρατίου) και το πλήρωσα 5.600.000 τον Αύγουστο του 1999. Πήγα διακοπές και μόλις γύρισα το αμάξι είχε φτηνύνει κατά 600.000 δρχ (ήταν τότε που φτήνυναν όλα τα αυτοκίνητα, αν θυμάστε).
Θέλει βέβαια πάνω από 3000 rpm για να 'ξυπνήσει', αλλά εδώ που τα λέμε πιο 16-βάλβιδο της κατηγορίας δεν θέλει? Πέρα από αυτό, κανένα σημαντικό πρόβλημα, ούτε μηχανικό, ούτε ηλεκτρολογικό, ούτε τίποτα! 40000 σκληρά χιλιόμετρα, χωρίς αλλαγή ανάρτησης (μαμά φοράω ακόμα), με μια αλλαγή ελαστικών και that's it! Πολύ καλές ρεπρίζ, καλή κατανάλωση και εξοπλισμός που στέκεται άνετα απέναντι στον ανταγωνισμό ακόμα και σήμερα (για το Centenial μιλάω πάντα).
Ένα είναι το σίγουρο, δεν σκοπεύω να το πουλήσω σύντομα!
ΥΓ. Σήμερα παραγγείλαμε ένα 307 XS 1.4 για την αδερφή μου.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
[snip]
Και τα bridgestone RE720 τα ίδια. Έναν χρόνο κράτησαν ... Και παλιότερα είχα Yokohama (σε άλλο αυτοκίνητο) τα ίδια και χειρότερα ....
Μάλλον όλα τα λάστιχα για κανα χρόνο είναι καλά....μετα ξεραίνονται.Πω πω, μη μου λες τέτοια γιατι τα Toyo τα φοράω 1,5 χρόνο τώρα κι έχω πολύ καιρό να βγω εκτός πόλης (δεν το κουνάω και πολύ το τουτού όπως σου είπα). Όχι τίποτε άλλο, έχω κλείσει ξενοδοχείο στη Χαλκιδική και όπως καταλαβαίνεις έχω (είχα) σκοπό να το ζορίσω λίγο το Αστράκι.
Πω πω, σε... μπελάδες με έβαλες. Θα το παω μια βόλτα Σούνιο μόνο και μόνο για να δω την κατάσταστη των ελαστικών μου και θα επανέλθω με νεότερα.
Τελικά Γιάννη δίκο έχεις. Γλιστρούσε το αμάξι, αλλά ακόμα το... ελέγχω
Για περαιτέρω διαπίστωση το τεστάρισα επίσης στην παρατεταμένη δεξιά της Κατεχάκη (ανέβασμα από φανάρια Παπάγου προς Καρέα, η 1η ανηφορική κάνει ελαφρώς αριστερά και μετά παρατεταμένα δεξιά), και στις δυο 'γυαλινες': μια η δεξιά με το καθρεφτάκι στη Μάρκου Μουσούρου (Μετς) πηγαίνοντας προς Κολυμβητήριο και μια η απότομη κατηφορική αριστερή που συονδεύεται από μια κλειστή δεξιά στην κορυφή της Γαλατσίου.Όσο τα ελέγχω όμως δεν τα αλλάζω (ούτε 13000 χλμ δεν έχουν κάνει).
Thanks όμως για την επισήμανση γιατί, όπως και να το κάνουμε, άλλο είναι να το ξέρεις από πριν κι άλλο να το βρεις μπροστά σου την... κακιά την ώρα.
-
Ο χρήστης thanos_astra έγραψε:
alex ti anartiseis exeis sto diko sou? egw den exw allaksei akoma an kai to skeftomai poli kairo. na dieukrinisw oti den exw to sport alla to 48uro. eimai kapou metaksu maura kai kitrina bilstein. exeis kamia apopsi gia tin epilogi auti? opws anefera kanw arketa km se e8nikes kai eparxiakous dromous se grigorous ru8mous alla kai mesa stin a8ina.ti skeftesai na pareis afinwntas to astra?
φιλε Θανο κατ'αρχας λυπησου τα ματακια μας και γραφε ελληνικα εαν δεν σου κανει κοπο οπως σχεδον ολοι στο φορουμ αυτο
με τιποτα δεν θα σου συνιστουσα τα μαυρα bilstein ....βαλε τα κιτρινα [sport] και θα δεις πολυ καλυτερη συμπεριφορα χωρις να ''κοπαναει'' και παρα πολυ!!!
επισης δες μηπως τα ελατηρια ειναι ''πεσμενα'' μετα απο τα 90000 χιλ που εχεις και αν χρειαζεται αντικατεστησε τα και αυτα!!!!!
οσο για την επομενη μου αγορα θα συμβιβαστω για λιγο καιρο με τα δυο παλαιοτερα αυτοκινητα που εχω και το επομενο ''καλό'' θα το παρω μεσα στα επομενα δυο χρονια αφου δω πως θα εξελιχθουν τα πραγματα στην ελληνικη αγορα του αυτοκινητου.
-
κάποιες σποραδικές 'αρνήσεις' του κλειδιού της μηχανής να γυρίσει τη μίζα -συνήθως όταν κάνει πολλή ζέστη, εννοείται μόνο το καλοκαίρι- οι οποίες όμως φεύγουν με τη 2η ή την 3η προσπάθεια
Προσεξε το 'μπουτον' της μιζας (εξαρτημα επανω στη μιζα)! Μου εκανε κι εμενα τα ιδια μεχρι που μια μερα δεν ξαναγυρισε η μιζα... Για καλο και για κακο βάλε καποιον ηλεκτρολογο να σου ελεγξει και το καλωδιο του ρευματος που ξεκιναει απο τη μπαταρια και καταληγει στη μιζα (μηπως εχει τσακισει η εχουν κοπει συρματα) οπως και τον ακροδεκτη που βιδωνει στη μπαταρια. Τη γλυτωνεις δε τη γλυτωνεις με Ε50...
Φιλικα
Βασιλης -
Ο χρήστης vg έγραψε:
κάποιες σποραδικές 'αρνήσεις' του κλειδιού της μηχανής να γυρίσει τη μίζα -συνήθως όταν κάνει πολλή ζέστη, εννοείται μόνο το καλοκαίρι- οι οποίες όμως φεύγουν με τη 2η ή την 3η προσπάθεια
Προσεξε το 'μπουτον' της μιζας (εξαρτημα επανω στη μιζα)! Μου εκανε κι εμενα τα ιδια μεχρι που μια μερα δεν ξαναγυρισε η μιζα... Για καλο και για κακο βάλε καποιον ηλεκτρολογο να σου ελεγξει και το καλωδιο του ρευματος που ξεκιναει απο τη μπαταρια και καταληγει στη μιζα (μηπως εχει τσακισει η εχουν κοπει συρματα) οπως και τον ακροδεκτη που βιδωνει στη μπαταρια. Τη γλυτωνεις δε τη γλυτωνεις με Ε50...
Φιλικα
ΒασιληςΕυχαριστώ για τη συμβουλή Βασίλη, θα το τσεκάρω!
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
... τα Μισλέν παρ' όλο που είναι καταπληκτικά ελαστικά τον πρώτο χρόνο, ξαφνικά μετά από τον 1ο χρόνο 'καίγονται' τα δόντια. ...
Και τα bridgestone RE720 τα ίδια. Έναν χρόνο κράτησαν ... Και παλιότερα είχα Yokohama (σε άλλο αυτοκίνητο) τα ίδια και χειρότερα ....
Μάλλον όλα τα λάστιχα για κανα χρόνο είναι καλά....μετα ξεραίνονται.Με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα (ατελείωτη ηλιοφάνεια) τα ελαστικά πρέπει να αλλάζονται ανεξάρτητα από τα χιλιόμετρα κάθε δυο χρόνια. Τώρα ποιος το κάνει αυτό, μια ματιά στο τι κυκλοφορεί γύρο μας θα σε απογοητεύσει. Η γόμα του ελαστικού όχι μόνο σκληραίνει άλλα και οξειδώνεται (μικρά σκασίματα σαν να έχει ψωριάσει), με αποτέλεσμα να μην κρατάνε το ίδιο στο δρόμο και να έχουν λιγότερη αντοχή στις καταπονήσεις (χτυπήματα). Το δικό μου , Οκτώβριος του 98, εκτός από τα αναλώσιμα έχει χαλάσει και αλλαχτεί μια βαλβίδα ανακύκλωσης αέρα (45.000 χλμ) Ε50 και το δυναμό (60.000 χλμ) Ε200 σε ηλεκτρολογείο, η αντιπροσωπία ήθελε Ε230 μόνο για αγορά. Τα κίτρινα bilstein πόσο κοστίζουν περίπου?
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
... Τα κίτρινα bilstein πόσο κοστίζουν περίπου?Αν θυμάμαι καλά, γύρω στα 500 Ε πριν ένα χρόνο, τοποθετημένα.
-
σήμερα άφησα το Astra για το service των 60,000 (με 55,000 στο οδόμετρο), η αλλαγή ιμάντα χρονισμού στην Dynamotors 300 ευρώ. Ο μηχανικός με ρώτησε άν θέλω να αναβάλλω την αντικατάσταση μέχρι τον περιοδικό έλεγχο και την αλλαγή λαδιών (που κάνω συνήθως κάθε 5 με 7 χιλιάδες χιλιόμετρα) αν και δεν το συνέστησε, με δεδομένο πως ήδη είχε αρχίσει να κάνει κάποιο θόρυβο
γεγονός είναι πως στο πρώτο ξεκίνημα της μηχανής μετά από αρκετές ώρες στάθμευσης έκανε τους τελευταίους δυόμιση μήνες έναν ελαφρύ μεταλλικό θόρυβο ο οποίος και σταματούσε μετά από 5 λεπτά κίνησης
είχα ρωτήσει σε προηγούμενη επίσκεψη και μου είχαν πεί πως είναι οι αντλίες που φέρνουν το λάδι στη μηχανή στο πρώτο ξεκίνημα, το οποίο βέβαια δεν εξηγούσε γιατί δεν το έκανε πιο πριν...αλλά βιαζόμουν και έτσι τον πίστεψα
εκ των πραγμάτων φαίνεται να ήταν ο ιμάντας..θα ήθελα να ακούσω και την γνώμη σας
-
η αλλαγή ιμάντα χρονισμού στην Dynamotors 300 ευρώ.
[list:3v4j3dy4]Δηλ σου πηρε τεχνικα.....................90000δρχ η 260ευρω [/list:u:3v4j3dy4][list:3v4j3dy4]Αντε να σου αλλαξε και τον τεντωτηρα............70000δρχ? [/list:u:3v4j3dy4][list:3v4j3dy4]Μπραβο ρε παιδια, χαρα στο κουραγιο σας [/list:u:3v4j3dy4]
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
η αλλαγή ιμάντα χρονισμού στην Dynamotors 300 ευρώ.
[list:gg1ukx8v]Δηλ σου πηρε τεχνικα.....................90000δρχ η 260ευρω [/list:u:gg1ukx8v][list:gg1ukx8v]Αντε να σου αλλαξε και τον τεντωτηρα............70000δρχ? [/list:u:gg1ukx8v][list:gg1ukx8v]Μπραβο ρε παιδια, χαρα στο κουραγιο σας [/list:u:gg1ukx8v]
ε είναι και 2 ρουλεμάν στο πακέτο
-
τελικά 220 ευρώ το service των 60,000 χιλιομέτρων...όπως και πέρυσι δηλαδή
για το θέμα του ιμάντα το αναλυτικό κόστος ήταν:
ιμάντας 28 ευρώ, εντατήρας 42 ευρώ, 2 ρουλεμάν χρονισμού 53 ευρώ...α ναι και μια ΒΙΔΑ (του εντατήρα) στα 50 λεπτά ...σύνολο...μούμπλε μούμπλε...145 ευρώ (με το ΦΠΑ) συν τα εργατικά 58 ευρώ (με το ΦΠΑ)...203 ευρώέτσι για να είμαστε ενήμεροι
Ιμάντας χρονισμού OPEL Astra