-
ήθελα να ξερα εντέλει ποιος είναι ακριβώς ο axis of weasel που με τόση ευκολία οι αμερικανοί χαρακτήρισαν τους ευρωπαίους που αντιτιθενται...
μήπως οι Γάλλοι θα πρεπε να ζητήσουν πίσω το άγαλμα που δώρισαν κάποτε με άλλο σκοπό????????
ούτε το συμβολισμό δε μπορεί κανείς να επικαλεστεί πια....ΥΓ. η είδηση μεταφοράς Πατριοτ στη Κρήτη επιβεβαιώθηκε από τον Παπαντωνίου. γίνεται αμερικάνοι να προστατεύονται από ρωσικά συστήματα...?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Η αλήθεια είναι πως θεωρώ το μιλιταριστικό παλαιοκομμουνιστικό / Σταλινικό και πυρηνικό καθεστώς της Β. Κορέας 100 φορές πιο επικίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, και ειδικά για τη Ν. Κορέα, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ (με αυτή τη σειρά), απ΄ ό,τι το ξεδοντιασμένο Ιράκ.
Και καλα κανεις. Και εγω μαζι σου.
Και τη Συρία, και το Ιράν, που με τόση, ας μου επιτρέψεις, ΗΠΑμερικάνικη αυταρέσκεια, ανέφερες πως 'έχουν σειρά'.
Ναι εχουν σειρα. Κατα την γνωμη μου και απο αυτα που βλεπω και πως τα ερμηνευω. Μακαρι να βρρεθει αλλη λυση. Μακαρι αντιθετως με τον Σανταμ μα φυγουν εξορια οι τοπ 10-20 των παραπανω κρατων και να μην πεσει σφαιρα. Σε Δημοκρατικα κρατη παρετουνται με του ψυλου πηδημα που λεει ο λογος. Δεν βλεπεις με τι καθαρματα εχουμε να κανουμε? Και οταν λεω εχουμε, εννοω και εσενα. Και εσυ Δυση εισαι. Μακαρι να μην κανω λαθος σε αυτο.
Απλά, δεν μπορώ να μην παρατηρήσω, πως οι ΗΠΑ, τη στιγμή που την 'πέφτουν' στο Ιράκ, αφήνουν τη Β. Κορέα να δυναμώνει.
Καλα που δεν εγραψες 'την βοηθαμε να δυναμωνει' αλλα με τον τον που το περιγραφεις το κανεις και ακουγεται σαν να φτεμε ΕΜΕΙΣ που δυναμωνει καποιος που δεν πρεπει να δυναμωνει. Θα το παρω ως θετικο ομως, ως δηλαδη οτι συφωνουμε, οτι η Β.Κ. θα πρεπει να σταματηθει απο την 'δυναμωση της' απο καποιον. Ή καποιους.
Αν ενδιαφέρονταν για την παγκόσμια ασφάλεια, όπως υποστηρίζουν, θα είχαν ήδη αλλάξει προτεραιότητες.
Για τις ακριβεις προτερεοτητες δεν μπορουμε ως απλοι πολιτες να εκφερουμε γνωμη διοτι δεν εχουμε στην διαθεση μας ολες τις πληροφοριες που εχουν υπηρεσιες οπως η CIA και αλλες. Το μονο που θελω να ξερω εγω (και εσυ) ειναι εαν η απολυτη προτερεοτητα των ευθυνων ενος Προεδρου που ειναι η 'προστασια των πολιτων' ακολουθητε απο αυτον και τους αλλους. Και οσον αφορα εμενα και τους περισσοτερους ΗΠΑμερικανους, παμε μια χαρα σε αυτο το σημειο. Αρα, μην παριστανεις τον πολυξερο πολιτικο που ξερει ποιες ειναι οι προτερεοτητες. Ουτε εσυ, ουτε εγω τις ξερουμε. Εχουμε μια γενικη ιδεα.
Επισης προσεξε αυτο,
Οταν λεω δεν ξερουμε τα παντα, δεν το εννοω μονο για τις 'κακες χωρες' σε αυτο το παραδειγμα. Αλλα και για τις καλες. Δηλαδη. Δεν αρκει μονο να ξερεις το μεγεθος της απειλης της Β.Κ. αλλα και τις δυνατοτητες και αδυναμιες των ΗΠΑ (εαν αυτη η χωρα ειναι αυτη που θα βγαλει τους κακους απο την μεση, αναλογα το παραδειγμα).
Με αλλα λογια Νασσο, εχει περασει μια πεποιθεση στην Ελλαδα (το ξερω καλα αυτο διοτι ετσι ενιωθα εγω και ολοι οταν ζουσα εκει και το νιωθω και απο με αυτους που μιλαω στην Ελλαδα) οτι οι ΗΠΑ εχουν ατελοιωτες δυναμεις. Οτι δεν υπαρχουν ορια. Οι ΗΠΑ κανουν οτι θελουν, κοβουν ραβουν, ειναι Θεος. Κατι τετοιο φυσικα ειναι ανοητο και αφελης. Π.χ. ακουγα επι χρονια 'εαν θελουν οι ΗΠΑ με μια ομαδα special forces τον βγαζουν απο την μεση τον Σανταμ τελοια και παυλα'. Κουνια που σε κουναγε ηταν η απαντηση μου στο παραπανω. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι, οι ΗΠΑ οσο δυνατες ειναι, τοσο πιο πολλα εχουν να χασουν και τοσο μια ζωη αυτες θα πληρωνουν το τιμημα περισσοτερο απο ολους, διοτι εαν οι επηχηρησεις αυτες πανε καλα, τοσο πιο πολλα εχουν να κερδισουν. Βλεπεις ολα ειναι σχετικα. Ολα ειναι θεμα ισσοροπιας οπως παντα στην ζωη.
Bottom line, μην παρασυρεσε να νομιζεις οτι θα'πρεπε να μπουνε οι ΗΠΑ στην Β.Κ. επηδει ειναι μεγαλυτερη απειλη και επειδη ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, αρα πανε στο Ιρακ για τα πετρελαια. Δεν σου φενεται λιγο απλη η πιο πανω λογικη? Ελα τωρα. Τοσο απλα δεν ειναι τα πραγματα και οι ανθρωποι των ΗΠΑ που αναλυουν τα γεγονοτα και κανουν τις κινησεις δεν ειναι τοσο χαζοι. Λαθη εχουν γινει πολλα στο παρελθον, αλλα η γενικη εικονα παραμενει οτι οι ΗΠΑ εχουν αντιπροσωπευσει τον 'ΔΥΤΙΚΙΟ ΤΡΟΠΟ/ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ' δικαια και με την σημαια ψηλα και σταθερα. Οχι μονο κερδισαν το χρυσο μεταλιο, αλλα το κερδισαν και με 'το σπαθι τους που λενε στην Ελλαδα'. No pun intended.
Αλλά, η εμμονή τους στο Ιράκ με πείθει, όχι μόνο πως ο λόγος της επίθεσης δεν είναι, και καλά, η ασφάλεια, η ειρήνη, η δημοκρατία και η ελευθερία, αλλά τα πετρέλαια και όλα τα υπόλοιπα που έχουν αναφερθεί (ξέρω, we agree to disagree on all that...), αλλά και ό,τι το Ιράκ είναι, απλά, ένας εύκολος και 'πλούσιος' στόχος.
Εχω ηδη τοποθετηθει πιο πανω και πιο-πιο πανω. Σου ξαναλεω, εαν μου οι ΗΠΑ πηγαν εκει για το πετρελαιο ειναι απλως θεμα χρονου για μενα και σενα να το μαθουμε κατι τετοιο. Εγω θα ειμαι ο πρωτος που θα ερθει εδω και 'θα βγαλει τα ρουχα του και θα γραψει στον μετωπο 'ειμουνα μ@λ@κ@ς και θυμα'' How is that with you? Good enough?
Εαν αποδηχθει το αντιθετο, εσυ τι θα κανεις/πεις?
Ενώ η Β. Κορέα, και εδώ έρχονται τα περί Κίνας, παρά τα παραπάνω, είναι μια πολύ πιο δύσκολη περίπτωση (διότι η Κίνα δεν θα ανεχτεί 'μαγκιές' στην πόρτα της, και η Κίνα είναι ταυτόχρονα ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος των ΗΠΑ από στρατιωτική άποψη αλλά και η καλύτερη εν δυνάμει αγορά τους, από οικονομική άποψη, και άρα το να 'τα χαλάσει' κανείς με την Κίνα δεν είναι καθόλου απλό), ώστε, λαμβανομένης υπόψην και της γεωπολιτικής ασημαντότητας της Β. Κορέας (πχ. δεν έχει πετρέλαιο), κάνουν το όλο εγχείρημα τόσο ακριβό και πολύπλοκο, ώστε να μην αξίζει τον κόπο, παρά τον αδιαμφισβήτητο κίνδυνο για την ειρήνη.
Την λεξη 'μαγκιες' δεν την καταλαβαινω. Εαν νομιζεις οτι εσυ αυτο που κανουμε στο Ιρακ ειναι 'μαγκιες' μαλλον δεν καταλαβαινεις την σοβαροτητα του θεματος. Και η πλακα ειναι οτι εσεις οι 'αντι-πολεμικοι' παρουσιαζεσται οτι οι ΗΠΑ δεν καταλαβαινουν ποσο σοβαρο ειναι το θεμα. Γιαυτο λοιπον ο ορος δεν ειναι καταλληλος νομιζω.
Η Κινα ναι, μαζι με Ρωσια και μερικες αλλες ειναι απο τις πιο επικυνδηνες, αλλα αυτο δεν ειναι το θεμα. Το κανεις και ακουγεται σαν να ειναι 'παιδιαστικη κοντρα' για το ποιος ειναι πιο ισχυρος. Ο ψυχρος πολεμος τελειωσε φιλε Νασσο. Σημερα οι δυναμικες ειναι εντελως διαφορετικες. Ειδικα απο τις 9/11 και μετα. Σημερα η απειλη του πλανητη ειναι ο εξτρεμισμος που οδηγει σε τρομοκρατια και τρομοκρατες. Και αυτο αρχιζει απο την κυβερνηση ενος κρατους. Γιαυτο οι κυβερνησεις των κρατων ΙΡΑΝ, ΣΥρια και αλλων πρεπει να αλλαξουν. Χτες. Οχι αυριο. Μακαρι να συμεριζοταν το παραπανω ο περισσοτερος κοσμος. Αλλα το 9/11 εγινε στην Ν.Υ οχι στο Παρισι. Εαν ηταν αλλιως θα βλεπαμε αλλιως τις παραταξεις. Αλλα ας ειναι. ΠΟτε να μην γινει ξανα ακομη και στην Κουβα. Η τρομοκρατια δεν γνωριζει εθνη. Ειναι σαν το μικροβιο. Δεν της νοιαζει ποιος εισαι και απο που εισαι. Τα 3000 ατομα που σκοτωθηκαν στις 9/11 ηταν απο 80 κρατη οπως ξερεις. Ειναι λυπηρη η κατασταση. Και εντελως επικυνδηνη. Η αλλαγη κυβερνησεων σε αυτα τα κρατη ειναι αναγκαια. Απο μονη της θα λυσει το προβλημα 100% Οχι βεβαια. Γιαυτο χρειαζομαστε και εσας και ολους μαζι να μας βοηθησουνε στο πολεμα ενεντια στην τρομοκρατια. Ο κινδυνος ειναι αμιβαιος.
Θυμάσαι που σε αυτό το Forum υποστήριζα πριν μήνες πως ο Μπους δεν θα μείνει στα όρια της εντολής του ΟΗΕ περί αφοπλισμού αλλά θα επιτεθεί ευθέως στο Σαντάμ (παρότι εσύ είχες φέρει περί του αντιθέτου το παράδειγμα της εντολής του '91) ?
Σορρυ αλλα δεν θυμαμαι κατι τετοιο. Εγω παντα ελεγα οτι ο Μπους θα μπει στο Ιρακ ακομη και εαν ο ΟΗΕ δεν παει μαζι του. Μην ξεχνας οτι εγψ αρχισα να μιλαω για αυτο το θεμα σε αυτο το φορουμ μολις πριν 2 μερες. Που το ειδες αυτο? Φερε το quote.
Εδώ λοιπόν (ελπίζω πως...) θα είμαστε και μετά από 6 μήνες, 1 χρόνο, που δεν θα έχει γίνει ευθέως τίποτε για την Β. Κορέα και οι ΗΠΑ θα προσπαθούν μέσω ΟΗΕ και διμερών κυρώσεων να λύσουν το πρόβλημα με διαφορετικό τρόπο (άντε, στην καλύτερη περίπτωση, με μια αεροπορική επιδρομή αλά-Ισραήλ, εναντίον του αντιδραστήρα), πάντως όχι με επιχείρηση 'Ιρακινή ελευθερία'.
ΟΚ, οκ μια στιγμη. Τωρα εκτος των προτερεοτητων για το πιο κρατος πρεπει να αλλαξει κυβερνηση πρωτο, τωρα εχουμε και υπωχρεωσεις και για με ποιον τροπο θα κανουμε την προσπαθεια? Μια στιγμη ρε συ Νασσο. Εσεις στην Ελλαδα ποιο νομιζετε οτι ειστε? Οι κριτες του κοσμου? Ναι μεν συνυσφερεται σχεδον μηδεν στις μεγαλες προσπαθειες του κοσμου για λυσεις τετοιων προβληματων (Κολπος το 91, Μιλοσεβιτς 98, κτλ), εχετε σκληρη κριτικη και γνωμη για τα παντα και τους παντες απο πανω. Δεν νομιζεις οτι ειναι αστειο κατι τετοιο?
Δηλαδη για να ακουσω ευχαριστω απο σενα τι πρεπει να κανω? Δε σου φτανει που παω και βγαζω καθαρματα απο την μεση? Πρεπει να το κανω και με το δικο σου προτοκολο και με το δικο σου τροπο απο πλευρας προσεγγισης της επιχηρησης?
Δηλαδη, εαν ριξουμε 5 Tomahawk πυραυλους και τον καταστρεψουμε τον αντιδραστηρα, και σταματησει η Β.Κ να εχει την δυνατοτητα να κατασκευασει και αλλες πυρηνικες βομβες τις οποιες και εσυ και εγω θε θελουμε να εχει, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ διοτι δεν εγινε οπως θες εσυ ή οι αλλοι.
Αυτο ειναι που εννοω οταν λεω οτι το προβλημα με εσας ειναι οτι δεν βλεπετε ΤΗΕ ΒΟΤΤΟΜ LINE. Αυτο που μετραει. Ξερεις αυτο το εχω παρατηρησει σε τεραστιο βαθμο οσον αφορα τον τροπο που κανουν business οι εταιριες εδω στις ΗΠΑ, σε σχεση με αυτες της Ευρωπης. Εχω πησθει οτι η πηγη αυτης της αντιληψης ειναι βαθυα χαραγμενη στο τροπο ζωης των Ευρωπαιων. Σοβαρα. Και φυσικα περναει και στον τροπο που σκεφτονται οσον αφορα την εργασια τους καθε μερα.
Απλο παραδειγμα:
'Βλεπω μια φωτια να αρχιζει στο απενταντι κτιριο και επηδει μου εμαθαν στο σχολιο να παιρνω τηλεφωνο το 100 για οτι emergency δω, δεν παιρνω τηλ την πυροσβεστικη'. Μα δεν βλεπεις καλε μου ανθρωπε απο την Ευρωπη οτι εαν παρεις την πυροσβεστικη τηλ. πρωτα, εχεις καλυτερες πιθανοτητες να σβησεις την φωτια γρηγοροτερα και εαν παρεις το 100, θα παρουν αυτοι την πυροσβεστικη ετσι και αλλιως? 'Εμενε ετσι μου εμαθαν στο σχολειο, ακολουθω το βιβλιο'.
Καταλαβες τι εννοω? Σοβαρα και δεν το λεω αυτο ως κατηγορια ή κατι τετοιο. Ειναι ετσι η κουλτουρα εκει.
Το παραπανω ειναι ενας απο τους κυριοτερους λογους του γιατι οι ΗΠΑ εχουν τοσες πολλες ισχυρες εταιριες εδω και φυσικα κατι τετοιο φερνει 1002 αλλα καλα στον τοπο. Επισης πιο βασικα, ειναι ενας απο τους κυριοτερους λογους που οι ΗΠΑμερικανοι ειναι πιο παραγωγικοι απο ολους σημερα και ηταν ετσι για πολλα χρονια τωρα.
Αυτο το λενε εδω 'Go getter'. Δηλαδη, δεν με νοιαζει what it takes, βρες ενα τροπο να πετυχεις αυτο που μετραει χωρις να σπαταλας χρονο σε λεπτομερειες.
Φυσικα τωρα σκεφτεσε. Ο ΟΗΕ ειναι λεπτομερια. Σιγουρα οχι, ομως προσπαθει επι 12 χρονια να γινει λεπτομερια σιγουρα. Και για αυτο μονο ο ΟΗΕ ειναι υπευθηνος, οχι εμεις.
Τα υπόλοιπα που λες, εσύ τα κατάλαβες, εσύ τα λες...
Μια στιγμη, μια στιγμη τωρα. Εγω διαβαζω ολο το μυνημα σου και παιρνω σοβαρα ολα τα μυνηματα σου. Γιατι ριχνεις το επιπεδο ετσι? Εαν δεν καταλαβες κατι που εγραψα, ρωτα με να στο εξηγησω, ισως να μην το εγραψα καλα, τα ΕΛληνικα οπως βλεπεις ειναι για τα μπαίρια. Γιατι κακιες?
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Επιδή κάποιος καραγκιόζης απο την ανω-κάτω Κοντοβάζαινα και που ξαφνικά ανακάλυψε τον τροχό στις ΗΠΑ μας έχει ζαλίσει με τις αγαθές προθέσεις των πατρώνων του.
Ειναι πολοστη η φορα που ευθεις προσωπικοι χαρακτηρισμοι εναντιον μου εχουν παραβλεπει (?) απο moderators και κατι τετοιο ειναι λυπηρο για το φορουμ. Εγω δεν τα παιρνω πρωσοπικα αυτα, αλλα δεν νομιζω ολοι να ειναι ετσι.
By the way, ευχαριστω για το κομπλιμαν Τακη.
Ε! τώρα να είμαστε και ειλικρινείς. Που βλέπεις εσύ τους ευθείς χαρακτηρισμούς. Δεν αναφέρεται άμεσα σε σένα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Νασσο αυτο που δεν καταλαβαινεις εσυ, ειναι οτι ολα τα παραπανω θα ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΝ αλλοζινικα και ολα αυτα που τα χαρατκηρισες ΠΡΙΝ ΤΗΣ 11 ΣΕΠΤ. 2001. Αυτο που εσεις δεν χαμπαριαζεται (εις λαικην αφου εχει ερθει το θεμα εδω) ειναι το τι εγινε πραγματικα στις 9/11. Το τι εγινα απο πλευρας ερμηνευσεις αυτων που εγιναν δηλαδη. Το τι σημενει αυτο που εγινε για το μελλον των ΗΠΑ και του κοσμου φυσικα αφου οι ΗΠΑ ειναι η μονη υπερδυναμη.
Αν ισχύουν αυτά που λες, αν η 9-11 είναι δικαιολογία για αυτά που συμβαίνουν, τότε να παρατηρήσω απλά, και με μεγάλη μου λύπη, πως είναι μια πολύ βολική δικαιολογία
Νασσο στο γραφω πιο πανω και παλι δεν το καταλαβαινεις. Δεν χρισημοποιοω το 9/11 ως συμβαν καθε αυτου για να δικαιολογησω την επιχηρηση στο Ιρακ. ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΥΣΗ και το τι σημενει για το μελλον του κοσμου του συμβαν 9/11 εννοω.
Πως να στο πω. Να ενα απλο παραδειγμα:
Σκοτωνεται σε αυτοκινητιστικο καποιος πατερας. ΟΚ. Ενα ειναι να μιλησεις για το συμβαν καθε αυτου, δηλαδη αυτο ειναι το ατυχημα και ολες οι δυναμικες πισω απο αυτο, και αλλο να ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙΣ το συμβαν για το τι σημενει για μελλον. Δηλαδη? Τι σημενει για μελλον της οικογενειας του δυστυχου. Τι σημενει που τωρα οι 2 κορες (7 και 9 ετων) δεν θα εχουν πατερα απο εδω και περα. Τι σημενει για τα παιδια (μακαρι να τους δωσει ο Θεος) αυτων των κορων. Τι σημενει για την γυναικα του, που ισως ξανα-πανρευτει σε μερικα χρονια απο τωρα, και τι σημενει αυτο ΠΑΛΙ για τις κορες.
Καταλαβαινεις οτι το συμβαν 9/11 δεν ειναι μονο αυτο που ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Αυτο εννουσα οταν στις 10/11 ελεγα, ο κοσμος αλλαξε σημερα. Και μετα πηρα τηλ. τους γονεις μου και μετακυ αλλων ειπα, 'η 17Ν εχει μηνες πια'.
Δεν θελω να ακουγομαι σαν κανενας σουπερ εξυπνος αλλα σε μενα τα παραπανω φανηκαν ξαστερα οπως επισης και για αυτα που γραφω για το μελλον απο εδω και περα. Σιγουρα καποια απο αυτα θα ειναι 100% λαθος. Απλως ευχομαι ολα τα κακα να ειναι λαθος και ολα τα καλα σωστα.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
2.Η ερμηνεία των γεγονότων εκ των υστέρων,όπως βολεύει,είναι υποκρισία (βλ.ΟΗΕ που οι ΗΠΑ δεν πληρώνουν ούτε τις εισφορές τους).
Αλλα μια ζωη βγαζουν το μεγαλυτερο φυδι απο την μικροτερη τρυπα και δεν ζητανε μια αλλα ουτε και δεχονται ενα ευχαριστω. ΟΚ. Να λεμε ολη την ιστορια. Χρωσταμε ναι. Εσυ μιλα για τα χρεωστουμενα. Μην μιλας για τον ενα Μιλοσεβιτς μειων που εχει ο κοσμος και ενα Σανταμ μειων και την απελευθερωση του Κουβέιτ και την ευκαιρια που δοθηκε στην Ν. Κορεα να ειναι σημερα απο τις πιο δυνατες οικονομιες στον πλανητη με 3 αυτοκινητοβιομηχανιες (ναι δεν ειναι 100% δικες τους πια αλλα καταλαβαινεις τι θελω να πω), με την αλλαγη 'στυλ' κυβερνησης στην Ιαπωνια που ακομη και τωρα που περνανε την χειροτερη οικονομικη recession ολων των εποχων ειναι ακομη η 2η μεγαλυτερη οικονομια στον κοσμο, και και και. Εσυ μιλα για τα χρεωστουμενα στον ΟΗΕ.
Ειπαμε. Ανικανοτητα να δουμε το BOTTOM LINE....στο φουλ!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Εγω σταματάω εδω,γιατι κρινω οτι η συνέχεια δεν εχει να προσφέρει τίποτα!Λυπαμαι που νιωθεις κατι τετοιο διοτι εγω νομιζω το αντιθετο. Η συζητηση του θεματος εδω και 3 μερες τωρα εδω, μου εδωσε να καταλαβω ακομη καλυτερα του πως σκεφτεσται και σιγουρα εδωσε και σε εσας το πως σκεφτομαι εγω. Τι καλυτερο απο την αποκτηση εμπειριων ΚΟυκ? Ε? Δεν ειναι καλο πραγμα οι εμπειριες?
Μονο κάποιες παρατηρήσεις:
1.Η αλαζονεία δεν βοήθησε ποτέ κανέναν.Συμφωνω.
3.Η ψευδαίσθηση της κατοχής της απόλυτης αλήθειας δείχνει ανωριμότητα, ημιμάθεια και φανατισμό.
Μολις πιο πανω εγραψα στον Νασσο οτι εμεις δεν ειναι δυνατον να ξερουμε ολη την αληθεια ως απλοι πολιτες. Αρα δεν μπορει να ξερουμε ποια χωρα ειναι προτερεοτητα.
4.Η αντιμετώπιση θεμάτων και απόψεων 'αφ΄υψηλού' δείχνει υπεροψία.
Σωστα. Να μην την μπερδευουμαι ομως με την ξερη/χωρις πολιτικολογηση 'περιγραφη των ομων facts'. Εαν ο ΟΗΕ απετυχε, δεν ειμαι εγω ο υπεροπτης που μπαινω στο Ιρακ με αλλες χωρες για να προστατεψω εμενα και τον υπολοιπο κοσμο που θα ειναι στο στοχαστρο του Σανταμ αυριο. Ειναι θεμα ερμηνευσης.
5.Η Ιστορία επαναλαμβάνεται.Δυστυχώς η επανάληψη είναι συνήθως φάρσα.
Δεν εχω ιδεα πως μπορεις να ξερεις τι γινετε με την ιστορια. Εαν ειναι ετσι, τοτε ξερουμε τι θα γινει τα επομενα χρονια.
Και επηδει δεν σε βλεπω τον πιο πλουσιο ανθρωπο στον κοσμο, αμφιβαλω οτι ξερεις τι λες με το παραπανω.
6.Τα μεγαλύτερα εγκλήματα της Ανθρωπότητας έγιναν εν ονόματι του Λαού.
Ακουγεσαι σαν 'σοφος'
7.Η Ιστορία γράφεται πάντα απο τους νικητές.
Ακουγεσαι σαν ποιητης
8.Η προπαγάνδα εχει μόνο βραχυπρόθεσμα οφέλη αν δεν στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα.
Σιγουρα.
9.Ο λαός κινείται με βάση την φιλοσοφία του όχλου.
Και το αποτελεσμα αυτου ειναι η ποιοτητα του ηγετη.
10.Απο πίττα που δεν τρώς τι σε μέλλει κι αν καεί!!!
Τωρα ακουγεσαι σαν 'σοφος Νεο-Ελλην'
Ειλικρινά λυπάμαι!Αλλα εχω σοβαρώτερα πράγματα να κάνω!!
Λυπαμαι που λυπασαι Κουκ.
-
Ο χρήστης kilo έγραψε:
Επιδή κάποιος καραγκιόζης απο την ανω-κάτω Κοντοβάζαινα και που ξαφνικά ανακάλυψε τον τροχό στις ΗΠΑ μας έχει ζαλίσει με τις αγαθές προθέσεις των πατρώνων του.
Ειναι πολοστη η φορα που ευθεις προσωπικοι χαρακτηρισμοι εναντιον μου εχουν παραβλεπει (?) απο moderators και κατι τετοιο ειναι λυπηρο για το φορουμ. Εγω δεν τα παιρνω πρωσοπικα αυτα, αλλα δεν νομιζω ολοι να ειναι ετσι.
By the way, ευχαριστω για το κομπλιμαν Τακη.
Ε! τώρα να είμαστε και ειλικρινείς. Που βλέπεις εσύ τους ευθείς χαρακτηρισμούς. Δεν αναφέρεται άμεσα σε σένα.
Οχι βεβαια. Απλως με κανει quote. Ασε ρε Κιλο
-
Στο τελος παλι εδω θα ειμαστε ολοι, παλι αγαπημενοι. Το συμβαν θα ερθει, θα περασει και ολα θα ειναι μια χαρα στο τελος. Και πολλοι θα δουν οτι πολλα απο αυτα που στεναχωριοντουσαν δεν εγιναν ποτε και μαλιστα κατεληξαν και καλυτερα, μερικοι δεν θα παραδεχθουν τιποτε ποτε οσο εφμανες και εαν ειναι, ομως για αυτοκινητα θα μιλαμε παλι στο τελος με τον ιδιο ενθουσιασμο που το καναμε παντα.
-
Βέβαια... Βομβαρδίστε, σκοτώστε, σφάξτε, ισοπεδώστε, στο τέλος πάλι για λαμαρίνες, μπουλόνια και ρόδες θα μιλάμε και θα'μαστε μονιασμένοι, χουντικοί, φασίστες, νεοναζί και κορόιδα μαζί.
-
Οι Τουρκια εχει απο τους πιο ικανους πολιτικους της Δυσης, οπως και στρατηγους με πολιτικες ικανοτητες. Αυτο εχει αποδηχθει μυριες φορες τα τελευταια 25 χρονια.
Βέβαια, και μάλιστα με τον ΗΠΑμερικανικό κυνικό τρόπο:
Κύπρος
Κουρδιστάν
Ίμια
Βίαιη καταστολή αντιφρονούντων
Θανατική ποινή
Απαγόρευση της Κουρδικής γλώσσας
Σφαγή Κούρδων αμάχωνΣας αντιγράφουν πολύ καλά.
-
Το έξυπνο είναι ότι για τους ΙΡΑΝΟΥΣ μία τέτοια εξέλιξη είναι ένα
win-loss σενάριο γιατί έχουν Κουρδική μειονότητα αλλά από την άλλη
δεν θα έλεγαν όχι στο εναγκαλισμό τους με τα αδέλφια τους στο Νότιο
ΙΡΑΚ.Οι Ιρανοι δεν εχουν τιποτε να κερδισουν απο τιποτε οσον αφορα την κατασταση. Η σειρα του Ιρανου καθεστοτως ειναι αμεσως μετα. Οι μερες τους ειναι επισης μετρημενες. Του καθεστοτως, ξαναγραφω.
Ο Χαμενεΐ είναι μετριοπαθής και προσπαθεί να φέρει τη χώρα του πιο κοντά στον εκδημοκρατισμό, ευνοώντας και προωθώντας αλλαγές επί το προοδευτικότερον, συχνά δυσαρεστώντας τους θεοκράτες νοσταλγούς του Χομεϊνί, αλλά διατηρώντας παράλληλα τις ισορροπίες στον κοινωνικό ιστό της χώρας. Δηλαδή, προσπαθεί να πάρει από το χέρι τον Ιρανικό λαό και να τον οδηγήσει στο μέλλον, επιτρέποντάς του να διαμορφώσει τη νέα του ταυτότητα όπως εκείνος νομίζει και σύμφωνα με τα ήθη και τα έθιμά του, χωρίς να διαρραγούν οι δεσμοί με το παρελθόν.
Ανατροπή του Χαμενεΐ θα σημάνει οπισθοδρόμηση και επιβολή δικτατορίας. Άλλωστε, το'χουν συνήθιο οι ΗΠΑ να επιβάλλουν και να υποστηρίζουν δικτατορίες. Αυτό μας δείχνει η ως τώρα πορεία τους. Γιατί να πιστέψουμε έστω και για ένα κλάσμα της στιγμής ότι τώρα, με έναν θρησκόληπτο, ανελεύθερο, διορισμένο, απατεώνα, αρχιψεύταρο και ψυχοπαθή στο τιμόνι, θα μας δώσουν καλύτερα δείγματα;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Άγη, αυτό επιβεβαιώνει αυτό που σκεφτόμουν, ότι ο Πάουελ σύρθηκε σε όλην αυτήν τη διαδικασία. Τον θεωρώ αρκετά σώφρονα και δεν πιστεύω ότι από μόνος του θα ξεκίναγε κάτι τόσο χοντρό.
Οταν ένας πολιτικός διαφωνεί με την κυβέρνηση στην οποία είναι μέλος σε κάτι τόσο σημαντικό, παραιτείται. Οπως ο Ρόμπιν Κουκ. Εδώ το κάνουν κατώτεροι διπλωμάτες, δεν θα έπρεπε να το κάνουν υπουργοί ? Αλλιώς είναι απλά συνένοχοι.
Αυτά όσο συμπαθής και να είναι ο Πάουελ.
Και αυτά σε χώρες όπου φαίνεται να δουλεύει η πολιτική ευθύνη. Οχι βέβαια στην Ελλάδα
Τι να κάνουμε βρε Νάσο, η καρέκλα είναι γλυκιά... Σκέφτηκε λοιπόν 'όχι και να μου φάει τη θέση η Κοντολίζα' και συνέπραξε. Και ναι, είναι συνένοχος.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Είμαι σίγουρος ότι αν γινόταν εκλογές σήμερα δεν υπάρχει περίπτωση να κέρδιζε ο Μπους.
Γιατί τώρα είναι εκλεγμένος μετά από τόσες αλχημίες στην Φλώριντα...?
Είναι πολλά τα λεφτά Άρη...
-
Ακόμα περιμένω όμως τους νεοναζί (δηλαδή τους υποστηρικτές των τρομοκρατικών επιθέσεων των ΗΠΑ κατά άλλων χωρών, παρά τη ρητή αντίθεση του ΟΗΕ) να μου παρουσιάσουν έστω και μία απόδειξη ότι οι επιθέσεις και μεθοδεύσεις των ΗΠΑ ωφελούν τον πλανήτη.
-
Λοιπόν...
ΗΠΑ = ΤΑΛΙΜΠΑΝ.
Γιατί;
Ιδού:
Ένα αρχαίο ανάκτορο που λειτουργούσε ως μουσείο μετατράπηκε σε ερείπια.
Έτσι σέβεστε τον πολιτισμό πλανητόμπατσοι;
Είναι και τα μουσεία 'στρατιωτικοί στόχοι'; Αλλά ΒΕΕΕΕΕΕΕΕΕΒΑΙΑ, η Ιστορία και η γνώση του παρελθόντος βλάπτουν, καθώς για τον ΗΠΑμερικανικό ΑγγΣος και για την παπιομιλιά που θέλουν να μας επιβάλουν 'Η ΑΓΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ'.
-
Αυτές οι μέρες αποδεικνύουν ότι μοναδικοί τρομοκράτες είναι οι Αμερικανοί.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν λέει αυτό. Λέει πως αποκλείεται να αποκτήσει πυρηνικά για 1000 λόγους. Διότι δεν έχει ουράνιο. Διότι δεν μπορεί να βρει ουράνιο (επ΄ αυτού τα πλαστά έγγραφα). Διότι δεν έχει αναπαραγωγικό αντιδραστήρα, δεν μπορεί να κρύψει έναν (όπως μπορεί ενδεχομένως μερικές βόμβες με VX), ούτε και να φτιάξει έναν, μόλις πάει να το κάνει θα βαρέσουν όλα τα alarms. Για 1000 λόγους. Διάβασε ξανά τι είπε ο Ελ Μπαραντέι.
Τα πλαστά έγγραφα δεν έγιναν από τις ΗΠΑ. Δεν είπα πως έγιναν. Είπα πως το FBI και η CIA δεν κατάλαβαν (???? !!!!) πως ήταν πλαστά, πως επέτρεψαν στους Μπους και Πάουελ να τα αναφέρουν και να τα χρησιμοποιήσουν (ο Πάουελ) ως επιχειρήματα για να πείσουν το Συμβούλιο Ασφάλειας, με αποτέλεσμα, face it, να τίθεται σε αμφιβολία το σύνολο των σχετικών στοιχείων που παρουσιάσθηκαν. Αλλά και πάλι. Αν εξαιρέσουμε τα πλαστά έγγραφα. Ποιά άλλα στοιχεία συνηγορούν υπερ της πυρηνικής δυνατότητας του Ιράκ ? Ο Ελ Μπαραντεί τι λέει για αυτά ?
Σορρυ Νασσο. Για μενα ο Προεδρος και η κυβερνηση ειναι ο Προεδρος Μπους και η ΗΠΑΜερικανικη κυβερνηση. Δεν χρειαζομε κανενα Αλ Μπαραντει (και ουτε εσυ χρειαζεσαι) να μου/σου υποδηξει ποια ειναι ΤΑ στοιχεια και ποια ειναι τα ΟΧΙ στοιχεια.
Προσεξε, δεν σημενει το παραπανω οτι δεν μου κεγετε καρφι για τον ΟΗΕ. Αλλα. Οταν ο Ελ Μπαραντει και η δικη μου κυβερνηση, διαφωνουν, δεν υπαρχει ουτε ΜΙΑ στο ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΟ, απο την στιγμη που αναγνωριζω αυτη την κυβερνηση (των ΗΠΑ), να πιστεψω τον Αλ Μπαραντει. Και να παρω το μερος του. Και οπως ξερεις δεν μιλαμε για κυβερνηση του κ@λου ή για κρατος του κ@λου που δεν ξερει τι λεει οταν το θεμα ερχεται σε πυρηνικα και high tech τετοια θεματα. Εμεις εχουμε ατομα που ξερουν καλυτερα απο τον καθε Αλ Μπαραντει για το τι περνει για να κατασκευαστει μια τετοια βομβα (δεν χρειαζεται να σου υπενθυμισω ποιος ηταν πρωτοπορος σε αυτα), και μαλιστα πανω απο αυτο, εχουμε ΠΟΛΥΥΥΥΥ καλυτερους ελεγκτες, μυστικους και μη απο αυτους του ΟΗΕ.
Ξαναλεω. Οι ΗΠΑ και ο ΟΗΕ συμφωνουν 100% τις πιο πολλες φορες για τετοια σοβαρα θεματα. Παραδειγμα το 1990. Ομως οταν δεν συμφωνουν, τοτε εγω καλουμε να παρω θεση.
Εσυ να με κατηγορησεις οτι δεν παιρνω/διαλεγω την σωστη θεση/μερια, ειναι τουλαχιστον αδικο απο μερος σου κατι τετοιο, οταν παιρνω την θεση της κυβερνησης μου. Δεν νομιζεις?
Σκεψου λιγο. Σκεψου το θεμα σφαιρικα και σκεψου τι εχουν κανει οι ΗΠΑ τα τελευταια 100 χρονια για την Δυση.
Μπορώ να σου απαριθμήσω πολλά καλά. Και πολλά κακά. Εσύ, μπορείς το δεύτερο ?
Βεβαιως μπορω. Μολις πιο πανω σου εγραψα 'λαθη εχουν γινει πολλα στο παρελθον....'. Τι νομιζεις οτι ειμαι της εντυπωσης οτι οι ΗΠΑ ηταν αλανθαστες παντα? Εγω ειμαι αυτος που εγραψα οτι εσεις ειστε αυτοι που νομιζετε οτι οι ΗΠΑ ειναι Θεος. Αλλα για καποιο λογο μολις καταλαβα οτι το νομιζετε αυτο ΜΟΝΟ οταν μιλατε για αρνητικα θεματα. Οπως θεματα καταστροφης. Εαν ειναι να σκοτωσουμε καποιον, μας εχετε για Θεους δηλαδη. Οταν μιλαμε για αλλα θεματα, ειμαστε ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ. Ακομη και για τα αυτοκινητα ετσι νομιζουν στην Ευρωπη. Ακου να δεις. Η Τζι Εμ και Φορν own the auto world και ακου τι ακουω. Αρα μιλαμε για αντιληψη, μιλαμε για κουλτουρα ειναι το θεμα. Μονο για την αληθεια δεν ειναι το θεμα. Για ολα τα αλλα ειναι.
Μην παρασυρεσαι. Δεν αλλαξαμε ξαφνικα. Τα ιδια ατομα ειμαστε, τα ιδια 'πιστευω' εχουμε. Ο Σανταμ ειναι ο κακος της υποθεσης.
Φοβάμαι πως σε αυτή την υπόθεση είμαστε μεταξύ δύο κακών
Μην στεναχωριεσαι Νασσο. Στεναχωριεσαι too much για τους λαθος λογους. Ξερω ακριβως πως νιωθεις. Και εγω ετσι νομιζα οταν ζουσα στην Ελλαδα. Νομιζα οτι τα πυρηνικα των ΗΠΑ και της ΕΣΣΔ θα καταστρεψουν τον κοσμο μια μερα. Σου λεω, οι ανθρωποι εδω ειναι στην σωστη πορεια. Τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα απο οτι νομιζεις. Ο Προεδρος ουτε διαβολικος ειναι, ουτε τον κοσμο θα χαλασει. Take my word for it (και ας μην τον νομιζεις ως σοβαρο - τι να κανω, αυτο ειναι το περισσοτερο που μπορω να σου πω).
Ναι για πες σε παρακαλω αγαπητε Νασσο, ποιος αδιαφορησε? Εσυ τι εκανες για την χρηση χημικων εναντια του Σανταμ το 88? Η Ελλαδα τι εκανε? Τολμας να κατηγορεις εμας και ολους τους αλλους που δεν εκαναν τιποτε, με τι 'πισηνη'? Να μιλαμε ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΒΑΣΗ πριν κατηγορουμε. Δεν νομιζεις?
Δεν κατάλαβες! Εγώ το Σαντάμ δικτάτορα και μακελάρη τον ήξερα τη δεκαετία του '80, δικτάτορα και μακελάρη τον ξέρω και τώρα. Τα χημικά κατά των Κούρδων τα καταδίκασα τότε, τα καταδικάζω και τώρα. Οι ΗΠΑ είναι που τον είχαν στα όπα-όπα το '80, έκαναν τα στραβά μάτια στα χημικά κατά των Κούρδων (για να μην πω πως τα είχαν πουλήσει οι ίδιοι) και τώρα θυμήθηκαν πως είναι δικτάτορας και μακελάρης.
Συνεπώς εγώ μιλαώ με την ίδια βάση και εσύ όχι...
Νασσο, ξερεις πως ακουγεται το παραπανω. Ετσι: Ερχομαι εγω και σου λεω 'Γιατι καθεσε και κανεις εμποριο με τους Γερμανους? Δεν θυμασαι το 1940-44?' Βλεπεις ποσο γελοιο ειναι κατι τετοιο? Οι ΗΠΑ δημοσια ειχαν ουδετερη σταση στον πολεμο Ιραν-Ιρακ. Ομως ναι ειναι αληθεια οτι υποστηριζαν τον Σανταμ κρυφα. Σωστα ομως. Το Ιραν τοτε ηταν μεγαλυτερη απειλη για την περιοχη απο οτι το Ιρακ. Σημερα τα πραγματα ειναι εντελως διαφορετικα. Τι ειδους επιχειρηματολογια ειναι αυτο που να λεει 'εαν πηρες το μερος του Σανταμ τοτε, πρεπει να το παρεις και τωρα'. Βλεπεις ποσο αστειο ακουγεται κατι τετοιο, οταν στο λεω αλλιως? Φανταζεσαι να βοηθουσαν οι ΗΠΑ τον Σανταμ σημερα και να του πωλουσαν πλουτωνιο? Αν ειναι δυνατον Νασσο.
Αυτο ειναι ακριβως που προσπαθουν οι ΗΠΑ και ο Προεδρος να περασουν ως ΜΥΝΗΜΑ στον υπολοιπο (γραφειοκρατικο) κοσμο! Ποιο δηλαδη?
Σου ειναι δεκτο (και με το ζορι απο και αυτο ειναι ακομη πιο λυπηρο) ο Σανταμ πρεπει να τιμωριθει για την χρισημοποιηση χημικων και βιολογικων ΕΠΗΔΕΙ ΤΑ ΧΡΙΣΗΜΟΠΟΙΗΣΕ ΗΔΗ! Ακου να δεις τροπος σκεψης. Νασσο αυτος ο τροπος σκεψης ειναι επικυνδηνος για την σταθεροτητα του κοσμου σημερα. Εσυ, με την δικη σου λογικη, και ποσοι αλλοι στην Ευρωπη και αλλου, θα περιμενετε να κατασκευασει ο Σανταμ πυρηνικα, ΝΑ ΤΑ χρισημοποιησει ΠΡΩΤΑ, και μετα ΙΣΩΣ και με το ζορι θα μου πεις....
Ούτε μου είναι δεκτό, ούτε βέβαια 'με το ζόρι' (που το ξέρεις ήθελα να ΄ξερα )
Νασσο, σορρυ δεν το εγραψα καλα. Το 'με το ζορι' πηγε στον τροπο που παραδεχθηκες το παραπανω. Τελος παντων δεν αλλαζει το νοημα.
Ούτε μου είναι δεκτό, ούτε βέβαια 'με το ζόρι'
Απαράδεκτο είναι.
Επιτελους συμφωνουμε και σε κατι βασικο.
Οπως απαράδεκτο είναι που έχουν χημικά και βιολογικά όπλα και οι ΗΠΑ (ή δεν έχουν ?)
Ναι εχουν. Και? Μην μου πεις οτι ειναι το ιδιο να εχουμε εμεις τετοια οπλα με το να τα εχει ο Σανταμ ετσι? Πλιζ μην με φερεις στην θεση να σου εξηγησω την διφορα και πως αυτα τα οπλα (η απειλη αυτων δηλαδη) σωσανε τον κοσμο απο τον Κουμουνισμο και χιλια δυο αλλα κακα. Ετσι Νασσο. Δεν χρειαζεται ετσι?
Αλλά δεν κρίνω πως δικαιολογείται ένας προληπτικός πόλεμος επειδή έχει τα όπλα αυτά. Πες με γραφειοκράτη, αλλά η έννοια της τιμωρίας της πρόθεσης εγκλήματος δεν υφίσταται στην παγκόσμια νομολογία.
Νασσο δεν μιλαμε εδω για ενα εγκληματια που το χειροτερο που ειναι ικανος να κανει με αυτα τα οπλα ειναι να σκοτωσει 5 ατομα. Καταλαβαινεις τι μπορει να κανει ενα μικρο πυρηνικο οπλο down town Manhattan (ή Αθηνας)? Με αλλα λογια η υποθεση εδω ειναι εξαιρεση λογου της καταστροφικης δυναμης του οπλου. Δεν εχουμε την πολυτελεια να περιμενουμε ο Σανταμ να υποκυψει στην χρισημοποιηση του οπλου πρωτα.
Και ετσι να ηταν, ο Προεδρος Μπους του ζητησε να φυγει και του εδωσε 48 ωρες. Και εαν τον πιανανε δεν θα δικαζοταν για χρισημοποιηση πυρηνικων αλλα χημικων και ολων των αλλων που εκανε. Αρα? Που το παρανομο. Το θεμα ειναι απλο και το bottom line ειναι το εξης: Δεν μπορει ο υπολοιπος ελευθερος κοσμος να εχει εμπιστοσυνη στον Σανταμ με τα οπλα που σχεδιαζε και σχεδιαζει να παρεχει καποτε. Ακομη και σημερα οπως ειναι δεν μπορεις να τον εχεις εμπιστοσυνη. 10 μερες πριν, ανακαλυψαν 120 πυραυλους που δεν επρεπε να ειχε. Ακομη και ο ΟΗΕ δεν μπορει να το αρνηθει αυτο. Δηλαδη μετα απο τετοια τεραστια πιεση που δεχθηκε τους τελευταιους μηνες, ΠΑΛΙ ψεματα ελεγα. Φαντασου για τι αλλο λεει ψεματα. Εσυ πως μπορεις να εμπιστευτεις το μελον του κοσμου, της οικογενειας σου σε μια τετοια απειλη? Σορρυ, εγω δεν μπορω. Βγαλτον εξω αμεσως. Χτες μαλιστα. Εσυ κατσε εκει να καλεις το τι λεει το ταδε clause και τι λεει το αλλο. ΟΚ παμε στα δικαστηρια εαν θες. Αφου βγει ο Σανταμ ομως.
Κανενας απο εμας δεν ειναι επικυνδηνος και κανεις απο εμας δεν θα σκεφτοταν να εκανε κακο σε καποιον αλλο. Οπως και ο Ελληνικος λαος ως εθνος γενικα. Ειναι απο τους πιο harmless λαους κατα την γνωμη μου και μπραβο τους.
Αυτή η γενίκευση κάπως ρατσιστική μου ακούγεται. Δηλαδή υπάρχουν 'πολεμοχαρείς' λαοί και 'harmless' λαοί
Υπαρχουν πολεμοχαρεις κυβερνησεις που περνανε αυτην την κουλτουρα και στον λαο τους. Τελοιο παραδειγμα ο Βορεια Κορεα. Ξερεις ποσο πλυθησμο εχει η Β.Κ? Ξερεις ποσο στρατο εχει? 4 μεγαλυτερο απο τον δικο μας σε αριθμο. Βλεπεις τις παρελασεις που κανουν? Ντροπιαζουν ακομη και αυτες του Χιτλερ. Εγω οταν συγκρινω την ΕΛληνικη κουλτουρα με αυτη της Β. Κορεας, λεω οτι οι Ελληνες ειναι 1 εκκατομυριο φορες πιο ανθρωποι απο αυτους. Λυπαμαι εαν εσυ δεν το βλεπεις κατι τετοιο.
Καταλαβαινεις τι εννοω Νασσο? Οταν μιλαμε για πυρηνικα, δεν εχουμε την πολυτελεια να περιμενουμε να χρισημοποιηθουν πρωτα, ΟΥΤΕ ΚΑΝ εχουμε την πολυτελεια να δουμε την ολοσχερη κατασκευη αυτων.
Οταν μιλάμε για πυρηνικά, κάνεις ό,τι έκαναν και οι Ισραηλινοί το '81. Δεν κάνεις ένα πόλεμο για να διώξεις τον ηγέτη της χώρας. Τον πόλεμο τον κάνεις για άλλους λόγους.
Το εκαναν οι Ισραηλινοι το 81? Ποιο απο ολα? Πως δηλαδη θα μπορουσαμε να βγαλουμε τον Σανταμ?
Πρεπει να τον σταματσησεις τον δικτατορα (διοτι ενα ειναι να εχει πυρηνικα ο Σιμητης και αλλο ο Σανταμ), ΠΡΙΝ καν προσπαθησει.
Φαντάζομαι τα ίδια θα λες για τον Μουσάραφ, δικτάτορα του Πακιστάν! Ή μήπως οι Πακιστανοί είναι 'harmless' λαός ? (50 χρόνια πόλεμο με την Ινδία κάνουν. Και ήταν και τα πρώτα φιλαράκια του Μπιν Λάντεν (σαν να τον ξεχάσατε αυτόν...), μέχρι που είδαν πως το συμφέρον τους ήταν αλλού).
Ο Μουσαραφ ειναι υπο ελενγχο φιλε μου Νασσο. Μην κανεις πως δεν τον βλεπεις. Ο Μοχαμεντ, ο CEO της Αλ Καιντα πιαστηκε στο Πακισταν. Εχουν βοηθησει 100 φορες μεχρι τωρα απο τις 9/11. Ο Μουσαραφ ειναι εκει σημερα για να καλμαρει τα πνευματα διοτι η χωρα ειναι ανικανη να εχει δημοκρατικες εκλογες. Σιγουρα κατι τετοιο ειναι λυπηρο. Ομως ο Μουσαραφ εχει δηξει σιγουρα οτι ειναι φιλο-ΗΠΑμερικανος και αυτο μου φτανει. Για τωρα.
Αντι να πεις: μπραβο σε ολες αυτες τις χωρες που βοηθησαν στην εκτονωση της κρισης, καθεσαι και χυνεις δηλιτηριο, αντι-ΗΠΑμερικανικου τυπου. Πες και κανα καλο. Οσο και αντι-ΗΠΑμερικανος και εαν εισαι, δεν ειναι δυνατον να μην βλεπεις ουτε ενα καλο των ΗΠΑ, για τον κοσμο.
Ποιός το είπε αυτό ? Δεν βλέπω καλό των ΗΠΑ σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση. Καλά των ΗΠΑ γενικά μπορώ να σου πω χιλιάδες. Δεν θα το κάνω όμως σε αυτή τη φάση, διότι αυτό που συμβαίνει τα σκιάζει. Κακά τα ψέμματα.
ΟΚ Νασσο. Νομιζω οτι υπερβαλεις και κανεις λαθος και ειμαι σιγουρος οτι και εσυ ευχεσαι να βγεις λαθος στο τελος. Τοτε συμφωνουμε. Και αυτο ειναι καλο στο τελος. Εδω θα ειμαστε ολοι μας. Πρωτα ο Θεος. Εδω θα ειμαστε.
Το εαν τα πυρηνικα ειναι κακα ή καλα εξαρτατει απο αυτους που εχουν το δακτυλο στο START BUTTON. Τελοιο παραδειγμα ΗΠΑ/ΕΣΣΔ. Ειμασταν με το δακτυλο στο σταρτ μπατον επι δεκαετιες οπως ξερεις και με την κριση στην Κουβα τα πραπγματα ειρθαν στο οριο. Ομως στο τελος, τα πυρηνικα εμειναν στις αποθηκες και το θεμα ΗΠΑ/ΕΣΣΔ τελειωσε ειρηνικα και με happy ending. Το ιδιο μεχρι τωρα και με το Πακισταν/Ινδια.
Τελείως καιροσκοπική θεώρηση της ιστορίας. Δηλαδή όταν είχε το δάκτυλο ο Μπρέζνιεφ ήταν καλός ? Για ρώτα τους γονείς των συμπατριωτών σου, να δούμε αν συμφωνούν...
Σορρυ δεν καταλαβαινω τι εννοεις εδω. Σιγουρα δεν ηταν καλος για τις ΗΠΑ, ομως στο τελος τι εγινε. Βρε σταματα να βλεπεις τα παντα εκτος απο αυτο που μετραει! Ακομη και στην περιπτωση που μιλαμε για Ιστορια (στο παρελθον δηλαδη) ακομη ΚΑΙ ΕΚΕΙ εσαι ανικανος να δεις αυτο που μετραει στο τελος. Βρε τελειωσε ο ψυχρος πολεμος? Ειναι ο κοσμος σημερα (ακομη και με τις απειλες των τρομοκρατων) πιο ασφαλεις απο πυρηνικη καταστροφη? Η Ρωσσια που παει να γινει ενα με την Δυση ειναι καλο? Για εσενα και μενα? Οι αλλες χωρες που ελενχε η Ρωσσια (ως ΕΣΣΔ), Πολώνια, Ουγγαρια, κτλ το Ανατολικο Μπλο, ειναι σε καλυτερη θεση σημερα απο ποτε? Ενα γινεστε με αυτες και εσεις με την ΕΕ και καλα κανετε. ΜΟνο καλο θα φερουν αυτες οι κινησεις. ΑΥτο εινα μου μετραει μετα απο τα 'ποιος ειχε ποια κουμπια σε ποιο δακτυλο'. Κολα εσυ στα αλλα και ας ειναι το τελος της ιστοριας happy ending. Αυτο μου λες.
Νασσο οπως ειπα. Κοιτα το bottom line. Μην πολιτικοποιεις αυτο το τοσο σοβαρο θεμα. Κοιτα αΥτο που μετραει στο τελος. Και αυτο ειναι οτι ο Σανταμ πρεπει να σταματησει, οχι να διευθηνει το Ιρακ, αλλα να διευθηνει περιπτερο. Και εκει ακομη, επικυνδηνος ειναι. Εαν το κανει ο ΟΗΕ ή οι ΗΠΑ, πρεπει να ειμαστε χαρουμενοι που η κατευθηνση ειναι προς τα εκει. Ενα καθαρμα λιγοτερο για τον κοσμο. Πρεπει κρασυ αν πινουμε μονο και μονο για αυτο.
Λυπάμαι. Δεν μπορώ να ακολουθήσω τη λογική του 'ένα κάθαρμα λιγότερο'. Τη θεωρώ 'καουμπόικη'. Και στις καουμπόικες ταινίες συνήθως πεθαίνουν οι Ινδιάνοι.
Οπως ειπα. Αφηνουμε αυτο που μετραει και κοιταμε τα χαρτια και μετραμε τις υπογραφες. Ενα καθαρμα λιγοτερο ειναι σιγουρο οτι ειναι καλο για ολους μας. Το να μην το παραδεχεσαι, ειναι λυπηρο και μας καθιστερει κατι τετοιο. Μας=κοσμος. Αλλα ευτυχως που υπαρχουν και καποιο που εχουν τα μεσα και την ικανοτητα και λογικη να βλεπουν το bottom line και να δρουν. Τα λογια περιτεουν εις την 24η δυναμη ειναι το σλογκαν. Ωρα για δραση.
-
Καλά θα κάνουν επιτέλους οι Αμερικανοί νεοναζί να μη γενικεύουν. Δεν έχουν τη συναίνεση των λαών, δεν έχουν καμία νομιμοποίηση από τον ΟΗΕ, παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και, συνεπώς, ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ.
Αρκετά με τις αηδίες.
-
Eidate kati 'apeleutheromenous' amaxous sta nosokomeia tou Iraq;
Me kati'apeleutheromena'egaumata kai'apeleutheromenous'akrotiriasmous;
Zhtw i'apeleutherosi'tou Iraq,zhtw kai stous'apeleutherotes'p.s. sorry gia ta greeklish alla to pc mou den kserei Ellinika.
-
Aπευθύνομαι σε όλους όσους εξέφρασαν την επιθυμία να διωχθεί ο gavriil από τον φιλόξενο αυτό χώρο. Σας πληροφορώ ότι τέτοιες αντιδράσεις με βρήσκουν αντίθετο για τους εξής λόγους:
1ον το αυτονόητο δια ημάς δικαίωμα να έχει ο καθένας την γνώμη του και να μην φοβάται να την εκφράσει. (κάτι που είναι αδιανόητο σε κάποιες χώρες έχοντας σαν αποτέλεσμα τις συλλήψεις 1000!!! διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τον πόλεμο. Σαν Φραντσίσκο)
2ον Ο gavriil θεωρώ ότι παρά τη θέλησή του μας κάνει τεράστιο καλό, ειδικά αυτές τις μέρες, με τα 'επιχειρήματά' του, διαλύει και την τελευταία ρανίδα αμφιβολίας που ενδεχομένως είχαμε για τους λόγους της εισβολής. Παρατηρήστε πώς ο τρόπος σκέψης του, που αντικατροπτίζει τα γεράκια (μάλλον κότες) της ουάσιγκτον, ένωσε τόσους πολλούς σε αυτό το φόρουμ. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα των Ελλήνων είναι η έλλειψη ενότητος που μόνο υπό συγκεκριμένων συνθηκών επιτυγχάνεται, ο gavriil το πετυχαίνει αυτό, μέρα με την μέρα μας κάνει όλο και μεγαλύτερο καλό. Είναι ο φάρος που μας προειδοποιεί ότι αν πλησιάσουμε θα πέσουμε στα βράχια. Ποτέ δεν πρέπει να σβήσει αυτός ο φάρος, πρέπει πάντα να ξέρουμε που είναι τα βράχια για να τα αποφεύγουμε. Ευχαριστούμε για το 'φως' συνέχισε το 'έργο' σου.
ΓΕΝΙΚΩΣ!!!