-
Ο χρήστης kirimis έγραψε:
Think again... χαρις σε αυτο το design καταφερε και εκλεισε η γραμμη παραγωγης του Avantime!!! Χαρις σε αυτο το design τους βγηκε ξυνο το Vel Satis και τωρα το Megane. H αληθεια ειναι πως βουλιαζουν στον βουρκο με τις τελευταιες επιλογες σχεδιασμου (δεν ειναι οι μονοι).
Οι εταιριες που εχουν ακολουθησει τις καθαρες απλες γραμμες (Audi, VW, Skoda, Opel...etc) αλλα και το επιθετικο στυλακι (Alfa Romeo, Mazda... etc), ειναι και αυτες που πανε καλα και εχουνε αποδοχη.
Αυτό δεν το ήξερα!
Τελικά τι μία παραπονιόμαστε ότι δεν υπάρχουν πρωτότυπα αυτοκίνητα και ότι όλα μοιάζουν κλπ κλπ και όταν βγει κάτι που ξεχωρίζει, αλλά και είναι ωραίο για εμένα, ο κόσμος το θάβει παγκοσμίως.
Τι θέλουμε τελικά?
Ας πάρουμε το 2003 ένα Golf... -
εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει, αλλά πιστεύω οτι το γεγονός οτι είναι το αυτοκίνητο της χρονιάς, οτι είναι ένα απο τα καλυτερα αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει απο πλευράς ασφάλειας, δυνατοτήτων [στην κατηγορία του πάντα] κλπ.κλπ, θα κάνει μεγάλος μέρος του αγοραστικού κοινού να το προτιμήσει...κατα τη γνώμη μου αυτό θα το κάνει αποδεκτό στο κοινό και έτσι θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες τον ίδιο τρόπο σχεδιασμού....lets face it, θυμάστε το YARIS οταν είχε πρωτοβγεί? και όμως έγινε ανάρπαστο!!!
-
είναι λίγο περίεργο αλλά εμένα μου αρέσει...όσο για το αν θα χουν πρόβλημα οι γάλλοι με το μεγκαν και τις πωλήσεις του,αυτό θα το δούμε...
νομίζω πάντως ότι έχουν πιάσει το νόημα!!!! -
Think again... χαρις σε αυτο το design καταφερε και εκλεισε η γραμμη παραγωγης του Avantime!!! Χαρις σε αυτο το design τους βγηκε ξυνο το Vel Satis και τωρα το Megane. H αληθεια ειναι πως βουλιαζουν στον βουρκο με τις τελευταιες επιλογες σχεδιασμου (δεν ειναι οι μονοι).
Οι εταιριες που εχουν ακολουθησει τις καθαρες απλες γραμμες (Audi, VW, Skoda, Opel...etc) αλλα και το επιθετικο στυλακι (Alfa Romeo, Mazda... etc), ειναι και αυτες που πανε καλα και εχουνε αποδοχη.
Eivαι δυσκολο να κινεις τα νυμματα του σχεδιασμου και σιγουρα αυτος που τολμα παιρνει το ρισκο αλλα στο τελος θα ειναι αυτος ι που θα δημιουργησει και ταση. Δεν καταλαβαινω αυτη τη χαρα επειδη δεν επιασε κατι λογο της διαφορετικοτητας.Αλλωστε για το vel satis ηταν επιλογη της εταιριας να κανει κατι πιο ξεχωριστο μιας και αν εκανε κατι σε μερσεντες θα εμενε ως κακη απομιμηση και σιγουρα δεν θα το εκανε τοσο καλα οσο η μερσεντες.
Επισης δε νομιζω το megane να τους εχεις βγει ξυνο μαλλον ο κοσμος ζητα κατι αλλο απο ενα κουτι με 4 ροδες.Οι απλες γραμμες απλα ειναι περισσοτερο αποδεκτες αυτο δεν σημαινει πως ειναι και κατι καλυτερο.
Μπραβο στη renault (και στη νισσαν με το μικρα)που τολμησε και το αν θα πιασει στην αγορα για τον καθενα μας δεν εχει σημασια. -
Κατι διαφορετικο ολοι μπορει να ζηταμε... αλλα ολοι συγκλινουμε στο οτι αυτο το κατι πρεπει να ειναι ομορφο!
Το ομορφο βεβαια ειναι μια εννοια σχετικη... ομως εαν οι ποιο πολλοι το βλεπουν ως ασχημο... τοτε δεν μπορει παρα να ειναι (ισχυει μονο για την εννοια της ομορφιας)!Ολες οι εταιριες σε καποια φαση αλλαζουν το στυλακι τους... αλλα φροντιζουν να το κανουν προς το καλυτερο! Εδω η Renault μαλλον υπολογισε χωρις τον ξενοδοχο.
Η εμπειρια μου μου εχει δειξει πως οταν ενα νεο μοντελο βγει στην αγορα (και ποσο μαλλον αυτης της κατηγοριας) αμα ειναι ομορφο πλημυριζει την αγορα γρηγορα! Αυτο δεν εγινε με το Μεγκαν... και απο οτι φαινεται εχει καταδικαστει να μεινει στην μετριοτητα οσον αφορα τις πωλησεις. Το ιδιο αλλωστε εγινε και με το Stilo 5Θ, που εγκατελειψε την Ιταλικη φινετσα και την πατησε λογω σχεδιασης...
Το ιδιο ομως δεν εγινε με το 307... το οποιο ειναι ομορφο και επιασε κατευθιαν, οπως επισης και η 147... κλπ κλπ κλπΤο ξεκινημα ενος μοντελου συνηθως λεει πολλα για την μετεπειτα πορεια του, χωρις ομως να αποτελει και κανονα!
Προσωπικα παντως θα προτιμουσα την κατασκευη του τωρινου Megane με το προηγουμενο design...
-
Το 307 αρχικα χαλασε πολλους με την εμφανιση του και ο λογος που επιασε δεν ηταν μονο η εμφανιση.Το stilo δεν επιασε επειδη πηγε να συνδιασει κατι απο golfopoihsh και ιταλικη φινετσα και βασικα λογο κινητηρα .Το μεγκαν ειναι πολυ διαφορετικο και ο κοσμος θελει καποιο χρονο να το συνηθησει μη βιαζεσαι .
-
Ο χρήστης jimded έγραψε:
Το 307 αρχικα χαλασε πολλους με την εμφανιση του και ο λογος που επιασε δεν ηταν μονο η εμφανιση.Το stilo δεν επιασε επειδη πηγε να συνδιασει κατι απο golfopoihsh και ιταλικη φινετσα και βασικα λογο κινητηρα .Το μεγκαν ειναι πολυ διαφορετικο και ο κοσμος θελει καποιο χρονο να το συνηθησει μη βιαζεσαι .Γενικα συμφωνουμε... απλα ενα πραγμα δεν μου αρεσει! Να συνηθιζω σε κατι που δεν μου λεει πολλα εξαρχης Προτιμω το love at first sight Ξερεις... να μιλησει απευθιας στην καρδια, στο συναισθημα
Δυστυχως πλεον λιγα αμαξια βγαινουν με τετοιο χαρακτηριστικο
-
Ναι οντως αυτο θα ηταν το καλυτερο αλλα αν δεν σου κατσει καλα με το first sight (θυμησου και διαφημιση)κανεις κι ενα second και με λιγες παραχωρησεις το περνεις .Δυστηχως πολυ λιγα τα 'love at first sight cars'
-
όχι
-
Το 307 αρχικα χαλασε πολλους με την εμφανιση του και ο λογος που επιασε δεν ηταν μονο η εμφανιση.Το stilo δεν επιασε επειδη πηγε να συνδιασει κατι απο golfopoihsh και ιταλικη φινετσα και βασικα λογο κινητηρα .Το μεγκαν ειναι πολυ διαφορετικο και ο κοσμος θελει καποιο χρονο να το συνηθησει μη βιαζεσαι .
Γενικα συμφωνουμε... απλα ενα πραγμα δεν μου αρεσει! Να συνηθιζω σε κατι που δεν μου λεει πολλα εξαρχης Προτιμω το love at first sight Ξερεις... να μιλησει απευθιας στην καρδια, στο συναισθημα
Δυστυχως πλεον λιγα αμαξια βγαινουν με τετοιο χαρακτηριστικο
Έχω την πεποίθηση ότι το 307 όχι μόνο δε χάλασε πολλούς, αλλά το αντίθετο, όντας κομψό, ευρύχωρο και εντελώς αποδεκτό στο μάτι του μέσου αγοραστή (ομαλές καμπύλες, δυναμική μάσκα κ.λπ.) κέρδισε αμέσως τον οικογενειάρχη. Απόδειξη οι τέραστιες πωλήσεις ήδη από τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του (έπαιξε βέβαια και βασικότατο ρόλο η χαμηλή τιμή). Το Megane από την άλλη είναι εντυπωσιακό, αλλά το βασικό παραμένει: είναι ασύμμετρο, άρα δεν μπορεί να γίνει ευρύτερα αποδεκτό αισθητικά (άλλο το 'μου αρέσει' και άλλο το 'το χώνεψα').
Προσωπικά δε μου αρέσει (το έχω ξαναπεί), ενώ μάλιστα θεωρώ ότι ως σχήμα όχι μόνο δεν είναι 'πρωτοποριακό', αλλά παραπέμπει στο προ 30ετιας παρελθόν της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ήδη βέβαια το έχω 'χωνέψει' ως σχήμα (μόνο το 3θυρο, γιατί το 5θυρο πάσχει και από έλειψη δυναμισμού).
Σε ότι αφορά το 'love at first ή second sight', πιστεύω ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Πράγματι έως τώρα στη λίστα των επιλογών μου υπήρξαν αυτοκίνητα που τα ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά [Clio I, 106, 206, Clio II-facelift, Focus, Ibiza (το τελευταίο)]. Από την άλλη όμως υπάρχουν αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν 'πριν τον καιρό τους', όπως π.χ. το Twingo, το οποίο με την πρώτη ματιά το θεώρησα γελοίο, μετά από μερικούς μήνες όμως και μπαίνοντας σε αυτό απέκτησα εντελώς διαφορετική άποψη. Το ίδιο και με τα Citroen C3 και Fiat Bravo (όχι Brava).Επιμένω πάντως ότι ο **κρίσιμος παράγοντας είναι η ασυμμετρία **(θυμάστε το σχήμα της 145, που φώναζε από μακριά ότι άλλος σχεδίασε το εμπρός μέρος κι άλλος το πίσω; ). Όσο **υποκειμενικά **κι αν είναι όμορφο το Megane, δεν παύει αντικειμενικά να είναι ασύμμετρο κι αυτό πιστεύω θα το βρει μπροστά του στις πωλήσεις (θα παίξει ρόλο και η αυξημένη τιμή). Είναι το αντίθετο άκρο του αδιάφορου και ξεπερασμένου (βλ. Nissan Almera), που οδηγεί όμως στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή την απώθηση του μέσου χρήστη.
-
εχω δει 2-3 και στην αρχη μου φαινοτανε λιγο ατσουμπαλο. Αλλα τωρα νομιζω οτι ειναι μια χαρα.
Νικος
-
Βασικα αν δε παινεψεις το σπιτι σου θα πεσει να σε πλακωσει.....
βασικα εμενα με τρελλανε το αμαξι και ακομα με τρελαινει και βλεπω στι σχολη μου οτι μερα με τι μερα συνηθιζει το ματι των συμφιοτητων και γινεται ολο και πιο αποδεκτο, αν και δε το εχω πλυνει εδω και 2 μηνες που το εχω σχεδον...
Επιπλεον αν παρατηρησετε καλα τι μουρι του τις λεπτομερεις χαρακτηριζετε ανετα μυωδες συν οτι ειναι αρκετα φαρδυ και τα φρυδια στα ελαστικα πετανε λιγο προς τα εξω.
για το Velsatis που λεγατε εχω ν απω τα εξης
ποιοσ ελληνας θα δωσει 15.000.000 και βαλε δρχ. για να παρει Renault??Mercedes , bmw και τα ρεστα ετσι?
στο Παρισι πουλαει αρκετα, αφου παει με την αισθητικη της πολης , συν οτι ειναι γαλλικο προιον οποτε προτιμαται απο τα γαλλακια.Μολις βγηκε το Velsatis το 607 επεσαν οι πωλησεις του.
ειδα ενα χθες στο Φαρο παρκαρισμενο μαυρου χρωματος, τελειοοο!!αλλα η μουρη με ψιλο-χαλαει ομολογουμενως.Η ολη ιδεα ειναι ωραια παντως.αυτα απο εμενα.θα σας γραψω συντομα για τισ εντυπωσεισ μοθ απο το αμαξι.
αυτα.
Γ.Π. -
Εμένα μου φαίνονται πάντως ιδιαίτερα τολμηρά τα Megane και Vel Satis, κάτι που είναι πολύ ευπρόσδεκτο. Βαρέθηκα τα κουτιά και τις ανιαρές λιμουζίνες.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Επιμένω πάντως ότι ο **κρίσιμος παράγοντας είναι η ασυμμετρία **(θυμάστε το σχήμα της 145, που φώναζε από μακριά ότι άλλος σχεδίασε το εμπρός μέρος κι άλλος το πίσω; ). Όσο **υποκειμενικά **κι αν είναι όμορφο το Megane, δεν παύει αντικειμενικά να είναι ασύμμετρο κι αυτό πιστεύω θα το βρει μπροστά του στις πωλήσεις (θα παίξει ρόλο και η αυξημένη τιμή).Δε νομίζω ότι υφίσταται θέμα 'ασυμμετρίας' στην περίπτωση του Megane. Απλώς η αισθητική του είναι τελείως διαφορετική συγκρινόμενη με αυτή των υπόλοιπων αυτοκινήτων. Εξάλλου, για να γίνει 'συμμετρικό', πρέπει να τοποθετηθεί το παρμπρίζ κάθετα! Δε νομίζω ότι είναι πολύ καλή ιδέα.
Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Megane δεν είναι η εμφάνισή του αλλά η τιμή του.
-
Συμφωνώ. Αλλά με τον καιρό θα ξεπεραστεί κι αυτό.
-
ειναι λιγο τσιμπιμενο αλλα τα αξιζει
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Εμένα μου φαίνονται πάντως ιδιαίτερα τολμηρά τα Megane και Vel Satis, κάτι που είναι πολύ ευπρόσδεκτο. Βαρέθηκα τα κουτιά και τις ανιαρές λιμουζίνες.τολμηρα ειναι σαφως ομως ποσο ετοιμος ειναι ο κοσμος για μερικα τοσο τολμηρα σχεδια που εμφανιζονται μερικες φορες στην παραγωγη και οχι σαν future cars;
ηδη το vel satis και το avantime της συγκεκριμενης εταιρειας οπως νωριτερα ανεφεραν αλλοι φιλοι εχουν σταματησει να παραγονται λογω ελλειψης ενδιαφεροντος απο τους καταναλωτες που δεν τα προτιμουν.
και βεβαια στην περιπτωση αυτη ο λογος δεν ειναι η κακη ποιοτητα κατασκευης ουτε η υστερηση εναντι αλλων στην παθητικη ασφαλεια [ειδικα σε αυτην οπου σκοπευει τωρα με την νεα διαφημιση της να τονωσει της πωλησεις του megane και laguna ] αλλα καθαρα και μονον το προχωρημενο design που δεν της εκατσε.
ειλικρινα λοιπον δεν καταλαβαινω πολλους οταν σπευδουν να δηλωσουν για το ξεχωριστο στυλ καποιων αυτοκινητων μονο και μονο επειδη πρωτοτυπουν στον εκκεντρικο σχεδιασμο τους χωρις ομως, τις περισσοτερες τουλαχιστον φορες, να τα επιλεγουν οι ιδιοι σαν αυτοκινητα τους προτιμωντας αλλες πιο συμβατικες επιλογες.
παλαιοτερα εχω κατακρινει σχολια ειρωνικα κλπ σχετικα για τον σχεδιασμο ή για ανθρωπους που επιλεγουν καποια αυτοκινητα ομως σιγουρα εχω αποψη για το τι ειναι ομορφο και τι ασχημο οπως καθε ανθρωπος και ειναι εντελως υποκειμενικη ομως οταν αυτη μου η αποψη συμφωνει με αλλες πολυ περισσοτερες τοτε τεινει να γινει και λογω πλειοψηφιας αντικειμενικη και η αποψη μου αυτη ειναι οτι το πισω μερος του νεου megane δεν θα μπορουσε να ειναι πιο ασχημο απο αυτο που οι Γαλλοι επελεξαν.
το μελλον λοιπον και οι πωλησεις θα δειξουν ποια ειναι η πραγματικοτητα παντως προβλεπω τεραστια διαφημιστικη εκστρατεια και τρελές προσφορες για να πεισουν τον κοσμο να το επιλεξει ......και δεν θα ειναι ευκολο αυτο.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
η αποψη μου αυτη ειναι οτι το πισω μερος του νεου megane δεν θα μπορουσε να ειναι πιο ασχημο απο αυτο που οι Γαλλοι επελεξαν.το μελλον λοιπον και οι πωλησεις θα δειξουν ποια ειναι η πραγματικοτητα παντως προβλεπω τεραστια διαφημιστικη εκστρατεια και τρελές προσφορες για να πεισουν τον κοσμο να το επιλεξει ......τεραστια διαφημιστικη εκστρατεια και δεν θα ειναι ευκολο αυτο.
Σιγα σιγα μαλλον εχετε συνηθησει στα παππουδικα golf,astra περισσοτερο απο οσο πρεπει.Οι πωλησεις δεν εχουν να κανουν μονο με την εμφανιση,και τελος εγω δε βλεπω καποια τεραστια διαφημιστικη εκστρατεια .
-
Το Vel Satis παράγεται κανονικά, παρά το βρίσιμο που έφαγε από τους 'έγκυρους' Βρετανούς 'δημοσιογράφους'. Το Avantime σταμάτησε να παράγεται όχι τόσο λόγω της μη αποδοχής του από το κοινό, όσο λόγω προβλημάτων με τους υπερβολικά σύνθετους μεντεσέδες των θυρών.
-
Ο χρήστης jimded έγραψε:
[.........
Σιγα σιγα μαλλον εχετε συνηθησει στα παππουδικα golf,astra περισσοτερο απο οσο πρεπει.Οι πωλησεις δεν εχουν να κανουν μονο με την εμφανιση,και τελος εγω δε βλεπω καποια τεραστια διαφημιστικη εκστρατεια .κατ'αρχας δεν ειπα οτι αρχισε αλλα ''προβλεπω οτι θα αρχισει'' τεραστια διαφημιστικη εκστρατεια.........νομιζω οτι μπορει ο καθενας να καταλαβει την διαφορα.
η επιτυχια ενος μοντελου κρινεται απο ενα και μονο παραγοντα και αυτος ειναι οι πωλησεις .....και αν οι πωλησεις δεν πανε καλα τοτε αρχιζουν τα συννεφα να πυκνωνουν.
εσυ δεν μας ειπες......... τι αυτοκινητο εχεις;;;;;;;;
Σας αρέσει εμφανησιακά το νέο Megane?