-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου δύο (θεωρώ...) καλοπροαίρετοι και στοιχειωδώς ευφυείς άνθρωποι δεν μπορούν να συννενοηθούν, δεν μπορεί το φταίξιμο να το έχει μόνο ένας. Δεν είναι δηλαδή δυνατό πάντα εγώ να μην σε καταλαβαίνω, πιστεύω πως, σίγουρα βέβαια κάτι στραβό κάνω και εγώ, αλλά και εσύ σίγουρα κάτι δεν κάνεις καλά. Απλά αναρωτήσου!
Σιγουρα φταιω και εγω. Ειναι δυσκολο να συζυτονται τετοιες βαθυς εννοιες μεσω φορουμ. Ειδικα οταν εγω ειμαι εδω για να παρω μερος σε συζητησεις της αυτοκινησης και του περιεχομενου του περιοδικου 4 Τροχοι. Ειναι δυσκολο να προσπαθω να κανω αυτο και να ξεκαθαρισω μεσα σε εκκατονταδες ασχετα ποστ που μονο σκοπο εχουν ειναι να 'βγαλουν τα αποθυμενα' καποιων και μονο με το θεμα δεν εχουν σχεση. Ασε με την αυτοκινηση. Πρεπει να παραδεχθεις ομως οτι: αναλογως, παλι καλα πραξαμε
Διαφωνώ με όλους τους συλλογικούς χαρακτηρισμούς: 'οι Ελληνες είναι ...' (το κάνεις συχνά, δυστυχώς),
Ενα αλλα κακο συνηθειο πολλων Ελληνων ειναι το να διαλεγουν αυτα που τους συμφερουν μεσα σε μια προταση. Η πηγη αυτης της συμπρειφορας μαλιστα ειναι το οτι ειναι σουπερ καχυποπτοι. Εαν καποιος δεν ειναι καλοποπροαιρετος και νομιζει οτι ΟΛΟΙ προσπαθουν να 'του την πεσουν', ετσι κανει.
Απαντωντας στο παραπανω, βασιζομενος στο προηγουμενο, τις πιο πολλες φορες, εαν οχι ΟΛΕΣ τις φορες που χρισημοποιησα παρομοια φραση με 'οι Ελληνες αυτο και εκεινο', οπως και στο μολις παραπανω που εγραψα, σημειωσα και ανεφερα κατι παρομοιο με 'οι περισσοτεροι Ελληνες', ή 'πολλοι Ελληνες'. ΟΚ Νασσο? Ψαξε. Βρεστα. Μη με βγαζεις 'μαυρο' με μονο ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ αυτων που εγραψα Νασσο. Cheap shot.
'οι Αμερικάνοι είναι ...' (δεν το έχω κάνει ποτέ, άλλοι βέβαια στο Forum το κάνουν, και διαφωνώ 100% μαζί τους), και τους θεωρώ 'εύκολους', ισοπεδωτικούς και εν ολίγοις ρατσιστικούς.
Από την άλλη, ξεχωρίζω ένα λαό ή ένα έθνος από την ηγεσία του, και ξέρω τη διαφορά μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ (ή του Πρωθυπουργού της Ελλάδας) και του ΗΠΑμερικάνικου λαού (ή του λαού της Ελλάδας). Θεωρώ δηλαδή, πως το να κρίνεις ή και να βρίζεις (*) την ηγεσία ενός λαού, δεν μεταβιβάζει σε καμία περίπτωση το βρίσιμο ή την κριτική στο λαό αυτό.
ΟΚ. Αρα συμφωνεις μαζι μου με το ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ του θρεντ αυτου που ειναι ο χαρακτηρισμος ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ σε ενα εγκυρο ΜΜΕ? Δεν επρεπε να τυπωθει, σωστα? Ετσι Νασσο?
Εσύ δεν φαίνεσαι να αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά αυτή. Δεν το κρίνω, έχεις κάθε δικαίωμα, διότι φαίνεται να είναι απλά θέμα κουλτούρας και 'point of view'.
Λαθος κανεις. Το θεμα μου και αυτο που με ενοχλησε ηταν το Αμερικανακια στο περιοδικο. Που ειμαι 90% σιγουρος ειναι θεμα μεταφρασης, δηλαδη τυπωθηκε απο Ελληνα και οχι απο τον Ιαν. Εαν εγραψε Yank ο Ιαν, τοτε το 4 Τροχοι χρειαζοντε ΝΕΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ.
Ναι μενα αναφερθηκα στο επανηλλημενο βρισιμο του skullone κατα του προεδρου Μπους, αλλα στην 23η σελιδα ή κατι τετοιο, και το εγραψα ως μερος μια αλλης επιχειρηματολογιας που αρχισε καπου στην σελιδα 18 ή κατι τετοιο για προσωπικες επιθεσεις, μελων, κτλ.
ΤΟ πρωτο (Αμερικανακια), δεν εχει καμια σχεση με το δευτερο. Μαλιστα εαν εχεις θεση στο πρωτο, ξεχνα το δευτερο. Το παιρνω πισω. Βριστε τους προεδρους χωρων οσο θελετε στο φορουμ. Δεν θα ξαναπω κουβεντα. Το επιπεδο μιας ομαδας ατομων ειναι παντα οφθαλμοφανες απο τις αποψεις της ομαδας. Οπως ειπα. Ειναι ολα θεμα ποιλιτιστικου επιπεδου. Εγω απλα ενα μελος ειμαι εδω. Καλυτερα τωρα?
Ως εκ τούτου, απόλυτα σεβαστό. Απλά, σε προτρέπω, την επόμενη φορά που θα βρίζουν τον Πρόεδρο Μπους, να σκεφτείς τη διαφορά αυτή κουλτούρας από το 'point of view' των υβριστών.
Ακριβως αυτο εκανα. ΑΥτη την κουλτουρα ειναι που κριτικαρω (αυτων που βριζουν). Εχω αυτο το δικαιωμα, ετσι Νασσο? Ποιο το κακο? Εαν καποιοι νομιζουν οτι μπορουν να συλλαβουν τον ρολο του πλανηταρχη ή οποιοδηποτε προεδρου, καλυτερα απο αυτον/αυτους, ΟΚ. Και η γατα μου νομιζει οτι μελος της οικογενειας. Τρωει οταν τρωμε, κτλ. Ακομη την χαιδευω ομως. Την κουλτουρα να την αλλαξω δεν με ενδιαφερει (εγω εδω ζω), να την κριτικαρω ομως μπορω ετσι?
(*) Πρόσεξε πως δεν είναι 'βρίσιμο' για το βρίσιμο. Φαίνεται αυτή τη φορά να υπάρχει κάποιος τουλάχιστον λόγος. Θυμάσαι να 'άκουσε' ο Μπους Sr. ή ο Κλίντον αυτά που 'ακούει' ο Μπους Jr ? Παρότι έκαναν και αυτοί πόλεμους. Αλλά ας μην επεκταθούμε σε αυτό, πριν μας 'κόψει' ο kouk
Το παραπανω ειναι συζητηση 1 μηνα. Δεν θα επακταθω. ΑΛλα διαφωνω. Υπαρχουν λογοι που ο τωρα προεδρος ειναι σε αυτη την θεση. Το σιγουρο ειναι οτι οι λογοι αυτοι δεν ειναι επηδει ειναι χαζος, ανικανος, κανει το κακο, κτλ. Αλλοι ειναι οι λογοι για αυτους με ανοιχτα ματια. Κατ'εμε.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Τωρα πως δημιουργηθηκε δεν εχω ιδεα. Δεν το παρακολουθω και τοσο πολυ.Α, είναι παραλλαγμένο τελικά σε σχέση με το αρχικό ράγκμπυ.
Το ράγκμπυ έχει ίδιου σχήματος τέρμα, σκοράρει κανείς ευρισκόμενος στην περιοχή του αντιπάλου ή/και σημειώνοντας τέρμα, πέφτει αρκετό ξύλο. Όλα ξεκίνησαν όταν σε κάτι αντίστοιχο με το ποδόσφαιρο, ένας μαθητής σε σχολείο (ή κολλέγιο) στην Αγγλία, αντί να κοντρολάρει τη μπάλα με τα πόδια, την πήρε αγκαλιά κι άρχισε να τρέχει προς την αντίπαλη περιοχή.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Agi δεν εχω ιδεα πως ειναι στον Καναδα (σιγουρα αλλιως), ομως στις ΗΠΑ, ΟΛΑ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ για τις business. Υπαρχουν και αλλα σημαντικα πραγματα στην ζωη για τον μεσο ΗΠΑμερικανο. Πολλα αλλα.
Δεν μιλάω για τον μέσο ΗΠΑμερικανό αλλά για τις εταιρείες και τους πολιτικούς (που στην Αμερική ταυτίζονται με τις εταιρείες κατά μεγάλο βαθμό). Προφανώς, ο καθένας έχει και άλλα ενδιαφέροντα στον προσωπικό του χρόνο...
Οι εταιρειες? Οι εταιρειες ειναι ενα μερος της ζωης ΚΑΙ των μεσων ΗΠΑμερικανων. Οι πολιτικοι? Και ετσι να ειναι, οι πολιτικοι ΜΟΝΟ να σκεφτονται με το χρημα στο νου (100% λαθος), ποιος ειναι μεγαλυτερος σε αριθμο, ο μεσαιος ΗΠΑΜερικανικος πληθυσμος (που κατ'εσε δεν εχει το χρημα στο νου ως το ΜΟΝΟ - οτιδηποτε σημενει αυτο), ή ο αριθμος των πολιτικων? Ολοι ξερουμε την απαντηση σε αυτο.
Αρα?
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Οι εταιρειες? Οι εταιρειες ειναι ενα μερος της ζωης ΚΑΙ των μεσων ΗΠΑμερικανων. Οι πολιτικοι? Και ετσι να ειναι, οι πολιτικοι ΜΟΝΟ να σκεφτονται με το χρημα στο νου (100% λαθος), ποιος ειναι μεγαλυτερος σε αριθμο, ο μεσαιος ΗΠΑΜερικανικος πληθυσμος (που κατ'εσε δεν εχει το χρημα στο νου ως το ΜΟΝΟ - οτιδηποτε σημενει αυτο), ή ο αριθμος των πολιτικων? Ολοι ξερουμε την απαντηση σε αυτο.Αρα?
Δεν βλέπω το λόγο που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τις αποφάσεις που πέρνονται από ανθρώπους για financial return (όταν συμμετέχουν σε μια εταιρεια) από αυτές που πέρνονται για προσωπικούς λόγους (στην οικογενειά τους π.χ.). Οι ίδιοι άνθρωποι είναι αλλά είναι ξεκάθαροι ότι κάνουν το Α για επένδυση και κάνουν το Β για προσωπικούς λόγους και Α είναι διάφορο από Β.
-
Agi δεν εχω ιδεα πως ειναι στον Καναδα (σιγουρα αλλιως), ομως στις ΗΠΑ, ΟΛΑ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ για τις business. Υπαρχουν και αλλα σημαντικα πραγματα στην ζωη για τον μεσο ΗΠΑμερικανο. Πολλα αλλα.
Δεν μιλάω για τον μέσο ΗΠΑμερικανό αλλά για τις εταιρείες και τους πολιτικούς (που στην Αμερική ταυτίζονται με τις εταιρείες κατά μεγάλο βαθμό). Προφανώς, ο καθένας έχει και άλλα ενδιαφέροντα στον προσωπικό του χρόνο...
Οι εταιρειες? Οι εταιρειες ειναι ενα μερος της ζωης ΚΑΙ των μεσων ΗΠΑμερικανων. Οι πολιτικοι? Και ετσι να ειναι, οι πολιτικοι ΜΟΝΟ να σκεφτονται με το χρημα στο νου (100% λαθος), ποιος ειναι μεγαλυτερος σε αριθμο, ο μεσαιος ΗΠΑΜερικανικος πληθυσμος (που κατ'εσε δεν εχει το χρημα στο νου ως το ΜΟΝΟ - οτιδηποτε σημενει αυτο), ή ο αριθμος των πολιτικων? Ολοι ξερουμε την απαντηση σε αυτο.
Αρα?
Παίρνοντας σαν δεδομένο πως οτι λές το πιστεύεις,θα μου επιτρέψεις να σου πω οτι αυτό που λές αναφέρεται σε μια κοινωνία αγγέλων.Αν νομίζεις οτι ζεις σε μια τέτοια δικαίωμά σου.
Αλλα το να υποστηρίζεις κάτι τέτοιο (σε σχέση με τους πολιτικούς)δεν εχει να κάνει ούτε με καχυποψία (όπως μας κατηγορείς οτι είμαστε οι Ελληνες) ούτε με αθωότητα.Δείχνει απλά οτι δεν γνωρίζεις πως 'δουλεύει' η πολιτική και οι αποφάσεις που συνδέονται με αυτήν.Μάλιστα ζείς σε μια χώρα που πρόσφατα εδειξε τις επιπτώσεις της πολιτικής στην οικονομική ζωή (ENRON κλπ).
Ο λαός (όποιος λαός) κινείται με βάση την ψυχολογία του όχλου.Και αυτό είναι και το ευαίσθητο σημείο στην όλη υπόθεση.
Τώρα αν κάποιος θέλει να τα πιστεύει ή να τα βλέπει ετσι,δικαίωμα του.
Απέχει όμως απο το να γίνεται επικριτικός προς άλλους με διαφορετική άποψη. -
Το θεμα μου και αυτο που με ενοχλησε ηταν το Αμερικανακια στο περιοδικο. Που ειμαι 90% σιγουρος ειναι θεμα μεταφρασης, δηλαδη τυπωθηκε απο Ελληνα και οχι απο τον Ιαν. Εαν εγραψε Yank ο Ιαν, τοτε το 4 Τροχοι χρειαζοντε ΝΕΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ.Αν ο όρος που χρησιμοποιήθηκε στο πρωτότυπο κείμενο είναι «Yanks», θα ήταν άστοχο να μεταφραστεί ως «Γιάνκηδες». Η λέξη «Γιάνκηδες» αφενός δε χρησιμοποιείται (ως επί το πλείστον) στα ελληνικά, αφετέρου δεν αποδίδει την αρνητική φόρτιση που έχει η λέξη «Yanks», στην περίπτωση που χρησιμοποιείται από έναν Άγγλο. Επιπλέον, ο όρος «Αμερικανάκια» του κειμένου δεν αναφέρεται στο σύνολο του αμερικανικού λαού, αλλά στους εμπλεκόμενους με την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Αρα?
Δεν βλέπω το λόγο που δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τις αποφάσεις που πέρνονται από ανθρώπους για financial return (όταν συμμετέχουν σε μια εταιρεια) από αυτές που πέρνονται για προσωπικούς λόγους (στην οικογενειά τους π.χ.). Οι ίδιοι άνθρωποι είναι αλλά είναι ξεκάθαροι ότι κάνουν το Α για επένδυση και κάνουν το Β για προσωπικούς λόγους και Α είναι διάφορο από Β.
Ειδες που συμφωνεις μαζι μου στο τελος. Καποιος εγραψε εδω οτι 'ολα για τα business γινοντε στις ΗΠΑ' (νομιζω εσυ το αρχισες). Αυτο ειναι εντελως διαφορετικο με αυτο που εγραψες πιο πανω.
ΝΑΙ οταν οι ΗΠΑΜερικανοι ειναι στην δουλεια, σκεφοτανται το πως να κανουν παραπανω λεφτα. Στην Ελλαδα και σε αλλες Δυτικες χωρες, οταν πανε στην δουλεια τι σκεφτοντε?
Αλλα, η δουλεια ειναι ΕΝΑ απο τα σημαντικα της ζωης ενος ΗΠΑΜερικανου, ερχομαι και λεω εγω. Καλυτερα τωρα?
-
Αρα?
Ειδες που συμφωνεις μαζι μου στο τελος. Καποιος εγραψε εδω οτι 'ολα για τα business γινοντε στις ΗΠΑ' (νομιζω εσυ το αρχισες). Αυτο ειναι εντελως διαφορετικο με αυτο που εγραψες πιο πανω.
ΝΑΙ οταν οι ΗΠΑΜερικανοι ειναι στην δουλεια, σκεφοτανται το πως να κανουν παραπανω λεφτα. Στην Ελλαδα και σε αλλες Δυτικες χωρες, οταν πανε στην δουλεια τι σκεφτοντε?
Αλλα, η δουλεια ειναι ΕΝΑ απο τα σημαντικα της ζωης ενος ΗΠΑΜερικανου, ερχομαι και λεω εγω. Καλυτερα τωρα?
Εννοούσα οτι οι πολιτικές αποφασεις παίρνονται με σκοπό το οικονομικό ώφελος. Π.χ. επέκταση του Νατο προς ανατολάς, πόλεμος στο Ιρακ κλπ.
Στην Ολλανδία που ήμουν προσφάτος, όταν πάνε στην δουλειά σκέφτονται και ποιες κοινωνικές επιπτώσεις θα έχει η τάδε μπίζνες απόφαση. Αυτή ειναι η διαφορά μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αρα?
Παίρνοντας σαν δεδομένο πως οτι λές το πιστεύεις,θα μου επιτρέψεις να σου πω οτι αυτό που λές αναφέρεται σε μια κοινωνία αγγέλων.Αν νομίζεις οτι ζεις σε μια τέτοια δικαίωμά σου.
Αλλα το να υποστηρίζεις κάτι τέτοιο (σε σχέση με τους πολιτικούς)δεν εχει να κάνει ούτε με καχυποψία (όπως μας κατηγορείς οτι είμαστε οι Ελληνες) ούτε με αθωότητα.Δείχνει απλά οτι δεν γνωρίζεις πως 'δουλεύει' η πολιτική και οι αποφάσεις που συνδέονται με αυτήν.Μάλιστα ζείς σε μια χώρα που πρόσφατα εδειξε τις επιπτώσεις της πολιτικής στην οικονομική ζωή (ENRON κλπ).
Ο λαός (όποιος λαός) κινείται με βάση την ψυχολογία του όχλου.Και αυτό είναι και το ευαίσθητο σημείο στην όλη υπόθεση.
Τώρα αν κάποιος θέλει να τα πιστεύει ή να τα βλέπει ετσι,δικαίωμα του.
Απέχει όμως απο το να γίνεται επικριτικός προς άλλους με διαφορετική άποψη.Κουκ εχω δει πολλα ποιοτικα ποστ απο σενα, αλλα το παραπανω ποστ σου ειναι αθλιο, at best. Sorry. Τσεκαρα 3 φορες να δω ποιος το εγραψε.
ΟΚ, παμε ξανα και αρχιζω και κουραζουμε με τα ιδια και τα ιδια και φυσικα γιαυτο επιμενω οτι εδω ειμαι να συζητησω για το περιοδικο και την αυτοκινηση. Anyway,
Αλλα το να υποστηρίζεις κάτι τέτοιο (σε σχέση με τους πολιτικούς) δεν εχει να κάνει ούτε με καχυποψία (όπως μας κατηγορείς οτι είμαστε οι Ελληνες) ούτε με αθωότητα.Δείχνει απλά οτι δεν γνωρίζεις πως 'δουλεύει' η πολιτική και οι αποφάσεις που συνδέονται με αυτήν.3 σημεια εδω:
-
Τι εννοεις? Οτι οι πολιτικοι στις ΗΠΑ νοιαζοντε για το χρημα και μονο? Και οτι οποιος πιστευει το αντιθετο ζει σε 'χωρα Αγγελων'?
-
Πεφτεις στην ιδια παγιδα με αυτη που επεσε ο Νασσος. Εγραψα 'πολλοι Ελληνες', εσυ το κανεις και ακουγεται σαν να εγραψα ΟΛΟΙ οι Ελληνες ειναι καχυποπτοι.
-
Τελος το πως δουλευει η πολιτικη στις ΗΠΑ ειμαι σιγουρος οτι γνωριζω τουλαχιστον οσο καλα οσο εσυ εαν οχι καλυτερα.
Μάλιστα ζείς σε μια χώρα που πρόσφατα εδειξε τις επιπτώσεις της πολιτικής στην οικονομική ζωή (ENRON κλπ).
ΕΝΡΟΝ? Εαν εισαι της εντυπωσης οτοι ο λογος που το σκανδαλο της ΕΝΡΟΝ ειχε να κανει με πολιτικους, δεν εχεις ιδεα δια του τι προκειτε με την υποθεση ΕΝΡΟΝ.
Επισης, εαν νομιζεις οτι οι πολιτικοι (και η ποιοτητα αυτων) ενος εθνους οπως οι ΗΠΑ μπορουν να χαρακτηριστουν απο ενα εταιριακο σκανδαλο, μαλλον δεν γνωριζεις το μεγεθος των εταιριακων υποθεσεων απο ολες τις πλευρες εδω. Για καθε μια κακη υποθεση υπαρχουν χιλιαδες καλες. Και παλι, οι πολιτικοι εδω μενουν με τα χερια ας πουμε 'χαμηλα' οσον αφορα corporate matters. Αυτο ακομη και στην Ελλαδα το ξερετε που μια ζωη ακουγα, 'στην Ελλαδα το κρατος ειναι παντα μες τα ποδια των εταιριων, σε αλλες χωρες γινετε το αντιθετο'. Ελα τωρα.
-
-
Το ίδιο πράγμα λέμε. Προφανώς, η δουλειά ειναι το νούμερο ένα για όλους μας και ειδικα στην Αμερική που όταν δεν έχεις δουλειά είσαι στον αέρα (χωρίς ασφάλεια, χάνεις σπίτι αυτοκίνητο κλπ).
Τελικά τι σκέφτεσαι για το G35? Έφτιαξε ο καιρός και τα βγάλανε βόλτα εδώ πέρα. Το κοιτάς για αγορά; Δεν νομίζω ότι κανει για all weather αυτοκίνητο όμως.
-
Ο χρήστης logikos έγραψε:
Το θεμα μου και αυτο που με ενοχλησε ηταν το Αμερικανακια στο περιοδικο. Που ειμαι 90% σιγουρος ειναι θεμα μεταφρασης, δηλαδη τυπωθηκε απο Ελληνα και οχι απο τον Ιαν. Εαν εγραψε Yank ο Ιαν, τοτε το 4 Τροχοι χρειαζοντε ΝΕΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ.
Αν ο όρος που χρησιμοποιήθηκε στο πρωτότυπο κείμενο είναι «Yanks», θα ήταν άστοχο να μεταφραστεί ως «Γιάνκηδες».
Γιατι? Γιατι δεν σε συμφερει? Και αλλους εδω?
Η λέξη «Γιάνκηδες» αφενός δε χρησιμοποιείται (ως επί το πλείστον) στα ελληνικά,
Αληθεια? Για να δουμε:
http://www.in.gr/dictionary/lookup.asp?Word=yank
Yankee:
ουσ. (ΗΠΑ) 1. Γιάνκης, βόρειος Αμερικανός > 2. ιστ. στρατιώτης των Βορείων # (Ααααα) πολίτης των ΗΠΑ, Αμερικανός: Yankees go home! Αμερικανοί στα σπίτια σας! # επίθ. γιάνκικος, που ανήκει ή αναφέρεται στους (βορειο) αμερικανούς # ΦΡ. Yankee-Doodle παλιό χιουμοριστικό τραγούδι της εποχής του πολέμου της ανεξαρτησίας των ΗΠΑΜαλιστα.
αφετέρου δεν αποδίδει την αρνητική φόρτιση που έχει η λέξη «Yanks», στην περίπτωση που χρησιμοποιείται από έναν Άγγλο.
Λαθος. Η λεξη Yank/Yankee δεν εχει αρνητικη φορτιση ποια. Για οσους γνωριζουν ΗΠΑμερικανικα και θελουν να λεγονται μεταφραστες. Εχω γραψει και για την ιστορια της λεξης Yankee. Ψαξε. Βρεστην. Σε αυτο το θρεντ ειναι.
Επιπλέον, ο όρος «Αμερικανάκια» του κειμένου δεν αναφέρεται στο σύνολο του αμερικανικού λαού, αλλά στους εμπλεκόμενους με την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.
Να και ενα σωστο επιχειρημα. Εχω να δω κατι τετοιο σελιδες τωρα.
Ομως. Το παραπανω αποδυκνυει οτι ο ορος δεν θα επρεπε να χρισημοποιηθει ακομη περισσοτερο. Γιατι? Σκεψου την εννοια της λεξης Αμερικανακακια. Ειπαμε οτι ο ορισμος της ειναι 'χαζος, ηλιθιος, βλακας' κτλ. Τωρα διαβασε το ποστ του Ιαν ξανα. Δηλαδη οι υπαλληλοι της Τζι Εμ και Φορντ (και Κραισλερ) ειναι ολοι βλακες και χαζοι. Νομιζεις οτι εχει μερος τετοια λεξη στο περιοδικο?
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Το ίδιο πράγμα λέμε. Προφανώς, η δουλειά ειναι το νούμερο ένα για όλους μας και ειδικα στην Αμερική που όταν δεν έχεις δουλειά είσαι στον αέρα (χωρίς ασφάλεια, χάνεις σπίτι αυτοκίνητο κλπ).
Αγη ξαναλεω. Η δουλεια ειναι ενα απο τα σημαντικα θεματα που αποσχολουν εναν ΗΠΑμερικανο. Υπαρχουν πολλα αλλα ομως εξισου σημαντικα και καποια σημαντικοτερα. Οπως υγεια και οικογενοια.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Τελικά τι σκέφτεσαι για το G35? Έφτιαξε ο καιρός και τα βγάλανε βόλτα εδώ πέρα. Το κοιτάς για αγορά; Δεν νομίζω ότι κανει για all weather αυτοκίνητο όμως.Θα το πιστευες εαν σου ελεγα οτι τελευταια μ'εχει πιασει μανια με τα Boxster? Σοβαρα! Ξυνομαι για δοκιμη αμεσα! Αυτη την φορα ως ενδιαφερομενος. Εαν εβρισκα ενα Boxster S για $49K, θα το σκεφτομουν σοβαρα. Αλλιως για το απλο, δεν πληρωνω πανω απο $41K-$42K.
-
Τελικά τι σκέφτεσαι για το G35? Έφτιαξε ο καιρός και τα βγάλανε βόλτα εδώ πέρα. Το κοιτάς για αγορά; Δεν νομίζω ότι κανει για all weather αυτοκίνητο όμως.
Θα το πιστευες εαν σου ελεγα οτι τελευταια μ'εχει πιασει μανια με τα Boxster? Σοβαρα! Ξυνομαι για δοκιμη αμεσα! Αυτη την φορα ως ενδιαφερομενος. Εαν εβρισκα ενα Boxster S για $49K, θα το σκεφτομουν σοβαρα. Αλλιως για το απλο, δεν πληρωνω πανω απο $41K-$42K.
Πες μου και άλλα. Αλλά σκέφτεσαι να σουτάρεις το CL-S και να πάρεις το Boxster? Βασικά το νόημα και στο προηγούμενο μυνημά μου είναι ότι αυτά τα αυτοκίνητα είναι μόνο για το καλοκαίρι, καλά εσύ έχει και το Λέξους, αλλά και πάλι.
Πάντως και εγώ Boxter θα σου συνιστούσα αν μπορείς να το πάρεις και να το κρατήσεις χρόνια (baby-sit)
-
Μόνο που αυτός που χρησιμοποίησε τον όρο Yanks δεν είναι από τις ΗΠΑ αλλά Βρεττανός υπήκοος και αν δεν το πιστευείς άνοιξε κανα λεξικό Βρεττανικής προελεύσεως να το δείς η λέξη Yanks ( γιατί άλλο Yanks και άλλο Yankees που το λές συνέχεια ναι αυτό δεν έχει αρνητική φόρτιση ) είναι αρνητικά φορτισμένη για τους Βρεττανούς. Διάβασε και αυτά που γράφουν οι άλλοι καμιά φορά μπορεί αυτοί να είναι σωστοί και εσύ λάθος κανείς δεν είναι παντογνώστης.
-
Θα το πιστευες εαν σου ελεγα οτι τελευταια μ'εχει πιασει μανια με τα Boxster? Σοβαρα! Ξυνομαι για δοκιμη αμεσα! Αυτη την φορα ως ενδιαφερομενος. Εαν εβρισκα ενα Boxster S για $49K, θα το σκεφτομουν σοβαρα. Αλλιως για το απλο, δεν πληρωνω πανω απο $41K-$42K.
Για αυτά τα λεφτά κοιτάς είτε ελαφρώς μεταχειρισμένο είτε demo.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Πες μου και άλλα. Αλλά σκέφτεσαι να σουτάρεις το CL-S και να πάρεις το Boxster? Βασικά το νόημα και στο προηγούμενο μυνημά μου είναι ότι αυτά τα αυτοκίνητα είναι μόνο για το καλοκαίρι, καλά εσύ έχει και το Λέξους, αλλά και πάλι.
Πάντως και εγώ Boxter θα σου συνιστούσα αν μπορείς να το πάρεις και να το κρατήσεις χρόνια (baby-sit)
Αυτος ειναι ακριβως ο λογος που πηγα/με για το Λεξους περυσι, ετσι ωστε το αλλο αυτοκινητο να ειναι κατι 'οχι βολικο' αλλα συναρπαστικο. Θα δουμε.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Μόνο που αυτός που χρησιμοποίησε τον όρο Yanks δεν είναι από τις ΗΠΑ αλλά Βρεττανός υπήκοος και αν δεν το πιστευείς άνοιξε κανα λεξικό Βρεττανικής προελεύσεως να το δείς η λέξη Yanks ( γιατί άλλο Yanks και άλλο Yankees που το λές συνέχεια ναι αυτό δεν έχει αρνητική φόρτιση ) είναι αρνητικά φορτισμένη για τους Βρεττανούς. Διάβασε και αυτά που γράφουν οι άλλοι καμιά φορά μπορεί αυτοί να είναι σωστοί και εσύ λάθος κανείς δεν είναι παντογνώστης.Τι λες να μου τα φερεις εσυ να τα διαβασω, οπως εφερα εγω τα λινκ και τις εξηγησεις λεξικων, αφου δεν διαβαζω αυτα που πρεπει να διαβασω?
-
Τωρα.Αν πιαστώ απο τον χαρακτηρισμό 'αθλιο',θα παρεξηγηθούμε και δεν θέλω!!Το αφήνω λοιπόν!Απλώς θα σου πω οτι δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις τις απόψεις κάποιου με τέτοια επίθετα!!
Οσον αφορά στην ENRON,είμαι βέβαιος πλέον οτι δεν ξέρεις!!
Η ENRON (και οι υπόλοιπες)είναι απλώς το αποτέλεσμα της απόφασης των πολιτικών για θέματα οικονομικού ελεέγχου των επιχειρήσεων.Εβαλαν τις μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες (τύπου Arthur Andersen)να ελέγχουν τους πελάτες τους!!!Το αποτέλεσμα το είδαμε!!Α.Η κοινωνία αγγέλων δεν υπάρχει.Την σκέφτηκε o Keyns και οι Σοβιετικοί αλλα ατύχησαν!!
-
Η λέξη «Γιάνκηδες» αφενός δε χρησιμοποιείται (ως επί το πλείστον) στα ελληνικά,
Αληθεια? Για να δουμε:
http://www.in.gr/dictionary/lookup.asp?Word=yank
Yankee:
ουσ. (ΗΠΑ) 1. Γιάνκης, βόρειος Αμερικανός > 2. ιστ. στρατιώτης των Βορείων # (Ααααα) πολίτης των ΗΠΑ, Αμερικανός: Yankees go home! Αμερικανοί στα σπίτια σας! # επίθ. γιάνκικος, που ανήκει ή αναφέρεται στους (βορειο) αμερικανούς # ΦΡ. Yankee-Doodle παλιό χιουμοριστικό τραγούδι της εποχής του πολέμου της ανεξαρτησίας των ΗΠΑΜαλιστα.
Δεν είπα ότι δεν υφίσταται η λέξη «Γιάνκης» στα ελληνικά, αλλά ότι δε χρησιμοποιείται συνήθως. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Αν ανοίξεις ένα ελληνικό λεξικό, θα βρεις αρκετές λέξεις που δε χρησιμοποιούνται στον καθημερινό λόγο.
αφετέρου δεν αποδίδει την αρνητική φόρτιση που έχει η λέξη «Yanks», στην περίπτωση που χρησιμοποιείται από έναν Άγγλο.
Λαθος. Η λεξη Yank/Yankee δεν εχει αρνητικη φορτιση ποια. Για οσους γνωριζουν ΗΠΑμερικανικα και θελουν να λεγονται μεταφραστες. Εχω γραψει και για την ιστορια της λεξης Yankee. Ψαξε. Βρεστην. Σε αυτο το θρεντ ειναι.
Παραθέτω τις απαντήσεις των mirage και skullone.
Μόνο που αυτός που χρησιμοποίησε τον όρο Yanks δεν είναι από τις ΗΠΑ αλλά Βρεττανός υπήκοος και αν δεν το πιστευείς άνοιξε κανα λεξικό Βρεττανικής προελεύσεως να το δείς η λέξη Yanks ( γιατί άλλο Yanks και άλλο Yankees που το λές συνέχεια ναι αυτό δεν έχει αρνητική φόρτιση ) είναι αρνητικά φορτισμένη για τους Βρεττανούς. Διάβασε και αυτά που γράφουν οι άλλοι καμιά φορά μπορεί αυτοί να είναι σωστοί και εσύ λάθος κανείς δεν είναι παντογνώστης.
Κι επειδή πολύς ντόρος έγινε για τη λέξη 'yankee'
Oxford English-Greek Learner's Dictionary to the rescue...
Yankee (και Yank) n (Μ Β λαϊκ. υποτιμ.) Γιάνκης, Αμερικανός
Επεξήγηση (από το λεξικό):
Μ Β: Βρετανικά Αγγλικά
λαϊκ. λαϊκός, -ά
υποτιμ. υποτιμητικός, -ά.
Απαραδεκτο αρθρο του Ιαν Αντοκ στο 4Τροχοι Φεβρουαριου