Ο χρήστης nass έγραψε:
Σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου δύο (θεωρώ...) καλοπροαίρετοι και στοιχειωδώς ευφυείς άνθρωποι δεν μπορούν να συννενοηθούν, δεν μπορεί το φταίξιμο να το έχει μόνο ένας. Δεν είναι δηλαδή δυνατό πάντα εγώ να μην σε καταλαβαίνω, πιστεύω πως, σίγουρα βέβαια κάτι στραβό κάνω και εγώ, αλλά και εσύ σίγουρα κάτι δεν κάνεις καλά. Απλά αναρωτήσου!
Σιγουρα φταιω και εγω. Ειναι δυσκολο να συζυτονται τετοιες βαθυς εννοιες μεσω φορουμ. Ειδικα οταν εγω ειμαι εδω για να παρω μερος σε συζητησεις της αυτοκινησης και του περιεχομενου του περιοδικου 4 Τροχοι. Ειναι δυσκολο να προσπαθω να κανω αυτο και να ξεκαθαρισω μεσα σε εκκατονταδες ασχετα ποστ που μονο σκοπο εχουν ειναι να 'βγαλουν τα αποθυμενα' καποιων και μονο με το θεμα δεν εχουν σχεση. Ασε με την αυτοκινηση. Πρεπει να παραδεχθεις ομως οτι: αναλογως, παλι καλα πραξαμε
Διαφωνώ με όλους τους συλλογικούς χαρακτηρισμούς: 'οι Ελληνες είναι ...' (το κάνεις συχνά, δυστυχώς),
Ενα αλλα κακο συνηθειο πολλων Ελληνων ειναι το να διαλεγουν αυτα που τους συμφερουν μεσα σε μια προταση. Η πηγη αυτης της συμπρειφορας μαλιστα ειναι το οτι ειναι σουπερ καχυποπτοι. Εαν καποιος δεν ειναι καλοποπροαιρετος και νομιζει οτι ΟΛΟΙ προσπαθουν να 'του την πεσουν', ετσι κανει.
Απαντωντας στο παραπανω, βασιζομενος στο προηγουμενο, τις πιο πολλες φορες, εαν οχι ΟΛΕΣ τις φορες που χρισημοποιησα παρομοια φραση με 'οι Ελληνες αυτο και εκεινο', οπως και στο μολις παραπανω που εγραψα, σημειωσα και ανεφερα κατι παρομοιο με 'οι περισσοτεροι Ελληνες', ή 'πολλοι Ελληνες'. ΟΚ Νασσο? Ψαξε. Βρεστα. Μη με βγαζεις 'μαυρο' με μονο ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ αυτων που εγραψα Νασσο. Cheap shot.
'οι Αμερικάνοι είναι ...' (δεν το έχω κάνει ποτέ, άλλοι βέβαια στο Forum το κάνουν, και διαφωνώ 100% μαζί τους), και τους θεωρώ 'εύκολους', ισοπεδωτικούς και εν ολίγοις ρατσιστικούς.
Από την άλλη, ξεχωρίζω ένα λαό ή ένα έθνος από την ηγεσία του, και ξέρω τη διαφορά μεταξύ του Προέδρου των ΗΠΑ (ή του Πρωθυπουργού της Ελλάδας) και του ΗΠΑμερικάνικου λαού (ή του λαού της Ελλάδας). Θεωρώ δηλαδή, πως το να κρίνεις ή και να βρίζεις (*) την ηγεσία ενός λαού, δεν μεταβιβάζει σε καμία περίπτωση το βρίσιμο ή την κριτική στο λαό αυτό.
ΟΚ. Αρα συμφωνεις μαζι μου με το ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ του θρεντ αυτου που ειναι ο χαρακτηρισμος ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ σε ενα εγκυρο ΜΜΕ? Δεν επρεπε να τυπωθει, σωστα? Ετσι Νασσο?
Εσύ δεν φαίνεσαι να αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά αυτή. Δεν το κρίνω, έχεις κάθε δικαίωμα, διότι φαίνεται να είναι απλά θέμα κουλτούρας και 'point of view'.
Λαθος κανεις. Το θεμα μου και αυτο που με ενοχλησε ηταν το Αμερικανακια στο περιοδικο. Που ειμαι 90% σιγουρος ειναι θεμα μεταφρασης, δηλαδη τυπωθηκε απο Ελληνα και οχι απο τον Ιαν. Εαν εγραψε Yank ο Ιαν, τοτε το 4 Τροχοι χρειαζοντε ΝΕΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ.
Ναι μενα αναφερθηκα στο επανηλλημενο βρισιμο του skullone κατα του προεδρου Μπους, αλλα στην 23η σελιδα ή κατι τετοιο, και το εγραψα ως μερος μια αλλης επιχειρηματολογιας που αρχισε καπου στην σελιδα 18 ή κατι τετοιο για προσωπικες επιθεσεις, μελων, κτλ.
ΤΟ πρωτο (Αμερικανακια), δεν εχει καμια σχεση με το δευτερο. Μαλιστα εαν εχεις θεση στο πρωτο, ξεχνα το δευτερο. Το παιρνω πισω. Βριστε τους προεδρους χωρων οσο θελετε στο φορουμ. Δεν θα ξαναπω κουβεντα. Το επιπεδο μιας ομαδας ατομων ειναι παντα οφθαλμοφανες απο τις αποψεις της ομαδας. Οπως ειπα. Ειναι ολα θεμα ποιλιτιστικου επιπεδου. Εγω απλα ενα μελος ειμαι εδω. Καλυτερα τωρα?
Ως εκ τούτου, απόλυτα σεβαστό. Απλά, σε προτρέπω, την επόμενη φορά που θα βρίζουν τον Πρόεδρο Μπους, να σκεφτείς τη διαφορά αυτή κουλτούρας από το 'point of view' των υβριστών.
Ακριβως αυτο εκανα. ΑΥτη την κουλτουρα ειναι που κριτικαρω (αυτων που βριζουν). Εχω αυτο το δικαιωμα, ετσι Νασσο? Ποιο το κακο? Εαν καποιοι νομιζουν οτι μπορουν να συλλαβουν τον ρολο του πλανηταρχη ή οποιοδηποτε προεδρου, καλυτερα απο αυτον/αυτους, ΟΚ. Και η γατα μου νομιζει οτι μελος της οικογενειας. Τρωει οταν τρωμε, κτλ. Ακομη την χαιδευω ομως. Την κουλτουρα να την αλλαξω δεν με ενδιαφερει (εγω εδω ζω), να την κριτικαρω ομως μπορω ετσι?
(*) Πρόσεξε πως δεν είναι 'βρίσιμο' για το βρίσιμο. Φαίνεται αυτή τη φορά να υπάρχει κάποιος τουλάχιστον λόγος. Θυμάσαι να 'άκουσε' ο Μπους Sr. ή ο Κλίντον αυτά που 'ακούει' ο Μπους Jr ? Παρότι έκαναν και αυτοί πόλεμους. Αλλά ας μην επεκταθούμε σε αυτό, πριν μας 'κόψει' ο kouk
Το παραπανω ειναι συζητηση 1 μηνα. Δεν θα επακταθω. ΑΛλα διαφωνω. Υπαρχουν λογοι που ο τωρα προεδρος ειναι σε αυτη την θεση. Το σιγουρο ειναι οτι οι λογοι αυτοι δεν ειναι επηδει ειναι χαζος, ανικανος, κανει το κακο, κτλ. Αλλοι ειναι οι λογοι για αυτους με ανοιχτα ματια. Κατ'εμε.