-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Φίλε Mark,το ότο Τρίτη ονομάζεται, Τρίτη γιατί..βγαίνει Τρίτη .
Επιπλέον, καταλαβαίνω πως δεν είσαι αναγνώστης του περιοδικού μας και χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω, νομιζω πως είναι άδικο να αναφέρεις πως το συγκεκριμένο περιοδικό είναι αμερόληπτο,αφού έτσι διακρίνουμε ένα είδος μομφής για για τους 4τροχούς! Το τελευταίο πράγμα για το οποίο μπορεί κάποιος να κατηγορήσει τους 4τροχούς,είναι αυτό!!(αληθεια παντως,πιο περιοδικό στην Ελλάδα νομίζεις ότι μεροληπτεί σε..ηπειρωτικό επίπεδο ).Σοβαρά τώρα του βάλανε 0;(ολογράφως:μηδέν) Και γαμώ τα περιοδικά μάγκα μου...
Καλό θα ήταν να μην βρίζουμε ο ένας τον άλλον,και να μην ειρωνευόμαστε.Ας παραμείνουμε μια παρέα,που ευτυχώς,διαφωνούμε,αλλά ας μην αφήσουμε κανένα χόντα ή φόρντ να μπει ανάμεσα μας.Για φεράρι και πάνω,το συζητάμεΆκου μηδέν..
Ελπίζω να κατάλαβες ότι κάνω πλάκα για το περιοδικό. Κάθε άλλο παρά αμερόληπτο είναι. Από τη στιγμή που βγάζει πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο το Audi S3 από το type-R, επειδή το πρώτο έχει περισσότερους αερόσακους, τότε είναι για γέλια... Το ξέρω ότι βγαίνει κάθε Τρίτη, αλλά αυτή ήταν η απορία μου : Γιατί όχι Δευτέρα που είναι αρχή εβδομάδας, ή κάποια άλλη μέρα........ ΄
Πραγματικά έγραφε 0, αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκιο μπορεί να μπήκε από λάθος, ή να σημαίνει ότι δεν έχουν βαθμολογήσει το αυτοκίνητο, αλλά ήθελα να το σχολιάσω κάνοντας πλάκα -
Καλά,φίλε μου,σοβαρά τώρα ,δεν κατάλαβα ότι έκανες πλάκα Λέω και γω..
-
Το auto triti εχει πολλες 'πατατες' στις βαθμολογιες του, προς οφελος των Γερμανικων αυτοκινητων...
-
O TheoRallye έγραψε:
*>“Φιλαράκο, τι να πω, πραγματικά είσαι 'αλλού'. Σε ειρωνεύτηκα μετά που είχες ειρωνευτεί τον predator, ο οποίος μάλιστα σχολίασε πολύ ήπια την πατάτα που έγραψες. Άμα δεν έχεις καν βασικές γνώσεις φυσικής, μην εκφράζεσαι έτσι, δε σε παίρνει αφού ο άλλος θα απαντήσει και θα δείξει ότι αυτά που λες είναι επιεικώς κοτσάνες (πολύ επιεικώς ).”Και εσύ που διεπίστωσες ότι ειρωνεύτηκα τον predator? Eπειδή του έγραψα ότι η ροπή ορίζεται και στα βιβλία φυσικής της Α’ Λυκείου? Αυτό είναι ένα αντικειμενικό γεγονός και καθόλου ειρωνεία. Μάλλον εσύ λοιπόν απ’ ότι φαίνεται είσαι αλλού…!!!
Εσύ χρησιμοποίησες άπειρους απρεπείς και ειρωνικούς χαρακτηρισμούς, και έδειξες εξ’ αρχής ότι μπήκες στη συζήτηση με μόνο αυτό το σκοπό, και παρ’ όλα αυτά προσπάθησα από τη δική μου πλευρά να χρησιμοποιήσω ήπιες εκφράσεις. Απλά από τον τρόπο σου και μόνο απέδειξες για άλλη μια φορά ότι είσαι ένα σπασικλάκι που καλυπτόμενο πίσω από την οθόνη ενός υπολογιστή πληκτρολογεί ανέξοδα και χωρίς αναστολές ότι θέλει και όπως θέλει και γίνεται φυσικά αξιογέλαστος, και γραφικός. Τόσο στα σχολεία όσο και στα πανεπιστημιακά ιδρύματα είναι γνωστοί οι τύποι που αντιδρούν σαν και εσένα, και βέβαια αντιμετωπίζονται από τους άλλους με τον τρόπο που γνωρίζεις. Αυτά πολύ επιεικώς γιατί θα μου ήταν εύκολο να χρησιμοποιήσω βαρύτερες εκφράσεις.
Tώρα σχετικά με τις γνώσεις μου στη Φυσική δεν είσαι σίγουρα ο αρμόδιος να τις κρίνεις και με το ύφος που από την αρχή επέλεξες δεν θα συνεχίσω το διάλογο μαζί σου, γιατί αυτό φαίνεται ότι ήταν το τελευταίο που επεδίωξες.O TheoRallye έγραψε:
*>“Με είδες καθόλου να σχολιάζω αν το Civic είναι καλύτερο ή το RS; Όχι, άρα γιατί θεωρείς δεδομένο ότι προτιμώ το Civic; Αυτό που είπα εγώ ήταν ότι προσπάθησες να εξηγήσεις κάτι τεχνικά (κακώς, αφού δε σε παίρνει ) και η εξήγηση που έδωσες ήταν γελοία.”Για βρες μου πού σου απέδωσα ότι υποστήριξες το Civic ή το RS? Eκεί που αναφέρθηκα στους άλλους απαντώντας σε εσένα? Προσπάθησε να καταλάβεις τι διαβάζεις σε παρακαλώ και να μην “αλλοιθωρίζεις” τόσο πολύ!!!
Κράτησα τον αντίλογο σε κόσμιους τόνους νομίζω αν και δέχτηκα από κάποιους εξ’ αρχής ειρωνικούς υπαινιγμούς εκτός θέματος (π.χ. οι δαγκάνες του αυτοκινήτου μου που είναι λαχανί και κιτς,…) και όπως είδαν όλοι τα άφησα ασχολίαστα. Η προσπάθειά μου να μιλήσω για τους turbo κινητήρες και το turbo lag και τον VTEC δεν έγινε, όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς από το σχετικό post, με διάθεση να μοιώσω κάποιον από τους δύο. Και ειδικά για το Civic έγραψα και επαινετικά σχόλια. Τώρα έστω και αν έκανα «πατάτα» όπως εσύ ισχυρίζεσαι όφειλες να το εξηγήσεις πολιτισμένα αφήνοντας εκτός όλα τα άλλα υβριστικά σχόλια και χαρακτηρισμούς. Μάλλον όμως περιττεύει να σου εξηγώ γιατί φαίνεται ότι το Forum για σένα και κάποιους άλλους εδώ μέσα επέχει θέση κερκίδας σε ποδοσφαιρικό αγώνα…O TheoRallye έγραψε:
*>“Όσον αφορά την υπογραφή μου, τι να σου πω; Γιατί επέλεξες να τη σχολιάσεις μετά που την είχα αλλάξει; Τι νόημα έχει; Αν τη σχολίαζες και την άλλαζα εκ των υστέρων να πω ότι έχεις δίκαιο, αλλά τώρα πού κολλά αυτό το 'την άλλαξες την τελευταία στιγμή'; Δεν πάμε καλά μου φαίνεται...”Την υπογραφή σου την άλλαξες αργά το βράδυ Τεταρτης—ξημερώματα Πέμπτης όταν είδες το post μου που το σχολίασα, (το πρόσεξα σε διαδοχικά post που ανταλλάσαμε εκείνες τις ώρες). Σημασία έχει ότι η υπογραφή σου έγραφε αυτά που έγραφε, και σε εμένα τουλάχιστον δείχνει τα κόμπλεξ που κουβαλάς και τα απωθημένα που έχεις. Το ότι την άλλαξες δεν αλλάζει τουλάχιστον για μένα και πολλά. Απλά μπορώ να καταλάβω ότι το μετάνοιωσες κάπου-«κάλιο αργά παρά ποτέ», όπως λέει και η λαϊκή ρύση. Tώρα το ποιος δεν πάει καλά μάλλον είναι εμφανές… Η εμπάθεια δεν κρύβεται… Περαστικά!!!
O TheoRallye έγραψε:
*>“Υ.Γ. Να σου δώσω και ένα hint μήπως δουλέψει και λίγο αυτό που βρίσκεται στην κρανιακή σου κοιλότητα. Η ροπή στρέψης δεν είναι μια σταθερά που έχει κάποιο σώμα και εξαρτάται από κατανομή μαζών και τα λοιπά που αναφέρεις, την μπερδεύεις με κάτι άλλο. Όχι ότι περιμένω και πολλά βέβαια, αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία..”Είδες λοιπόν που συνεχίζεις να δείχνεις πόσο κομπλεξικός είσαι? Και μάλιστα διαστρεβλώνοντας αυτά που έγραψα. Διάβασε πάλι τη σελίδα 8 του thread και αν καταλάβεις θα δείς ότι δεν την μπερδεύω με αυτό που ισχυρίζεσαι.
-
O nass έγραψε:
*>Φίλε ckosm, μιλώντας για Φυσική Α΄ Λυκείου, το λάθος που κάνεις είναι να συγκρίνεις και να πολλαπλασιάζεις σαν να ήταν μη διανυσματικά, δύο διανυσματικά μεγέθη, τη δύναμη (F διάνυσμα = m * γ διάνυσμα) και τη ροπή (T διάνυσμα = F διάνυσμα * L διάνυσμα). Κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα. Πχ. αν όλα αναχθούν σε ένα άξονα, ώστε να μην έχει σημασία ο διανυσματικός χαρακτήρας, τότε η ροπή είναι 0 (σκέψου: έχεις ένα τροχό και τον τραβάς από την περιφέρεια προς τα έξω (δηλ. δύναμη και απόσταση παράλληλα διανύσματα). Θα περιστραφεί (ροπή) ? Οχι βέβαια).Φίλε nass, αν θέλεις να πάμε λίγο πιο μακρυά, η ροπή (Τ) είναι όπως λές διανυσματικό μέγεθος και ορίζεται (λίγο βέβαια πιοπάνω από τη Φυσική της Α’ Λυκείου) ως το εξωτερικό γινόμενο 2 ανυσματικών μεγεθών ; της δύναμης F και της απόστασης L από τον άξονα περιστροφής, και η σχέση παίρνει τη μορφή : T= Fx L x ημθ, όπου θ ή γωνία μεταξύ των 2 διανυσμάτων. Αν η γωνία θ = 0, τότε ημθ=0, και όντως όπως λες το γινόμενο FxL = T = 0. Δεν βλέπω που διαφωνούμε εδώ?
O nass έγραψε:
*>Επί της μηχανολογικής ουσίας: αυτό που υποθέτεις είναι πως 'ροπάτος κινητήρας' = (α) βαριά έμβολα/μπιέλες και (β) μεγαλύτερη διαδρομή κυλίνδρου. Νομίζω κάτι τέτοιο είναι υπεραπλουστευτικό, υπάρχουν 1000 παράγοντες που επιδρούν στη ροπή που παράγει ένας κινητήρας.Οντως προσπάθησα να παρουσιάσω κάποια πράγματα υπεραπλουστευμένα, και σε καταστάσεις κινητήρων δεν είναι ποτέ τόσο απλά.
O nass έγραψε:
*>Οπως σωστά λες για τους μοντέρνους κινητήρες Turbo, πως με διάφορα κόλπα (συμπίεση, ανθεκτικότερα έμβολα/μπιέλες, υβριδικές τουρμπίνες κτλ.) έχουν πια εξαλείψει το Turbo lag, νομίζω θα έπρεπε, για λόγους αμεροληψίας, να αναφέρεις ή τουλάχιστον να δεχτείς πως και ο iVTEC του Honda, παρότι με 'ελαφρά' έμβολα κτλ., σύμφωνα με τις μετρήσεις των 4Τ αλλά και τις αναφορές των τεστ όλων των περιοδικών, έχει ροπή από χαμηλά και δεν είναι 'ψόφιος' (ΟΚ, δεν βγάζει ροπή 'Turbo' αλλά και 18 kgm δεν μου φαίνονται καθόλου άσχημα). Η τουλάχιστον πες μας ποιά είναι η δική σου εντύπωση, αφού το έχεις οδηγήσει.Νομίζω ότι τις όποιες διαφορές επεσήμανα μεταξύ των 2 κινητήρων δεν το έκανα για να μοιώσω κάποιον και συγκεκριμένα το VTEC. Όπως έγραψα, και αυτή είναι η πραγματικότητα, ο VTEC κερδίζει «ψηλά» ότι δεν μπορούν να κάνουν οι άλλοι, π.χ. turbo, και αυτό δεν νομίζω ότι μπορεί να το αγνοήσει κανείς. Οντως το να ακούς το στροφάρισμα στις 8000rpm είναι εντυπωσιακό. Η ροπή όμως των 18-19kgm για ένα κινητήρα 2 λίτρων και με ψηλή σχέση συμπίεσης δεν είναι λίγη? Τουλάχιστον αυτό έχει γραφεί σε αρκετά περιοδικά και δεν είναι δική μου εκτίμηση. Βέβαια η καμπύλη της ροπής είναι επίπεδη, γύρω στα 15-16 kgm από τις 2500rpm περίπου, με έκρηξη στις 5800rpm όπου και μπαίνει σε λειτουργία ο μεταβλητός χρονισμός.
O nass έγραψε:
*>Εν τέλει όντως φαίνεται σα να είναι μεταξύ Ευρώπης-Ιαπωνίας (που το βρίσκω γελοία 'κόντρα') ή, ενδεχομένως, μεταξύ Turbo-ατμόσφαιρας (που ίσως και να έχει κάποια βάση).Δεν το νομίζω, εγώ τουλάχιστον δεν το αντιλήφθηκα έτσι σε αυτό το thread.
O nass έγραψε:
*>Αλλά έχει δίκιο ο makinen: έχουμε δύο άριστα αυτοκίνητα, που, προσωπικά, όποιο και να είχα θα ήμουν ευχαριστημένος (ίσως λιγότερο στο TypeR αν βρίσκει το κεφάλι μου στην οροφή ). Είναι ανάγκη να βγάλουμε ένα από τα δύο 'σκάρτο' ? Μήπως απλά δείχνει μεροληψία κάτι τέτοιο ?Aυτό είναι γεγονός και το ανέφερα και εγώ, απλά έχω την αίσθηση-πες την ακόμα και προσωπική άποψη (it is my bias…), όπως και τα περιοδικά που τα έχουν συγκρίνει-ότι το Focus RS θέτει νέα standards στην κατηγορία. Θα το δούμε βέβαια γιατί σε αυτές τις διαμάχες υπάρχει πάντα ένας παράγοντας που δεν κάνει λάθος-αυτός όπως αντιλαμβάνεσαι είναι ο χρόνος, ο οποίος όντως θα δείξει πιο είναι πιο αξιόπιστο…
Γειά χαρά
-
Η δημοσίευση περιείχε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για άλλο μέλος του φόρουμ και διεγράφη.
-
Ο χρήστης TheoRallye έγραψε:
Η δημοσίευση περιείχε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για άλλο μέλος του φόρουμ και διεγράφη.Eυτυχώς που οι moderators κάνουν σωστά τη δουλειά τους, γιατί είχε ήδη παραγίνει με τον συγκεκριμένο...
-
Απαιτώ αμέσως εξηγήσεις από τον moderator ο οποίος έσβησε τη δημοσίευσή μου. Ποιός moderator την έσβησε και γιατί; Γιατί ο ίδιος moderator δεν έσβησε τις ακόλουθες δημοσιεύσεις του ckosm οι οποίες ήταν σαφώς πιο προσβλητικές από τη δική μου;Άντε διότι είπα να μην συνεχίσω την υπόθεση με το συγκεκριμένο άτομο, αλλά όχι κι έτσι!
Θα ήθελα συγκεκριμένες εξηγήσεις για το γιατί θεωρήθηκε προσβλητική η δημοσίευσή μου διότι δεν τη θεωρώ ως τέτοια, τη στιγμή που είναι προφανές από όποιον διαβάσει ότι ο ckosm είναι από τη μια άσχετος από μηχανολογικά και αφετέρου ότι είπε ψέματα για το ότι άλλαξα την υπογραφή μου μετά από το σχόλιο του, αφού στο πρώτο σχόλιό του για την υπογραφή μου λέει παράλληλα ότι πρόλαβα να την αλλάξω. Πώς πρόλαβα να την αλλάξω αφού την άλλαξα πριν τη σχολιάσει; Και είναι προφανές ότι καμιά από τις δημοσιεύσεις μου δεν είχε διόρθωση εκ των υστέρων. Απαιτώ από τον moderator που έκανε αυτό που έκανε να επανορθώσει άμεσα!
Οι δημοσιεύσεις του ckosm:'Απλά από τον τρόπο σου και μόνο απέδειξες για άλλη μια φορά ότι είσαι ένα σπασικλάκι που καλυπτόμενο πίσω από την οθόνη ενός υπολογιστή πληκτρολογεί ανέξοδα και χωρίς αναστολές ότι θέλει και όπως θέλει και γίνεται φυσικά αξιογέλαστος, και γραφικός. Τόσο στα σχολεία όσο και στα πανεπιστημιακά ιδρύματα είναι γνωστοί οι τύποι που αντιδρούν σαν και εσένα, και βέβαια αντιμετωπίζονται από τους άλλους με τον τρόπο που γνωρίζεις'
Επίσης:
'Φόρτωσε με μπάζα καλύτερα το μυαλουδάκι σου, που είναι γιά τα μπάζα, κακόμοιρο στραβάδι '
Ακόμη:
'Ενώ εσύ με τα μπάζα που θα φόρτωσες το αυτοκίνητό σου μπορεί να πήρες σβάρνα μερικές κολώνες και να κουνήθηκε το μυαλουδάκι σου! '
Και:
'Αχ αυτά τα μπάζα...!!! Τι σου έκαναν τα μπάζα??? Βρες καμμιά χωματερή να τα ξεφορτώσεις μήπως και συνέλθεις και το ξανασυζητάμε '
Τέλος:
' Και αν αυτό το παράδειγμα που έφερες αφορά τη ροπή είναι επιεικώς βλακώδες'Ο moderator απλώς έκανε λάθος ή κοροϊδεύει τη νοημοσύνη μας;Απαιτώ εξηγήσεις.
-
Αν είχαν πέσει έγκαιρα στην αντιληψή μου και οι δημοσιεύσεις του ckosm να είσαι σίγουρος ότι θα είχαν την ίδια τύχη.
Αλλά για πείτε μου, είναι τόσο δύσκολο να γράφετε τις απόψεις σας χωρίς να προσβάλλετε τον άλλον ? -
Θα ήθελα συγκεκριμένες εξηγήσεις για το γιατί θεωρήθηκε προσβλητική η δημοσίευσή μου διότι δεν τη θεωρώ ως τέτοια...Πάντως πρώτη φορά ακούω να βρίζουμε κάποιον αλλά να μην θεωρούμε προσβλητική την δημοσίευση !
-
mm55 και οι δυο είπαν πολλά...
-
mm55, βρισιά θεωρείς το άσχετος ή το ψεύτης; Και γιατί;
Δηλαδή όταν λέμε ότι ο Bush είναι δολοφόνος είναι βρισιά;Επίσης τώρα που σου επεσήμανα τις παρεκτροπές του ckosm τι είναι αυτό που σε εμποδίζει να σβήσεις τις δημοσιεύσεις του; Για να επεμβαίνει ο moderator σε ένα thread τουλάχιστον θα έπρεπε να βλέπει τι γίνεται στο thread και να μην επεμβαίνει σε ένα σημείο της συζήτησης σαν να μην έγινε ό,τι έγινε πριν -
Τώρα, όσον αφορά τα υπόλοιπα, προφανώς είσαι πολύ κουρασμένος από τις 50-70 χιλιάδες χιλιόμετρα που διένυσες σήμερα (σαφώς με υπερηχητικές ταχύτητες προφανώς ) για να μπορέσεις να σκεφτείς.
Δεν απευθύνομαι φυσικά στον συγγραφέα αυτού του σχολίου και ούτε πρόκειται να κάνω διάλογο μαζί του, απλά και μόνο το παρουσιάζω ως κορυφαίο παράδειγμα προσωπικής εμπάθειας...!!!
Από που αντλεί το δικαίωμα μέσα σε αυτό το συγκεκριμένο thread να αναφέρεται ειρωνικά σε κάτι που δεν αναφέρθηκα ποτέ, όπως : '...σαφώς με υπερηχητικές ταχύτητες προφανώς'.Θα με ενδιέφερε φυσικά - εάν αυτό γίνεται - να δώ σε προσωπικό μήνυμα από τον moderator τα υβριστικά σχόλια του TheoRallye που διεγράφησαν όχι γιά κανένα άλλο λόγο, αλλά μόνο γιά να κατανοήσω πώς μερικοί οχυρωμένοι πίσω από την οθόνη ενός υπολογιστή πουλούν εντελώς ανέξοδα 'τσαμπουκά'...
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΘΕΜΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ.
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
Τώρα, όσον αφορά τα υπόλοιπα, προφανώς είσαι πολύ κουρασμένος από τις 50-70 χιλιάδες χιλιόμετρα που διένυσες σήμερα (σαφώς με υπερηχητικές ταχύτητες προφανώς ) για να μπορέσεις να σκεφτείς.
Δεν απευθύνομαι φυσικά στον συγγραφέα αυτού του σχολίου και ούτε πρόκειται να κάνω διάλογο μαζί του, απλά και μόνο το παρουσιάζω ως κορυφαίο παράδειγμα προσωπικής εμπάθειας...!!!
Από που αντλεί το δικαίωμα μέσα σε αυτό το συγκεκριμένο thread να αναφέρεται ειρωνικά σε κάτι που δεν αναφέρθηκα ποτέ, όπως : '...σαφώς με υπερηχητικές ταχύτητες προφανώς'.Θα με ενδιέφερε φυσικά - εάν αυτό γίνεται - να δώ σε προσωπικό μήνυμα από τον moderator τα υβριστικά σχόλια του TheoRallye που διεγράφησαν όχι γιά κανένα άλλο λόγο, αλλά μόνο γιά να κατανοήσω πώς μερικοί οχυρωμένοι πίσω από την οθόνη ενός υπολογιστή πουλούν εντελώς ανέξοδα 'τσαμπουκά'...
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΘΕΜΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ.
ckosm, άλλο ένα παράδειγμα του ότι δε σκέφτεσαι πριν γράψεις κάτι. Παραπονιέσαι ότι βάζω λόγια στο στόμα σου έτσι; Είναι ή όχι αλήθεια ότι στη σελίδα 6 αυτού του θέματος έγραψες τα ακόλουθα (μπορεί να το δει οποιοσδήποτε άλλωστε) :
Μπορείς να μου λύσεις μία απλή απορία? Εδώ και 1-1,5 χρόνο που έχει κυκλοφορήσει το Type-R και αναζητώ την παρουσία του στο δρόμο (δόξα τω θεώ κάνω 50-70.000km την ημέρα στη Αθήνα) έχω συναντήσει μόνο 2 Type-R . Το ένα μάλιστα ήταν αταξινόμητο και το κυκλοφορούσε αντιπρόσωπος σε επαρχιακή πόλη. Και το αντίστοιχο διάστημα έχω δεί πάμπολλα άλλα σύγχρονα ή μετάχρονα του Type-R 'GTi' τα οποία είναι μάλιστα και ακριβότερα (π.χ. βλέπε Leon Cupra-R, Focus ST, MG ZR 160, κλπ...)
Εσύ ο ίδιος γράφεις ξεκάθαρα ότι κάνεις 50-70 χιλιάδες χιλιόμετρα ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ στην Αθήνα. Από όσο ξέρω η κάθε μέρα έχει 24 ώρες. Άρα, κατ'ελάχιστον, για να κάνεις 50 χιλ. χιλιόμετρα σε μια μέρα, πρέπει να πηγαίνεις με μέση ταχύτητα 50000/24=2083,33 ανά ώρα. Την τελευταία φορά που το έψαξα, αυτή η ταχύτητα ήταν υπερηχητική, δε νομίζω ότι έχει αυξηθεί η ταχύτητα του ήχου πρόσφατα. Άρα με αυτά που λες είναι λογικό, αν δίνει κάποιος βάση στα λεγόμενά σου, να υποθέσει ότι ταξιδεύεις μονίμως με σαφώς υπερηχητικές ταχύτητες. Άρα ποιό είναι το πρόβλημά σου στην τοποθέτησή μου; Μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Εννοείς ότι δεν σου αξίζει να σε παίρνει κάποιος στα σοβαρά και ως εκ τούτου δεν έπρεπε να σε πάρω στα σοβαρά; Αν μπορείς εξήγησέ μου για να ξέρω κι εγώ.
Όσον αφορά το 'υβριστικό' μου μήνυμα, αφού σε ενδιαφέρει όπως λες, είχα γράψει ότι εκτός από άσχετος είσαι και ψεύτης και ότι δεν αξίζει να ασχολούμαι μαζί σου. Επίσης είπα ότι αν θέλεις να ξεστραβωθείς μπορείς να ανοίξεις ένα θέμα στα τεχνικά, αλλά από το στυλ σου δεν πιστεύω να το κάνεις. Και έχω εξηγήσει γιατί είσαι και άσχετος αλλά και ψεύτης (το θέμα με την υπογραφή ) και άρα δε θεωρώ ότι το post ήταν υβριστικό. Περιμένω ακόμη απάντηση από τους moderators για τα ερωτήματα που τους έκανα.
Τη δημοσίευση αυτή την έχω φυλάξει, διότι τώρα τελευταία δεν ξέρει κανείς τι γίνεται...
-
[list:gg5bum9g]Φιλε μου Theorallye, χωρις να θελω να κανω τον δικηγορο κανενος, ο λογος που 'επεμβαινω' ειναι οτι το συγκεκριμενο σημειο οπου αναφερεσαι στον ckosm περι 50.70000km ειναι οτι, ειναι πλεον ολοφανερο οτι προκειτε για τυπογραφικο λαθος.Ουτε ενας ηλιθιος δε θα μπορουσε πιστευω να πιστεψει σε αυτο το 'ημερισιο νουμερο'.[/list:u:gg5bum9g][list:gg5bum9g]Ο αλλος λογος ειναι, ας μη ψαχνουμε ανουσια και 'παιδικα' λαθη για να πρωτοστατησουμε.Εξαλου η συζητηση μετατραπηκε σε πολυ ομορφο τεχνικο πνευμα με θεμα την παραμελημενη σε πολους 'ροπη'.Κριμα που δεν προλαβα να εμπλακω στη συζητηση [/list:u:gg5bum9g]
-
Κάποιος άλλος (νομίζω ο Mark ) είχε πει 'προφανώς' κάνεις λάθος για τα χιλιόμετρα και ο ckosm δε διόρθωσε ούτε ανασκεύασε τίποτα. Μπορεί ο άνθρωπος να είναι πιλότος της πολεμικής αεροπορίας και να πετάει πάνω από την Αθήνα, τι να πω...
Όσο για το τεχνικό θέμα, επίτρεψέ μου να πω ότι κάθε άλλο παρά σε τεχνικό εξελίχτηκε το θέμα με τα 'ωραία' που ακούστηκαν περί ροπής. Από ότι θυμάμαι πάντως είχες συμφωνήσει παλιότερα με την 'ανάλυση' του ckosm. Έχεις αλλάξει γνώμη ή εξακολουθείς να συμφωνείς; Θα ήθελα να ξέρω διότι ο ckosm πάντως δεν έχει γράψει κάτι που να δείχνει ότι κατάλαβε πόσο άσχετο ήταν αυτό που είπε (και με το οποίο συμφώνησες ). -
Και για του λόγου το αληθές, ορίστε τι είχε γραφτεί στη σελίδα 8. Πρόκειται για μειωμένη αντίληψηη του ckosm ή για κάτι άλλο; Μάλλον δεν διαβάζει καθόλου αυτά που γράφουν οι άλλοι και απλώς γράφει αυτά που θέλει να πει, συνήθως για να ειρωνευτεί. Νομίζω κάποια πράγματα είναι προφανή. Ας μην σχολιάσω περαιτέρω...
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
Πρέπει να κάνεις λάθος στα χιλιόμετρα φίλε ckosm γιατί αν έκανες καθημερινά 50-70 χιλιάδες χλμ. στην Αθήνα, μάλλον θα έχανες τα λογικά σου από ότι θα συναντούσες μπροστά σου. Αντίθετα εγώ που δεν κυκλοφορώ τόσο πολύ έχω δει αρκετά Type-R. Υπολογίζω ότι έχω πετύχει καμιά δεκαριά τουλάχιστον. Μόνο 2 έχω δει χρώματος μαύρου. Νομίζω ότι το Focus ST και το MG ZR160 είναι κάπως φθηνότερα (ειδικά το MG) από το Hondaki.
Kατ' αρχήν ψυχραιμία...!!! Το πήγαινε-έλα στη δουλειά μου και μόνο είναι 40Km την ημέρα. Και μη μου πείς ότι είναι λίγοι αυτοί που κάνουν τόσα και πολύ περισσότερα καθημερινά. Τώρα αν σε αυτά προσθέσεις και τις βόλτες και εκδρομές Σ-Κ, αυτά που έγραψα σαν μέσο όρο την ημέρα μάλλον είναι λίγα. Ειλικρινά πες μου τι προσπαθείς να μου αποδείξεις? Θέλεις να σου πώ και ότι δεν βλέπω ή να με κάνεις να βλέπω ντε και καλά Type-R γιά να σε ευχαριστήσω?
Αφού έχεις δει καμμιά δεκαριά Type-R, εκ των οποίων τα 2 μαύρα μπράβο σου και φαντάζομαι να σε ευγνωμωνούν κάποιοι εδώ απ' το thread γιά τη μαρτυρία σου
-
Και για του λόγου το αληθές, ορίστε τι είχε γραφτεί στη σελίδα 8. Πρόκειται για μειωμένη αντίληψηη του ckosm ή για κάτι άλλο; Μάλλον δεν διαβάζει καθόλου αυτά που γράφουν οι άλλοι και απλώς γράφει αυτά που θέλει να πει, συνήθως για να ειρωνευτεί. Νομίζω κάποια πράγματα είναι προφανή. Ας μην σχολιάσω περαιτέρω...
Mάλιστα!!! Ακούστε λοιπόν όπως ακολουθεί τη φοβερή ( ) ειρωνεία με την οποία απάντησα σε κάποιο φίλο που αμφισβήτησε τα km που κάνω την ημέρα:
O ckosm έγραψε:
Kατ' αρχήν ψυχραιμία...!!! Το πήγαινε-έλα στη δουλειά μου και μόνο είναι 40Km την ημέρα. Και μη μου πείς ότι είναι λίγοι αυτοί που κάνουν τόσα και πολύ περισσότερα καθημερινά. Τώρα αν σε αυτά προσθέσεις και τις βόλτες και εκδρομές Σ-Κ, αυτά που έγραψα σαν μέσο όρο την ημέρα μάλλον είναι λίγα.
Hδη από αυτό και μόνο φαίνεται ότι τα 50-70.000 km ήταν ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ τυπογραφικό λάθος δικό μου, και το σωστό ήταν /1000, δηλαδή 50-70km!!! Aν είχε γίνει παρανόηση σίγουρα θα ρωτούσε, αν εννοώ αυτό που γράφω!
Οσοι έχουν ακόμα απορίες ας συνεχίσουν να κάνουν διαιρέσεις γιά να βρούν τις 'υπερηχητικές' ταχύτητες με τις οποίες κινούμαι, τρομάρα τους...
Οπως γράφει και ο φίλος G60 Power κάποιοι εξακολουθούν να 'διυλίζουν τον κώνωπα' στην προσπάθειά τους να αποδείξουν κάτι εδώ μέσα...Αυτά και αρκετά νομίζω με το θέμα και ας θεωρήσουμε λήξαν το επεισόδιο...
-
Τελικά φιλαράκο, επιμένεις στην αρχική σου 'ανάλυση' όσον αφορά τη ροπή ή όχι, διότι δεν έχεις πει κάτι ξεκάθαρα. Είμαι πολύ περίεργος. Όσον αφορά την ειρωνία προς τον Mark, γιατί το έκοψες στη μέση, αφού όλοι μπορούν να το δουν ολόκληρο στο προηγούμενο post σου.
Τέλος πάντων, αρκετά αχολήθηκα. Αυτοί που θα διαβάσουν το thread θα καταλάβουν, δεν υπάρχει λόγος να πω τίποτα παραπάνω. Πάντως, αν πραγματικά θέλεις να μάθεις κάτι μηχανολογικό, εννοούσα αυτό που είχα πει, μπορείς να ανοίξεις θέμα στα Τεχνικά. Δεν υπάρχει λόγος για ψευτοπερηφάνιες.
Αυτά και λυπούμαι όπου παραφέρθηκα -
Εγώ παιδιά δεν έχω τίποτα με κανέναν από τους δύο γιαυτό και θα είμαι ουδέτερος και αμερόληπτος:το %$Ε&σατε που το %^&$σατε το θέμα,συνεχίστε με pm τόσο δύσκολο είναι;Τι θα πει ρε παιδιά ένας που μπαίνει για πρώτη φορά στο φόρουμ και βλέπει αυτά τα χάλια;Μπινελίκια σε φόρουμ λες και είναι chat;Έλεος πια!Και μην ξανακούσω ότι και καλά ο Γαβριήλ μας αναστατώνει και μας προκαλεί και λοιπά και μάλιστα είχε γίνει και λόγος για διαγραφή του από το φόρουμ!Ορίστε τι γίνεται και χωρίς κανένα Γαβριήλ.Ντροπή τουλάχιστο για την ιστορία του περιοδικού,τι να πω,κρίμα...
Ford Focus RS Vs Honda Civic Type-R (Ιδού η απορία)