-
φιλε τα srt.t koni κανουν για μαμα ελατηρια και χαμηλωματος?ελεχξε την ευθυγραμμιση των πισω τροχων.σε σχεση με τα κοκκινα κονι ειναι πιο σκληρα?στην εθνικη εχει καλυτερη ανεση?σε εμενα στο ιδιο αυτοκινητο εβαλα τα bilstein b6 η ευθυγραμμιση
που μου εκαναν ηταν κουκκουρουκου(ψαρευε η μουρη,και το πισω μερος εφευγε για πλακα) , αφου εκανα μια στην αντιπροσωπεια ειναι μια χαρα τωρα. -
η κόνι λέει
Perfect road holding and optimum handling
combine perfectly with blue KONI SPORT springs and other lowering springsIndividually tailored – just the right STR.T Damper for every type of vehicle directly from the factory.
άρα κάνουν και για χαμήλωμα και για μαμά ελατήρια.
Στα κίτρινα πχ, γράφει αυτό:
“SPORT Short' shocks offer the same exceptional road-holding as the sport shocks, but are especially designed for cars that are fitted with lowering springs which are shorter than the original springs.
που σημαίνει ότι χρειάζονται απαραίτητα ελατήρια χαμηλώματος.Δεν ξέρω αν τα κόκκινα είναι πιο σκληρά απ τα str.t, ξέρω όμως ότι κοστίζουν γύρω στα 200 ευρώ παραπάνω.
-
απο τα εργοστασιακα ειναι πιο σκληρα η το ιδιο?τα κιτρινα κονι ειναι μονο για χαμηλωμα η βγαινουν και με κανονικο καλαμι?
-
Κάτι που βρήκα μόλις και χαμογέλασα γιατί δεν είχα ιδέα :
Hyundai lantra 2000 :
The suspension is fully independent and quite sophisticated for the economy class. Plenty of cars that cost $10,000 more than Elantra don't have multi-link rear suspension, or speed-sensitive power steering.
-
Παιδιά, πρέπει να αλλάξω αμορτισέρ σε Citroen Xsara 1,6. Ο μάστοράς μου μου είπε για Monroe με 250 ευρώ περίπου μαζί με το πέρασμα. Τι λέτε; Καμιά άλλη ιδέα;
-
Ο χρήστης Gth έγραψε:
Παιδιά, πρέπει να αλλάξω αμορτισέρ σε Citroen Xsara 1,6. Ο μάστοράς μου μου είπε για Monroe με 250 ευρώ περίπου μαζί με το πέρασμα. Τι λέτε; Καμιά άλλη ιδέα;Να βαλεις τα μαμα. Η τιμη τους ειναι στα ιδια περιπου επιπεδα και ειναι καλυτερα imho απο τα monroe. Αν δεν θες να αλλαξεις τον χαρακτηρα του αυτοκινητου μεινε στα μαμα
Sent from my MB525 using a gezellig dutch cow
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Παιδιά, πρέπει να αλλάξω αμορτισέρ σε Citroen Xsara 1,6. Ο μάστοράς μου μου είπε για Monroe με 250 ευρώ περίπου μαζί με το πέρασμα. Τι λέτε; Καμιά άλλη ιδέα;
Να βαλεις τα μαμα. Η τιμη τους ειναι στα ιδια περιπου επιπεδα και ειναι καλυτερα imho απο τα monroe. Αν δεν θες να αλλαξεις τον χαρακτηρα του αυτοκινητου μεινε στα μαμα
Sent from my MB525 using a gezellig dutch cow
Ευχαριστώ για τη συμβουλή mirage, θα ρωτήσω και για τα μαμά και βλέπουμε. Η αλήθεια είναι ότι με τα δικά του ευχαριστημένος ήμουνα - για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου πάντα -.
-
Μετά από 90500χλμ στο Astra GTC εξυπακούεται ότι τα μαμά αμορτισέρ (Sachs CDC, ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενης απόσβεσης) έχουν πέσει αρκετά. To θέμα είναι ότι η αντικατάσταση με όμοια κοστίζει περί τα 1500 ευρώ , ενώ δε μπορ'ω να πω ότι είχα ενθουσιαστεί με τη ρύθμιση sport και τα δούλευα κατά 90% σε νορμάλ (το αμάξι κοπανούσε υπερβολικά στους ελληνικούς δρόμους και η αίσθηση της απόσβεσης ήταν αρκετά απότομη). Οπότε κατά 99% δε θα τα προτιμήσω και θα βάλω συμβατικά με λιγότερα από τα μισά χρήματα (μάξιμουμ 700 ευρώ με περαστικά). Μοιραία θα χάσω την ηλεκτρονική ρύθμιση αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Από επιλογές υπάρχουν τα Koni FSD, KYB Excel G, μαμά Sachs poy φορά το απλό μοντέλο και Bilstein κίτρινα (Β6 Sport). Ζητούμενά μου ασφαλή κρατήματα. Η άνεση έρχεται σε δεύτερη προτεραιότητα, αν και φυσικά αν υπάρχουν αμορτισέρ που εξασφαλίζουν συνδυασμό άνεσης - κρατήματος είναι καλοδεχούμενα. Προσωπικά μάλλον κλείνω προς τα Bilstein. Σε σχέση με τα μαμά Sachs είναι εμφανώς πιο σκληρά; Πείτε μου γνώμες. Ελατήρια θα χρησιμοποιήσω τα ίδια και σε καμία περίπτωση δε θέλω να χαμηλώσω το αμάξι. Ευχαριστώ.
-
koni fsd
-
εγω θα προτεινα αν δεν θες να χασεις ανεση κονι fsd,αν θες κατι καλυτερο κονι κιτρινο και bilstein sport b6.εγω εχω τα bilstein sport b6 σε πουντο στη πολη ειναι σκληρα αλλα σε στροφες και εθνικη ειναι οτι καλυτερο εχω οδηγησει.εννοια ταλαντωσης δεν υπαρχει ειτε πας 100χλμ ειτε 180χλμ.τις αλλες λυσεις τις αποκλειω γιατι θα πηγαινει σιγουρα χειροτερα το αμαξι.
-
Κι εγώ αρχικά είχα σκεφτεί τα Koni FSD μέχιρ που διάβασα από κάποιον που τα έβαλε Ελλάδα σε GTC ότι το αμάξι απέκτησε τάσεις πλεύσης σε κάποιες περιπτώσεις κι ότι αργούσαν τα συγκεκριμένα σε περίεργα οδοστρώματα να αποσβέσουν. Αυτό ομολογώ με προβλημάτισε, δεδομένου ότι σίγουρα ούτε κατά διάνοια δε θα ήθελα κάτι τέτοιο. Αλήθεια, έχει κανείς δοκιμάσει στο αμάξι του τα FSD; Popolare, εσύ που τα προτείνεις, τα έχεις δοκιμάσει;
-
Για να κάνω ποιο συγκεκριμένα τα πράγματα, μεταξύ Koni Sport (κίτρινα), Κοni FSD, Βilstein B6 Sport (βγαίνουν και οι 3 τύποι για το αμάξι μου), χαρακτηριστικά, υπέρ και κατά του κάθε μοντέλου...όποιος γνωρίζει.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Για να κάνω ποιο συγκεκριμένα τα πράγματα, μεταξύ Koni Sport (κίτρινα), Κοni FSD, Βilstein B6 Sport (βγαίνουν και οι 3 τύποι για το αμάξι μου), χαρακτηριστικά, υπέρ και κατά του κάθε μοντέλου...όποιος γνωρίζει.Τα bilstein ξέρω πως είναι αρκετά σκληρά(από astra twintop).Eγώ στο fiesta έχω koni sport και είμαι αρκετά ικανοποιημένος(ρυθμίζονται κιόλας).Και τα fsd πρέπει να είναι καλά είναι και τα πιο καινούρια σε τεχνολογία.Σε κάθε περίπτωση να υπολογίζεις 600-650€ με περαστικά.Πάνε σε κόνι
-
Ο χρήστης panos3 έγραψε:
εγω θα προτεινα αν δεν θες να χασεις ανεση κονι fsd,αν θες κατι καλυτερο κονι κιτρινο και bilstein sport b6.εγω εχω τα bilstein sport b6 σε πουντο στη πολη ειναι σκληρα αλλα σε στροφες και εθνικη ειναι οτι καλυτερο εχω οδηγησει.εννοια ταλαντωσης δεν υπαρχει ειτε πας 100χλμ ειτε 180χλμ.τις αλλες λυσεις τις αποκλειω γιατι θα πηγαινει σιγουρα χειροτερα το αμαξι.Την ίδια ακριβώς άποψη έχω κι εγώ για τα Β6 (και μάλιστα monotube που έβαλα μη μου πω καμιά κουβέντα...) στην BMW E39. Στην πόλη έχω σαφώς χάσει σε άνεση (με τρόπο που δεν συνάδει του ύφους του οχήματος!) αλλά σε στροφές, εθνική και καλό δρόμο δεν παίζονται. Για τα fsd που θεωρητικά φαίνονται πολύ καλά έχω ακούσει γενικά καλά λόγια αλλά δεν έχω ιδίαν άποψη.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Για να κάνω ποιο συγκεκριμένα τα πράγματα, μεταξύ Koni Sport (κίτρινα), Κοni FSD, Βilstein B6 Sport (βγαίνουν και οι 3 τύποι για το αμάξι μου), χαρακτηριστικά, υπέρ και κατά του κάθε μοντέλου...όποιος γνωρίζει.-Βilstein B6 Sport σε ΜΒ w211 : σφιχτά χωρίς να χτυπάνε στην πόλη, πολύ καλά στο δρόμο. Φοβάμαι ότι θα είναι σκληρά σε ελαφρύτερο αυτοκίνητο-πάντα βέβαια παίζει ρόλο και ο συνδυασμός (αν σου βγει) με τα ελατήρια.
- Koni Sport κίτρινα (με eibach ελατήρια) σε suzuki gti 1.3 εξαιρετικά στο δρόμο και σκληρά στην πόλη, μάλλον λόγω του ότι το αυτοκίνητο είναι πανάλαφρο (750κιλά). Τα έβαλα στα 20.000χλμ γιατί τα μαμά ήταν απογοητευτικά. Μετά από 120.000 χλμ τα ξαναγέμισα και συνεχίζουν ακόμη ... πιο σκληρά όμως μετά την ανακατασκευή.
-
για οπελ αστρα του 1996 1.4 90hp τι προτεινεται για νορμαλ χρηση και ανεση?sachs?kayaba ταιριαζουν σε αυτο το αμαξι?
-
Από προσωπική εμπειρία με Kayaba Excel-G στο συγκεκριμμένο αμάξι είναι ακριβώς αυτό που ζητάς. Άλλαξε και τις πάνω βάσεις/σινεμπλόκ μπροστά. Αν τα επιλέξεις πάρε τα Excel-G μπροστά ΚΑΙ πίσω. Το τονίζω διότι αρκετοί αμορτισεράδες προτείνουν τα Gas A Just για πίσω τα οποία είναι πιο σκληρά.
Sachs Advantage δηλαδή αερίου (υπάρχουν και λαδιού με την ονομασία Super Touring) σε αυτοκίνητο 800 κιλών φαίνονται υπερβολικά ξερά. Το αμάξι κοπανά και χοροπηδά χαζά. Σε πιο βαρύ αμάξι όπως το Astra ίσως να πατάνε καλύτερα
-
μου ειπαν και για τα monroe reflex οτι ειναι καλα.τι γνωμη εχεται για αυτα?τα exel-g ειναι πολυ καλο value for money,monroe reflex η καγιαμπα exel-g ειναι καλυτερα?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Για να καταλάβω... τοποθετούν σκληρότερα και χαμηλότερα ελατήρια χωρίς την αντίστοιχη αλλαγή σε αμορτισερ?Eτσι φαινεται...Αναφερεται στην σελ35 του φυλλαδιου της Ford για το νεο Focus, και oι σπειρες ειναι αυτες:
Υποθετω οτι δεν θα ειναι πολυ πιο σκληρα απο τα εργοστασιακα, αλλα θα ελαχιστοποιουν τις τασεις πλευσεις, και φυσικα οπως αναφερεται θα χαμηλωνουν το αυτοκινητο 30mm περιπου.
-
FAIL αν είναι έτσι
Περί Αναρτήσεων