-
Επίσης, δεν ακούω κάποιο περίεργο θόρυβο (π.χ. μπαράκι των ζαμφόρ, ή κάποιο σπασμένο αμορτισέρ). Απλά νιώθω το αυτοκίνητο πολύ 'ξερό'. Διαβάζει το δρόμο μέχρι και στην παραμικρή λεπτομέρεια, κάτι που το κάνει εξαιρετικά κουραστικό στην καθημερινή χρήση στα χαντάκια που έχουμε για δρόμους.
Αντικειμενικά πάντα ήταν σκληρό, αλλά δεν το θυμάμαι να με ενοχλεί τόσο.
Θα το πάω να το δούμε από κάτω (μήπως είναι κάτι άλλο που δεν μπορώ να προσδιορίσω) αλλά βλέπω να του βάζω ζάντες απλές και τάσια (!) παρότι δεν τα συμπαθώ καθόλου...
Και οι 16άρες στο γκαραζ. -
Θυμαμαι ότι οι διάφορες δοκιμές συμφωνουσαν μαζί σου.Το 2 δεν τα πήγαινε και πολυ καλά στο θέμα της άνεσης.Βάλε 15αρες με κάποιο αρκετά μαλακό λάστιχο και θα δεις διαφορά.Απλά πρόσεξε μην αλλάξεις πολύ τη περίμετρο του τροχου.
Και μια ερώτηση :Υπάρχει περ'ιπτωση το δικό σου να φοράει πιο σπορ αναρτηση απο τη βασική? -
citastak, είναι πιθανό αν τελείωσαν τα αμορτισέρ, αλλά αν σε ενδιαφέρει η άνεση θα σου πρότεινα (κι εγώ όπως ο kostis20) να πας σε 15ρες ζάντες με μαλακά λάστιχα.
-
Έχει κανείς άποψη για το σετάκι Sachs Performance που έβγαζε μέχρι πρότινος η Sachs?
-
Βάλτου 15άρες και καθάρισες!!!Με 195/50/15 Cinturato P1 Verde....να ξέρεις,πως στο εργαλείο σου μπαίνει και 195/55/15...χώρο έχει..
-
Γεια σας ,έχω ενα α3 8l 1,6 με ελατήρια H+R 35mm τι αμορτισέρ προτείνετε να βάλω? Τώρα μπροστά έχει bogeturbo και πίσω Sachs advantage.
Καλώς ήλθες στο 4T Forum. Πριν ανοίξουμε νέο θέμα ρίχνουμε μια ματιά μήπως υπάρχει ήδη κάποιο παρεμφερές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν 5 θέματα παρακάτω [Mod]
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Επίσης, δεν ακούω κάποιο περίεργο θόρυβο (π.χ. μπαράκι των ζαμφόρ, ή κάποιο σπασμένο αμορτισέρ). Απλά νιώθω το αυτοκίνητο πολύ 'ξερό'. Διαβάζει το δρόμο μέχρι και στην παραμικρή λεπτομέρεια, κάτι που το κάνει εξαιρετικά κουραστικό στην καθημερινή χρήση στα χαντάκια που έχουμε για δρόμους.Αντικειμενικά πάντα ήταν σκληρό, αλλά δεν το θυμάμαι να με ενοχλεί τόσο.
Θα το πάω να το δούμε από κάτω (μήπως είναι κάτι άλλο που δεν μπορώ να προσδιορίσω) αλλά βλέπω να του βάζω ζάντες απλές και τάσια (!) παρότι δεν τα συμπαθώ καθόλου...
Και οι 16άρες στο γκαραζ.Το 2 είναι ίδιο με το Fiesta. Δες τους κωδικούς των αμορτισέρ σου και των ελατηρίων, αν συμφωνούν με αυτά της Ford.
Αν τα ελατήρια δεν είναι πολύ σκληρά, λογικά αν βάλεις αμορτισέρ από μια πιο απλή έκδοση, θα δεις μεγάλη διαφορά. Αυτό είχα κάνει στην Lancia, έβαλα Monroe Reflex απ' την άλλρη έκδοση, κρατώντας τα ίδια ελατήρια και η άνεση έγινε πολύ καλύτερη. Έγινε λιγότερο σπορ βέβαια, αλλά δεν έχει αξία σε ένα αυτοκινητάκι πόλης κάτι τέτοιο...Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Επίσης, δεν ακούω κάποιο περίεργο θόρυβο (π.χ. μπαράκι των ζαμφόρ, ή κάποιο σπασμένο αμορτισέρ). Απλά νιώθω το αυτοκίνητο πολύ 'ξερό'. Διαβάζει το δρόμο μέχρι και στην παραμικρή λεπτομέρεια, κάτι που το κάνει εξαιρετικά κουραστικό στην καθημερινή χρήση στα χαντάκια που έχουμε για δρόμους.
Αντικειμενικά πάντα ήταν σκληρό, αλλά δεν το θυμάμαι να με ενοχλεί τόσο.
Και οι 16άρες στο γκαραζ.Το 2 είναι ίδιο με το Fiesta. Δες τους κωδικούς των αμορτισέρ σου και των ελατηρίων, αν συμφωνούν με αυτά της Ford.
Αν τα ελατήρια δεν είναι πολύ σκληρά, λογικά αν βάλεις αμορτισέρ από μια πιο απλή έκδοση, θα δεις μεγάλη διαφορά. Αυτό είχα κάνει στην Lancia, έβαλα Monroe Reflex απ' την άλλρη έκδοση, κρατώντας τα ίδια ελατήρια και η άνεση έγινε πολύ καλύτερη. Έγινε λιγότερο σπορ βέβαια, αλλά δεν έχει αξία σε ένα αυτοκινητάκι πόλης κάτι τέτοιο...Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Από όσο λένε τα διάφορα σπεκς, δεν φοράει κάποια σπορ ανάρτηση! Καμία αλλαγή δεν έχει σε σχέση με φθηνότερες εκδόσεις. Ωστόσο κάπου διάβασα πως το facelift στην Αμερική φοράει μια πιο άνετη ανάρτηση. Θα ρωτήσω μια μάζντα να μου πει τι διαφορές έχει, παράλληλα θα κοιτάξω και τη σύγκριση με το fiesta. Αν δεν βρώ άκρη με αυτά θα περιμένω κανένα χρόνο (έχω καινούρια λάστιχα ρε γμτ) και μετά θα πάω για τις ατσάλινες 14'αρες με τα τάσια. Θα έχω το νου μου μήπως βρω μεταχειρισμένες και τις φορέσω για να δω διαφορές ωστόσο.
Πραγματικά δεν το θυμάμαι τόσο σκληρό το αυτοκίνητο, αλλά βέβαια άλλη αίσθηση στα 25 άλλη στα 31 σου... Άσε που έχω την αίσθηση ότι οι δρόμοι πλέον δεν συντηρούνται με αποτέλεσμα να έχουν σκορπίσει....
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!!
-
Και τα ελαστικά μπορεί να κάνουν διαφορά, μερικά είναι σαφώς πιο άνετα από άλλα στην ίδια διάσταση. Ίσως αυτά που είχε πιο πριν αν ήταν πιο άνετα...
-
Παίζει σε αμορτισέρ καινούρια που κάθονταν στην αποθήκη για 4-5 χρόνια να υπάρχει κάποιο πρόβλημα?
-
Το παράδοξο θα ήταν να μήν είχαν πρόβλημα...λογικά θα τα είχες και ξάπλα;
-
Πέρα από τις τσιμούχες, που λογικά φαίνεται αν έχουν χαλάσει, τι μπορεί να έχουν πάθει?
-
πώς τα αποθηκεύουν τα καινούργια; Έχω κι εγώ καβάτζα μια 4αδα bilstein b6 και τα έχω τοποθετημένα σε όρθια θέση. Πρέπει να είναι και σε θέση συμπίεσης;
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Το παράδοξο θα ήταν να μήν είχαν πρόβλημα...λογικά θα τα είχες και ξάπλα;Μήπως στα μαγαζιά τα έχουν όρθια;
Πριν τα τοποθετήσεις τα επεκτείνεις και συμπιέζεις τέρμα, φεύγει ο αέρας και είναι μια χαρά.
-
Παιδιά δεν τα έχω...να τα αγοράσω σκέφτομαι από μαγαζί!
Να το προχωρήσω ή όχι?
Είναι τα Sachs Performance που βγαίνανε μέχρι το '08 για το αυτοκίνητό μου. Αλλά είναι καινούρια στο κουτί τους, + ότι τα βρήκα 200 από 500+ που είχαν/έχουν.. -
Ο χρήστης diosak έγραψε:
Πέρα από τις τσιμούχες, που λογικά φαίνεται αν έχουν χαλάσει, τι μπορεί να έχουν πάθει?...δεν έχουν λάδι.....!!Τσέκαρέ τα...δες άν συμπιέζονται(πάνω-κάτω)...
-
Που πήγε το λάδι;
Sent from Corsair's brick
-
Αυτό λέμε ρε μάστορα, εξατμίστηκε το λάδι από την πολυκαιρία.
-
Πολυ καλησπερα σας .. Μετα απο 3 χρονια επιστρεφω ξανα... χαχα .. λοιπον.. ειμαι εκεινος ο τυπος με το lotus elan που το συγκεκριμενο θεμα κυκλοφορει ακομα .. πλεον ηρθε η ωρα της αναρτησης και θελω τα φωτα σας. Εχω ηδη στραφει σε συγκεκριμενο συνεργειο οπου περιμενω απαντησεις αλλα θελω να ακουσω και εσας . Τι γινεται λοιπον... θελω νεα αμορτισερ μπρος πισω.. και το θεμα ειναι πως διαθεσιμα κιτ υπαρχουν απο τις εξης εταιρειες
1.AVO
2.NITRON
3.GAZ
4.PROTECH
και 5η λυση καποιος που μου ειπε πως μπορω να βαλω sachs (400euro)Aκομα ειμαι προς διερευνηση καθως χθες (28/4/14) πηγα στο συνεργειο και ειπαμε οτι ξεκιναμε ψαξιμο.
Εχετε λοιπον ιδεα απο την αγγλικη 4αδα εταιρειων τι παιζει και κατα ποσο αξιολογες ειναι? Ανθρωπος που μολις φορεσε OHLINS στο evo x μου λεει μην εμπιστευεσαι οτιδηποτε αγγλικο. Παρολα αυτα με βλεπω να δυσκολευομαι και οσων αφορα και αλλες εταιρειες..
Ακουω λοιπον γνωμες... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αυτό λέμε ρε μάστορα, εξατμίστηκε το λάδι από την πολυκαιρία.Α ΟΚέικ
Sent from Corsair's brick
Περί Αναρτήσεων