-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Θελω τα φωτα σας γιατι δεν ξερω τιποτα απο αμορτισερ και αναρτησεις γενικοτερα.Εχω το fiat bravo sport 150ps και θελω να του αλλαξω αμορτισερ χωρις να το χαμηλωσω.Θελω να εχει καλυτερη οδηγικη συμπεριφορα αλλα να μην κοπαναει και αρχισει να τριζει μιας και η δρομοι μας ειναι τελειοι και με πολυ μερακι κατασκευασμενοι.Υπαρχει τετοια δυνατοτητα;;;;Μπορείς να βάλεις πιο σκληρά αμορτισέρ αλλά η οδική συμπεριφορά θα αλλάξει ελάχιστα. Μόνο πιο σφιχτό θα είναι.
-
Πηγα σημερα στο συνεργειο να ρωτησω για αμορτισερ και μου ειπαν πως ταιριαζουν τα Bilstein κιτρινα, 500€ με εργατικα. Καλη τιμη μου φανηκε. Στο πορηγουμενο αμαξι κιτρινα BIlstein ειχα και εμεινα παραπανω απο ικανοποιημενος.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Πηγα σημερα στο συνεργειο να ρωτησω για αμορτισερ και μου ειπαν πως ταιριαζουν τα Bilstein κιτρινα, 500€ με εργατικα. Καλη τιμη μου φανηκε. Στο πορηγουμενο αμαξι κιτρινα BIlstein ειχα και εμεινα παραπανω απο ικανοποιημενος.για το C, μονο μαμα....
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Πηγα σημερα στο συνεργειο να ρωτησω για αμορτισερ και μου ειπαν πως ταιριαζουν τα Bilstein κιτρινα, 500€ με εργατικα. Καλη τιμη μου φανηκε. Στο πορηγουμενο αμαξι κιτρινα BIlstein ειχα και εμεινα παραπανω απο ικανοποιημενος.
για το C, μονο μαμα....
Σιγουρα? Μαμα ειναι αυτα που εχω. Αληθεια τι μαρκα ειναι?
-
για το C, μονο μαμα....
οτι και να ναι....
ρωτα βασικα για το σετακι της AMG
-
Μηπως ειναι ακραιο και ακριβο?
-
ακραιο ΣΙΓΟΥΡΑ δεν ειναι.
το ακριβο το συζηταμε...
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
ακραιο ΣΙΓΟΥΡΑ δεν ειναι.το ακριβο το συζηταμε...
Ενδιαφερον! Λοιπον καληνυχτιζω και συνεχιζουμε αυριο!
-
italakias:Δηλαδη καποια punto gt που ειναι κουτσουρα δεν στριβουν;Εκτος και αν ειναι για πλακα η απαντηση μου η' ειναι ειρωνικη
-
για το C, μονο μαμα....
Έχω την εντύπωση οτι η μερσεντες βάζει bilstein απο το εργοστασιο
-
Παιδια de carbon performance για peugeot- citroen που θα βρουμε;;;;
Πιο παλια ειχε ο Μπουκης αλλα δεν φερνει πια. -
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Δεν με καλυπτει στο γεγονος οτι θα ηθελα να ειναι πιο χαλαρο στην πολη και πιο σφιχτο στις στροφες.Το πρωτο για να μην μου κοπαναει στις λακουβες και το δευτερο για να στριβει καλυτερα.Τονιζω το οτι δεν το γνωριζω καθολου το αντικειμενο και για αυτο δεν ξερω αν ειναι εφικτο εν τη γενεσει του αυτο που θελω.
Για παραδειγμα σε στροφη αν του δωσω εστω και λιγο πεταει μουτρα ,λογικο θα μου πεις εχει δυναμη,αλλα να γερνει και τοσο (οχι πολυ αλλα αρκετα).Πρέπει να ξεκαθαρίσεις τί θέλεις, το θέλεις σφιχτό ή να μην γέρνει. Γιατί το να μην γέρνει το πετυχαίνεις όχι με τα αμορτισέρ αλλά με σκληρότερα ελατήρια ή ακόμα καλύτερα με παχύτερες αντιστρεπτικές (στο εξωτερικό φοριούνται αρκετά για αυτό το λόγο). Το σφιχτό με αμορτισέρ και ελατήρια.
Το ότι πετάει μούτρα με γκάζι μπορεί να συμβεί και με άλλα αμορτισέρ και με άλλα ελατήρια κλπ. Για να αλλάξεις κάτι τέτοιο, το ζύγισμα δηλαδή του αυτοκινήτου σου, υπάρχουν αρκετοί τρόποι επέμβασης και όλοι έχουν + και -. Δεν υπάρχει τυφλή συνταγή για όλους και για όλα τα αυτοκίνητα, πρόκειται για τέχνη σχεδόν μαγική. Σαν γενική ιδέα μπορείς να επέμβεις μπροστά κάνοντας το μπροστινό άξονα πιο ενδοτικό ή πίσω κάνοντας τον πίσω πιο σφιχτό.
Τα αμορτισέρ μειώνουν τις αρχικές κλίσεις, αυτές που έχεις στην αρχή της αλλαγής κατεύθυνσης στα πρώτα 1-2 δευτερόλεπτα, μετά είναι θέμα των ελαστικών μέσων. Οπότε θα έχεις καλύτερη αλλά και πιο απότομη αρχική είσοδο (που μπορεί να αλλάζει το ζύγισμα τόσο που η υπερστροφή του πίσω άξονα να σου εξουδετερώνει την υποστροφή του εμπρός αλλά κοντά στο όριο μπορεί και να σου κάνει πιο εύκολα και πιο απότομα μούτρα) αλλά όχι απαραίτητα καλύτερο στρίψιμο συνολικά. Οπότε αν απλά βάλεις πιο σφιχτά αμορτισέρ μόνο εμπρός μπορεί και να χειροτερέψεις τα μούτρα.... Εκεί που κάνουν τη διαφορά τα σφιχτά αμορτισέρ είναι σε γρήγορες εναλλαγές κατεύθυνσης όπως σε εσάκια.
Θέλεις όμως και άνεση... Ρυθμιζόμενα αμορτισέρ ίσως να σου κάνουν (αν τα ρυθμίσεις σωστά). Αερίου επίσης υποτίθεται προσφέρουν αυτό που θέλεις, άνεση στην πόλη και σφιχτό εκτός. Ακόμα καλύτερα πρέπει να είναι τα της σειράς FSD της Koni για τα οποία έχω ακούσει καλά λόγια. Αυτά προσαρμόζονται μόνα τους, πιο μαλακά σε μεγάλες ανωμαλίες και πιο σφιχτά σε ομαλός δρόμο. -
Αυτο που μου αναφερεις για τα koni ειναι αυτο ακριβως που θα ηθελα.Εχεις ιδεα για τιμες η' που θα μπορουσα να το ψαξω;
Αν αλλαξω αμορτισερ θα πρεπει να αλλαξω και ελατηρια η' δεν χρειαζεται;Σε σχεση με αυτα που ζηταω παντα!
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
για το C, μονο μαμα....
μαυρα οχι κιτρινα.
-
Μπορει καποιος, γνωστης του θεματος , να μου πει ποια η διαφορα μεταξυ ιμιακαμπτου , ακαμπτου αξονα , υστερουντων και οδηγουντων βραχιονων?
Αν εχει να παραθεσει και καποια links θα ηταν ακομα καλυτερα. -
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Μπορει καποιος, γνωστης του θεματος , να μου πει ποια η διαφορα μεταξυ ιμιακαμπτου , ακαμπτου αξονα , υστερουντων και οδηγουντων βραχιονων?
Αν εχει να παραθεσει και καποια links θα ηταν ακομα καλυτερα.Πιάσε αυτό το τόπικ απο εδώ και κάτω: viewtopic.php?p=413126#p413126
Ο funkyreverend δίνει ρέστα
-
Thanks!
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
για το C, μονο μαμα....
μαυρα οχι κιτρινα.
Τι διαφορα εχουν τα μαυρα με τα κιτρινα μεταξυ τους? Γι ατα κιτρινα ακουω τα καλυτερα ενω για τα μαυρα παλι οχι.
-
Καμία σχέση τα μαύρα με τα κίτρινα, τουλάχιστον αν είναι aftermarket και τα δύο.
Τα μαύρα είναι πάρα πολύ πιο μαλακά από τα κίτρινα. Και από άποψη τιμής η διαφορά στην τάξη μεγέθους είναι περίπου στο ότι αν τα μαύρα κάνουν ~220 € τα αντίστοιχα κίτρινα κάνουν ~500 €
-
λέω να κόψω τα μαμά ελατήρια μου 2 πόντους.δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.τι λέτε?
Περί Αναρτήσεων