-
Το ένα θα έχει 87% και το άλλο 100%!!
Το επιχείρημα περί πώλησης δεν το λαμβάνω καθόλου υπόψιν! Εκτός αν θέλεις να πουλήσεις ένα αμάξι που το κράτημά του θα είναι....
-
νομίζεις πως θα έχει 100%.Δεν βγάζει 100% ποτέ και ας είναι και καινούριο.Το ΜΑΧ που θα βγάλει είναι 92-95%
Δηλαδή μια διαφορά το πολύ 8%!
Αυτή την διαφορά αν την καταλάβεις εσύ σου βγάζω το καπέλο...
Και πάντα με ίδιες πιέσεις στα λάστιχα του αυτοκινήτου -
ΟΚ. Προσωπικά, θα άλλαζα και τα 2 αμορτισέρ και θα το πούλαγα!
-
100% βγάζουν μόνο κορυφαίες αναρτήσεις τύπου PSS9, KW Variant 2,3.
Οι 'φυσιολογικές' αναρτήσεις πολύ δύσκολα βγάζουν πάνω από 90%, ακόμα και μόλις φορεθούν.
Μιλάω φυσικά για τιμές όταν οι αναρτήσεις είναι φορεμένες, στον πάγκο πολύ πιθανόν να βγάζουν όλες 100% (οι καινούργιες)
-
Δηλαδή είναι ψυχολογικό το θέμα και όχι επί της ουσίας
Τα μπροστά μου έχουν διαφορά 6%...και τι έγινε?Ισα ισα που θεωρείται άριστο νούμερο...ακόμη και το 8%
Τα περισσότερα αμάξια που κυκλοφορούν έχουν πάνω απο 10% διαφορά στα αμορτισέρ του ίδιου άξονα.Τα βλέπω καθημερινά -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
100% βγάζουν μόνο κορυφαίες αναρτήσεις τύπου PSS9, KW Variant 2,3.Οι 'φυσιολογικές' αναρτήσεις πολύ δύσκολα βγάζουν πάνω από 90%, ακόμα και μόλις φορεθούν.
Μιλάω φυσικά για τιμές όταν οι αναρτήσεις είναι φορεμένες, στον πάγκο πολύ πιθανόν να βγάζουν όλες 100% (οι καινούργιες)
έτσι έτσι!
-
Κοίτα.
Εφόσον ένα αμορτισέρ έχει δουλευτεί, -δεν μπορώ να το θεωρήσω ίδιο με ένα καινούργιο.
Σαφώς τα ποσοστά που λες είναι πάρα πολύ καλά. Πράγματι μπορεί να μην μπορείς να καταλάβεις (ή να υπάρχει) διαφορά.Λέω ότι εγω θα το άλλαζα. Οχι ότι αυτό είναι το σωστό. Ψυχολογικά, όπως είπες, δεν θα μπορούσα να το κάνω!
-
Κι εγώ θα το άλλαζα αν το κρατούσα.Δεν θα βγάλει διαφορά πιστεύω στο προσεχές μέλλον
Αν δεν ήταν και σε καλή κατάσταση το άλλο θα άλλαζα ζευγάρι σίγουρα -
Παιδιά είναι φυσιολογική απόδωση αμορτισέρ 55% πίσω και 72% μπροστά για αυτοκίνητο με 25.000χμ? Τόσο μου τα μέτρησε ένα ιδιωτικό κτέο που πήγα και μου φάνηκε κάπως λίγο. Το αυτοκίνητο είναι ένα Focus II Trend (με τη μαλακή ανάρτηση, όχι σπορ). Μήπως κάτι δεν πάει καλά?
-
αν είχες πολύ πίεση στα λάστιχα σου είναι φυσιολογικότατο
Εδώ Mercedes με 20.000 βγαζουν 15-20% μόνο απόδοση γιατί τα τιγκάρουν στην πίεση -
Μια και αναφέρεις Μερσεντές, πάρε μια του 1973 με αμορτισέρ 10-15 χρονών αλλά χωρίς πολλά χιλιόμετρα. Αυτό είναι το δελτίο του τεχνικού ελέγχου στην express service. Τα αμορτισέρ είναι στο 85% μπροστά και 90% πίσω (καμία διαφορά δεξιά-αριστερά). Το περπάτημα του αυτοκινήτου είναι πολύ μαλακό αλλά δεν κουνάει. Δεν πρόκειται ποτέ να βγάλεις άκρη με το νούμερο από αμορτισερόμετρο.
-
Εριξα μια ματια στα αμορτισερ μου:
Ασκοντας πιεση στα πισω, το αμαξι επανερχεται μεχρι ενα σημειο περιπου στο κανονικο υψος και μετα απο 1'' ανεβαινει ακομα λιγο...
Διαρροες κτλ δεν υπαρχουν... Σε πορεια, κατα την αποσυμπιεση ακουγεται ενα απαλο φυσημα.
Μηπως επιβεβαιωνονται οι φοβοι μου οτι τα αμορτισερ τα'φτυσαν?
Το αμορτισερομετρο εδειξε πριν 7000χλμ, 75% μπρος 65% πισω. Απλα το αναφερω, αν και ξερω οτι συνηθως δεν ειναι αντιπροσωπευτικες και ακριβεις οι μετρησεις...
-
Για να δοκιμάσεις τα αμορτισέρ πήγαινε σε άσφαλτο που την έχουν χαλάσει λεωφορεία ή σε φανάρι που έχει κάνει 'κύματα' και φρέναρε δυνατά (χωρίς να τρακάρεις). Αν ο τροχός πηδάει και δεν έχεις καλό φρένο θέλεις αμορτισέρ.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Για να δοκιμάσεις τα αμορτισέρ πήγαινε σε άσφαλτο που την έχουν χαλάσει λεωφορεία ή σε φανάρι που έχει κάνει 'κύματα' και φρέναρε δυνατά (χωρίς να τρακάρεις). Αν ο τροχός πηδάει και δεν έχεις καλό φρένο θέλεις αμορτισέρ.Eυχαριστω για τη διευκρινιση
Το τεστ με τα κυματα το περασε προχθες... στη συγκεκριμενη δοκιμασια ομως τα μπροστινα δεν τεσταρονται κυριως?
-
Μπηκα στα site της Bilstein,Apex,Apexi,H&R και Tein και απο οτι ειδα μονο οι Apex και H&R εχουν ελατηρια για Grande Punto.Το περιεργο ειναι οτι στο site της Bilstein δεν ειχε καθολου καταλογο για Fiat και ενας γνωστος εχει βαλει σε Fiat uno ελατηρια Bilstein.Μηπως εχω ψαξει λαθος?
Ξερει κανεις καποιο αλλο site?Αν αλλαξω μονο ελατηρια και αφησω τα παλια αμορτισερ θα υπαρχει προβλημα?
Και κατι αλλο, με το να αλλαζουμε ελατηρια χαμηλωνουμε το κεντρο βαρους αρα εχουμε και καλυτερο κρατημα.Τα αμορτισερ τι ακριβως κανουν?Και υπαρχει περιπτωση με το να αλλαξεις μονο αμορτισερ να εχεις καλυτερο κρατημα?
Επισης το Grande punto sporting εχει μια μπαρα(δεν θυμαμαι πως λεγεται) που ενωνει τις πισω αναρτησεις μεταξυ τους για καλυτερο κρατημα(φαινεται αν κοιταξεις απο κατω) , την οποια το δικο μου Grande Punto 5d 1.4 95 δεν την εχει.Ξερει κανεις αν γινεται να μπει στο δικο μου και αν μπορω να την αγορασω απο την εταιρεια η να παρω aftermarket?
Εσεις τι προτεινεται να κανω?
-
Λαθος το UNO φοραγε EIBACH αλλα και ουτε στο site της EIBACH εχει καταλογο για FIAT!!!Μα τι γινεται?
-
Καταρχήν δεν μας είπες τι ακριβώς θέλεις. Για να μιλάς και για αντιστρεπτική φαντάζομαι θέλεις να βελτιώσεις τα κρατήματα. Συνεπώς πηγαίνεις σε αμορτισερ πρώτα από όλα. Τα αμορτισέρ φυσικά και μπορούν να βελτιώσουν κατά πολύ το κράτημά σου. Τώρα αν πας σε κάποια λύση χαμηλώματος θα χρειαστείς και ελατήρια(ειδικό τύπο αμορτισερ και ελατήρια). Σε αντίθετη περίπτωση επειδή είναι καινούριο το αμάξι φαντάζομαι δεν υπάρχει πρόβλημα να κρατήσεις τα ίδια ελατήρια.
Όσο για τη μπάρα, μιλάς για αντιστρεπτική αν κατάλαβα καλά. Αυτές υπάρχουν και στο εμπόριο, νομίζω omp η εταιρία ακούγεται ως καλύτερη, αλλά μου φαίνεται πολύ περίεργο να μην έχεις. Δεν ξέρω και τι ανάρτηση έχει το punto βέβαια αλλά είσαι σίγουρος για αυτό? -
Ναι ειμαι σιγουρος 100 % το εχω κοιταξει και εγω και το γραφουν και οι 4τροχοι στο τευχος Μαιος 428:
'Το 95άρι, λοιπόν, είναι εδώ, και μάλιστα σε έκδοση Sporting. Κάτι που συνεπάγεται πιο σφικτές ρυθμίσεις στην ανάρτηση, πίσω αντιστρεπτική δοκό, διαφορετική χαρτογράφηση της ηλεκτρονικής μονάδας του συστήματος διεύθυνσης, ισχυρότερα φρένα με δίσκους πίσω, μεγαλύτερους τροχούς (17 ιντσών) και στάνταρντ ESP, ενώ -όπως όλες οι εκδόσεις των 95 ίππων- συνδυάζεται με κιβώτιο 6 σχέσεων.'Εχεις δικιο ξεχασα να πω τι θελω!!
Οπως καταλαβες το αμαξι ειναι πολυ βαρκα.Και θελω να κανω κατι ωστε να μην γερνει τοσο πολυ στις στροφες και φυσικα να εχει καλυτερο κρατημα.
Ηδη το αμαξι για τα δεδομενα της κατηγοριας του εχει σχετικα καλο κρατημα αλλα οι αναρτησεις που εχει πανω αυτη τη στιγμη σιγουρα δεν ευνοουν την γρηγορη οδηγηση.Θα ηθελα να τοποθετησω ολοκληρο σετ ελατηρια αμορτισερ απο την ιδια εταιρεια αλλα απο οτι ξερω ειναι αρκετα ακριβα.
Ετσι πρεπει να βρω ενα καλο συνδυασμο ελατηριο αμορτισερ.
Αυτο ειναι το προβλημα.Μαλλον πρεπει να παρω σβαρνα τα καταστηματα και να δω τι παιζει με τις τιμες.
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Επισης το Grande punto sporting εχει μια μπαρα(δεν θυμαμαι πως λεγεται) που ενωνει τις πισω αναρτησεις μεταξυ τους για καλυτερο κρατημα(φαινεται αν κοιταξεις απο κατω) , την οποια το δικο μου Grande Punto 5d 1.4 95 δεν την εχει.Ξερει κανεις αν γινεται να μπει στο δικο μου και αν μπορω να την αγορασω απο την εταιρεια η να παρω aftermarket?Εσεις τι προτεινεται να κανω?
Αν μιλάς για τη πίσω αντιστρεπτική ΝΑ ΜΗ ΤΗ ΒΑΛΕΙΣ. Τις αντιστρεπτικές τις χρησιμοποιείς κυρίως για να ρυθμίσεις υπερστροφή/υποστροφή μπροστά - πίσω και συνήθως πάνε πακέτο (2 μαζί). Αν την προσθέσεις στο δικό σου ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ, θα κάνεις επικίνδυνες σβούρες - θα έχεις απίστευτη υπερστροφή.
-
Γνώμες για ανάρτηση σε αυτό το αυτοκίνητο όταν φοράει 195/50/15??
Μιλάμε για χαμήλωμα 2,5 με το πολύ 3cm
Κάτι άκουσα για K W ρυθμιζόμενα...να τα εμπιστευτώThanks
Περί Αναρτήσεων