-
Αναφέρονται συχνά πυκνά διάφοροι τύποι αναρτήσεων, και θέλω να ρωτήσω το εξής. Τι το διαφορετικό προσφέρει η πίσω ανεξάρτητη ανάρτηση με τον ημιάκαμπτο άξονα?
-
Αναφέρονται συχνά πυκνά διάφοροι τύποι αναρτήσεων, και θέλω να ρωτήσω το εξής. Τι το διαφορετικό προσφέρει η πίσω ανεξάρτητη ανάρτηση με τον ημιάκαμπτο άξονα?
-
-
ΦΙΛΕ kilo, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ AUDI A6 I, VW GOLF IV (ΑΡΚΕΤΗ), TOYOTA YARIS, OPEL ASTRA II, CITROEN C3 (ΕΛΑΧΙΣΤΗ) ΚΑΙ FIAT PUNTO I (ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ).
ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΙΧΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ, ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ, Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.
Ο ΗΜΙΑΚΑΜΠΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΡ ΤΡΟΧΟΥΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΛΑΚΟΥΒΑ ΘΑ ΕΠΗΡΡΕΑΣΤΕΙ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ) ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΣ ΑΠΟ ΔΙΑΜΗΚΕΙΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΤΡΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΑΞΟΝΑΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΤΡΙΨΙΜΟ Ο ΗΜΙΑΚΑΜΠΤΟΣ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ. ΑΡΑ ΕΧΕΙΣ ΥΠΑΚΟΥΗ ΟΥΡΑ (ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΑΝ ΑΠΟ ΜΑΛ*$#^%^ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΙ ΣΕ ΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ 40-50 ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 80 ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΦΡΕΝΑ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ...), ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΟΝΙΟΥ (ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ, ΑΝ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ PUNTO ΠΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ...).
ΒΕΒΑΙΑ, ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΘΦΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ Η RENAULT ΜΕ ΤΑ CLIO II KAI MEGANE II (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΩ-ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΑΥΤΟ;;;) ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΨΑΞΙΜΟ.
ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΗΜΙΑΚΑΜΠΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΑΝΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ (ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ).
ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ Η FORD ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ FOCUS ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ (ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΠΙΣΩ), ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ, ΑΛΛΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ (VW ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;)ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ Ο ΗΜΙΑΚΑΜΠΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ(=ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ). ΣΤΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑ 206 1,6 ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΙΣΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. ΙΣΩΣ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ ΟΣΟ ΜΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ, ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΗΜΙΑΚΑΜΠΤΟ (ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ-ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΩ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΩ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΕΣ-ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΑΜΑΖΕΥΤΗ ΥΠΟΣΤΡΟΦΗ, ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ).
-
Απο ότι καταλαβάινω φίλε μου markvag με το ημιάκαμπτο άξονα πίσω το αυτοκίνητο ακούει καλύτερα όσον αφορά το πίσω του μέρος, αλλά το πληρώνεις σε άνεση. Απο την άλλη με την ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση ναι μέν έχεις καλύτερη άνεση αλλά χάνεις κάπου σε ευστάθεια. Σωστά?
-
ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ.
ΜΕ ΗΜΙΑΚΑΜΠΤΟ ΑΞΟΝΑ ΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΑΠΛΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΕΜΠΡΟΣ... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΤΟΝΗΣ ΥΠΟΣΤΡΟΦΗΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΜΕ ΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΓΚΑΖΙΟΥ Ή ΦΡΕΝΟ. ΘΕΛΕΙ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ (ΜΙΛΑΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ EXTREME ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ).
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ, ΔΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΩ , ΑΝ ΚΑΙ Ο 'ΜΕΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ' ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΕΜΠΡΟΣ...ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΕΡΑΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΛΕΩ ΕΓΩ...
ΒΕΒΑΙΑ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΤΙΚΑ...ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ GOLF, ΜΕ ΤΑ ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΑΣΤΙΧΑ-ΖΑΝΤΕΣ (175/80 /14) ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΕΤΟ, ΛΟΓΩ ΠΑΝΥΨΗΛΟΥ ΠΡΟΦΙΛ (ΟΥΤΕ ΣΕ SUV ΤΟΣΟ ΨΗΛΟ ΠΛΕΟΝ). ΕΤΣΙ Η VW ΕΔΩΣΕ ΚΑΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΥΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣΚΑΡΕΨΕ ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΤΟ ΚΟΠΑΝΗΜΑ ΤΟΥ ΠΙΣΩ ΑΞΟΝΑ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΡΣΙΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ. ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΟΜΩΣ.
ΕΠΙΣΗΣ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΕΝΑΣ ΗΜΙΑΚΑΜΠΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΕΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ, ΑΠΛΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΤΡΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΙΣΩ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΕΓΚΑΡΣΙΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ.
ΕΠΙΣΗΣ, ΣΥΝΗΘΩΣ, ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΧΕΙ ΤΙΜΟΝΙ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΙΣΘΗΣΗ... -
Και η αντιστρεπτική σε αναξάρτητη πίσω ανάρτηση; Δεν την κάνει λίγο λιγότερο ανεξάρτητη;
-
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!!!
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ ΦΙΛΕ QVALA ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ΝΕ ΕΠΙΔΡΑ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΕΝΑΣ ΗΜΙΑΚΑΜΠΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ, ΑΝ ΕΠΙΔΡΑ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ PUNTO (ELX ME 75HP) Ά ΓΕΝΙΑΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΣΤΡΕΠΤΙΚΗ ΠΙΣΩ. ΠΑΝΤΩΣ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ (ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ ΚΙΟΛΑΣ - ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΑΧΘΕΙ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ) ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΛΑΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΟΔΗΓΗΣΕΙ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΚΛΗΡΗ ΡΥΘΜΙΣΗ (ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ) Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΡΟΦΑΕΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ (ΚΑΛΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΥΔΡΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ CITROEN ΠΑΝΤΩΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ-ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΟΤΙ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΙΣΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΤΟ POPOMETER (ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ...) ΚΑΙ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΙΜΟΝΙ. ΕΝΩ ΤΟ ΣΤΡΙΨΙΜΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕΣΑ). ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΧΟΣ.
ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ C3. ΑΠΛΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΙΔΙΩΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΝ ΤΗ CITROEN ΚΑΙ ΚΛΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΗΜΑ (ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ-ΜΟΛΙΣ 2000χμ ΣΤΟ ΚΟΝΤΕΡ) ΚΑΙ ΠΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ (ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 150 ) ΚΑΙ ΤΙΜΟΝΙ ΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙΣ ΦΙΔΕΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΙΣΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΦΙΛΟΥ ΣΥΜΦΟΡΟΥΜΙΣΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.
-
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΛΑΘΟΣ Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΘΕΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΙΣΟΣ ΕΙΔΗΜΟΝΑΣ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΩΤΙΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ ΜΑΣ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΡΕΠΤΙΚΗ ΡΑΒΔΟ : Η ΔΙΑΤΟΜΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΥ ΕΞΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΣΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΑ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΕΛΑΤΗΡΙΑ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΧΩΝ. Η ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΟΦΗΣ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΩΜΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΗΤΟ ΑΞΟΝΑ ΤΩΝ ΤΡΟΧΩΝ. ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΜΗ ΒΟΥΤΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΕΓΚΑΡΣΙΟΥ ΧΑΝΤΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΑ ΧΩΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΡΟΧΟΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΗΜΙΑΚΑΜΠΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ : ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΗΜΙΑΚΑΜΠΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ ΛΥΣΗ. Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΜΕ ΗΜΙΑΚΑΜΠΤΟ ΑΞΟΝΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΣΤΙΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΜΑΞΩΜΑΤΟΣ, ΓΩΝΙΕΣ ΚΑΜΠΕΡ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΡ, ΤΟ ΟΦΣΕΤ, ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΛΑΤΗΡΙΩΝ – ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ, ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΥΣΜΑΤΩΝ (ΣΙΝΕΜΠΛΟΚ), ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΗ ΦΕΡΟΜΕΝΗΣ ΜΑΖΑΣ (ΜΑΖΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ), ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΛΠ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΧΕΙ Η ΟΧΙ ΥΠΟΣΤΡΟΦΙΚΕΣ Ή ΥΠΕΡΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΩΝ ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΤΟΥ GROUP FIAT ΠΟΥ ΕΝΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΟΝΤΕΛΑ ΙΔΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΤΗΣ FIAT ΚΑΙ ALFA ROMEO ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΣΤΑ FIAT ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ALFA ROMEO ΠΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΕΣ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΠΙΟ ΣΠΟΡΤΙΦ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. Αυτό ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΥΣΤΗΣΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΥΛ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ (ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΣΕΤ ΜΕΤΑΤΡΟΠΩΝ) ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ. Π.Χ. ΠΙΣΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΘΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΒΡΙΣΚΕΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΩΛΟΥΣ!!! ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΑΝ ΤΗ ΒΑΡΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΠΑΝΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΧΑΛΙΚΑΚΙ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ. -
καιρο τωρα θελω να γραψω εδω αλλα συνεχως το αναβαλλω....
λοιπον τι εχω καταλαβει
οι δυο αναρτησεις σε ενα αξονα δεν πρεπει να ειναι ουτε πολυ ανεξαρτητες ουτε πολυ εξαρτημενες
δηλαδη μια αναρτηση με πολλαπλους συνδεσμους με καταλληλη αντιστρεπτικη γινεται πιο εξαρτημενη και απο ενα ακαμπτο ακομα υπο καποιες σχεδιαστικες προυποθεσειςαρα το παν στην ανεξαρτησια δεν ειναι η ονοματοθεσια της αναρτησης
αλλα οι υπολοιπες ρυθμισειςτοτε γιατι οι ανεξαρτητες εξαπλονονται ολο και περισσοτερο και θεωρουνται καλυτερες ενω ειναι και σαφως ακριβοτερες ?
διοτι απλουστατα μια ανεξαρτητη αναρτηση προσφερει αλλα πλεονεκτηματα ασχετα με την ανεξαρτησια
π.χ.
ενας ακαμπτος η ημιακαμπτος αξονας ποτε δεν θα μπορεσει να εχει κινηματικο camber
οπως επισης και κινηματικη συγκλισηαυτα περι κατακορυφης ανεξαρτησιας διοτι στην οριζοντια αλλαζει το πραγμα
δηλαδη ενω μια αντηστρεπτικη δεν μπορει να μεταφερει οριζοντια (η με οριζοντια συνιστωσα) φορτια ενα ακαμπτος η ημιακαμπτος μπορει και μαλιστα με τροπο που πολλες φορες ειναι ακρως ενοχλητικος αν οχι και επικυνδυνοςαυτα και βλεπουμε...
-
για τους υστερουντες βραχιονες τι εχετε να πειτε?
πιστευω πως λογο πλαγιου μοχλικου θα εχει την καλυτερη ανεση (δε ξερω αν εκφραζομαι σωστα) -
εχω ενα COROLLA G6 του '01 1600cc VVT-i.
μετα απο 85000 χλμ λεω πως ειναι καιρος να αλλαξω καμια αναρτηση!!!
μου εχει προταθει να γινει χαμηλωμα 3ποντων με BILSTEIN
και ελατηριακι EIBACH.
μεχρι στιγμης ειχα ημισκληρα ελατηρια (μαμισια).
για το χαμηλωμα ειμαι θετικος, απλα δεν θελω το αυτοκινητο να γινει πολυ
'τουβλο', γιατι κυκλοφορω ολη μερα στις θεσπεσιες, καλοφτιαγμενες, με μερακι παντα, λεωφορους και στενα της Αττικης.
η συγκεκριμενη προταση θα επιφερει το επιθυμητο αποτελεσμα η' προτεινεται σαν καλυτερη λυση κατι αλλο, ΚΥΒ ας πουμε. -
KYB ΕΙΒΑCH ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ.
-
thanx,man.
ειδα ενα προηγουμενο θεμα του Αλεφαντου που εψαχνε επισης αναρτυση για το LΕΟΝ του.
ειδα και εκει γνωμες οσον αφορα το συγκεκριμενο θεμα.
καταλαβαινω λοιπον οτι τα BILSTEIN σιγουρα ειναι πιο ακριβα απο τα KYB.
ωστοσο ο ανθρωπος που θα τα τοποθετησει μου διαφημιζει ισοβια εγγυηση ποιοτητας για τα πρωτα και τελος παντων το ''αστο πανω μου'' που μου'πε μου δινει το δικαιωμα να του τα 'παραδωσω' αυριο-μεθαυριο και να μου δωσει κατι αλλο.αν ομως γινεται η ιδια δουλεια και με τα ΚΥΒ και με καμοια 100 ευρω λιγοτερα, γιατι να μην κανω κατι τετοιο???επισης μια τεχνικη ερωτηση
με τα μεν η' τα δε αν περναω απο σαμαρακι το πισω μερος του αυτοκινητου θα τρανταζεται συθεμελο ???? -
Τελικα περασα τα ΚΥΒ Excel-G και τα ασημενια πισω.Ειναι ενισχυμενα,το αυτοκινητο εσφιξε,καμμια σχεση με τη βαρκα που ηταν στην αρχη και κυριως τωρα.Και κυριως,δεν κοπαναει. Τα Bilstein καλα,μα στους 'υπεροχους' δρομους μας,τα περι εγγυησεων κτλ να μην τα πολυπιστευεις.Σχεδον ισαξιο κρατημα θα εχεις,μα σιγουρα θα εχεις καλυτερη ανεση και θα εξοικονομησεισ καμποσα λεφτακια με τα ΚΥΒ.Αλλωστε,στα ιαπωνικα αυτοκινητα,η ΚΥΒ ειναι εγγυηση (τα εχω ηδη σ'ενα Clio του '97, τα αμορτισερ εχουν 70.000 χλμ απο τα 108.000 του αυτοκινητου, & σ'ενα ...Mazda 323 του 1981, 360.000 χλμ το αυτοκινητο, 200.000 τα αμορτισερ...χαρος. Μα τα αμορτισερ δουλευουν καλα ακομη.παρα το σκισιμο.Αρα,βαλε ΚΥΒ και καθαρισες).
-
περιπου σε τι τιμες παιζουν τα ΚΥΒ και τα BILSTEIN??
ο μηχανικος μου θα μου αφησει τα τελευταια γυρω στα 380 ευρωπουλα.
τα ΚΥΒ που παιζουν?? -
Ολοι ξέρουμε πόσο συμαντικό ρόλο παίζει μια καλή ανάρτηση στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου.Σίγουρα υπάρχουν πολλές λύσεις σύμφωνα με το βαλάντιο του καθενός,ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν κάποιος έχει ασχοληθεί με το να μετασκευάσει τα κλασικά γόνατα-αμορτισέρ(που συνήθως υπάρχουν μόνο μπροστά)και να τοποθετήσει στενά ελατήρια έχοντας έτσι τη δυνατότητα να ρυθμίσει τόσο το ύψος αλλά και τη σκληρότητα.
-
Ο χρήστης PuntoRally_krt έγραψε:
Ολοι ξέρουμε πόσο συμαντικό ρόλο παίζει μια καλή ανάρτηση στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου.Σίγουρα υπάρχουν πολλές λύσεις σύμφωνα με το βαλάντιο του καθενός,ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν κάποιος έχει ασχοληθεί με το να μετασκευάσει τα κλασικά γόνατα-αμορτισέρ(που συνήθως υπάρχουν μόνο μπροστά)και να τοποθετήσει στενά ελατήρια έχοντας έτσι τη δυνατότητα να ρυθμίσει τόσο το ύψος αλλά και τη σκληρότητα.Υπάρχει αυτή η δυνατότητα στην Ελλάδα. Παλιότερα που είχε συζητηθεί το θέμα, αρκετοί είχαν προτείνει τον Μαρακάκη στο Μοσχάτο. Σίγουρα όμως υπάρχουν και άλλοι.
Φαντάζομαι ότι εννοείς να μετασκευάσεις τα ήδη υπάρχοντα McPherson, έτσι? Γιατί σε καινούργια coilover υπάρχουν πολλές επιλογές (KW, Leda, Gaz, κλπ).
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Υπάρχει αυτή η δυνατότητα στην Ελλάδα. Παλιότερα που είχε συζητηθεί το θέμα, αρκετοί είχαν προτείνει τον Μαρακάκη στο Μοσχάτο. Σίγουρα όμως υπάρχουν και άλλοι.Φαντάζομαι ότι εννοείς να μετασκευάσεις τα ήδη υπάρχοντα McPherson, έτσι? Γιατί σε καινούργια coilover υπάρχουν πολλές επιλογές (KW, Leda, Gaz, κλπ).
Επειδη δεν γνωριζω αλλα με ενδιαφερει να μαθω μπορεις να μου πεις ας πουμε στην δικια μου περιπτωση Cobra αμορτισερ (πατεντα Bilstein) να γινουν οι απαραιτητες μετατροπες ωστε να δεχτουν στενα ελατηρια; Ο Μαρακακης που αναφερεις αναλμβανει τετοιου ειδους δουλεια;
Επισης σκεφτομουν την λυση Bilstein με στενα ελατηρια που την εχουν δουλεψει αρκετα αλλα νομιζω το κοστος παει κοντα στα €1000, αλλα απ οσο γνωριζω ειναι ρυθμιζομενα κ επισκευασιμα. Ξερει καποιος κατι σχετικο;
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Επειδη δεν γνωριζω αλλα με ενδιαφερει να μαθω μπορεις ας πουμε στην δικια μου περιπτωση Cobra αμορτισερ (πατεντα Bilstein) να γινουν οι απαραιτητες μετατροπες ωστε να δεχτουν στενα ελατηρια; Ο Μαρακακης που αναφερεις αναλμβανει τετοιου ειδους δουλεια;Επισης σκεφτομουν την λυση Bilstein με στενα ελατηρια που την εχουν δουλεψει αρκετα αλλα νομιζω το κοστος παει κοντα στα €1000, αλλα απ οσο γνωριζω ειναι ρυθμιζομενα κ επισκευασιμα. Ξερει καποιος κατι σχετικο;
Με το Μαρακάκη δεν έχω μιλήσει προσωπικά, νομίζω ότι μπορεί να τα αναλάβει. Δεν χάνεις τίποτα να πάρεις ένα τηλέφωνο.
Η μετατροπή γονάτου McPherson σε coilover δεν είναι πυρηνική φυσική, πρέπει βέβαια να ξέρει τι κάνει ο μάστορας. Το κρίσιμο είναι να ταιριάξουν τα αμορτισέρ με τα ελατήρια, αλλά ούτως ή άλλως κάποια βελτίωση θα χρειαστεί (αλλαγή βαλβίδων, λαδιού, κλπ).
Για τα ρυθμιζόμενα είχε γίνει ολόκληρη συζήτηση παλιότερα, αν είναι απαραίτητα ή όχι. Για οδήγηση δρόμου και light πίστας (κάποια track days) πιστεύω όχι.
Τα Bilstein η αντιπροσωπία στην Ελλάδα λέει ότι **δεν **είναι επισκευάσιμα. Τουλάχιστον αυτή ήταν η τελευταία ενημέρωση με δελτίο τύπου, πριν λίγο καιρό. Άλλαξε κάτι?
Περί Αναρτήσεων