-
Ο χρήστης petros3110 έγραψε:
Αφού εισαι ευχαριστημένος τί ψάχνεσαι?Γιατι αργα η γρηγορα θα πρεπει να αλλαχθουν τα γνησια-μαμα που φοραει τωρα.
** W202 AMG**
Πιστευεις ειναι λυση να μεινω στο μαμα αμορτισερ?
Δηλαδη οταν θα ερθει η ωρα της αλλαγης να μεινω στα eibach ελατηρια
και να ξανα βαλω τα μαμα αμορτισερ απο την audi ? -
Ο χρήστης manos0013 έγραψε:
Αφού εισαι ευχαριστημένος τί ψάχνεσαι?
Γιατι αργα η γρηγορα θα πρεπει να αλλαχθουν τα γνησια-μαμα που φοραει τωρα.
** W202 AMG**
και να ξανα βαλω τα μαμα αμορτισερ απο την audi ?Εφοσον ήμουν ευχαριστημένος και βέβαια! Πάλι περιπέτειες τι τις θέλω?
-
Αφού εισαι ευχαριστημένος τί ψάχνεσαι?
Γιατι αργα η γρηγορα θα πρεπει να αλλαχθουν τα γνησια-μαμα που φοραει τωρα.
** W202 AMG**
και να ξανα βαλω τα μαμα αμορτισερ απο την audi ?Αυτό θα το κρίνεις εσυ και η ζωή των αμορτισέρ σου με τα eibach.
Όταν έχεις ενα Α αμορτισέρ με μαμα ελατήρια και μετά βάζεις eibach (εδω εχω ερωτηματικά σε σχέση με το αν πρόκειται για προοδευτικα) τότε ολη η ανάρτηση λειτουργεί πιο μαλακα και ΔΕΝ σκληραινει. Το αμορτισέρ δεν μπορεί να κάνει κουμάντο το ελατηριο. Ανάλογα με το βαθμό που συμβαίνει αυτό είναι απαραίτητα τα πιο σκληρα αμορτισέρ. Κατά κύριο λόγο θες σκληρα αμορτισέρ.
Αν όπως ήσουν μαμα, εβαζες πιο χοντρες αντιστρεπτικες, θα ήσουν το ίδιο απο ανεση αλλά σφιχτος σε στροφες κτλ.
Η KW δεν ξέρεις αν είναι ανετη στην πιο 'χαλαρη' ρύθμιση της, είναι πολλά τα λεφτά, δεν νομίζω ότι το χρησιμοποιείς αναλογα + το πιο σημαντικό ποιος θα τη ρυθμίσει?
Τι θα εκανα στη θέση σου :
Αν τα αμορτισέρ σου αντεχουν με τα eibach, τότε θα ξαναβαζα παλι ΟΕΜ προδιαγραφων (οχι απαραίτητα της αντιπροσωπίας)
Αν δεν αντεχαν:- ή συμβιβασου με την
ανεση και βαλε κάποιο αμορτισέρ που να αντέχει με τα eibach
2)θα έβρισκα αντιστρεπτικες χοντρες απο μεγαλύτερο μοντέλο, και θα εβγαζα τα eibach .
Υ. Γ. Για να είμαι ειλικρινής μιλάμε σε αοριστη βάση.
Αρχικά eibach 2cm δν νμζω πως υπάρχουν, μήπως μαμα ήσουν ήδη χαμηλωμενος? Αν ναι παρε τα αμορτισέρ τα μαμα για την σπορ έκδοση για χαμηλωμα 1-2cm και είσαι οκ.
Ανάλογα με τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου βγάζει η eibach ελατήρια. Εμένα μου δωσε μπροστά γραμμικα και πισω προοδευτικά. Εκτός από το χαμηλωμα παίζει ρολο και ποσο πιο σκληρα είναι σε σχέση με τα μαμα. - ή συμβιβασου με την
-
W202 AMG
Μαμα ηταν λιγο πιο χαμηλωμενο σε σχεση με την απλη αναρτηση που εδινε η audi.
Τα ελατηρια ειναι τα eibach pro kit προοδευτικα. (εχει αλλη μια σειρα η eibach τα sportline)
Και ειναι σιγουρα 2cm.
Οταν τα εβαλα τα ενιωσα λιγο πιο σκληρα απο τα μαμα. (ισως να ναι και ιδεα μου)
Αν οχι bilstein (b8) η Koni χαμηλωματος ,ποιο αλλο αμορτισερ (χαμηλωματος)
εχει την φημη του πιο ''μαλακου''.
Επισης αν κοιταξψ λυση kw ρυθμιζομενη αλλα την street υπαρχει περιπτωση να εχουμε
αντιθετο αποτελεσμα ? Εννοω ,στην πιο σφιχτη της ρυθμιση να ειναι πιο μαλακη απο τι
ειναι τωρα ? -
W202 AMGΜαμα ηταν λιγο πιο χαμηλωμενο σε σχεση με την απλη αναρτηση που εδινε η audi.
Τα ελατηρια ειναι τα eibach pro kit προοδευτικα. (εχει αλλη μια σειρα η eibach τα sportline)
Και ειναι σιγουρα 2cm.
Οταν τα εβαλα τα ενιωσα λιγο πιο σκληρα απο τα μαμα. (ισως να ναι και ιδεα μου)
Αν οχι bilstein (b8) η Koni χαμηλωματος ,ποιο αλλο αμορτισερ (χαμηλωματος)
εχει την φημη του πιο ''μαλακου''.
Επισης αν κοιταξψ λυση kw ρυθμιζομενη αλλα την street υπαρχει περιπτωση να εχουμε
αντιθετο αποτελεσμα ? Εννοω ,στην πιο σφιχτη της ρυθμιση να ειναι πιο μαλακη απο τι
ειναι τωρα ?Αρα μαμα ησουν 1-1,5cm πιο χαμηλός απο την νορμαλ. Λογικά η audi εδινε αμορτισέρ με διαφορετικη διαδρομή και πιο σφιχτο. Αυτό το διαπίστωνεις απο τους κωδικούς. Αν τα ήδη υπάρχοντα αντεξουν και η τιμή των μαμα χαμηλωματος δεν είναι τρελή βαλε τα ίδια. Αν οχι ψαξου σε ΚΟΝΙ, KAYABA, κάποια απο αυτες βγάζει ρυθμιζόμενα χαμηλωματος. Στην πιο σκληρή σκαλα δεν φτανουν τα bilstein b6 /b8 αρα αν τα βάλεις στην πιο μαλακη θα σαι λογικά καλυμμενος.
-
Κοίτα και η sachs μήπως βγάζει για το αμαξι σου. Κάποια στιγμή κατηργησε τη σειρά, ανάλογα την χρονολογία ίσως να υπάρχουν. Εκείνα ήταν ακριβώς οτι ψαχνεις.
-
Φίλε μου, σόρυ που σε πρήζω..αλλα έχω ακόμα απορίες.
1.Αυτό το διαπίστωνεις απο τους κωδικούς.
Οι κωδικοί που αναφέρεις αναγράφονται επάνω στο αμορτισέρ?
2. Δεν κατάλαβα αυτό που είπες με τα b6/b8.
Τα b8 είναι αυτό ρυθμιζόμενα αν δεν κάνω λάθος
και είναι χαμηλώματος και ακριβώς το ίδιο ισχύει
και για τα b6 αλλά δεν είναι χαμηλώματος. -
Φίλε μου, σόρυ που σε πρήζω..αλλα έχω ακόμα απορίες.
1.Αυτό το διαπίστωνεις απο τους κωδικούς.
Οι κωδικοί που αναφέρεις αναγράφονται επάνω στο αμορτισέρ?
2. Δεν κατάλαβα αυτό που είπες με τα b6/b8.
Τα b8 είναι αυτό ρυθμιζόμενα αν δεν κάνω λάθος
και είναι χαμηλώματος και ακριβώς το ίδιο ισχύει
και για τα b6 αλλά δεν είναι χαμηλώματος.Δεν με πρηζεις και γενικά ψαξτο οσο περισσότερο γίνεται με την επιλογή της ανάρτησης για να μην κανεις μια τρύπα στο νερό.
Ναι το διαπιστώνεις με τους κωδικούς που έχει επανω ή ρωτώντας στην αντιπροσωπία.
B6/B8 είναι αυτό ρυθμιζόμενα, εχουν την ίδια αποσβεση. Η μονη διαφορά είναι οτι τα β6 είναι μέχρι και 3cm χαμηλωμα, ενω τα b8 κανονικά χαμηλωματος. Παλιά που ειχα ψαξει ολο το νετ ποτέ δεν βρήκα αν στους 2-3 πόντους θες το ενα ή το αλλο. Αλλάζει μονο η διαδρομή. Στο w202 που δεν τερματίζει η αναρτηση ποτέ, ίσως το b6 είναι καλύτερο για να μπορει να κρεμαει περισσότερο ο τροχος(ίσως λεω μλκια, εχω επιφυλάξεις).
Αν βρεις ίδιο αυτοκίνητο με bilstein μπες να δεις πως είναι. Αν σε καλύψει στο θέμα ανεσης, είναι κορυφή.
Επίσης για την άνεση σου, τις κλισεις κτλ. ΤΕΡΆΣΤΙΟ ρολο παίζουν τα λάστιχα σου και οι πιέσεις που έχεις σ αυτά.
Τα αμορτισέρ της sachs νομίζω λέγονται super turing ή performance. -
Καλησπερα σε ολη την ομαδα !
Υπαρχει καποιος που ''φοραει'' KW variant 2 στο αμαξι του να μας πει γνωμες ?
Τί θες να μάθεις;
Καλησπερα !
Εχω ενα Audi a1 το οποιο αυτη τη στιγμη φοραει eibach ελατηρια χαμηλωματος 2cm και
τα μαμα αμορτισερ της audi τα οποια ειναι σπορ (θα ταχαραχτηριζα ημισκληρα προς σκληρα)
Αυτη την στιγμη ειμαι ευχαριστημενος απο το πατημα του αυτοκινητου αλλα σε περιπτωση που
αλλαξω αυτη τη στιγμη αμορτισερ (η αναρτηση ολοκληρη) λογικα θα πρεπει να βαλω αμορτισερ
χαμηλωματος. Εκει παιζουμε στα bilstein (b8) και στα koni τα κιτρινα. Απ'οτι ακουω εδω
αν στραφω σε μια απο τις δυο επιλογες που προανεφερα το αμαξι θα γινει κουτσορο.
Ετσι σκεφτομαι να παω σε μια αναρτηση οπως ειναι η ΚW ( οπου θα μπορω να ρυθμισω υψος
και σκληροτητα) . Το ερωτημα μου τωρα ειναι το εξης. KW variant 2 τα sport ή τα street line ?
Εγω σε θεμα σκληροτητας θελω να πετυχω το αποτελεσμα που εχω τωρα.Από μαμα φορούσε δηλαδή Sline ή sport ανάρτηση?
-
Από μαμά έχει την σπορ (όχι την s line)
Εγώ του έχω βάλει μόνο τα ελατήρια -
Η sport ανάρτηση φοράει ιδια αμορτισέρ με τη κανονική ,απλά φοράει άλλα ελατηρια που χαμηλώνουν 1 cm .Εσυ που έχεις χαμηλώσει και άλλο δε ξέρω αν μπορείς να βάλεις τα μαμα αμορτισερ.
-
για το lancer 1600cc https://www.autoblog.gr/2013/06/28/test ... tback-1-6/ μου πρότειναν αυτές τις αναρτησεις https://www.rellasamortiser.gr/el/mitsu ... ml?cid=748 σαν καλυτερη λυση στα 150€, απο τιμη πολυ καλη άλλα σαν αναρτησεις δεν ξερω, μου ειπαν οτι ειναι 15% ποιο σκληρές απο τις μανας του. Τι λέτε?
-
Ο χρήστης giannis-2017 έγραψε:
για το lancer 1600cc https://www.autoblog.gr/2013/06/28/test ... tback-1-6/ μου πρότειναν αυτές τις αναρτησεις https://www.rellasamortiser.gr/el/mitsu ... ml?cid=748 σαν καλυτερη λυση στα 150€, απο τιμη πολυ καλη άλλα σαν αναρτησεις δεν ξερω, μου ειπαν οτι ειναι 15% ποιο σκληρές απο τις μανας του. Τι λέτε?Το θέμα είναι τι θες εσύ.
-
w202amg θέλω ενα αυτοκινητο να μην γερνει στις στροφες οπως με τα μαμα και να μην σπασω την μεση μου απο θεμα σκληροτητας.
-
Ο χρήστης giannis-2017 έγραψε:
w202amg θέλω ενα αυτοκινητο να μην γερνει στις στροφες οπως με τα μαμα και να μην σπασω την μεση μου απο θεμα σκληροτητας.Σε παρατεταμένη στροφη για την κλιση ευθύνονται τα ελατήρια, οι αντιστρεπτικες και τα σινεμπλοκ(περίπου)
Σε αποτομες αλλαγες κατευθυνσης παιζουν σημαντικό ρολο τα αμορτισέρ. Κανε ενα έλεγχο, σινεμπλοκ και σινεμπλοκ αντιστρεπτικων. Τα αμορτισέρ δν παιζουν ρολο σε παρατεταμένες στροφές ως προς την κλίση.
Οσον αφορά τα αμορτισέρ αυτά, δεν εχω εμπειρία. Αν είναι όντως ενα κλικ πιο σκληρα απο τα μαμά η τιμή είναι σούπερ (τζάμπα βασικά). -
Παιδια ξεριε καποιος τι αναρτησεις εχει το Volvo V40 Cross Country?
-
Παιδιά καλησπέρα.
Εχω μια ALFA ROMEO MITO και πρέπει να αλλάξω τα εργοστασιακά αμορτισέρ.Ποια η γνώμη σας για τα KONI STREET(πορτοκαλί στα 356 ευρώ) και τα KAYABA G EXCEL(στα 250 ευρώ). Άλλοι προτείνουν τα πρώτα και άλλοι τα δεύτερα.
Γενικά θέλω κάτι σφικτό χωρίς όμως να γίνεται κουραστικό ή να κοπανάει στην πόλη.
-
Ο χρήστης περικλης σιωζιος έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα.
Εχω μια ALFA ROMEO MITO και πρέπει να αλλάξω τα εργοστασιακά αμορτισέρ.Ποια η γνώμη σας για τα KONI STREET(πορτοκαλί στα 356 ευρώ) και τα KAYABA G EXCEL(στα 250 ευρώ). Άλλοι προτείνουν τα πρώτα και άλλοι τα δεύτερα.
Γενικά θέλω κάτι σφικτό χωρίς όμως να γίνεται κουραστικό ή να κοπανάει στην πόλη.
Τα KYB τα έβαλα πρόσφατα σε Suzuki S cross και είναι πολυ καλά.Βεβαια το δικο μου έχει άξονα πίσω και 55 προφίλ ελαστικού αλλά δεν είναι κούτσουρο....
-
Βρες ποια φοράει από την μάνα του και βάλε τα ίδια.
Εννοείται όχι σε αντιπροσωπεία, βέβαια.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Καλημέρα.
Σε TOYOTA AVENSIS T27 (2011) 1.8 ήρθε η ώρα να αλλάξω τα αμορτισερ.
Υπάρχουν τα μαμα και τα KYB Excel_G.
Τα μαμα βγαίνουν 280 περασμένα στην ΤΟΥΟΤΑ POLIS στην Θέρμη.
Τα ΚΥΒ τα βρίσκω στα 230 + περαστικά.Ποιά να προτιμήσω? Έχει δοκιμάσει κάποιος κάτι αντίστοιχο? Είναι πολύ πιο σκληρά τα ΚΥΒ?
Επίσης ξέρετε κάποιον που να καλό αμορτισερά στην Θεσσαλονίκη?Ευχαριστώ
Περί Αναρτήσεων