-
Ο χρήστης mario boni έγραψε:
Αν είναι να κάνεις μια τέτοια μερακλήδικη και ακριβή κίνηση, δεν χρειάζεται βεβαίως πρώτα να αγοράσεις λιανική τα Μπιλστάιν Σπορτ ή τα όποια άλλα...
εδώ δεν σε έπιασα!
αυτά τα αμορτισέρ τα φοράω ήδη εδώ και καιρό
ΟΚ. Εφ' όσον τελειώνει η ζωή τους, έχεις δύο επιλογές.
Η φτηνή λύση: αγοράζεις ξανά τα ίδια καινούργια.
Η ακριβή λύση: τα ανακατασκευάζεις σε έναν από τους δύο μαιτρ, με δυνατότητα περαιτέρω επισκευής και με ρυθμίσεις πιο προσανατολισμένες προς τις ανάγκες / γούστα σου . -
η ερώτηση είναι έτσι για να γίνετια κουβέντα!μια χαρά είναι ακόμη
-
Καλησπέρα σας είμαι καινούριος σχετικά μέσα στους 4 τροχούς και
θα ήθελα να ρωτήσω τι ελατήρια χαμηλώματος θα μπορούσα να βάλω στο citroen ax μου αφού εδώ και λίγες μέρες το αμάξι φοράει τα sprint της belstein βασικά θα ήθελα να το χαμηλώσω 5 πόντους για λόγους εμφάνισης αλλά και βελτίωσης μου πρότειναν τα εϊμπαχ εσείς τι λέτε για αυτό? -
Nα μη το χαμηλώσεις καθόλου, γιατί η σωστή οδική συμπεριφορά είναι πολύ πιο σημαντική απ' την εμφάνιση. Οι 5 πόντοι είναι πάρα πολλοί. Άμα θέλεις τόσο πολύ να το χαμηλώσεις, τουλάχιστον περιόρισε κάπως τις απαιτήσεις σου (πχ 2 πόντοι)
(κλασσική, μίζερη απάντηση )
-
wannabe mod, wannabe politically correct... τι άλλο θα μας πεις...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
wannabe mod, wannabe politically correct... τι άλλο θα μας πεις...Δεν είναι politically correct, αλλά road safe...
-
Άμα δε το χαμηλώσεις 5-10 πόντους, να βάλεις κούτσουρα αμορτισέρ και να μπαλονιάσουν οι θόλοι* από τις λακούβες, δεν έχεις κάνει τίποτε.
- μετά θα ψάχνεις ειδικά μακριά αμορτισέρ γιατί θα είναι ΠΟΛΥ χαμηλό (με το τοπ μάουντ να έχει ανέβει 10 πόντους και να χτυπάει στο καπό).
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
wannabe mod, wannabe politically correct... τι άλλο θα μας πεις...
Δεν είναι politically correct, αλλά road safe...
Πλάκα έκανα στον Χάρη.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πλάκα έκανα στον Χάρη.
Το ξέρω, αλλά μας διαβάζουν κι άλλοι...
-
Γιαυτό έβαλα την φατσούλα.
-
Εχω βαλει την ερωτηση και στο opel forum,αλλα τη βαζω και εδω(νομιζω ειναι σχετικο το θεμα) που ισως τη δουν καποιοι(που δεν μπαινουν στο opel forum) που μπορουν να βοηθησουν στην επιλογη μου
Τη βοηθεια σας please!!
Ηρθε η ωρα να αλλαξω τα αμορτισερ στο Astra G.Ειναι το 1.4 Sport,με την 'μαμα' sport αναρτηση της Opel.
Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να μην γινει 'κουτσουρο' το αυτοκινητο,αλλα και να παρεχει ασφαλεια σε καποια δυσκολη στιγμη που θα χρειαστει.
Απο αυτα που διαβασα δεξια-αριστερα,βλεπω πως οι περισσοτεροι θεωρουν ως τον καλυτερο συνδυασμο ανεσης-κρατηματος τα Bilstein.
Οποτε καταληγω προς τα εκει.Εχετε καποια αλλη προταση?
Το θεμα ειναι ποια ομως απο τα Bilstein?Τα sport ή τα sprint?Μου ειπε ο ειδικος οτι εχουν ιδιο δεικτη σκληροτητας απλα τα sprint ειναι για χαμηλωμενα αυτοκινητα.Ρωτωντας τον αντιπροσωπο του ειπαν οτι επειδη το μοντελο που εχω φοραει τη σπορ αναρτηση της οπελ και ειναι ελαφρως χαμηλωμενο να βαλω τα sprint.
Τι λετε για ολα αυτα?
Ευχαριστω για το χρονο σας
-
Τη βοηθεια σας please!!
Ηρθε η ωρα να αλλαξω τα αμορτισερ στο Astra G.Ειναι το 1.4 Sport,με την 'μαμα' sport αναρτηση της Opel.
Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να μην γινει 'κουτσουρο' το αυτοκινητο,αλλα και να παρεχει ασφαλεια σε καποια δυσκολη στιγμη που θα χρειαστει.
Απο αυτα που διαβασα δεξια-αριστερα,βλεπω πως οι περισσοτεροι θεωρουν ως τον καλυτερο συνδυασμο ανεσης-κρατηματος τα Bilstein.
Οποτε καταληγω προς τα εκει.Εχετε καποια αλλη προταση?
Το θεμα ειναι ποια ομως απο τα Bilstein?Τα sport ή τα sprint.Μου ειπε ο ειδικος οτι εχουν ιδιο δεικτη σκληροτητας απλα τα sprint ειναι για χαμηλωμενα αυτοκινητα.Ρωτωντας τον αντιπροσωπο του ειπαν οτι επειδη το μοντελο που εχω φοραει τη σπορ αναρτηση της οπελ και ειναι ελαφρως χαμηλωμενο να βαλω τα sprint.
Τι λετε για ολα αυτα?
Ευχαριστω για το χρονο σας
-
άνεμαρ, δες ποιους κωδικούς δίνει η Μπιλστάιν (σε Σπορτ ή Σπριντ) για τα συγκεκριμένα ελατήρια του αυτοκινήτου σου.
Αν δίνει και τα δύο, θα έλεγα τα Σπορτ. -
υπαρχουν τα bilstein B4,τα οποια εναι για μαμα ελατηρια,
τα Β6,τα οποια ειναι πιο σκληρα και ειναι και για τα μαμα ελατηρια,αλλα και για ενα διακριτικο χαμηλωμα,δηλαδη μεχρι 40 χιλιοστα,
και τα B8 sprint,τα οποια ειναι για ελατηρια με μαγαλυτερο χαμηλωμα.
υπαρχουν και τα B16 PSS9/PSS10,
B14PSS,
B12 tuning kit,
B10 power kit,
τα οποια ομως παραδιδονται μαζι με ελατηρια bilstein,και ειναι για καθαρα σπορ αμαξια με μπολικα αλογα.
ο καλυτερος συνδυασμος ειναι Β6 με μαμα ελατηρια η ελατηρια eibach,H&Rεξαλλου η bilstein προτεινει μονο αυτες τις 2 μαρκες σαν aftermarket ελατηρια,μη μανισια,,τα οποια χαμηλωνουν το αμαξι το πολυ 40 χιλιοστα.
αν πας για παραπανω χαμηλωμα,τοτε τα Β8.
http://www.bilstein.de
tel. 0049/2333/7910 -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
άνεμαρ, δες ποιους κωδικούς δίνει η Μπιλστάιν (σε Σπορτ ή Σπριντ) για τα συγκεκριμένα ελατήρια του αυτοκινήτου σου.
Αν δίνει και τα δύο, θα έλεγα τα Σπορτ.Που θα το δω αυτο?
Εγω θελω να κρατησω τα μαμα ελατηρια,τα οποια ειναι τα χαμηλα της Opel.Δηλ. σε σχεση με ενα Astra Elegance ας πουμε ειναι πιο χαμηλα.Νομιζζω ομως οτι δεν ειναι πανω απο 3 εκ. οποτε θα μπορουσαν να μπουν και τα sport?
-
αφου θα κρατησεις τα μαμα ελατηρια,με τα οποια το αμαξι ειναι απο το εργοαστασιο λιγακι χαμηλωμενο,
τοτε τα B6 sport.
τα Β8 προυποθετουν ελατηρια με χαμηλωμα τουλαχιστων 40 και 50 χιλιοστα,επειδη ειναι πιο κοντα.
εγω εβαλα στο δικο μου τα Β6 με ελατηρια eibach pro kit 30mm,και στον μπροστινο αξονα διορθωτικες βιδες της μερσεντες για διορθωση της αρνητικης πτωσης η οποια συνεπαγεται με καθε χαμηλωμα,για ιση φθορα των ελαστικων,στον πισω αξονα δεν γινοταν,
και το αμαξι χαμηλωσε διακριτικα και η ανεση εμεινε σχεδον η ιδια.
και το αμαξι το εγινε πιο δεμενο και σταθερο.σε θυμαμαι απο το φορουμ του snowclub.
-
Thanks φιλε kasel
-
αν θελεις παλι ακριβως πληροφοριες για τα bilstein,δες τη σελιδα που εγραψα πιο πανω,
η παρε τους τους τηλ.μιλανε κανονικοτατα αγγλικα.εκει ειναι τα κεντρικα τους. -
anemar ο kasel βλέπω ότι ξέρει τι λέει. Οπότε εάν πας σε Bilstein ακολούθησε τις συμβουλές του.
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
αφου θα κρατησεις τα μαμα ελατηρια,με τα οποια το αμαξι ειναι απο το εργοαστασιο λιγακι χαμηλωμενο,
τοτε τα B6 sport.
τα Β8 προυποθετουν ελατηρια με χαμηλωμα τουλαχιστων 40 και 50 χιλιοστα,επειδη ειναι πιο κοντα.
εγω εβαλα στο δικο μου τα Β6 με ελατηρια eibach pro kit 30mm,και στον μπροστινο αξονα διορθωτικες βιδες της μερσεντες για διορθωση της αρνητικης πτωσης η οποια συνεπαγεται με καθε χαμηλωμα,για ιση φθορα των ελαστικων,στον πισω αξονα δεν γινοταν,
και το αμαξι χαμηλωσε διακριτικα και η ανεση εμεινε σχεδον η ιδια.
και το αμαξι το εγινε πιο δεμενο και σταθερο.σε θυμαμαι απο το φορουμ του snowclub.
Τι εννοεις διορθωτικες βιδες της Μερσεντες για διορθωση της αρνητικης πτωσης;
Περί Αναρτήσεων