-
Για Golf δεν ξέρω αλλά ένας φίλος αναζητώντας αυτή την 'οικονομική λύση' είχε βάλει σε 306 1.4 κάποτε τα μαύρα Bilstein και πρόσφατα κάποια Sachs.
(αλλά δε γνωρίζω αν ήταν τα Performance ή άλλα)Τραγικά αποτελέσματα και στις δύο περιπτώσεις.
Το αυτοκίνητο σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη ποτέ δεν ήταν τόσο ευχάριστο στο δρόμο όσο ήταν με τα νορμάλ.
Αν τα νορμάλ αμορτισέρ του Golf είναι το ίδιο καλά για το αυτοκίνητο όπως τα νορμάλ του 306, μη συμβιβαστείς με κάτι λιγότερο.
Ή μάλλον συμβιβάσου, αλλά να είσαι προετοιμασμένος να χάσεις σε μερικά σημεία.
(όπως 'έχασες' ήδη με τα AL-KO) -
για να ρωτησω και εγω κατι ενα καταστημα το tpauto.gr κοιταζοντας το σάϊτ παρατηρησα οτι εχει μεγαλη γκαμα αμορτισερ σε καλυτερες τιμες απ΄οτι στο υπολοιπο εμποριο. πηγα και στο μαγαζι τους και ειδα οτι οι τιμες οντως ειναι αυτες που αναγραφοντε και στο σάϊτ.
εχει αγορασει κανεις απο αυτο το καταστημα ειναι αξιοπιστη επιλογη; -
Ήρθε καιρός να αλλάξω αμορτισέρ στο 205 Gti (1.9)
Έχω επάνω μαμίσια τελειωμένα με ελατήρια Vogtland
Κάποιο feedback για τα κίτρινα ρυθμιζόμενα Koni?
Είναι σκληρά πολύ;
Μήπως καλύτερα τα κόκκινα για μεικτές συνθήκες που είναι πιο μαλακά;
Απο bilstein υπάρχουν τα group N που είναι...κούτσουρα!
-
Αν έχεις 205 GTi φίλε μου ίσως θα ήταν καλύτερα να βάλεις τα εργοστασιακά αμορτισέρ αλλά με τα εργοστασιακά ελατήρια.
Έχεις ένα από τα αυτοκίνητα που έμειναν στην ιστορία για το κράτημά τους και θα εμπιστευτείς το στήσιμό του στη Vogtland και την κάθε Vogtland? -
Τα φωτα σας...
Αμορτισερ SPAX που μπορουμε να βρουμε? -
Ο χρήστης gearboxer έγραψε:
Ήρθε καιρός να αλλάξω αμορτισέρ στο 205 Gti (1.9)Έχω επάνω μαμίσια τελειωμένα με ελατήρια Vogtland
Είναι σκληρά πολύ;
De Carbon Performance και έκλεισε για σένα το κεφάλαιο 'αμορτισέρ για 205 GTi'. Αρκεί να τα βρεις... Ρώτα στην Amorteam αν είσαι από Ν.Ελλάδα ή στον Ντίνο αν είσαι από Βορρά.
-
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
Τα φωτα σας...
Αμορτισερ SPAX που μπορουμε να βρουμε?Κανενας?
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Είναι σκληρά πολύ;
De Carbon Performance και έκλεισε για σένα το κεφάλαιο 'αμορτισέρ για 205 GTi'. Αρκεί να τα βρεις... Ρώτα στην Amorteam αν είσαι από Ν.Ελλάδα ή στον Ντίνο αν είσαι από Βορρά.
Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ!
Τα βρήκα στην Amorteam και σε καλή τιμή μάλιστα
Μου είπαν και όι ίδιοι καλά λόγια τις συγκεκριμένες..Να σαι καλα
-
Ευχαριστώ!
Κι αφού τα βρήκες μην κάνεις το λάθος να κοιτάξεις αλλού. Μιλάμε για πολύ σπορ κατάσταση και δεν μασάνε ούτε από χτυπήματα ούτε τίποτα. Εϊναι και 'τζάμπα'...
Σε ζηλεύω γιατί αυτά τα αμορτισέρ δεν βγαίνουν για 206. Χμμμ... τώρα που τα λέμε... έχω καιρό να το τσεκάρω... λές; -
Χμμμ, μετά από περίπου 3.000 χλμ (πότε πρόλαβα) με τα DeCarbon Performance στην Xsara πάντως, έχω ενδοιασμούς για τη σκληρότητά τους... Θα τα ήθελα πιο σκληρά (κάποιες στιγμές δείχνουν πιο μαλακά από τα εργοστασιακά)...
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Είναι σκληρά πολύ;
Ειναι τόσο καλά τα De Carbon? Συζητούσα με ενα αμορτισερά και μου έλεγε οτι ειναι κορυφαία, μάλιστα μου τα πρότεινε και για το Megane μου...
-
Φίλε Ολύμπιε τα DC Performance μαλακότερα από τα εργοστασιακά; Μήπως φοράς τα Comfort και όχι τα Performance; Στο Renault 5 AT που είχα, χρησιμοποιήσαμε γρύλλο για κινητήρες για να τα σπρώξουμε να φορεθούν (με εμένα να κρεμιέμαι από τα ψαλίδια γιατί σηκωνόταν το αυτοκίνητο!!!). Στον δρόμο ήταν Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ με κράτημα από άλλο πλανήτη, έστριβα με το πλάι και σφαλιάρα είχα ξεχάσει οριστικά τί σημαίνει ακόμη και όταν υπερδιόρθωνα (φαντάσου δύναμη στο rebound). Γι αυτό παραμιλάω ακόμη για τα Performance...
Τα De Carbon Performance (και όχι τα De Carbon Comfort) είναι πολύ σκληρά. Σχεδόν(;) racing κατάσταση (για GrN είναι σίγουρα μία χαρά). Αλλά δεν κοπανάνε όσο άλλα. Ίσως επειδή έχουν και πολύ δυνατό rebound.
-
Για προτεινετε κατι οικονομικο και οσο το δυνατο πιο σκληρο για ενα corolla ...
-
Miltelllas, τα ξέρω αυτά που έγραψες, γι'αυτό και μου φάνηκε παράξενο... Μάλιστα ήμουν παρών κατά την εγκατάσταση και είδα τα κουτιά και ήταν όντως Performance...
Μου φαίνεται πρέπει να το πάω για έλεγχο, μήπως μου έχουν κάνει βλακεία και έχουν βάλει άλλους κωδικούς...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Για προτεινετε κατι οικονομικο και οσο το δυνατο πιο σκληρο για ενα corolla ...Αμορτισέρ/ελατήρια/και τα δύο;
Εγώ πάντως έχω βάλει Kayaba AGX σε G6 1.4 με 500 ευρώπουλα (όχι και τόσο οικονομικό σε απόλυτα νούμερα). Όταν το θες σκληρό το ρυθμίζεις στο σκληρό όταν το θες μαλακό πράττεις αναλόγως. Παρόλα αυτά η μέση σου δε σπάει σε καμία ρύθμιση!
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Miltelllas, τα ξέρω αυτά που έγραψες, γι'αυτό και μου φάνηκε παράξενο... Μάλιστα ήμουν παρών κατά την εγκατάσταση και είδα τα κουτιά και ήταν όντως Performance...Μου φαίνεται πρέπει να το πάω για έλεγχο, μήπως μου έχουν κάνει βλακεία και έχουν βάλει άλλους κωδικούς...
H de carbon είναι η μόνη εταιρία ή από της λίγες που δίνει για κάθε μοντέλο διαφορετικό αμορτισέρ (1,1 -1,4-1,6 - 2,0) … κοιτά μήπως έχεις Βάλει αμορτισέρ από μικρότερο μοντέλο .
Ποιους κωδικός έχεις βάλει ?
-
Γαλλικά είναι τα De Carbon??
Δεν βρίσκω κάποιο site... Μάλλον θα τα δώ πρώτη φόρα απο κοντά
-
Ο χρήστης gearboxer έγραψε:
Γαλλικά είναι τα De Carbon??Δεν βρίσκω κάποιο site... Μάλλον θα τα δώ πρώτη φόρα απο κοντά
Ναι.
http://www.mecatechnic.com/pieces.asp?c ... e2_ref=DEL
-
Το C4 γνωρίζει κανείς από το εργοστάσιο ποιάς εταιρείας αμορτισερ φορά?
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Για προτεινετε κατι οικονομικο και οσο το δυνατο πιο σκληρο για ενα corolla ...
Αμορτισέρ/ελατήρια/και τα δύο;
Εγώ πάντως έχω βάλει Kayaba AGX σε G6 1.4 με 500 ευρώπουλα (όχι και τόσο οικονομικό σε απόλυτα νούμερα). Όταν το θες σκληρό το ρυθμίζεις στο σκληρό όταν το θες μαλακό πράττεις αναλόγως. Παρόλα αυτά η μέση σου δε σπάει σε καμία ρύθμιση!
Βασικα ελεγα μονο για αμορτισερ.
Όντως τα agx ειναι λιγο ακριβα...
Περί Αναρτήσεων