-
http://forums.vwvortex.com/showthread.php?5338782-Bilstein-Touring-Class-Shock-Problem-need-guidance
ενδεικτικα για το ποσο γρηγορα επεσαν ,βεβαια μεμονομενη περιπτοση αλλα συμβενει σε ολη την σειρα b4.ανεξαρτητος αυτοκινητου. για 20ε που εχουν διαφορα απο sachs,boge,monroe,kyb (με αυτη την σειρα προτίμησης για οεμ εφαρμογες) -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ξερεις οτι στο passat συγκεκριμενα ειναι κακα? Και αν ναι σε τι ακριβως?.....άστο,ρδέλα είναι!!Και στην ίδια τη Bilstein να ρωτήσεις,αυτό θα σου πούν....
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Ξερεις οτι στο passat συγκεκριμενα ειναι κακα? Και αν ναι σε τι ακριβως?
.....άστο,ρδέλα είναι!!Και στην ίδια τη Bilstein να ρωτήσεις,αυτό θα σου πούν....
Διαφωνω , αλλα βλεπω δεν υπαρχει ορεξη για αναλυση οποτε το αφηνω.
-
Καλησπέρα σε όλους
Εχω ένα Α3 Ambition (Εργοστασιακή σπορ ανάρτηση) και έχει ερθει ο καρός για αλλαγή αμορτισέρ.
Με τα εργοστασιακά έμεινα πολύ ευχαριστημένος και ψάχνω κάτι που να μοιάζει σε αυτά.
Αν έχει κανείς εμπειρία από αμορτισέρ στο μοντέλο αυτο, θα με βοηθούσε πάρα πολυ. Οποιαδήποτε συμβουλή θα ήταν χρήσιμη καθώς το θέμα δεν το κατέχω.Ευχαριστώ
-
Γιατί δε βάζεις τα ίδια;...αγόρασέ τα και βάλτα σε ιδιώτη!
-
Γεια σας, από ότι κατάλαβα εδώ μιλάτε για αναρτήσεις για ο,τι αμάξι να 'ναι οπότε ας ρωτήσω κι εγώ κάτι.
Έχω ένα Charade του 1993 το 1300αρι 4x4. Χαζεύω στο ιντερνετ για αμορτισέρ και έχω καταμπερδευτεί. Αυτό που θέλω να ρωτήσω καταρχήν είναι το εξής. Σε μία σελίδα (στο mister-auto) που βάζεις μοντέλο και σου βγάζει συμβατά ανταλλακτικά, όταν επιλέγω το 4κινητο charade μου δείχνει μόνο κάτι αμορτισέρ MONROE, ενώ όταν διαλέγω το μπροσθιοκίνητο ή το 1000άρι charade μου δείχνει τα ίδια ακριβώς MONROE (ίδιο κωδικό) αλλά μου βγάζει και επιπλέον KYB Premium και Excel-G και κάτι άλλα ακόμα. Πως είναι δυνατόν λοιπόν τα MONROE να κάνουν σε όλα τα charade ενώ τα KYB να μη κάνουν στο 4χ4? Σκέφτηκα μήπως ήταν βλακεία από το σύστημα όπως τα έχουν περάσει, αλλά ψάχνω και στο ebay και βρισκω όλο το set από τα ΚΥΒ και λέει ότι κάνει σε όλα εκτός από το 4χ4 και το GTti. Μας δουλεύουν ή είναι η ιδέα μου;
Το αποκορύφωμα είναι ότι κοίταξα τι έχει τώρα πάνω το αμάξι και γράφουν: TOKICO 48520 το οποίο το googlaro και παντού βλέπω Toyota...
Τι συμβαίνει ρε παίδες μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι θα πρέπει να ψάξω και γιατί υπάρχει τέτοιο μπέρδεμα με αυτά; Υπάρχει περίπτωση να βγάζει μία εταιρία ίδιο κωδικό αλλά διαφορετικά αμορτισέρ για 2 ή παραπάνω διαφορετικά αμάξια λόγω διαφορά στο βάρος τους;
-
Χωρις να ξερω σουπερ απο αναρτησεις, το 4χ4 εχει σιγουρα διαφορετικη κατανομη βαρους, αλλα εξαρτηματα πισω, αλλους αξονες κλπ, γιατι σωνει και καλα να κανουν τα απλα?
Παρτο αναποδα, τσεκαρε τους καταλογους της KYB να δεις τι προτεινει και αν εχει για το συγκεκριμενο, και μετα βρες το σε μαγαζι να δεις ποσο κανει.
-
Μπορεί να μη κατάλαβες ακριβώς τι είπα. Κωδικοί MONROE G15030 και G15029 (για μπροστά αριστερά και δεξιά αντίστοιχα) εμφανίζονται συμβατά σε όλα μα όλα τα μοντέλα charade (είτε είναι 1000αρι, ειτε 1000αρι turbo, είτε 1300αρι FWD είτε 4WD είτε ακόμα και στο σενταν)
Πως είναι δυνατόν λοιπόν να μη μου δείχνουν συμβατές της KYB μεταξύ μερικών από αυτά τα μοντέλα;
Η σελίδα της KYB δε μου δίνει κωδικούς για αμορτισέρ στο 4χ4. (μου δίνει μόνο για ελατήρια, ούτε καν το protection kit για τα αμορτισερ δε μου δινει για το 4WD ) Και είναι τόσο σοβαρή εταιρία με τέλειο support που εδώ και 5-6 μέρες δεν απαντάνε ούτε σε ένα email.Πάντως σαν βάσεις και στηρίγματα φαίνονται ίδιες με αυτές που φοράω και τώρα που με γκουγκλάρισμα δε βλέπω καν να αναφέρετε η daihatsu.
-
Τι να πω, κοιτα και
http://www.parts.gr
http://www.nt.gr -
Καλά αυτά δεν έχουν τίποτα για το τετρακίνητο. Τέλος πάντων δε θα σχολιάσω άλλο γιατί θα αρχίσω να βρίζω με τους ηλίθιους που φτιάχνουν αυτές τις λίστες με τα ανταλλακτικά
Σε ευχαριστώ πάντως! -
Θα ηθελα να σας θεσω μια ερωτηση.Σε αναρτηση μπροστα με διπλα ψαλιδια και πισω πολλαπλοι συνδεσμοι(3 νομιζω) η καμπερ μπορει να αυξηθει(αρνητικη παντα) χωρις κιτ?Ενας ευθυγραμμισας πριν πολυ καιρο μου χε πει δεν γινεται ΚΑΘΟΛΟΥ ενω αλλοι μου λενε ως ενα σημειο γινεται.Τι παιζει τελικα?
-
καλησπέρα , έχω ένα celica 2001 μοντέλο. φοράω kayaba agx με eibach 3,5 πόντων. το αυτοκίνητο στις αρχές ήταν πάρα πολύ ωραίο, από κάποιες χιλιάδες χλμ και μετά άρχισε να γίνεται κακό(να κοπανάει πολύ και να βγάζει μούτρα). τα αμορτισέρ έχουν κάνει 25.000 . σκέφτηκα να βάλω ξανά της μάνας του τα ελατήρια μπας και δω κάποια βελτίωση. οι γνώμες σας?
-
Καλησπερα στην παρεα!
Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση. Βγαζει η sparco αναρτησεις; για ελατηρια ξερω οτι υπαρχουν αλλα για αναρτησεις δεν το γνωριζω. Εψαξα στο google αλλα δεν μου βγαζει τιποτα! Το λεω αυτο επειδη ενα παλικαρι,μου ειπε οτι βρηκε στο amazon αναρτησεις sparco μαζι με τοποθετηση σε τιμη προσφορας 175 ευρω.κι επειδη ψαχνω για αναρτησεις,μου ειπε αν θελω να τις παραγγειλω. Εψαξα στο amazon αλλα δεν βρηκα τιποτα. Τι παιζει; βγαζει οντως η sparco αναρτησεις; η μου λεει μπαρουφες και ειναι τιποτα κινεζιες; αλλα και κινεζιες να υπηρχαν,δεν θα μου τις εβγαζε στην αναζητηση; Αν γνωριζει καποιος κατι ας στειλει να μου πει τι παιζει! -
Δεν βγάζει, οι λέξεις Sparco suspension που αναφέρονται στο Google εννοούν ελατήρια στερέωσης για διάφορα εξαρτήματα όπως πχ πυροσβεστήρας μέσα στο αμάξωμα.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Δεν βγάζει, οι λέξεις Sparco suspension που αναφέρονται στο Google εννοούν ελατήρια στερέωσης για διάφορα εξαρτήματα όπως πχ πυροσβεστήρας μέσα στο αμάξωμα.Αυτο λεω κι εγω! Θα το γνωριζα αν υπηρχαν! Εψαξα βεβαια καλου κακου μηπως και κανω λαθος,αλλα δεν μου βγαζει πουθενα τιποτα. Αυτος επιμενει οτι υπαρχουν και οτι τις εχουν σε προσφορα 175 ευρω. ( 4αδα )
Π@π@ριες! Μου αρεσει που μου ειπε να τις κλεισουμε γρηγορα διοτι εμειναν λιγα κομματια! Και να εβγαζε η sparco αναρτησεις,με την καμια δεν θα ειχαν 175 ευρω. Μπορει να εβρισκες τις 2 τοσο. Μαλλον για φαγωμα χρηματων πηγαινε ο μικρος! η εκανε λαθος! -
Ο χρήστης Moya_Junior έγραψε:
καλησπέρα , έχω ένα celica 2001 μοντέλο. φοράω kayaba agx με eibach 3,5 πόντων. το αυτοκίνητο στις αρχές ήταν πάρα πολύ ωραίο, από κάποιες χιλιάδες χλμ και μετά άρχισε να γίνεται κακό(να κοπανάει πολύ και να βγάζει μούτρα). τα αμορτισέρ έχουν κάνει 25.000 . σκέφτηκα να βάλω ξανά της μάνας του τα ελατήρια μπας και δω κάποια βελτίωση. οι γνώμες σας?αν εβαλες τα ελατηρια στο εργοστασιακο αμορτισερ τοτε μαλλον το αμορτισερ θελει πεταμα.δοκιμασε να τα μετρησεις σε διαδρομο κτεο και θα δεις κατα ποσο επεσε η αποδοση τους με εργοστασιακο ελατηριο πανω παντα,αυτο γιατι το eibach ειναι σκληροτερο και θα δειξει στο διαδρομο οτι ειναι καλο ενω στην πραγματικοτητα αν κοπαναει κιολας για ψοφιο το ακουω.
-
Τα kyb agx φιλε μου ΔΕΝ ειναι εργοστασιακα αμορτισερ αλλα aftermarket ''σπορ'' ρυθμιζομενης σκληροτητας
-
αχαμ,το προσπερασα η αληθεια ειναι αυτο,διαβασα μονο τα ελατηρια eibach...
στην περιπτωση αυτη δεν γνωριζω τι μπορει να φταιει -
καλησπερα στην παρεα και απο εμενα . Τι εχεται να μου προτεινεται σε αμορτισερ για bravo tjet toy 2009 ? το αμαξι δεν γνωριζω πως συμπεριφεροταν καινουργιο. ειμαι μεταξυ καγιαμπα, σακς, και μπιλσταιν , εχει καποιος καποια αποψη για το συγκεκριμενο αυτοκινητο?δεν θελω να σκληρηνει πολυ περισσοτερο να επιστρεψει στα νορμαλ και να σκληρηνει λιγακι .
-
καλησπερα,αν το τρεχεις βαλε τα bilstein b6.ειναι ποιο σκληρα απο τα εργοστασιακα αλλα κλασεις καλυτερα.αν το θες για ανεση βαλε τα εργοστασιακα παλι αλλα απο μαγαζι με ανταλλακτικα φιατ γιατι η αντιπροσωπεια βαραει στις τιμες.
μην βαλεις τα sachs γιατι θα μαλακωσει πολυ το αυτοκινητο.kyb exel-g ειναι τιμια αμορτισερ αλλα παλι δεν ειμαι σιγουρος οτι θα ταιριαξουν στο bravo διοτι απο προσωπικη εμπειρια σε αλλα αυτοκινητα ειναι σκληρα σε αλλα ειναι μαλακα.
Περί Αναρτήσεων