-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Μόλις επέστρεψα από τη βόλτα, μετά την ανακατασκευή των bilstein b6. Μικτή διαδρομή περίπου 80χλμ. και οι εντυπώσεις θετικές. Η ανάρτηση μου δίνει την αίσθηση που είχα πριν από 140.000 χλμ. όταν τα πρωτο-έβαλα στο αυτοκίνητο.ποιος σου τα εκανε ανακατασκευη?εδωσε εγγυηση?
-
Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να δώσω πληροφορίες. Όχι δεν έδωσε εγγύηση, αλλά έχω κάνει κι άλλη φορά στον ίδιο και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος. Το αυτοκίνητο (suzuki swift gti 1.3) είχε μεταμορφωθεί κυριολεκτικά. Ακόμη και τώρα μετά από περίπου 170.000 χλμ μετά την ανακατασκευή τους, τα koni (κίτρινα) λειτουργούν πολύ ικανοποιητικά.
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να δώσω πληροφορίες. Όχι δεν έδωσε εγγύηση, αλλά έχω κάνει κι άλλη φορά στον ίδιο και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος. Το αυτοκίνητο (suzuki swift gti 1.3) είχε μεταμορφωθεί κυριολεκτικά. Ακόμη και τώρα μετά από περίπου 170.000 χλμ μετά την ανακατασκευή τους, τα koni (κίτρινα) λειτουργούν πολύ ικανοποιητικά.ΤΙΜΗ????????
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να δώσω πληροφορίες. Όχι δεν έδωσε εγγύηση, αλλά έχω κάνει κι άλλη φορά στον ίδιο και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος. Το αυτοκίνητο (suzuki swift gti 1.3) είχε μεταμορφωθεί κυριολεκτικά. Ακόμη και τώρα μετά από περίπου 170.000 χλμ μετά την ανακατασκευή τους, τα koni (κίτρινα) λειτουργούν πολύ ικανοποιητικά.Δώσε ρε....ποιός θα το μάθει;...
-
Καλησπέρα σε όλους.
Έχω το Ford Focus 2000cc με τα 145 hp μοντέλο του 2007, και μετά από 115.000 χλμ λέω να αλλάξω αμορτισέρ. Ιδαίτερο θέμα δεν υπάρχει μιας και παραδόξως ακόμα κρατάει καλά στο δρόμο ( είμαι της σχετικής ταχύτητας και λίγο στροφάκιας ) και δεν έχω καθόλου κοπανήματα, τριγμούς, το αυτοκίνητο είναι άνετο και πολύ πολύ πολύ ήσυχο.
Για ψυχολογικούς λόγους, επειδή όσο και αν φαίνεται ένταξει από ανάρτηση , αλλά και από οτι λέει και πολύ φίλος μηχανικός, θέλω να τα αλλάξω τα αμορτισέρ και μόνο , τα ελατήρια τα θέλω μαμά.
Με γνώμονα λοιπόν ότι εχθρός του καλού το καλύτερο ( όταν αυτό είναι εφικτό, και σύμφωνα με τις επιθυμίες του καθενός ), θέλω να κάνω λίγο καλύτερο το κράτημα που είχε από μαμά, το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ, να γίνει λίγο πιο > το αμάξι, χωρίς να χάσει παρα στο ελάχιστό από την άνεσή του, και φυσικά να μην έχει όπως και τώρα καθόλου κοπανήματα και τριγμούς, διότι λατρεύω την ησυχία του.
Βάσει των παραπάνω βρίσκομαι στις εξής επιλογές με τη σειρά που τις γράφω :- KONI FSD
- KONI str.t ( πορτοκαλί )
- και τελευταία επιλογή για να μη πάω για μαλλί και βγω κουρεμένος, τα μαμίσια, όμως θέλω σύμφωνα με όλα τα παραπάνω που έγραψα κάτι λίγο καλύτερο.
Σε ότι έχει σχέση με bilstain ( μόνο για τα Β6 αναφέρομαι ) πιστεύω οτι από κράτημα θα είναι οκ, αλλά επειδή τα είχα σε άλλο μου αυτοκίνητο, είναι λίγο παραπάνω σκληρά για τα γούστα μου στους Ελληνικούς δρόμους, και φοβάμαι μην αρχίσουν τα γκαπα γκούπα.
Εννοείται βέβαια οτι μαζι με τα αμορτισέρ , χρειάζεται ή όχι , θα αλλαχτούν καλού κακού και top maount και ρουλεμάν.
Περιμένω τις γνώμες και προτάσεις σας στις επιλογές που έχω βάλει, και όχι μόνο.
Ευχαριστώ εκ των προταίρων για τις όποιες απαντήσεις σας, και συγνώμη αν κούρασα με το σχετικά μεγάλο ποστ μου.
-
KONI str.t ( πορτοκαλί )
Τα top maount και ρουλεμάν, θα τα ελέγξει ο συνάδελφος!. Θα τα βάλεις όπως τα πάρεις, δεν θα πειράξεις τίποτε. Μόνων θα τα ανεβοκατεβάσεις (όχι κουρδίσεις) καμία δεκαριά φόρες, και όχι τελείως κλειστά.
Α. -
Για τα FSD τι έχεις να πεις, σύμφωνα με αυτά που ζητάω-θέλω να πετύχω;
-
Ο χρήστης Leonid έγραψε:
Για τα FSD τι έχεις να πεις, σύμφωνα με αυτά που ζητάω-θέλω να πετύχω;Διάβασε εδώ, αν δεν έχεις ήδη διαβάσει.
http://www.koni.gr/ell/categories/�%9 ... F%89%CE%BD
-
Αν και είχα την πρόθεση να αλλάξω αμορτισέρ, διότι το τελευταίο 3μηνο τα εμπρός εύκολα τερμάτιζαν (κατά τη δική μου εντύπωση), πήγα σήμερα στο συνεργείο.
Ομως, τα αμορτισέρ είχαν μόλις 45.000χλμ και λογικά, θα έπρεπε να έχουν ζωή για ακόμα 20-30.000χλμ.
Αυτό το διαπίστωσε και το team του συνεργείου, αφού τα μέτρησε. Oπότε το συμπέρασμα ήταν 'αλλαγή topmount'.
Πράγματι, αφού λύθηκαν και τοποθετήθηκαν δίπλα-δίπλα στο πάγκο τα παλιά και τα καινούρια (Monroe), διαπιστώθηκε ότι είχαν φθαρεί και 'κάτσει' κατά 1 εκατοστό.
Αλλάξαμε και τα ζαμφόρ, γιατί είχαν φθαρεί και το Tigra έγινε σαν καινούριο απο ανάρτηση.
Τουλάχιστον άλλα 30.000 χλμ είπε ο μάστορας ότι πρέπει να βγάλουν τα υπάρχοντα αμορτισέρ.
Γλυτώσαμε το 300άρι και δώσαμε, με ευθυγράμμιση (και απόδειξη ) ..... 130€.
Θα επανέλθω άνευ απροόπτου , σε καμιά 3ετία! -
Ο χρήστης Leonid έγραψε:
Ζήτησες κάτι συγκεκριμένο, από έναν κατάλογο συγκεκριμένο, και σου έδωσα συγκεκριμένη απάντηση. Από εκεί και περά για Auto Adjust, είναι άλλος λόγος!. Θα πρέπει να τα μελετήσεις, και να τα συνηθίσεις στην οδήγηση. Ρωτάς έναν επαγγελματία, και περνεις μια επαγγελματική γνώμη. Διαβάζοντας μια ενημερωτική διαφημιστική παράθεση, για να την κρίνεις χρειάζονται ιδικές γνώσεις.
Α. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Αν και είχα την πρόθεση να αλλάξω αμορτισέρ, διότι το τελευταίο 3μηνο τα εμπρός εύκολα τερμάτιζαν (κατά τη δική μου εντύπωση), πήγα σήμερα στο συνεργείο.
Ομως, τα αμορτισέρ είχαν μόλις 45.000χλμ και λογικά, θα έπρεπε να έχουν ζωή για ακόμα 20-30.000χλμ.
Αυτό το διαπίστωσε και το team του συνεργείου, αφού τα μέτρησε. Oπότε το συμπέρασμα ήταν 'αλλαγή topmount'.
Πράγματι, αφού λύθηκαν και τοποθετήθηκαν δίπλα-δίπλα στο πάγκο τα παλιά και τα καινούρια (Monroe), διαπιστώθηκε ότι είχαν φθαρεί και 'κάτσει' κατά 1 εκατοστό.
Αλλάξαμε και τα ζαμφόρ, γιατί είχαν φθαρεί και το Tigra έγινε σαν καινούριο απο ανάρτηση.
Τουλάχιστον άλλα 30.000 χλμ είπε ο μάστορας ότι πρέπει να βγάλουν τα υπάρχοντα αμορτισέρ.
Γλυτώσαμε το 300άρι και δώσαμε, με ευθυγράμμιση (και απόδειξη ) ..... 130€.
Θα επανέλθω άνευ απροόπτου , σε καμιά 3ετία!
Φίλε ανέλυσε το 130αρι.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Ζήτησες κάτι συγκεκριμένο, από έναν κατάλογο συγκεκριμένο, και σου έδωσα συγκεκριμένη απάντηση. Από εκεί και περά για Auto Adjust, είναι άλλος λόγος!. Θα πρέπει να τα μελετήσεις, και να τα συνηθίσεις στην οδήγηση. Ρωτάς έναν επαγγελματία, και περνεις μια επαγγελματική γνώμη. Διαβάζοντας μια ενημερωτική διαφημιστική παράθεση, για να την κρίνεις χρειάζονται ιδικές γνώσεις.
Α.Ναι έχεις δίκιο, απλά επειδή προσανατολίζομαι προς τα FSD, έλεγα μήπως πέρα από αυτά που γράφονται από τη ΚΟΝΙ, και που πράγματι αν ισχύουν για μένα μοιάζουν ιδανικά σύμφωνα με αυτά που θέλω, ισχύουν και στη πράξη;
Αυτό μόνο όσοι τα έχουν τοποθετήσει μπορουν να το απαντήσουν, αν βέβαια κρίνουν αντικειμενικά και όχι με το σκεπτικό > καταλαβαίνεις τι εννοώ. Το θέμα είναι να πάρω μια αντικειμενική κριτική, για να μπορώ και εγώ να κρίνω, αν πράγματι είναι αυτό που θέλω. -
Στο Α3 μου ετοιμαζομαι να βαλω τα sachs advantage (280 ευρω τοποθετημενα-ευθυγραμμισμενα με 50mm διαμετρο και 22mm διαμετρο εμβολου).Εχω 109000km και λογικα τα αμορτισερ που εχω τωρα εχουν γυρω στις 80000 km αν εμπιστευτω το εξουσιοδοτημενο που μου τα ειχε αλλαξει εντος εγγυησης στα 25000km...
Περα απο τα αμορτισερ τι αλλο χρειαζεται αλλαγη?Ο μαστορας μου ειπε οτι τα top mounts μπορει και να μην χρειαζονται ωστοσο ειναι ηδη 8.5 ετων με 109000 km...Να μην λυπηθω το εξτρα 80αρι δεδομενου οτι αμορτισερ καλως εχοντων των πραγματων θα αλλαξω σε καμια 60αρια χιλιαδες km...170000km με τα ιδια topmounts παει πολυ...
Ρουλεμαν?Δε μου ανεφερε ποτε κανεις κατι?Ειναι απαραιτητη η αλλαγη και τι κοστος εχουν?
Παντως παρα τα τοσα χιλιομετρα τα μηχανηματα ειδικα στα κτεο τα βγαζουν σε καλη κατασταση ασχετα αν η αισθηση που λαμβανω ειδικα στις λακουβες ειναι ασχημη...
Ελπιζω να μην κουραζω τους πιο ειδικους του forum..
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
'αλλαγή topmount'.....Αλλάξαμε και τα ζαμφόρ, , με ευθυγράμμιση (και απόδειξη ) ..... 130€.
Φίλε ανέλυσε το 130αρι.
Α.top mount monroe : 35€
ζαμφόρ ζεύγος : 35€
ευθυγράμμιση: 20€
εργασία:40€ -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
'αλλαγή topmount'.....Αλλάξαμε και τα ζαμφόρ, , με ευθυγράμμιση (και απόδειξη ) ..... 130€.
Φίλε ανέλυσε το 130αρι.
Α.top mount monroe : 35€
ζαμφόρ ζεύγος : 35€
ευθυγράμμιση: 20€
εργασία:40€
-
Καλημέρα παιδιά,
έχω ένα focus II μοντ.06 1.6 me 88.000km
Πρόσφατα άρχισε ένα τρίξιμο-κραδασμός (κάπως κρακ-κρακ) στο τιμόνι. Το φαινόμενο αυτό το έχω παρατηρήσει από όταν ήτανε σχεδόν καινούργιο, αλλά το έκανε μόνο όταν έκανε πολύ κρύο καιρό ( -
Προβληματα με τα top mount ειχα και εγω με το δικο μου και μου εκανε ενα σκουξιμο οταν οι δυναμεις εσπρωχναν τον τροχο προς τα πισω (πχ οταν περνας ενα σαμαρακι).Τωρα για το δικο σου τριγμο στον τιμονι ισως πρεπει να ελεγξεις τη κρεμαγιερα και δες μηπως ειναι ξεσφικτο κατι η αν εχει κατι διαρροη.Επισης ρουλεμαν μονο ενα εχω αλλαξει εγω (μπροστα δεξια) αλλα δε νομιζω να εχεις καποιο προβλημα με τα ρουλεμαν.Ισως σου εχει δημιουργηθει κατι ψυχολογικο και σου δαινεται οτι θελουν αλλαγη.Ισως οι αναρτησεις σου επειδη μπορει να μην ειναι τοσο καλες, να σου φαινεται πως το αμαξι εχει πολλους κραδασμους.Προσωπικα εχω focus (mk1 1.6 2004 μοντελο) και το αμαξι το εχει ο πατερας μου απο καινουριο.Το θυμαμαι το αμαξι απο μικρος οτι δεν εχει αλλαξει σχεδον τιποτα στον τροπο που συμπεριφερεται (εκτος πριν απο καναν χρονο που εβαλα αναρτησεις ποιο σκληρες απο μαμα και τα ελατηρια χαμηλωματος) τοτε ναι το αμαξι εγινε ποιο σκληρο.
《○ tapatalked ○》
-
Ο χρήστης tzs έγραψε:
Καλημέρα παιδιά,
έχω ένα focus II μοντ.06 1.6 me 88.000km
Πρόσφατα άρχισε ένα τρίξιμο-κραδασμός (κάπως κρακ-κρακ) στο τιμόνι. Το φαινόμενο αυτό το έχω παρατηρήσει από όταν ήτανε σχεδόν καινούργιο, αλλά το έκανε μόνο όταν έκανε πολύ κρύο καιρό (Τώρα το κάνει συνέχεια, ζεστό - κρύο. Όταν στρίβεις το τιμόνι και το αυτοκίνητο κινείται (ακίνητο ΔΕΝ το κάνει) και αν συναντήσει μικρή ανωμαλία στους τροχούς (π.χ. λακούβα), τότε ακούς κρακ-κρακ και νιώθεις στο τιμόνι έναν κραδασμό. Δεν είναι τόσο έντονο ώστε να μην κινήσεις το όχημα, αλλά ειναι ανησυχητικό. Κλασσική περίπτωση που το εντοπίζω είναι όταν π.χ. παρκάρεις και ψιλο-τσουλάει το αυτοκίνητο, αν ανέβω και καμιά ραμπίτσα, τότε στάνταρ.
Το αυτοκίνητο είναι νορμάλ συντηρημένο, με τα service στην ώρα του και δεν μου έχουνε επισημάνει τπτ από συνεργείο/ΚΤΕΟ για αναρτήσεις ή οτιδήποτε άλλο.
Για αλλαγή αναρτήσεων προσανατολιζόμουν σε κανά 6μηνο, μαζί με ρουλεμενάκια (σαν να ψιλο-ακούγεται το πίσω πολύ-πολύ αραιά όμως και που). Το αυτοκίνητο δεν είναι σαφώς όπως αρχικά, δεν το λες όμως και επικίνδυνο, θόρυβο όμως παρατηρώ από τα πίσω αμορτισέρ, που μάλλον αυτό δείχνει ότι θέλουν αλλαγή.
Θα επισκεφθώ συνεργείο άμεσα, θα ήθελα όμως μια πρώτη άποψη. Τι θα μπορούσε να φταίει??? Γνωστός μου που ψιλο-ασχολείται μου είπε πιθανότατα top-mounts φθαρμένα. Οπότε στην περίπτωση αυτή πάω για αλλαγή αμορτισέρ/top mounts/ρουλεμανάκια. Έχετε να μου προτείνετε κάτι κοντά -ως προς τη συμπεριφορά- στα εργοστασιακά και ένα ενδεικτικό κόστος για όλα αυτά (ελπίζω να μην περάσω το 1000άρικο :SSS).
Αντλία υδραυλικού τιμονιού φαίνεται να δουλεύει normal και τα υγρά της είναι ΟΚ. Σας έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό???
Θέλουμε ένα αυτοκίνητο απλά καλύτερο από το μαμά.
Βάζουμε αμορτισέρ Monroe που ταιριάζουν με τα μαμά και είναι ποιοτικά καλύτερα.
Θα ήταν κουτό για όλα τα άλλα να παρακινδυνεύσω κρίση.
Ο συνάδελφος θα ελέγχει της βάσεις των αμορτισέρ και θα αναφέρει στον πελάτη. Παράλληλα θα ελέγξουν και τα υπόλοιπα κρατς- κρουτς.
Εμείς θα αναμένουμε το δια ταύτα.
Θα παρακαλούσα να μαθαίνουμε και το αποτέλεσμα!.
Η γνώμη του συναδέλφου, μπορεί να σχολιαστεί πριν την εκτέλεση…...
Α. -
Πέρασα από το συνεργείο εχθές το απόγευμα μετά τη δουλειά.
Είχαν σχολάσει οι μηχανικοί (το γνώριζα πριν πάω) και δεν υπήρχε χρόνος να ανέβει σε ράμπα και να ελεγχθεί.
Παρόλα αυτά του έκανε μία βόλτα ένας τεχνικός, μου είπε ότι πιθανότατα είναι κάποιος ελαστικός σύνδεσμος (μπαλάκι ψαλιδιού, ζαμφόρ, ή κάτι τέτοιο), που θα φανεί όταν σηκωθεί το αμάξι.
Μου είπε επίσης ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να κυκλοφορήσει το αυτοκίνητο μερικές μέρες μέχρι να το ξαναπάω (μάλλον το Σάββατο) για την επισκευή.
Τώρα, αν για την επισκευή δεν απαιτείται πλήρης λύσιμο του γονάτου, μάλλον θα αφήσω τα αμορτισέρ για τέλη του έτους, όπως σχεδίαζα. Αν μου πει ότι χρειάζεται σχεδόν όλη η εργασία που απαιτείται και για αλλαγή αμορτισέρ, μάλλον θα πάνε πακέτο .
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Αναμείνατε στο ακουστικό σας για νεότερα. -
Ο χρήστης tzs έγραψε:
Πέρασα από το συνεργείο εχθές το απόγευμα μετά τη δουλειά.
Είχαν σχολάσει οι μηχανικοί (το γνώριζα πριν πάω) και δεν υπήρχε χρόνος να ανέβει σε ράμπα και να ελεγχθεί.
Παρόλα αυτά του έκανε μία βόλτα ένας τεχνικός, μου είπε ότι πιθανότατα είναι κάποιος ελαστικός σύνδεσμος (μπαλάκι ψαλιδιού, ζαμφόρ, ή κάτι τέτοιο), που θα φανεί όταν σηκωθεί το αμάξι.
Μου είπε επίσης ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να κυκλοφορήσει το αυτοκίνητο μερικές μέρες μέχρι να το ξαναπάω (μάλλον το Σάββατο) για την επισκευή.
Τώρα, αν για την επισκευή δεν απαιτείται πλήρης λύσιμο του γονάτου, μάλλον θα αφήσω τα αμορτισέρ για τέλη του έτους, όπως σχεδίαζα. Αν μου πει ότι χρειάζεται σχεδόν όλη η εργασία που απαιτείται και για αλλαγή αμορτισέρ, μάλλον θα πάνε πακέτο .
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Αναμείνατε στο ακουστικό σας για νεότερα.Καλυτερα αν βαλεις και τα αμορτισερ τωρα. Ειναι καλυτερο να ειναι σωστο το αυτοκινητο πριν το καλοκαιρι που αρχιζουν ταξιδακια μικρα και μεγαλα.
Περί Αναρτήσεων