Καλησπέρα σε όλους.
Έχω το Ford Focus 2000cc με τα 145 hp μοντέλο του 2007, και μετά από 115.000 χλμ λέω να αλλάξω αμορτισέρ. Ιδαίτερο θέμα δεν υπάρχει μιας και παραδόξως ακόμα κρατάει καλά στο δρόμο ( είμαι της σχετικής ταχύτητας και λίγο στροφάκιας ) και δεν έχω καθόλου κοπανήματα, τριγμούς, το αυτοκίνητο είναι άνετο και πολύ πολύ πολύ ήσυχο.
Για ψυχολογικούς λόγους, επειδή όσο και αν φαίνεται ένταξει από ανάρτηση , αλλά και από οτι λέει και πολύ φίλος μηχανικός, θέλω να τα αλλάξω τα αμορτισέρ και μόνο , τα ελατήρια τα θέλω μαμά.
Με γνώμονα λοιπόν ότι εχθρός του καλού το καλύτερο ( όταν αυτό είναι εφικτό, και σύμφωνα με τις επιθυμίες του καθενός ), θέλω να κάνω λίγο καλύτερο το κράτημα που είχε από μαμά, το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ, να γίνει λίγο πιο > το αμάξι, χωρίς να χάσει παρα στο ελάχιστό από την άνεσή του, και φυσικά να μην έχει όπως και τώρα καθόλου κοπανήματα και τριγμούς, διότι λατρεύω την ησυχία του.
Βάσει των παραπάνω βρίσκομαι στις εξής επιλογές με τη σειρά που τις γράφω :
- KONI FSD
- KONI str.t ( πορτοκαλί )
- και τελευταία επιλογή για να μη πάω για μαλλί και βγω κουρεμένος, τα μαμίσια, όμως θέλω σύμφωνα με όλα τα παραπάνω που έγραψα κάτι λίγο καλύτερο.
Σε ότι έχει σχέση με bilstain ( μόνο για τα Β6 αναφέρομαι ) πιστεύω οτι από κράτημα θα είναι οκ, αλλά επειδή τα είχα σε άλλο μου αυτοκίνητο, είναι λίγο παραπάνω σκληρά για τα γούστα μου στους Ελληνικούς δρόμους, και φοβάμαι μην αρχίσουν τα γκαπα γκούπα.
Εννοείται βέβαια οτι μαζι με τα αμορτισέρ , χρειάζεται ή όχι , θα αλλαχτούν καλού κακού και top maount και ρουλεμάν.
Περιμένω τις γνώμες και προτάσεις σας στις επιλογές που έχω βάλει, και όχι μόνο.
Ευχαριστώ εκ των προταίρων για τις όποιες απαντήσεις σας, και συγνώμη αν κούρασα με το σχετικά μεγάλο ποστ μου.