-
καλησπερα παιδες.Θα ηθελα την γνωμη σας για κατι.Εχω ενα astra g 1.6 2003 και εφτασα τα 120.000χλμ αισίως.Εφτασε ομως η ωρα να αλλαξω αναρτηση μιας και ειναι στα τελευταία της.Οφειλω να πω πως ειχα αλλαξει (στα 25000χλμ) τα μαμα ελατηρια με Eibach(χαμηλωμα και ΄΄εκατσε΄΄ απιστευτα.Τωρα μετα απο ψαξιμο κατεληξα σε 2 επιλογες(χαμηλωμα 3 ποντους και στις 2 περιπτωσεις):1)ή bilstein sprint αμορτισέρ με H'R ελατηρια οπως μου προτείνουν οι περισοτεροι αλλα θα μου παει αρκετα... ή2) μια πιο φθηνη και δοκιμασμενη επιλογη - αμορτησερ μαμα SACHS με παλι EIBACH ελατηρια.Παραμενω σκεπικος γιατι θα ηθελα ψιλοανεση (μιας και οικογενειάρχης)και να αντεχει συχνο φόρτωμα(νορμαλ πραγματα).Αυτες οι αναρτησεις κανουν?θα εκτιμούσα την γνωμη σας
-
Τα Eibach είναι πολύ πιο σκληρά ελατήρια από τα H&R (τουλάχιστον σε όσα αυτοκίνητα έχει γίνει αυτή η σύγκριση).
-
Εάν θες άνεση μείνε μακρυά από ελατήρια χαμηλώματος. Βαλε τα μαμά ελατήρια με ένα σετάκι αμορτισέρ (Sachs, Monroe κτλ) και τέλος. Και τα Bilstein είναι σκληρά, μείνε μακρυά τους.
-
Ευχαριστω παιδες
Θα δοκιμασω τα μαμα για αρχη γιατι εχω και παιδι τωρα και μετα βλεπουμε.... -
καλησπερα παιδια και εγω την βοηθεια σας θα ηθελα εχω το ford focus c-max 1,6 2005 με 90000χλμ και ηρθε η ωρα για αλλαγη στων φωκα και οικονομου που πηγα μου προτειναν αμορτισερ αντικαταστασης τα sachs advantage kαι monroe reflex η τιμη ιδια 300 και 290 αντιστοιχα. καμια βοηθεια?οικογενειαρχης με νορμαλ οσο μπορω στη αθηνα οδηγηση!
-
Δεν το λέω κοροϊδευτικά ούτε για να καλύψω την άγνοιά μου. Πέραν λοιπόν τυχόν διαφορών των αμορτισέρ που αναφέρεις τις οποίες δεν γνωρίζω σκέφτομαι ότι αν πέρα της τιμής είναι αντίστοιχα και αλλού, ένα σημείο που μπορείς να λάβεις υπόψη σου είναι και το χρώμα! Πχ δεν θα ήθελες να βάλεις μπλε αμορτισέρ σε καφέ αυτοκίνητο έτσι δεν είναι;!!
-
Πολύ καλησπέρα.
Εχει φτάσει η ώρα να αλλάξω αναρτήσεις στο αμαξάκι μου(octavia 5 1.6 FSI), για την ακρίβεια άργησα και κιόλας.
Τι λύσεις προτείνετε; Μιλάμε για οικογενειάρχη άνθρωπο με 2 παιδιά, οπότε αυτό που ζητάμε είναι πρωτίστως άνεση και μετά και λίγο κράτημα, μην είμαστε βάρκα στο γυαλό.
Για να είμαι ειλικρινής τα εργοστασιακά που είχε ήταν ο καλύτερος δυνατός συνδιασμός, αλλά τα φάγανε τα ψωμάκια τους πλέον.
Και επειδή δεν έχουν κάποιο ετικετάκι πάνω που να λένε μάρκα(εκτός και αν κάποιος γνωρίζει τι φοράει εργοστασιακά το συγκεκριμένο αμάξι) ακούω προτάσεις. Υπόψιν ότι το budget είναι σε χαμηλά επίπεδα, το maximum που θα μπορέσω να δώσω κυμαίνεται μέχρι 300-350 ευρώ. -
σε αστρα 1.4 του 1996 που να εχουν ανεση ποια προτεινεται?τα sachs advantage με τα sachs super touring τι διαφορα εχουν?
-
Για να είμαι ειλικρινής τα εργοστασιακά που είχε ήταν ο καλύτερος δυνατός συνδιασμός
Mήπως πρέπει να γίνει ένα ερώτημα στην αντιπροσωπεία? Κι' αν στα δίνει ακριβά, τότε να αναζητηθούν σε Χρυσή από κάποιον που τα έχει αλλάξει με άλλα σκληρότερα και είναι πρακτικά αχρησιμοποίητα?
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Για να είμαι ειλικρινής τα εργοστασιακά που είχε ήταν ο καλύτερος δυνατός συνδιασμός
Mήπως πρέπει να γίνει ένα ερώτημα στην αντιπροσωπεία? Κι' αν στα δίνει ακριβά, τότε να αναζητηθούν σε Χρυσή από κάποιον που τα έχει αλλάξει με άλλα σκληρότερα και είναι πρακτικά αχρησιμοποίητα?
Το θέμα είναι που ξέρεις ότι η αντιπροσωπεία δίνει αυτά που φοράει απο την μάνα του;
Η Β εκδοχή ακούγεται λίγο καλύτερη. -
Η αντιπροσωπείες υποχρεούνται στην αντικατάσταση των μαμίσιων ανταλακτικών με άλλων μαμίσιων, εκτός αν σου πούνε κάτι άλλο από την αρχή. Αλλιώς θα έβαζαν και αυτές κατευθείαν τα άφτερ για χαμηλότερο κόστος.
Εμένα όταν πήγα για καταλύτη μου είπαν : 'ο ορίτζιναλ κάνει 800 αλλά σου προτείνουμε και τον άφτερ που κάνει 500, διάλεξε'.Και εγώ διάλεξα.Τεσπά, ο όμιλος φοράει σε πάρα πολλά μοντέλα Μπιλστάιν με σήμα ΒΑΓΚ, τα φτιάχνει στην Ισπανία. Τα μαύρα Μπιλστάιν είναι θεωρητικώς ισοδύναμα με τα μαμίσια. Αν έχει τέτοια τα βρίσκεις εύκολα στο εμποριο με κανά 250άρι. Τσέκαρέ το.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Τεσπά, ο όμιλος φοράει σε πάρα πολλά μοντέλα Μπιλστάιν με σήμα ΒΑΓΚ, τα φτιάχνει στην Ισπανία. Τα μαύρα Μπιλστάιν είναι θεωρητικώς ισοδύναμα με τα μαμίσια. Αν έχει τέτοια τα βρίσκεις εύκολα στο εμποριο με κανά 250άρι. Τσέκαρέ το.
+Sachs
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Πολύ καλησπέρα.Εχει φτάσει η ώρα να αλλάξω αναρτήσεις στο αμαξάκι μου(octavia 5 1.6 FSI), για την ακρίβεια άργησα και κιόλας.
Τι λύσεις προτείνετε; Μιλάμε για οικογενειάρχη άνθρωπο με 2 παιδιά, οπότε αυτό που ζητάμε είναι πρωτίστως άνεση και μετά και λίγο κράτημα, μην είμαστε βάρκα στο γυαλό.
Για να είμαι ειλικρινής τα εργοστασιακά που είχε ήταν ο καλύτερος δυνατός συνδιασμός, αλλά τα φάγανε τα ψωμάκια τους πλέον.
Και επειδή δεν έχουν κάποιο ετικετάκι πάνω που να λένε μάρκα(εκτός και αν κάποιος γνωρίζει τι φοράει εργοστασιακά το συγκεκριμένο αμάξι) ακούω προτάσεις. Υπόψιν ότι το budget είναι σε χαμηλά επίπεδα, το maximum που θα μπορέσω να δώσω κυμαίνεται μέχρι 300-350 ευρώ.Μακρια απο μονροε παντως,θα ειναι πολυ πιο μαλακο απο μαμα.
Λογικα sachs θα φοραγε απο μανα του.
Bilstein μαυρα μακρια ειναι πολυ φολα αμορτισερ.
Αν θες κατι απο bilstein βαλε το sport B6
Εγω προτεινω KYB excel G για οικονομικο και αξιοπιστο, και κονι κοκκινο ή FSD για πιο ακριβο. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Bilstein μαυρα μακρια ειναι πολυ φολα αμορτισερ.
Αν θες κατι απο bilstein βαλε το sport B6Εγώ έβαλα τα Β6 και μάλιστα monotube και ναι μεν είναι πολύ καλά σε καλό δρόμο αλλά άνετα στους καρόδρομους (εννοώ της πόλης) δεν είναι. Οπότε δεν ξέρω αν το ίδιο ισχύει για άλλα αυτοκίνητα αλλά μάλλον δεν είναι αυτό που θέλεις. Για τα άλλα δεν ξέρω.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Πολύ καλησπέρα.Εχει φτάσει η ώρα να αλλάξω αναρτήσεις στο αμαξάκι μου(octavia 5 1.6 FSI), για την ακρίβεια άργησα και κιόλας.
Και επειδή δεν έχουν κάποιο ετικετάκι πάνω που να λένε μάρκα(εκτός και αν κάποιος γνωρίζει τι φοράει εργοστασιακά το συγκεκριμένο αμάξι) ακούω προτάσεις. Υπόψιν ότι το budget είναι σε χαμηλά επίπεδα, το maximum που θα μπορέσω να δώσω κυμαίνεται μέχρι 300-350 ευρώ.Koni FSD http://www.koni.com/190+M57d0acf4f16.html
δεν ξέρω όμως αν είναι στην τιμή σου, λίγα τα βλέπω τα 350 για αμορτισέρ.
-
εγω θα σου προτεινα kayaba exel-g τα εχω σε 2 αμαξια ειναι μαλακα αμορτισερ και πολυ τιμια για τα λεφτα τους, δεν κανουν για γρηγορη οδηγηση.φοραω σε πουντο τα b6 bilstein πολυ καλο αμορτισερ αλλα μεσα στη πολη δεν ειναι ανετα και αφου εχεις και παιδια δεν θα τα συνιστουσα.καλα λογια εχω ακουσει για τα κονι special(κοκκινα).
-
Ευχαριστώ κατ' αρχάς για τις απαντήσεις.
Επι του θέματος τώρα.
Τα bilstein τα μαύρα τα αποκλείω γιατί είχα εμπειρία μαζί τους και ήταν παντελώς άθλια.....
Τα kayba τα έχω σε μεγαλύτερη εκτίμηση(τίμια θα τα χαρακτήριζα) γιατί είχα εμπειρία και απο αυτά.
Ηθελα να ρωτήσω έχει κανένας εμπειρία απο τα sachs; -
Ο χρήστης piii έγραψε:
...Τα bilstein τα μαύρα τα αποκλείω γιατί είχα εμπειρία μαζί τους και ήταν παντελώς άθλια.....
Τα kayba τα έχω σε μεγαλύτερη εκτίμηση(τίμια θα τα χαρακτήριζα) γιατί είχα εμπειρία και απο αυτά.
Ηθελα να ρωτήσω έχει κανένας εμπειρία απο τα sachs;Θα βοηθούσε να έλεγες τι εννοείς άθλια. Βλέπεις και αυτό είναι από τα πράματα που σηκώνει πολύ υποκειμενικότητα και εξαρτάται πολύ και από το προηγούμενο ή το άλλο αυτοκίνητο. Θα ήθελα δηλαδή να μου πεις σε τί ήταν άθλια σύμφωνα με τη γνώμη σου και με τι το συγκρίνεις για να καταλήξεις σε αυτό. Πιστεύω αυτό θα ήθελαν και άλλοι που μπορεί να ενδιαφέρονται.
Σχετικά με τα Sachs, νομίζω ότι έχουν ενωθεί με κάποια άλλη εταιρεία ίσως τη Boge.
Τα εργοστασιακά ήταν Sachs. μια χαρά ήταν μέχρι που χρειάστηκαν αλλαγή κάπου στα 120.000χλμ.... κι έβαλα τα σφιχτά Β6. -
Οι εταιρίες BOGE, SACHS, LEMFORDER ανήκουν στον όμιλο της ΖF
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...Τα bilstein τα μαύρα τα αποκλείω γιατί είχα εμπειρία μαζί τους και ήταν παντελώς άθλια.....
Ηθελα να ρωτήσω έχει κανένας εμπειρία απο τα sachs;Θα βοηθούσε να έλεγες τι εννοείς άθλια. Βλέπεις και αυτό είναι από τα πράματα που σηκώνει πολύ υποκειμενικότητα και εξαρτάται πολύ και από το προηγούμενο ή το άλλο αυτοκίνητο. Θα ήθελα δηλαδή να μου πεις σε τί ήταν άθλια σύμφωνα με τη γνώμη σου και με τι το συγκρίνεις για να καταλήξεις σε αυτό. Πιστεύω αυτό θα ήθελαν και άλλοι που μπορεί να ενδιαφέρονται.
Σχετικά με τα Sachs, νομίζω ότι έχουν ενωθεί με κάποια άλλη εταιρεία ίσως τη Boge.
Τα εργοστασιακά ήταν Sachs. μια χαρά ήταν μέχρι που χρειάστηκαν αλλαγή κάπου στα 120.000χλμ.... κι έβαλα τα σφιχτά Β6.Οκ, τα bilstein ήταν άθλια γιατί τα ένιωθα ¨υπερβολικά' μαλακά γεγονός που δημιουργούσε μεγάλη ασάφεια στο τιμόνι, γιατί σε στροφές και γενικότερα σε οποιαδήποτε ανωμαλία του δρόμου ένιωθα ότι το αμάξι παρέκλεινε απο την πορεία του, και τέλος η ζωή τους δεν ξεπέρασε τα 30.000-35.000 χλμ.
Σε αντίθεση με τα kayaba που ήταν κλάσης καλύτερα απο τα bilstein στα παραπάνω θέματα, εκτός των χλμ που δεν πρόλαβα να διαπιστώσω γιατί πούλησα το αμάξι αφού είχα διανύσει περίπου 10.000 χλμ.
Αμάξι fiat punto πρώτης γενιάς.
Περί Αναρτήσεων