-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Κρατάς τα μαμά ελατήρια και πας στον Μαρακάκη (BiMors), ο οποίος θα σου χτίσει ένα ολοκαίνουριο αμορτισέρ πάνω στο δικό σου (αφού δηλαδή θα αδειάσει και ξαναγεμίσει το δικό σου). Κόστος περί το 350άρι, αν δεν κάνω λάθος, ενώ από ό,τι μου έχουν πει φίλοι, που τον έχουν δοκιμάσει, επισκευάζονται με ελάχιστο κόστος (περί το 100€), ενώ έχουν αποδεικτεί και πολύ ανθεκτικά. Και το σετάρισμα της ανάρτησης γίνεται με βάση τις δικές σου απαιτήσεις.Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά για την επόμενή μου ανάρτηση.
δε θέλει costum.
-
Α συγγνώμη, my mistake.
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Α συγγνώμη, my mistake.Βασικά δε ξέρω κανέναν προσωπικά που να έχει custom, οπότε έχω μηδενική άποψη περί του θέματος. Αυτό που με αποτρέπει είναι ότι έχω το 'φόβο' ότι μια custom ανάρτηση δε θα μπορέσει ποτέ να είναι απόλυτα συμμετρική, ήτοι δε θα μπορέσουν όλα τα αμορτισέρ να έχουν παραπλήσιες δυνάμεις απόσβεσης, κτλ.
Παράλληλα, όσον αφορά την επισκευή τους, θα μπορεί ένα επισκευασμένο αμορτισέρ να αποδίδει όπως ένα καινούργιο; Ποιά είναι η διάρκεια ζωής τους;Αναφέρομαι σε απλές custom λύσεις για καθημερινά αυτοκίνητα και στο πόσο καλή δουλειά μπορεί να γίνει πάνω τους. Φαντάζομαι δηλαδή ότι μια αγωνιστική custom ανάρτηση που έχει δουλευτεί πολύ θα είναι καλύτερη από την αντίστοιχη βιομηχανοποιημένη, στις απλές 'φτηνές' λύσεις όμως; ...
-
Λοιπόν δεν ξέρω ποιό να διαλέξω.
Gabriel monotube αερίου με 180e ή TRW αερίου twin tube με 290e . Αξίζει η διαφορά στην τιμή ;
Ψάχνω άνεση. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Α συγγνώμη, my mistake.
Βασικά δε ξέρω κανέναν προσωπικά που να έχει custom, οπότε έχω μηδενική άποψη περί του θέματος. Αυτό που με αποτρέπει είναι ότι έχω το 'φόβο' ότι μια custom ανάρτηση δε θα μπορέσει ποτέ να είναι απόλυτα συμμετρική, ήτοι δε θα μπορέσουν όλα τα αμορτισέρ να έχουν παραπλήσιες δυνάμεις απόσβεσης, κτλ.
Παράλληλα, όσον αφορά την επισκευή τους, θα μπορεί ένα επισκευασμένο αμορτισέρ να αποδίδει όπως ένα καινούργιο; Ποιά είναι η διάρκεια ζωής τους;Αναφέρομαι σε απλές custom λύσεις για καθημερινά αυτοκίνητα και στο πόσο καλή δουλειά μπορεί να γίνει πάνω τους. Φαντάζομαι δηλαδή ότι μια αγωνιστική custom ανάρτηση που έχει δουλευτεί πολύ θα είναι καλύτερη από την αντίστοιχη βιομηχανοποιημένη, στις απλές 'φτηνές' λύσεις όμως; ...
Aserf moy, ehei grafthei 100 fores i koryfaia poiotita tis douleias tou Marakaki, ohi monon apo emena, alla apo olous tous ypopsiasmenous edw mesa (ohi apo ashetous vevaia - oi opoioi afthonoun). Akrivws oi dynameis aposvesis shedon apokleietai na einai idies apo kommati se kommati se etoimatzidika amortiser tis seiras- se antithesi me thn douleia akriveias enos koryfaioy mihanikoy.
Den diavazeis omws, kai kathesai kai syndialegesai me ton kathe asheto.
Graphw ektaktws apo xenodoheio ektos edras opoy eimai gia epaggelmatiki ypohrewsi (gia ayto kai ta greenglish) epeidei se lypithika, eilikrina. -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Aserf moy, ehei grafthei 100 fores i koryfaia poiotita tis douleias tou Marakaki, ohi monon apo emena, alla apo olous tous ypopsiasmenous edw mesa (ohi apo ashetous vevaia - oi opoioi afthonoun). Akrivws oi dynameis aposvesis shedon apokleietai na einai idies apo kommati se kommati se etoimatzidika amortiser tis seiras- se antithesi me thn douleia akriveias enos koryfaioy mihanikoy.
Den diavazeis omws, kai kathesai kai syndialegesai me ton kathe asheto.
Graphw ektaktws apo xenodoheio ektos edras opoy eimai gia epaggelmatiki ypohrewsi (gia ayto kai ta greenglish) epeidei se lypithika, eilikrina.Οκ, έκανα την απαραίτητη αναζήτηση και βρήκα τα αντίστοιχα σχόλια...
Το να ακούς πολλές απόψεις πάντως δεν είναι κακό, από όποιον και αν τις ακούσεις, στο τέλος απλά χρειάζονται κάποιο φιλτράρισμα...
Οκ, σας έπρηξα και γω λίγο, ε δεν το κάνω συχνά όμως
Τεσπα, όπως είπα και πριν θα ξαναπάω στο Ζευγώλη για hints και βλέπουμε...
-
Τωρα θυμηθηκα οτι ο spiros ειχε βαλει ΚΟΝΙ κιτρινα στο ibiza του και ηταν πολυ ικανοποιημενος.Και αυτος ειχε τη sport εργοστασιακη αναρτηση.
-
Ναι αλλά άλλο το Ibiza κι άλλο το Cordoba τελικά, το δεύτερο είναι πιο «απλωμένο» κι έχει διαφορετικά κατανεμημένο βάρος λόγω τρίτου όγκου, κάνω λάθος;
-
Φιλε aserf, μη το ζαλιζεις αλλο, θα μπερδευτεις περισσοτερο.
Δυο λυσεις φαινονται οι ιδανικες για εσενα:
1.Custom
2.Βilstein B6
Σε συνδιασμο με τα πιο σπορ ελατηρια που ηδη εχεις...
Οπως και να εχει, πιστευω θα ειναι καλυτερα απο αυτα που φοραει τωρα.
Θα ξαναπροτεινω βεβαια να ζητησεις και τη γνωμη του 'μαστορα' που σου προτεινε ο Coyot. -
Στο Λεόν μου ( 1.8 ) φοράω Eibach 3 εκατοστών χαμήλωμα στα εργοστασιακά Sachs Perfomance.
Φοράω επίσης 18αρα ζάντα σε 225-40 λάστιχο.
Προφανώς κ ξέρω ότι αυτή η λύση είναι ημίμετρο και ως ένα βαθμό ίσως επικίνδυνη.Βρήκα από εξωτερικό ρυθμιζόμενα αμορτισέρ (coilover) από Αγγλία. Τα κατασκευάζει η AP η οποία είναι θυγατρική της KW. Είναι οικονομική λύση γύρω στα 600 ευρώ με μεταφορικά αλλά περισσότερα δεν παίζουν και δεν δίνω όπως και δεν θέλω να ασχοληθώ με βάλε βγάλε ξεχωριστά αμορτισέρ και ελατήρια εδώ.
Χαμηλώνει από 0 έως 6 εκατοστά. Εγώ δεν θέλω πολύ, θα τα κατεβάσω 2 εκ. μόλις για να διατηρήσω μία χ άνεση.
Θέλω να ρωτήσω αν κάνω καλά καταρχάς ; Από θέμα άνεσης θα είμαι καλύτερα από αυτό που έχω τώρα και αυτό που είχα από το εργοστάσιο;
Δεν έχω μπει σε λεόν που να την φορά αν κ ένα παιδί που έχει το Κούπρα μου είπε ότι είναι στα επίπεδα του εργοστασιακού Κούπρα παρότι είναι χαμηλωμένος 2,5 πόντους.
ΥΓ. εάν είναι δυνατόν να αποφευχθούν ειρωνικά σχόλια και σχόλια του τύπου γιατί το χαμηλώνεις με 18αρα κτλ.
θενξ
-
αυτά Σάββα είναι ρυθμιζόμενα μόνο κατά ύψος? (γιατί αυτό καταλαβαίνω)
-
Ναι από όσο ξέρω. Τα πιο ακριβά ως προς τι άλλο είναι ρυθμιζόμενα;
-
bound, rebound, fast bound, fast rebound κλπ κλπ κλπ οι πολυ ακριβές
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Φιλε aserf, μη το ζαλιζεις αλλο, θα μπερδευτεις περισσοτερο.
Δυο λυσεις φαινονται οι ιδανικες για εσενα:
1.Custom
2.Βilstein B6
Σε συνδιασμο με τα πιο σπορ ελατηρια που ηδη εχεις...
Οπως και να εχει, πιστευω θα ειναι καλυτερα απο αυτα που φοραει τωρα.
Θα ξαναπροτεινω βεβαια να ζητησεις και τη γνωμη του 'μαστορα' που σου προτεινε ο Coyot.Δε θα το/σας ζαλίσω άλλο
Θα πάω στο μάστορα ξανά κάποια στιγμή που θα είναι εκεί και θα του ζητήσω βάση των απαιτήσεών μου να μου προτείνει τη βέλτιστη λύση
Ό,τι και να φορέσω θα είναι καλύτερα από αυτά που φοράει τώρα... μιλάμε για αμορτισέρ 7+ ετών με ~50000 χλμ στην πλάτη τους.
Σας ευχαριστω όλους όσους απαντήσατε σοβαρά στον προβληματισμό μου
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
bound, rebound, fast bound, fast rebound κλπ κλπ κλπ οι πολυ ακριβές汉族 汉人漢族 漢人
καντο πιο λιανα...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
bound, rebound, fast bound, fast rebound κλπ κλπ κλπ οι πολυ ακριβές
汉族 汉人漢族 漢人
καντο πιο λιανα...
αργή και γρήγορη αποσυμπίεση αμορτισέρ (κι άρα 'άνοιγμα' της ανάρτησης) = rebound
αργή και γρήγορη συμπίεση αμορτισέρ (κι άρα συμπίεση της ανάρτησης) = boundΞεχωριστή ρύθμιση bound και rebound έχουν αναρτήσεις πάνω από 2000€, ενώ αυτές γύρω στα 1500€ έχουν 1 ρύθμιση που επηρεάζει ταυτόχρονα και τις 2 παραμέτρους.
Τώρα αν πάμε σε αγωνιστικές αναρτήσεις, μπορείς να 'πειράξεις' ξεχωριστά ΚΑΙ το fast bound/rebound.Αν κάνω κάπου λάθος διορθώστε με. (και όχι 'σταυρώστε με' )
-
Μάλιστα. Είναι των πολύ ακριβών αναρτήσεων που δεν με αφορούν. Πιστεύω ότι είναι καλή λύση αυτά που σκέπτομαι να αγοράσω αν....
Σε θέμα αίσθησης - άνεσης μία ρυθμιζομενη έστω κ καθ' ύψος θα είναι καλύτερη από την τωρινή λύση, σωστά;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μάλιστα. Είναι των πολύ ακριβών αναρτήσεων που δεν με αφορούν. Πιστεύω ότι είναι καλή λύση αυτά που σκέπτομαι να αγοράσω αν....Σε θέμα αίσθησης - άνεσης μία ρυθμιζομενη έστω κ καθ' ύψος θα είναι καλύτερη από την τωρινή λύση, σωστά;
η καλύτερη λύση είναι μία ρυθμιζόμενη κατά σκληρότητα ανάρτηση (με 4 σκάλες ή 6 πχ) και στάνταρ ύψος που καθορίζεται από ελατήρια (χαμηλώματος - απλώς ότι δεν συνεργάζονται με τα εργοστασιακά ελατήρια ή το εργοστασιακό ύψος και θέλουν ελατήρια τουλάχιστον 1,5 πόντου χαμήλωμα)
Πχ στο GOlf IV είχα βάλει KYB AGX που ήταν ρυθμιζόμενη κατά σκληρότητα (όχι κατά ύψος).
Μαζί με ελατήρια H&R (ελατήρια χαμηλώματος 3,5 πόντων χωρίς προφόρτιση, αλλά πρακτικά το αμάξι χαμήλωσε λιγότερο) πήγε το 'μαλλί' 600€, ποσό όχι ευκαταφρόνητο αλλά ούτε και τεράστιο για ρυθμιζόμενη ανάρτηση.
στο leon '2' δεν ξέρω αν βγαίνουν τα συγκεκριμένα αμορτισέρ. -
Οι ρυθμιζόμενες είναι μια βλακεία και μισή.
Όσοι έχουν ανησυχίες, καλύτερα να μαζέψουν λίγο μαρούλι ακόμα και να κοιτάξουν προς custom μερια. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Στο Λεόν μου ( 1.8 ) φοράω Eibach 3 εκατοστών χαμήλωμα στα εργοστασιακά Sachs Perfomance.
Φοράω επίσης 18αρα ζάντα σε 225-40 λάστιχο.
Προφανώς κ ξέρω ότι αυτή η λύση είναι ημίμετρο και ως ένα βαθμό ίσως επικίνδυνη.Βρήκα από εξωτερικό ρυθμιζόμενα αμορτισέρ (coilover) από Αγγλία. Τα κατασκευάζει η AP η οποία είναι θυγατρική της KW. Είναι οικονομική λύση γύρω στα 600 ευρώ με μεταφορικά αλλά περισσότερα δεν παίζουν και δεν δίνω όπως και δεν θέλω να ασχοληθώ με βάλε βγάλε ξεχωριστά αμορτισέρ και ελατήρια εδώ.
Χαμηλώνει από 0 έως 6 εκατοστά. Εγώ δεν θέλω πολύ, θα τα κατεβάσω 2 εκ. μόλις για να διατηρήσω μία χ άνεση.
Θέλω να ρωτήσω αν κάνω καλά καταρχάς ; Από θέμα άνεσης θα είμαι καλύτερα από αυτό που έχω τώρα και αυτό που είχα από το εργοστάσιο;
Δεν έχω μπει σε λεόν που να την φορά αν κ ένα παιδί που έχει το Κούπρα μου είπε ότι είναι στα επίπεδα του εργοστασιακού Κούπρα παρότι είναι χαμηλωμένος 2,5 πόντους.
ΥΓ. εάν είναι δυνατόν να αποφευχθούν ειρωνικά σχόλια και σχόλια του τύπου γιατί το χαμηλώνεις με 18αρα κτλ.
θενξ
πουλας τα 18αρια
πουλας ελατηρια / αμορτισερ
γυρνας σε 17αρα με 225/45/17
πας για custom λυση αναρτησης.the end
Περί Αναρτήσεων