-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Οι ρυθμιζόμενες είναι μια βλακεία και μισή.αναλόγως τι ψάχνεις και τι λεφτά δίνει βέβαια.
ΥΓ: αν και δεν πιστεύω ότι μια τεράστια εταιρία όπως η KW ή η Bilstein ότι οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις τους είναι χειρότερες ή εφάμιλες με την ανάρτηση που φτιάχνει ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ιδιώτης/μάστορας στην Ελλάδα.
Μόνο τα tests που έχουν κάνει και η μελέτη που έχουν κάνει πάνω στο αμορτισέρ, νομίζω ότι φτάνουν για να καταλάβει κάποιος τι παίζει. (αυτή είναι άποψή μου και φυσικά δεν χρειάζεται όλοι να ταυτιστούμε με αυτήν ) -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Οι ρυθμιζόμενες είναι μια βλακεία και μισή.
αναλόγως τι ψάχνεις και τι λεφτά δίνει βέβαια.
ΥΓ: αν και δεν πιστεύω ότι μια τεράστια εταιρία όπως η KW ή η Bilstein ότι οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις τους είναι χειρότερες ή εφάμιλες με την ανάρτηση που φτιάχνει ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ιδιώτης/μάστορας στην Ελλάδα.
Μόνο τα tests που έχουν κάνει και η μελέτη που έχουν κάνει πάνω στο αμορτισέρ, νομίζω ότι φτάνουν για να καταλάβει κάποιος τι παίζει. (αυτή είναι άποψή μου και φυσικά δεν χρειάζεται όλοι να ταυτιστούμε με αυτήν )Το κόστος που έχει μια σοβαρή ρυθμιζόμενη για μας τους θνητούς δεν είναι μικρό, ούτε βέβαια μιλάμε για proflex, ohlins κλπ κλπ.
Το ΜΕΓΑΛΟ ερώτημα είναι ποιός θα κάτσει να στην ρυθμίσει την 'ρυθμιζόμενη'.
Για να μην πω για το ανέκδοτο των 'ρυθμίσεων'.
Εξάλλου, ποιό το νόημα να έχεις 20 κλικ ρυθμίσεων; Θα το αλλάζεις σε κάθε βόλτα ανάλογα με το πού θα πας και πόσο θα τρέξεις;
Από την άλλη, έχει άλλη φάση στην καφετέρια να λες ότι έχω εβδομήντα χιλιάδες δυνατότητες ρυθμίσεων.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εξάλλου, ποιό το νόημα να έχεις 20 κλικ ρυθμίσεων; Θα το αλλάζεις σε κάθε βόλτα ανάλογα με το πού θα πας και πόσο θα τρέξεις;βρίσκεις ακριβώς την ρύθμιση που ταιριάζει στα γούστα σου.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά στην AGX στο '4' (τέρμα σκληρό) η ανάρτηση ήταν ελαφρώς κούτσουρο ενώ στο '3' μου έπεφτε κάπως μαλακή.ήθελα δηλαδή ένα '3,5' ας πούμε για τα δικά μου γούστα.
Δεν ξέρω αν πιάνεις τι θέλω να πω.Από την άλλη, έχει άλλη φάση στην καφετέρια να λες ότι έχω εβδομήντα χιλιάδες δυνατότητες ρυθμίσεων.
προφανώς και αν αλλάζεις (όχι εσύ προσωπικά) ανάρτηση για τη 'μούρη', τότε...τι να πω.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Εξάλλου, ποιό το νόημα να έχεις 20 κλικ ρυθμίσεων; Θα το αλλάζεις σε κάθε βόλτα ανάλογα με το πού θα πας και πόσο θα τρέξεις;
βρίσκεις ακριβώς την ρύθμιση που ταιριάζει στα γούστα σου.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά στην AGX στο '4' (τέρμα σκληρό) η ανάρτηση ήταν ελαφρώς κούτσουρο ενώ στο '3' μου έπεφτε κάπως μαλακή.ήθελα δηλαδή ένα '3,5' ας πούμε για τα δικά μου γούστα.
Δεν ξέρω αν πιάνεις τι θέλω να πω.Από την άλλη, έχει άλλη φάση στην καφετέρια να λες ότι έχω εβδομήντα χιλιάδες δυνατότητες ρυθμίσεων.
προφανώς και αν αλλάζεις (όχι εσύ προσωπικά) ανάρτηση για τη 'μούρη', τότε...τι να πω.
Παπάρια διαφορές έχουν στα ενδιάμεσα κλικ δυστυχώς. Μεταξύ των ακριανών θέσεων, ναι, υπάρχει διαφορά. Μιλάμε πάντα για τις 'ρυθμιζόμενες' με τιμή στην τάξη του χιλιάρικου.
Τέσπα, εγώ έχω δει 2-3 αμάξια εντός και εκτός πίστας με custom, πολλά περισσότερα με ρυθμιζόμενες KW και λοιπές μάρκες. Οι μόνες που με εντυπωσίασαν overall (άνεση και διαχείριση αμαξώματος) ήταν οι πρώτες.
Υπάρχουν άτομα εδώ μέσα με λύσεις από μαρακάκη και κυρλαγκίτση και μπορούν να μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους έχοντας διανύσει και χιλιάδες χιλιόμετρα.
ΥΓ: τόσο περίεργο σου φαίνεται η αλλαγή ανάρτησης για την μούρη και μόνο ή επειδή άκουσαν ότι είναι καλύτερη και θα στρίβει τάπα να 'ουμ; Εδώ δεν ξέρουν τι κάνει η κάθε ρύθμιση και παρόλα αυτά καμαρώνουν σαν γύφτικο σκερπάνι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Οι ρυθμιζόμενες είναι μια βλακεία και μισή.
Όσοι έχουν ανησυχίες, καλύτερα να μαζέψουν λίγο μαρούλι ακόμα και να κοιτάξουν προς custom μερια.Το κόστος που έχει μια σοβαρή ρυθμιζόμενη για μας τους θνητούς δεν είναι μικρό, ούτε βέβαια μιλάμε για proflex, ohlins κλπ κλπ.
Το ΜΕΓΑΛΟ ερώτημα είναι ποιός θα κάτσει να στην ρυθμίσει την 'ρυθμιζόμενη'.
Για να μην πω για το ανέκδοτο των 'ρυθμίσεων'.
Από την άλλη, έχει άλλη φάση στην καφετέρια να λες ότι έχω εβδομήντα χιλιάδες δυνατότητες ρυθμίσεων.
Κων/νε σου μοιάζω για τέτοιος τύπος ;
Βλακεία δεν είναι σίγουρα. Γιατί αν δυσκολεύεσαι να ρυθμίσεις μια ανάρτηση σκέψου το χάος σε customιες ...
Μιλάω για την AP η οποία είναι μία απλή ρυθμιζόμενη σε ύψος. Οχι γενικά. 600 ευρώ θεωρώ ότι είναι πολύ καλή τιμή.Γιώργο (Καβουρα) ανάθεμα κ αν κατάλαβα το ποστ σου.
πουλας τα 18αρια
πουλας ελατηρια / αμορτισερ
γυρνας σε 17αρα με 225/45/17
πας για custom λυση αναρτησης.the end
να πουλήσω τα 18αρια;
καλά μένω κ όπως είμαι ...δεν έχω πρόβλημα.
αλλά το καλοκαίρι που θέλω να αλλάξω αμορτισέρ ψάχνομαι για κάτι καλύτερο από το να μπλέξω με συνδιασμούς και θεωρίες. Για αυτό κοιτώ τα AP coilover.
οι KW ξεκινούν Αγγλία από 1000+ ευρώ οπότε σβου.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Κων/νε σου μοιάζω για τέτοιος τύπος ;Δεν μίλησα για σένα ρε Σάββα, εσύ κάθεσαι και ψάχνεις και ρωτάς.
-
Κων/νε θυμησε μου εσύ τι φοράς ;
-
Αμορτισέρ από CC 180αρι (3 ποντους κοντυτερο καλαμι αρα δεν εχουν θεμα με το κοντυτερο ελατηριο, πιο σφιχτα ειδικα πισω και δυνατότερο rebound) με eibach.
-
Εγω πιστευω πως για τους δρομους μας δεν αξιζει να πειραξεις καθολου την αναρτηση.Και εγω ειχα βαλει Eibach 3.5 ποντους και τα εβγαλα μετα απο 1 μηνα γιατι η ανεση ειχε παει στο διαολο και οι τριγμοι επισης.
Η custom αναρτηση πως φτιαχνεται?
Δινεις τα χαρακτηριστικα που θες και στη φτιαχνουν στα μετρα σου? -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αμορτισέρ από CC 180αρι (3 ποντους κοντυτερο καλαμι αρα δεν εχουν θεμα με το κοντυτερο ελατηριο, πιο σφιχτα ειδικα πισω και δυνατότερο rebound) με eibach.πολύ ενδιαφέρον!
όταν ήταν να βάλω τα eibach με είχαν πρήξει όλοι να μην τα βάλω γιατί είναι πολύ σκληρά. Ολοι μου έλεγαν για HR.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Παπάρια διαφορές έχουν στα ενδιάμεσα κλικ δυστυχώς. Μεταξύ των ακριανών θέσεων, ναι, υπάρχει διαφορά. Μιλάμε πάντα για τις 'ρυθμιζόμενες' με τιμή στην τάξη του χιλιάρικου.Επειδή έχω και εγώ προσωπική εμπειρία από τη KYB AGX, η οποία αν έβγαινε για το αμάξι μου θα την είχα βάλει απ' όταν το αγόρασα, δε νομίζω ότι είναι τόσο μικρές οι διαφορές όσο λες.
Υπάρχει πολύ μεγαλή διαφορά ακόμα και μεταξύ 3 και 4. Να το θέσω ως εξής, για κάποιον που θέλει μια σφιχτή ρύθμιση για να μπορεί να κινηθεί γρηγορότερα αλλά δε θέλει να του πέσουν τα δόντια το 3 είναι άψογο. Και δεν κοπανάει πολύ, θα έλεγα μάλιστα ότι σε ορισμένες ανωμαλίες του δρόμου συμπεριφ'ερεται καλύτερα και από την εργοστασιακή και δεν παίρνει μεγάλες κλίσεις και ο άνεμος επηρεάζει λιγότερο το αυτοκίνητο και γενικά το αυτοκίνητο μεταμορφώθηκε... Στο 4 βέβαια κοπανάνε τα πάντα. Απ' την άλλη στο 1 (στο 2 δε θυμάμαι πως συμπεριφέρεται) το αυτοκίνητο επανέρχεται πρακτικά στην εργοστασιακή κατάσταση, με μια πολύ μαλακή ανάρτηση που και μεγάλες κλίσεις παίρνει το αυτοκίνητο και γενικά χάνεις κάθε δυνατότητα 'ανησυχίας' στο δρόμο Υπάρχουν όμως αισθητές διαφορές σε κάθε βαθμίδα...
Παράλληλα, τουλάχιστον η AGX ρυθμίζεται πολύ εύκολα πάνω στο αυτοκίνητο, οπότε μπορείς να αλλάξεις τη ρύθμιση πριν κάνεις π.χ. ένα ταξίδι ή αμα έχεις να πας σε ορεινή διαδρομή με χωματόδρομο, κτλ...
Το κόστος ήταν ~600 € αν θυμάμαι χωρίς τα ελατήρια + άλλα 100+€ για τα ελατήρια H&R...
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Εγω πιστευω πως για τους δρομους μας δεν αξιζει να πειραξεις καθολου την αναρτηση.Και εγω ειχα βαλει Eibach 3.5 ποντους και τα εβγαλα μετα απο 1 μηνα γιατι η ανεση ειχε παει στο διαολο και οι τριγμοι επισης.Η custom αναρτηση πως φτιαχνεται?
Δινεις τα χαρακτηριστικα που θες και στη φτιαχνουν στα μετρα σου?Eυγενιε εμένα από την μάνα του είναι σκληρό. Απλά με τα eibach έγινε λίγο πιο σφιχτό. Και μαμά κοπανούσε. Φοράει Sachs Perfomance.
-
Μαλακια εγραψα , HR εβαλα οχι Eibach
Το πηρες με την Sport αναρτηση?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Eυγενιε εμένα από την μάνα του είναι σκληρό. Απλά με τα eibach έγινε λίγο πιο σφιχτό. Και μαμά κοπανούσε. Φοράει Sachs Perfomance.Τα οποία μου έχουν πει (όσο έγκυρο μπορεί να είναι) ότι είναι πιο σφιχτά από τα Bilstein Sport (τα κίτρινα)
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Μαλακια εγραψα , HR εβαλα οχι EibachΤο πηρες με την Sport αναρτηση?
δεν το ήθελα αλλά δεν έβγαινε αλλιώς
Eυγενιε εμένα από την μάνα του είναι σκληρό. Απλά με τα eibach έγινε λίγο πιο σφιχτό. Και μαμά κοπανούσε. Φοράει Sachs Perfomance.
Τα οποία μου έχουν πει (όσο έγκυρο μπορεί να είναι) ότι είναι πιο σφιχτά από τα Bilstein Sport (τα κίτρινα)
μοιάζουν πάντως στην σκληρότητα...
μόνο με 16αρα υποφέρεται. Ακόμα και με 17αρα είναι σκληρό.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
ΥΓ: τόσο περίεργο σου φαίνεται η αλλαγή ανάρτησης για την μούρη και μόνο ή επειδή άκουσαν ότι είναι καλύτερη και θα στρίβει τάπα να 'ουμ; Εδώ δεν ξέρουν τι κάνει η κάθε ρύθμιση και παρόλα αυτά καμαρώνουν σαν γύφτικο σκεπαρνι.
μια μικρη διορθωση
-
Εχω ακουσει οτι ολα τα Leon με τη Sport αναρτηση ειναι αρκετα σκληρα.Ισως γι'αυτο ομως να στριβουν και τοσο καλα συμφωνα με τα περιοδικα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
μόνο με 16αρα υποφέρεται. Ακόμα και με 17αρα είναι σκληρό.Χαμηλωσε την πιεση των ελαστικων και θα με θυμηθεις
Εγω τωρα τα εχω 29PSI μπροστα και 27 πισω.Μιλαμε οτι φτανει σχεδον την ανεση του Clio Δεν καταλαβαινει τιποτα.Βεβαια χανεις λιγο σε επιδοσεις-κρατημα αλλα ποιος χεστηκε -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Eυγενιε εμένα από την μάνα του είναι σκληρό. Απλά με τα eibach έγινε λίγο πιο σφιχτό. Και μαμά κοπανούσε. Φοράει Sachs Perfomance.
Τα οποία μου έχουν πει (όσο έγκυρο μπορεί να είναι) ότι είναι πιο σφιχτά από τα Bilstein Sport (τα κίτρινα)
για μενα τα καλυτερα ειναι τα κονι τα κοκκινα συνδιαζουν ανεση ,κρατημα και δεν γερνει ταμαξι στις στροφες ουτε μπρουμουτιζει στο φρεναρισμα.
ενα πολυ καλο αμορτισερ για απλη σπορ οδηγηση ,τα υπολοιπα ειναι υπερβολες πεταμενα λεφτα που μονο ζημια κανουν . -
Τις κλίσεις στις στροφές (πέρα από γρήγορα εσάκια) και στα φρένα διαρκείας με τα αμορτισέρ θα τις περιορίσεις;
Περί Αναρτήσεων