-
επισης για να μην συνεχισει καποιος να πληρωνει τελη κυκλοφοριας ακομα και αν εχει καταθεσει τις πινακιδες του αυτοκινητου του πρεπει να δηλωνει στην εφορια υπευθυνα που διατηρει το συγκεκριμενο οχημα γιατι δεν επιτρεπεται να βρισκεται σε δημοσιο δρομο παρκαρισμενο.
οποιοδηποτε οχημα χωρις πινακιδες θα αποσυρεται μεσα σε 45 ημερες και με πινακιδες σε 15 ???? ημερες [δεν προλαβα να ακουσω με πιο κριτηρια] με ευθυνη των δημων.
-
Ο χρήστης PapaZent έγραψε:
Kaλό θα κάνει, κακό δεν θα κάνει! Θα έχει μάλιστα και εγκυκλοπαιδικό χαρακτήρα!
Προτείνω επίσης τη συγχώνευση των τεχνικών θεμάτων με τις βελτιώσεις.η συγχωνευση των δυο αυτων ενοτητων ειναι επιβεβλημενη γιατι δεν υπαρχει κανενας απολυτως λογος να ειναι ξεχωριστες οταν και οι δυο αναφερονται στο ιδιο θεμα που ειναι καθαρα τεχνικο.
επισης η χαμηλη σχετικα επισκεψιμοτητα τους θα βοηθουσε προς την ενοποιηση τους.με τον τροπο αυτο θα μπορουσε να μπει και μια ενοτητα με ''γενικα θεματα''
ωστε να μην υπαρχουν αντιδρασεις απο μελη οταν αλλοι ανοιγουν θεματα ασχετα με την αυτοκινηση αλλα που ενδιαφερουν λογω επικαιροτητος ή γενικοτερου προβληματισμου. -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Στους αγώνες ποια παίρνουν μέρος στα 'ιστορικά'?
Μούμπλε μούμπλε (να θυμόμαστε και τα Μίκυ Μάους! )
Στο Αχαιός συμμετείχαν 3 Μίνι σε 3 κατηγορίες!!
Ένα ήταν Γκρούπ Α, μετά ήταν ο Σιφναίος με Γκρούπ Ε (δηλαδή παλιότερο) και μετά ήταν και ο Εδιπίδης με Ιστορικό (δηλαδή ΑΚΟΜΑ παλιότερο!!)Τώρα το πως διαχωρίζονται να πω την αλήθεια μου δεν το διάβασα... Θα αναφέρεται στον κανονισμό της ομάδας τους, αλλά ο οδηγός μου μου πήρε το περσινό μου βιβλίο, οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω...
Ξεχνάς την Alfa Romeo 1900 και το Ντάτσουν (δεν θυμάμαι τον τύπο).
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
οποιοδηποτε οχημα θα αποσύρεται ... με πινακιδες σε 15 ???? ημερες με ευθυνη των δημων.Δηλαδή αν πάω διακοπές μπορεί να μην βρω αυτοκίνητο όταν γυρίσω;
Γιατί κάτι τέτοιο έχει γίνει στη Γλυφάδα πριν μερικά χρόνια...
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
οποιοδηποτε οχημα θα αποσύρεται ... με πινακιδες σε 15 ???? ημερες με ευθυνη των δημων.
Δηλαδή αν πάω διακοπές μπορεί να μην βρω αυτοκίνητο όταν γυρίσω;
Γιατί κάτι τέτοιο έχει γίνει στη Γλυφάδα πριν μερικά χρόνια...
δεν ξερω ρε φιλε ...τι να σου πω.
αυτα τα ακουσα απο το δελτιο ειδησεων στην ΝΕΤ και δεν ειμαι σιγουρος και πολυ γιατι δεν την ακουσα ολη την αναφορα σχετικα με το θεμα.ισως αν ενα αυτοκινητο δεν εχει κολλημενο το αυτοκολλητο των τελων κυκλοφοριας και ειναι ανω τις τριακονταετιας θα θεωρειται ως εγκαταλελειμενο [αφου βρισκεται σε δημοσιο δρομο και οχι σε ιδιωτικο γκαραζ] και θα το σηκωνει ο δημος.
παντως το βεβαιο ειναι οτι κανενα παλιο αυτοκινητο δεν θα καταθετει πινακιδες και μετα θα παραμενει στον δρομο παρκαρισμενο να σαπιζει δεσμευοντας θεση σταθμευσης αλλου αυτοκινητου που πληρωνει κανονικα τελη κυκλοφοριας........αυτο επι τελους πρεπει καποια στιγμη να σταματησει.......... και με τον νεο νομο αυτον αν δεν εχει η εφορια χαρτι οτι το αυτοκινητο που καταθετει πινακιδες εχει μπει σε προγραμμα ανακυκλωσης θα συνεχιζει να απαιτει να πληρωνονται τα τελη κυκλοφοριας κανονικα.
αντε επιτελους μηπως και γλυτωσουμε απο ολα αυτα τα ρημαδια και την βρωμια που συσωρευουν.
και συμπληρωνω για να μην ανοιγω αλλο ποστ.
σχετικα με αυτοκινητα που εχουν πινακιδες και ειναι εμφανως εγκαταλελειμενα θα κολλαει ο δημος ειδικο σημα και ταυτοχρονα θα ενημερωνει το υπ. μεταφορων για να βρεθουν τα στοιχεια του ιδιοκτητη,την εφορια για μη καταβληθεντα τελη κυκλοφοριας και την αστυνομια μηπως και ειναι ''υποπτο''.
στην συνεχεια και εφ οσον περασουν 15 ημερες και δεν εχει βρεθει ο ιδιοκτητης ή δεν ''απασχολει'' την αστυνομια θα περιερχεται στον δημο ο οποιος και θα το στελνει για ανακυκλωση.δεν διευκρινιζεται εαν κατι τετοιο [δηλ.κατασχεση απο τον δημο και εκτος απο ανακυκλωση δυνατοτητα και αλλου ειδους εκμεταλλευσης ] μπορει να γινει και σε νεοτερα της τριακονταετιας αυτοκινητα εφ οσον ειναι εμφανως εγκαταλελειμενα και ανευ ιδιοκτητη.
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Στους αγώνες ποια παίρνουν μέρος στα 'ιστορικά'?
Μούμπλε μούμπλε (να θυμόμαστε και τα Μίκυ Μάους! )
Στο Αχαιός συμμετείχαν 3 Μίνι σε 3 κατηγορίες!!
Ένα ήταν Γκρούπ Α, μετά ήταν ο Σιφναίος με Γκρούπ Ε (δηλαδή παλιότερο) και μετά ήταν και ο Εδιπίδης με Ιστορικό (δηλαδή ΑΚΟΜΑ παλιότερο!!)Τώρα το πως διαχωρίζονται να πω την αλήθεια μου δεν το διάβασα... Θα αναφέρεται στον κανονισμό της ομάδας τους, αλλά ο οδηγός μου μου πήρε το περσινό μου βιβλίο, οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω...
Ξεχνάς την Alfa Romeo 1900 και το Ντάτσουν (δεν θυμάμαι τον τύπο).
Δεν αναφέρω όλα τα ιστορικά (μόνο ένα αναφέρω, άλλωστε είχε κι άλλα), απλά αναφέρω το ψιλοπαράδοξο πως μπορεί ο ίδιος τύπος αυτοκινήτου να συμμετέχει σε τελείως διαφορετικές χρονολογικά κατηγορίες.
Μάλλον με την ηλικία του πλαισίου πρέπει να έχει να κάνει, αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ερώτηση:Από πότε και πρίν ένα αυτοκίνητο το θεωρούμε παλιό?Γενικά, κλασσικό θεωρείται ένα αυτοκίνητο ηλικίας τουλάχιστον 10 ή 15 ετών και που παρουσίαζε κάποιο ενδιαφέρον στην εποχή του, οδηγικό, σχεδιαστικό, τεχνολογικό ή παρουσίαζε ενδιαφέρον γιατί βοήθησε την εξάπλωση της ιδέας της αυτοκίνησης.
Επίσης, σημερινά ή πρόσφατα ενδιαφέροντα αυτοκίνητα (με το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν να οφείλεται στους ίδιους λόγους) ονομάζονται 'future classics'.
-
Ψήφισα 'όχι'. Και στην ξεχωριστή ενότητα για τα '4x4' είχα ψηφίσει όχι, όπως και οι περισσότεροι άλλωστε, αν θυμάμαι καλά, άσχετα αν τελικά δημιουργήθηκε.
Προσωπικά διαφωνώ με την 'κάθετη' οργάνωση του Forum που άρχισε με τα 'Εκτός δρόμου'. Με ικανοποιεί η 'οριζόντια' οργάνωση, δηλ. για παράδειγμα η ενότητα 'Ελληνικοί αγώνες' να περιλαμβάνει και τα 4x4, η ενότητα 'Τεχνικά θέματα' και τα τεχνικά θέματα των 4x4. Δεν θεωρώ πως η '4x4' αυτοκίνηση είναι κάτι διαφορετικό από τη λοιπή αυτοκίνηση, ούτε νομίζω πως πρόσθεσε κάτι στο Forum η δημιουργία της αντίστοιχης ενότητας.
Οπως και να έχει δημιουργήθηκε. Και ιδού τώρα, και κάποιος άλλος (ο sirgus) ζητάει (και εύλογα, εφόσον υπάρχει το προηγούμενο των 4x4) ενότητα για τα παλιά αυτοκίνητα. Δηλαδή πάλι τα ίδια, που θα δούμε για το 'Ιστορικό ράλι Ακρόπολις', στα 'Παλιά' ή στους 'Ελληνικούς αγώνες', ή ακόμα και στο 'Ράλι Ακρόπολις' ? Που θα μάθουμε για την τετρακίνηση του Jensen FF ή για το σύστημα φώτων της DS (που κάποιο μοντέρνο αυτοκίνητο, δεν θυμάμαι ποιό, το ξαναχρησιμοποίησε, άρα είναι και επίκαιρο) ? Που θα μάθουμε για το Willies Jeep ? Στα 'Παλιά' ή στα '4x4' ? Κτλ. κτλ.
Θεωρώ πως η κάθετη οργάνωση μόνο μπλέξιμο προσθέτει. Οποιος ενδιαφέρεται για κάποιο θέμα για παλιά αυτοκίνητα, δεν είναι πια τόσο δύσκολο να το βρεί.
Εννοείται βέβαια πως αυτά που λέω δεν σημαίνουν πως έχω κάποιο πρόβλημα με τα παλιά/classics αυτοκίνητα. Μου αρέσουν, όπως και τα 4x4. Αλλά θεωρώ ακατάλληλη την προτεινόμενη οργάνωση.
-
οσον αφορα την προτεινομενη απο καποιους ενοποιηση των τεχνικων με τις βελτιωσεις
ειναι τουλαχιστον ανακριβεια οτι η επισκεψιμοτητα ειναι χαμηλη
οι βελτιωσεις εχουν τις περισσοτερες δημοσιευσεις απο τα καινουργια και το αθροισμα των δυο μπορει να εχει περισσοτερες δημοσιευσεις και απο την αυτοκινηση στο αντιστοιχο διαστημα (στην οποια συμπεριλαμβανονται και 'κλεμμενα' θεματα οπως τα προβληματα στις 147 και τα βιντεο απο εκθεσεις)
οι στατιστικολογοι νομιζω μπορουν να κανουν ενα προχειρο ελεγχο
πλακα-πλακα θα ηταν πολυ χρησιμος
λαμβανοντας δε υποψη οτι καποιος θα μπορουσε να υποθεσει οτι πολλοι απο εμας δε ενδιαφερονται η γνωριζουν περι των παραπανω θεματων νομιζω οτι η συμμετοχη ειναι μαλλον εντυπωσιακηεπισης αναφερθηκε οτι καποια ζητηματα οπως συναντησεις μελων και τετοια δεν μπορουν να τις δουν ολοι διοτι γραφονται σε μια μονο ενοτητα
λαμβανοντας ομως υποψη οτι η συμμετοχη των moderators σε αυτα ειναι αρκετα ψηλη αρκει μονο μια ανακοινωση σε καθε ενοτηταγενικα δεν διαφωνω με την θεση του nass περι οριζοντιας οργανωσης
για να γινει ομως αυτο χρειαζονται καποια εργαλια
π.χ. ψαχτηρια
δηλαδη το sorting να μπορει να γινει και με ονομα και με δημοσιευσεις και αλλακαι βλεπουμε..
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ερώτηση:Από πότε και πρίν ένα αυτοκίνητο το θεωρούμε παλιό?
Γενικά, κλασσικό θεωρείται ένα αυτοκίνητο ηλικίας τουλάχιστον 10 ή 15 ετών και που παρουσίαζε κάποιο ενδιαφέρον στην εποχή του, οδηγικό, σχεδιαστικό, τεχνολογικό ή παρουσίαζε ενδιαφέρον γιατί βοήθησε την εξάπλωση της ιδέας της αυτοκίνησης.
Επίσης, σημερινά ή πρόσφατα ενδιαφέροντα αυτοκίνητα (με το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν να οφείλεται στους ίδιους λόγους) ονομάζονται 'future classics'.
ακριβώς έτσι είναι!
πχ. για μένα η άλφα 75 είναι κλασσικό αυτοκίνητο κι ας σταμάτησε να παράγεται το 93, ενώ ας πούμε ένα λάντα 2105 δεν είναι.
συμφωνώ να δημιουργηθεί ξεχωριστή ενότητα, χωρισμένη σε μάρκες, θα είναι πολύ καλό να βρίσκεις εκεί μέσα ότι θέλεις, αυτοκίνητα, ανταλλακτικά, συνεργεία κλπ.
Moooooooooooooooooooooooods!!!!!!!
Σπύρος
-
Φαντάζεστε να βάλει κάποιος 20 νέα topics για 20 διαφορετικές μάρκες εδώ?
Ο κύριος στόχος της νέας ενότητας (αν γίνει) θα είναι να μάθουμε τα παλιά αυτοκίνητα.
Τα γνωστά να τα σχολιάσουμε και τα άγνωστα να τα μάθουμε.Αυτός είναι ο σκοπός κυρίως, νομίζω....
-
Η δημοκρατία μίλησε εδώ και καιρό!
Οι υπεύθυνοι????
-
Μήπως είναι λίγο παράξενο να παρακαλάω για μια απάντηση!?
-
Τι απάντηση φίλε sirgus; Αφού βλέπεις ότι το 70% θέλει μια τέτοια ενότητα (κι εγώ πρώτος απ'όλους, για να επιδεικνύω και να καμαρώνω σα γύφτικο σκεπάρνι τις γνώσεις μου... )
-
Μα δεν λέω απάντηση από τα μέλη του forum αλλά από αυτούς που μπορούν να φτιάξουν την ενότητα και δεν το κάνουν!
-
Κώστα,μην παραπονιέσαι!!
Το θέμα των ενοτήτων εχει ξανασυζητηθεί.
Προς το παρόν οι ενότητες -νομίζω- θα παραμείνουν ως έχουν!
Προσωπικά θεωρώ οτι αν θέλετε -όσοι- μπορείτε να ανοίξετε ενα θέμα 'Παλιά Αυτοκίνητα' μέσα στην Αυτοκίνηση.
Ελπίζω να μην σε απογοητεύω,αλλά θεωρώ οτι αν ανοίξει αυτός ο κύκλος δεν σταματάει.Και μετά θα ανοίγονται θέματα γενικώς!
Υπομονή,θα δούμε! -
Νίκο, θα σου θυμίσω ένα comic strip από τον καιρό που σε κάποια εγχώρια εφημερίδα έμπαιναν comic strip του 'Χάγκαρ του Τρομερού'... Με το που έφτασε ο Βίκινγκ στην είσοδο της έκθεσης ντρακάρ (τα καράβια των Βίκινγκς), άρχισε να τρέχει προς τα εκεί φωνάζοντας 'ΘΕΛΩ! ΘΕΛΩ! ΘΕΛΩ!) ενώ η γυναίκα του τον κράταγε ατάραχη από τη ζώνη.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το θέμα των ενοτήτων εχει ξανασυζητηθεί.
Έχει ξανασυζητηθεί αλλά όχι για τα παλιά αυτοκίνητα...
Πραγματικά μεγαλύτερος τομέας της αυτοκίνησης είναι τα τζιπάκια παρά τα παλιά?
Προσωπικά θεωρώ οτι αν θέλετε -όσοι- μπορείτε να ανοίξετε ενα θέμα 'Παλιά Αυτοκίνητα' μέσα στην Αυτοκίνηση.
Ελπίζω να μην γίνει γιατί σε μια μέρα θα γίνει ΤΟ μπάχαλο.
Ο καθένας θα θυμάται και από ένα μοντέλο...Ελπίζω να μην σε απογοητεύω,αλλά θεωρώ οτι αν ανοίξει αυτός ο κύκλος δεν σταματάει.Και μετά θα ανοίγονται θέματα γενικώς!
Υπομονή,θα δούμε!Αν τα ζητάει το 66% γιατί όχι?
Μικρό ποσοστό σου φαίνεται?
Νέα ενότητα για παλιά αυτοκίνητα...?