-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Οι μικροκαλλιεργητές που αυτές τις ημέρες εκτελούν χρέη 'στρατού' στους μπουχέσες μεγαλοκτηματίες που ξημεροβραδιάζονται στα γραφεία υπουργών θρέφοντας κώλους, να δούμε πως θα αντιδράσουν όταν φάνε στον δικό τους κώλο το αγγούρι που θα το πούνε μητρώο αγροτών. Αυτό που θέλουν (οι μπουχέσες που λέγαμε) να φτιάξουν για να τους ξετινάξουν.Μέχρι τότε φιλάκια.
(Επιτέλους η Θώδη πήγε στα μπλόκα. Κάποιος έπρεπε να δώσει επίπεδο στον αγώνα. )
Koίτα : Η μεν κα Gianna Aggelopoulos Daskalaki θα τέσταρε κάποιο συνολάκι Dior για να παρεβρεθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη ,η δε 'εταίρα' Κυρία της υψηλής κοινωνίας , μετά το γεύμα της με την κα Μουμπάρακ θα πήγαινε μια βόλτα να ισιώσει το σαγόνι της, που έχει γίνει σαν του Γκμοχ, σε κάποια κλινική.
Ε τι να κάνουν και οι φουκαράδες οι αγρότες , ξέπεσαν στη Θώδη ...Τωρα σοβαρά μιλάς ? Το δίκαιο ή όχι των αιτημάτων των αγροτών και του τρόπου που διάλεξαν να τα προβάλλουν κρίνεται από την παρουσία του/της κάθε βαρεμένου που τρελαίνεται μόλις δει κάμερα??? Δηλαδή και υη παρουσία του Μητσάρα κρίνει το ορθό ή όχι των λεγομένων κάθε συνεντευξιαζόμενου? Και αυτός μπροστά από κάθε κάμερα είναι.
Επειτα εκείνο το 'το επίπεδο του αγώνα' προσωπικά δεν το κατάλαβα. Για δώσε, αν θες , ένα παράδειγμα αγώνα με ...επίπεδο.
Αγρότες είναι στα μπλόκα φίλε μου, όχι η κα Λαμπράκη -Πλάκα
-
Eίπαμε, έχουν βρεί τον τρόπο δείχνοντας τέτοιες εικόνες, να παρεκτρέπουν την συζήτηση και να την οδηγούν εκεί που τους βολεύει
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
@TRAVELLER
Δεν βλέπω το θέμα φεουδαρχικά (Ξεσηκώθηκε ο 'όχλος', βγάλτε το ιππικό να τους λιανίσει) αλλά το επιχείρημα που ακούστηκε ότι σε περίπτωση που θέλουν πχ οι υπάλληλοι μιας εταιρείας να διαμαρτυρηθούν και κλείσουν με κοντέινερ δρόμους δεν το σχολίασες. Έστω και ένα βερύκοκο να σαπίσει επειδή οι δρόμοι έμειναν κλειστοί είμαι σίγουρος ότι οι αγρότες θα κάνουν ντου με τα τρακτέρ και τις θεριζοαλωνιστικές...Φίλε δεν έχω μια απάντηση για όλα ούτε και τα διαβάζω όλα. Δε γίνεται. Αυτό που γράφεις τώρα το βλέπω. Επειτα, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Ότι οι υπάλληλοι μια ιδιωτικής εταιρείας δεν έχουν τρόπους να διαμαρτυρηθούν?? Σόρυ αλλά δε μπορώ να καταλάβω.
-
Δεν έχουν την ίδια δυνατότητα διαμαρτυρίας με τους αγρότες. Πχ οι εργαζόμενοι σε ένα εργοστάσιο στην Κοζάνη (αν θυμάμαι καλά) είχαν διαμαρτυρηθεί στο χώρο του εργοστασίου. Δεν πήγαν να κλείσουν κανά δρόμο.
Ανεξάρτητα από αυτό αν είχαν κατέβει με τρακτέρ και είχαν γεμίσει με πορτοκάλια και το δρόμο μπροστά από τη Βουλή θα είχαν κάνει περισσότερο ντόρο και θα είχαν στο πλευρό τους και όλες τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες. -
Είσαι σίγουρος πως θες να κατέβουν με τα τρακτερ Αθήνα;;;; Για ξανασκέψου το.
-
Ναι. Θεωρώ ότι είναι δικαίωμα τους να αντιδράσουν αν νιώθουν ότι αδικούνται αλλά όχι να κάνουν νταβατζιλίκια εις βάρος των άλλων.
Θα είναι η πρώτη φορά που θα κλείσει το κέντρο; Στην τελική και με τρακτέρ να μην κατέβαιναν αλλά απλά φορτηγά γεμάτα εμπόρευμα που θα πέταγαν στο δρόμο η δουλειά θα γινόταν. Και στην τελική πιο σαφές είναι το μήνυμα να γεμίσουν τη Βουλή πορτοκάλια παρά να προκαλούν αυτό το χάος. -
εγώ βλέπω ότι όσο περνάει η ώρα, μπαίνουν στο παιχνίδι και άλλοι που θέλουν λεφτά, πχ κτηνοτρόγοι, ελαιοπαραγωγοί, κτλ... οπότε η πίτα που είναι ίδια, 500.000.000 ευρώ, μοιράζεται σε περισσότερους. καλά να πάθουν.
-
κτηνοτρόγοι
Εμείς δηλαδή;
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
καλά να πάθουν. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
καλά να πάθουν.
Black humor
-
καλά να πάθουν.
τί δεν καταλαβαίνεις...?
υγ: την έχουν δει και οι αγρότες φοιτητές
φίλος μου δεν είναι αγρότης, όμως έχει γύρω στα 1.500 στρέμματα ελιές, πρέπει να είναι και παραπάνω, και μια εταιρία που τις εμφανίζει. το καλύτερο είναι ότι μένει εκάλη, και αυτό τον καιρό σκεφτόταν να πάρει γρήγορο αμάξι
-
εγώ βλέπω ότι όσο περνάει η ώρα, μπαίνουν στο παιχνίδι και άλλοι που θέλουν λεφτά, πχ κτηνοτρόγοι, ελαιοπαραγωγοί, κτλ... οπότε η πίτα που είναι ίδια, 500.000.000 ευρώ, μοιράζεται σε περισσότερους. καλά να πάθουν.Αν ήμουν υπουργός και τους είχα δώσει τα 500 εκ., θα τους έλεγα ότι κάθε μέρα που συνεχίζουν τους αποκλεισμούς θα κόβονται από το πακέτο 20εκ.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
εγώ βλέπω ότι όσο περνάει η ώρα, μπαίνουν στο παιχνίδι και άλλοι που θέλουν λεφτά, πχ κτηνοτρόγοι, ελαιοπαραγωγοί, κτλ... οπότε η πίτα που είναι ίδια, 500.000.000 ευρώ, μοιράζεται σε περισσότερους. καλά να πάθουν.
Αν ήμουν υπουργός και τους είχα δώσει τα 500 εκ., θα τους έλεγα ότι κάθε μέρα που συνεχίζουν τους αποκλεισμούς θα κόβονται από το πακέτο 20εκ.
είναι μεγάλη η μαρμίτα...
δες τους πως τρώγονται μεταξύ τους σήμερα, για το ποιος θα πάρει τα λεφτά πρώτος -
Αγροτης με 1500 στρ ελιες...
Μ αρεσει που βγαζουμε συμπερασματα και παιρνουμε σαν παραδειγμα τον μεσο αγροτη.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Αγροτης με 1500 στρ ελιες...Μ αρεσει που βγαζουμε συμπερασματα και παιρνουμε σαν παραδειγμα τον μεσο αγροτη.
Μα δεν είναι αγρότης ως επάγγελμα... Δεν έχει πιάσει ποτέ σκεπάρνι...
Μετά το Μετσόβειο και το Imperial, τώρα συνεχίζει την καριέρα του... -
Ο χρήστης pro έγραψε:
Αγροτης με 1500 στρ ελιες...Μ αρεσει που βγαζουμε συμπερασματα και παιρνουμε σαν παραδειγμα τον μεσο αγροτη.
To λάθος των αγροτών είναι πως 'βγάζουν' αυτούς τους ανθρώπους που περιγράφεις μπροστά...Αυτοί όμως δεν είναι αγρότες- αγροτοεισοδηματίες είναι. Και δυστυχώς συνήθως αυτοί έχουν και το χρόνο και την πολυτέλεια να πάνε και στα μπλόκα και οπουδήποτε...
Μακάρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των πραγματικών αγροτών, τους οποίους έχουν ρίξει στο περιθώριο και στο μαρασμό...ωστόσο εξακολουθώ να είμαι αντίθετος σε κλείσιμο οποιουδήποτε δρόμου/λιμανιού/αεροδρομίου από τον οποιοδήποτε
Ένα παράδειγμα:
Το 1999 πούλησα το σταφύλι 190δρχ
Το 2003 το πούλησα 320 αν θυμάμαι καλά
Το 2008 πούλησα το σταφύλι 0.55€, δηλ ~ 190δρχ, όσο και πριν 9 χρόνια...Το ξήλωσα όλο λοιπόν ,φύτεψα ελιές να χω το λάδι της χρονιάς και να γλιτώσω και τα κωλο-ραντίσματα
-
και καλά έκανες... εδώ σταφύλι για κρασί φέρνουν παγοκολώνες από τη χιλή και την κίνα...
αλλά όλα έχουν φασαρία. κ οι ελιές έχουν ράντισμα 1-2 φορές, μετά είναι η παγωνιά, μετά το κλάδεμα, κτλ... έλεγα και εγώ να βάλω σε καμιά 10-15 στρέμματα ελιές για μένα, τα νανάκια, αλλά μετά δεν είχα χρόνο, θα ήταν άδικος κόπος, θα μοίραζα λάδι αριστερά δεξιά στο χωριό, κτλ. Οπότε το άφησα. Να είναι καλά η ελαϊς -
φίλος μου δεν είναι αγρότης, όμως έχει γύρω στα 1.500 στρέμματα ελιές, πρέπει να είναι και παραπάνω, και μια εταιρία που τις εμφανίζει. το καλύτερο είναι ότι μένει εκάλη, και αυτό τον καιρό σκεφτόταν να πάρει γρήγορο αμάξι
Έχω μια φίλη πουτάνα που βγάζει 10Κ το μήνα. Όλα μαύρα, έχει και τα δωράκια της.
Πώς το βλέπεις, αλλάζεις επαγγελματικό προσανατολισμό;
-
Έχω μια φίλη πουτάνα που βγάζει 10Κ το μήνα. Όλα μαύρα, έχει και τα δωράκια της.
Πώς το βλέπεις, αλλάζεις επαγγελματικό προσανατολισμό;
Χάρη, καμία σχέση...
Το παιδί έχει από τους γονείς του κληρονομιά τα κτήματα... Είναι περιουσία, δεν είναι κομπίνες κτλ...
Ο ίδιος σπούδασε στο Μετσόβιο, και τον αποδέχτηκαν στο Ιμπίριαλ. Καμία σχέση με τη φίλη σου.Δεν καταλαβαίνω που κολλάει και πως το παρέθεσες...
Ο φίλος μου τώρα είναι στο Λονδίνο και δεν τον ενδιαφέρει προσωπικά η αποζημίωση, μιας και δε ζει από αυτά. Απλώς τα έχει να μη κάθονται. Δε βγαίνει φυσικά στα μπλόκα. Όμως τώρα που αγωνίζονται οι άλλοι, 'αναγκαστικά' θα αποζημιωθεί και αυτός...
Ο επαγγελματικός προσανατολισμός μου που γράφεις, που κολλάει? Έθεσα εγώ τέτοιο θέμα?
Η φίλη σου καλή??? Να τη γνωρίσουμε
-
Πρέπει να εξασκηθείς λίγο ( ? ) στην ειρωνία.
Ούτε γω κατάλαβα που κολλάει ο φίλος σου, αλλά δεν το κάνω θέμα. Μας παρέθεσες την περίπτωσή σου ως αντιπροσωπευτικό δείγμα; Ως επιχείρημα γιατί οι διεκδικήσεις των αγροτών είναι άκυρες; Ως κάτι άλλο;
Θεωρώ πως κολλάει στο θέμα όσο και η φίλη μου.
Μπλοκα Αγροτων στην Εθνικη