-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Πρέπει να εξασκηθείς λίγο ( ? ) στην ειρωνία.Ούτε γω κατάλαβα που κολλάει ο φίλος σου, αλλά δεν το κάνω θέμα. Μας παρέθεσες την περίπτωσή σου ως αντιπροσωπευτικό δείγμα; Ως επιχείρημα γιατί οι διεκδικήσεις των αγροτών είναι άκυρες; Ως κάτι άλλο;
Θεωρώ πως κολλάει στο θέμα όσο και η φίλη μου.
Τον ανέφερα γιατί και αυτός θα πάρει αποζημίωση.
Επίσης οι περισσότεροι από αυτούς που είναι μπροστάρηδες στις κινητοποιήσεις, έχουν τα περισσότερα κτήματα. πχ στη Λάρισα, σχεδόν όλοι έχουν πάνω από 100 στρέμματα. Για τους πρωτοστάτες της Λάρισας καλύτερα να μη μιλήσω, γιατί όσα άκουγα για αυτούς όταν έμενα εκεί, αλλά και από τις κουμπαριές, θα τρελαθούμε από τα μεγέθη που μιλάμε. Μιλώ για τους μπροστάρηδες πάντα.
υγ: στη Λάρισα αν έχει ένας 500 στρέμματα, δε θεωρείται πλούσιος. πρέπει να έχει γύρω στα 1.000 για να θεωρείται πλούσιος.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Οι μικροκαλλιεργητές που αυτές τις ημέρες εκτελούν χρέη 'στρατού' στους μπουχέσες μεγαλοκτηματίες που ξημεροβραδιάζονται στα γραφεία υπουργών θρέφοντας κώλους, να δούμε πως θα αντιδράσουν όταν φάνε στον δικό τους κώλο το αγγούρι που θα το πούνε μητρώο αγροτών. Αυτό που θέλουν (οι μπουχέσες που λέγαμε) να φτιάξουν για να τους ξετινάξουν.
Μέχρι τότε φιλάκια.
(Επιτέλους η Θώδη πήγε στα μπλόκα. Κάποιος έπρεπε να δώσει επίπεδο στον αγώνα. )
Koίτα : Η μεν κα Gianna Aggelopoulos Daskalaki θα τέσταρε κάποιο συνολάκι Dior για να παρεβρεθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη ,η δε 'εταίρα' Κυρία της υψηλής κοινωνίας , μετά το γεύμα της με την κα Μουμπάρακ θα πήγαινε μια βόλτα να ισιώσει το σαγόνι της, που έχει γίνει σαν του Γκμοχ, σε κάποια κλινική.
Ε τι να κάνουν και οι φουκαράδες οι αγρότες , ξέπεσαν στη Θώδη ...Τωρα σοβαρά μιλάς ? Το δίκαιο ή όχι των αιτημάτων των αγροτών και του τρόπου που διάλεξαν να τα προβάλλουν κρίνεται από την παρουσία του/της κάθε βαρεμένου που τρελαίνεται μόλις δει κάμερα??? Δηλαδή και υη παρουσία του Μητσάρα κρίνει το ορθό ή όχι των λεγομένων κάθε συνεντευξιαζόμενου? Και αυτός μπροστά από κάθε κάμερα είναι.
Επειτα εκείνο το 'το επίπεδο του αγώνα' προσωπικά δεν το κατάλαβα. Για δώσε, αν θες , ένα παράδειγμα αγώνα με ...επίπεδο.
Αγρότες είναι στα μπλόκα φίλε μου, όχι η κα Λαμπράκη -Πλάκα
Αν και οι έκφραση 'Τωρα σοβαρά μιλάς ?' θα έλεγα ότι με ενόχλησε ας το προσπεράσουμε για χάρη της συζητήσεως.
Λοιπόν, σοβαρά δε μπορώ να μιλήσω (η σοβαρότης μου εξαντλήθηκε στο πρώτο τμήμα του ποστ μου) από τι στιγμή που μερικοί που νομίζουν ότι έχουν δίκιο, σε ότι κι αν ζητήσουν, μπορούν να κλείνουν δρόμους και να ταλαιπωρούν τους μόνους που δεν μπορούν να τους βοηθήσουν (σε τι άραγε; ) . Τους χρήστες δηλαδή των δρόμων.
Αν απέκλειαν τη βουλή για παράδειγμα ή το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης μπορεί και να ήμουν εκεί να φωνάξω μαζί τους (για ότι θεωρώ σωστό κι όχι για ότι απίθανο ζητούν).
Αλλά αφού θέλουν την πλειοψηφία του κόσμου απέναντί τους κι όχι μαζί τους τι να κάνω. Το αντιμετωπίζω με χιούμορ γράφοντας για τη Θώδη.
Εξάλλου οι πελάτες της Θώδη είναι σε αυτά τα μπλόκα δεν είναι πελάτες της Δασκαλάκη και της Πλάκα ώστε να πάνε αυτές.Ξέρεις κάποιες φορές είναι καλό να ψάχνουμε λίιιιγο παραπάνω ότι υποστηρίζουμε και να μη το κάνουμε από συνήθεια μόνο και μόνο σαν αντίδραση στην όποια εξουσία δε μας αρέσει - ικανοποιεί.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Πρέπει να εξασκηθείς λίγο ( ? ) στην ειρωνία.
Ούτε γω κατάλαβα που κολλάει ο φίλος σου, αλλά δεν το κάνω θέμα. Μας παρέθεσες την περίπτωσή σου ως αντιπροσωπευτικό δείγμα; Ως επιχείρημα γιατί οι διεκδικήσεις των αγροτών είναι άκυρες; Ως κάτι άλλο;
Αν το κράτος και η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση ήταν λιγότερο μ@λακισμένοι δεν θα έπαιρνε
Εδιτ: ορθογραφικό, κλασικά -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Πρέπει να εξασκηθείς λίγο ( ? ) στην ειρωνία.
Ούτε γω κατάλαβα που κολλάει ο φίλος σου, αλλά δεν το κάνω θέμα. Μας παρέθεσες την περίπτωσή σου ως αντιπροσωπευτικό δείγμα; Ως επιχείρημα γιατί οι διεκδικήσεις των αγροτών είναι άκυρες; Ως κάτι άλλο;
Αν το κράτος και η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση ήταν λιγότερο μ@λακισμένοι δεν θα έπαιρνε
Εδιτ: ορθογραφικό, κλασικάαυτό που λες δε γίνεται. το είχαν αναφέρει και στις ειδήσεις. γιατί αν γίνει, θα πληρώσει η κυβέρνηση πρόστιμο στην ΕΕ.
έτσι τουλάχιστον είπε το χαζοκούτι στις ειδήσεις.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
φίλος μου δεν είναι αγρότης, όμως έχει γύρω στα 1.500 στρέμματα ελιές, πρέπει να είναι και παραπάνω, και μια εταιρία που τις εμφανίζει. το καλύτερο είναι ότι μένει εκάλη, και αυτό τον καιρό σκεφτόταν να πάρει γρήγορο αμάξι
Έχω μια φίλη πουτάνα που βγάζει 10Κ το μήνα. Όλα μαύρα, έχει και τα δωράκια της.
Πώς το βλέπεις, αλλάζεις επαγγελματικό προσανατολισμό;
Ωραίους φίλους έχεις, να τους εκμεταλευτείς
-
Τελικά ποινικές ευθύνες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ για όποιον κλείνει το δρόμο..
Μετά το Πανεπιστημιακό άσυλο... έχουμε και το Άσυλο του Εθνικού Οδικού δικτύου
Γιατί εαν υπήρχαν... τότε οι κινητοποιήσεις θα είχαν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον και νοήμα.
Ποίος θα κατέβαινε για πλάκα στην Εθνική ρισκάροντας 1-2 χρονάκια φυλακή...
.. αλλά όταν το έκανε θα ξέραμε οτι ο αγώνας είναι πραγματικά σημαντικός και οτι
ειναι διατεθιμένος να θυσιασεί κάτι για να πετύχει κάτι -
Προχθές καταδικάστηκαν κάποιοι αγρότες από ποινικό δικαστήριο για αποκλεισμό δρόμων πριν 3-4 χρόνια. Αυτό, σύμφωνα με κάποιον δημοσιογρίφο, ήταν 'λάδι στη φωτιά'.
-
Νομίζω πως για χαρη της συζήτησης έχετε κάνει τις αναλογίες ίσομα.
Είναι το ίδιο να κλείσουν οι εργάτες ενος εργοστασίου (όπως προαναφέρθηκε) την εθνική οδό, με το να την κλείσουν σύσωμοι οι αγρότες, η μια απ τις λίγες μεγάλες παραγωγικες δυνάμεις της χώρας, που βαδίζουν σταθερά στον αφανισμό.
Οσο για τις φαγωμένες επιδοτήσεις, ας ήταν οργανωμένες και αυστηρές να μην γίνουν αυτά που λέτε ότι έγιναν. Θα πρέπει να χρεώνετε την όποια κυβέρνηση γι αυτό και όχι τον κάθε φουκαρά που βλέπει να χάνει αυτό με το οποίο έμαθε να ζεί. -
Ξέρεις τι γίνεται όταν κόβεται κάποιο ποσό από κάποιον, ειδικά αν αυτός έχει προσβάσεις στην εξουσία; Δυστυχώς δεσμεύομαι από απόρρητο, αλλά αν δεν δεσμευόμουν θα γελάγαμε/κλαίγαμε για ώρες με πάμπολλες ιστορίες.
-
Νομίζω πως για χαρη της συζήτησης έχετε κάνει τις αναλογίες ίσομα.
Είναι το ίδιο να κλείσουν οι εργάτες ενος εργοστασίου (όπως προαναφέρθηκε) την εθνική οδό, με το να την κλείσουν σύσωμοι οι αγρότες, η μια απ τις λίγες μεγάλες παραγωγικες δυνάμεις της χώρας, που βαδίζουν σταθερά στον αφανισμό.
Οσο για τις φαγωμένες επιδοτήσεις, ας ήταν οργανωμένες και αυστηρές να μην γίνουν αυτά που λέτε ότι έγιναν. Θα πρέπει να χρεώνετε την όποια κυβέρνηση γι αυτό και όχι τον κάθε φουκαρά που βλέπει να χάνει αυτό με το οποίο έμαθε να ζεί.Γιατί δεν είναι το ίδιο ;;;
Υπάρχουν ποινικές ευθύνες και ΠΡΕΠΕΙ να αποδίδονται, όποιος και να το κάνει και για όποιον λόγο το κάνει.
Υπάρχει κάπου στην νομοθεσία κάτι που να λέει οτι νομίζεις οτι έχεις δίκιο τότε υπάρχει άσυλο να κλείνεις την Εθνική ; -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ωραίους φίλους έχεις, να τους εκμεταλευτείςΠαναγιώτη, με τέτοιες κατραπακιές που μας έρριξε η ρημάδα η ζωή, αν δεν είχα τους φίλους μου δε θα τα είχα καταφέρει... όλοι τους είναι ένας και ένας
όσον αφορά το υποννοούμενό σου, τους φίλους δεν τους έχουμε για τα υλικά, αλλά για τα πνευματικά τους χαρίσματα, και το ξέρεις καλά... μη μου βάζεις λόγια εμένα
Καλά, τον Μάριο τον έχω φίλο για να πηγαίνουμε με 240 χαω στην αούτομπαν
το παραδέχομαι -
...
Οσο για τις φαγωμένες επιδοτήσεις, ας ήταν οργανωμένες και αυστηρές να μην γίνουν αυτά που λέτε ότι έγιναν. Θα πρέπει να χρεώνετε την όποια κυβέρνηση γι αυτό και όχι τον κάθε φουκαρά που βλέπει να χάνει αυτό με το οποίο έμαθε να ζεί.Μα αν ήταν αυστηρές οι κυβερνήσεις πάλι τους δρόμους θα έκλειναν διαμαρτυρόμενοι για την αυστηρότητα.
Ο κάθε φουκαράς, είτε αγρότης είτε εργάτης, είτε υπάλληλος, είτε εγώ, είτε εσύ, αν έμαθε να ζει με αυτό το κάτι μέσα από εξαπάτηση τότε κακώς έμαθε. Να το χάσει λοιπόν χίλιες φορές. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
...
Οσο για τις φαγωμένες επιδοτήσεις, ας ήταν οργανωμένες και αυστηρές να μην γίνουν αυτά που λέτε ότι έγιναν. Θα πρέπει να χρεώνετε την όποια κυβέρνηση γι αυτό και όχι τον κάθε φουκαρά που βλέπει να χάνει αυτό με το οποίο έμαθε να ζεί.Μα αν ήταν αυστηρές οι κυβερνήσεις πάλι τους δρόμους θα έκλειναν διαμαρτυρόμενοι για την αυστηρότητα.
Ο κάθε φουκαράς, είτε αγρότης είτε εργάτης, είτε υπάλληλος, είτε εγώ, είτε εσύ, αν έμαθε να ζει με αυτό το κάτι μέσα από εξαπάτηση τότε κακώς έμαθε. Να το χάσει λοιπόν χίλιες φορές.Εσυ δεν θα χάσεις λες τπτ; Να σε δω τι θα βλέπεις στο τραπέζι σου αν αυτοί τα βροντηξουν, και περάσουν και οι εξυπνάδες στυλ να μην επιδοτούνται απο καταστροφές, κλπ.
(κτηνοτρόγοι θα γίνετε )
Οταν οι βγενόπουλοι γίνουν αγρότες δεν θα πληρώνετε ζημιές όπως δεν πληρώνετε τώρα τις ζημιές των τραπεζων. -
ποινικές ευθύνες μπορεί να μην υπάρχουν, μπορούν όμως κάλλιστα να κοπούν κλήσεις για
1 Παρεμπόδιση κυκλοφορίας
2 Παρεμπόδιση κυκλοφορίας σημαντικών μεταφορών
3 Παράνομη είσοδο αγροτικών οχημάτων σε αυτοκινητόδρομο (απαγορεύεται προφανώς)
4 Παράνομη στάθμευση5 Διαφυγόντα κέρδη των παραχωρημένων σε ιδιωτικές εταιρείες δρόμων, αλλά γι αυτό δεν καίγομαι κιόλας...
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Τελικά ποινικές ευθύνες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ για όποιον κλείνει το δρόμο..Μετά το Πανεπιστημιακό άσυλο... έχουμε και το Άσυλο του Εθνικού Οδικού δικτύου
Γιατί εαν υπήρχαν... τότε οι κινητοποιήσεις θα είχαν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον και νοήμα.
Ποίος θα κατέβαινε για πλάκα στην Εθνική ρισκάροντας 1-2 χρονάκια φυλακή...
.. αλλά όταν το έκανε θα ξέραμε οτι ο αγώνας είναι πραγματικά σημαντικός και οτι
ειναι διατεθιμένος να θυσιασεί κάτι για να πετύχει κάτισαφως και υπαρχουν, για δοκιμασε να κλεισεις εσυ και καμια 10αρια φιλοι σου το δρομο...
-
Παναγιώτη, με τέτοιες κατραπακιές που μας έρριξε η ρημάδα η ζωή, αν δεν είχα τους φίλους μου δε θα τα είχα καταφέρει... όλοι τους είναι ένας και ένας
όσον αφορά το υποννοούμενό σου, τους φίλους δεν τους έχουμε για τα υλικά, αλλά για τα πνευματικά τους χαρίσματα, και το ξέρεις καλά... μη μου βάζεις λόγια εμένα
το παραδέχομαιΜα το quote quote πήγαινε στον Χάρη
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
ποινικές ευθύνες μπορεί να μην υπάρχουν, μπορούν όμως κάλλιστα να κοπούν κλήσεις για1 Παρεμπόδιση κυκλοφορίας
2 Παρεμπόδιση κυκλοφορίας σημαντικών μεταφορών
3 Παράνομη είσοδο αγροτικών οχημάτων σε αυτοκινητόδρομο (απαγορεύεται προφανώς)
4 Παράνομη στάθμευση5 Διαφυγόντα κέρδη των παραχωρημένων σε ιδιωτικές εταιρείες δρόμων, αλλά γι αυτό δεν καίγομαι κιόλας...
- Παρακωληση συγκοινονίας.
Έχουμε Πανεπιστημιακό Άσυλο... Γηπεδικό Άσυλο.. και Άσυλο Εθνικής Οδού..
Τις εταιρείς που στέλνουν εμπορευματα και τους χαμένους τζίρους ποιος θα τους αποζημιώσει ;;
Μήπως να κατέβουν και αυτοί να κλείσουν τους δρόμους ; -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Παναγιώτη, με τέτοιες κατραπακιές που μας έρριξε η ρημάδα η ζωή, αν δεν είχα τους φίλους μου δε θα τα είχα καταφέρει... όλοι τους είναι ένας και ένας
ωπ, λάθος!
-
...
Ο κάθε φουκαράς, είτε αγρότης είτε εργάτης, είτε υπάλληλος, είτε εγώ, είτε εσύ, αν έμαθε να ζει με αυτό το κάτι μέσα από εξαπάτηση τότε κακώς έμαθε. Να το χάσει λοιπόν χίλιες φορές.Εσυ δεν θα χάσεις λες τπτ; Να σε δω τι θα βλέπεις στο τραπέζι σου αν αυτοί τα βροντηξουν, και περάσουν και οι εξυπνάδες στυλ να μην επιδοτούνται απο καταστροφές, κλπ.
(κτηνοτρόγοι θα γίνετε )
Οταν οι βγενόπουλοι γίνουν αγρότες δεν θα πληρώνετε ζημιές όπως δεν πληρώνετε τώρα τις ζημιές των τραπεζων.Δε νομίζω να έγραψα κάπου ότι αν πράγματι δικαιούνται επιδοτήσεις, για οτιδήποτε έχει πραγματικά συμβεί, να τις πάρουν. Αρκεί να τις επανεπενδύσουν εκεί που πρέπει και για εκεί που τις έλαβαν.
Για τους Βγενόπουλους άστο καλύτερα. Έχει και ο αγροτικός κόσμος τους δικούς του Βγενόπουλους. -
ωπ, λάθος!
ΠΙστεύω ότι χρειάζεσαι επειγόντως διακοπές.
Μην γράψεις άλλο στο φόρουμ γιατί τα νεύρα σου είναι τσίτα
Μπλοκα Αγροτων στην Εθνικη