-
Ο χρήστης YiannisWalker έγραψε:
Να προσθέσω για το θέμα των επιδόσεων ότι τα Rallye 1.3 έκαναν 0-100 9.6 και ήταν γύρω στα 800 κιλά. Όσο και αν δεν έβγαζαν τα άλογα (100) καταλαβαίνουμε όλοι ότι είναι πολύ χλωμό να κάνεις κάτω από 10 τα 100 με 95 άλογα. Ειδικά με τους νέους μπουκωμένους κινητήρες με τους 250 καταλύτες. Επιπλέον αν θυμάστε το Rallye 1.6 με 105 άλογα και 900 κιλά περίπου έκανε γύρω στο 9.5.Και ήταν και 1.6.το rallye 1.3 ειχε πολυ κοντο σασμαν κατι που δεν βοηθουσε στα 0-100...
το 1600 8ν εχει αρκετα λιγοτερα (στην αγγλια το δινουν 8.6 με την διαφορα οτι εχει 175/60/14 λαστιχα αντι για 185/55/14) -
Το έχουμε συζητήσει καιι αλλού το θέμα..Όντως και εγώ θεωρώ πως το πούντο είναι αξιόπιστο αμάξι και βγάζει μόνο κα΄τι ψιλοπροβλήματα(και εγώ μόνο για τρόμπα νερού-θερμοστάτη έχω ακούσει από γνωστούς).Από εκεί και περα πασχει στην 'απτή' ποιότητα (πχ. θόρυβος της πόρτας όταν κλείνει) και από αντοχή στη σκληρή χρήση όπως και τα πιο πολλά ευρωπαϊκά(πχ. διάφοροι χαζοί θόρυβοι, αίσθηση του επιλογέα)
Για τίπο, μπράβα, έχω ακούσει τρελλά πράγματα από την άλληΥ.Γ ε όχι νισσάν και μιτσουμπισι στις 10 χειρότερες, μου θυμίζει τα στατιστικά που έκαναν πριν χρόνια οι 4τροχοί, απάνταγαν λίγοι και μη αντιπροσωπευτικοί, και βγαίνανε τα λάντα κτλ τα πιο αξιόπιστα
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Το έχουμε συζητήσει καιι αλλού το θέμα..Όντως και εγώ θεωρώ πως το πούντο είναι αξιόπιστο αμάξι και βγάζει μόνο κα΄τι ψιλοπροβλήματα(και εγώ μόνο για τρόμπα νερού-θερμοστάτη έχω ακούσει από γνωστούς).Από εκεί και περα πασχει στην 'απτή' ποιότητα (πχ. θόρυβος της πόρτας όταν κλείνει) και από αντοχή στη σκληρή χρήση όπως και τα πιο πολλά ευρωπαϊκά(πχ. διάφοροι χαζοί θόρυβοι, αίσθηση του επιλογέα)
Για τίπο, μπράβα, έχω ακούσει τρελλά πράγματα από την άλληΣυμφωνουμε απολυτα...
Βασικα, ειμαι πολυ περιεργος να δοκιμασω το νεο Punto, γιατι λενε πως το βελτιωσαν σε σημεια που και εγω τα εχω προσεξει... ποιοτητα κυλισης, κιβωτιο ταχυτητων. -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
O ιδιος ο Βρεταννικος ο τυπος χαρακτηριζει το Punto ως ενα απο τα αποδεδειγμενα και αξιοπιστα μικρα αυτοκινητα...Πάντως τα αποτελέσματα της έρευνας της JD Power που πραγματοποιήθηκε στην Μ. Βρετανία δεν είναι καθόλου κολακευτικά για τα αυτοκίνητα της Fiat.
-
Αξιοπιστια και φιατ ειναι λεξεις που δε πανε μαζι ,σιγουρα εχουνε γινει τεραστια βηματα αλλα αυτο θα αλλαξει μονο οταν αλλαξει και η ιταλικη πολιτικη.Σου προσφερουν φτηνα(σχετικα) αμαξια και στα παιρνουν μετα απο τα ανταλλακτικα.Δεν εχω κατι με τα φιατ και ευχαριστως θα επαιρνα και γενικα σεβομαι την ιταλικη σχολη(αν υπαρχει πλεον).
-
Εχω βρει γνωστο μου 2 μηνες αφοτου πηραμε στην οικογενεια το 307. κατοχος punto HGT 1.8 ενος μηνα αυτος και με ρωτα με ειρωνεια: Τι κανει το 307; δουλευει ακομη; Απαντω ομορφα ναι, ειναι ενταξει και τον ρωτω για το δικο του... Το ειχε στο συνεργειο ,με 9000km, για αλλαγη βαλβιδων-εκκεντροφορων που ειχαν αναψει! Τοση αξιοπιστια.
-
Ο χρήστης Hiluxboy έγραψε:
Εχω βρει γνωστο μου 2 μηνες αφοτου πηραμε στην οικογενεια το 307. κατοχος punto HGT 1.8 ενος μηνα αυτος και με ρωτα με ειρωνεια: Τι κανει το 307; δουλευει ακομη; Απαντω ομορφα ναι, ειναι ενταξει και τον ρωτω για το δικο του... Το ειχε στο συνεργειο ,με 9000km, για αλλαγη βαλβιδων-εκκεντροφορων που ειχαν αναψει! Τοση αξιοπιστια.Οποιαδηποτε στιγμη μπορεις να καταστρεψεις ενα αμαξιμε λιγη κακη χρηση... σε αντιθεση με το 307 τοπικ οπου εχουμε διαβασει για την εξαιρετικη συναρμολογηση και οχι μονο.
-
οπως και να εχει η πεζο φιατ δεν ειναι ....
-
Εχω βρει γνωστο μου 2 μηνες αφοτου πηραμε στην οικογενεια το 307. κατοχος punto HGT 1.8 ενος μηνα αυτος και με ρωτα με ειρωνεια: Τι κανει το 307; δουλευει ακομη; Απαντω ομορφα ναι, ειναι ενταξει και τον ρωτω για το δικο του... Το ειχε στο συνεργειο ,με 9000km, για αλλαγη βαλβιδων-εκκεντροφορων που ειχαν αναψει! Τοση αξιοπιστια.
Οποιαδηποτε στιγμη μπορεις να καταστρεψεις ενα αμαξιμε λιγη κακη χρηση... σε αντιθεση με το 307 τοπικ οπου εχουμε διαβασει για την εξαιρετικη συναρμολογηση και οχι μονο.
Ετων 41 ο γνωστος μου και ηρεμοτατος οδηγος παρακαλω!
Η fiat ομως ειναι για κλεισιμο, οχι η peugeot. -
Ο χρήστης jimded έγραψε:
Αξιοπιστια και φιατ ειναι λεξεις που δε πανε μαζι ,σιγουρα εχουνε γινει τεραστια βηματα αλλα αυτο θα αλλαξει μονο οταν αλλαξει και η ιταλικη πολιτικη.Σου προσφερουν φτηνα(σχετικα) αμαξια και στα παιρνουν μετα απο τα ανταλλακτικα.Δεν εχω κατι με τα φιατ και ευχαριστως θα επαιρνα και γενικα σεβομαι την ιταλικη σχολη(αν υπαρχει πλεον).η πολιτικη αλλαξε οταν βγηκε το νεο punto το 99
-
το οτι εχει αλλαξει πολιτικη φαινεται απο τα μοντελα που βγαζει τωρα ετσι οπως ειναι
-
Είχε κανείς σας Φίατ μετά το 1995 και έμεινε τόσο δυσαρεστημένος,γιατί εμείς που έχουμε Φίατ και είμαστε ευχαριστημένοι από την ποιότητα πρέπει να ερχόμαστε από άλλο πλανήτη!Ας απαντήσει κάποιος που δεν έχει,γιατί θα ξέρει καλύτερα...Οι αφορισμοί του τύπου ιταλικά και ποιότητα δεν πάνε μαζί στην σύγχρονη ευρωπαική(το τονίζω) αυτοκινητοβιομηχανία είναι τουλάχιστον γραφικοί!Εγώ λοιπόν,ως ευτυχής κάτοχος ενός Cinquecento sporting του '97 με 135000χλμ. τι πρέπει να πω όταν βλέπω το Polo διετίας της γυναίκας μου και το Golf IV φίλου μας να μένουν δις από εγκέφαλο και το δικό μας και από ηλεκτρικό παράθυρο?Τι να πω όταν το Clio Dynamique του κολλητού μου μετά από 13000χλμ. τρίζει σαν κουδουνίστρα?Για να μην μιλήσω για 307 1.4,206 1.4 και Ibiza 1.4 8v προπερασμένης γενεάς,αυτοκίνητα συναδέλφων και φίλων,οι οποίοι είναι για να τους κλαις...
Άρα λοιπόν τι πρέπει να γράφω εγώ,ότι Γερμανικό και ποιότητα δεν πάνε μαζί,ότι Γαλλικό και ποιοτικό είναι ωραίο ανέκδοτο και να συλλυπούμαι όποιον έχει αγοράσει Ισπανικό?
Όχι βέβαια,θα ήταν το λιγότερο γελοίο να κάνω κάτι τέτοιο,ίσως μόνο οι κάτοχοι ιαπωνικών αυτοκινήτων είναι αυτοί που μπορούν να υπερηφανεύονται και να αφορίζουν για την ποιότητα και την αξιοπιστία των αυτοκινήτων τους!
Οι υπόλοιποι βράζουν στο ίδιο(ποιοτικό)ζουμί..... -
Ο χρήστης jimded έγραψε:
το οτι εχει αλλαξει πολιτικη φαινεται απο τα μοντελα που βγαζει τωρα ετσι οπως ειναιαυτο μου το ειπαν επισημα χειλη που γνωριζουν πολλα περισσοτερα απο ολους μας
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Είχε κανείς σας Φίατ μετά το 1995 και έμεινε τόσο δυσαρεστημένος,γιατί εμείς που έχουμε Φίατ και είμαστε ευχαριστημένοι από την ποιότητα πρέπει να ερχόμαστε από άλλο πλανήτη!Ας απαντήσει κάποιος που δεν έχει,γιατί θα ξέρει καλύτερα...Οι αφορισμοί του τύπου ιταλικά και ποιότητα δεν πάνε μαζί στην σύγχρονη ευρωπαική(το τονίζω) αυτοκινητοβιομηχανία είναι τουλάχιστον γραφικοί!Εγώ λοιπόν,ως ευτυχής κάτοχος ενός Cinquecento sporting του '97 με 135000χλμ. τι πρέπει να πω όταν βλέπω το Polo διετίας της γυναίκας μου και το Golf IV φίλου μας να μένουν δις από εγκέφαλο και το δικό μας και από ηλεκτρικό παράθυρο?Τι να πω όταν το Clio Dynamique του κολλητού μου μετά από 13000χλμ. τρίζει σαν κουδουνίστρα?Για να μην μιλήσω για 307 1.4,206 1.4 και Ibiza 1.4 8v προπερασμένης γενεάς,αυτοκίνητα συναδέλφων και φίλων,οι οποίοι είναι για να τους κλαις...
?ρα λοιπόν τι πρέπει να γράφω εγώ,ότι Γερμανικό και ποιότητα δεν πάνε μαζί,ότι Γαλλικό και ποιοτικό είναι ωραίο ανέκδοτο και να συλλυπούμαι όποιον έχει αγοράσει Ισπανικό?
Όχι βέβαια,θα ήταν το λιγότερο γελοίο να κάνω κάτι τέτοιο,ίσως μόνο οι κάτοχοι ιαπωνικών αυτοκινήτων είναι αυτοί που μπορούν να υπερηφανεύονται και να αφορίζουν για την ποιότητα και την αξιοπιστία των αυτοκινήτων τους!
Οι υπόλοιποι βράζουν στο ίδιο(ποιοτικό)ζουμί.....Παρτα πισω αυτα που ειπες γιατι θα πεσουν να σε φανε! Εδω ο μυθος που κυκλοφορει ειναι πως τα Fiat ειναι αμαξια ενος κατωτερου θεου και φυσικα λογω του μυθου ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΑ απο τα υπολοιπα Ευρωπαικα που εχουν το κοκκαλακι τις νυχτεριδας και χαλανε σπανια...
Παντα θα ειναι ποιο αναξιοπιστα ασχετα αν η πραγματικοτητα ειναι διαφορετικη.Τι ψαχνεις τωρα...
-
?ρα λοιπόν τι πρέπει να γράφω εγώ,ότι Γερμανικό και ποιότητα δεν πάνε μαζί,ότι Γαλλικό και ποιοτικό είναι ωραίο ανέκδοτο και να συλλυπούμαι όποιον έχει αγοράσει Ισπανικό?
Οι υπόλοιποι βράζουν στο ίδιο(ποιοτικό)ζουμί.....Παρτα πισω αυτα που ειπες γιατι θα πεσουν να σε φανε! Εδω ο μυθος που κυκλοφορει ειναι πως τα Fiat ειναι αμαξια ενος κατωτερου θεου και φυσικα λογω του μυθου ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΑ απο τα υπολοιπα Ευρωπαικα που εχουν το κοκκαλακι τις νυχτεριδας και χαλανε σπανια...
Παντα θα ειναι ποιο αναξιοπιστα ασχετα αν η πραγματικοτητα ειναι διαφορετικη.Τι ψαχνεις τωρα...
Αντε ντε, πείτε τα, βαρέθηκα να ακούω πια αυτήν την καραμέλα με τα ιταλικα αυτοκινητα!! Η μόνη αξιοσημείωτη βλάβη που παρουσίασε το Lancia Y του 99 που έχω, μετά απο 75.000 χλμ, είναι ενα χαλασμένο ηλεκτρικό παράθυρο. Μεσά στον πόνο μου γέλαγα οταν στο συνεργείο μου είπαν οτι προμηθευτής των ηλεκτρικών μηχανισμών των παραθύρων της Lancia Y ειναι η BOSCH!!!! Α ρε Γερμανοι.....
Ενω η δόλια η αδερφή μου πήγε να σκοτωθεί οταν σταματησε να λειτουργεί η ηλεκτρική υποβοήθηση του Opel Corsa C ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ!!!, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να μην στριβει..τα σχόλια περί Γερμανικής αξιοπιστίας περιττεύουν... -
Παιδιά μη τρελαθούμε, η αξιοπιστία κρίνεται με κριτήρια στατιστικά. Επειδή όμως εμείς αγοράζουμε ΕΝΑ αυτοκίνητο, γενικά ισχύει το 'μη σου τύχει' (από εκεί και πέρα μπορουμε να συζητήσουμε για το ποσοστό του 'μη σου τύχει').
Εμείς είμαστε ελαφρώς αναξιόπιστοι κριτές. Προσωπικά έχω άποψη για τρία Punto (μοντέλα 94 και 96) και τα τρία παρουσίασαν συχνά προβλήματα, μερικά εξ αυτών ιδιαίτερα σοβαρά. Από την άλλη το βραζιλιάνικο Fiorino (1100cc) του οποίου ήμουν ευτυχής κάτοχος για τρία χρόνια (μεταχειρισμένο, εταιρικό και ο προηγούμενος χρήστης ήταν γυναίκα), μπορεί να έτριζε σαν κουδουνίστρα, μπορεί να είχε 'λιωμένο' συμπλέκτη, ωστόσο δεν παρουσίασε το παραμικρό (σε 40.000 δύσκολα χλμ. έκαψε μόνο ένα λαμπάκι!!!). Τώρα μπορώ εγώ να βγάλω συμπεράσματα για τη FIAT??? Όχι βέβαια...
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Παιδιά μη τρελαθούμε, η αξιοπιστία κρίνεται με κριτήρια στατιστικά. Επειδή όμως εμείς αγοράζουμε ΕΝΑ αυτοκίνητο, γενικά ισχύει το 'μη σου τύχει' (από εκεί και πέρα μπορουμε να συζητήσουμε για το ποσοστό του 'μη σου τύχει').Εμείς είμαστε ελαφρώς αναξιόπιστοι κριτές. Προσωπικά έχω άποψη για τρία Punto (μοντέλα 94 και 96) και τα τρία παρουσίασαν συχνά προβλήματα, μερικά εξ αυτών ιδιαίτερα σοβαρά. Από την άλλη το βραζιλιάνικο Fiorino (1100cc) του οποίου ήμουν ευτυχής κάτοχος για τρία χρόνια (μεταχειρισμένο, εταιρικό και ο προηγούμενος χρήστης ήταν γυναίκα), μπορεί να έτριζε σαν κουδουνίστρα, μπορεί να είχε 'λιωμένο' συμπλέκτη, ωστόσο δεν παρουσίασε το παραμικρό (σε 40.000 δύσκολα χλμ. έκαψε μόνο ένα λαμπάκι!!!). Τώρα μπορώ εγώ να βγάλω συμπεράσματα για τη FIAT??? Όχι βέβαια...
Petro, εγω δεν διαφωνω καθολου μαζι σου. Το μονο που θα πω ειναι πως η Fiat ειχε οντως κακο παρελθον αλλα τα τελευταια 5 χρονια εχει γινει αλλαγη και αν κρινω απο το Punto μου (99 μοντελο με 70κ+ χιλιομετρα) που αλλοτε το χρησιμοποιω σαν αγωνιστικο, και αλλοτε off road σαν integralle... και πανω στο οποιο εκπαιδευτικα ως οδηγος.... εεε ενα πλατω που φθαρθηκε προωρα το βρηκα πολυ λιγο... Εγω κρινω βαση της δικης μου εμπειριας αλλα και 2 γνωστων που επισης δεν ειχα ποτε κατι ιδιαιτερο.
Σιγουρα.... ο καθενας ξεχωριστα δεν αποτελει αντιπροσωπευτικο δειγμα, αλλα στα φορουμ ακουγωντας τον ενα και τον αλλο... εεε οπως και να εχει περνεις μια εικονα.
-
Kανενας δε τρωει κανενα κανενα εδω μεσα δε καταλαβαινω γιατι το ειπες corsair.
Καλο ειναι να μην ειμαστε δογματισμενοι δεν νομιζω να εχει κανεις κερδος υποστηριζοντας καποια εταιρια με αυτο το τροπο.(μιλαω γενικα)H γενικη αληθεια ειναι οτι τα φιατ ειναι απο τα πιο προχειροφτιαγμενα ευρωπαικα αμαξια , αυτο δεν σημαινει ομως οτι δεν ειναι καλα αλλωστε αυτο ειναι κατι συγκριτικο.
Οπως ειπε και ενας συμφορουμιστας τα στοιχεια που διαβαζουμε ειναι στατιστικα ,πολλες φορες θα εχουμε απορησει πως πχ το αμαξι μας βγαζει τοσο προβληματα ενω σε εμας δεν εχει βγαλει τιποτα.
Και κατι ακομα οταν τα φιατ η και τα γαλλικα γινουν τοσο αξιοπιστα οπως τα ιαπωνογερμανικα θα ειναι τοσο βαρετα οχηματα που δεν θα υπαρχει λογος να τα προτιμησουμε.
-
Ο χρήστης jimded έγραψε:
Kανενας δε τρωει κανενα κανενα εδω μεσα δε καταλαβαινω γιατι το ειπες corsair.
Καλο ειναι να μην ειμαστε δογματισμενοι δεν νομιζω να εχει κανεις κερδος υποστηριζοντας καποια εταιρια με αυτο το τροπο.(μιλαω γενικα)H γενικη αληθεια ειναι οτι τα φιατ ειναι απο τα πιο προχειροφτιαγμενα ευρωπαικα αμαξια , αυτο δεν σημαινει ομως οτι δεν ειναι καλα αλλωστε αυτο ειναι κατι συγκριτικο.
Οπως ειπε και ενας συμφορουμιστας τα στοιχεια που διαβαζουμε ειναι στατιστικα ,πολλες φορες θα εχουμε απορησει πως πχ το αμαξι μας βγαζει τοσο προβληματα ενω σε εμας δεν εχει βγαλει τιποτα.
Και κατι ακομα οταν τα φιατ η και τα γαλλικα γινουν τοσο αξιοπιστα οπως τα ιαπωνογερμανικα θα ειναι τοσο βαρετα οχηματα που δεν θα υπαρχει λογος να τα προτιμησουμε.
Προχειροφτιαγμενα δεν θα τα χαρακτηριζα... μαλλον ΜΗ πολυτελη (πχ, οχι τα ποιο καλα πλαστικα η χειροτερη ηχομονωση) και καποια υστερηση οσον αφορα το δουλεμα της λεπτομεριας... αν και το Stilo μαλλον αλλαζει καποια δεδομενα.
-
λοιπόν ανακεφαλαιώνοντας
-η φίατ φτιάχνει άσχημα αμάαξια πια ή τουλάχιστον όχι όμορφα που θα τα πάρεις γιατί τα ερωτεύτηκες
-δεν έχει παρουσιάσει τίποτα καινοτόμο εδω και ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ σε κανένα τομέα και σε καμία κατηγορία
-βγάζει μοντέλα που απαρνιόνται ξεκάθαρα την ιταλική αυτοκινητιστική πα΄ραδοση, που έχουν αποκηρύξει, και κάποια που κανείς δεν μπορεί να καταλαβει σε ποιούς απευθύνονται
-το εσωτερικό κάθε φίατ δείχνει φτωχό και όχι 'ποιοτικό' σε σύγκριση με το σύνολο των ανταγωνιστών ανεξάρτητα από χώρα κατασκευής αυτών
-σπορτίφ στο δρόμο δεν είναι πια
-η ποιότητα που νιώθεις στην καθημερινή σου επαφή δεν είναι αυτή που έχουν οι ανταγωνιστές, η ποιότηας συναρμογής δεν σου δίνει την αίσθηση του 'ενα κομμάτι'
Ε;μάλλον εσείς θα έπρεπε να καταφέρεστε εναντίων της φίατ πιο πολύ από εμάς! δηλαδή να της πούμε μπράβο που δεν κινδυνεύεις να μείνεις από κινητήρα ας πούμε, όταν αυτός ο κινητήρας είναι απλούστατος και έχει παραχθεί σε εκατομμύρια κομμάτια για τόσα χρόνια;
Προφανώς δεν θα μείνεις με πούντο γιατί πατάς φρένο και ανάβουν όλα τα λαμπάκια στο πίσω φανάρι, αλλά εσείς θα εμπιστευόσασταν μια εταιρία που δεν μπορεί να κάνει ένα φανάρι να δουλέψει;(όσο μεγάλο και να είναι αυτό,όπως του πούντο)
Ανανεωμένο Fiat Punto