-
double post!
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
¼÷é áðëÜ ìïõ Üñåóå, áëëÜ ôï ðåñéïäéêü óôï óõãêåêñéìÝíï êïììÜôé Þäç Ý÷åé õðïóôåß óçìáíôéêüôáôåò öèïñÝò áðü ôçí ðïëëÞ ÷ñÞóç.Åðßóçò, åðáíÝñ÷ïìáé óôçí ðáëáéüôåñç ðñüôáóÞ ìïõ ïé 4Ô íá äþóïõí ãç êáé ýäùñ ãéá íá ðÜñïõí ôïí ÐáôÝëï ðïõ ÁÐÏÄÅÄÅÉÃÌÅÍÁ áãáðÜåé óáí ðáëáâüò áõôü ðïõ êÜíåé êáé, ðáñÜëëçëá, íá öýãïõí ìåñéêïß ðïõ ãñÜöïõí óåëßäåò åðß óåëßäùí ÷ùñßò íá ëÝíå ôßðïôá.
Ñßîå êáé ìéá ìáôßá óôï Evo Eßíáé ëßãï áðáîéùôéêü íá áíáöåñüìáóôå óå Üëëá ðåñéïäéêÜ ãéá ðéï æùíôáíÜ ôÝóô >üôáí åêåßíï ôï åîþöõëëï ìå ôçí Bimota êáé ôçí F-40.....
Káé ìåôÜ ìéëÜìå ãéá ôá áðëÜ ôåóô... -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Το πηρα και εγω το τευχος σημερα... και οντως το αρθρο ηταν χλιαρο... και παλι οντως το τευχος αναλωνετε πολυ με τα ακριβα η μαλλον ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ αμαξια που ενδιαφερουν 5-10 ατομα σε ολη την ελλαδα. Και μενα μου αρεσουν οι Φερραρι αλλα το προσπερασα στην ψυχρα το αρθρο.Διαφωνώ. Το ότι δεν μπορώ να αγοράσω τη Φερράρι ή έστω το Evo8 δεν σημαίνει ότι δεν θέλω να διαβάσω και να ονειρευτώ γι' αυτά.
Όσο για το Punto, το ίδιο πρόβλημα έχω συναντήσει κι εγώ κατά την κριτική που κάνω στον 'Ήχο'. Έχεις κάτι το οποίο είναι καλύτερο από το προηγούμενο, αλλά όχι τόσο καλό όσο τα άλλα. Κάτι που είναι καλό στα σημεία, αλλά δεν δένει στο σύνολο. Εκεί είναι που χρειάζεσαι βοήθεια από κάποιον πιο πεπειραμένο, που θα αναλάβει να γράψει το 'δια ταύτα'. Κι ένας έμπειρος δοκιμαστής είναι αυτός που δεν θα βγάλει το Punto άχρηστο γιατί οδηγεί μονίμως Ferrari, αλλά θα μπορέσει να καταλάβει άμεσα τα θετικά και τα αρνητικά του στοιχεία.
Νομίζω όμως ότι συμπεράσματα βγάζει κανείς διαβάζοντας και το τι δεν έχει γραφεί. Εγώ κατάλαβα ότι το νέο Punto είναι καλύτερο από το παλιό, αλλά όχι τόσο καλό όσο τα κορυφαία της κατηγορίας, μα έχει χάμηλή τιμή και συμφέροντες όρους που τελικά είναι καλή αγορά. -
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Όσο για το Punto, το ίδιο πρόβλημα έχω συναντήσει κι εγώ κατά την κριτική που κάνω στον 'Ήχο'. Έχεις κάτι το οποίο είναι καλύτερο από το προηγούμενο, αλλά όχι τόσο καλό όσο τα άλλα. Κάτι που είναι καλό στα σημεία, αλλά δεν δένει στο σύνολο. Εκεί είναι που χρειάζεσαι βοήθεια από κάποιον πιο πεπειραμένο, που θα αναλάβει να γράψει το 'δια ταύτα'. Κι ένας έμπειρος δοκιμαστής είναι αυτός που δεν θα βγάλει το Punto άχρηστο γιατί οδηγεί μονίμως Ferrari, αλλά θα μπορέσει να καταλάβει άμεσα τα θετικά και τα αρνητικά του στοιχεία.
Νομίζω όμως ότι συμπεράσματα βγάζει κανείς διαβάζοντας και το τι δεν έχει γραφεί. Εγώ κατάλαβα ότι το νέο Punto είναι καλύτερο από το παλιό, αλλά όχι τόσο καλό όσο τα κορυφαία της κατηγορίας, μα έχει χάμηλή τιμή και συμφέροντες όρους που τελικά είναι καλή αγορά.Aν ειναι να βγαζουμε συμπερασματα φιλε μου με βαση το τι ΔΕΝ εχει γραφτει, τοτε να μην αγοραζουμε το περιοδικο!
Εαν το συμπερασμα ειναι τελικα αυτο που λες, γιατι δε το γραψανε για να μην εχουμε και εμεις αποριες???
Παντως πιστευω οτι το sporting μπορει να χτυπησει (δε λεω να κερδισει!) στα ισια τα Κλιο και Ιμπιζα. Το autotriti (που θεωρω παντως αναξιοπιστο) που δυναμομετρησε τον κινητηρα τον εβγαλε 100 αλογα, οποτε με βαση το χαμηλο βαρος και το 6αρι που θα εχει το sporting, θα ειναι ανταγωνιστικο και σε ρεπριζ. Προβλημα οδικης συμπεριφορας ουτε το προηγουμενο ειχε, και με δεδομενο οτι η αναρτηση ειναι ακομη πιο ανετη και το τιμονι πιο βαρυ, ισως πραγματι αποτελει μια καλη λυση για οποιον θελει ενα γρηγορο σπορτιφ μικρο σε πολυ καλη τιμη και κορυφαιο εξοπλισμο.
Παντως για να λυθουν οι αποριες που αφησε το περιοδικο, με βλεπω για test drive συντομα!
-
Μην είσαι σίγουρος ότι ο Μιχαλάκης πάει κομμάτια. Είναι απίστευτα πωρωμένος με την ασφάλεια και μάλλον σε συνθήκες που δεν είναι απολύτως ελεγχόμενες θα πάει κο-κο-κο.Νομίζω πως ο Schumi, σου (μας) έχει αποδείξει πολλές φορές το αντίθετο, ιδιαίτερα σε συνθήκες ''που δεν είναι απολύτως ελεγχόμενες''.
-
Το άρθρο του Πατέλου για την 360 ήταν ΦΟΒΕΡΟ.Έδειχνε όλο το πάθος ενός ανθρώπου που στο αίμα του υπάρχει βενζίνη για τέτοια αυτοκίνητα-όνειρα.Επίσης ο Πολίτης είναι φοβερός αλλά δε κάνει για δομικές με τα κολλήματα που χει με τισ παλιές alfa(και καλά κάνει).Ο Κουνίτης επίσης είναι πολύ ωραίος,αλλά μαλλον τον περιορίζει το περιοδικό.Ο Τεμπερίδης που εξαφανίστηκε;Εγραφε φοβερά άρθρα.Η δοκιμή του Punto ήταν επιεικώς απαράδεκτη-η πρώτη επαφή ήταν πιο κατατοπιστική.Το περιοδικό μου φαίνεται πως έχει ξεμείνει από καλούς συντάκτες για τα πιο ''γήινα'' θέματα,δηλ εκτός Ferrari,αγωνιστικών κλπ όπου διαπρέπουν οι Ν.Κ. Σ.Χ. Ν.Τ. ....
Κ.Κ. ακους;;; -
παντως αν εχετε προσεξει ολα τα περιοδικα εχουν κανει στροφη στη παρουσιαση αυτοκινητων που μαλλον δεν υπαρχει πιθανοτητα να αγορασουμε...αυτες οι μερσεντες πια μ'εχουν κατσει στο λαιμο...τεστ για προσιτα αμαξια τα ψαχνεις με το τουφεκι...χωρια αυτα τα τεστ γνωριμιες
-
Μηπως εχει ανεβει τοσο πολυ το βιοτικο μας επιπεδο και δε το εχω καταλαβει? Μηπως ο πρωην υποψηφιος αγοραστης Punto 'βλεπει' πλεον προς RAV4?
Δεν με πειραζει που παρουσιαζονται ακριβα αυτοκινητα που δε μπορω να αγορασω στο περιοδικο, με πειραζει που οι δοκιμες πλεον τις περισσοτερες περιπτωσεις μοιαζουν με ετυπωσεις 30αρη που πηρε διπλωμα πριν 2 χρονια, και παιρνει για test drive μισης ωρας το αυτοκινητο!
Που ειναι το 'ψαξιμο' που επεφτε σε παλαιοτερα τευχη? Οπου επαιρνε το περιοδικο ενα μοντελο και το 'ξεκοκαλιαζε'? Που αν ηταν καλο το ανεβαζε και αν δεν αρεσε το 'εθαβε'?
Τωρα πλεον το περιοδικο εχει ακομη και δικη του πιστα! Γιατι δεν καθιερωνει 2-3 στανταρ δοκιμασεις εκει μεσα για ΟΛΑ τα αυτοκινητα που δοκιμαζει? Μην ακουσω ανοησιες περι 'διαφορετικων συνθηκων καθε φορα...'
Ειναι δυνατον για ενα απο τα πιο καλοπουλημενα αυτοκινητα στην Ελλαδα (στην Ευρωπη πουλησε 5εκ 'κοματια') να αφιερωνουμε τοσο λιγο χωρο και μαλιστα χωρις ουσιαστικο συμπερασμα? Χωρις υπερβολες, αν εξαιρεσει κανεις τις μετρησεις επιδοσεων, ολο το υπολοιπο κειμενο θα μπορουσε να το γραψει οποιοσδηποτε εχει οδηγησει το αυτοκινητο για 30' και εχει στοιχειωδεις γνωσεις!!!
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Μην είσαι σίγουρος ότι ο Μιχαλάκης πάει κομμάτια. Είναι απίστευτα πωρωμένος με την ασφάλεια και μάλλον σε συνθήκες που δεν είναι απολύτως ελεγχόμενες θα πάει κο-κο-κο.
Νομίζω πως ο Schumi, σου (μας) έχει αποδείξει πολλές φορές το αντίθετο, ιδιαίτερα σε συνθήκες ''που δεν είναι απολύτως ελεγχόμενες''.
Θυμάσαι την πρόκληση που του απηύθυνε ο ΜακΡέι; (νομίζω ο ΜακΡέι ήταν)
-
Μηπως ξερει κανεις εαν το ESP στο sporting απενεργοποιειται? Σε οσες φωτο εχω δει, δεν εχω παρατηρησει να υπαρχει σχετικο 'κουμπακι'.
Στα οργανα ομως υπαρχει υπαρχει το προειδοποιητικο 'τριγωνο' που δειχνει οτι το ESP ειναι 'εκτος'.
-
Θυμάσαι την πρόκληση που του απηύθυνε ο ΜακΡέι; (νομίζω ο ΜακΡέι ήταν)Την θυμάμαι, πριν ένα χρόνο περίπου. Πάντως αν γίνει κάποτε αυτή η κόντρα, πιστεύω πως θα γίνει περισσότερο για διαφημιστικούς λόγους και όχι για την ουσία. Πάντως -κατά την γνώμη μου- ο Σκωτσέζος καλά θα κάνει να νικήσει πρώτα τον ''el matador'' και τον ''πρωτάρη'' Loeb στα Rally με την Citroen και μετά να προκαλέσει τον Schumi.
-
Για να απαντησω και εγω στην ερωτηση που εκανα παραπανω:
Το ESP ΔΕΝ βγαινει εκτος, μονο το ASR....
-
Εγώ πάντως περιμένω τα τεύχη του Αυγούστου για να σχηματίσω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.
-
Εγω θα προτιμουσα να μπορει να βγαινει εκτος το ESP...
Υποτιθεται οτι ειναι σπορτιφ εκδοση, θα επρεπε να εχει αυτη τη δυνατοτητα.Παντως καλυτερα να δουμε τι θα πουν και τα περιοδικα, μπορει το συστημα να ειναι πολυ διακριτικο και να μην ενοχλει (πολυ...)
-
Το PUNTO δεν είναι ίδιο ακριβώς απο μπροστά με το παλιό POLO? Πνευματικά δικαιώματα πλήρωσε στους σχεδιαστές της VW
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Και κάτι άλλο..δεν έχω δει κανένα Punto που να μην λειτουργούν σωστά ή να ανάβουν όλα μαζι τα πίσω φώτα....
Αυτό είναι αστείο βέβαια...
Οι λάμπες των Punto είναι τόσο 'ανθεκτικές' ώστε το αγαπημένο μας χόμπυ όταν βαριόμαστε με κανένα φιλαράκι στο αυτοκίνητο, είναι να στοιχηματίζουμε πόσα από τα στοπ του προπορευόμενου Fiat (ανεξαρτήτως ηλικίας) είναι καμμένα!
Χεχεχε, θες να μας πεις πως τα 206, Polo, Molo και το κακο συναπαντημα δεν εχουν καμενες λαμπες?????
........................
........................
.........................Τελος παντων... παω στον φιλο μου με το Polo του να τον βοηθησω να απαντλησει τα νερα μεσα απο το αμαξι του. Βλεπετε εβρεξε παλι...
Τι κρίμα να μην σε ήξερα περυσι το χειμώνα οταν αντλούσα εγώ τα νερά από το μολις 6μηνών ποιοτικό SEAT IBIZA 1.4Gti που είχα τότε.
Μιλάμε για ..πολύ νερό
Ο θαυμαστός κόσμος του Ζακ Υβ Κουστώ -
μιας και τωρα εχει ηδη κυκλοφορησει αρκετο καιρο το νεο φιατ πουντο ας ξαναρχισει η συζητηση. λοιπον: το σπορτινγκ δε ξερω αν κανει 9,6 στο 0-100 αλλα στα ρεπριζ ειναι παρα πολυ καλό. ειδικα αν το μάθεις και καταφέρεις να συνηθίσεις το 6ταχυτο κιβωτιο. να μάθεις ποτε αλλαζεις ταχυτητα. οσον αφορα τα τεστ το απλο πουντο στο αυτοτριτι εχει κανει για το 0-100 10,6 δευτ. αρα το σπορτινγκ...
-
Δύο γνωστοί μου, έχουν αγοράσει το νέο Punto. Όσον αφορά στην επιτάχυνση και τα ρεπρίζ είναι απόλυτα ικανοποιημένοι. Για το 6-αρι κιβώτιο μόνο θετικά σχόλια ακούω. Το μόνο παράπονο και των δύο, είναι ότι στο όριο είναι απρόβλεπτα υποστροφικό μερικές φορές. Και λέω εγώ: ''πώς να μην είναι υποστροφικό με τέτοιους δρόμους...''
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Δύο γνωστοί μου, έχουν αγοράσει το νέο Punto. Όσον αφορά στην επιτάχυνση και τα ρεπρίζ είναι απόλυτα ικανοποιημένοι. Για το 6-αρι κιβώτιο μόνο θετικά σχόλια ακούω. Το μόνο παράπονο και των δύο, είναι ότι στο όριο είναι απρόβλεπτα υποστροφικό μερικές φορές. Και λέω εγώ: ''πώς να μην είναι υποστροφικό με τέτοιους δρόμους...''Εεε θελει λιγη προσοχη! Δεν κανει να μπαινεις με τα 'οσα'.... Εγω παντα μπαινω 'σφιχτα' στις στροφες... και τοτε ξεκιναω να πιεζω. Μολις κανει την εμφανιση της η υποστροφη (πραγμα αμεσα αντιληπτο) απλα αφηνω λιγο το γκαζι και ξανα παλι τσιτα. Σε γενικες γραμμες αν και παει γρηγορα και εχει καλο κρατημα δεν θα το χαρακτηριζα παιχνιδιαρικο.
-
δε ξερω παιδια για τις στροφες αλλα πραγματι απο επιταχυνσεις είναι οντως καλό. το κιβωτιο πραγματι ειναι εξαιρετικο. και πολυ μα πολυ καλο εξοπλισμο (esp, hill holder, χειριστηρια cd στο τιμόνι........................................). εντυπωσιαστικα πραγματικα απο την φιατ. και βεβαια 5 χρονια εγγυηση. σε λιγες μερες θα σας πω και για τις στροφες. το μονο που ξερω είναι οτι το αμαξωμα δεν εχει κλισεις στις στροφες. θα δουμε...
Ανανεωμένο Fiat Punto