-
Απλά το Clio έχει καλύτερο τιμόνι και από τους δυο ανταγωνιστές του, ενώ σε σχέση με το Ibiza έχει καλύτερο στήσιμο και πιο ομοιογενή συμπεριφορά κινητήρα. Το Punto έχει πάρα πολύ καλή συμπεριφορά, πολύ ωραίο στήσιμο, καλούς χώρους (καμία σχέση με του Clio), αλλά το τιμόνι του δε λέει τίποτα.
-
Μεγάλη απογοήτευση οι επιδόσεις. Πάνω που πήγαμε να καταπιούμε το σχήμα και δεύτερο σοκ. Βγάλανε οι αθεόφοβοι κινητήρα 1400 μετά από τόσα χρόνια και οι ρεπρίζ είναι ίδιες με το 1200, και μένει απλά ένα καλό 0-100 για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Τί τον ήθελαν τον καινούριο κινητήρα; Ας έβαζαν ένα κοντο κιβώτιο στο 80άρι όπως έκανε η NISSAN με το micra. Έτσι θα σωθεί η FIAT?
-
Τι έγινε βρε παιδιά, δεν πάει μία το 1400άρι Punto;
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Συμφωνώ. Πιστεύω πως σύντομα θα επαληφθούν οι εκτιμήσεις των Ιταλών σχετικά με τις επιδόσεις του νέου FIAT Punto (0-100Km/h: 9,5sec). Πάντως αν αγόραζα τώρα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας θα προτιμούσα το νέο FIAT Punto 95hp, μετά το SEAT Ibiza 100hp και μετά το Renault Clio 1.4
Τρέχα να αγοράσεις ΤΩΡΑ τους 4ΤΡΟΧΟΥΣ... Πολύ φοβάμαι ότι θα διαψευστούν οι προσδοκίες σου -περί επιδόσεων- μαζί με τις υποσχέσεις των φιδέμπορων της Φιατ...
Για τα υπόλοιπα, περί ορέξεως...
-
Eμ Τονυ, που το βρηκες το 1.4?
Εγω εδω Θεσσαλονικη οταν πηγα και ζητησα τεστ drive πριν 2 μερες μου ειπαν πως το 1.4 θα τους ερθει κατα τις 20 του μηνα!Anyway, σιγουρα δεν περιμενω αυτα τα αισιοδοξα νουμερα που λενε οι Ιταλοι πολυ απλα λογω σχετικα μακριων σχεσεων στο κιβωτιο... παντως σιγουρα περιμενω να ειναι ποιο γρηγορο απο το 80αρι...
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Συμφωνώ. Πιστεύω πως σύντομα θα επαληφθούν οι εκτιμήσεις των Ιταλών σχετικά με τις επιδόσεις του νέου FIAT Punto (0-100Km/h: 9,5sec). Πάντως αν αγόραζα τώρα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας θα προτιμούσα το νέο FIAT Punto 95hp, μετά το SEAT Ibiza 100hp και μετά το Renault Clio 1.4
Τρέχα να αγοράσεις ΤΩΡΑ τους 4ΤΡΟΧΟΥΣ... Πολύ φοβάμαι ότι θα διαψευστούν οι προσδοκίες σου -περί επιδόσεων- μαζί με τις υποσχέσεις των φιδέμπορων της Φιατ...
Για τα υπόλοιπα, περί ορέξεως...
Πάντως από το AUTOCAR,δοκίμασε το Sporting και οι ρεπρίζ δεν είναι καθόλου κακές,το αντίθετο θα έλεγα.Οι 4 τροχοί δοκιμάζουν την πεντατάχυτη έκδοση,η οποία είναι κατώτερη των προσδοκιών σε ρεπρίζ.Τα 0-100 που ανέφερε η Φίατ ήταν αστεία,όπως και δεν με ενδιαφέρουν ως μέτρηση γενικότερα.Πάντως το Sporting φαίνεται πολύ καλό και σβέλτο!
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
To Clio σε σχέση με το Ibiza έχει καλύτερο στήσιμο και πιο ομοιογενή συμπεριφορά κινητήρα. Το Punto έχει πάρα πολύ καλή συμπεριφορά, πολύ ωραίο στήσιμο, καλούς χώρους (καμία σχέση με του Clio), αλλά το τιμόνι του δε λέει τίποτα.Όσον αφορά στο σχόλιό σου για τον κινητήρα του Clio δεν θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Από όσα έχω διαβάσει σε περιοδικά ο κινητήρας του Clio έχει το ένα και μοναδικό πλεονέκτημα ότι ''τραβάει'' από χαμηλά, ενώ στις πιο ψηλές στροφές δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Αντίθετα ο κινητήρας του Ιbiza (που οδηγώ εδώ και 5 μήνες) μπορεί να είναι λίγο ψόφιος χαμηλά(εξαιτίας και του ηλεκτρονικού? γκαζιού), αλλά πάνω από τις 3000-3250 σ.α.λ τα δίνει όλα και σου δίνει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να κοντράρει αρκετά 1.600cc , όμως τότε βλέπεις την κατανάλωση να φτάνει μέχρι και 12-13 lt/100km. Και σχετικά με το τιμόνι του Ibiza, μου έχει δώσει τις καλύτερες εντυπώσεις .
-
Το τεστ των 4Τ ειναι μετριοτατο εως απαραδεκτο!!! Περισσοτερα ερωτηματα σου δημιουργουνται παρα λυνονται! Μαλιστα ειναι τοσο μικρο και ελλειπες, ου θα μπορουσε να το γραψει και καποιος ο οποιος εκανε απλα ενα test drive των 30'. Ελεος!!
Τελικα εγω δε μπορεσα να καταλαβω εαν το αυτοκινητο ειναι καλο ή οχι. Και αν τελικα ειναι καλο, μπορει να ανταγωνιστει τα κορυφαια της κατηγοριας?
Απο οτι φαινεται και οι ιδιοι οι δοκιμαστες των 4Τ την ιδια απορια εχουν γιαυτο μας αφησαν και εμας με το ιδιο ερωτημα!!
Το sporting θα ειναι πολυ καλυτερο λογω πιο σφιχτων αναρτησεων και 6 σχεσεων. Για οσους ρωτησαν, η 6η στο sporting δεν θα ειναι overdrive, πολυ απλα διοτι αυτο το ρολο τον εχει η 5η στην κανονικη εκδοση. Με βαση το ισχυον μοντελο, η 6η του sporting ειναι το ιδιο μακρια με την 5η του κανονικου. Αρα οι ρεπριζ θα ειναι πολυ καλες...
Αντε να δουμε και κανενα αναλυτικο συγκριτικο τεστ των ......2 (!!!!) σελιδων στα επομενα τευχη. Τοσο ακριβο εχει γινει το χαρτι ή μηπως καποιοι δεν ξερουν τι να γραψουν???
-
Φαίνεται ότι στις Τεχνικές Εκδόσεις έχει επικρατήσει η πολιτική ορθότητα. Μη θίξουμε τον έναν, μη θίξουμε τον άλλο, μην επικρίνουμε αυτό, μην επικρίνουμε το άλλο. Κι αυτό το βλέπουμε πλέον σε ο,τιδήποτε έχει σχέση με τους 4Τ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Áðï ïôé öáéíåôáé êáé ïé éäéïé ïé äïêéìáóôåò ôùí 4Ô ôçí éäéá áðïñéá å÷ïõí ãéáõôï ìáò áöçóáí êáé åìáò ìå ôï éäéï åñùôçìá!!
Äåí Ý÷ïõìå íá ãñÜøïõìå ôßðïôá ãéáôß äåí ìðïñÝóáìå íá êáôáëÜâïõìå êáé ôßðïôá
Äåí áðïêëåßåôáé ,Üíèñùðïé åßíáé êáé áõôïß .. -
Σας λεω το τεστ ειναι εξαρετικα προχειρογραμενο και χωρις συμπερασμα τελικα για το αυτοκινητο!
πχ:
-τιμονι: καλυτερο απο το προηγουμενο, το οποιο ΙΣΩΣ να ικανοποιησει τον απαιτητητο οδηγο!!! Δηλαδη τι ισως???? Ναι ή οχι??? Μαλλον ο δοκιμαστης δεν ηταν απαιτητικος οδηγος, αρα δε καταλαβε!!-δυνατος κινητηρας που ειναι καλυτερος απο τον προηγουμενο, αλλα με ελλειψη ροπης στις μεσαιες στροφες. Στις ψηλες στροφες ειναι δυνατος. Στο τελος λεει οτι ειναι χειροτερος στις μεσαιες στροφες απο τον αντιστοιχο του VW group και Κλιο. Γιατι δεν κανατε μια δυναμομετρηση να μας λυθει και εμας η απορια???? Ομως δεν ξεχασατε να δυναμομερτησετε το S60 που ενδιαφερει το πολυ .....2 ανθρωπους στην Ελλαδα!!!! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!
- οδικη συμπεριφορα ασφαλης με ελαφρα αυξημενες κλισεις. Δηλαδη καλυτερο απο πριν ή οχι??? Καλυτερο πχ απο το micra???
Και αλλα τετοια ευτραπελα, που επαναλαμβανω, δεν σου δινουν τελικη εικονα για το αυτοκινητο. Απλα απο τοτι καταλαβα ειναι καλυτερο απο το προηγουμενο!!! ΕΛΕΟΣ!!!!
Αν εχετε αναγκη απο συντακτες δοκιμαστες που να εχουν ορεξη και μερακι για γραψιμο, βαλτε μια αγγελια να τελειωνει η υποθεση...
Ασχετο! Διαβαζοντας τη γνωριμια της 360, ασυναισθητα γυρισα σελιδα για να συνεχισω το διαβασμα, και ειδα οτι δεν ειχε αλλα 'σχολια'!!!!! Παλι με το φαι στο στομα μας αφησαν!!!
Πολυ ακριβυνε αυτο το χαρτι ρε παιδι μου... -
Έπρεπε να διαβάσεις το άρθρο του Πατέλου στο Drive για την Challenge Stradale. Εκεί να δεις πένα, όχι βλακείες.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Έπρεπε να διαβάσεις το άρθρο του Πατέλου στο Drive για την Challenge Stradale. Εκεί να δεις πένα, όχι βλακείες.Επειδή το συγκεκριμένο άρθρο το έχω διαβάσει, η γνώμη σου σχετικά με αυτό του Πατέλου είναι ειρωνική ή μήπως σου άρεσε???
-
Όχι απλά μου άρεσε, αλλά το περιοδικό στο συγκεκριμένο κομμάτι ήδη έχει υποστεί σημαντικότατες φθορές από την πολλή χρήση.
Επίσης, επανέρχομαι στην παλαιότερη πρότασή μου οι 4Τ να δώσουν γη και ύδωρ για να πάρουν τον Πατέλο που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ αγαπάει σαν παλαβός αυτό που κάνει και, παράλληλα, να φύγουν μερικοί που γράφουν σελίδες επί σελίδων χωρίς να λένε τίποτα.
-
Τωρα αμα συγκρινεις το πως γραφει ο Παντελης με αυτον που εγραψε το αρθρο για το Πουντο, ειναι να σα να συγκρινουμε τη π...σα με τη βουρτσα (συγνωμη σε οσες κυριες πιθανον να το διαβαζουν αυτο )! Οκ, δεν ειχαν και αντιστοιχα... ερεθισματα βεβαια!
Ο Παντελης ειναι κορυφαιος (και σαν οδηγος), αλλα δεν ειναι αυτο το ζητουμενο. Το θεμα ειναι πως καποιος δοκιμαζει ενα αυτοκινητο και** ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να μας οδηγησει σε ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ!!!**. Αναφερομαι στο Πουντο βεβαια.
Ξανα, Ελεος!!!
-
Και, συν τοις άλλοις, ο Παντελής είναι και ψυχάρα (όλοι έχουν να το λένε), και δε μασάει τα λόγια του.
Προς όλους τους 'δοκιμαστές' των 4Τ που γεμίζουν σελίδες με περικοκλάδες χωρίς να λένε τίποτα και χωρίς να βοηθήσουν τον αναγνώστη να βγάλει άκρη (κάνοντας τους 4Τ να μοιάζουν με το AMS):
ΧΟΥ ΡΕ!
-
Πάντως στο τέλος του συγκεκριμένου άρθρου με απογοήτευσε η κριτική σκέψη του συγγραφέα λέγοντας πως ο ίδιος θα προτιμούσε την Porche μόνο και μόνο λόγω της τιμής της!!! Αν είναι δυνατόν! Αν προτιμάει ο ίδιος την Porche να μας πει τους κύριους λόγους και όχι αυτές τις ηλιθιότητες περι της τιμής των μοντέλων. Λες και αυτός που θα έχει να δώσει χρήματα για αυτή την Porche θα το σκεφτεί πολύ για το αν τον ''παίρνει'' να αγοράσει την Challenge Stradale._
-
Το πηρα και εγω το τευχος σημερα... και οντως το αρθρο ηταν χλιαρο... και παλι οντως το τευχος αναλωνετε πολυ με τα ακριβα η μαλλον ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ αμαξια που ενδιαφερουν 5-10 ατομα σε ολη την ελλαδα. Και μενα μου αρεσουν οι Φερραρι αλλα το προσπερασα στην ψυχρα το αρθρο.
Παντως, θα ηθελα να πω πως δεν ειναι οτι καλυτερο να γραφουν τα αρθρα πορωμενοι αυτοκινητακιδες.... τι θελω να πω?
Αμα βαλω τον Schumacher να μου γραψει τις εντυπωσεις του απο ενα Punto... θα μου το βγαλει ΑΧΡΗΣΤΟ, γιατι 1) συνηθως ο τυπος πηγαινει κομματια 2) γιατι οδηγει μονιμως Ferrari...
Δηλαδη... θελω αυτος που θα μου μιλησει για το ταδε αμαξι να μου μιλησει στα μετρα της κατηγοριας του και της τιμης του... και δεν θελω να μου το κρινει με αγωνιστικο προφιλ γιατι πολυ απλα δεν ειναι για κοντρες, δεν παει για WRC! Θελώ να μου το κρινουν ως ενα αμαξι για αυτο που προοριζετε να κανει. Εδω θελω να συγκεντρωσω τα πυρα γενικοτερα προς τον ειδικο τυπο του αυτοκινητου που ολοι λενε για το τιμονι του Punto... Εεε εγω ρε παιδια μετα απο 3,5 χρονια συμβιωσης και γενικα κινουμενους σε γρηγορους ρυθμους σε βουνισια στροφιλικια εχω να πω πως ειναι ποιο πολυ θεμα συνηθειας και τιποτα παραπανω.
Αλλοι θα πουν πως ειναι ελαφρυ το τιμονι... εγω θα πω πως εχουν βαρυ χερι -
Μην είσαι σίγουρος ότι ο Μιχαλάκης πάει κομμάτια. Είναι απίστευτα πωρωμένος με την ασφάλεια και μάλλον σε συνθήκες που δεν είναι απολύτως ελεγχόμενες θα πάει κο-κο-κο.
-
Βεβαιως και τα αυτοκινητα πρεπει να κρινονται με βαση το κοινο που απευθυνονται και ακριβως αυτος ειναι ο ρολος του συντακτη: Να μπει στη θεση αυτου που θα αγορασει ενα τετοιο αυτοκινητο για να δει τα υπερ και τα κατα.
Η συγκεκριμενη δοκιμη ομως πραγματικα δεν βγαζει συμπερασμα! Γενικοτητες, υποθεσεις, μισολογα κτλ...
Νομιζω οτι ο Σουμαχερ (λογω και του αριστου felling που εχει ) θα εγραφε πολυ περισσοτερα για το αυτοκινητο, οδηγοντας το πολυ λιγοτερο απο οτι το οδηγησαν οι συντακτες του περιοδικου!!! Εκει ακριβως φαινεται το ποσο καλος δοκμαστης εισαι: Να βγαλεις σωστα συμπερασματα χωρις να χρειαστει να κανεις 5000χλμ για να απαντησεις τελικα με ισως, πιθανον, κτλ
Ανανεωμένο Fiat Punto