-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Θα έχετε λάβει όλοι κάποτε e-mail από την Αφρική που σας προσφέρουν να βοηθήσετε να βγάλουν λεφτά από τη Νιγηρία, Σιέρρα Λεόνα, κλπ. Να μια παραλλαγή του, πολύ επίκαιρη αφού διακομωδεί την κατάσταση στο Ιράκ:
http://www.theregister.co.uk/content/28/29034.html
Προσέξτε ότι 15/4 είναι η ημερομηνία επιστροφής φόρου στις ΗΠΑ.Για όσους βαριούνται να το διαβάσουν, εν συντομία ζητά το 10-20% του εισαδήματος του παραλήπτη για να συνεχίσει μια υπόθεση που άνοιξε ο πατέρας του Μπους στο Ιράκ, χρησιμοποιώντας ακριβώς τον τρόπο γραφής των συγκεκριμένων e-mail.
Κι αν αναρωτιέστε τι σχέση έχει αυτό με την αυτοκίνηση:
- έχει σχέση με το Ιράκ
- το Ιράκ παράγει πετρέλαιο
- το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί προϊόντα του πετρελαίου
περί πετρελαίου!
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
....
Σε συναντω για πρωτη φορα. Σε γνωριζω για πρωτη φορα. Δεν σε ξερω απο πριν. Δεν εχω ιδεα ποιος εισαι. Ειμαι 'αυτοματα προγραματισμενος' στις ΗΠΑ (με την καλη εννοια) να εχω την καλυτερη αντιληψη για σενα. Εισαι αξιος της καλυτερης δικης μου εντυπωσης, ΜΕΧΡΙ να μου αποδηξεις το ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Στην Ελλαδα και αλλες χωρες γινετε το αντιθετο. Με αλλα λογια δεν υπαρχει η ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ εδω. Παει στον 'τροπο συμπεριφορας' και 'αντιληψης της πραγματικοτητας' ξανα το θεμα οπως εγραψα πριν.Πιστευοντας σε πολλες παρομοιες απο τις παραπανω αρχες διμηουργηται μια 'νεα μορφη πολιτισμου'. Οι δυναμικες του 'παρε-δωσε' καθε μερα που περναει σε μια κοινωνια, αλλαζει εντελως. Προς το καλυτερο. Οι συναλαγες ειναι πιο ευκολες διοτι τωρα ο κοσμος εμπιστευεται ο ενας τον αλλο περισσοτερο απο πριν.
Μας δουλευεις? Μας λες οτι στις ΗΠΑ οι εμπορικες συναλαγες γινοντε με πιο ευκολο τροπο επηδει ο κοσμος 'εμπιστευεται ο ενας τον αλλο' περισσοτερο απο οτι στην Ελλαδα?
Οχι φυσικα. Η εμπιστοσυνη, ο σεβασμος, κτλ ειναι απλως η αρχη. Αυτα μαθαινουν στα παιδια τους οταν ειναι 6-10 ετων και σινεχιζουν να 'χτιζουν' πανω σε αυτο.
Εαν διαβασεις βιβλια και μελετες για τις δυναμικες της κοινωνιας των ΗΠΑ τα πρωτα 150 χρονια, θα δει κανεις οτι η περισσοτερη 'ενεργεια' των ανθρωπων/πολιτων σε αυτη την χωρα ηταν προσανατολισμενη σε ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ. Οπως τα παραπανω που εγραψα: Σεβασμος, εμπιστοσυνη, αγαπη του συνανθρωπου, κτλ, κτλ. Τα τελευταια 65 χρονια η μεγαλη αλλαγη για αυτη την χωρα ηταν η βιομηχανικη επανασταση. Χτιστικε ομως πανω σε αυτες τις αρχες.
.
Χμμ... Απορώ πόσοι έγχρωμοι συμπολίτες σου συμμερίζονται την άποψή σου περι σεβασμού και ΒΑΣΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ.
Σημερα? ΟΛΟΙ!
Καλό να πω κι εγώ ένα?
Πως λέμε στα γιαπωνέζικα τον πεθαμένο?
Ο για το Χώμα
Εσυ ποσα χρονια εμειρια εχεις απο ενχρωμους? Ποσα χρονια ζεις στην ιδια κοινωνια με αυτους? Ισως να ξερεις καλυτερα απο μενα.
Α συγνώμη δεν ξέρω τόσα πολλά όσο εσύ που ζεις στο γκέτο
Σε γκετο δεν ζω, ομως σιγουρα απο 'ενχρωμους' ξερω καλυτερα απο σενα εαν ζεις στην Ελλαδα.
Καλά εννοείται οτι ξέρεις περισσότερα, πάντα ΕΣΥ ξέρεις περισσότερα
Φυσικά απάντησες με το 'Σήμερα ΟΛΟΙ' εσύ όμως έθεσες το χρονικό όριο στα τελευταία 65 χρόνια. Τέλος πάντων κάπως έπρεπε να το αποφύγεις, μάταια όμως.
Και φυσικά ξέρεις περισσότερα απ'αυτούς που γράφουν τα παρακάτω και έννοείται αναφέρονται στο σήμερα, γιατί αν έψαχνα και για 65 χρόνια πρίν...άστο καλύτερα.
Να τις χαίρεσαι τις ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΡΧΕΣhttp://www.american-pictures.com/gallery/
http://www.nytimes.com/library/national ... e-edu.html
http://www.detnews.com/2001/census/0112 ... 357686.htm
http://www.amnestyusa.org/news/2001/usa08012001.html
http://www.washingtonpost.com/ac2/wp-dy ... -2001Jul17
http://www.searchlightmagazine.com/usa/promises.htm
http://www.aics.org/mascot/civilrights.html
http://www.e-resaneh.com/English/Cultur ... %20USA.htm
http://www.newsday.com/news/opinion/col ... 890.column
http://www.csulb.edu/~d49er/Fall99/v7n24/ourview.html
http://www.pipeline.com/~rgibson/racism.html
http://lcweb.loc.gov/rr/print/085_disc.html
http://www.yclusa.org/readup/racism.html
http://www.soulofsyracuse.com/news/may02ir.htm
http://www.usatoday.com/news/opinion/20 ... guest2.htm
-
Ο χρήστης TheoRallye έγραψε:
Όχι skullone, αυτά τα πράγματα που λες δε στέκουν. Εγώ πάντως με αυτά που διαβάζω για τις ΗΠΑ έχω πειστεί. Γαβριήλ, έκανες την καλύτερη δουλειά φίλε μου και πήγες εκεί. Τι να έμενες εδώ στην Ελλαδίτσα που δεν έχει και βιομηχανία και σκεφτόμαστε όλοι με αυτό το λανθασμένο τρόπο; Ενώ εκεί, είναι όλα καλύτερα. Και είναι και το κράτος που με τη δίκαια εξωτερική του πολιτική προστατεύει όλο τον κόσμο από τους κακούς, a great nation που λέτε και εκεί.
Εμείς οι υπόλοιποι βασικά διαφωνούμε γιατί ζηλεύουμε. Γιατί ρε φίλε να είμαστε σε αυτή τη χώρα που δεν έχει τίποτα καλό και να μην είμαστε στη γη της επαγγελίας; Ενώ αν ήμασταν εκεί, θα ήμαστε στην καλύτερη χώρα του κόσμου, που έχει όλα τα καλά (για όλους βέβαια ) και θα μπορούσαμε να βλέπουμε και με καθαρό μάτι τις βλακείες που κάνουν οι άλλοι στην Ελλάδα και να τους τις λέμε για να τις διορθώσουν, για να τους βοηθήσουμε. Βέβαια, έτσι είναι, γιατί αυτοί δεν έχουν ζήσει στο Αμέρικα. Βέβαια, λόγω της βλακείας τους και της αντιαμερικανικής προπαγάνδας που κάνουν όλοι οι κακοί του κόσμου, δεν μπορούν να δουν τις αλήθειες που τους λέμε και δε μας πιστεύουν.
Αυτοί που είναι όμως στο Αμέρικα ( όχι όλοι βέβαια, δεν είναι όλοι τόσο ευσυνείδητοι όσο ο Γαβριήλ) θα πασχίζουν πάντα για να βοηθήσουν τη χώρα τους. Από μακριά βέβαια, διότι μόνο όταν εισαι από μακρυά μπορείς να δεις με καθαρό μάτι το χάλι του τόπου που βρισκόσουν. Βασικά από εκεί που είναι, κάνουν πολύ μεγαλύτερο καλό στη χώρα τους παρά αν ήταν εδώ, διότι εκεί έχουν βρει όλη τη σοφία του κόσμου που είναι μαζεμένη και μας τη μεταδίδουν.
Γαβριήλ, πολλοί από εδώ δε θέλουν να ακούσουν αυτά που λες, διότι η αλήθεια πονάει, αλλά κάποιοι από εμάς σε ακούμε και ρουφούμε τη σοφία που μας μεταδίδεις σαν μέλισσες. Για μας, έστω και τους λίγους εμάς, μην σταματήσεις σε παρακαλούμε να μας φωτίζεις, είναι αδικία να έχεις το φως και να μην το δίνεις σε όλους όσοι βρίσκονται στο σκοτάδι. Είμαστε διψασμένοι για τα λόγια σου, δεν μπορείς να γράφεις λίγα περισσότερα; Ειδικά αυτά τα posts που γράφεις και είναι ολόκληρα ένα quote και στο τέλος ένα smilie, αυτά έχουν όλη τη σοφία συγκεντρωμένη σε ένα γελάκι. Μην τα σταματήσεις σε παρακαλούμε, θα ήταν άδικο για μας.
Αυτοί εδώ δεν ξέρουν τι λένε, μην τους ξεσυνερίζεσαι, μόνο για να τους λυπάσαι είναι.
Γαβριήλ, χάραξε εσύ το δρόμο και εμείς θα κάνουμε ότι μας πεις. Μόνο μην μας δίνεις τη σοφία με το σταγονόμετρο, δώσε μας περισσότερη σοφία, είμαστε έτοιμοι για να τη δεχτούμε.
Κι αυτοί που κατηγορούν το Αμέρικα ότι θέλει να μπει στο Ιράκ για τα πετρέλαια, είναι όλοι παραπληροφορημένοι. Δεν ξέρουν ότι ο Γιώργος Θάμνος είναι υπόδειγμα ανδρός, τόσο στην εξυπνάδα, όσο και στην καλοσύνη και θέλει να βοηθήσει τους κατατρεγμένους του Ιράκ αλλά και όλου του κόσμου. Εσύ όμως τα ξέρεις αυτά και μας τα λες. Να τα λες, ενάντια στην αντιαμερικανική προπαγάνδα που κάνουν πολλοί εδώ μέσα, ενάντια σε αυτό τον άγιο λαό. Και τον άλλο, τον Henry Kissinger, όλοι τον κατηγορούν διότι δε χωνεύουν το πόσο καλός και σπουδαίος άνθρωπος είναι, η ιστορία όμως θα τον αναδείξει ως την καλύτερη μορφή του αιώνα, να το δείτε ζηλιάρηδες.
Τελειώνω λέγοντας ότι θα προτιμούσα να είμαι άστεγος στην Αμερική, παρά να ζω στην Ελλάδα με όλους αυτούς τους βλάκες.
God save America. God save Mr Bush. God save the Americans. God save this great nation.
Greece is shit. -
-
Ακόμα του κάνετε την τιμή να ασχολείστε μαζί του;
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Μάλλον τελικά γΑΒΡΙΛΑΚΟ, η απάντηση στο 'γιατί δεν έχουμε βιομηχανία γενικώς' είναι το ότι καθόμαστε και ασχολούμαστε με σένα - τελικά, δική μας βλακεία είναι που σου κάνουμε τη χάρη να σου απαντάμε.Και βέβαια, η συζήτηση αυτή, όπως και όλες στις οποίες συμμετέχεις, καταλήγει σε...
YHBT. YHL. HAND.
(You Have Been Trolled. You Have Lost. Have A Nice Day.)
Thank you sir.
-
Ο χρήστης Castor έγραψε:
Καστορ, κανεις λαθος εαν νομιζεις οτι παμε στο Ιρακ για το πετρελαιο. Λυπαμαι που ακουω κατι τετοιο απο σενα.
Όχι βρε Γαβριήλ, για το πετρέλαιο , προς θεού! Για την Δημοκρατία πολεμάμε πάντα , την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης , τα ανθρώπινα δικαιώματα ......
Δυστυχώς , οι ανθρώπινες αξίες ήταν πάντα το άλοθι για τα μεγαλύτερα εγκλήματα του πλανήτη.
Σήμερα που τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης έχουν την δύναμη να περνάνε τα μηνύματα όπως θέλουν είναι ακόμη πιο εύκολο.
Και αν ακόμη μιλάνε για 'τρομοκρατία' για ψάξε μπάς και υπάρχει σύνδεση με τα πετρέλαια! Ένας ακύρηχτος πόλεμος είναι καλά κρυμμένος από τους 'τυφλωμένους' από τα ΜΜΕ πολίτες του κόσμου.
Πρός θεού δεν επικροτώ με τίποτε οιαδήποτε ενέργεια είτε 'τρομοκρατών' είτε 'απελευθερωτών' . Δεν σημαίνει βέβαια ότι ο Σαντάμ δεν είναι και αυτός άλλος ένας δικτάτορας του αισχίστου είδους , αλλά υπάρχουν τόσοι ακόμη σε όλον τον πλανήτη. Πως και δεν γίνεται πόλεμος εκεί που δεν υπάρχουν πετρέλαια ή άλλες πρώτες ύλες ή είναι δίοδος πρώτων υλών. Ίσως είναι αυτός που λένε 'καθε φτωχός στην μοίρα του...'
Ίσως τελικά το πρόβλημα είναι ότι οι 'Δυτικές' χώρες έχουν συνειδητοποιήσει τι σημαίνει συμφέρον και γιαυτό έχουν δυνατές οικονομίες. Ίσως γι αυτό θέλουν να προστατεύσουν τα συμφέροντα τους στην Παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου , Ίσως γι αυτό πάλι τον λόγο να έχουν και αυτοκινητοβιομηχανίες !
Υ.Γ. Το κειμενάκι με τα logos το έβαλα γιατί το θεώρησα ιδιαίτερα έξυπνο και για να χαμογελάσει λιγάκι το χειλάκι μας !
Καστορ διαφωνω και ειμαι σιγουρος οτι δεν ειναι για τους λογους που νομιζεις οτι γινετε κατι τετοιο. Ο Σανταμ απλως ειναι ο πιο ευκολος απο τους δικτατορες που πρεπει να εξαχθουν αυτη την στιγμη. Σιγουρα υπαρχουν αλλοι. Π.χ. Β. Κορεα. Αλλα υπαρχει η Κινα απο πισω και ξερεις πολυ καλα οτι δεν προκειτε να τα βαλουμε με την Κινα, ως ΗΠΑ, για την κατασταση στην Β. Κορεα. Ειναι θεμα κοστους/ωφελους. Υπαρχει λογικη. Η δικη σου λογικη 'γιατι ο Σανταμ αφου υπαρχουν τοσοι αλλοι, αρα ειναι το πετραιλαια' ειναι ιδαιτερα απλη και αφελης. Σκεψου λιγο.
Ω Castor, για το οτι η ΕΛλαδα δεν εχει αυτοκινητοβιομηχανια και ουτε ενα εργοστασιο αλλης αυτοκινητοβιομηχανιας και δεν υπαρχει καν πιθανοτητα για κατι τετοιο για τα επομενα 10 χρονια, εχεις να πεις τιποτε? Ειμαι περιεργος.
-
Ο χρήστης TheoRallye έγραψε:
Όχι skullone, αυτά τα πράγματα που λες δε στέκουν. Εγώ πάντως με αυτά που διαβάζω για τις ΗΠΑ έχω πειστεί. Γαβριήλ, έκανες την καλύτερη δουλειά φίλε μου και πήγες εκεί. Τι να έμενες εδώ στην Ελλαδίτσα που δεν έχει και βιομηχανία και σκεφτόμαστε όλοι με αυτό το λανθασμένο τρόπο; Ενώ εκεί, είναι όλα καλύτερα. Και είναι και το κράτος που με τη δίκαια εξωτερική του πολιτική προστατεύει όλο τον κόσμο από τους κακούς, a great nation που λέτε και εκεί.
Εμείς οι υπόλοιποι βασικά διαφωνούμε γιατί ζηλεύουμε. Γιατί ρε φίλε να είμαστε σε αυτή τη χώρα που δεν έχει τίποτα καλό και να μην είμαστε στη γη της επαγγελίας; Ενώ αν ήμασταν εκεί, θα ήμαστε στην καλύτερη χώρα του κόσμου, που έχει όλα τα καλά (για όλους βέβαια ) και θα μπορούσαμε να βλέπουμε και με καθαρό μάτι τις βλακείες που κάνουν οι άλλοι στην Ελλάδα και να τους τις λέμε για να τις διορθώσουν, για να τους βοηθήσουμε. Βέβαια, έτσι είναι, γιατί αυτοί δεν έχουν ζήσει στο Αμέρικα. Βέβαια, λόγω της βλακείας τους και της αντιαμερικανικής προπαγάνδας που κάνουν όλοι οι κακοί του κόσμου, δεν μπορούν να δουν τις αλήθειες που τους λέμε και δε μας πιστεύουν.
Αυτοί που είναι όμως στο Αμέρικα ( όχι όλοι βέβαια, δεν είναι όλοι τόσο ευσυνείδητοι όσο ο Γαβριήλ) θα πασχίζουν πάντα για να βοηθήσουν τη χώρα τους. Από μακριά βέβαια, διότι μόνο όταν εισαι από μακρυά μπορείς να δεις με καθαρό μάτι το χάλι του τόπου που βρισκόσουν. Βασικά από εκεί που είναι, κάνουν πολύ μεγαλύτερο καλό στη χώρα τους παρά αν ήταν εδώ, διότι εκεί έχουν βρει όλη τη σοφία του κόσμου που είναι μαζεμένη και μας τη μεταδίδουν.
Γαβριήλ, πολλοί από εδώ δε θέλουν να ακούσουν αυτά που λες, διότι η αλήθεια πονάει, αλλά κάποιοι από εμάς σε ακούμε και ρουφούμε τη σοφία που μας μεταδίδεις σαν μέλισσες. Για μας, έστω και τους λίγους εμάς, μην σταματήσεις σε παρακαλούμε να μας φωτίζεις, είναι αδικία να έχεις το φως και να μην το δίνεις σε όλους όσοι βρίσκονται στο σκοτάδι. Είμαστε διψασμένοι για τα λόγια σου, δεν μπορείς να γράφεις λίγα περισσότερα; Ειδικά αυτά τα posts που γράφεις και είναι ολόκληρα ένα quote και στο τέλος ένα smilie, αυτά έχουν όλη τη σοφία συγκεντρωμένη σε ένα γελάκι. Μην τα σταματήσεις σε παρακαλούμε, θα ήταν άδικο για μας.
Αυτοί εδώ δεν ξέρουν τι λένε, μην τους ξεσυνερίζεσαι, μόνο για να τους λυπάσαι είναι.
Γαβριήλ, χάραξε εσύ το δρόμο και εμείς θα κάνουμε ότι μας πεις. Μόνο μην μας δίνεις τη σοφία με το σταγονόμετρο, δώσε μας περισσότερη σοφία, είμαστε έτοιμοι για να τη δεχτούμε.
Κι αυτοί που κατηγορούν το Αμέρικα ότι θέλει να μπει στο Ιράκ για τα πετρέλαια, είναι όλοι παραπληροφορημένοι. Δεν ξέρουν ότι ο Γιώργος Θάμνος είναι υπόδειγμα ανδρός, τόσο στην εξυπνάδα, όσο και στην καλοσύνη και θέλει να βοηθήσει τους κατατρεγμένους του Ιράκ αλλά και όλου του κόσμου. Εσύ όμως τα ξέρεις αυτά και μας τα λες. Να τα λες, ενάντια στην αντιαμερικανική προπαγάνδα που κάνουν πολλοί εδώ μέσα, ενάντια σε αυτό τον άγιο λαό. Και τον άλλο, τον Henry Kissinger, όλοι τον κατηγορούν διότι δε χωνεύουν το πόσο καλός και σπουδαίος άνθρωπος είναι, η ιστορία όμως θα τον αναδείξει ως την καλύτερη μορφή του αιώνα, να το δείτε ζηλιάρηδες.
Τελειώνω λέγοντας ότι θα προτιμούσα να είμαι άστεγος στην Αμερική, παρά να ζω στην Ελλάδα με όλους αυτούς τους βλάκες.
God save America. God save Mr Bush. God save the Americans. God save this great nation.
Greece is shit.Μαλιστα.
-
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Ψάχνοντας πίσω σε παλαιότερα topics με τον Γαβρηήλ παρατήρησα ότι ο άνθρωπος επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια σαν να τα έχει μαγνητοφωνημένα ή pre-recorded όπως θα λέγανε και οι φίλοι μας οι Αγγλόφωνες.
Οπως θα είδατε σε κάποιο σημείο του topic τον προκάλεσα άμεσα σε ανοιχτό διάλογο, αλλά εκείνος τον απέφυγε για να μην πέσει σε παγίδες όπως γράφει. Βέβαια και κατά το παρελθόν σε άλλα topics τόν είχα έμμεσα προκαλέσει, αλλά εκείνος χαμπάρι δεν πήρε.
Λοιπόν κύριοι όπως καλά καταλάβατε ο άνθρωπος προσπαθεί να μας πουλήσει εφφέ ενω κατ'ουσία είναι Cork, ή κατά το Ελληνικόν Φελλός.
Το παίζει παντογνώστης χωρίς να γνωρίζει την τύφλα του!!!
Πολλές φορές προσπαθώντας να υποστηρήξει τα λεγόμενά του κάνει τέτοια διαστρεβλωση ακόμη και ιστορικών γεγονότων που είναι να γελά και ο κάθε πικραμένος. Και τέλος οταν τον στριμωχνουμε, κόβει και ράβει διάφορα κομμάτια διαλόγων (όπως τον βολεύει βέβαια) απο διάφορους τα κάνει αχταρμά, και στο τέλος απαντά με δυό γραμμές και πολλές φατσούλες (όπως το ίδιο θα κάνει και τώρα, και θα το δείτε).
Καλά λοιπόν κάνετε και τον περιεργάζεστε με τον δικό σας εκλεπτισμένο τρόπο, (χαμπάρι δεν παίρνει).takiskoym....το βρηκες!
-
Τούτος εδώ έχει κάνει το Troll-O-Meter να χτυπήσει TILT. Μάλλον πρέπει να του κολλήσουμε μια τεράστια φωτεινή επιγραφή που να γράφει 'Είμαι TROLL κι έρχομαι εδώ μόνο για να σας προκαλώ!'.
-
Ψάχνοντας πίσω σε παλαιότερα topics με τον Γαβρηήλ παρατήρησα ότι ο άνθρωπος επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια σαν να τα έχει μαγνητοφωνημένα ή pre-recorded όπως θα λέγανε και οι φίλοι μας οι Αγγλόφωνες.
Οπως θα είδατε σε κάποιο σημείο του topic τον προκάλεσα άμεσα σε ανοιχτό διάλογο, αλλά εκείνος τον απέφυγε για να μην πέσει σε παγίδες όπως γράφει. Βέβαια και κατά το παρελθόν σε άλλα topics τόν είχα έμμεσα προκαλέσει, αλλά εκείνος χαμπάρι δεν πήρε.
Λοιπόν κύριοι όπως καλά καταλάβατε ο άνθρωπος προσπαθεί να μας πουλήσει εφφέ ενω κατ'ουσία είναι Cork, ή κατά το Ελληνικόν Φελλός.
Το παίζει παντογνώστης χωρίς να γνωρίζει την τύφλα του!!!
Πολλές φορές προσπαθώντας να υποστηρήξει τα λεγόμενά του κάνει τέτοια διαστρεβλωση ακόμη και ιστορικών γεγονότων που είναι να γελά και ο κάθε πικραμένος. Και τέλος οταν τον στριμωχνουμε, κόβει και ράβει διάφορα κομμάτια διαλόγων (όπως τον βολεύει βέβαια) απο διάφορους τα κάνει αχταρμά, και στο τέλος απαντά με δυό γραμμές και πολλές φατσούλες (όπως το ίδιο θα κάνει και τώρα, και θα το δείτε).
Καλά λοιπόν κάνετε και τον περιεργάζεστε με τον δικό σας εκλεπτισμένο τρόπο, (χαμπάρι δεν παίρνει).takiskoym....το βρηκες!
ΜΠΡΑΒΟ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΣΑΙ!!![/b]
-
Συμφωνώ μαζί σου Τάκη, αλλά και με τον skullone. Δεν παίζεται ο μπαγάσας. Τον φτύνουν ένα σωρό εδω στο forum και αυτός λέει ότι ψιχαλίζει. Αντε πάμε για άλλα τώρα. Οσο για τον Γαβριελάκο
ΑΝΤΕ ΓΙΑ!
-
Δεν υπαινίσσομαι ότι τα δεινά του λαού μου δινουν συγχωροχάρτι σε ότι στραβό υπάρχει σε αυτήν τη χώρα, επισημαίνω τις δυσκολίες που συναντήσαμε και αποτέλεσαν εμπόδιο στην ομαλή ανάπτυξη της χώρας. Όμως σύμφωνα με την λογική σου μπορείς να κατηγορήσεις ένα φτωχό πεινασμένο βασανισμένο παιδί γιατί δεν είναι καθαρό με καλούς τρόπους.
Αυτη την αναλογια με το βασανισμενο παιδι ειναι 2η φορα που την χρισημοποιεις και επηδει ειναι τοσο γελεια αστοχη, δινεις την ευκαιρια να γελοποιηθει αυτος που την κατασκευασε.
Ενα μικρο παιδι ειναι αβοηθητο και χρειαζεται εναν μεντορα ενηλικα, εναν γονιο. Γιαυτο και δεν μπορεις να το κατηγορισεις.
Εαν εχεις την Ελλαδα για παιδι, τοτε εσυ εισαι ο ανθΕλληνας. ΄Η τουλαχιστον εσυ εισαι αυτος που δεν εχεις καταλαβει για το τι προκειτε οταν το θεμα ερχεται στο θεμα 'το Εθνος μους'.
τρεις λαλούν και δυο χορεύουν, φταίω εγώ που προσπάθησα να σε πάρω στα σοβαρά, αλλά τελικά δεν τα κατάφερα.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Φίλε Αγη παρατήρησε πως οι δυνατοί του πλανήτη τα τελευταία χρόνια επιβάλλουν μεθοδικά την τάξη εξοντώνοντας έναν έναν τους αντιπάλλους τους. Ελπίζω να αναγνωρίζεις ότι αυτές οι επεμβάσεις έχουν σαν αφετηρία το συμφέρον και όχι το δίκαιο. Αν ναι παρατήρησε που αλλού ενδέχεται να έχουν συμφέροντα, ο ίδιος ο Burns είπε σε τηλεοπτική του δήλωση ότι οι άσχημες σχέσεις Ελλάδος Τουρκίας οφείλονται στα πετρέλαια του Αιγαίου. Μάντεψε ποιο πρόβλημα θα λυθεί μετά το Κυπριακό? Του Αιγαίου. Δεν πρέπει να αντιδρoυμε μόνο όταν ο εχθρός είναι προ των πυλών αλλά να ενεργούμε νωρίτερα και μην κοιτάμε μόνο τη ζωούλα μας (μακάρι να είχαμε αυτή την πολυτέλεια).
Το έχω αναφέρει ξανά, η λέξη idiot ξέρεις από που προέρχεται?
Απο την αρχαία Ελλάδα, χρησιμοποιούσαν την λέξη **ιδιώτης **περιφρονητικά για να περιγράψουν αυτόν που δεν ασχολούνταν με τα κοινά.Φιλικα Σωτήρης
Ποιος είπε ότι κοιτάμε την ζωούλα μας; Πρέπει σαν χώρα να δυναμώσουμε οικονομικά (γι'αυτό έβαλα και το αρθρο) και μετα θα μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τον κάθε Κισινγκερ.
Έτσι που είναι η κατάσταση τώρα είμαστε οι καλύτεροι πελάτες των αμερικανών (στα όπλα) και αν θέλουμε να παρουμε ευρωπαικά μας ζητάνε διπλά λεφτά..
Σωστός
Με το μαλώνετε με τον Γαβριήλ μην νομίζεις ότι κανετε τίποτε.
Κανείς δεν ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο, απλώς του αρέσει να τραβάει την προσοχή κι εμείς του κάνουμε το χατήρι, προσωπικά δεν μαλώνω.
-
Ρε σεις, θα σταματήσετε επιτέλους να του κάνετε το χατήρι; Αυτά τα κάνει μόνο για να τονώνει τον εγωισμό του, όπως όλα τα trolls. Έχετε πέσει για τα καλά στη λούμπα (όχι ότι κι εγώ δεν είχα πέσει, αλλά, όπως λέει κι ο Μεντζέλος 'μα ξύπνησα γαμώτο, κατάλαβα το λάθος').
YHBT. YHL. HAND.
You Have Been Trolled. You Have Lost. Have A Nice Day.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μεχρι που να διαβασεις Ιστορια χωρων G7 και να δεις οτι ολοι ειχαν ιστορικες 'δυσκολιες' καποια στιγμη και στο τελος παντα ευρισκαν τον τροπο. Παντως, απο τον ουρανο δεν επεφτε η επυτιχια. Αυτο ειναι το μονο σιγουρο.
Μίλησα καθόλου για την ιστορία των G7 ? Που ξέρεις λοιπόν τι έχω και τι δεν έχω διαβάσει ?
ΤΟυς διχασμους και τους εμφυλιους δεν επεσαν απο τον ουρανο. Οι πατεραδες μας τον εφεραν. Δηλαδη ΕΛΛΗΝΕΣ. HELLOOOOO!!!
...
Εγω? Τι εκανα εγω? Αλλοι φτενε! Ποτε δεν φταιω εγω!Επιβεβαιώνω αυτό που είχα διαπιστώσει και σε άλλο θέμα: γράφεις αυτό που θέλεις να πεις χωρίς στην πραγματικότητα να διαβάζεις αυτό που έχει πει ο άλλος. Ενώ αμέσως παρακάτω έλεγα:
Αυτό στο οποίο έχει δίκιο ο gavriil1 είναι πως, με την εξαίρεση των 400 χρόνων υπό τους Οθωμανούς, για όλα τα άλλα λίγο-πολύ το ξερό μας το κεφάλι φταίει.
Και επιπλέον αρχίζεις τα απαράδεκτα 'HELLOOOOO!!!'. Δε νομίζω πως σου έδωσα το δικαίωμα να με αντιμετωπίζεις σαν υπανάπτυκτο, θεωρώ πως σε αντιμετώπισα με το δέοντα σεβασμό, και θα ήθελα και εσύ να με αντιμετωπίζεις έτσι. Εκτός και αν αυτός είναι ο ΗΠΑμερικάνικος τρόπος του σεβασμού στο συνομιλητή που έλεγες σε άλλα μηνύματα
Αυτο ειναι ΟΛΟ το νοημα αυτων που λεω. Και τωρα ΕΣΕΙΣ! η τωρινη γενια δηλαδη, ψιφιζεται ΑΝΙΚΟΑΝΟΥΣ ηγετες δεξια και αριστερα και ακομη ΚΑΙ ΑΥΤΟ δεν παραδεχεσται ως λαθος ΣΑΣ.
Πρώτον, αφού εσύ ξέρεις πως αυτοί που ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ εδώ στην Ελλάδα είναι ανίκανοι, θα μου επιτρέψεις να έχω την ίδια άποψη και για αυτούς που ΨΗΦΙΖΕΤΕ (αλήθεια, ψηφίζεις ?) εκεί στις ΗΠΑ, όπως τον κ. Μπους.
Δεύτερον και κυριότερο, διαφωνώ με την άποψή σου και, επίτρεψέ μου να τη θεωρώ πολιτική και οικονομικά αφελή, πως οι ηγέτες που ψηφίζουμε ή ψηφίζετε έχουν και τόση σημασία. Στις κομμουνιστικές χώρες ίσως ισχύει αυτό, αλλά όχι και στις καπιταλιστικές. Περίμενα να το γνωρίζεις ποιός πραγματικά κυβερνά στις ΗΠΑ ή και στην Ελλάδα.
Και βέβαια, το να συγκρίνουμε τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι ΗΠΑ με αυτά της Ελλάδας είναι τελείως αδόκιμο, άλλες ιστορικές περιστάσεις, άλλη τάξη μεγέθους, καμία σχέση!
Αληθεια? Φιλε μου εδω δεν μπορουμε να βρουμε ποσα αλογα μας εδωσε μια αλλαγη φιλτροχοανης οταν την βαζουμε μαζι με μια νεα εξατμιση επηδει οταν αλλαζεις και τα 2, το κερδος δεν ισουτε το συνολο της διαφορας. Το παραπανω νομιζεις οτι μπορεις να αριθμοποιησεις/ζυγισεις?
ΕΣΥ τα σύγκρινες! Και την 'αριθμοποίηση' με το άσχετο παράδειγμα που αναφέρεις, πάλι εσύ την κάνεις! Εγώ δεν έχω να πω τίποτα, πέρα από το ό,τι δεν μπορείς να συγκρίνεις τις ιστορίες των λαών.
Μια στιγμη. Γιατι εξαιρεις τα 400 χρονια των Οθωμανων? Δεν καταλαβα! Γιατι αυτο μετραει ως 'οι καημενοι οι Ελληνες, 400 χρονια, τι μπορουσαν να κανουν οι καημενοι' και δεν μετραει ως 'λαθος των Ελληνων ηταν που επεσε το Βυζαντιο και εαν ηταν πιο ετοιμοι, καλυτεροι, οπως θες πες το, θα απωθουσαν την ριξη'? Ε? Γιατι δεν μετραει ως αποτυχια την οποια δεν δουλεψαν αρκετα σκληρα να ανατρεψουν και πληρωσαν το τιμημα 400 ετων καθηλωσης? Για πες μου? Διοτι ετσι μας εμαθαν απο 5 ετων στα σχολεια στην Ελλαδα?
Την Ελληνική ιστορία προφανώς εσύ την έμαθες από το σχολείο και κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Εγώ τουλάχιστον έκανα τον κόπο να διαβάσω και κάτι παραπάνω. Και έτσι μπορώ να ξεχωρίσω το Βυζάντιο (= ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία, αν θυμάσαι) από την Ελλάδα (επαρχία της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας από το 146 πΧ), τους λόγους της αναπόφευκτης παρακμής του Βυζαντίου μετά τον 11 μΧ αιώνα και τους 'Μακεδόνες' βασιλείς, τη σχέση της Δύσης και του Παπισμού με την αποδυνάμωση αρχικά και την πτώση του Βυζαντίου στη συνέχεια, το 'σκοτεινό' ρόλο της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (μέχρι σήμερα), τη χρήση του Βυζαντίου ως ασπίδα απέναντι στους Αραβες και τους Σελτζούκους και τους Οθωμανούς (ώστε να αναπτυχθεί η Μεσαιωνική και Καρολική Ευρώπη στην Αναγέννηση και, αν θέλεις, να έχουν οι Αγγλοσαξωνικές αυτοκρατορίες πρώτα και οι ΗΠΑ αργότερα 'head start') και πολλά άλλα. Επίσης ξέρω τους λόγους που η Ελλάδα έμεινε υπόδουλη 400 χρόνια, τη διαδικασία διαμόρφωσης 'Εθνικής συνείδησης' (ή νομίζεις πως υπήρχε 'Ελλάδα' τότε ?) κτλ. και μπορώ να σε διαβεβαιώσω, πάρτο από μένα, που θα 'λεγες, πως έχουμε σαν Ελληνική νοοτροπία ένα μικρό μερίδιο ευθύνης αλλά ουσιαστικά ελάχιστα πράγματα μπορούσαμε να κάνουμε σωστότερα, για το λόγο αυτό έθεσα την Τουρκοκρατία ως 'εξαίρεση'.
Αφού κάνεις συνέχεια προτροπές, επίτρεψέ μου και εμένα: διάβασε πρώτα λίγη ιστορία (πάρε τον Ostrogorski για αρχή) και όταν μάθεις την Ελληνική και λοιπή παγκόσμια ιστορία το ίδιο καλά με την ΗΠΑμερικάνικη, τα ξαναλέμε.
Μην εμπεδωνεις οτι ακους. Οποιος και να το λεει. Αμφισβητισε ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Για σκεψου την Ιστορια τωρα απο αυτη την πλευρα.
Δεκτή η προτροπή επί της ουσίας της. Ασχετα που έτσι όπως το λες με/μας κατατάσσεις στην κατηγορία του 'πρόβατου'. Ισως επίσης στα πλαίσια του σεβασμού στην προσωπικότητα και την ευφυία του συνομιλητή που λέγαμε
Το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα.
Λαθος. Το θεμα ειναι, τι κανουμε τωρα, ΑΦΟΥ καταλαβουμε ακριβως τι εγινε στο παρελθον με εμας και με ΑΛΛΟΥΣ.
Ιδε αμέσως παραπάνω.
Πρέπει να εστιάσουμε ο καθένας σε γνήσια ατομική προσφορά στον τομέα του -και εδώ ο gavriil1 είναι 100% άδικος όταν μας βάζει όλους τους Ελληνες στο ίδιο καζάνι, ξέρω πολλούς Ελληνες που αθόρυβα προσπαθούν για το καλύτερο και είναι κορυφαίοι στο είδος τους στην Ευρώπη (δεν εννοώ εμένα, ε! ).
Αυτο πια ειναι εντελων προσβολη ακομη και για μενα. Διοτι εαν εννοεις ανθρωπους που ζουν στο εξωτερικο, τοτε εισαι τουλαχιστον προσβηλτικος. Και τι εγινε εαν αυτοι οι ανθρωποι γεννηθηκαν στην Ελλαδα. Απο την στιγμη που πετυχαν και συνεχιζουν να πετυχαινουν στην Γερμανια, π.χ., ΠΩΣ κατι τετοιο ειναι ΣΥΝ για την Ελλαδα? Για μενα, κατι τετοιο ειναι ΠΛΗΝ για την Ελλαδα. Σου δηχνει τα ΧΑΛΙΑ της χωρας απο ακομη μια πλευρα. Σκεψου.
Συγνώμη αν θεωρείς πως σε πρόσβαλα, αλλά δεν εννοώ τους Ελληνες του εξωτερικού. Ξέρεις ίσως την άποψή μου για τη συμβολή των Ελλήνων αυτών στην πρόοδο της σύγχρονης Ελλάδας από άλλες συζητήσεις. Εννοώ Ελληνες της Ελλάδας, που ζουν και εργάζονται εδώ. Και είναι κορυφαίοι στο είδος τους στην Ευρώπη (δεν έχω άμεσα στοιχεία να τους συγκρίνω με αντίστοιχους στις ΗΠΑ αλλά υποπτεύομαι πως θα ήταν ανταγωνιστικότατοι και εκεί).
ΕΞΑΚΡΙΒΩΝΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΙΜΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΞΕΠΕΡΝΑΣ.
Γενικά συμφωνώ. Πρέπει όμως να λάβεις υπόψη σου τις διαφορές κουλτούρας και ιδιοσυγκασίας. Δεν μπορείς πχ. να εφαρμόσεις αυτούσιες Ιαπωνικές 'συνταγές' ούτε στην Ελλάδα (αλλά ούτε και στις ΗΠΑ). Οχι μόνο διότι οι Ιάπωνες έχουν θετικές ιδιότητες που δεν έχουν οι Ελληνες αλλά και διότι οι Ελληνες έχουν θετικές ιδιότητες που δεν έχουν οι Ιάπωνες και άρα με τη 'μίμηση' αδικείς και το 'πρωτότυπο' και το 'αντίγραφο'.
OK. The State of the Union is starting. I got to go.
Μια ειλικρινής παράκληση: είδες από που ξεκίνησε το topic για το θέμα των Ελληνικών. Σε παρακαλώ να γράφεις Ελληνικά όταν δεν παραθέτεις υλικό άλλων. Σε ευχαριστώ.
OK Νασσο. Σε ακουσα.
-
Ρε Νάσο, τι του απαντάς; Αξία του δίνεις.Κωνσταντίνος
-
Ο χρήστης kilo έγραψε:
Νομίζω ότι ο Τάκης καλά του τα χώνει ποιό πάνω. -
Ας μην είχε τη διπλωματική του ασυλία ο Κίσινγκερ και σου'λεγα αν θα τολμούσε να ξεπορτίσει από τις ΗΠΑ. Η Ισπανία τον καταζητεί για ηθική αυτουργία σε σωρεία δολοφονιών ή κάτι τέτοιο. Και νομίζω ότι ήρθε η ώρα όλος ο κόσμος να τον πάρει στο κατόπι τον αλήτη.Και μετα, ξανα-ξυπνησες.
-
Ο χρήστης sotiris έγραψε:
....
Σε συναντω για πρωτη φορα. Σε γνωριζω για πρωτη φορα. Δεν σε ξερω απο πριν. Δεν εχω ιδεα ποιος εισαι. Ειμαι 'αυτοματα προγραματισμενος' στις ΗΠΑ (με την καλη εννοια) να εχω την καλυτερη αντιληψη για σενα. Εισαι αξιος της καλυτερης δικης μου εντυπωσης, ΜΕΧΡΙ να μου αποδηξεις το ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Στην Ελλαδα και αλλες χωρες γινετε το αντιθετο. Με αλλα λογια δεν υπαρχει η ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ εδω. Παει στον 'τροπο συμπεριφορας' και 'αντιληψης της πραγματικοτητας' ξανα το θεμα οπως εγραψα πριν.Πιστευοντας σε πολλες παρομοιες απο τις παραπανω αρχες διμηουργηται μια 'νεα μορφη πολιτισμου'. Οι δυναμικες του 'παρε-δωσε' καθε μερα που περναει σε μια κοινωνια, αλλαζει εντελως. Προς το καλυτερο. Οι συναλαγες ειναι πιο ευκολες διοτι τωρα ο κοσμος εμπιστευεται ο ενας τον αλλο περισσοτερο απο πριν.
Μας δουλευεις? Μας λες οτι στις ΗΠΑ οι εμπορικες συναλαγες γινοντε με πιο ευκολο τροπο επηδει ο κοσμος 'εμπιστευεται ο ενας τον αλλο' περισσοτερο απο οτι στην Ελλαδα?
Οχι φυσικα. Η εμπιστοσυνη, ο σεβασμος, κτλ ειναι απλως η αρχη. Αυτα μαθαινουν στα παιδια τους οταν ειναι 6-10 ετων και σινεχιζουν να 'χτιζουν' πανω σε αυτο.
Εαν διαβασεις βιβλια και μελετες για τις δυναμικες της κοινωνιας των ΗΠΑ τα πρωτα 150 χρονια, θα δει κανεις οτι η περισσοτερη 'ενεργεια' των ανθρωπων/πολιτων σε αυτη την χωρα ηταν προσανατολισμενη σε ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ. Οπως τα παραπανω που εγραψα: Σεβασμος, εμπιστοσυνη, αγαπη του συνανθρωπου, κτλ, κτλ. Τα τελευταια 65 χρονια η μεγαλη αλλαγη για αυτη την χωρα ηταν η βιομηχανικη επανασταση. Χτιστικε ομως πανω σε αυτες τις αρχες.
.
Χμμ... Απορώ πόσοι έγχρωμοι συμπολίτες σου συμμερίζονται την άποψή σου περι σεβασμού και ΒΑΣΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ.
Σημερα? ΟΛΟΙ!
Καλό να πω κι εγώ ένα?
Πως λέμε στα γιαπωνέζικα τον πεθαμένο?
Ο για το Χώμα
Εσυ ποσα χρονια εμειρια εχεις απο ενχρωμους? Ποσα χρονια ζεις στην ιδια κοινωνια με αυτους? Ισως να ξερεις καλυτερα απο μενα.
Α συγνώμη δεν ξέρω τόσα πολλά όσο εσύ που ζεις στο γκέτο
Σε γκετο δεν ζω, ομως σιγουρα απο 'ενχρωμους' ξερω καλυτερα απο σενα εαν ζεις στην Ελλαδα.
Καλά εννοείται οτι ξέρεις περισσότερα, πάντα ΕΣΥ ξέρεις περισσότερα
Φυσικά απάντησες με το 'Σήμερα ΟΛΟΙ' εσύ όμως έθεσες το χρονικό όριο στα τελευταία 65 χρόνια. Τέλος πάντων κάπως έπρεπε να το αποφύγεις, μάταια όμως.
Και φυσικά ξέρεις περισσότερα απ'αυτούς που γράφουν τα παρακάτω και έννοείται αναφέρονται στο σήμερα, γιατί αν έψαχνα και για 65 χρόνια πρίν...άστο καλύτερα.
Να τις χαίρεσαι τις ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΡΧΕΣhttp://www.american-pictures.com/gallery/
http://www.nytimes.com/library/national ... e-edu.html
http://www.detnews.com/2001/census/0112 ... 357686.htm
http://www.amnestyusa.org/news/2001/usa08012001.html
http://www.washingtonpost.com/ac2/wp-dy ... -2001Jul17
http://www.searchlightmagazine.com/usa/promises.htm
http://www.aics.org/mascot/civilrights.html
http://www.e-resaneh.com/English/Cultur ... %20USA.htm
http://www.newsday.com/news/opinion/col ... 890.column
http://www.csulb.edu/~d49er/Fall99/v7n24/ourview.html
http://www.pipeline.com/~rgibson/racism.html
http://lcweb.loc.gov/rr/print/085_disc.html
http://www.yclusa.org/readup/racism.html
http://www.soulofsyracuse.com/news/may02ir.htm
http://www.usatoday.com/news/opinion/20 ... guest2.htm
Αυτη ειναι η απαντηση σου για αυτα που εγραψα?
Wow! Με αποστομωσες. Κανα λινκ για σαπουνοπερα εχεις?
Ω by the way, τελικα εχουμε αλλαξει θεμα ειναι ξεκαθαρο ετσι. Για το γιατι η Ελλαδα δεν εχει ουτε θα εχει στο κοντινο μελλον εργοστασιο αυτοκινητου, δεν εχει σχεσει πια εδω ετσι? ΟΚ I thought so. Ξεχασα οτι για σενα ειναι πιο σημαντικο να αποδηξεις αθλιες τις ΗΠΑ, παρα να γραψεις κατι οφελιμο για την χωρα σου. I thought so.
Na giati alloi exoun ergostasia autokinitwn kai emeis...