-
-
-
-
Mια χαρά πάνε οι ανθρώποι.
Βλέπετε εις τας εξωτερικάς δεν σπάνε ζαντές σε λακούβες.... -
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Βλέπετε εις τας εξωτερικάς δεν σπάνε ζαντές σε λακούβες....Η 19άρα σε σχέση με την 16άρα ας πούμε, δεν μεγαλώνει το βήμα του τροχού?
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Βλέπετε εις τας εξωτερικάς δεν σπάνε ζαντές σε λακούβες....Η 19άρα σε σχέση με την 16άρα ας πούμε, δεν μεγαλώνει το βήμα του τροχού?
Λεπτομέρειες.......
Αυτός που γουσταρεί την 19άρα και την βάζει δεν ενδιαφέρετε για τέτοιες λεπτομέρειες -
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Λεπτομέρειες.......
Αυτός που γουσταρεί την 19άρα και την βάζει δεν ενδιαφέρετε για τέτοιες λεπτομέρειεςΝταξ', θέμα γούστου λοιπόν. Ωστόσο, οδηγικά χάνει το αυτοκίνητο. Προσωπικά, δεν θα μεγάλωνα το βήμα των τροχών μου, εκτός αν κουβαλούσα ΠΟΛΛΑ άλογα.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Λεπτομέρειες.......
Αυτός που γουσταρεί την 19άρα και την βάζει δεν ενδιαφέρετε για τέτοιες λεπτομέρειεςΝταξ', θέμα γούστου λοιπόν. Ωστόσο, οδηγικά χάνει το αυτοκίνητο. Προσωπικά, δεν θα μεγάλωνα το βήμα των τροχών μου, εκτός αν κουβαλούσα ΠΟΛΛΑ άλογα.
Κι αν η χώρα που ζούσες δεν ήταν η Eλλάδα.
-
Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
Δεν πιστευω να ειναι λεπτομερεια ρε συ τιμο σε μια 147 οι 19αρες ζαντες..
καγκουρολεπτομερεια ισως..
καταρχιν με τι δυναμη θα ζεστανει αυτα τα ελαστικα..
θα πατησει φρενο σημερα κ θα σταματησει την καθαρα δευτερα..
λιγα νερα να βρει θα μετατραπει σε τζετσκι..
θα πατησει γκαζι φετος κ θα ξεκινησει οταν βγει η 149..
στις ανηφορες θα εχει τον νου του μη του φυγει πισω..
κ φυσικα το κοστος των ελαστικων το οποιο ειναι για αλλη κατηγορια αυτοκινητων κ τσεπης.
ειναι υπερβολη κ συν οτι δειχνει κ ασχημη.σαν να φοραει η αντζελινα τζολι 44 νουμερο παπουτσι..Και εμένα δε μου αρέσουν οι υπερβολικές διαστάσεις ζαντών. Δίκιο έχει ο nasos. Σε όλα αυτά που γράφει να προσθέσω ότι τώρα το αυτοκίνητο θα είναι πιο απότομο στις αντιδράσεις του εξαιτείας των πολύ σκληρών πλαϊνών του ελαστικού. Στις 17' είναι το όριο. Με 205/55/16 το αυτοκίνητο είναι τέλειο.
Τέσπα ο καθένας κάνει ότι του γουστάρει... -
Γεια χαρά σε όλους.
Αν και γερμανόφιλος αγόρασα πριν από 1 χρόνο μία 147 fl 120. Ο βασικότερος λόγος που το διάλεξα ήταν ότι ήταν το πιο fun to drive από όσα ειχα δοκιμάσει και το πιο sexy στην εμφάνιση (116, Α3, GOLF). Φοβόμουνα βέβαια και για τα γνώστα ιταλικά (αξιοπιστία, ποιότητα κλπ.)
Μετά από 1 χρόνο και 30000 km μπορώ να πω τα παρακάτω:- Κινητήρας: Παίρνει άριστα σε ήχο, ευστροφία και τράβηγμα. Ακόμα και χαμηλά δε διαμαρτύρεται ενώ ψηλά δεν έχει καμία σχέση με τους άλλους. Πολύ το χαίρομαι το παιχνίδι με κάθε είδους FSI 1,6 και FOCUS.
Λάδι: Περίπου 0,5 l/ 10000 km δεν πρέπει να είναι υπερβολικά. Βενζίνη: ~8,5 l/100 km σε μικτή χρηση αλλα σβέλτη όχι γρήγορη οδήγηση. Σε ήρεμο ταξίδι έχω δει και 7,3l /100 km. Ψηλά όμως καίει ( και ποιο δεν καιει. - Κράτημα: Κανένα παράπονο. Απόλυτα ουδέτερο ( 16αρες ζάντες, 205/55 λάστιχα), ψάχνεις να βρεις τα όρια σου με αυτό το αμάξι. Η άνεση θα μπορούσε να είναι καλύτερη (αν και ανάρτηση comfort). Από τα φρένα κανένα παράπονο.
- Τιμονι: πιο ελαφρύ από την προ-fl 147 αλλά πολύ καλύτερο από A3 και GOLF. Κιβώτιο: Καλή κλιμάκωση ( θα χωρούσε και 6η) αλλά υστερεί σε αίσθηση.
- Ποιότητα: Όταν ξεκινάω το πρωί και είναι κρύο ακούγονται κάποιοι τριγμοί από το ταμπλώ (μάλλον συστολή- διαστολή) αλλά μετά από λίγα km εξαλείφονται ( είναι λίγο περίεργο!). Τα υλικά φαίνονται καλά με εξαίρεση το λεβιέ ταχυτήτων ( υποτίθεται δερματινος αλλά 'ξεφλούδισε', το δέρμα στο τιμόνι πάντως δείχνει καλό). Κάποιες λεπτομέρειες θα μπορούσαν να τις προσέξουν περισσότερο. Από design μέσα-έξω δεν παίζεται.
- Άλλα προβλήματα: τίποτα ( μην το ματιάσω!). Μόνο αυτα που ανέφερα πιο πάνω.
Γενικά είμαι ευχαριστημένος από το auto και ευχαριστιεμαι την οδήγηση του (γι` αυτό και το πήρα). Αν ήταν τόσο στιβαρό όσο και οι γερμανοί θα ήταν τέλειο. Δεν μπορείς να τα χεις όλα! Σου δίνει βέβαια άλλα που δε δίνουν οι γερμανοί.
Πολλά και ευχάριστα km σε όλους.
- Κινητήρας: Παίρνει άριστα σε ήχο, ευστροφία και τράβηγμα. Ακόμα και χαμηλά δε διαμαρτύρεται ενώ ψηλά δεν έχει καμία σχέση με τους άλλους. Πολύ το χαίρομαι το παιχνίδι με κάθε είδους FSI 1,6 και FOCUS.
-
Τα ιδια πανω κατω και απο εμενα....
Γερμανοφιλος μεχρι το κοκκαλο πριν απο 1 χρονο! Επελεξα την 147 Fl 120 πολυ συνειδητοποιημενα και μετα απο αρκετη σκεψη και μεχρι τωρα ειμαι αρκετα ευχαριστημενος αλλα εχω καποια παραπανω παραπονα απο το αυτοκινητακι!
Μεχρι σημερα (11 μηνες χρησης!) και περιπου 20.500χλμ τα προβληματα που αντιμετωπιζω ειναι τα εξης:- Απο τα 120χλμ/ωρα μεχρι τα 160 ακουω ενα κουδουνισμα απο τον χωρο της μηχανης! Στο σερβις που εκανα πριν απο 1,5 βδομαδα μου ειπαν οτι εσφιξαν τις βιδες απο καποιες ποδιες.. Το προβλημα μειωθηκε σαφεστατα αλλα και παλι με την μουσικη κλειστη γινεται αντιληπτο!
2)Ο καταραμμενος ο μεταβλητος χρονισμος! Μαλλον σε λιγο καιρο παω για αλλαγη του... Τα χαρακτηριστικα που με κανουν να το πιστευω ειναι οτι οταν παω να βαλω μπρος τον κινητηρα και ενω ειναι κρυος κανει για 2-3 δευτερολεπτα σαν ξεχαρβαλωμμενος diesel... Ακομα για τα προηγουμενα 2000χλμ ειχα σταθερη καταναλωση 11λτ/100χλμ ενω στα τελευταια 300χλμ ανεβηκε στα 11,2 χωρις να αλλαξω τις συνθηκες κατω απο τις οποιες οδηγω! Ακομα ο ηχος του αυτοκινητου στις ψηλες στροφες εχει αλλαξει αισθητα... Πανω απο τις 4000rpms ο ηχος δεν γινεται πιο μπασος οπως παλια!
3)Τριγμος στο panel της πορτας του οδηγου... Οταν ανοιγω και κλεινω την πορτα, ακομα και αν την πιανω απο το μεταλλικο της μερος αυτη τριζει! Δεν ειναι πολυ σοβαρο σαν προβλημα αλλα ειναι εκνευριστικο!
Κατα τ'αλλα ολα καλα!
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
- Απο τα 120χλμ/ωρα μεχρι τα 160 ακουω ενα κουδουνισμα απο τον χωρο της μηχανης! Στο σερβις που εκανα πριν απο 1,5 βδομαδα μου ειπαν οτι εσφιξαν τις βιδες απο καποιες ποδιες.. Το προβλημα μειωθηκε σαφεστατα αλλα και παλι με την μουσικη κλειστη γινεται αντιληπτο!
Mπορεί να είναι ένα λαμάκι που κρατάει το δίχαλο και σπάει. Θα χρειαστεί αντικατάσταση με ελάχιστο κόστος.
2)Ο καταραμμενος ο μεταβλητος χρονισμος! Μαλλον σε λιγο καιρο παω για αλλαγη του... Τα χαρακτηριστικα που με κανουν να το πιστευω ειναι οτι οταν παω να βαλω μπρος τον κινητηρα και ενω ειναι κρυος κανει για 2-3 δευτερολεπτα σαν ξεχαρβαλωμμενος diesel... Ακομα για τα προηγουμενα 2000χλμ ειχα σταθερη καταναλωση 11λτ/100χλμ ενω στα τελευταια 300χλμ ανεβηκε στα 11,2 χωρις να αλλαξω τις συνθηκες κατω απο τις οποιες οδηγω! Ακομα ο ηχος του αυτοκινητου στις ψηλες στροφες εχει αλλαξει αισθητα... Πανω απο τις 4000rpms ο ηχος δεν γινεται πιο μπασος οπως παλια!
Αν μένει χωρός ΚΑΛΑ και ΑΡΚΕΤΑ λάδια το βλαμενο μεταβλητο την ακούει.
Επισκευάζεται με ελάχιστο κόστος. Αντικαθιστάτε με νέο βελτιωμένο spare part.3)Τριγμος στο panel της πορτας του οδηγου... Οταν ανοιγω και κλεινω την πορτα, ακομα και αν την πιανω απο το μεταλλικο της μερος αυτη τριζει! Δεν ειναι πολυ σοβαρο σαν προβλημα αλλα ειναι εκνευριστικο!
Κατα τ'αλλα ολα καλα!Aυτό είναι από ένα αφρώδες υλικό στην γωνία στο ύψος του καθρέφτη.
Ψέκασε το με κάποιο σπρέι σιλικόνης.
Επαναλάμβανε ανά καιρούς. -
Felleas μιας και ειναι προφανες οτι γνωριζεις παραπανω πραγματα απο εμενα για την 147 μπορεις να μου δωσεις 2-3 παραπανω πληροφοριες για τα θεματα που με απασχολουν??
Ας πουμε για το νουμερο 1 μπορεις να μου εξηγησεις που βρισκεται αυτο το λαμακι??
Οσο για τον μεταβλητο μου το αυτοκινητο εκανε τα σερβις του συμφωνα με τις οδηγιες της Alfa Romeo! Στα 20.000χλμ ζηταει αλλαγη λαδιων και εκει την εκανα... Αν μου ζητουσε στα 10.000χλμ θα την εκανα στα 10, αν μου ζητουσε αλλαγη καθε 5000χλμ θα την εκανα καθε 5.000χλμ κλπ κλπ
Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι ποσο θα διαρκεσει η αλλαγη του μεταβλητου?? Θα παραλαβω το αυτοκινητο την ιδια μερα η θα χρειαστει να το αφησω μερες?? -
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Ας πουμε για το νουμερο 1 μπορεις να μου εξηγησεις που βρισκεται αυτο το λαμακι??
Δύσκολο να το δεις και να το εξετάσεις απλά σκίβοντας.
Θα χρειαστεί να το σηκώσεις και να δεις ακριβώς πίσω (προς τη μηχανή) από τους προκαταλύτες σου.Οσο για τον μεταβλητο μου το αυτοκινητο εκανε τα σερβις του συμφωνα με τις οδηγιες της Alfa Romeo! Στα 20.000χλμ ζηταει αλλαγη λαδιων και εκει την εκανα... Αν μου ζητουσε στα 10.000χλμ θα την εκανα στα 10, αν μου ζητουσε αλλαγη καθε 5000χλμ θα την εκανα καθε 5.000χλμ κλπ κλπ
Σύμφωνα με τις οδηγίες του Dealer σου και όχι της Alfa Romeo το αυτοκίνητο πρέπει να είναι πάντα γεμάτο από λάδι (χρειάζεται συμπλήρωμα ανάλογα την χρήση το πότε και πόσο) και συμφώνα με τον κατασκευαστή σε δύσκολες συνθήκες όπως οι δικές μας το λάδι θα πρέπει να αλλάζει συχνότερα λάδι. Σε 107.000 χλμ στην δικιά μου, πάντα αλλάζα λίγο πριν τις 10.000χλμ. Χρησιμοποιώ Full-Synthetic και όχι τα κόκκινα Selenia που είναι ημι-συνθετικά και αυτά σου χρεώνουν χρυσά και σου βάζουν στα διάφορα εξουσιοδοτημένα. Με τα παραπάνω εχώ βγάλει πάνω από 50.000χλμ με τον ίδιο μεταβλητό.
Θα σου πρότεινα από την στιγμή που θα αλλάξεις ή θα επισκευάσεις το μεταβλητό σου, να χρηιμοποιείς καλύτερα και λεπτότερα λιπαντικά και να ελέγχεις ανά 2-3000 χλμ την στάθμη λαδιού σου συμπληρώνοντας όσο χρειάζεται.Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι ποσο θα διαρκεσει η αλλαγη του μεταβλητου?? Θα παραλαβω το αυτοκινητο την ιδια μερα η θα χρειαστει να το αφησω μερες??
Θα το επισκευάσεις ή θα το αντικαταστήσεις?
Στην 2ή περίπτωση θα σου έλεγα να επισκευάσεις κ να καβατζώσεις το παλιό.
Και στις 2 περιπτώσεις θα χρειαστεί κάνα 2ώρο γιατί πρέπει να βγει ο εκκεντροφόρος. -
Το να σηκωσω το αυτοκινητο δεν ειναι δυσκολο... Θα το κανω στο μαγαζι του πατερα μου! Αρα μιλαμε για το πισω μερος της μηχανης πριν τους προκαταλυτες... Θα το τσεκαρω!
Σε οτι αφορα τα λαδια...
Την σταθμη τους την ελεγχω τουλαχιστον μια φορα καθε 15 μερες! Δεν εμεινε το αυτοκινητο ποτε χωρις τα λαδακια του! Ακομα δεν χρειαστηκε να συμπληρωσω ποτε λαδια μιας και η σταθμη τους ηταν απο την στιγμη που το αγορασα στο ιδιο επιπεδο! Τα χιλιομετρα που του εκανα ηταν 'καλα' χιλιομετρα με την εννοια οτι εγιναν σε ανοιχτους δρομος με ταχυτητες κοντα στα 120χλμ/ωρα... Δεν πιεστηκε εντος πολης στο μποτιλιαρισμα!
Οσο για τις οδηγιες αυτες τις πηρα απο το βιβλιαρακι του Service το οποιο πηρα μαζι με το manual του αυτοκινητου μου! Συγκεκριμενα ανεφερε αλλαγη καθε 20.000χλμ εκτος αν το αυτοκινητο κινηται πολυ μεσα σε μποτιλιαρισμα η σε περιοχες με πολυ σκονη! Τιποτα απο αυτα δεν συνεβει στο δικο μου αυτοκινητο...Τον μεταβλητο το πιθανοτερο ειναι οτι θα τον αντικαταστησω μιας και θα γινει η ολη διαδικασια εντος εγγυησης, ετσι δεν ειναι?? Πρεπει να κλεισω ενα ραντεβου να το κοιταξω... ουτως η αλλως μιας και μου αναψε και το λαμπακι για τους αεροσακους! Μαλλον καποιος πειραξε κατα την διαρκεια του σερβις τα καλωδια κατω απο το καθισμα του συνοδηγου!
-
Μήπως γνωρίζετε το γνήσιο κωδικό για το Variator?
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Μήπως γνωρίζετε το γνήσιο κωδικό για το Variator?Πρέπει να είναι 60666199.
-
Γεια σας 147αρηδες.
Έχω μερικές ερωτήσεις για τη συντήρηση της 147 (120).- Το βιβλίο κατασκευαστή λέει αλλαγή λαδιών στα 20000 km( εκτός και αν κάνει το αμάξι λιγότερα ~10000 km/έτος). Τα εξουσιοδοτημένα λένε κάθε 10000 km/έτος και ζητανε για φίλτρο -λαδια ~100Ευρώ. Το δικό μου κάνει ~30000 km/έτος (κυρίως ταξίδια). Επίσης, έχω μία κατανάλωση λαδιού ~0,5 l/10000 km. Τι να κάνω; Ν` αλλάζω λάδια στα 10000 km ή να συμπληρώνω και να τα αλλάζω στα 20000 km. Επειδή το έχω 1 χρόνο, θα ισχύει η εγγύηση αν το πηγαίνω κάθε 20000 km για service και όχι για λάδια κάθε 10000km που λένε οι εξουσιοδοτημένοι;
- Έχω ακούσει διάφορα για το μεταβλητό χρονισμό. Το λάδι πρέπει να είναι πάντα στο max για να μην έχω κάποιο πρόβλημα; Δηλαδή αν κατέβει στη μέση και δεν το προσέξω θα έχω πρόβλημα;
- Έχω ακούσει ότι με τα μαύρα selenia ελαχιστοποιείται η κατανάλωση λαδιού. Αξίζει να τα βάλω; Ποια η διαφορά τους από τα κόκκινα;
Ελπίζω να μη σας ζάλισα. Ευχαριστώ.
-
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του Forum.
Θα ήθελα να ρωτήσω εάν είχε ποτέ κανείς προβλήματα με το ηχο-σύστημα της 147.
Διότι το δικό μου τον τελευταίο χρόνο και τώρα τελευταία όλο και πιο συχνά παρουσιάζει το εξής πρόβλημα:
Σταματά να παίζει χωρίς να σβήνει, απλά δεν ακούγεται ο ήχος είτε από το ραδιόφωνο είτε από το CD-Player. Το κλείνω, το ανοίγω αλλά τίποτα. Την επόμενη μέρα θα λειτουργήσει αλλά έπειτα από 20-30 λεπτά θα ξανακάνει τα ίδια.
Λίγο πριν σταματήσει να λειτουργεί, ακούγεται ένας ήχος σαν αυτόν που προκαλείται από το πέσιμο της βελόνας του πικ-απ πάνω στο δίσκο ή σαν αυτόν που παράγεται όταν βίαια αφαιρέσουμε το βύσμα των ηχείων από έναν ενισχυτή.
Το Ραδιο-CD ελέγχθηκε από την επίσημη αντιπροσωπεία της Blaupunkt στην Ελλάδα (Καλλιθέα) και το πόρισμα τους ήταν ότι δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα. Μου είπαν ότι το πρόβλημα βρίσκεται στα καλώδια των ηχείων με αποτέλεσμα να χρειαστεί έλεγχος όλων των καταλήξεων στα ηχεία; Γνωρίζετε τίποτα επί του θέματος;;
-
Ο χρήστης nfil έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του Forum.Θα ήθελα να ρωτήσω εάν είχε ποτέ κανείς προβλήματα με το ηχο-σύστημα της 147.
Διότι το δικό μου τον τελευταίο χρόνο και τώρα τελευταία όλο και πιο συχνά παρουσιάζει το εξής πρόβλημα:
Σταματά να παίζει χωρίς να σβήνει, απλά δεν ακούγεται ο ήχος είτε από το ραδιόφωνο είτε από το CD-Player. Το κλείνω, το ανοίγω αλλά τίποτα. Την επόμενη μέρα θα λειτουργήσει αλλά έπειτα από 20-30 λεπτά θα ξανακάνει τα ίδια.
Λίγο πριν σταματήσει να λειτουργεί, ακούγεται ένας ήχος σαν αυτόν που προκαλείται από το πέσιμο της βελόνας του πικ-απ πάνω στο δίσκο ή σαν αυτόν που παράγεται όταν βίαια αφαιρέσουμε το βύσμα των ηχείων από έναν ενισχυτή.
Το Ραδιο-CD ελέγχθηκε από την επίσημη αντιπροσωπεία της Blaupunkt στην Ελλάδα (Καλλιθέα) και το πόρισμα τους ήταν ότι δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα. Μου είπαν ότι το πρόβλημα βρίσκεται στα καλώδια των ηχείων με αποτέλεσμα να χρειαστεί έλεγχος όλων των καταλήξεων στα ηχεία; Γνωρίζετε τίποτα επί του θέματος;;
Δεν έχει ξανατύχει ωστόσο ακούγεται όντως σαν να μην κάνει κάτι επαφη και γιαυτό μένεις χωρίς ήχο.
Δεν το πας σε ένα συνεργείο Alfa Romeo καλύτερα.
Alfa 147 forum