-
15 ευρώ για μερικούς είναι μισό μεροκάματο...
-
Ο χρήστης gramacar έγραψε:
147 facelift στις εκθέσεις από 15/2. Παραγγελίες ήδη δέχονται.Aυτη την εβδομαδα φτανει στην πατρα μια προπαραγγελεια 2 μηνων αλλα θα μεινει στο γκαραζ καθως η παρουσιαση ειναι 15φεβ!
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
15 ευρώ για μερικούς είναι μισό μεροκάματο...No comments!
-
Φίλοι,
Είμαι έκπληκτος.
Μόλις άλλαξα την 147 1,6 dist, με την 147 ti (2 lt).
Εχθές με τη βροχή έφυγα από το γραφείο στις 1.30 το βράδυ και την πήγα μέχρι το Σούνιο.
Εκπλητικό!!!!!!! Οι ρυθμίσεις ti κάνουν πολύ καλή δουλειά και διαφορά.
Θα επανέλθω. -
Όχι άλλα post ρε παιδια και φτασουμε στην 148.
Από του χρόνου την άνοιξη. -
Ο χρήστης svradelis έγραψε:
Καλημέρα σε όλους! Πριν μερικούς μήνες αγόρασα μια 147 1.6 twin spark και μέχρι στιγμής έχω 16000 απροβλημάτιστα χιλιόμετρα . Ένας θόρυβος που ακουγόταν απο τον κινητήρα γύρω στις 2500 στροφές, από τότε που το αγόρασα με έβαλε σε σκέψεις και πήγα στην αντιπροσωπεία. Εκεί ύστερα από test drive του μηχανικού μου είπανε ότι ο κινητήρας χτυπάει πειράκια! 'Δεν αποτελεί πρόβλημα' ,μου είπαν, 'αλλά αν θες μπορούμε να στείλουμε τον εγκέφαλο για επαναπρογραμματισμό'. Έχει κάποιος υπόψιν του κάτι σχετικό για το θέμα όπως και για επαναπρογραμματισμό εγκεφάλου;Πρώτη φορά ακούω για πειράκια που δεν δημιουργούν πρόβλημαΓεια σε όλους, αν και δεν έχω γράψει μέχρι τώρα ξανά στο forum το παρακολουθώ εδώ και ένα χρόνο, όσο έχω δηλαδή την 147 μου. Θα ήθελα να σημειώσω ότι και εγώ παρατήρησα τα πειράκια που χτύπαγε και την πήγα για επαναπρογραμματισμό. Το αποτέλεσμα είναι ότι το αμάξι δουλεύει πιο στρωτά και καίει λιγότερα γιατί αναγκαζόμουν να το δουλεύω ψηλά για να μη χτυπάει πειράκια. svradelis θα σε συμβούλευα να το κάνεις αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Τι γνώμη έχετε για το Μοσχού; Any other suggestions?
-
η άποψη μου για το Μοσχού στη Μεταμόρφωση:
μην το πας εκεί. Έχει πιο καλά εξουσιοδοτημένα. Είναι η Λάμδα στην Πρωτοπαππαδάκη και ο Τόλιας στην Αγ.Παρασκευή. Εγώ στο επόμενο σέρβις πάω Λάμδα, μπούχτισα με τον Μοσχού...
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
η άποψη μου για το Μοσχού στη Μεταμόρφωση:μην το πας εκεί. Έχει πιο καλά εξουσιοδοτημένα. Είναι η Λάμδα στην Πρωτοπαππαδάκη και ο Τόλιας στην Αγ.Παρασκευή. Εγώ στο επόμενο σέρβις πάω Λάμδα, μπούχτισα με τον Μοσχού...
Θα μιλήσει και ο παθών! Λάμδα με τίποτα. Έκανα 2 σέρβις εκεί, αλλά όταν τράκαρα ήταν απαράδεκτοι και απλώς το πήγα αλλού
-
Το έχουμε ξαναπεί ότι το after sales της fiat auto hellas, τουλάχιστον όσον αφορά την Alfa Romeo είναι αιώνες πίσω.
Εγώ από φίλο άκουσα συμπαθητικά λόγια για την Λάμδα, και καθόλου καλά για τον Τόλια. Άντε βγάλε άκρη.Υ.Γ. Όσο κι αν προσπαθήσουν πάντως οι προαναφερθέντες, αμφιβάλω αν θα καταφέρουν να φτάσουν σε αχρηστία την ΕΜΙΚΟ στη Θεσσαλονίκη.
-
Y.Γ. Όσο κι αν προσπαθήσουν πάντως οι προαναφερθέντες, αμφιβάλω αν θα καταφέρουν να φτάσουν σε αχρηστία την ΕΜΙΚΟ στη Θεσσαλονίκη.
Μια και έχω την ίδια γνώμη από την εν λόγω αντιπροσωπεία, έχεις υπόψη σου κάποιο άλλο αξιόπιστο συνεργείο στην πόλη μας;
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
η άποψη μου για το Μοσχού στη Μεταμόρφωση:
μην το πας εκεί. Έχει πιο καλά εξουσιοδοτημένα. Είναι η Λάμδα στην Πρωτοπαππαδάκη και ο Τόλιας στην Αγ.Παρασκευή. Εγώ στο επόμενο σέρβις πάω Λάμδα, μπούχτισα με τον Μοσχού...
Θα μιλήσει και ο παθών! Λάμδα με τίποτα. Έκανα 2 σέρβις εκεί, αλλά όταν τράκαρα ήταν απαράδεκτοι και απλώς το πήγα αλλού
ΜΗΝ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΔΑΚΗ!!!!
-
Βλέπω αποκλείουμε το ένα εξουσιοδοτημένο μετά το άλλο...
Εγώ με τη σειρά μου δηλώνω απογοητευμένος από τη Spicar, λόγω της μεταχείρησης που έτυχε η 147 μου όταν, αν και ολοκαίνουρια, δεν έπαιρνε μπρος (πρόβλημα στον αισθητήρα στροφών - χρειάστηκε να μέινω στη μέση του πουθενά για δεύτερη φορά και να φωνάξω οδική για να καταλάβει η Spicar ότι το αμάξι έπρεπέ να εξεταστεί από τον ηλεκτρονικό εγκέφαλο κι όχι από τον εγκέφαλο του ηλεκτρολόγου που βρισκόταν εκεί όταν το πρωτοπήγα).
Κι ιδού η απορία: Πού μπορούμε τελικά να εμπιστευτούμε την Alfa μας;;
Υ.Γ. Αν έχει ξανατεθεί τέτοιο ερώτημα σε μία από τις προηγούμενες 147 σελίδες, ζητώ συγνώμη από τους admin κι ας διαγραφεί το post μου. Δεν έχω βρεί ακόμα την ευκαιρία να κάτσω να τις διαβάσω όλες!
-
Ο χρήστης kosavr έγραψε:
Y.Γ. Όσο κι αν προσπαθήσουν πάντως οι προαναφερθέντες, αμφιβάλω αν θα καταφέρουν να φτάσουν σε αχρηστία την ΕΜΙΚΟ στη Θεσσαλονίκη.
Μια και έχω την ίδια γνώμη από την εν λόγω αντιπροσωπεία, έχεις υπόψη σου κάποιο άλλο αξιόπιστο συνεργείο στην πόλη μας;
Προσωπικά, μετά από 1μιση χρόνο στην ΕΜΙΚΟ, πάω στον Ράνιο. Αφενός είναι κοντά στο σπίτι μου, και αφετέρου ο άνθρωπος είναι συννενοήσιμος. Καμία σχέση με το μπάχαλο της ΕΜΙΚΟ. Δεν τον χρειάστηκα βέβαια για κάτι ιδιαίτερα πολύπλοκο μέχρι στιγμής, οπότε δεν ξέρω τι παίζει στα πολύ δύσκολα. Τουλάχιστον όμως μιλάς και σε ακούει.
-
Για το θέμα συνεργείο, εγώ πήγα την προηγούμενη 147 (1,6) μία φορά στη Spicar. Ο έμπειρος δοκιμαστής ανέβηκε μία ανηφόρά με όπισθεν και πολύ φόρα και φυσικά βρήκε (με εμένα μέσα). Όλοι εδώ μέσα ξέρουμε ότι βρίσκουν οι 147 και προσέχουμε, αυτός δεν το ήξερε ?????
Ρώτησα ένα γνωστό φανατικό alfisti από εποχή julia και με έστειλε στον Σπυρόπουλο στην Πλαπούτα (μόνο συνεργείο - εξουσιοδοτημένο εννοείται). Από τότε πάω εκεί. Πολύ σοβαρός, έμπειρος, στην ώρα του πάντα και σχετικά φθηνότερος (αν και αυτό δεν το πολυκοιτάω (κακώς) ).Επανέρχομαι στο θέμα της αλλαγής από 147 1,6 σε 147 ti 2.0.
- Η διαφορά άνεσης είναι υπαρκτή αλλά όχι ενοχλητική μέσα στην πόλη. Προφανώς είναι θέμα ανάρτησης, αλλά και 17αρας ζάντας (η προηγούμενη είχε 16άρα). Εκτός πόλης όμως, οι πιο σφιχτές ρυθμίσεις κάνουν δουλειά και σε αποζημιώνουν 100%.
- Προφανώς ο δίλιτρος TS είναι πιο γρήγορος, αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι μέσα στην πόλη η διαφορά κατανάλωσης είναι αμελητέα (με κρατημένο γκάζι), και κυμαίνεται από 0 - 5 %, με βάση και το trip computer, αλλά και κυρίως τα χλμ από γέμισμα σε γέμισμα.
Επίσης, υστερεί αισθητά κυρίως στις χαμηλές στροφές σε σχέση με τον JTS της GT, που είχα οδηγήσει για δύο μέρες. Νομίζω ότι θα ήταν σημαντικό ατού να μπει ο JTS στην 147, αλλά προφανώς ξεφορτώνουν το stock. Πάντως αν πλακωθείς έξω από την πόλη ρουφάει μια χαρά και μαζί με τον οδηγό χαμογελάει και ο βενζινάς. - Οι διαφορετικές ρυθμίσεις επηρεάζουν και το τιμόνι, το οποίο δείχνει ακόμα (!!!) πιο άμεσο και σαφές (και λόγο 17αρας προφανώς), όμως στην ευθεία χρειάζεται περισσότερες διορθώσεις, καθώς οι μικροανωμαλίες μεταφράζονται πιο εύκολα σε αλλαγή πορείας.
- Το VDC έχει σαφώς πιο σπορ ρύθμιση (βοηθάσει και ο μεγαλύτερος κινητήτας) και παρεμβαίνει σαφώς πιο διακριτικά σε σχέση με την 1,6 που σου έκοβε τα χαμόγελα και σε κρέμαγε !!!! Όμως, έστω στην ti, βάλτε ένα ρημαδοδιαπόκτη να κλείνει. (Θα μου πεις εδώ δεν έβαλαν στην GT)
Κατά τα άλλα, νομίζω ότι η αλλαγή που έκανα με έχει αποζημιώσει πλήρως, καθώς μόνο οδηγικά η διαφορά τιμής αξίζει τα λεφτά 100%.
Το δερμάτινο της ti είναι επίσης πολύ καλό και οι ζάντες κούκλες. Το δικό μου έχει και οροφή και είναι αρκετά πιο φωτεινό.Το μόνο που με χαλάει είναι ότι η προηγούμενη που είχα είχε το ηχοσύστημα BOSE και αυτή δεν το έχει. Τελικά τα αξίζει τα 900 ευρώ που έχει, αλλά το κατάλαβα εκ των υστέρων.
Το πρηγούμενο το έδωσα σε ένα φίλο, αφού του μάζεψα 55 χιλ χμλ σε 2,5 χρόνια.
Ήταν λίγο διστακτικός στην αρχή, αλλά τον άφησα ελεύθερο, το πήρε και έγινε άνθρωπος. Τώρα με χιλιοευχαριστεί, αν και δεν το έχει μάθει ακόμα 100%.
Κλείνοντας να θέσω και ένα ερώτημα :
Με αλυσίδες τι γίνεται ? Φέρνει στο συνεργείο κάτι ελβετικές που κάνουν και για 16αρα και για 17αρα, αλλά κοστίζουν 380 ευρώ. Ξέρει κανείς τίποτα αξιόπιστο και φθηνότερο? 380 είναι πολλά, με δεδομένο ότι ακόμα κι εγώ που πηγαίνω για σκι, πολύ σπάνια χρησιμοποιώ αλυσίδες, καθώς το αποφεύγω, αλλά και πάλι πρέπει να τις έχεις για να πας. Στο πρηγούμενο δεν είχα βάλει, γιατί ανέβαινα με το Corsa της κοπελιάς μου, στο οποίο έκαναν μια χαρά οι προηγούμενες δικές μου από το Punto. Αλλά δυστυχώς χώρισα.
Ξέρω ότι το πρόβλημα αυτό το έχετε αντιμετωπίσει όλοι όσοι δεν έχετε την 15άρα ζάντα, που είναι η μόνη που φοράει κανονικές αλυσίδες, οπότε κάποιος θα ξέρει κάτι.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Ο χρήστης dimxar έγραψε:
Κατά τα άλλα, νομίζω ότι η αλλαγή που έκανα με έχει αποζημιώσει πλήρως, καθώς μόνο οδηγικά η διαφορά τιμής αξίζει τα λεφτά 100%.Welcome to the club
Κλείνοντας να θέσω και ένα ερώτημα :
Με αλυσίδες τι γίνεται ? Φέρνει στο συνεργείο κάτι ελβετικές που κάνουν και για 16αρα και για 17αρα, αλλά κοστίζουν 380 ευρώ. Ξέρει κανείς τίποτα αξιόπιστο και φθηνότερο?Υπάρχουν και αυτές που είναι σε σχήμα 'κουβέρτας', οι οποίες κοστίζουν περίπου
-
dimxar,
στο δικό μου που φοράει 16άρες πήρα πολύ πρόσφατα το TRAK [κουμπωτή ερπύστρια, φοβερή] από τη Νέστωρ/Τζούρδας που το εισάγει, 400 ευρώ...
αλλά είμαι βουνό τουλάχιστον 1 μέρα κάθε βδομάδα οπότε μου είναι απαραίτητες.
αν δεν χρειάζονται συχνά, τότε με τις 'κάλτσες' [autosock], θα είσαι ok [πλένονται]. Αλυσίδες συμβατικές δεν χωράνε στις 16άρες και 17άρες ζάντες, οπότε η επόμενη λύση σου είναι οι κουμπωτές αλυσίδες/ερπύστριες, είτε TRAK, είτε spike-spider κτλ που κοστίζουν ακριβά... κάνε αναζήτηση στο 'περί αυτοκίνησης' για το θέμα να διαβάσεις εντυπώσεις.
-
Καλημέρα,
και Καλό Μήνα!!Αγόρασα για την 147 μου, τα 'αντιαλυσθητικά καλύμματα' AUTOSOCK. !!
(έχω 16''...)
Δεν τις έχω δοκιμάσει σε πραγματικές συνθήκες, τις έβαλα και εβγαλα όμως και είναι πανεύκολο.
Τις έχει ένα συνάδελφος μου σε Corolla, o οποίος μένει Διόνυσο , ( σε ανηφορικό δρομο) και με τα χιόνια του είχε βγει η πίστη να βαζει και να βγάζει τις συμβατικές αλυσίδες. Με αυτά σώθηκε.
Νομίζω ότι είναι πολύ καλή λύση για όσους έχουν πρόβλημα με μεγάλα ζαντολάστοιχα. Και βασικά σε καλή τιμή!!
Εγώ τα πήρα με αντικαταβολή από 'Ιντερνετικό' Μαγαζί με δωρεαν παράδοση 104 €. -
Ημουν σημερα στο σερβις FIAT-ALFA ROMEO και ειχαν παραλαβει μια 147fl.
Tην εβγαλα φωτο με το κινητο αλλα εχει κολλησει ο pathfinder και δεν μπορω να την ανεβασω .Με την πρωτη ευκαιρια θα τις ανεβασω. -
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, θα ψαχτώ και θα ενημερώσω που θα καταλήξω. Και εμένα μου φαίνονται πολλά τα 380 ευρώ για αλυσίδες.
Πάντως θα το λύσω άμεσα το θέμα (λύσεις μέχρι 200 € μου φαίνονται λογικές), γιατί λέω να πάω μία βόλτα Καλάβρυτα για σκι το άλλο ΣΚ, και δε λέει να πάω με άλλο αυτοκίνητο και να μην πάω την ti μου μια βόλτα στα χιόνια. Τα στροφιλίκια εκεί είναι μία χαρά.
Το μόνο που με ξενερώνει είναι ότι μετά την Κόρινθο πας υποχρεωτικά με cruise control (λόγω ραντάρ) και μέχρι 100, το οποίο είναι φοβερό ξενέρωμα, αν πριν έχεις δει 220 + (κοντερίσια) στην Ε.Ο μέχρι την Κόρινθο. -
Alfa 147 forum