-
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Σήμερα μου'ρθέ το Χριστουγεννιάτικο δώρο που πήρα στην ΖουΖουΝά μου!2 μπάρες θόλων της Γερμανικής εταιρίας Wietchers!!!
Μόλις τις βάλει θα σας μεταφέρω εντυπώσεις.
http://shop.alfisti.net/images/product_ ... ahl156.jpg
http://shop.alfisti.net/images/product_ ... 010107.jpgΣύνολο 120 ευρώ με μεταφορικά.
Γερμανικής εταιρείας, τσ τσ τσ... χρεπόμπαρες πήρες..
-
Να παρακαλέω τους mods να κρατούν το τοπικ καθάρο από άσχετα με τα τεχνικά θέματα ποστ, όπως το τελευταίο.
-
Να παρακαλέω τους mods να κρατούν το τοπικ καθάρο από άσχετα με τα τεχνικά θέματα ποστ, όπως το τελευταίο.Για να το λέει κάτι θα ξέρει. Ας τον ρωτήσουμε....
Γερμανικής εταιρείας, τσ τσ τσ... χρεπόμπαρες πήρες..
Τις έχεις δοκιμάσει? Για πες μας εντυπώσεις?
-
Ευχαριστώ Cmarin
-
Ο χρήστης Steven έγραψε:
Εχουμε και λεμε,
DIY για λυση προβληματος (ενδειξης) καμμενης λαμπας, με τοποθετηση LED
Τα εργαλεια που θα χρειαστουν ειναι:
1). Κοφτακι
2). Λιμα (σε περιπτωση που η βαση του led εχει τις 2 ακιδες στον ιδιο νοητο αξονα(τι ειπα παλι το ατομο... ) )
3). ΠενσουλαΕπειδη ειναι σπανιο εως αδυνατο να βρεθει led με την βαση που μπαινει σε'μας, κανουμε τις παρακατω διαδικασιες:
Εδω φαινεται το πως ειναι η βαση του led:
Με τη λιμα, λιμαρουμε ελαφρα διπλα απο τη μια ακιδα, οπως φαινεται σε αυτη τη φωτογραφια:
ΠΡΟΣΟΧΗ, αυτη η διαδικασια γινεται μονο σε μια απο τις δυο ακιδες.Αφου το κανουμε αυτο, πιεζουμε με την πενσα, την ακιδα προς τα μεσα.
Μετα τοποθετουμε το led στη βαση οπως φαινεται εδω:
Εαν ειχαμε γυρισει το κλειδι ή ειχαμε βαλει μπροστα προσφατα, τοτε θα παρατηρησουμε οτι το led αναβει λιγο.Τωρα ερχομαστε το κρισιμο σημειο της αντιστασης.
Για να γινει σωστη δουλεια και να μπει η αντισταση σωστα ωστε να μην μας δημιουργησει προβλημα, πρεπει να ακολουθηθουν οι παρακατω διαδικασιες:Κοβουμε περιπου στο μισο το καθε ποδαρακι, οπως φαινεται εδω:
Μετα κανουμε τον σχηματισμο στα ποδαρακια οπως φαινεται στη φωτο:
Αφου το κανουμε αυτο, στην βαση οπου ειναι τα καλωδια, ψαχνουμε σε ποια μερια που ειναι τα κλιπσακια, να βρουμε κενο χωρο για τα ποδαρακια της αντιστασης.
Εαν δουμε οτι η αντισταση φευγει ευκολα, κανουμε με την πενσουλα ενα ελαφρυ ζιγκ-ζαγκ στα ποδαρακια για να εξαλειφθει ο τζογος.Εαν ειναι ολα ενταξει, και εχουμε τοποθετησει την αντισταση σωστα, την πιεζουμε μεσα στην βαση οσο μπορουμε για να μην μπορει να βγει, οπως φαινεται εδω:
Αφου τα κανουμε ολα αυτα, τσεκαρουμε εαν αναβει η ενδειξη για καμμενη λαμπα.
Εαν υπαρχει ακομα αυτη η ενδειξη, δοκιμαστε να αναψετε και να κλεισετε τα φωτα.
Στις 156 προFL2, παρατηρηθηκε οτι ο εγκεφαλος αργησε να σβησει το σφαλμα, γι'αυτο καντε λιγο υπομονη,για να σιγουρευτειτε οτι η δουλεια εγινε σωστα.Αφου γινουν ολα αυτα, τοτε, you are ready to go!!!
Καλη επιτυχια!!!
-
ΤΥΠΟΙ ΛΑΜΠΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ
Ο παρακάτω πίνακας περιγράφει τους τύπους των λαμπων που προσαρμόζονται.A - Λάμπες όλο από γυαλί (12V-2,3W) (12V-5W) Προσαρμόζονται υπό πίεση. Για να τις βγάλετε τραβήξτε τις.
B - Λάμπες μπαγιονέτ. (12V-21W) (12V-5W) (12V - 21/5W) Για να τις βγάλετε από το ντουί: πιέστε τον γλόμπο, περιστρέφοντας τον αριστερόστροφα, και έπειτα βγάλτε τον.
C - Λάμπες κυλινδρικές. (12V-10W) (12V-5W) Για να τις βγάλετε αποσυνδέστε τις από τις επαφές.
D-E - Λάμπες αλογόνου. (12V-55W H7) (12V-55W H1) Για να αφαιρέσετε την λάμπα αποσυνδέστε το ελατήριο στήριξης της λάμπας από την βάσης της.
Όταν πιάνετε τις λάμπες αλογόνου να ακουμπάτε αποκλειστικά το μεταλλικό τμήμα. Aκουμπωντας τον διάφανο γλόμπο με τα δάκτυλα πραγματοποιείται μια μείωση της φωτεινής έντασης της λάμπας και αυτό μπορεί να μειωσει την διάρκεια της ίδιας της λάμπας. Στην περίπτωση επαφής καθαρίστε τον γλόμπο με ένα πανί βουτηγμένο στο οινόπνευμα και αφήστε να στεγνωσει.
Oι λάμπες αλογόνου περιέχουν αέριο υπό πίεση. Στην περίπτωση σπασίματος είναι πιθανή η εκτίναξη θραυσμάτων γυαλιού.
Oι χαλασμένες λάμπες πρέπει να αντικαθίστανται από άλλες του ίδιου τύπου και ισχύος. Mετά από αυτήν την εργασία επιβεβαιωστε τον προσανατολοσμό των προβολέων.
-
-
Για εξήγησε λίγο τις παραπάνω φώτος, Τίμο. Εμένα δεν έχει ένα, αλλά δύο συρταράκια (το ένα ποτηροθήκη).
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Για εξήγησε λίγο τις παραπάνω φώτος, Τίμο. Εμένα δεν έχει ένα, αλλά δύο συρταράκια (το ένα ποτηροθήκη).Εχούν αντικατασταθεί με ένα.....ipod
-
Για εξήγησε λίγο τις παραπάνω φώτος, Τίμο. Εμένα δεν έχει ένα, αλλά δύο συρταράκια (το ένα ποτηροθήκη).
Εχούν αντικατασταθεί με ένα.....ipod
Nαι το βλέπω!
Εννοώ, πες μας αν είναι κάποια έτοιμη λύση, αν φαίνεται έτσι η τρύπα ανοικτή, κόστος, ποιος την φάρνει στην Έλλάδα κλπ κλπ.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Εχούν αντικατασταθεί με ένα.....ipod
Nαι το βλέπω!
Εννοώ, πες μας αν είναι κάποια έτοιμη λύση, αν φαίνεται έτσι η τρύπα ανοικτή, κόστος, ποιος την φάρνει στην Έλλάδα κλπ κλπ.
To κάνει κάποιος επαγγελματικα στην Αγγλία, για Ελλάδα δεν έχω πληροφορίες...
Μάλλον θα πρέπει να πας ψαχτά.... -
Εγώ πάντως προτιμώ την πατέντα που είχε κάνει ο άλλος και έβαλε το ipod μέσα στον τεμπέλη. Τρομερή δουλειά και εύκολη απ' ότι φαινόταν στο DIY.
-
Αν παρατηρησετε καλυτερα η κατασκευη που φιλοξενει το ipod δεν φαινεται να εχει και πολυ καλη συναρμογή με τα αλλα!
-
Ναι πραγματι... Φαινονται τα κενα αριστερα και δεξια!!
Το ολο εγχειρημα προσφερεται σαν εξτρα στην 147 απο την μαμα Alfa Romeo η οποια εχει συναψει καποια συνεργασια με την Apple... Μαλιστα δινουν το ipod με το σημα της Αλφα επανω του!!
Δεν ειναι κακο αλλα θα προτιμουσα την λυση στον τεμπελη!!Εχει κανεις το link απο το DIY????
-
-
-
-
Sto ΒΜW σειρά 1, δεν είναι που έχει σύνδεση με ipod στανταρ???
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Sto ΒΜW σειρά 1, δεν είναι που έχει σύνδεση με ipod στανταρ???Kαι τι σχέση έχει αυτό με το 147 forum ???
ΕΛΕΩΣ
-
Sto ΒΜW σειρά 1, δεν είναι που έχει σύνδεση με ipod στανταρ???
Kαι τι σχέση έχει αυτό με το 147 forum ???
ΕΛΕΩΣ
Σιγά μωρέ felleas!!! Μια ερώτηση έκανε. Εχει/δεν έχει....Ημαρτον!
Alfa 147 forum