-
Πρωτα απο ολα να ευχαριστησω τα παιδια που απαντησαν.
Λοιπον τα λαστιχα μαλλον τα εχει γυρισει απο πισω μπροστα και ειναι οντως ασχημα φθαρμενα. Δεν ξερω ομως αν ειναι απο σπιναρισματα η λογω της καλης ποιοτητας ασφαλτου που εχουν.Αν και νομιζω οτι μπορεις να βρεις τετοιες τιμες και καλυτερες ισως στην ελληνικη αγορα.
Αγαπητε felleas κοιτα μια ενδεικτιμη αγγελια αυτικινητου με αναλογο εξοπλισμο 'ALFA ROMEO 147 120PS DISTINCTIVE, 02, 1600κυβ., ΙΧΕ, 20000χλμ., ΑΣΗΜΙ, Υδρ.τιμόνι, Ηλεκ.παράθ., Κεντρ.κλείδ., Hifi, CD, Δερμ.καθίσμ., Κλιματ., Ηλ.καθρ., Προβ.ομίχλ., διαιρ.clima, 6airbags, 17'ζάντες, εξάτμιση, αεροτομή ΒΥ*** CARS, Τηλ.210-99*******, 18.000€'**
Με την καινουργια να εχει 21,000€!!!Παντως η αποφαση μου ειναι να περιμενω για κατι καλυτερο μιας και απο ενστικτο και μονο (κατι δεν μου καθεται καλα) δεν θα προχωρησω.
Ελπιζω να γινω συντομα μελος της εκλεκτης ομαδας.
Thanks again... -
Ο χρήστης gmak έγραψε:
Βασικά δεν θα έπαιρνα τις 17άρες ακόμα κι αν μου τις έδιναν [το δικό μου φοράει 16άρες],......αυξάνουν το ύψος του αυτοκινήτου [με λίγα λόγια χάνεις αντί να κερδίζεις σε στρίψιμοΟι 16/17άρες με τις διαστάσεις ελαστικών που φοράει η 147 είναι ίδιες και έχει αυξημένο ύψος σε σχέση με τις 15αρες (όπου βρίσκεται στην πιο 'χαμηλή του μορφή')
-
σύμφωνοι, πρέπει να έχουν παραπλήσια διάσταση με τα ελαστικά πάνω. Κάποτε υπήρχε ένα thread στο alfaowner που είχαν υπολογίσει και τις διαμέτρους [ναι, δεν είναι τρομερά δύσκολο, καλύτερα να πάρουμε χαρτί και μολύβι ]. Οι 16άρες είναι πιο cofortable ride, οι 17άρες πιο απόλυτο. Εάν έπαιρνα το 2λιτρο, ok, αλλά με τις επιδόσεις του 1.6 που το χρησιμοποιώ ως αυτοκίνητο πόλης, οι 16' είναι ήδη αρκετές.
Και συγγνώμη εάν έθιξα κάποιον στο πρώτο πόστ μου με το 'δεν θα τις έπαιρνα και να μου τις έδιναν', απλά μετέφερα το σκεπτικό μου.[/list]
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Βασικά δεν θα έπαιρνα τις 17άρες ακόμα κι αν μου τις έδιναν [το δικό μου φοράει 16άρες],......αυξάνουν το ύψος του αυτοκινήτου [με λίγα λόγια χάνεις αντί να κερδίζεις σε στρίψιμο
Οι 16/17άρες με τις διαστάσεις ελαστικών που φοράει η 147 είναι ίδιες και έχει αυξημένο ύψος σε σχέση με τις 15αρες (όπου βρίσκεται στην πιο 'χαμηλή του μορφή')
Όχι και ακριβώς ίδιες. Οι 16άρες με το 55άρι προφίλ έχουν μεγαλύτερη διάμετρο και κατά συνέπεια με αυτές είναι υψηλότερη η 147.
-
Παιδιά χαιρετώ! Έχω εδώ και 4-5 μήνες την 147, και βλέπω ότι έχουν αρχίσει να εμφανίζονται κάποιες μικρές ατέλειες στο ταμπλό. Απίσης υπάρχει ένας λεκές στο τμήμα της πόρτας του οδηγού που είναι με ύφασμα (όχι πλαστικό). Ξέρετε πώς μπορώ να τους καθαρίσω; Μέχρι τώρα στο εσωτερικό χρησιμοποιούσα χαρτί κουζίνς απλό μαζί με λίγο νεράκι ή κλασικό πανί πετσετέ πάλι με νερό. Έχω ακούσει ότι τα γυαλιστικά - καθαριστικά ταμπλό είναι ενίοτε επικίνδυνα ενώ το απλό νερό έχει άλατα... Τελικά μπορεί κάποιος να απαντ΄΄ησει υπεύθυνα τί μπορώ να χρησιμποιήσω για να καθαρίζω το εσωτερικό;
ΥΓ. Αν είναι εύκολο απαντήστε ξεχωριστά για το ταμπλό και ξεχωριστά για το ύφασμα στην πόρτα. Ελπίζω να καταλάβετε για τί πρόκειται. Είναι ύφασμα παρόμοιας υφής με αυτό των καθισμάτων!
Συνήθως αυτά τα τμήματα του εσωτερικού τα καθάριζα με βρεγμένο σφουγγάρι...Δεν ξέρω τί να κάνω και τη θέλω καθαρή την κούκλα μου!...
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!
-
Καλημέρα σε όλους! Πριν μερικούς μήνες αγόρασα μια 147 1.6 twin spark και μέχρι στιγμής έχω 16000 απροβλημάτιστα χιλιόμετρα . Ένας θόρυβος που ακουγόταν απο τον κινητήρα γύρω στις 2500 στροφές, από τότε που το αγόρασα με έβαλε σε σκέψεις και πήγα στην αντιπροσωπεία. Εκεί ύστερα από test drive του μηχανικού μου είπανε ότι ο κινητήρας χτυπάει πειράκια! 'Δεν αποτελεί πρόβλημα' ,μου είπαν, 'αλλά αν θες μπορούμε να στείλουμε τον εγκέφαλο για επαναπρογραμματισμό'. Έχει κάποιος υπόψιν του κάτι σχετικό για το θέμα όπως και για επαναπρογραμματισμό εγκεφάλου;Πρώτη φορά ακούω για πειράκια που δεν δημιουργούν πρόβλημα
-
Ο χρήστης svradelis έγραψε:
Έχει κάποιος υπόψιν του κάτι σχετικό για το θέμα όπως και για επαναπρογραμματισμό εγκεφάλου;Πρώτη φορά ακούω για πειράκια που δεν δημιουργούν πρόβλημαΣτην ουσία πρόκειται για ένα απλό εργοστασιακό 'software upgrade' του προγράμματος του εγκεφάλου. Το γκρούπο βγάζει τέτοια κάθε 5-6 μήνες νομίζω. Κάντο μιας και είναι τζάμπα, αν και δεν είναι σίγουρο ότι τα πειράκια θα εξαφανιστούν τελείως.
-
αυτο το κουμπι που ειναι στο ματσουκι των υαλοκαθαριστηρων και γραφει set οταν το πατας και γραφει average velocity, travel time ,average speed τι θελει να πει ο ποιητης????
-
Ο χρήστης μιχαλης1978 έγραψε:
αυτο το κουμπι που ειναι στο ματσουκι των υαλοκαθαριστηρων και γραφει set οταν το πατας και γραφει average velocity, travel time ,average speed τι θελει να πει ο ποιητης????Προφανώς αναφέρεσαι στο trip computer.
-
Ο χρήστης μιχαλης1978 έγραψε:
αυτο το κουμπι που ειναι στο ματσουκι των υαλοκαθαριστηρων και γραφει set οταν το πατας και γραφει average velocity, travel time ,average speed τι θελει να πει ο ποιητης????αχ κατακαημένο instruction manual, ποθές σκονίζεσαι?
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
αχ κατακαημένο instruction manual, ποθές σκονίζεσαι?Τσ τσ μπορεί να το έδωσε για ανακύκλωση ο άνθρωπος!
-
Ο χρήστης gmak έγραψε:
αχ κατακαημένο instruction manual, ποθές σκονίζεσαι? -
τι ενοουμε ακριβος ''κτυπαει πυρακια '' ?
-
Ο χρήστης photis έγραψε:
τι ενοουμε ακριβος ''κτυπαει πυρακια '' ?Μια δυσλειτουργία του κινητήρα που οφείλεται είτε σε κακής ποιότητας καύσιμο, είτε σε προβληματική κατασκευή κινητήρα είτε και στα δύο. Δες ενδεικτικά εδώ:
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... E1&start=0 -
δηλαδη ενοουμε το προβλημα της προαναφλεξης ?
-
Αν τα έχω διαβάσει σωστά, ναι, αυτό εννοούμε.
-
Τα πυρακια ειναι η προαναφλεξη και παρουσιαζεται εντονα μεταξυ 2500-3000 στροφων στον 1.6 TS.
Kαλη 100σταρα βενζινη σιγουρα βοηθαει αλλα και φυσικα αυτο που ειπε ο Kyan περι Update προγραμματισμου της ECU που ''Πρεπει'' να γινει δωρεαν απο την αντιπροσωπεια. -
Aν τα λάστιχα έχουν το ίδιο προφίλ πχ 205/55 είτε τα βάλω σε 16 είτε σε 17-αρες ζάντες την ίδια άνεση δεν θα έχω ή κάνω λάθος? Αυτό που θα αλλάξει είναι η συνολική διαμετρος με ότι αυτό συνεπάγεται αλλά λογικά όχι η άνεση.
-
Το προφίλ είναι αναλογία φάρδους/ύψους και εντός κάποιων πλαισίων ο συλλογισμός σου ισχύει. ΟΚ στην άνεση, αλλά το αμάξι θα είναι σαν να του φοράς 18' ζάντα [βγαίνει άραγε προφίλ 55 για 17' ?], ίσως να μην χωράει στον θόλο καν...
παρεμπιπτόντως, υπολόγισα τις διαμέτρους των τροχών με τις 2 optional ζάντες, 205/55/16 = 63.19 εκ, 225/45/17 = 63.43 εκ. Άρα η 17' είναι μεγαλύτερη οριακά.
-
Γεια χαρα σε ολους. Ειχα στειλει πριν λιγο καιρο post ζητωντας γνωμες για μια μεταχειρισμενη 147. Τελικα πηρα μια καινουρια (1.6 TS Distinctive 3D)και τωρα περιμενω να περασουν οι μερες Αν και καταλαβαινω οτι η ερωτηση μαλλον θα κουρασει καποιους παλαιοτερους μπορειτε να μοιραστειτε την εμπειρια σας σε οτι αφορα τα παρακατω:
- Που το πατε για service?
- Τι πρεπει να προσεχω?
- Τα λαδια καθε ποτε πρεπει να αλλαζουν (εχω ακουσει παρα πολλα)?
Aν εχετε καποιο καλο link ειναι ευπροσδεκτο[/list]
Alfa 147 forum