-
Καλημέρα σε όλους τους φίλους.
Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:
-
Το αυτοκίνητο είναι 10 μήνων, άλλαξα τα πρώτα λάδια στις 4.000 χλμ.
Παρατήρησα λοιπόν ότι η στάθμη τότε ήταν λίγο πιο πάνω από το max σημείο. Σήμερα στις 10.000 χλμ. η στάθμη του λάδιού είναι λίγο πιο κάτω. Πράγμα που σημαίνει ότι έκαψε λίγα λαδάκια. Δικαιολογείται για τόσο νέο αυτοκίνητο; -
Είχατε ποτέ πρόβλημα με τη βάση του καθρέπτη στο μπαρπρίζ;
Τον τελευταίο καιρό 'παίζει' μπρος πίσω σαν έχει ξεκολλήσει.
Όντως πρόσεξα ότι η βάση δεν είναι πλέον σταθερή, παρόλο που μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν σταθερότατη και με μια - δυο κινήσεις είχα βρει τη σωστή θέση.
-
-
Ο χρήστης nfil έγραψε:
- Είχατε ποτέ πρόβλημα με τη βάση του καθρέπτη στο μπαρπρίζ;
Τον τελευταίο καιρό 'παίζει' μπρος πίσω σαν έχει ξεκολλήσει.
Όντως πρόσεξα ότι η βάση δεν είναι πλέον σταθερή, παρόλο που μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν σταθερότατη και με μια - δυο κινήσεις είχα βρει τη σωστή θέση.
Μάλλον είναι έτοιμος να ξεκολήσει. Συμβαίνει συχνά, ειδικά το καλοκαίρι. Αν σου ξεκολλήσει υπάρχουν κόλλες ειδικά για τον καθρέφτη. Μην χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε άλλη κόλλα γιατι δεν θα λειτουργήσει.
- Είχατε ποτέ πρόβλημα με τη βάση του καθρέπτη στο μπαρπρίζ;
-
Καλημέρα!
-
Αρχικά να θυμίσω ότι ο σωστός τρόπος να μετράμε τα λάδια είναι με τον κινητήρα σταματημένο για τουλάχιστον πέντε με δέκα λεπτά ώστε η στάθμη να έρθει στα κανονικά της επίπεδα, αλλιώς η ένδειξη δεν είναι σωστή.
Όταν ο κινητήρας είναι στο στρώσιμο και ανάλογα με τον τρόπο που οδηγούμε καίει παραπάνω λάδια απ'ότι θα έκαιγε ένας στρωμένος κινητήρας. Προτείνω πάντως αφού έχεις 6000 km με τα ίδια λάδια και ο κινητήρας είναι σχετικά άστρωτος να τ'αλλάξεις, μόνο καλό θα του κάνεις -οκ και κακό στην τσέπη σου -. Τι λάδια χρησιμοποιείς? -
Ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα.
-
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Ποιος είπε πως η 147 δεν έχει χώρους?
Εγώ
Με 5 ενήλικες και αντρικές ( ) αποσκευές Σαββατοκύριακου΄, σίγουρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως έχει έστω και ένα παιδάκι και μάλιστα μωρό τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Το καρεκλάκι του ας πούμε πιάνει 1 1/2 θέση πίσω, έτσι δεν κάθονται άλλα 2 άτομα ή κάθονται πολύ ζορισμένα ειδικά για ταξίδι. Τα 280 λίτρα του χώρου πίσω γεμίζουν μέ ένα καροτσάκι, ένα παρκοκρέββατο και μία μικρή βαλιτσούλα!!! Για να μην μιλήσουμε για διακοπές 2 και 3 εβδομάδων.... Τέλος πάντων, σίγουρα η 147 δεν είναι οικογενειακό αυτοκίνητο. δύο γονείς και 1 παιδί και είσαι στο μάξιμουμ των χώρων.Για τα υπόλοιπα του Αντώνη σε ανοικτό δρόμο, συμφωνώ απόλυτα!
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Είναι βέβαιο πως το βάρος είχε πραγματικά γονατίσει τις επιταχύνσεις από στάση ενώ προς μεγάλη μου έκπληξη οι ρεπρίζ ήταν ικανοποιητικότατες αρκεί οι στροφές να ήταν > 4.000 σ.α.λ.Αυτό είναι αλήθεια, φορτωμένη μοιάζει πολύ απρόθυμη και γκρινιάρα όταν ξεκινάει, όταν ξεκινήσει όμως ικανοποιεί αρκετά, το ίδιο ισχύει και για την 120άρα. Όσο για τις αναρτήσεις νομίζω πως είναι το ιδανικό μεταξύ κρατήματος και άνεσης, μερικές φορές μου λείπουν οι εργαστασιακές ρυθμίσεις
-
parte kai ayto : http://www.forocoches.com/foro/customav ... r171_4.gif
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
parte kai ayto : http://www.forocoches.com/foro/customav ... r171_4.gifΚαλοοο!
-
Φίλε dog80 την κόλλα που αναφέρεις θα τη βρω σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο;
- Αρχικά να θυμίσω ότι ο σωστός τρόπος να μετράμε τα λάδια είναι με τον κινητήρα
σταματημένο για τουλάχιστον πέντε με δέκα λεπτά ώστε η στάθμη να έρθει στα κανονικά
της επίπεδα, αλλιώς η ένδειξη δεν είναι σωστή.
Όταν ο κινητήρας είναι στο στρώσιμο και ανάλογα με τον τρόπο που οδηγούμε καίει
παραπάνω λάδια απ'ότι θα έκαιγε ένας στρωμένος κινητήρας. Προτείνω πάντως αφού έχεις
6000 km με τα ίδια λάδια και ο κινητήρας είναι σχετικά άστρωτος να τ'αλλάξεις, μόνο
καλό θα του κάνεις -οκ και κακό στην τσέπη σου -. Τι λάδια χρησιμοποιείς?
Όταν έλεγξα τα λάδια ο κινητήρας ήταν σβηστός για πολλές ώρες και το αυτοκίνητο
στο γκαράζ. Οπότε δεν τίθεται θέμα 'κακού' μετρήματος.Ανακουφίζομαι αφού όπως λες ο κινητήρας είναι σε φάση 'στρωσίματος' οπότε μπορεί
να κάψει λόγα λάδια. Τα λάδια που χρησιμοποιώ είναι τα SELENIA μαύρα.Σκοπεύω να τα αλλάξω σύντομα πάντως.
Ευχαριστώ.
- Αρχικά να θυμίσω ότι ο σωστός τρόπος να μετράμε τα λάδια είναι με τον κινητήρα
-
Καλησπέρα σε όλους!!! Θα ήθελα να τοποθετηθώ για ένα θέμα το οποίο αφορά πιστεύω όλους! Αναφέρομαι στο θέμα των εξουσιοδοτημένων συνεργείων...Προχθές πήγα την Alfa 147(120 progression) του αδερφού μου στο συνεργείο του Παρασκευαίδη στο Μοσχάτο... Δεν πρόκειται να κάνω διαφήμιση απλά είμαι χαρούμενος που γνώρισα έναν άνθρωπο με τόσες γνώσεις γύρω απο την ALFA ROMEO!!! Ευχάριστος, συζητήσιμος και πάνω απο όλα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ!!!!!!!! Πήγε η ALFA για το service των 20000...Μέχρι και τις πιέσεις των ελαστικών κοίταξε... . Μιλήσαμε πάνω απο μία ώρα γενικότερα για την ALFA ROMEO και πήγαμε το αυτοκίνητο και μία βόλτα για να διαπιστώσω ότι όλα είναι εντάξει . Σύνολο??? 130 ευρώ. Θα πρέπει να προσθέσω ότι διορθώθηκαν και τριγμοί - χτυπήματα που ακουγόντουσαν εκνευριστικά!!! Είναι σίγουρο πως θα πάω και την δικιά μου εκεί (Alfa 147 105 dinstictive) γιατί τέτοιοι άνθρωποι που να αγαπάνε την ALFA ROMEO τόσο και να την γνωρίζουν και σε βάθος νομίζω ότι απλά σπανίζουν...Το συνεργείο να σημειώσω είναι εξουσιοδοτημένο, μεγάλος χώρος και δεν κοιτάζουν να στα πάρουν...αυτό που τους νοιάζει είναι η μακροχρόνια συνεργασία...Χαιρετώ!!!
-
Ο χρήστης nfil έγραψε:
Φίλε dog80 την κόλλα που αναφέρεις θα τη βρω σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο;Όπου πουλάνε είδη αυτοκινήτου έχουν και τέτοιες κόλλες. Ακόμα και σε βενζινάδικα θα τη βρείς. Μια τέτοια κόλλα είναι αυτή: http://www.loctite.be/Teroson/RearviewM ... iveKit.htm
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Εγώ
Με 5 ενήλικες και αντρικές ( ) αποσκευές Σαββατοκύριακου΄, σίγουρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως έχει έστω και ένα παιδάκι και μάλιστα μωρό τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Το καρεκλάκι του ας πούμε πιάνει 1 1/2 θέση πίσω, έτσι δεν κάθονται άλλα 2 άτομα ή κάθονται πολύ ζορισμένα ειδικά για ταξίδι. Τα 280 λίτρα του χώρου πίσω γεμίζουν μέ ένα καροτσάκι, ένα παρκοκρέββατο και μία μικρή βαλιτσούλα!!! Για να μην μιλήσουμε για διακοπές 2 και 3 εβδομάδων.... Τέλος πάντων, σίγουρα η 147 δεν είναι οικογενειακό αυτοκίνητο. δύο γονείς και 1 παιδί και είσαι στο μάξιμουμ των χώρων.Κώστα,εκεί που έμεινα το Σ/Κ έτυχε και πάρκαρα την 147 δίπλα σε άλλες 2 147 εκ των οποίων η μια ήταν ίδια με τη δική σου(5θ) πίσω είχε παιδικό κάθισμα και από πάνω μπαγκαζιέρα πάνω στις δύο γνήσιες ασημί μπάρες της alfa romeo.
Ε λοιπόν τον τύπο τον καταχάρηκα
...και δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος θα πρέπει να θυσιάσει την ομορφιά,το στύλ,τις επιδόσεις,το κράτημα και τόσα άλλα που προσφέρει η alfa για ένα μπαουλοντίβανο με 'χώρους' τους οποίους θα τους χρειάζεται 2-3 φορές το χρόνο-το πολύ -
Μήπως στο επερχόμενο facelift θα έπερεπε πρώτα από όλα να αυξήσουν το χώρο αποσκευων στα 350 λίτρα ώστε να εξαλειφθεί η αχίλλειος πτέρνα της 147? Τί θα λέγατε για σύρόμενο πίσω κάθισμα μιας και αλλάγές στο πλάισιο είναι λίγο δύσκολο να γίνουν.
-
Ο χρήστης nfil έγραψε:
Ανακουφίζομαι αφού όπως λες ο κινητήρας είναι σε φάση 'στρωσίματος' οπότε μπορεί
να κάψει λόγα λάδια. Τα λάδια που χρησιμοποιώ είναι τα SELENIA μαύρα.Δεν χρειάζεται ν'ανησυχείς, ο twin spark δεν είναι οικονομικός κινητήρας, αλλά όχι και σπάταλος, μετά τα 20000 km θα βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα για τα λάδια και θα δεις ότι καίει φυσιολογικά.
Τα Selenia Racing είναι από τις καλύτερες επιλογές, αυτά βάζω κι εγώ από την αρχή.@gramacar
Στο alfaowner ακούστηκε ότι θ'αλλάξουν το πίσω μέρος για να έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, τώρα αν ισχύει ποιός ξέρει... -
Ο χρήστης TIFOSI έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους!!! Θα ήθελα να τοποθετηθώ για ένα θέμα το οποίο αφορά πιστεύω όλους! Αναφέρομαι στο θέμα των εξουσιοδοτημένων συνεργείων...Προχθές πήγα την Alfa 147(120 progression) του αδερφού μου στο συνεργείο του Παρασκευαίδη στο Μοσχάτο... Δεν πρόκειται να κάνω διαφήμιση απλά είμαι χαρούμενος που γνώρισα έναν άνθρωπο με τόσες γνώσεις γύρω απο την ALFA ROMEO!!! Ευχάριστος, συζητήσιμος και πάνω απο όλα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ!!!!!!!! Πήγε η ALFA για το service των 20000...Μέχρι και τις πιέσεις των ελαστικών κοίταξε... . Μιλήσαμε πάνω απο μία ώρα γενικότερα για την ALFA ROMEO και πήγαμε το αυτοκίνητο και μία βόλτα για να διαπιστώσω ότι όλα είναι εντάξει . Σύνολο??? 130 ευρώ. Θα πρέπει να προσθέσω ότι διορθώθηκαν και τριγμοί - χτυπήματα που ακουγόντουσαν εκνευριστικά!!! Είναι σίγουρο πως θα πάω και την δικιά μου εκεί (Alfa 147 105 dinstictive) γιατί τέτοιοι άνθρωποι που να αγαπάνε την ALFA ROMEO τόσο και να την γνωρίζουν και σε βάθος νομίζω ότι απλά σπανίζουν...Το συνεργείο να σημειώσω είναι εξουσιοδοτημένο, μεγάλος χώρος και δεν κοιτάζουν να στα πάρουν...αυτό που τους νοιάζει είναι η μακροχρόνια συνεργασία...Χαιρετώ!!!Μήπως μπορείς να μου δώσεις περισσότερα στοιχεία για το συνεργείο, Διεύθυνση, τηλέφωνο και αν μπορείς το όνομ ατου μάστορα που μίλησες. Αν για κάποιο λόγο δεν θέλεις να τα δημοσιεύσεις στείλτα μου με PM. Είμαι στη διαδικασία εύρεσης κάποιου καλού συνεργείου για να μου πεί ειλικρινά αν πρέπει να αλλάξω τον ιμάντα χρονισμού σε 156 του 2001 με 15,500 Km.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Φίλε dog80 την κόλλα που αναφέρεις θα τη βρω σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο;
Όπου πουλάνε είδη αυτοκινήτου έχουν και τέτοιες κόλλες. Ακόμα και σε βενζινάδικα θα τη βρείς. Μια τέτοια κόλλα είναι αυτή: http://www.loctite.be/Teroson/RearviewM ... iveKit.htm
Που μπορείς να την αγοράσεις απο εδώ:
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Εγώ
Με 5 ενήλικες και αντρικές ( ) αποσκευές Σαββατοκύριακου΄, σίγουρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως έχει έστω και ένα παιδάκι και μάλιστα μωρό τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Το καρεκλάκι του ας πούμε πιάνει 1 1/2 θέση πίσω, έτσι δεν κάθονται άλλα 2 άτομα ή κάθονται πολύ ζορισμένα ειδικά για ταξίδι. Τα 280 λίτρα του χώρου πίσω γεμίζουν μέ ένα καροτσάκι, ένα παρκοκρέββατο και μία μικρή βαλιτσούλα!!! Για να μην μιλήσουμε για διακοπές 2 και 3 εβδομάδων.... Τέλος πάντων, σίγουρα η 147 δεν είναι οικογενειακό αυτοκίνητο. δύο γονείς και 1 παιδί και είσαι στο μάξιμουμ των χώρων.Κώστα,εκεί που έμεινα το Σ/Κ έτυχε και πάρκαρα την 147 δίπλα σε άλλες 2 147 εκ των οποίων η μια ήταν ίδια με τη δική σου(5θ) πίσω είχε παιδικό κάθισμα και από πάνω μπαγκαζιέρα πάνω στις δύο γνήσιες ασημί μπάρες της alfa romeo.
...και δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος θα πρέπει να θυσιάσει την ομορφιά,το στύλ,τις επιδόσεις,το κράτημα και τόσα άλλα που προσφέρει η alfa για ένα μπαουλοντίβανο με 'χώρους' τους οποίους θα τους χρειάζεται 2-3 φορές το χρόνο-το πολύΚαλάααα Αντώνη!! ....Καλομελέτα και σου'ρχεται!!!
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
Κώστα,εκεί που έμεινα το Σ/Κ έτυχε και πάρκαρα την 147 δίπλα σε άλλες 2 147 εκ των οποίων η μια ήταν ίδια με τη δική σου(5θ) πίσω είχε παιδικό κάθισμα και από πάνω μπαγκαζιέρα πάνω στις δύο γνήσιες ασημί μπάρες της alfa romeo.
...και δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος θα πρέπει να θυσιάσει την ομορφιά,το στύλ,τις επιδόσεις,το κράτημα και τόσα άλλα που προσφέρει η alfa για ένα μπαουλοντίβανο με 'χώρους' τους οποίους θα τους χρειάζεται 2-3 φορές το χρόνο-το πολύΑντώνη μπάρες έχω πάρει (όχι της Alfa, άλλα επίσης κομψές της Thule). Mπαγκαζιέρα δεν έχω επειδή χωράει ελάχιστα . Ετσι μόνο σε διακοπές, δένω από πάνω 2-3 βαλίτσες (τις έχω χρησιμοποιήσει 2 φορές μόνο).
Επίσης μπορώ να σου πω ότι από φθινόπωρο, προσανατολίζομαι σε ένα μεταχειρισμένο μπαούλο , για.....δευτερο. Ο λόγος είναι ότι με 2 μωρά το χρειάζεσαι συνέχεια και όχι 2-3 φορές το χρόνο. Η 147 θα μείνει πιο προσωπική τότε....Όταν μεγαλώσουν λίγο (>5 χρ.) σίγουρα θα βολεύονται καλύτερα στην....148 (τότε ). -
[quote='GEORGE LOGOTHETIS
Μήπως μπορείς να μου δώσεις περισσότερα στοιχεία για το συνεργείο, Διεύθυνση, τηλέφωνο και αν μπορείς το όνομ ατου μάστορα που μίλησες. Αν για κάποιο λόγο δεν θέλεις να τα δημοσιεύσεις στείλτα μου με PM. Είμαι στη διαδικασία εύρεσης κάποιου καλού συνεργείου για να μου πεί ειλικρινά αν πρέπει να αλλάξω τον ιμάντα χρονισμού σε 156 του 2001 με 15,500 Km.[/quote]Φίλε μου η διεύθυνση είναι Καποδιστρίου 136 - Μοσχάτο, τηλ.:210 9480518, 210 9480143. Ο ίδιος ο Παρασκευαίδης σου παίρνει συνέντευξη . Και πάνω απο όλα είναι εξουσιοδοτημένο (αν ζητήσεις την λίστα εξουσιοδοτημένων απο την ALFA ROMEO θα το δεις σίγουρα!!!). Δεν νομίζω ότι κάνω διαφήμιση όταν αναφέρομαι σε έναν άνθρωπο που αγαπάει αυτό που κάνει και το ξέρει σε βάθος χωρίς να κοιτάει να στα 'βουτήξει'...
-
Αν και μένω Λαμπρινή έκλεισα ραντεβού για Δευτέρα πρωί. Τυχαία βγήκε και φίλος του θείου μου εδώ και 25 χρόνια. Καμμιά φορά άμα σε θέλει η τύχη. Του είπα πως τον βρήκα και τρελάθηκε. Μάλιστα σε θυμότανε και μου είπε ότι το αμάξι έκανε και κάποιο θόρυβο. Την επόμενη φορά λοιπόν πές του ότι είσαι εσύ από το Forum των 4 τροχών και θα σε προσέξει ιδιαίτερα.
TIFOSI σ'ευχαριστώ. -
Ο χρήστης GEORGE LOGOTHETIS έγραψε:
Αν και μένω Λαμπρινή έκλεισα ραντεβού για Δευτέρα πρωί. Τυχαία βγήκε και φίλος του θείου μου εδώ και 25 χρόνια. Καμμιά φορά άμα σε θέλει η τύχη. Του είπα πως τον βρήκα και τρελάθηκε. Μάλιστα σε θυμότανε και μου είπε ότι το αμάξι έκανε και κάποιο θόρυβο. Την επόμενη φορά λοιπόν πές του ότι είσαι εσύ από το Forum των 4 τροχών και θα σε προσέξει ιδιαίτερα.
TIFOSI σ'ευχαριστώ.Και όλα αυτά έγιναν απο το τηλέφωνο που πήρες για ραντεβού? Αυτός ο άνθρωπος:
πότε προλαβαίνει να μιλάει τόση ώρα στο τηλέφωνο για τους παλιούς του φίλους,
πως θυμάται απο το τηλέφωνο ένα 147 που είχε φέρει κάποιος για service,
πότε προλαβαίνει να μιλάει και να εξηγεί τα προβλήματα σε αυτούς που είναι ήδη στο συνεργείο του,
πότε προλαβαίνει να φτιάχνει τα αυτοκίνητα για αυτα που του ζητάνε αλλά και για αυτά που δεν του ζητάνε (χτυπήματα και άλλα)Βρέ παιδιά μήπως υπερβάλετε λιγάκι. Στείλτε και κανένα pm για τα προσωπικά σας και μην το κάνετε Γιώργος κερνάει Γιώργος πίνει.
Alfa 147 forum