-
Παιδιά θεωρείτε καλή αγορά την 147 2.0 TS ή πιστέευτε ότι επειδή σε λίγο καιρό θα βγει με τον JTS κινητήρα το υπάρχον μοντέλο θα απαξιωθεί αρκετά? Νομίζω ότι η τιμή του είναι αρκετά καλή αλλά δε γνωρίζω για τον κινητήρα αν δηλαδή είναι ελαστικός, αξιόπιστος και οικονομικός. Κάποια φωτογραφία του facelift υοάρχει? για να δω μήπως πρέπει να περιμένω.
-
Ο χρήστης gramacar έγραψε:
Κάποια φωτογραφία του facelift υοάρχει? για να δω μήπως πρέπει να περιμένω.Δες αυτό το θέμα http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=7102 είναι ότι ωεότερο υπάρχει...
-
Παιδιά θεωρείτε καλή αγορά την 147 2.0 TS ή πιστέευτε ότι επειδή σε λίγο καιρό θα βγει με τον JTS κινητήρα το υπάρχον μοντέλο θα απαξιωθεί αρκετά? Νομίζω ότι η τιμή του είναι αρκετά καλή αλλά δε γνωρίζω για τον κινητήρα αν δηλαδή είναι ελαστικός, αξιόπιστος και οικονομικός.Η 2.0 TS είναι μια καλή αγορά με την τιμή που έχει σήμερα. Ο 2.0 TS είναι ένας πολυδοκιμασμένος κινητήρας που δεν έχει κανένα πρόβλημα αξιοπιστίας. Η διαφορά του TS με τον JTS εκτός από την ιπποδύναμη (+15 hp ο JTS) είναι η ελαστικότητα του δεύτερου σε σχέση με τον πρώτο. Φυσικά και ο TS είναι από τους πολύ καλούς κινητήρες δύο λίτρων. Πάντως αν θέλεις τη γνώμη μου δεν νομίζω ν'αξίζει να περιμένεις γιατί εκτός από τις φήμες που ακούγονται, τίποτα άλλο δεν δείχνει ότι θα έχουμε σύντομα το facelift μοντέλο. Αλλά πάλι κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος...
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Ο 2.0 TS είναι ένας πολυδοκιμασμένος κινητήρας που δεν έχει κανένα πρόβλημα αξιοπιστίας.Επίσης υπάρχει μεγάλη τεχνογνωσία και για τον ίδιο τον κινητήρα και για πιθανές βελτιώσεις του, αφού οι TS είναι μαζί μας για πάρα πολλά χρόνια. Το αντίστοιχο δεν ισχύει για τον JTS, για τον οποίο ακόμα και εξουσιοδοτημένα συνεργεία δεν έχουν προλάβει να ενημερωθούν και να μάθουν τα χούγια του. Επίσης, οποιαδήποτε προσπάθεια βελτίωσης πέρα από τα τετριμμένα (Φίλτρο-εξάτμιση) είναι μάλλον παρακινδυνευμένη αφού δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία.
Πάντως αν θέλεις τη γνώμη μου δεν νομίζω ν'αξίζει να περιμένεις γιατί εκτός από τις φήμες που ακούγονται, τίποτα άλλο δεν δείχνει ότι θα έχουμε σύντομα το facelift μοντέλο. Αλλά πάλι κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος...
Συμφωνώ κι εγώ, και αν το νέο μοντέλο έχει τον JTS φοβάμαι πως η τιμή του θα είναι πολύ υψηλότερη από τη σημερινή δίλιτρη TS. Άλλωστε τι θα μπορούσαν να βελτιώσουν κι άλλο οι ιταλοί στην ήδη εξαιρετική 147 εκτός από την απόδοση του δίλιτρου κινητήρα και ενδεχομένως την παρουσίαση μοντέλου με κινητήρα 1.8;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Το καλό είναι ότι τα αλλάζεις στις 80 χιλίαδες χλμ. κ εγώ έχω ακόμη 42...
Σύμφωνα με μηχανικό που εμπιστεύομαι, δεν πρέπει να περιμένεις μέχρι τα 80,000, πρέπει να αλλάζονται μαζί με τον ιμάντα χρονισμού στα 60,000χλμ.
Τελικά αυτό ήταν λάθος δικό μου. Μετά από ερώτηση που έκανα χθες στον εν λόγω μηχανικό τα μπουζί αλλάζονται στα 80000χλμ, και μπορείς με σχετική ασφάλεια να περιμένεις μέχρι τα 100000 (εγώ πάντως δεν θα το κάνω), αν και η πτώση απόδοσης αρχίζει να γίνεται αισθητή μετά τα 80000.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Συμφωνώ κι εγώ, και αν το νέο μοντέλο έχει τον JTS φοβάμαι πως η τιμή του θα είναι πολύ υψηλότερη από τη σημερινή δίλιτρη TS. Άλλωστε τι θα μπορούσαν να βελτιώσουν κι άλλο οι ιταλοί στην ήδη εξαιρετική 147 εκτός από την απόδοση του δίλιτρου κινητήρα και ενδεχομένως την παρουσίαση μοντέλου με κινητήρα 1.8;
Αλήθεια γιατί δεν είχαν/έχουν παρουσιάσει την 147 με τον 1.8 (140hp)?
-
Μακάρι να το κάνουν μια και ο 1.8 αποτελεί τη χρυσή τομή από πλευράς απόδοσης - κόστους. Ίσως όταν παρουσιαστεί η 147 με τον JTS όπου και θα υπάρχει η κατάλληλη διαφορά ιπποδύναμης (25hp) για να δικαιολογηθεί και η διαφορά κόστους. Έχετε ακούσει κάτι για τον 1.8 στην 147? Τί βελτιώσεις μπορεί να δεχτεί ο 2.0 ΤS και ο 1.6 TS ? Μιλάμε πάντα για λογικές και προπάντων αξιόπιστες λύσεις.
-
Τί βελτιώσεις μπορεί να δεχτεί ο 2.0 ΤS και ο 1.6 TS ? Μιλάμε πάντα για λογικές και προπάντων αξιόπιστες λύσεις.Μιλάω και για τους δύο, από τα απλά: φίλτρο, πρόγραμμα, εξάτμιση έως εκκεντροφόρους, turbo, kompressor...
Το αξιόπιστο παίζει από τον βελτιωτή κυρίως οι κινητήρες δεν έχουν κανένα πρόβλημα.
πχ εγώ έχω 1.6 kompressor (Autodelta) εδώ και τρεις μήνες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, η δύναμη super (190 hp) και όλα δουλεύουν ρολόι...Επίσης έχω εμπειρία 1 εβδομάδας από 2.0 με εκκεντροφόρους, πρόγραμμα, εξάτμιση (175 hp) που επίσης δεν είχε κανένα πρόβλημα.
Το δίλιτρο που αναφέρω είναι εδώ και δυο χρόνια βελτιωμένο απροβλημάτιστα... -
Μια και μιλάμε για κινητήρες... Ξέρει κανείς τι παίζει από τιμές;
1.8 η 2.0 TS καινούργιοι η μεταχειρισμένοι.Εγκυκλοπαιδική ερώτηση....
-
Ο χρήστης adim έγραψε:
Μια και μιλάμε για κινητήρες... Ξέρει κανείς τι παίζει από τιμές;
1.8 η 2.0 TS καινούργιοι η μεταχειρισμένοι.Θα ήξερα, αλλά σε εξουσιοδοτημένα που πήρα ήθελαν αριθμό πλαισίου...
-Μα ρε παιδιά αλλαγή κινητήρα θέλω να κάνω από 1.6 TS σε 2.0 JTS, πως να ξέρω τον αρ.πλαισίου του JTS? -
Θα ήξερα, αλλά σε εξουσιοδοτημένα που πήρα ήθελαν αριθμό πλαισίου...
-Μα ρε παιδιά αλλαγή κινητήρα θέλω να κάνω από 1.6 TS σε 2.0 JTS, πως να ξέρω τον αρ.πλαισίου του JTS?Δεν χρειάζεται να τον ξέρεις. Η λογική της επίσημης Alfa Romeo είναι ότι μόνο τον δικό σου κινητήρα μπορείς να βάλεις στο αυτοκίνητό σου. Είχες 1.6 και σου κάηκε; Ξανά 1.6.
Αν αλλάξεις από μόνος σου (κινητήρα) και πας για service με το που θα χτυπήσουν τον αριθμό πλαισίου σου, στον υπολογιστή και δουν ότι το πλαίσιό σου είχε βγει από το εργοστάσιο με 1.6 και τώρα φοράς 2.0 π.χ. αρνούνται να σου κάνουν service. Τουλάχιστον αυτή την εντολή έχουν...
Μιλάμε για τα επίσημα συνεργεία, πάντα. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
-Μα ρε παιδιά αλλαγή κινητήρα θέλω να κάνω από 1.6 TS σε 2.0 JTS, πως να ξέρω τον αρ.πλαισίου του JTS?Δεν χρειάζεται να τον ξέρεις. Η λογική της επίσημης Alfa Romeo είναι ότι μόνο τον δικό σου κινητήρα μπορείς να βάλεις στο αυτοκίνητό σου. Είχες 1.6 και σου κάηκε; Ξανά 1.6.
Αν αλλάξεις από μόνος σου (κινητήρα) και πας για service με το που θα χτυπήσουν τον αριθμό πλαισίου σου, στον υπολογιστή και δουν ότι το πλαίσιό σου είχε βγει από το εργοστάσιο με 1.6 και τώρα φοράς 2.0 π.χ. αρνούνται να σου κάνουν service. Τουλάχιστον αυτή την εντολή έχουν...
Μιλάμε για τα επίσημα συνεργεία, πάντα.Ακριβώς έτσι είναι και δεν ισχύει αυτό μόνο στα συνεργεία της Alfa. Εκτός δικτύου βάλε και κινητήρα VAG αν θες
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μιλάμε για τα επίσημα συνεργεία, πάντα.Ακριβώς έτσι είναι και δεν ισχύει αυτό μόνο στα συνεργεία της Alfa. Εκτός δικτύου βάλε και κινητήρα VAG αν θες
Όμως αν βάλεις κινητήρα που δεν φοριέται στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο από το εργοστάσιο (π.χ. 2.0V6TB, 2.5V6 ή ακόμα και 1.8TS σε 147) δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει νόμιμη η μετατροπή και δεν θα μπορείς να δηλώσεις τον κινητήρα. Οπότε αμφιβάλλω αν θα βρεθεί (όχι εξουσιοδοτημένο φυσικά) συνεργείο να αναλάβει την παράνομη μετατροπή.
Αυτό είναι πολύ κακό γιατί ο 2.5V6 ή ο 2.0V6TB θα ήταν πολύ καλές περιπτώσεις ως πιο ελαφρείς από τον 3.2 και με όχι τόσο πολλά άλογα ώστε να απαιτούν εκτεταμμένες αλλαγές στο υπόλοιπο αυτοκίνητο (βλέπε ανάρτηση-φρένα-body kit από GTA). Και δεδομένου ότι ο 2.0TS μάλλον δεν αξίζει τον κόπο και τα χρήματα η μόνη λύση με λογικό κόστος φαίνεται να είναι η βελτίωση 2ου-3ου σταδίου του 1.6 και όχι η αλλαγή κινητήρα.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
...Και δεδομένου ότι ο 2.0TS μάλλον δεν αξίζει τον κόπο και τα χρήματα η μόνη λύση με λογικό κόστος φαίνεται να είναι η βελτίωση 2ου-3ου σταδίου του 1.6 και όχι η αλλαγή κινητήρα.Ακριβώς αυτό, στο συνεργείο που έκανα την μετατροπή σε kompressor βάζουν ακόμα και τον 3.2 σε απλή 147 1.6! Φυσικά με όλα τα παρελκόμενα, πλαισίου, αναρτήσεων, φρένων κλπ αλλά με το βάρος του 3.2 μπροστά και το συνολικό κόστος της μετατροπής μια βελτίωση 3ου σταδίου κρίνεται πολύ πιο συμφέρουσα. Αν αποδειχτεί και αξιόπιστη όλα καλά
-
...Και δεδομένου ότι ο 2.0TS μάλλον δεν αξίζει τον κόπο και τα χρήματα η μόνη λύση με λογικό κόστος φαίνεται να είναι η βελτίωση 2ου-3ου σταδίου του 1.6 και όχι η αλλαγή κινητήρα.
Ακριβώς αυτό, στο συνεργείο που έκανα την μετατροπή σε kompressor βάζουν ακόμα και τον 3.2 σε απλή 147 1.6! Φυσικά με όλα τα παρελκόμενα, πλαισίου, αναρτήσεων, φρένων κλπ αλλά με το βάρος του 3.2 μπροστά και το συνολικό κόστος της μετατροπής μια βελτίωση 3ου σταδίου κρίνεται πολύ πιο συμφέρουσα. Αν αποδειχτεί και αξιόπιστη όλα καλά
Περιμένουμε νέα από την συνάντηση του Σαββάτου !
Και με το θέμα της εξάτμισης. Τελικά βρέθηκε κάποια που να κάνει λιγότερο θόρυβο; -
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
Περιμένουμε νέα από την συνάντηση του Σαββάτου !
Και με το θέμα της εξάτμισης. Τελικά βρέθηκε κάποια που να κάνει λιγότερο θόρυβο;Ελπίζω να έρθει ο Jano αυτή την εβδομάδα και να μη μας κρεμάσει πάλι!
Η εξάτμιση θα αλλαχτεί αυτό είναι το μόνο 'σίγουρο', το θέμα όμως είναι ότι ο Γρίβας είναι λίγο κολλημένος με το θέμα της απόδοσης και το ψάχνουμε αρκετά το θέμα για να μην χάσουμε κάτι σε δύναμη. Τελικά καταλήξαμε ότι είναι καλύτερα να οριστικοποιηθούν οι ρυθμίσεις στο μοτερ και μετά ν'ασχοληθούμε με την εξάτμιση...
Το πρόβλημα είναι ο θόρυβος μεταξύ 2800 και 4000 rpm σε οποιοδήποτε άλλο σημείο και να είναι το στροφόμετρο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αν αυτό λυθεί είναι όλα οκ... -
Ελπίζω να έρθει ο Jano αυτή την εβδομάδα και να μη μας κρεμάσει πάλι!...και σιγά μην ερχόταν Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μας έκλασε πανηγυρικά και θα έρθει στις 5 Ιουνίου
Αυτοί οι άγγλοι... -
Πήρα τo αυτοκίνητο σήμερα από το συνεργείο. Σαν καινούργια. Μου έλειψε 1 βδομάδα τώρα . Η δουλειά φαίνεται πολύ καλή, δεν ήταν βέβαια και τίποτα δύσκολο, συναρμολόγηση έκαναν. Οι άνθρωποι στον Σπυρόπουλο συννενοήσιμοι και ευγενικοί. Για να δούμε.
-
Καλορίζικο να είναι και από εδώ και πέρα να χρειαστεί μόνο τα -προγραμματισμένα- service του
-
Κώστα, βάλε κανένα ματόχανδρο, Κανά σκόρδο βρε παιδί μου...
Για να σε φυλάει από το κακό το μάτι...
Alfa 147 forum