-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Κι εγώ.Κι'εγώ αλλά όχι με Alfa
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια του 'γιατρού'
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Κι εγώ.
Κι'εγώ αλλά όχι με Alfa
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια του 'γιατρού'
...χε, χε, κι εγώ χωρίς Alfa , θα την έχει η κυρία για να πάει βόλτα με την μικρή, καθαρή δωροδοκία (μάλλον με ΚΙΑ sportage θα έρθω )
-
Αν είναι έτσι, ελπίζω ένας απο τους δύο να φύγει με Alfa απο εκεί !!!
-
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
Αν είναι έτσι, ελπίζω ένας απο τους δύο να φύγει με Alfa απο εκεί !!!Μπα, το RC θα βγει...
... εκτός αν...
-
Θα είμαι και εγώ εκεί...
-
Γιατι δεν μπορώ να ακούω άλλο για turbοάτους VAG
ALFA 147 AUTODELTA (Αγγλίας)
http://www.puddingvideos.com/andy/autod ... ndycam.avi
50mb, Divx -
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
Γιατι δεν μπορώ να ακούω άλλο για turbοάτους VAGALFA 147 AUTODELTA (Αγγλίας)
http://www.puddingvideos.com/andy/autod ... ndycam.avi
50mb, DivxΠολύ εντυπωσιακό, και να το βλέπεις και να το ακούς...
Το πρόβλημα είναι, τι ακριβώς αντιπροσωπεύει ένα προσθιοκίνητο 330 ίππων, κόστους μετατροπών 40.000 λιρών (πέραν του βασικού κόστους μιας GTA) και απελπιστικής κατανομής βάρους.
Δηλαδή, μήπως όσα έχουν ειπωθεί στο θέμα για τη Buggati ισχύουν και εδώ?
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Το πρόβλημα είναι, τι ακριβώς αντιπροσωπεύει ένα προσθιοκίνητο 330 ίππων, κόστους μετατροπών 40.000 λιρών (πέραν του βασικού κόστους μιας GTA) και απελπιστικής κατανομής βάρους.Proof of concept?
Δηλαδή, μήπως όσα έχουν ειπωθεί στο θέμα για τη Buggati ισχύουν και εδώ?
Με μια διαφορά: αν δεν το θέλεις απλά κρατάς την original GTA. Κάτι ανάλογο δεν ισχύει για τη Βεϊρόν.
Αν όμως την κάνεις τη μετατροπή δεν γίντεται πεζοδρομιοκυνηγός το αυτοκίνητο (αν πιστέψουμε αυτά που έχουν γραφτεί) τουλάχιστον σε ευρωπαϊκούς δρόμους, οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα 330 άλογά του ( έχει μπλοκέ, έτσι δεν είναι; ) εις βάρος βέβαια των σφραγισμάτων σου που θα αρχίσουν να σε εγκαταλείπουν. Αν ο τύπος καταφέρει και εξημερώσει και τις αναρτήσεις όπως έχει πει, τότε μιλάμε πραγματικά για το απόλυτο προσθιοκίνητο και σε αυτή την περίπτωση δεν νομίζω ότι θα είναι περισσότερο υπερβολή από μια M3 ας πούμε.
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Καλώς τα μάτια μας τα δυό. Να δω τώρα που άφησες την Ιταλία και γύρισες στην Ελλάδα τι θα καταλάβεις!
Όσο για το τελευταίο περί τριβών με την 147, κοίτα να αλλάξεις γρήγορα γνώμη για να μην σε ξεμπροστιάσω (και πω τι σκέφτεσαι να πάρεις) και πέσουν όλοι να σε φάνε!Γιωργαρε τι κανεις ρε?γιατι το 90%των φιλων μου μου λενε το ιδιο για την επιστροφη μου?σημερα ομως μετα το μαθημα πειστηκα για το σωστο της επιλογης μου...πολυ ωραιος κοσμος....
Κρυβε λογια κρυβε λογια,αλλα αμα βρω το κεφαλαιο θα το κανω σιγουρα,αστα διαλα βαρεθηκα.θα σε παρω αυριο τηλ.παιδια ηθελα να ρθω και γω μεγαρο αλλα το ξεχασα και κανονισα κατι αλλο,ξερετε μεχρι τι ωρα περιπου κραταει η εκδηλωση?τα κουπονια μεχρι τι ωρα να μπορεις να τα δωσεις?
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
...μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα 330 άλογά του ( έχει μπλοκέ, έτσι δεν είναι; ) εις βάρος βέβαια των σφραγισμάτων σου που θα αρχίσουν να σε εγκαταλείπουν. Αν ο τύπος καταφέρει και εξημερώσει και τις αναρτήσεις όπως έχει πει, τότε μιλάμε πραγματικά για το απόλυτο προσθιοκίνητο και σε αυτή την περίπτωση δεν νομίζω ότι θα είναι περισσότερο υπερβολή από μια M3 ας πούμε.Ακριβώς!
Άλλωστε αυτές τις μέρες η 1η ελληνική 156 GTA Autodelta επιστρέφει και θα σας μεταφέρω εντυπώσεις από την συνοδήγηση της (δεν νομίζω να την πάρω μόνος μου )
Πάντως η 3.0 V6 gtv του Γρίβα με 300 άλογα (βελτιωμένη από Autodelta) πάει απελπιστικά γρήγορα σε απαιτητικούς δρόμους (πχ. λιμανάκια) την προηγούμενη εβδομάδα πετύχαμε βελτιωμένο Cupra R και έφαγε ποοολύ ξύλοΤο θέμα είναι η βελτίωση να γίνει από άτομο που αγαπάει τη δουλειά του και έχει μεράκι και γνώσεις όχι μόνο μηχανικές αλλά και γενικότερου στησίματος του αυτοκινήτου... σ'αυτή την περίπτωση ακόμα και η GTA μπορεί να 'πειραχτεί'
-
Εντυπώσεις από τη συνοδήγηση με 147 1.6 TI στα Μέγαρα
Λοιπόν, όπως ίσως μάθατε στην εκδήλωση 'GTI της χρονιάς' με πήγε βόλτα ο Παύλος Μοσχούς με μία 147 TI, οπότε είχα την ευκαιρία να δω πώς συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο σε στις εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες μιας πίστας. Παρατηρήσεις:[list:2zvbktpq][:2zvbktpq]Το αυτοκίνητο πρέπει να μπει στο λεξικό ως συνώνυμο της λέξης τρένο! Ούτε υποστροφή ούτε υπερστροφή. Φρενάρεις, σημαδεύεις, στρίβεις με ελάχιστες κινήσεις στο τιμόνι κι έφυγες. Για να καταφέρει ο Παύλος να μπει 'θεαματικά' σε μια στροφή μετά από σχόλιό μου περί 'ουδέτερης συμπεριφοράς' χρησιμοποίησε το φρένο με το αριστερό πόδι! Γενικά το 'πάτημα' του αυτοκινήτου μου θύμισε εκείνο του Focus RS στο οποίο έχω συνοδηγήσει με τον Λ.Κύρκο.[/2zvbktpq]
[:2zvbktpq]Στρίβει με πολύ καλές ταχύτητες. Πριν από μια στορφή μας προσπέρασε το RC και μπήκαμε μαζί στη στροφή. Στρίψαμε με την ίδια ακριβώς ταχύτητα, ίσως και με 1-2 km/h πιο γρήγορα από το RC και μας ξέφυγε μετά την έξοδο πια όπου 'μίλησαν τα άλογα'.[/2zvbktpq]
[:2zvbktpq]Τα φρένα του είναι εκπληκτικά και σε συνδυασμό με το EBD δίνουν εκπληκτικό και σταθερότατο φρενάρισμα, παρά το έντονο βύθισμα του αυτοκινήτου (το οποίο το είδαν οι θεατές, εγώ ούτε που το κατάλαβα). [/2zvbktpq]
[:2zvbktpq]Στην Κ5 (φυστικιές) στρίβαμε με τρίτη και δυστυχώς ο TS κρέμαγε, αφού έπεφτε κάτω από τις 4200σαλ. της μέγιστης ροπής και έπρεπε να περιμένουμε να ξαναανέβουν οι στροφές για να αρχίσει να τραβάει πάλι. Εκεί χρειάζεται ένα ελεύθερο φιλτρο που θα δώσει ροπή και λίγο πιο χαμηλά (από τις 3500 σαλ.)[/2zvbktpq]
[:2zvbktpq]Λεπτομέρεια: Ο κινητήρας ακούγεται ακόμα πιο όμορφα μέσα από το κράνος. Φιλτράρονται οι μηχανικοί high-tech ήχοι όπως το σφύριγμα του ιμάντα χρονισμού και ακούς μόνο ένα άγριο 'ιταλικό' κροτάλισμα. [/2zvbktpq][/list:u:2zvbktpq]Συμπεράσματα:[list:2zvbktpq][:2zvbktpq]Το αυτοκίνητο είναι εκπληκτικά στημένο και πολύ φιλικό στην πίστα.[/2zvbktpq]
[:2zvbktpq]Το σασί είναι εξαιρετικό αλλά του λείπουν άλογα[/2zvbktpq]
[:2zvbktpq]Μια αλλαγή αμορτισέρ με κάποια καλά aftermarket θα το έκανε ακόμη πιο γρήγορο στην πίστα, σε σημείο που θα έστριβε πιο γρηγορα από άλλα 'φημισμένα' Gti.[/2zvbktpq][/list:u:2zvbktpq]Τέλος, λύθηκε το αίνιγμα της ανάρτησης: Η TI φοράει το sports pack που δίνει η Alfa Romeo στις 156, το οποίο περιλαμβάνει σκληρότερα και χαμηλότερα κατά ένα πόντο ελατήρια αλλά όχι αμορτισέρ. -
Τι θέλει η αλεπού στο παζάρι;
Περαστικός είμαι και μπήκα να πω μια καλημέρα...Στα Μέγαρα την Κυριακή λοιπόν, μου συνέβη...ότι και του kyan...
Συνοδήγησα στην 147, την οποία όπως καταλαβαίνετε ψήφισα κιόλας (για να μη λένε μερικοί-μερικοί )Να μην τα πολυλογώ, ο Κώστας με κάλυψε με τα γραφόμενά του, με μια μικρή διαφοροποίηση καθώς εγώ θέλω (ή έχω συνηθίσει ) στα φρένα στην είσοδο της στροφής να αποσταθεροποιείται το πίσω μέρος. Και πάνω που έλεγα 'τώρα που κατεβάζει δευτέρα θα ξεκολήσει', η @#$%&* έμενε πεισματικά κολλημένη κάτω. Ήθελα και λίγα αλογάκια παραπάνω, αλλά...εντάξει...είχε πολύ καλά φρένα και της το συγχώρησα...
Πάμε γι άλλα....
Υ.Γ. Όχι, δεν έγινα αλφίστας, αλλά είμαι σε καλό δρόμο, έτσι;
-
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
...στα φρένα στην είσοδο της στροφής να αποσταθεροποιείται το πίσω μέρος. Και πάνω που έλεγα 'τώρα που κατεβάζει δευτέρα θα ξεκολήσει', η @#$%&* έμενε πεισματικά κολλημένη κάτω.Γίνεται Ευριπίδη (τουλάχιστον σε δρόμο) ακόμα και χωρίς φρένο, μόνο με τιμονιά. Και γίνεται και πολύ-πολύ γλυκά, καμμία σχέση με 106Rallye ας πούμε, αρκεί να είσαι πραγματικά στο όριο της πρόσφυσης. Μια μέρα θα σε πάω βόλτα με τη δικιά μου και θα το δείς.
-
Για σας/μας τους Αλφίστι , στο DRIVE έχει ένα ωραίο άρθρο για τη σύγχρονη ιστορία της ALFA. Mε φωτογραφίες από Giulietta , GTA , Sprint , Alfasud ...............κλπ. Μόνο γι'αυτό αξίζει το κόπο , για να θυμούνται κάποιοι και να μαθαίνουν ορισμένοι .
Υ.Γ. Μην κοιτάτε την υπογραφή , η πρώτη αγάπη δεν ξεπερνιέται ποτέ !!!
-
Σήμερα μου άναψε για 5η φορά το λαμπάκι του airbag. Πρέπει να ξανατρέχω για reset τώρα !!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Σήμερα μου άναψε για 5η φορά το λαμπάκι του airbag. Πρέπει να ξανατρέχω για reset τώρα !!Έχουν κοιτάξει τα καλώδια κάτω απ'το κάθισμα του συνοδηγού?
Αν όχι πες τους να τα κοιτάξουν και να τα στερεώσουν - καλύψουν καλύτερα... -
...Μηπως καποιος απο εσας εχει τριξιματακια απο τις πορτες της 147??? Απο το εσωτερικο της ακουγονται, και μαλλον πρεπει να εχουν σχεση με το τζαμι, καπου κατι κανει...! Καμια ιδεα - συμβουλη???
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Σήμερα μου άναψε για 5η φορά το λαμπάκι του airbag. Πρέπει να ξανατρέχω για reset τώρα !!
Έχουν κοιτάξει τα καλώδια κάτω απ'το κάθισμα του συνοδηγού?
Αν όχι πες τους να τα κοιτάξουν και να τα στερεώσουν - καλύψουν καλύτερα...Το ξέρω το πρόβλημα. Σήμερα το πρώι άλλαξα θέση στο κάθισμα, αφού τις 2 προηγούμενες ημέρες είχε το αυτοκίνητο η γυναίκα μου. Αμέσως μετά άναψε. Τα καλωδια είναι στερωμένα (ας πούμε).
-
Ο χρήστης alfistis147 έγραψε:
...Μηπως καποιος απο εσας εχει τριξιματακια απο τις πορτες της 147??? Απο το εσωτερικο της ακουγονται, και μαλλον πρεπει να εχουν σχεση με το τζαμι, καπου κατι κανει...! Καμια ιδεα - συμβουλη???Βεβαίως, , είναι ένα λαμάκι εσωτερικά που στηρίζει την κλειδαριά. Μόλις ανοιξουν την πόρτα εσωτερικά θα το δούν. Άλλωστε πρεπει να το ξέρουν, είναι συχνό το φαινόμενο.
-
Και εγώ ακούω τριγμούς από τη δεξιά πλευρά αλλά δεν μπορώ να εντοπίσω ακριβώς από ποιο σημείο. Εδώ στο forum έχω ακούσει δύο εκδοχές:1η) Πίσω ανάρτηση, 2η) Λαμάκι πόρτας (Η δικιά μου πάντως δεν έχει πίσω πόρτες). Ελπίζω στο σέρβις να το βρούνε
Alfa 147 forum