-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Απλά αλλού!! Κατά τα άλλα ότι ισχύει και για την 147 με λίγο περισσότερο γκάζι, καλύτερο design και αρκετά περισσότερους χώρους...
Όχι, γιατί η GT είναι πιο στενή πίσω...στενότερη λίγο από την 3d 147 στενότερη πολύ από την 5d 147.
Port baggage πολύ μεγαλύτερο...ikaruga πέρνα από
http://www.alfisti.gr αφού σε βλέπω μελλοντικό alfista τότε βρες το σωστό μέρος να συχνάζεις.Δεν συμφωνώ συναλφίστα! Η GT είναι αρκετά πιο ευρύχωρη από την 147 και ειδικά την 3d που έχω! Μπορεί στα χαρτια να είναι πιο στενή (αν και δεν είμαι σίγουρος) αλλά έχει αρκετά περισσότερο αέρα για τα πόδια των πίσω που στην 147 κάθονται σαν τους φτωχούς συγγενείς!
-
Stefan δεν έχω λόγω να επιμείνω...Εξάλλου πρόκειται για 2 αυτοκίνητα που μένουν στη ζωή με τεχνητή υποστήριξη
ότι ήταν ήταν, πάπαλα....Ikaruga έχεις δρόμο όντως....καλές αναζητήσεις
-
Τοσο κοντα και ομως τοσο μακρια. Αυτοκινητο kinder εκπληξη εχετε δει ποτε? Ε το δικο μου αυτο θα ειναι. Εδωσα στον πατερα μου και στον Θειο μου 13 χιλιαρικα (αφου αυτοι ανεβηκαν Γερμανια) και τους ειπα να κανουν τα αδυνατα δυνατα για να βρουν ενα απο αυτα (για τα ακριβοτερα μοντελα τουλαχιστον) και να το κατεβασουν στο συνολο στα λεφτα που τους εδωσα (δηλαδη 10 χιλιαρικα για την Celica + 3 χιλιαρικα τελωνειο παραδειγμα).
Με μερικα απο τα μοντελα σιγουρα θα εχω και ρεστα αλλα εχει πλακα που ΔΕΝ θα ξερω ποιο μοντελο θα βρουν. Απο εκει και μετα αν βρουν περισσοτερα απο ενα τοτε τους ειπα να ζηγιασουν τα εξτρα (δερματινα, ηλιοροφες κτλ) και την κατασταση του καθε αυτοκινητου και την τιμη και να αποφασισουν αυτοι ποιο θα μου φερουν. Εγω οποιοδηποτε και να παρω απο αυτα (σε περιπτωση που δεν βρεθει Celica) υπερ-ευχαριστημενος θα ειμαι μιας και μου αρεσουν ολα εξισου πολυ.
-
Από την λίστα...
Ο χρήστης ikaruga έγραψε:
- Toyota celica TS 2004-5 facelift.
- VW scirocco 160
- Alfa 147 1.6 (αν πεσω σε αυτην θα την δυναμωσω παντως με κανενα προγραματακι)
- Audi A3 1.8T 160
- Fiat Bravo sport 150
και τωρα η εκτη προσθηκη
- Alfa Romeo GT 1.8 (και σε αυτη θα πεσει αυξηση δυναμης)
κι από αυτό:
Εδωσα στον πατερα μου και στον Θειο μου 13 χιλιαρικα (αφου αυτοι ανεβηκαν Γερμανια) και τους ειπα να κανουν τα αδυνατα δυνατα για να βρουν ενα απο αυτα (για τα ακριβοτερα μοντελα τουλαχιστον) και να το κατεβασουν στο συνολο στα λεφτα που τους εδωσα (δηλαδη 10 χιλιαρικα για την Celica + 3 χιλιαρικα τελωνειο παραδειγμα).
έχω την απορία...
Είναι δυνατόν με 13Κ ΣΥΝΟΛΙΚΑ, να βρεθεί κάτι καλό, έστω και στο εξωτερικό;
Με 13Κ συνολικά το Scirocco, όταν μιλάμε για μοντέλο ενός έτους, που καινούριο κάνει 25Κ+;
Για το Α3, μιλάμε για το καινούριο πάλι, σε αυτή την τιμή;
Τα υπόλοιπα, εντάξει θα τα βρεις... Το άλλο που έγραψες, Golf 5 GT με τιμή 6.500€! Είναι δυνατόν;Σαφώς και στο εξωτερικό απαξιώνονται πολύ περισσότερο, μήπως όμως υπάρχει κάτι άλλο; Ειλικρινά με ενδιαφέρει, επειδή κι εγώ το σκέφτομαι για αγορά κάποια στιγμή... Απλώς, το Cooper S που κοιτούσα, δεν είχε τέτοια απαξίωση, ούτε το Α3 Sportback (άσε που τα περισσότερα είναι πετρέλαιο...)
-
Τοσο κοντα και ομως τοσο μακρια. Αυτοκινητο kinder εκπληξη εχετε δει ποτε? Ε το δικο μου αυτο θα ειναι. Εδωσα στον πατερα μου και στον Θειο μου 13 χιλιαρικα (αφου αυτοι ανεβηκαν Γερμανια) και τους ειπα να κανουν τα αδυνατα δυνατα για να βρουν ενα απο αυτα (για τα ακριβοτερα μοντελα τουλαχιστον) και να το κατεβασουν στο συνολο στα λεφτα που τους εδωσα (δηλαδη 10 χιλιαρικα για την Celica + 3 χιλιαρικα τελωνειο παραδειγμα).Με μερικα απο τα μοντελα σιγουρα θα εχω και ρεστα αλλα εχει πλακα που ΔΕΝ θα ξερω ποιο μοντελο θα βρουν. Απο εκει και μετα αν βρουν περισσοτερα απο ενα τοτε τους ειπα να ζηγιασουν τα εξτρα (δερματινα, ηλιοροφες κτλ) και την κατασταση του καθε αυτοκινητου και την τιμη και να αποφασισουν αυτοι ποιο θα μου φερουν. Εγω οποιοδηποτε και να παρω απο αυτα (σε περιπτωση που δεν βρεθει Celica) υπερ-ευχαριστημενος θα ειμαι μιας και μου αρεσουν ολα εξισου πολυ.
Kαλημέρα σε όλους, ιδιαιτέρως δε στους Giuseppe, stefan και ikaruga, στον οποίο θα απευθύνω μια παραίνεση.
Ξέχνα την TS από Γερμανία.Ξέχνα την TS και από Ελλάδα, εκτός αν είναι από χέρι, με ευλαβικότατο service record και αλλαγές λαδιών στο μισό από το προβλεπόμενο.Αλλιώς σε βλέπω σε μεγάλες περιπέτειες.Και εξόχως ακριβές. -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Kαλημέρα σε όλους, ιδιαιτέρως δε στους Giuseppe, stefan και ikaruga, στον οποίο θα απευθύνω μια παραίνεση.
Ξέχνα την TS από Γερμανία.Ξέχνα την TS και από Ελλάδα, εκτός αν είναι από χέρι, με ευλαβικότατο service record και αλλαγές λαδιών στο μισό από το προβλεπόμενο.Αλλιώς σε βλέπω σε μεγάλες περιπέτειες.Και εξόχως ακριβές.Τα σέβη μου κύριε BEAMS,
δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου.
Και επειδή ο φίλος ikaruga πάει στα τυφλά, φαντάζει πολύ πιθανό να πέσει σε λάκο για την περίπτωση της AR (για τα υπόλοιπα δεν με αφορά)...
Εγώ ξέρω καλά τι θέλει ένας TS, ο φίλος όχι....και αν πας στα τυφλά για μεταχειρισμένο, τότε πας γυρεύοντας....
Βέβαια για να μην φανώ ολοκληρωτικά αρνητικός, θα αναφέρω στον φίλο ότι γνωρίζω ουκ ολίγους φίλους με 156/147TS που γυρίζουν εκεί έξω, έχοντας το λιγότερο 100.000χλμ και αποδίδουν το ίδιο, τις στροφάρουν το ίδιο....και απλά τις προσέχουν εκεί που πρέπει....
Αν είσαι διαθετημένος να αποκτήσεις μια γκόμενα, η AR είναι η ιδανική για αυτό που θες, αν θες φιλιππινέζα άσε την Alfa.... -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Ξέχνα την TS από Γερμανία.Ξέχνα την TS και από Ελλάδα, εκτός αν είναι από χέρι, με ευλαβικότατο service record και αλλαγές λαδιών στο μισό από το προβλεπόμενο.Αλλιώς σε βλέπω σε μεγάλες περιπέτειες.Και εξόχως ακριβές.Τα σέβη μου κύριε BEAMS,
δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου.
Και επειδή ο φίλος ikaruga πάει στα τυφλά, φαντάζει πολύ πιθανό να πέσει σε λάκο για την περίπτωση της AR (για τα υπόλοιπα δεν με αφορά)...
Εγώ ξέρω καλά τι θέλει ένας TS, ο φίλος όχι....και αν πας στα τυφλά για μεταχειρισμένο, τότε πας γυρεύοντας....
**Βέβαια για να μην φανώ ολοκληρωτικά αρνητικός, θα αναφέρω στον φίλο ότι γνωρίζω ουκ ολίγους φίλους με 156/147TS που γυρίζουν εκεί έξω, έχοντας το λιγότερο 100.000χλμ και αποδίδουν το ίδιο, τις στροφάρουν το ίδιο....και απλά τις προσέχουν εκεί που πρέπει....**Αν είσαι διαθετημένος να αποκτήσεις μια γκόμενα, η AR είναι η ιδανική για αυτό που θες, αν θες φιλιππινέζα άσε την Alfa....Είμαι ένας από αυτούς....130k σχεδόν και still going with the same passion! Τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς και εξ εμού κε BEAMS.
BTW το TS που αναφέρεται ο BEAMS είναι το ΤΟΥΟΤΑ και όχι o Τwin Spark!
-
BTW το TS που αναφέρεται ο BEAMS είναι το ΤΟΥΟΤΑ και όχι o Τwin Spark![/quote]
Έτσι ακριβώς είναι.Και αν ντε και καλά μου ζητούσε εναλλακτική ο ikaruga, ανάμεσα σε αυτά τα μοντέλα που προτείνει, θα του έλεγα και εγώ την άλλη TS με τον περίτεχνο θυρεό.Αρκεί, να είναι αγορασμένη από εδώ και με τη δέσμευση να της φέρεται πολύ τρυφερά στα service και πολύ σκληρά στο δρόμο. Ή κάνω λάθος φίλε stefan;
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
BTW το TS που αναφέρεται ο BEAMS είναι το ΤΟΥΟΤΑ και όχι o Τwin Spark!Έτσι ακριβώς είναι.Και αν ντε και καλά μου ζητούσε εναλλακτική ο ikaruga, ανάμεσα σε αυτά τα μοντέλα που προτείνει, θα του έλεγα και εγώ την άλλη TS με τον περίτεχνο θυρεό.Αρκεί, να είναι αγορασμένη από εδώ και με τη δέσμευση να της φέρεται πολύ τρυφερά στα service και πολύ σκληρά στο δρόμο. Ή κάνω λάθος φίλε stefan;[/quote]
Ορθά εμίλησες!
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Τοσο κοντα και ομως τοσο μακρια. Αυτοκινητο kinder εκπληξη εχετε δει ποτε? Ε το δικο μου αυτο θα ειναι. Εδωσα στον πατερα μου και στον Θειο μου 13 χιλιαρικα (αφου αυτοι ανεβηκαν Γερμανια) και τους ειπα να κανουν τα αδυνατα δυνατα για να βρουν ενα απο αυτα (για τα ακριβοτερα μοντελα τουλαχιστον) και να το κατεβασουν στο συνολο στα λεφτα που τους εδωσα (δηλαδη 10 χιλιαρικα για την Celica + 3 χιλιαρικα τελωνειο παραδειγμα).
Με μερικα απο τα μοντελα σιγουρα θα εχω και ρεστα αλλα εχει πλακα που ΔΕΝ θα ξερω ποιο μοντελο θα βρουν. Απο εκει και μετα αν βρουν περισσοτερα απο ενα τοτε τους ειπα να ζηγιασουν τα εξτρα (δερματινα, ηλιοροφες κτλ) και την κατασταση του καθε αυτοκινητου και την τιμη και να αποφασισουν αυτοι ποιο θα μου φερουν. Εγω οποιοδηποτε και να παρω απο αυτα (σε περιπτωση που δεν βρεθει Celica) υπερ-ευχαριστημενος θα ειμαι μιας και μου αρεσουν ολα εξισου πολυ.
Ξέχνα την TS από Γερμανία.Ξέχνα την TS και από Ελλάδα, εκτός αν είναι από χέρι, με ευλαβικότατο service record και αλλαγές λαδιών στο μισό από το προβλεπόμενο.Αλλιώς σε βλέπω σε μεγάλες περιπέτειες.Και εξόχως ακριβές.Την Celica TS γιατί να την ξεχάσει εφόσον είναι προσεγμένη και παραγωγής 2002 και μετά?
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Από την λίστα...- Toyota celica TS 2004-5 facelift.
- VW scirocco 160
- Audi A3 1.8T 160
- Fiat Bravo sport 150
και τωρα η εκτη προσθηκη
κι από αυτό:
Εδωσα στον πατερα μου και στον Θειο μου 13 χιλιαρικα (αφου αυτοι ανεβηκαν Γερμανια) και τους ειπα να κανουν τα αδυνατα δυνατα για να βρουν ενα απο αυτα (για τα ακριβοτερα μοντελα τουλαχιστον) και να το κατεβασουν στο συνολο στα λεφτα που τους εδωσα (δηλαδη 10 χιλιαρικα για την Celica + 3 χιλιαρικα τελωνειο παραδειγμα).
έχω την απορία...
Με 13Κ συνολικά το Scirocco, όταν μιλάμε για μοντέλο ενός έτους, που καινούριο κάνει 25Κ+;
Τα υπόλοιπα, εντάξει θα τα βρεις... Το άλλο που έγραψες, Golf 5 GT με τιμή 6.500€! Είναι δυνατόν;Σαφώς και στο εξωτερικό απαξιώνονται πολύ περισσότερο, μήπως όμως υπάρχει κάτι άλλο; Ειλικρινά με ενδιαφέρει, επειδή κι εγώ το σκέφτομαι για αγορά κάποια στιγμή... Απλώς, το Cooper S που κοιτούσα, δεν είχε τέτοια απαξίωση, ούτε το Α3 Sportback (άσε που τα περισσότερα είναι πετρέλαιο...)
Σαφως και μπορεις να βρεις τρελες ευκαιριες απο ιδιοτες που απλα τα πανε σε παζαρια οι ιδιοι και δεν τα αγοραζεις απο καποια μαντρα (που και απο εκει ειναι φθηνα σε σχεση με της Ελλαδας) και μαλιστα τα αυτοκινητα αυτα ειναι πολλες φορες υπερ-προσεγμενα. Εχουμε δει αυτοκινητα που 'θεωρουνται' οτι θα πρεπει να δινονται μια μικρη περιουσια εστω και μεταχειρισμενα αλλα δεν ειναι ετσι εκει περα. Δεν ξερω τι νομοι υπαρχουν και τι νοοτροπια εχουν οι Γερμανοι πανω στο θεμα αλλα ετσι ειναι χρονια τωρα.
Το Corolla G6 που εχω τωρα (και που θα αντικατασταθει) παλι απο Γερμανια το κατεβασα με τον ιδιο τροπο πριν 8 χρονια και τοτε μεταχειρισμενο εδω στην Ελλαδα ειχε περι τα 10 χιλιαρικα. Το αγορασα απο εκει 2 χιλιαρικα (!!!) και μου βρηκαν 6 χιλιαρικα τελωνεια και αλλα τετοια χαζα δηλαδη 8 στο συνολο. Και τσιλικο το μοντελακι, φουλ εξτρα με ηλιοροφη. Τωρα βεβαια τα πραγματα ειναι αρκετα φθηνοτερα και δεν προκειται να δωσεις πανω απο 3 χιλιαρικα. Οπως ειπα ηδη ειδαν μερικα αυτοκινητα (σαν αυτα που ειπα) σε εξευτελιστικα χαμηλες τιμες.
-
Την Celica TS γιατί να την ξεχάσει εφόσον είναι προσεγμένη και παραγωγής 2002 και μετά?
Αυτο θα ηθελα και εγω να το μαθω. Που ακριβως ειναι το προβλημα?
-
Καλησπέρα φίλε georgetz.Ο κινητήρας 2ZZ-GE, είναι αναμφισβήτητα μοτεράκλα.Αλλά,1)Ο ikaruga, σαφώς προσδιόρισε ότι θα γίνει εισαγωγή από Γερμανία.Κατ'εμέ, μηδέν εγγύηση σχετικά με αριθμό διανυθέντων χιλιομέτρων και σωστής μεταχείρισης.Βλέπεις, το θλιβερό φαινόμενο της απάτης δεν είναι μόνο ελληνικό 'προνόμιο'.2)Είναι απολύτως βέβαιο, πως οποιοσδήποτε είχε αγοράσει την εν λόγω Celica ένα μόνο σκοπό είχε.Να τις πιεί το αίμα.Το κατανοώ απολύτως.Γιατί όμως να φορτωθεί κάποιος άλλος, τα κερατιάτικα από τα κάμα σούτρα του πρώτου;3)Θυμάσαι που είχα αναφέρει αλλού, για τις υψηλόστροφες σειρές των οικογενειών A και S της Toyota; Λοιπόν σ'αυτές τις σειρές, η Toyota επέβαλλε αλλαγή λαδιών κάθε 5000 χλμ.Πως γίνεται λοιπόν σε επόμενη υψηλόστροφη σειρά, να λες για αλλαγή λαδιών κάθε 15000;Φυσικά, αυτό ισχύει για όλους τους κατασκευαστές.Κάπου στην προσπάθεια να μειώσουν το κόστος για το χρήστη, ανέβασαν το σημείο αλλαγής λαδιών και πίστεψέ με εκεί, χάθηκε η μπάλα για πολύ κόσμο ανεξαρτήτως μάρκας.Ειδικά στην TS, που εκτός από VVTi ήταν και Lift, αν συνέχιζες να πιέζεις μετά τις 6200rpm(και πως να μην το κάνεις αφού εκεί άρχιζε το πανηγύρι ) αν τύχαινε να έχεις λάδια γειά σου μέσα στο μοτέρ, ξεκίναγε η φθορά στις βίδες που συγκρατούν τους εκκεντροφόρους στη θέση τους (Lift Bolts ή Flange Bolts όπως τις ονομάζει η Toyota).Aυτό συνεχιζόταν για 40 ή 50 χιλιάδες χλμ και μια ωραία πρωία, έσπαγαν μετατρέποντας βαλβίδες και πιστόνια σε μια ωραιότατη μακαρονάδα.Αλλαγή μοτέρ λοιπόν και μια μεγάλη τρύπα στην τσέπη.Χώρια την απογοήτευση.Αυτές τις βίδες η Toyota στο εξωτερικό,(φαντάζομαι και εδώ) τις άλλαζε στην εγγύηση, με άλλες πιο ενισχυμένες, αλλά δεν θυμάμαι πουθενά να είδα επίσημο χαρτί για αλλαγή λαδιών στα 7,5Κ.Επίσης, είχε δημιουργηθεί μέγα θέμα με την αντλία λαδιού, η οποία δεν ήταν κατασκευαστικά ανάλογη των δυνατοτήτων του μοτέρ.Δώθηκε μια λύση, με άλλη αντλία από την TRD η οποία γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι έκανε δουλειά.Αν τηρούνταν όλα αυτά από την αρχή, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα με το συγκεκριμένο μοτέρ.Καταλαβαίνεις όμως πως περισσότερες πιθανότητες έχεις να πιάσεις το Τζόκερ με απλό δελτίο, παρά να έχουν τηρηθεί όλα αυτά από τον πελάτη του Γερμανού ή του Έλληνα μαντρά.Επιμένω λοιπόν, μια και δεν περισσεύουν χρήματα σε κανέναν τέτοιους καιρούς, ο φίλος ikaruga να στραφεί κάπου αλλού, εκτός αν είναι απολύτως σίγουρος για την περιποίηση που είχε η υποψήφια Celica.
ΥΓ
Ένα pm που σου είχα στείλει ελήφθη ή όχι;
-
Από την λίστα...
- Toyota celica TS 2004-5 facelift.
- VW scirocco 160
- Audi A3 1.8T 160
- Fiat Bravo sport 150
και τωρα η εκτη προσθηκη
κι από αυτό:
έχω την απορία...
Σαφως και μπορεις να βρεις τρελες ευκαιριες απο ιδιοτες που απλα τα πανε σε παζαρια οι ιδιοι και δεν τα αγοραζεις απο καποια μαντρα (που και απο εκει ειναι φθηνα σε σχεση με της Ελλαδας) και μαλιστα τα αυτοκινητα αυτα ειναι πολλες φορες υπερ-προσεγμενα. Εχουμε δει αυτοκινητα που 'θεωρουνται' οτι θα πρεπει να δινονται μια μικρη περιουσια εστω και μεταχειρισμενα αλλα δεν ειναι ετσι εκει περα. Δεν ξερω τι νομοι υπαρχουν και τι νοοτροπια εχουν οι Γερμανοι πανω στο θεμα αλλα ετσι ειναι χρονια τωρα.
Το Corolla G6 που εχω τωρα (και που θα αντικατασταθει) παλι απο Γερμανια το κατεβασα με τον ιδιο τροπο πριν 8 χρονια και τοτε μεταχειρισμενο εδω στην Ελλαδα ειχε περι τα 10 χιλιαρικα. Το αγορασα απο εκει 2 χιλιαρικα (!!!) και μου βρηκαν 6 χιλιαρικα τελωνεια και αλλα τετοια χαζα δηλαδη 8 στο συνολο. Και τσιλικο το μοντελακι, φουλ εξτρα με ηλιοροφη. Τωρα βεβαια τα πραγματα ειναι αρκετα φθηνοτερα και δεν προκειται να δωσεις πανω απο 3 χιλιαρικα. Οπως ειπα ηδη ειδαν μερικα αυτοκινητα (σαν αυτα που ειπα) σε εξευτελιστικα χαμηλες τιμες.
Κοίτα, δεν έχω εικόνα όπως εσύ. Δεν έχω αγοράσει. Απλώς, μου κάνει εντύπωση. Εγώ που ψάχνω για Mini Cooper S Auto 2007+, στο mobile.de βλέπω τιμές κοντά στα 20Κ.
(μιλώ για τιμή με το ΦΠΑ, γιατί τελικά κι αυτόν τον πληρώνεις...).
Βέβαια, τα περισσότερα είναι από μαντράδες, το ξέρω...
Αν πάντως βάλεις και το τελωνείο μέσα, έρχεσαι μία η άλλη με τα ελληνικά.Πολύ θα ήθελα πάντως να δω τι θ' αγοράσεις και πόσα θα δώσεις εν τέλει...
-
Hi-fi έπεσες στην περίπτωση , τα cooper συν τοις άλλοις είναι κουκλάκια και δε πέφτουν εύκολα.
-
Ωραιο το ποστ και πραγματικα μου δινεις το + για να την ελεγξω απο πανω ως κατω αν βρεθει καμια σε καλη κατασταση. Δεν κριβω παντως οτι με αυτα που μου ειπες καπως με τραβας προς τα πισω αν και ειναι σιγουρο οτι αμαξι και να παρω στο τελος θα ειναι σιγουρα σε αψογη κατασταση ανταξια του Corolla G6 που ειχα αγορασει τοτε. Απλα η Celica ειναι αυτοκινητο 'ονειρο' και 'αχτι' για 'μενα οποτε καταλαβαινεις οτι θα γυρισω γη και ουρανο αν βρω μια να την ελεγξω σπιθαμη προς σπιθαμη και αναλογα να την παρω η οχι.
BEAM: Tο pm που μου εστειλες οχι δεν ηρθε παντως.
Εδιτ: Hi-Fi μην κοιτας καν τις σελιδες αυτες, απλα δεν προκειται να δεις διαφορες μεγαλες με τις Ελληνικες τιμες (μεγαλες μαντρες) αν και τα αυτοκινητα τους συνηθως ειναι υπερ-εξοπλισμενα, πολυ περισσοτερο απο τα Ελληνικα μοντελα.
Σε παζαρια μπορεις να πας και να αγορασεις τρομερα αυτοκινητα σε χαμηλες τιμες, πολυ περισσοτερο απο οσο νομιζεις. Επειδη και εγω ακουγα διαφορα τωρα τελευταια οτι 'εεε Γερμανια σκατα, τιμες ιδιες σαν Ελλαδα ειναι στα αυτοκινητα πλεον' και αλλα τετοια ομολογω οτι καπως κρατηθηκα. Τωρα ομως που ειναι ηδη ο father εκει πανω μου λεει οτι 'αν ειναι να παρεις, παρε απο εδω οπως και την πρωτη φορα'. Και να φανταστεις οτι ημουν ετοιμος να παω να κοιταξω απο κοντα τις Alfa 147 που παρεθεσα στην αρχη για ελεγχο.
-
Ωραιο το ποστ και πραγματικα μου δινεις το + για να την ελεγξω απο πανω ως κατω αν βρεθει καμια σε καλη κατασταση. Δεν κριβω παντως οτι με αυτα που μου ειπες καπως με τραβας προς τα πισω αν και ειναι σιγουρο οτι αμαξι και να παρω στο τελος θα ειναι σιγουρα σε αψογη κατασταση ανταξια του Corolla G6 που ειχα αγορασει τοτε. Απλα η Celica ειναι αυτοκινητο 'ονειρο' και 'αχτι' για 'μενα οποτε καταλαβαινεις οτι θα γυρισω γη και ουρανο αν βρω μια να την ελεγξω σπιθαμη προς σπιθαμη και αναλογα να την παρω η οχι.Το pm που μου εστειλες οχι δεν ηρθε παντως.
Καλησπέρα φίλε.Θέλω να πιστέψεις πραγματικά, πως δεν είχα την παραμικρή διάθεση να σου χαλάσω το όνειρο.Μακάρι να βρείς μια Celica προσεγμένη και σε τιμή που θα σου κάνει.Μετά όμως πρέπει να κάνεις τα εξής:Αλλαγή λαδιών κάθε 7.5Κ, με το προτεινόμενο από την Toyota λάδι ή άλλο ίδιων προδιαγραφών.Έλεγχος και αλλαγή αμέσως, στις βίδες που σου ανάφερα πριν.To part number για αυτές είναι 9010506293.Δώσε κάτι παραπάνω και βάλε την ενισχυμένη αντλία λαδιού.Αν τα κάνεις αυτά, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα τη χαρείς για πάρα πολλά χρόνια απροβλημάτιστα.Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή βοήθεια,στείλε pm.
YΓ1
H απορία για το αν ελήφθη το μήνυμα ή όχι πήγαινε για τον georgetzΥΓ2
Καταχράστηκα το χώρο που αφορά την 147, παραθέτωντας πληροφορίες για άλλο αυτοκίνητο, αλλά ελπίζω οι alfisti να δείξουν κατανόηση.Άλλωστε κάποτε ήμουν και εγώ της οικογένειας και ποτέ δεν ξεχνώ τις όμορφες στιγμές που πέρασα πίσω από τα τιμόνια διάφορων Alfa.Tις άσχημες τις έχω ήδη ξεχάσει -
Nα εισαι καλα 'ακτινα'. Μα καλα γιατι δεν ειχες πει τιοπτα στο ποστ που ειχα ανοιξει πριν μερικους μηνες για την celica? Και ναι ζητουμε συγνωμη απο τους αλφιστες γι αυτα τα 2-3 posts.
-
Κάντε δουλειά σας....σεβαστά τέτοιου είδους αυτοκίνητα!
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Καλησπέρα φίλε georgetz.Ο κινητήρας 2ZZ-GE, είναι αναμφισβήτητα μοτεράκλα.Αλλά,1)Ο ikaruga, σαφώς προσδιόρισε ότι θα γίνει εισαγωγή από Γερμανία.Κατ'εμέ, μηδέν εγγύηση σχετικά με αριθμό διανυθέντων χιλιομέτρων και σωστής μεταχείρισης.Βλέπεις, το θλιβερό φαινόμενο της απάτης δεν είναι μόνο ελληνικό 'προνόμιο'.2)Είναι απολύτως βέβαιο, πως οποιοσδήποτε είχε αγοράσει την εν λόγω Celica ένα μόνο σκοπό είχε.Να τις πιεί το αίμα.Το κατανοώ απολύτως.Γιατί όμως να φορτωθεί κάποιος άλλος, τα κερατιάτικα από τα κάμα σούτρα του πρώτου;3)Θυμάσαι που είχα αναφέρει αλλού, για τις υψηλόστροφες σειρές των οικογενειών A και S της Toyota; Λοιπόν σ'αυτές τις σειρές, η Toyota επέβαλλε αλλαγή λαδιών κάθε 5000 χλμ.Πως γίνεται λοιπόν σε επόμενη υψηλόστροφη σειρά, να λες για αλλαγή λαδιών κάθε 15000;Φυσικά, αυτό ισχύει για όλους τους κατασκευαστές.Κάπου στην προσπάθεια να μειώσουν το κόστος για το χρήστη, ανέβασαν το σημείο αλλαγής λαδιών και πίστεψέ με εκεί, χάθηκε η μπάλα για πολύ κόσμο ανεξαρτήτως μάρκας.Ειδικά στην TS, που εκτός από VVTi ήταν και Lift, αν συνέχιζες να πιέζεις μετά τις 6200rpm(και πως να μην το κάνεις αφού εκεί άρχιζε το πανηγύρι ) αν τύχαινε να έχεις λάδια γειά σου μέσα στο μοτέρ, ξεκίναγε η φθορά στις βίδες που συγκρατούν τους εκκεντροφόρους στη θέση τους (Lift Bolts ή Flange Bolts όπως τις ονομάζει η Toyota).Aυτό συνεχιζόταν για 40 ή 50 χιλιάδες χλμ και μια ωραία πρωία, έσπαγαν μετατρέποντας βαλβίδες και πιστόνια σε μια ωραιότατη μακαρονάδα.Αλλαγή μοτέρ λοιπόν και μια μεγάλη τρύπα στην τσέπη.Χώρια την απογοήτευση.Αυτές τις βίδες η Toyota στο εξωτερικό,(φαντάζομαι και εδώ) τις άλλαζε στην εγγύηση, με άλλες πιο ενισχυμένες, αλλά δεν θυμάμαι πουθενά να είδα επίσημο χαρτί για αλλαγή λαδιών στα 7,5Κ.Επίσης, είχε δημιουργηθεί μέγα θέμα με την αντλία λαδιού, η οποία δεν ήταν κατασκευαστικά ανάλογη των δυνατοτήτων του μοτέρ.Δώθηκε μια λύση, με άλλη αντλία από την TRD η οποία γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι έκανε δουλειά.Αν τηρούνταν όλα αυτά από την αρχή, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα με το συγκεκριμένο μοτέρ.Καταλαβαίνεις όμως πως περισσότερες πιθανότητες έχεις να πιάσεις το Τζόκερ με απλό δελτίο, παρά να έχουν τηρηθεί όλα αυτά από τον πελάτη του Γερμανού ή του Έλληνα μαντρά.Επιμένω λοιπόν, μια και δεν περισσεύουν χρήματα σε κανέναν τέτοιους καιρούς, ο φίλος ikaruga να στραφεί κάπου αλλού, εκτός αν είναι απολύτως σίγουρος για την περιποίηση που είχε η υποψήφια Celica.ΥΓ
Ένα pm που σου είχα στείλει ελήφθη ή όχι;
Xμμ,χρήσιμα όλα αυτά.
Για να πλαισιώσω το όλο θέμα, το γεγονός είναι οτι υπήρξε πρόβλημα με κινητήρες VVTL-i (μεταβλητό βύθισμα) στα 2001.
Αυτό που ήξερα σαν γεγονός,είναι οτι υπήρξε θέμα με την σχεδίαση του κιβωτίου (2α-4η) πολύ κοντά + το γεγονός οτι υπήρξε θέμα over-revving πάνω απο το κανονικό.
Οπότε,σε λάθος κατεβάσματα + μη σωστή συντήρηση ,πράγματι είχαμε σπασμένα μοτέρ.Απο το 2002 κ μετά όμως,δεν έχω ξαναδιαβάσει αντίστοιχα πράγματα + το ότι σήμερα το μοτέρ αυτό
μπαίνει και στις Elise.
Τα παραπάνω πρέπει να τα είχα εκμαιέυσει απο κάποιο Celica club του εξωτερικού (όταν κοιτούσα να πάρω κι εγώ μια )Αν ισχύουν όπως τα λες (έχεις πληρέστατο ducumentation) ,τότε πράγματι θέλει προσοχή η αγορά της Celica ή αλλιώς η πιο απλή 1.8 143hp ?
ΥΓ φίλτατε,το pm το έλαβα και απάντησα.Αν για κάποιο λόγο δεν ήρθε,ξαναστέλνω.
ΥΓ sorry για το offtopic
Alfa 147 forum