-
Ο χρήστης LARINI έγραψε:
ΣΤΑ 220 ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΝΙΑ ΕΝΩ ΣΤΑ 190 ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΦΛΑΤΖΑ.ΚΑΙ ΣΤΙΣ 2 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Η ΤΟΥΡΜΠΙΝΑ ΕΙΝΑΙ 25ΑΡΑ.ΕΞΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΤΙΦΑ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΟΦΑΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΕΝ ΣΕ ΛΕΝΕ ΑΝ ΘΥΜΑΜΕ ΚΑΛΑ .ΠΩΣ ΠΑΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΟΜΠΡΕΣΟΡΑΣ,ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΓΙΑΤΙ ???ΑΛΑΞΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΝΙΑ????.Το όνομα είναι Δημήτρης σωστά!
Ο κομπρέσσορας χρειάζεται στρώσιμο, οι οδηγίες ήταν μέχρι τις 4000 rmp τα πρώτα 1000 χλμ και μετά σταδιακό ανέβασμα ανά 1000χλμ +500 με 600 στροφές ακόμα...
Η μετατροπή είναι κομπρέσσορ σε συνδυασμό με εκκεντροφόρους οι πρώτες ρυθμίσεις στους εκκεντροφόρους και στην πίεση του κομπρέσσορ είναι πολύ πολύ ήπιες και θα παραμείνουν έτσι μέχρι τουλάχιστον τα πρώτα 3000 χλμ... Ακόμα κι έτσι το αυτοκίνητο στις αρχικές δυναμομετρήσεις έδειξε 189 άλογα και 22.5 kgr ροπή...καθόλου άσχημα, αν και αναμένεται να ανέβουμε αρκετά...
Το πάσχα έρχεται ο Jano στην Ελλάδα για τις τελικές ρυθμίσεις όπου και θα πρέπει να έχουν γίνει τουλάχιστον 3000 χλμ...Δυστυχώς το αυτοκίνητο θα ξαναπάει για μια μέρα μέσα για αλλαγή εξάτμισης (λόγω υπερβολικού -για 'μένα- θόρυβου)
-
Ο χρήστης LARINI έγραψε:
ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΣΟΥ ΣΤΟΙΧΗΣΕ?????Αυτό είναι κάτι που δυστυχώς μας ενδιαφέρει όλους. Αλήθεια πόσο πήγε το μαλλί;
Πέρα από τους αριθμούς έχεις να μας πεις κάποιες προσωπικές εντυπώσεις ή είναι ακόμα πολύ νωρίς; -
Ο χρήστης alfista έγραψε:
ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΣΟΥ ΣΤΟΙΧΗΣΕ?????
Αυτό είναι κάτι που δυστυχώς μας ενδιαφέρει όλους. Αλήθεια πόσο πήγε το μαλλί;
Πέρα από τους αριθμούς έχεις να μας πεις κάποιες προσωπικές εντυπώσεις ή είναι ακόμα πολύ νωρίς;Η τιμή kompressor + εκκεντροφόροι ήταν περίπου 7800 (έγιναν μαζί με φρένα κλπ και δεν θυμάμαι ακριβώς τιμή, αλλά περίπου εκεί, ίσως λίγο κάτω...
Ομολογώ πως οι τιμές που είχα βρει σε έλληνες 'ανεξάρτητους' (όχι μόνο Alfa) βελτιωτές ήταν φτηνότερες, αλλά δεν είχα τόση εμπιστοσύνη...
Σε γνωστούς βελτιωτές Alfa Romeo οι τιμές ήταν σαφώς ακριβότερες (κιτ από το εξωτερικό) και τελικά κατέληξα στο κιτ της Autodelta από Αγγλία και την GTAR.Ακόμα είναι πολύ νωρίς για εντυπώσεις γιατί οι εκκεντροφόροι και ο υπερσυμπιεστής δουλεύουν πολύ ήπια και οι 'επιτρεπόμενες' στροφές είναι 4000, εντάξει είναι σαφές ότι μετά τις 3500 γίνεται πανηγύρι, αλλά με τις κανονικές πιέσεις θα ανεβούμε ακόμα περισσότερο χαμηλά...
Θα κοιτάξω πάλι την αρχική δυναμομέτρηση για να γράψω αύριο τις τιμές ιπποδύναμης-ροπής που έχουμε στα χαρτιά, έως τώρα...
Ελπίζω μέχρι την Πέμπτη να έχουμε κάνει κάτι και για την εξάτμιση γιατί έρχεται το επόμενο ταξιδάκι -
Τώρα που απ' ότι φαίνεται έχει μπει για τα καλά η άνοιξη, θα ήθελα να τις προτάσεις σας για ένα κέρωμα.(Το Rosso Alfa μου φαίνεται αρκετά ευαίσθητο...)
-
Έκανα ρεκόρ χθες. Έβαλα βενζίνη στην Άλφα και πήρε 60,820 λίτρα. Ε, δεν θα έιχε και κάτι ψιλά μέσα? Κάποιος κλέβει. Ο κατασκευαστής ή η αντλία?
-
Μην ανησυχείς,
τόσα του έλειπαν του βενζινά !!!!! -
Ο χρήστης aleng έγραψε:
Τώρα που απ' ότι φαίνεται έχει μπει για τα καλά η άνοιξη, θα ήθελα να τις προτάσεις σας για ένα κέρωμα.(Το Rosso Alfa μου φαίνεται αρκετά ευαίσθητο...)Έχω χρησιμοποιήσει προιόντα της sonax και είναι πράγματι πολύ αποτελεσματικά αν και όχι πολύ φθηνά.Άποψή μου είναι να μην χρησιμοποιήσεις πολύ άγνωστες μάρκες.Θα πρότεινα ένα πέρασμα με μαλακό κερί της Sonax και μετά από κανα δίμηνο κι άλλο ένα πέρασμα με σκληρό κερί της Τurtle.Και τα δύο προιόντα έχουν καλή σχέση τιμής-ποιότητας.Υπάρχουν βέβαια και άλλες αξιόλογες προτάσεις αλλά από όσα έχω δοκιμάσει τα παραπάνω είναι που μου με άφησαν απόλυτα ικανοποιημένο.
-
Έβαλα (επιτέλους) το φίλτρο της K&N.
Η κούκλα μου, άρχισε να αναπνέει καλύτερα από τις 3500 σ.α.λ. και πάνω, κάνοντας και ένα γλυκό ήχο (ποιο μπάσο).
Όταν είναι ανοιχτό το καπό ακούγεται και το χαρακτηριστικό σφύριγμα του αέρα όταν πατάω το γκάζι.
Στα πρώτα 200 χλμ (που έκανα εχτές) είμαι πολύ ευχαριστημένος. Βέβαια δεν θα έχει την χάρη του compressor του Δημήτρη (droemmen) και του Νίκου (LARINI) αλλά για κάτι απλό (στο φιλτροκούτι της ) είναι πιστεύω καλό.Περισσότερα σύντομα...
-
Ένα φίλτρο είναι πάντα μια καλή αρχή για όλα τα υπόλοιπα
Πριν κάνω την μετατροπή με το kompressor, είχα φίλτρο και πρόγραμμα. Συμφωνώ με τις εντυπώσεις σου ο ήχος από το φίλτρο ήταν καλύτερος και το αυτοκίνητο ήταν σίγουρα πιο άμεσο χαμηλότερα.
Καλορίζικο και με το φιλτρο λοιπόν! -
Μια και ο Adim έκανε την αρχή (ο Droemmen δεν παίζεται !!! -αλήθεια τη σημαίνει το nickname;-) κοιτάζω και εγώ για αλλαγή φιλτρου.
Μπορεί κανείς να γράψει εμπειρίες απο διάφορους συνδυασμούς ειδικά για τον Twin Spark;;
Εχω ακούσει οτι πρέπει να μην είναι πολύ κοντά στο Flowmeter το φίλτρο. Υπάρχει συγκεκριμένη απόσταση;
Ειμαι ανάμεσα σε ΚΝ στο υπάρχον φιλτροκούτι, ΚΝ χοάνη και BMC βαρελάκι.
-
Θα δείτε ακόμα περισσότερη βελτίωση στη ροπή/απόκριση χαμηλά αν δοκιμάσετε την EKO Kinitron 100. Η διαφορά με την BP Ultimate είναι αισθητή.
-
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
Μια και ο Adim έκανε την αρχή (ο Droemmen δεν παίζεται !!! -αλήθεια τη σημαίνει το nickname;-) κοιτάζω και εγώ για αλλαγή φιλτρου.Μπορεί κανείς να γράψει εμπειρίες απο διάφορους συνδυασμούς ειδικά για τον Twin Spark;;
Εχω ακούσει οτι πρέπει να μην είναι πολύ κοντά στο Flowmeter το φίλτρο. Υπάρχει συγκεκριμένη απόσταση;
Ειμαι ανάμεσα σε ΚΝ στο υπάρχον φιλτροκούτι, ΚΝ χοάνη και BMC βαρελάκι.Το nickname σημαίνει όνειρο στα νορβηγικά (παρμένο από ένα από τα πιο αγαπημένα μου μουσικά κομμάτια)...
Επειδή έχω παίξει λίγο με το θέμα φιλτρο θα σου πρότεινα κάτι στο εργοστασιακό φιλτροκούτι (φτηνό και αποδοτικό)...
Οι εμπειρίες με τα 'φίλτρα' είναι οι εξής- Πρόγραμμα + σκούπα αρκετά καλή απόδοση αλλά και θόρυβος (αρκετός) από την σκούπα...μετά από κάποια λίγα χιλιόμετρα ήρθε το 'motor control system failure' warning το σβήσαμε και όλα καλά...
- Αφού κουράστηκα με το θόρυβο της σκούπας έβαλα φίλτρο στο εργοστασιακό φιλτροκούτι ήχος πολύ καλός (ουσιαστικά τονίζει λίγο ακόμα τον ήχο του κινητήρα) στη απόδοση δεν κατάλαβα ουσιαστική διαφορά (σε σχέση με την σκούπα) κανένα πρόβλημα...
-
Χτες πήρα και το εξάρτημα της εισαγωγής που αντικαθιστά τον resorator. Απο τα ανταλλακτικά της Alfa στην Στρ. Καλάρη, 4€. Το κακό είναι οτι πρέπει να βγεί ο προφυλακτήρας γαι να γίνει η αλλαγή.... Απο βδομάδα θα έχω νέα....Velissarios θελω σχολιο για τον ηχο!
Μπορεις να το κανεις και μονος σου! 6 βιδες ειναι η στηρηξη του προφυλακτηρα και μπαινει βγαινει πολυ ευκολα! Το εχω κανει αρκετες φορες!Καλη η KW αλλα δεν ξερω κατα ποσο σου παρεχει δυνατοτητες πληρους re-built που δινει η Leda... Ασε που εχω βρει και κατι γατους που σου κανουν τη δουλεια στην Ελλαδα σχεδον τσαμπα... Παντος θα πεσει πολυ ψαξημο!
-
Ο χρήστης ekvus έγραψε:
Αν και παλιος αναγνωστης των 4 Τροχων και τακτικος επισκεπτης του site γραφω για πρωτη φορα στο forum. Αφορμη αποτελεσε η 'καινουργια' μου Alfa 147 1.6 (Μαρτιος 2002) και το γεγονος οτι σε αυτο το forum συμμετεχουν αρκετοι 'φιλοι-συνιδιοκτητες'. Το αυτοκινητο το εχω εδω και 10 μηνες και εχω κανει περιπου 16000 χλμ. Ειμαι κατοικος Αθηνων αλλα το εχω ταξιδεψει αρκετα και στην επαρχια, σε καθε ειδους δρομο. Δεν μπορω να μην αναγνωρισω τα θετικα στοιχεια του οσον αφορα την δυναμη του, την εμφανιση,τα φρενα κλπ. Παρ' ολα αυτα αρκετα προβληματα στην ποιοτητα κατασκευης με εχουν ενοχλησει αρκετα. Το αυτοκινητο αγοραστηκε με 16αρες ζαντες και ηλιοροφη. Τα προβληματα ξεκινησαν σχεδον απο την αρχη με αρκετα εντονους αεροδυναμικους θορυβους απο την ηλιοροφη και την πορτα του οδηγου. Το αυτοκινητο επισκεφτηκε 2 φορες εξουσιοδοτημενο φανοποιειο αλλα το προβλημα εξακολουθει να υφισταται. Επισης σχετικα συντομα παρουσιαστηκαν τριξιματα απο τα πισω μερος του αυτοκινητου (3 πορτο) εκει που θα βρισκονταν οι πισω πορτες. Το προβλημα εχει παρουσιαστει και σε αλλες 147 (ετσι μου ειπαν στο συνεργειο) και διορθωθηκε. Το τελευταια προβληματα που αντιμετωπιζω ειναι εντονοι τριγμοι απο το ταμπλο (ιδιαιτερα στους αεραγωγους οταν δουλευει η θερμανση) και τριξιμο απο το καθισμα του οδηγου. Η επισημη θεση του αντιπροσωπου ειναι 'οτι τα παντα φτιαχνονται, φερε το αμαξι και θα στο φτιαξουμε'. Αυτο σημαινει χαμενο χρονο και εκνευρισμο για χαρη ενος αυτοκινητου το οποιο ειναι απο τα πιο ακριβα στην κατηγορια του. Δεν μετανιωσα που το αγορασα αλλα ειναι κριμα να υπαρχουν τετοια προβληματα. Περιμενω αποψειςΧαιρετώ.
-
Το πρόβλημα για την πόρτα είναι κοινό για όλα τα τρίθυρα μοντέλα. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι πόρτες είναι αρκετά βαριές και δεν γίνεται τόσο καλή επαφή στα σημεία που πιάνουν στο αμάξωμα. Λύνεται με λίγο γράσσο.
-
Τριξίματα θα έχεις πολλά. Κυρίως λόγω των Ελληνικών καρόδρομων.
-
Τέλος όσον αφορά τους αεροδυναμικούς θορύβους πρώτη φορά το ακούω και σίγουρα δεν έχει να κάνει με κάποιο πρόβλημα / βλάβη. Το αυτοκίνητο πάντως είναι γενικά θορυβώδες (και καλά κανει ). Οι 16αρες ζάντες είναι η καλύτερη επιλογή πιστεύω, κάτι ποιο Low Profile δεν ενδύκνειται για τους δρόμους εδώ.
-
-
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον φίλο Kyan για την γρήγορη βόλτα με την 147 στα Μέγαρα. Αν η απλή 147 1.6 πηγαίνει έτσι, αρχίζω να καταλαβαίνω πως θα πήγαινε στα τέστ η 147Ti κάνοντας και 1.18' !!!
Οσοι δεν ήρθατε, χασατε !!!Για το Cingu του Tsilis δεν χρειάζεται να πω πολλά !! Χωρίς λάστιχα (κυριολεκτικά έφευγαν κομμάτια), και με εμένα μέσα, (100+105κιλά) έγραψε 1.30' με αρκετά περιθώρια για βελτίωση.
Tsakinnen, με τρομάζεις λίγο.... δεν νομίζω να κάνει υπερβολικό θόρυβο... ασε που είναι και απο την μηχανή, και όχι απο την εξάτμιση και θα είναι και πιο γλυκός... ελπίζω... . Δυστυχώς μένω Κυψέλη και δεν έχω καθόλου χώρο για να δοκιμάσω να το βάλω μόνος μου
Βρήκα στο αρχείο μου και ενα .pdf για τις Leda...
http://briefcase.pathfinder.gr/download ... ension.pdf -
Tsakinnen, με τρομάζεις λίγο.... δεν νομίζω να κάνει υπερβολικό θόρυβο... ασε που είναι και απο την μηχανή, και όχι απο την εξάτμιση και θα είναι και πιο γλυκός... ελπίζω... .Φιλε Velissarios κατα τη γνωμη μου ακουγεται οπως πρεπει να ακουγεται μια Alfa Romeo! με νορμαλ οδηγηση νορμαλ θορυβος... Στον κοφτη σαν σπορ κατασκευη Ειναι πωρωτικος και οχι σπαστικος ο ηχος... Θα δεις και θα ακουσεις... Κριμα που δεν μπορεσα να ερθω και γω χθες... Που θα παει θα τα καταφερω καποια φορα...
-
Καλησπέρα σε όλους! Σκεφτόμουν τις προάλλες τι μπορώ να κάνω για να αναβαθμίσω λιγάκι το μωράκι μου. Μπήκα σε αρκετά site, είδα ακετά καλούδια, μπορώ άνετα να πώ ότι τα θέλω όλα! Βέβαια το budget δεν τα αντέχει όλα , οπότε κατέληξα ότι για αρχή αρκεί μια εξατμησούλα κ μια φιλτροχωάνη.
Την τελευταία φορά που πέρασα από την αντιπροσωπία της Alfa (είχα πάει να δώ την GT ) είχε πάρει το μάτι μου ένα τελικό εξάτμισης (τα τελευταία 15 εκ. της εξάτμησης), σε νίκελ, το οποίο είναι (αισθητικά τουλάχιστον) σαφώς ανώτερο της εργοστασιακής. Όταν ρώτησα την τιμή βέβαια άλλαξα γνώμη. Πόσο; 120 ευρώ!!! Ρε παιδιά δεν είναι κάπως... ΠΟΛΥ!;! Άραγε δίνει κ τίποτα σε ήχο; Ο ήχος δεν είναι το σημαντικότερο για μένα, σίγουρα όμως είναι καλοδεχούμενος! Όχι τίποτα το ακραίο όμως...
Εσείς τί έχετε στο δικό σας; Πόσο σας κόστισε; Η φιλτροχωάνη; Τι να κάνω; Thanks προκαταβολικά!
-
Ο χρήστης Dimitris_UK έγραψε:
είχε πάρει το μάτι μου ένα τελικό εξάτμισης (τα τελευταία 15 εκ. της εξάτμησης), σε νίκελ, το οποίο είναι (αισθητικά τουλάχιστον) σαφώς ανώτερο της εργοστασιακής. Όταν ρώτησα την τιμή βέβαια άλλαξα γνώμη. Πόσο; 120 ευρώ!!! Ρε παιδιά δεν είναι κάπως... ΠΟΛΥ!;! Άραγε δίνει κ τίποτα σε ήχο; Ο ήχος δεν είναι το σημαντικότερο για μένα, σίγουρα όμως είναι καλοδεχούμενος! Όχι τίποτα το ακραίο όμως...Εσείς τί έχετε στο δικό σας; Πόσο σας κόστισε;
Εννοείς την απόληξη της εξάτμισης προφανώς.
Στην δικιά μας,μας την είχαν κάνει δώρο με την αγορά του αυτοκινήτου και μοντάρεται βιδώνει ακριβώς πάνω απ'την μαύρη απόληξη του καζανιού.
Είναι η γνήσια ,γράφει κατά μήκος ALFA και δεν φαίνεται καθόλου η μαύρη εργοστασιακή απόληξη120 είναι πάρα πολλά ,μήπως δεν κατάλαβες καλά και αλλάζει μαζί όλο το τελικό καζανάκι?
-
Dimitris_UK:Kati asxeto.Pio xroma pisteyeis oti teriazei perissotero stin gt?To kokkino i to gri strmboli tis diafimisis?Eyxaristo
-
Ο χρήστης gatony έγραψε:
120 είναι πάρα πολλά ,μήπως δεν κατάλαβες καλά και αλλάζει μαζί όλο το τελικό καζανάκι?Όχι καλά κατάλαβα. Φαντάζομαι αν ζητήσεις θα σου κάνουν κ καμία έκπτωση αλλά κ πάλι, αν ας πούμε έχει τελικά 100 ευρώ, πολλά δεν είναι; Αξίζει να τα δώσω;
Alfa 147 forum