-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Χμμμ.. τον είδα τον κομπρέσορα, δεν το είχα προσέξει!Μ'αρέσει που λέει ότι είναι reversible, δηλαδή ουσιαστικά ένα bolt on kit.
Όσο για τη σύγκριση με την GTA νομίζω ότι υφίσταται και πολύ μάλιστα, ιδιαιτέρως αν δει κανείς ότι μια 1600 compressor θα είναι πολύ ελαφρύτερη εμπρός, άρα με λιγώτερες τάσεις υποστροφής.
είχες δίκιο να μην το έχεις προσέξει γιατί ο Jano πρόσφατα άρχισε να ασχολείται με kompressor. Οι δοκιμές γίνοταν βέβαια από τον Ιούνιο του 2003 αλλά δεν είχε ανακοινώσει τίποτα μέχρι πρόσφατα που το αυτοκίνητο με το kompressor + εκκεντροφόρους πέρασε και TUV (με τα καινούρια μάλιστα standards καυσαερίων -Euro 4- )...
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
...κι όμως η 'απλή' 147 μου με άλλη ανάρτηση, spacers στους τροχούς, λάστιχα 225/45/17 και ένα ωραιότατο μπλοκέ, στρίβει καλύτερα από την 147 GTA (η οποία εργοστασιακά στρίβει καταπληκτικά) με την οποία είχα περάσει 1,5 μήνα το καλοκαίρι και ξέρω πολύ καλά τι μπορεί να κάνει...ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΡΗΚΕΣ ΡΕ ΘΗΡΙΟ ΤΗΝ GTAAAAAAAAA.
ΤΙ ΛΕΤΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΚΔΡΟΜΟΥΛΑ ΟΛΕΣ ΟΙ 147 ????
-
Ο χρήστης LARINI έγραψε:
...κι όμως η 'απλή' 147 μου με άλλη ανάρτηση, spacers στους τροχούς, λάστιχα 225/45/17 και ένα ωραιότατο μπλοκέ, στρίβει καλύτερα από την 147 GTA (η οποία εργοστασιακά στρίβει καταπληκτικά) με την οποία είχα περάσει 1,5 μήνα το καλοκαίρι και ξέρω πολύ καλά τι μπορεί να κάνει...
ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΡΗΚΕΣ ΡΕ ΘΗΡΙΟ ΤΗΝ GTAAAAAAAAA.
Χε χε χε Πάτρα - Αθήνα λίγο κάτω από μια ώρα και με απόλυτη ασφάλεια...
...και που να έβλεπες στην Πεντέλη!
Είδες τι καλό είναι να έχεις φίλους απ''έξω' ?Για την εκδρομή μέσα αλλά προτείνω να περιμένουμε να φτιάξει λίγο κι ο καιρός...
-
TO SABBATO META TIS 3 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝ ΤΟΥ ΣΚΙΠΕΡΣ ΜΕΡΙΚΑ ΑLFA ROMEO ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ 147 .ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑ
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
...κι όμως η 'απλή' 147 μου με άλλη ανάρτηση, spacers στους τροχούς, λάστιχα 225/45/17 και ένα ωραιότατο μπλοκέ, στρίβει καλύτερα από την 147 GTA (η οποία εργοστασιακά στρίβει καταπληκτικά) με την οποία είχα περάσει 1,5 μήνα το καλοκαίρι και ξέρω πολύ καλά τι μπορεί να κάνει...
ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΡΗΚΕΣ ΡΕ ΘΗΡΙΟ ΤΗΝ GTAAAAAAAAA.
Χε χε χε Πάτρα - Αθήνα λίγο κάτω από μια ώρα και με απόλυτη ασφάλεια...
...και που να έβλεπες στην Πεντέλη!
Είδες τι καλό είναι να έχεις φίλους απ''έξω' ?Για την εκδρομή μέσα αλλά προτείνω να περιμένουμε να φτιάξει λίγο κι ο καιρός...
Θες να πεις ότι είχες μέση ωριαία 220; Γιατί Πάτρα Αθήνα είναι ακριβώς 217χλμ.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Θες να πεις ότι είχες μέση ωριαία 220; Γιατί Πάτρα Αθήνα είναι ακριβώς 217χλμ.Ακριβώς! Βέβαια δεν διατηρούσαμε αυτή την ταχύτητα συνέχεια, αλλά αν έχεις το 150 - 230 για πλάκα δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο!
-
Ο χρήστης LARINI έγραψε:
TO SABBATO META TIS 3 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝ ΤΟΥ ΣΚΙΠΕΡΣ ΜΕΡΙΚΑ ΑLFA ROMEO ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ 147 .ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΠου είναι το παρκιν του σκιπερς?
Αν και υπάρχει πιθανότητα να φύγω αυτό το σαβ/κο...
...Για ξεκούραση βέβαια! -
Χτεσ το βράδυ γυρίζοντας απο την δουλειά έμπλεξα στην κίνηση της Σόλωνος. Σε κάποια στιγμή κατάλαβα οτι ο εξαερισμός βγάζει κρύο αέρα αν και είχα την θερμοκρασία στους 24 βαθμούς και κανονικά θα έπρεπε ακόμα και κλειστό το κύκλωμα να βγάζει ζεστό αέρα. Αρχίζω λοιπόν να ψάχνω τι μπορεί να φταίει και ξαφνικά ανάβει το λαμπάκι του injection και η θερμοκρασία αρχίζει την ανάβαση. Τελικά εφτασε την επόμενη μετα το 80 γραμμή πριν προλάβω να κάνω δεξια και να το σβήσω. Κατάφερα τελικά να φτάσω σπίτι και όταν της έπεσε πια ο πυρετός συμπλήρωσα 1 λιτρο παραφλού.
Σήμερα έπρεπε να είναι απο νωρίς στην δουλειά και δεν πρόλαβα να περάσω απο το συνεργείο, έκανα όμως 10 χιλιόμετρα χωρίς κανένα πρόβλημα και με την θερμοκρασία σταθερά κάτω απο το 80. Προσεξα όμως οταν πια βρήκα θέση παρκινγκ οτι ακόμα και σταματημένο για 10 λεπτα και ενω η θερμοκρασία έφτασε οριακά πάνω απο το 80 και θα έπρεπε να ανάψει ο ανεμιστήρας, ούτε ο ανεμιστήρας άνοιξε ούτε και η θερμοκρασία ανέβαινε περισσότερο.Έχει κανείς καμια ιδέα ;;;
Ελπίζω να είναι έλλειψη παραφλού ή χαλασμένος θερμοστάτης και όχι κατι πιο σοβαρό. Τι λέτε ;;;
-
Για θερμοστάτης δείχνει.
Αλλά γιατί να μην ζεσταίνει μέσα? Ίσα-ισα που όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία πρέπει να ζεσταίνει πολύ το καλοριφερ. Είναι και ένας τρόπος να ρίξουμε την θερμοκρασία του κινητήρα αν το βάλουμε πολύ ψηλά. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Για θερμοστάτης δείχνει.
Αλλά γιατί να μην ζεσταίνει μέσα? Ίσα-ισα που όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία πρέπει να ζεσταίνει πολύ το καλοριφερ. Είναι και ένας τρόπος να ρίξουμε την θερμοκρασία του κινητήρα αν το βάλουμε πολύ ψηλά.Οχι απαραίτητα. Αν έχει χάσει πολύ νερό δεν φτάνει να παέι στο ψυγείο του καλοριφέρ γι'αυτό και δεν έβγαζε ζεστό αέρα.
Τα φυγεία της MARELLI ξεκολάνε στην ένωση του πλαστικού με τις αλουμινένιες φύκτρες. Χάνει λίγο-λίγο και δεν το καταλαβαίνεις.
Ρίξε μιά ματιά στο ψυγείο και αν δείς την παραμικρή υγρασία , έστω και παλιά να είναι , προγραμμάτισε μιά αλλαγή ψυγείου. Επίσης μπορείς να το επισκευάσεις μόνος σου με εποξική κόλλα όλο γύρω-γύρω-δε θα ξαναχαλάσει ποτέ
Στα ''ψυγειάδικα'' στη βουλιαγμένης τα MARELLI έχουν μισή τιμή , αν και θα σου συνιστούσα να σου φτειάξουν ένα αλουμινένιο και θα ησυχάσεις γιά πάντα. -
Παιδιά, διαβάσατε για την 147 TI στους 4Τ Φεβρουαρίου; Ποια είναι η γνώμη σας; Αξίζει κάποιος με 147 Veloce Disitinctive να ψωνίσει το TI Pack με 2300 ευρώ; Εγώ πάντως θα έπαιρνα μόνο την ανάρτηση, όχι τα ζαντολάστιχα των 17'' ούτε τα μαύρα φανάρια και τους μαρσπιέδες, αναρρωτιέμαι όμως αν (η ανάρτηση) χαμηλώνει το αυτοκίνητο γιατί τότε θα βρίσκει η γνωστή ποδιά (ακόμα) πιο εύκολα.
-
Γειά σας !
Kyan θα ήταν καλή φάση να βάζαμε ανάρτηση TI !
Άραγε υπάρχει-πωλείτε ξεχωριστά το πακέτο αμορτισέρ-ελατήρια ??
πόσο να έχει ?? αξίζει ??Velissarie τι μου θύμισες...
(Το μοναδικό πρόβλημα με το Ραλλάκι 1.3 που είχα , δύο φορές βαλβίδα θερμοστάτη, και μια αντλία νερού με συνέπεια μια καμένη φλαντζα )Θα πάει κανείς το Σάββατο στη συνάντηση του GTC Club;
-
Ευχαριστώ για τις προτάσεις.
Ελπίζω να μην είναι κάτι πιο σοβαρό και να καθαρίζω με ζημιά στο ψυγειο μονο. Δευτέρα πρωί πρωι παω συνεργείο για να δω και τι θα δείξει και το διαγνωστικό. (φανταζομαι οτι θα δείξει γιατι άναψε το λαμπάκι του ingection).Μάλλον μου την ματια σαν γιατι θα φορέσει καινούριες ζάντες και ελαστικά.
Τις 15αρες με τις 5 μεγάλες τρύπες που φορούσε η 145Q τελευταίας γενιάς και η 156 1.8-2.0 Veloce και michelin exalto 195-50/15.
Ελπίζω να της πηγαίνουν και τα 50αρια να μην είναι πολύ χαμηλά για το βάρος της και την Αθήνα.
Μέχρι την τελευταία στιγμή ήμουν ανάμεσα στα 720 (που φοράω τώρα αλλά ειναι made in japan και όχι Poland σαν αυτά που κυκλοφορούν τώρα), A539, και exalto.Σύνολο 770Ευρώ
-
Ο χρήστης TAGHeuer έγραψε:
Kyan θα ήταν καλή φάση να βάζαμε ανάρτηση TI !
Άραγε υπάρχει-πωλείτε ξεχωριστά το πακέτο αμορτισέρ-ελατήρια ??
πόσο να έχει ?? αξίζει ??Λέω να πεταχτώ αύριο το πρωί μέχρι την αντιπροσωπεία στη Συγγρού και να ρωτήσω. Παλιά ήταν εκεί ένας πωρωμένος νεαρός με τον οποίο μιλήσαμε αρκετά για τις Άλφα και δε μου έδωσε την εντύπωση ότι απλά 'έκανε τη δουλειά του'. Αν έχω κάτι νεώτερο θα σας πω.
-
Πολύ καλήσπερα σας,
Είμαι κ εγώ ένας ευτυχής κάτοχος 147 (αυτή με τα 105 άλογα) κ μόλις πρόσφατα ανακάλυψα το forum κ είπα να στείλω ένα γειά! Επιτέλους μπόρω να γράφω για το μωρό μου όσο θέλω!!! Να ρωτήσω κάτι? Είμαι ο μόνος που έχει τα 105 άλογα? Νοιώθω μειωνεκτικά! Α! Κ κάτι άλλο! Εντάξει μικρο-τριγμούς έχω κ εγώ αλλά αν καμία φορά κάνω ότι σπινιάρω λίγο παραπάνω τότε νομίζω ότι θα ξεκολλήσει όλο το ταμπλό! Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος? -
Καλωσόρισες Δημήτρη!
Όχι, δεν είσαι ο μόνος με 105, υπάρχει και άλλος (όχι εγώ).
ASR έχεις; Αν όχι (ή αν το απενεργοποιείς) το τρίξιμο του ταμπλό μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι χοροπηδά το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου καθώς οι μπροστινοί τροχοί χάνουν και ξαναβρίσκουν βίαια την πρόσφυσή τους (διακεκομμένο σπινάρισμα). Για να το επιβεβαιώσεις δοκίμασε να κάνεις ένα χορταστικό burn-out (βίαιο σπινάρισμα) σε ολισθηρό οδόστρωμα κατά προτίμηση, ώστε οι τροχοί να μην βρίσκουν καθόλου πρόσφυση. Αν έχω δίκιο το ταμπλό δεν πρέπει να κάνει 'κιχ'.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
ASR έχεις; Αν όχι (ή αν το απενεργοποιείς) το τρίξιμο του ταμπλό μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι χοροπηδά το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου καθώς οι μπροστινοί τροχοί χάνουν και ξαναβρίσκουν βίαια την πρόσφυσή τους (διακεκομμένο σπινάρισμα). Για να το επιβεβαιώσεις δοκίμασε να κάνεις ένα χορταστικό burn-out (βίαιο σπινάρισμα) σε ολισθηρό οδόστρωμα κατά προτίμηση, ώστε οι τροχοί να μην βρίσκουν καθόλου πρόσφυση. Αν έχω δίκιο το ταμπλό δεν πρέπει να κάνει 'κιχ'.2 σε 1 προτείνει ο kyan. Να καταλάβεις αν έχεις πρόβλημα, αλλά κυρίως να περάσεις καλά. Σωστότατος.
Παρεπιπτόντως καλως ήρθες Δημήτρη.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
ASR έχεις; Αν όχι (ή αν το απενεργοποιείς) το τρίξιμο του ταμπλό μάλλον οφείλεται στο γεγονός ότι χοροπηδά το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου καθώς οι μπροστινοί τροχοί χάνουν και ξαναβρίσκουν βίαια την πρόσφυσή τους (διακεκομμένο σπινάρισμα). Για να το επιβεβαιώσεις δοκίμασε να κάνεις ένα χορταστικό burn-out (βίαιο σπινάρισμα) σε ολισθηρό οδόστρωμα κατά προτίμηση, ώστε οι τροχοί να μην βρίσκουν καθόλου πρόσφυση. Αν έχω δίκιο το ταμπλό δεν πρέπει να κάνει 'κιχ'.
Αρε Kyan γι'αυτο μου αρεσεις παντα κανεις τι πιο ουσιωδεις παρατηρησεις. Το ASR στην πυρα . Βεβαια μια δυο φορες εχει φρεναρει καποιον απο τους μπροστινους και εχει σωσει την Αλφιτσα απο τους υπεροχους ελληνικους δρομους!!!!
-
ASR? What is this ? Is it a cat?
-
Καλό το ASR αλλά μονο για πολύ γρήγορες κλειστές στροφές, στο ξεκίνημα τις περισσότερες φορές 'κόβει' υπερβολικά, αν ήταν πιο προοδευτικό θα ήταν όλα καλά....
Τώρα αναγκάζομαι να το απενεργοποιώ στο ξεκίνημα και να το ενεργοποιώ στα κλειστά γρήγορα κομμάτια...Πάντως νομίζω πως η 147 105 hp δεν έχει ASR...
Alfa 147 forum